HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

iwo

03.12.2015 15:00

czemu tak mało wypłaty tylko 1400? (usunięte przez administratora)
    Mirunka

03.12.2015 15:45

System więcej nie przepuścił

02.12.2015 21:14

Co do metod rekrutacji można mieć bardzo poważne zastrzeżenia. Są wpisy na ten temat, ale trzeba ich szukać wśród tych starszych wpisów. Generalnie rekrutacja wieloetapowa jakby nie dało się większości kwestii na jednym etapie załatwić, a ludziom d... zawracają tylko. Pani szefowa kadr zadaje jakieś bezsensowne pytania osobom na stanowiska inżynierskie, a nie zadaje pytań strikte technicznych. Mi się trafiło pytanie "jakimi wartościami w życiu sie kieruję". No niestety moja odpowiedź była że uczciwością. Ale z tego co widać było, była to zła odpowiedź... Pewnie właściwą odpowiedzią byłoby powiedzieć że się ktoś kieruję obłudą, zakłamaniem lub czymś w tym stylu. Mi trafiła się rozmowa szefową kadr i jej pracownicą i szefowa kadr dziwne minki stroiła do swej pracownicy podczas mych odpowiedzi. Na koniec, ze niby przekazuje moją aplikację (usunięte przez administratora) , ale moje wrazenie było że źle nie udało mi się dobrze przed nią wypaść (pewnie trzeba było zamiast prawdy, że kieruję się uczciwością, zacząć kłamać że dla mnie wartości to kłamstwo i obłuda to pewnie by się przeszło...). Moim zdaniem zachowanie szefowej kadr bylo jakieś dziwne w czasie rozmowy. W sumie trafila mi się kiedyś wątpliwa przyjemność pracy w firmie gdzie moim szefem był autentyczny psychopata-oszust pokroju Plichty (ten od amber goldu) i Madoffa (ten od największej piramidy finansowej na świecie) tak więc dzięki temu doświadczeniu zawodowemu potrafię bez problemu rozpoznać oszustów i krętaczy. Dość dziwnie to wygląda jak pani z kadr po niespełna minucie rozmowy obwieszcza, ze przekazuje moje CV koreańczykowi (on zdecyduje czy jest zainteresowany moją aplikacją), jednocześnie oddając mi wydruk mego CV w języku polskim i że odpowiedź dadzą jeśli będzie pozytywna. Oczywiście odpowiedzi nie było czyli była negatywna. I pewnie to nie skośnooki odrzucił mnie tylko pani z kadr, bo stawia na oszustów. No coż... Swoją drogą jak na forum pojawiać się zaczęły setki negatywnych komentarzy to sama zaczęła się udzielać z pozytywnymi komentarzami :)
    ok

03.12.2015 18:44

100000 % racji , a do tego dochodzi pisanie pozytywnych komentarzy na forum,

04.12.2015 01:23

Pisanie pozytywnych komentarzy to zbrodnia? A może to takie nie polskie? Najłatwiej narzekać i ziać "hejtem"? Uspokajam, nie (usunięte przez administratora) ;) Po prostu patrzę na życie pozytywnie, nie narzekam. Źle Wam w Mando? Zapraszam do innych zakładów produkcyjnych na strefie , czeka Was brutalne zderzenie z rzeczywistością. Enjoy
    pprod

01.12.2015 15:35

A co z pracownikami przebywającymi na zwolnieniach lekarskich i urlopach macierzyńskich i ich uprawnieniami do dodatku świątecznego?

01.12.2015 12:41

Wyplata na mikołaja
    sutic

01.12.2015 12:28

Kiedy bd wypłata pani Iwono?
    pracownik mando

01.12.2015 01:22

Mogło by MANDO dorzucić jeszcze parę złotych na obiady,pod koniec miesiąca prawie wszyscy siedzą na stołówce i wcinają swoje suchary i patrzą się na dymiące żarcie którego nikt nie kupuje bo pod koniec miesiąca nie ma za bardzo za co.Proponuję dwa rozwiązania.1)doładowania karty nie 1 dnia miesiąca a 20.2)Pieniądze przeznaczone na integracje dołożyć do karty to chyba lepsze rozwiązanie niż wydawanie socjalnych pieniędzy na chlanie po knajpach?
    pprod

