HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

22.05.2015 11:33

sie porobilo

22.05.2015 15:47

No to grubo... ja jestem starym pracownikiem chorowalam nie raz nigdy nie mialam problemu...
    szakal

23.05.2015 05:45

Witam na mojej rozmowie kwalifikacyjnej również była o Pani mowa :-) a dokładnie o pobieraniu urlopu
    kocik

21.05.2015 20:30

rzeczywiście zmuszają do tych nadgodzin?
    Sylwu

21.05.2015 20:29

Jak z dojazdem z Boguszowa, nie macie problemów jak są nadgodziny?
    Włodek

21.05.2015 19:54

zgadzam się. Mój wniosek do HR zatrudniać wreszcie ludzi którzy chcą pracować a nie młodzików po szkole co mają lewe ręce do roboty i męczą się po czterech dniach pracy i mają tylko wymagania. Wtedy nie będzie trzeba za nich tyrać. Zatrudniać ludzi z doświadczeniem a nie młodych co chcą siedzieć w domu i brać pieniądze z naszych podatków za nic! Może zwolnić HR za zatrudnianie nierobów i zmienić na mądżejszych.

21.05.2015 18:54

LordWiader

25.05.2015 10:40

nie stękaj więcej zarobisz, narzekacie, że nadgodziny tylko dla wybranych a jak macie możliwość pracy po 12h to ból d*** ! masz schizofrenię? ilu pracowników się u nas już przewinęło. pół Wałbrzycha. czego oczekujesz od nowych, cudów? za o wiele niższą stawkę mają do wykonania tą samą normę. tylko idiota pracuje za (usunięte przez administratora) . sami zaczynaliśmy bez zrywów, z niższą normą, z mniejszą ilością modeli. jakaś zdesperowana jesteś albo zapomniałaś jak zaczynałaś w Mando. nowi to jakieś CYBORGI miały być? mają obskoczyć całą linię na jednej zmianie? ich się nie uwzględnia w planie, bo stoją z nami jednocześnie na stanowisku, my ich szkolimy przez pierwsze tygodnie. jeden ogarnia szybciej, drugi wcale. jeden odchodzi po pierwszym dniu pracy, drugi po pierwszej wypłacie. postaw się w kadrach. im podziękuj za błędy w zarządzaniu nowymi pracownikami. rozmowy kwalifikacyjne rozłożone w czasie na parę tygodni. rąk do pracy potrzeba już teraz, a oni przebierają jak w lumpeksie.tylu moich znajomych składało CV, odrzucono ich po pierwszym etapie. miałbym tańszy dojazd do pracy. zrobiłbym redukcję etatów w biurze albo zatrudnił za (usunięte przez administratora) zł brutto. nie było by takiej dysproporcji w wynagrodzeniu i może inaczej rozmawialiby z nami. (usunięte przez administratora) zwiększ kwotę na talonach do stołówki albo zmniejsz cenę porcji obiadu. pracuję fizycznie, nie jestem biurwą, mi nie wystarczy zjeść snickersa z kawusią, żeby przerzucać cały dzień papierkami. pracuję fizycznie, dźwigam i potrzebuję zjeść konkretnie - kalorycznie.
    ghgh

21.05.2015 12:51

człowiek to nie robot nawet roboty się psują. Każdy ma prawo zachorować, to jest normalna sprawa. Człowiek jest tylko człowiekiem i może być niekiedy w złym stanie fizycznym jak i psychicznym. ręce opadają

20.05.2015 08:29

do l

20.05.2015 10:31

Jak masz tego smsa to idż do inspekcji pracy
    Kwak US

19.05.2015 23:46

Tak najlepsi pracownicy są wysyłani do elitarnej szkoły językowej na Mashining :) Ciekawa idź na rozmowę i się dowiesz co dostaniesz i za ile , proste.
    ciekawa

19.05.2015 22:19

Witam Czy jest prawdą, że firma organizuje dla pracowników darmowe szkolenia np z języka angielskiego?
    AmadeuszMOCart

18.05.2015 07:11

Szanowny Dziale HR zaczynamy poniedziałek od lektury obowiązkowej czyli FORUM GO WORK. Ponieważ pracownicy w rozmowach bezpośrednich nie są szczerzy z kadrowcami, bardziej wiarygodnym źródłem informacji okazuje się forum pracowników. Zadajmy sobie kluczowe pytanie, dlaczego pracownicy nie ufają w MANDO pracownikom HR??? Odpowiedź równie prosta:ktoś robi z pracowników idiotów... a z (usunięte przez administratora) ! A dlaczego HR wchodzi w ogóle na forum? Bo kompletnie nie panuje nad tym, co się dzieje w zakładzie!

