HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Produkcja

11.12.2015 06:39

Witam. Jak to jest ze rano zasuwamy w wichurze z dolnego parkingu a młody chłopaczek z UR parkuje sobie o 5.40 swojego forda z usmiechem na twarzy? Trzeba mieć jakieś układy czy co? Sytuacja mocno żenująca...
iwona Lech

09.12.2015 20:58

sprawdzę jutro
niestety

09.12.2015 20:11

Nie nie bylo . Pani Iwono co z bonami bylo zebranie i nie ma dalej info .... swieta tuz tuz
kaska

09.12.2015 19:59

witam takie pytanko miał już ktoś przelew z invenio
Mlody

09.12.2015 00:49

Ziomek to jest moja pierwsza praca i nie mam negatywnej opinii o tej firmie...
Smiecie

09.12.2015 00:32

Czemu takcy gowniarze i smiecie pracuja w naszej firmie. mimo wysokiej klasy rekrutacji (usunięte przez administratora) przechodza i sieja ferment. na szczescie predzej czy puzniej karma wraca. A pajace szukaja pozniej pracy i ida to tristona a tam becza w rekaw mamusi, za duzo mlodych szylow. to ich pierwsza praca nie traktuja jej powaznie chca wszystko na talezu a w zamian obrabiaja nam (usunięte przez administratora) mam nadzieje ze nast fala ludzi bedzie na poziomie w wieku powyzej 29 lat w tedy skoncza sie glupie wpisy i narzekania.
Iwona Lech

08.12.2015 21:55

Loteria i nagrody będą po kolacji.
i wszystko jasne

08.12.2015 21:21

Zaoszczedzi sie na nagrodach dla pracownikow heh niezly patent wzamian wezmiecie sobie barszczu do domu hehehe smiechu warte
k

08.12.2015 13:46

a co to wigilia to balety żeby ją odwoływać?koledzy z maszyningu ktorzy kolege znali,jak czują taką potrzebę to niech nie przychodzą,ale niech nie wymuszają i nie decydują za wszystkich żeby odwołać wigilie.Po ludzku jest mi szkoda człowieka i rodziny ale ja kolegi nie znałem i żałoby nie mam.
Kuchnia

08.12.2015 09:51

Nasza kuchnia jest na wysokim poziomie, ta co byla wczesniej to byla porazka. kilku ludzi ktorym cos nie pasuje bo nawet w domu jak kotleta jedza i zylke znajda to nie zjedza nie powinno miec wplywu na to czy ja zmienimy. porcje sa dobre panie sa mile i pytaja ile nalozyc i czy polac ziemniaki sosem. to jedzenie lezy w podgrzewaczu i ziemniaki lepsze nie beda a ryz jest dobry bo sypki. Czasami sie cos zdarzy ale ugotowac na miejscu dla 400 ludzi i zeby kazdy byl zadowolony sie nie da. zadna firma tego nie zmieni. nie zmieniajcie tej firmy bo przyjdzie nowa bedzie dobrze tydz a potem bedzie gorzej i juz nie zmienicie firmy przez nast rok. tym co maja francuskie podniebienie i tworza problemy i nie mile sytuacje jak tydz temu. niech sobie jedzenie od mamusi biora. a reszta zawsze biegnie na stolowke i palaszuje ze smakiem.
winetu

08.12.2015 13:51

Jak się wcześniej stołowałeś u BRATA ALBERTA albo na dworcu to wszystko ci teraz smakuje.Wysoki poziom?ludzie trzymajcie mnie co za pajac albo obrażona kucharka.
ziomal

08.12.2015 07:11

gosc tu masz racje jedzenie jak jedzenie tez nie spotkalem sie bym mial malo jedzenia i jak myslicie ze jak wejdzie inna kuchnia i bedzie lepiej to sie mylicie i gosc ma racje lepiej podejsc do szefowej kuchni z propozycjami uwagami niz chodzic na skargi a zmarlemu koledze firma powinna postawic mala gablotke ze zdjeciem przeplatanym czarna wstega i umiescic w widocznym miejscu a odwolywanie wigilli to mija sie z celem swieta to czas refleksji wspomnien pamieci o tych ktorych niema juz z nami a odsluchanie kolendy wspolny posilek i czas spedzony razem nie jest impreza w ktorej jest muzyka nie stosowna i picie alkoholu
gosc