30.11.2015 18:29

Na jakiej zasadzie wydawane są bony świąteczne i czy należą się każdemu pracownikowi?
    abs

29.11.2015 15:59

Nie czuję potrzeby by wdawać się z Tobą w polemikę. A za rady z góry dziękuję, nie reflektuję ;) EOT
    mando nr 1

29.11.2015 14:57

witam dziekujemy za paczki dla naszych pociech mozecie dac informacje kiedy beda wydawane bony swiateczne pozdrawiam
    Abs

28.11.2015 23:30

Rozumiem (usunięte przez administratora) dziękuję. He, nie zabieraj głosu niepytany. Temat skierowany był "jakby" nie do Twej persony ;)
    abs

28.11.2015 19:29

Dziękujemy za paczki. Szkoda tylko, że otrzymują je dzieciaki do 14roku życia. Być może udało by się przedłużyc te kryteria dla starszych dzieci i podarować im dla przykładu karte podarunkowa do empiku. Nie każdy z pracowników wykorzystuje "socjal " na zabawy integracyjne, wiec może z tych oszczędności pomyślcie nad przedłużeniem wieku dla pozostałych dzieciaków. To był by miły gest ze strony zarządu i kierownik hr.
    hę

28.11.2015 20:16

Idąc Twoim tokiem rozumowania to ja chcę dostać kartę podarunkową do knajpy na piwo bo też nie chodzę na integrację.Jak się nie chcesz integrować to chociaż nie wydziwiaj."Dać palec to chcą rękę"
    hę

29.11.2015 11:27

Niby taki grzeczny rozumiem,dziękuje a nie rozumie że paczki były zawsze do 14-go roku życia.I jeszcze jedno pytanko uważasz że tylko pytani przez ciebie mogą wypowiadać się na forum?Jeśli tak to proponuję abyś to ty się wybrał do empiku po książkę nie napiszę z jakiego gatunku może się domyślisz,chociaż jak ty tak wszystko "rozumiesz" to nie zrozumiesz.

28.11.2015 00:11

Dziękujemy MANDO za pamięć i prezenty dla naszych dzieciaczków z okazji Mikołaja:)
    informacja HR

27.11.2015 20:31

Informuję,że Mikołajowe karty do Smyka są uruchomione od soboty 28 listopada.
    Mariusz

27.11.2015 17:39

Jestem dumny z tego że tu pracuje dzisiaj zakład pokazał że nie zostawia nikogo w potrzebie że więź z zakładem to nie tylko piknik i integracja ale pomoc pracownikom w potrzebie. Wielkie brawa dla Prezesa i (usunięte przez administratora) oraz dla Nas wszystkich którzy wsparli pracowników w poszkodowanych przez los. Czapki z głów. Brawo Mando.
    sas

23.11.2015 17:35

ta o 22 bo ja nie mam co robić. o 14 by było najlepiej, po 1 zmianie i kawałek drugiej zmiany
    superktoś

23.11.2015 10:58

ja mam pytanie odnośnie wigilii (usunięte przez administratora) dlaczego ta wigilia jest tak wczesnie godzina 16 niezbyt pewnie pasuje pracownikom którzy idą na rano do pracy tego dnia. Proszę napisz czy daradę coś zrobić aby odbyła się później ?
    prac produkcji

22.11.2015 22:26

witam do janosik jak ci wigilia na zakladzie nie odpowiada to nie przychodz albo wogule znajdz se nowy zaklad co za maruda nic nieodpowiada inne firmy nie maja wigili wogule nawet toyota nic nie ma a wy ciagle narzekacie to i to nie tak jak kiedys stracicie ta prace i pujdziecie gdzie indziej na strefe do pracy wtedy bedziecie płakać co straciliście i jak fajnie jest w mando pozdrawiam zadowolonych pracownikow ps do kadr na ktorego przewidujecie bony pozdr
    ojaaa

22.11.2015 22:03

Mirek ale męczysz konia.... Dawaj na rozmowę i tam sie dowiesz czego chcesz. Pozdrowionka
    mirek

22.11.2015 20:04

Czesław. Widzę ze troche juz tam pracujesz.Napisz moze cos o samej pracy o pensji i wogule cos wiecej.Dzięki.
    Czeslaw spiewa