15.05.2015 18:37

nie ma autobusów pracowniczych

14.05.2015 16:22

a czy spoza Wałbrzycha dojeżdżają autobusy pracownicze...?
    Nostradamus

14.05.2015 04:05

AWEEEEE!!! (usunięte przez administratora) US :-D
    do kwak Ue

13.05.2015 21:53

Jesteś DeBesciakiem calkowicie zgadzam się z Toba
    Kwak US

13.05.2015 18:18

Ludziom w głowach się poprzewracało od tego dobrobytu. Prawda jest taka po opłatach zostaje mi 300zł i mam na wszystko :) Jeszcze odkładam na Hujdaya i20. Wkurzają mnie te negatywne opinie o zakładzie, mamy ładne ubrania i dają nam jeść :) Niech żyje nam (usunięte przez administratora) ! i WSSE

13.05.2015 14:43

a czy spoza Wałbrzycha dojeżdżają autobusy pracownicze...?
    EL

13.05.2015 12:00

dziwne, pracuję mniej niewiele ponad pół roku i mam z nadgodzinami - a jest ich trochę i to same 50tki, zarabiam ok. (usunięte przez administratora)netto. Nikt z moich znajomych nie przekroczył stawki (usunięte przez administratora)netto. Nowi pracownicy ok. (usunięte przez administratora) netto. Człowiek tyle zarabiał w 2010 roku. Tylko koszty utrzymania były o wiele niższe. Podwyżka w (usunięte przez administratora)... więcej pieniędzy pójdzie na aneksy do umów niż zobaczymy premię... jedyny zakład na strefie, zatrudniający pracowników za najniższą krajową w podstawie. Nie interesuje nas, że zakład "jest nowy" i nie zarabia na siebie, szczerze (usunięte przez administratora) nas to obchodzi, to wasz problem ze znalezieniem ludzi.
    Zadowolona Iwona

13.05.2015 11:31

Nikc Zadowolona (usunięte przez administratora) brutto hahahah
    zadowolona

13.05.2015 08:34

Taaak, właśnie rozmawiałam kilka dni temu z pewną kobietą, która pracuje w POLSKIM zakładzie u POLAKA. Pracuje tam już 25 lat na tym samym stanowisku i w tym roku po podwyżce ma (usunięte przez administratora)tysiące polskich złotych brutto! Naprawdę rewelacja, bardzo Jej zazdroszczę tej pracy na "polskie podatki". Ja w Mando mam po 2,5 roku (usunięte przez administratora)brutto

12.05.2015 21:43

a czy z Wałbrzycha dojeżdżają jakieś autobusy do zakładu...
    EL

13.05.2015 12:02

tak miejski za 70zł miesięcznie ;)zawsze można iść pieszo, tylko, że to (usunięte przez administratora)- "kamczata"

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

klepajstos

12.05.2015 16:33

kontrola jakości uzależniona jest od produkcji. praktycznie 3 zmiany

12.05.2015 14:51

OK,a pracownicy kontroli jakości pracują na 1, 2 czy 3 zmiany...

12.05.2015 10:49

jaki jest system pracy w tym zakładzie...
    tuska

12.05.2015 14:19

System pracy jest 2-3 zmianowy przewaznie 3 zmianowy 2 linie chodza tylko na 2 zmiany
    Bieda

12.05.2015 03:26

Tylko czekać jak ludzie zaczna strajkować :) po ostatnich wypłatach juz jest coraz mniej chętnych na nadgodzinny :d
    źdźbło

11.05.2015 11:21

jeszcze 14 dni i wybierzemy (usunięte przez administratora) , który zadeklarował odbudowę polskiego przemysłu, a więc... będziemy mogli pracować jak w socjalizmie na siebie, na nasze podatki, na nasze rodziny. Nie na ulgi (usunięte przez administratora) dzieci, na (usunięte przez administratora) gospodarkę. Maja z nas czysty zysk i same ulgi! Czekam na dzień, w którym zamkną te baraki i zaczniemy pracować sami na siebie ;)nie za najniższą krajową! Zapytajcie rodziców ile zarabiali pracując w "państwowych zakładach", jakie przywileje mieli, jakie wypłaty. Pracował ojciec i był w stanie utrzymać całą rodzinę, mieli przydziały na mieszkania a teraz? Co nam (usunięte przez administratora) zostaje? Wynajem z wypłaty (usunięte przez administratora) i ile zostaje na życie? ! Zostaje na zakupy w taniochamarket. PO już dziękujemy, (usunięte przez administratora)też już machamy na do widzenia. Zrewitalizował miasto a społeczeństwo zubożało. Wałbrzych "zdziadział". Gdyby nie emerytury i renty górnicze naszych dziadków, nie jedna rodzina po prostu zdechła by teraz z głodu! Solidarność, związki zawodowe w zakładach na strefie to pic na wodę, taki sam (usunięte przez administratora) jak obrady okrągłego stołu.
    yyy

11.05.2015 08:39

zgadzam się z majstrem jak najdalejjjjjj
    Majster

11.05.2015 05:30

Wszystkim znajomym i komu tylko będę mógł, szczerze ODRADZĘ wręcz ZABRONIĘ jakiegokolwiek kontaktu z Mando! :-P to, co tam się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie! Wszystkim którzy tam pracujecie, bo pewnie jesteście tam tylko z przymusu, ponieważ musicie utrzymywać swoje rodziny życzę jak najszybszego znalezienia Nowej pracy... gdzie pracownik będzie choć odrobinę szanowany. Bo w Mando nie nie ma co na to liczyć.
    Bieda

10.05.2015 20:13

STANDARDOWA odpowiedz - Firma się dopiero rozwija nie stać jej
    Mroqu

09.05.2015 12:31

czysta matematyka, Mando nie ma pieniędzy dla pracowników, dlatego płaci najniższą krajową a żeby nam na życie wystarczyło - musimy tyrać na nadgodzinach za 50%. Oni mają ciągłość produkcji i zamówienia zrealizowane, my mamy (usunięte przez administratora) kosztem czasu dla rodzin ;( HAŃBA!
    ONA

10.05.2015 18:04

Mando nie ma pieniedzy dla Pracownikow a 15 aut sluzbowych stoi pod zakladem...Jak wszystko biora tylko dla siebie a Ty zyj za nedzne (usunięte przez administratora) zl i ciesz sie z tego co masz...przeciez dajemy rade czyli mozna tak;D Pozdrawiam Mando;p

09.05.2015 06:43

tam nigdy nie będzie ok pozdr machiningu
    Qqq

08.05.2015 23:41

"ale ja wierze ze w niedługim czasie dostaniemy podwyżki" - I believe I can fly

08.05.2015 22:28

witam wiem panowie ze jest cieszko ale ja wierze ze w niedługim czasie dostaniemy podwyżki i będzie można normalnie gadac ze jest wszystko ok pozdro dla machiningu
    prawda

08.05.2015 07:59

zgadzam się z poprzednikami szkoda czasu i zdrowia na tą firmę a to co mowi Pani z HR nie zgadza sie w 50 %
    Daj mi przepis jak żyć

08.05.2015 01:28

jakies propozycje jak dac rade za (usunięte przez administratora) zł? moze zrobimy forum co gotować tanie przepisy :D czy cos :D
    Dzifka

08.05.2015 00:20

Jaka firma taka płaca .

07.05.2015 23:00

witam dobrze ze dział hr reaguje na to co się dzije zlego na liniach chodzi o shift lidera bardzo dziękujemy oby zrozumial ze zle się odnosił do pracowników teraz bardzo proszę w imieniu ludzi żeby dzial hr cos podwyższył stawke na machiningu naprawdę pomyślcie trochę podwyżki a opiie poprawia się i o to jestem pewny pozdrawiam
    Sama prawda

07.05.2015 20:50

Dokładnie jedzenie teraz to coś innego żeby jeszcze tak z wypłatą sie zmieniło to nikt by tu nawet nic nie pisał i nie narzekał nie było by żadnych problemów, wtedy można by było sie dopiero chwalić ze jest sie najlepszym pracodawcą no ale..
    leo

07.05.2015 19:27

witam wszystkich popieram kolege jedzonko wkoncu ciepłe 3 panie obsługuja.co do szifta mam nadzieje ze zrozumiał wkoncu swoje błedy i sie poprawi . a co do kasy to chociarz pani (usunięte przez administratora) polecił bym co 2 ,3 miesiace dac nam chłopakom z machiningu jakoms ekstra premie za te nadgodziny bo naprawde wszyscy jestesmy tak (usunięte przez administratora) ... ze masakra nie kturzy z nas nie zarobili nawet 2 tys za cały miesiac pracy czyi 31 dni .
    abecadlo

07.05.2015 18:46

A ja jako pracownik chcę tylko podziękować za interwencje działu HR na stołówce :) w koncu pracownikow produkcji obsluguja 3 osoby a nie jedna jak do tej pory, i jedzenie zmienilo sie na lepsze :) A wiadomy Shift Lider chyba w koncu się opamiętał... zobaczymy na jak długo ale jak narazie jest ok :) Oby tak dalej, jeszcze troche wieksze pieniadze by sie przydalo i wtedy mozna robic :)
    Co wy robicie

07.05.2015 16:05

witam a co powiecie na to ze norma bhp nie pozwala na pchanie lub ciaganie czegos co wazy wiecej niz 450 kg a w mando mozna paleciakiem dzwigac cos co wazy 1 tone ? Bo szkoda im pieniedzy na pieski i sztaplarki ? Oszczedzaja kosztem naszego zdrowia i nerwow ;) (usunięte przez administratora) zaklad to syf w ladnym papierku ale nic Ci to nie da i tak sie sypie. A to ze dacie (usunięte przez administratora) zl wiecej w pazdzierniku haha zal

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.