22.11.2015 17:00

Janosik jestes zwyklym speda..... pajacem na gumce, zawijaj z mando do tesco pracowac. tam jest praca twoich marzen. Na szczescie takcy jak ty szybko sa wylapywani i wydalani z naszej firmy, takze nastepnym razem jak na rozmowe o prace przyjdziesz i bedziesz robil smutne oczy i na litosc bral kadrowa zeby ci dala tylko prace, a i bedziesz widzial warunki umowy zatrudnienia i stawke a mimo to bedziesz sie cieszyl ze wgl dostaniesz prace to bedziesz ja docenial i nie bedziesz pisal smieci zjeb.. .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

mirek

22.11.2015 16:13

Witam.Ludzie ile mniej wiecej moze zarobic operator.Czy sa aktualnie jakies przyjecia.I czy z 17 letnim stazem jako operator ustawiacz mozna liczyc na cos wiecej.Pozdrawiam
    ihaha

22.11.2015 15:41

Bylem na wigilii tej pierwszej i tez byla na stołówce i na drugiej w Marii i teraz będę i co jak co ale mimo ze dostałem koc to i tak sie cieszę bo (usunięte przez administratora) jakos to ogarnia wątpię by wszyscy pracownicy byli zadowoleni ale jednemu wystarczy koc a inny musi dostac tysiaka dajcie sobie spokój z marudzeniem nie pasi to zostań w domu i oglądaj Kevina
    iwona lech

22.11.2015 13:22

Nic się nie zmieniło w zakresie rekrutacji
    magda

22.11.2015 12:08

Za dużo w pu.pa.ch macie:-).... (usunięte przez administratora) mam pytanie odnosnie rekrutacji, czy nadal są dwa etapy rozmów: Pierwsza z HR a druga z kierownikiem? Czy cos sie może zmienilo?
    janosik

22.11.2015 11:55

W przyszłym roku proponuję wigilię na parkingu przed biurowcem będzie taniej a i klimat nieco lepszy:).Czy nie lepiej dać sobie na luz i zrezygnować z wigilii na hali?No i do tego kto nie ma ochoty przyjść to musi wybrać w tym dniu urlop, po prostu wymuszanie na siłę frekwencji.No ale nie dziwię się bo po ostatniej wigilii całkowicie bez klimatu świątecznego,marnym jedzeniu,gdzie przez 3 godziny jedyną dodam nie najciekawszą atrakcją było wyczytywanie nagród,hala świeciłaby pustkami no nie będę przesadzał biurowi by się znaleźli ale tylko ze względu na panią dyrektor.Godzinna nastrojowa kolacja dla pracowników bez tego całego picu z nagrodami byłaby dużo lepszym rozwiązaniem i na pewno lepiej zapadłaby w pamięci pracowników.
    lechman

22.11.2015 11:43

Do xyz czytać nie umiesz pisze na wejściu do stołówki ze elegancko
    xyz

22.11.2015 10:18

"Wigilia odbędzie się na hali"??? Co? Na spotkaniu z prezesem mówili że wigilia odbędzie się w hotelu Maria. W takim razie będziemy świętować w roboczych ubraniach, czy mam się ubrać "na galowo"?
    prawda

22.11.2015 07:44

Od kiedy obiecano nam podwyżki to forum wazeliną płynie że aż się żyga..c chce

22.11.2015 00:11

Teraz coś od siebie ;) Rozmowa kwalifikacyjna zdecydowanie różni się od innych. Dzięki temu przesiewa się ziarno od... Dzięki temu pracujemy w miłej, życzliwej atmosferze jakiej pozazdrościć mogą nam pracownicy innych wałbrzyskich fabryk Zarobki przyzwoite jak na polskie realia, fundusz socjalny najlepszy na strefie, jak również warunki pracy. Szkoda jedynie, że "wigilia" odbędzie się na hali, ale w życiu nie można mieć wszystkiego :)
    strzelec

21.11.2015 00:23

Witam!!!jak czytam niektóre opinie oczywiście chodzi mi o tych nie zadowolonych z pracy to przypomina mi się bajka o "Rybaku i złotej rybce" jesteście jak ta stara marudząca baba która ciągle narzekała i ciągle było jej mało aż w końcu została z niczym (Czy też tego chcecie!!!!). (usunięte przez administratora) pozdrawiam Ciebie i życzę dużo zdrowia
    lipa

20.11.2015 18:38

Może ktoś racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego nie wszystkie zmiany są traktowane tak samo? Generalnie chodzi o możliwość zarobienia dodatkowych pieniędzy, poprzez soboty. (usunięte przez administratora) i zmiana (usunięte przez administratora) co tydzień mają pracujące soboty, czy jest potrzeba czy nie, to i tak przychodzą, czasami na produkcję a czasami " porżnąć głupa!!!" za takie pieniądze! Jest to dość nie sprawiedliwe, bo zmiana T. Sochańskiego jest tylko po to, aby za kogoś przyjechać albo zostać, a soboty mamy raz do roku, nawet gdy trzeba przyjść, to i tak nasz przełożony powie że nie, a za tydzień przychodzą dwie zmiany - (usunięte przez administratora) Czy zmiana (usunięte przez (usunięte przez administratora) coś komuś zrobiła że jesteśmy tak traktowani i tylko od "brudnej roboty?" Np. niektórzy pracownicy od (usunięte przez administratora) twierdzą, że na 50 zostawać nie będą, bo wolą zrobić dwie albo trzy soboty i mają lepszą kasę. A wiadomo że za 200 zł każdy by chciał przyjść w sobotę, a nie tylko w tygodniu jak kogoś trzeba zastąpić... Iwona zainteresuj się czasami tym co się dzieje na dole.
    zadowolony pracownik

20.11.2015 14:16

(usunięte przez administratora) nie cackaj się z kandydatami,żeby mieć dobry chleb to mąkę trzeba parę razy przesiać!!!
    prac produkcji

19.11.2015 22:37

witam (usunięte przez administratora) sie tymi rozmowami moim zdaniem i kolegów prowadzisz je profesjonalnie i dlatego w zakladzie mamy taka zgrana porzadna ekipe ludzi wszyscy normalni kulturalni kazdy nowy pracownik jest super witany i wprowadzany bezstresowo do pracy oby tak dalej.A teraz z innej beczki pytam tylko tak orientacyjnie czy już wiecie którego bedziecie wydawac bony i czy bedzie to wygladalo jak w tamtym roku bon beda wydawane u góry z prezesem .Pozdrawiam Mando dla mnie najlepsza firma na strefie
    życiowy

19.11.2015 13:21

Za bony zrób zakupy na święta, a za pieniądze, które zostaną Ci w portfelu (równowartość bonów) zrób sobie ten remont w mieszkaniu i nie rzucaj głupich pomysłów.
    bony

19.11.2015 12:35

Czy dało by rade w przyszlym roku albo np na wielkanoc dac bony do castoramy albo obi ?kazdy ma jakies mieszkanie i raz na jakis czas remont by sie przydal.pytam serio wiec bez zartow prosze
    czesio hydraulik

18.11.2015 21:22

Nie mów tak o naszej wspaniałej firmie, zazdroscisz i tyle ,mando nr 1 na strefie
    zainteresowana

18.11.2015 20:39

Nie dostala Pani tej pracy? A spelnia Pani wymagania tzn dosw w firmie autom. Wyksztalcenie sr itp? W takim razie co bylo nie tak?

21.11.2015 23:55

mysiu Skąd wiesz jak wygląda firma i praca w Mando skoro rozmowę kwalifikacyjną uznałaś za dno? Nie powiodła się prawda? (usunięte przez administratora) zadaje specyficzne pytania fakt, ale pytania te zapewne mają swój cel. Zapewne, raczej, na pewno ;)
    mysia

18.11.2015 18:01

Ten zakład to dno totalne!!! Rozmowa z "p. kierownik" jeszcze większe dno!!! Kogo oni tam szukają??? Jak można przy innych kandydatach wypytywać o szczegóły "z życia". Ja osobiście czułam się jakbym zdawała maturę. Zamiast cieszyć się, że są ludzie co chcę tam pracować, to robią przesiewkę jak na stanowiska kierownicze.
    ja

19.11.2015 12:20

Do mysi- Rozmowa w grupie? czyli co wszyscy siedzą i każdy odpowiada na pytania po kolei czy jak? hmm dość dziwne to i troche stresujące. Twój wpis niezbyt zachęca przyszłych kandydatów:-/
    hhhhhh

16.11.2015 19:14

czy to prawda, że od nowego roku wprowadzają 4 brygadówkę?
    lena

11.11.2015 18:03

natknąć się, to prawie jak wejść w (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.