08.12.2015 06:52

Witam do wszystkich ktorzy czepieja sie kuchni jak jestescie tacy cwani to sami postawcie sie na miejscu tych kobiet ktore dla nas gotuja niech kazdy z krytyków załozy wlasna firme i ugotuje obiadow dla 400 ludzi zobaczycie czy dacie rade i nikt nie powie ze jedzenia jest malo nie spotkalem sie by ktoras z tych pan nie zapytala ile nalozyc kazdy moze zdecydowac a jak macie pomysly na dania to zamiast pisac tu rozmawiajcie z szefowa kuchni a nie na skargi latacie 8 czy 9 zl za obiad to nie majatek w innych firmach placa za to samo po 12 lub 13
Wigilia

08.12.2015 02:06

Wigilia to czas aby sie spotkac raz w roku i powspominac wlasnie takie chwile i porozmawiac. wigilia powinna sie odbyc normalnie jak co roku, kilka osob nie moze decydowac za innych ludzi i mowic im ze to zle ze chca ja organizowac. nie przyjezdzamy tam po nagrody, zadko jest okazja aby spedzic razem czas z ludzmi z ktorymi spedzamy nie mniej czasu niz z rodzina. zaklad nie moze poeniedzy z spcialu przeznaczac na takie cele jak leczenie kogos, jest polisa jest zus ubezpieczenie a nie socjal. chcecie pomagac ? oddajcie swoje pieniadze z wyplaty po 50 zl i zrobicie tym wiecej niz tym zasranym pisaniem na forum. i uszanujcie to o co (usunięte przez administratora) bo rodzina Daniela moze to czytac i bedzie im przykro. wezcie na wstrzymanie do czwartku chociaz. kto chce ten na wigilie przyjdzie kto chce to nie. tak samo z pomoca kto chce i ma niech da a innym na sile tego nie wpierajcie.
do ziomek

07.12.2015 23:22

co ty gadasz cieszko pracowales caly rok i domagasz sie wigili po takim czyms kretyn dosadni co bo nagroda cie minie zal mi cie niech firma zrezygnuje z wigili a jak ma zrobic loerie niech zrobia i dadza liste kto co wygral i do odbioru w kadrach jak juz tak ci zalezy szok ze mamy takich ludzi pozdrowienia i szacunek do zarzadu firmy brvoooo
iron

07.12.2015 23:11

Uczcić ? Myślę że parę godzin przy karpiu nie zbawi Cię od świętowania , które i tak każdy z nas uskutecznia co weekend . Brawa dla (usunięte przez administratora) za podejście do sprawy . Jednak słowa na forum nie pomogą koledze więc zamiast kolejnych browarów , które i tak wątroba przetrawi i wypuści , proponuje dać po 5 dych do żółtej skrzynki - przynajmniej uzbiera się konkretna kasa i wtedy to będzie lepsza pomoc niż pisanie na necie .
ziomek

07.12.2015 22:59

Witam co do pana prezesa to prawda wielki szacunek za słowa które powiedział ale żeby rezygnować z wigilia to przesada życia to koledze nie zwróci naprawdę ciężko ten rok pracowaliśmy i powinismy to uczcić
mando

07.12.2015 22:45

jestem teg samego zdania firma powinna pozwolic prawdziwym kolegom kolezankom czyli nam prcownikom produkcji pozwolic pozgnac sie na pogrzebie z naszym przyjacielem wkącu 2 czy 4 godziny nie nadszarpia nic w firmie czesto sa spotkaia o kase w firmie ale takie cos zdaza sie naprawde bardzo bardzo rzadko i każdy z pracowników ktorzy maja na to ochote powinni pożegnac Daniela .A co do wigilli powinna zosta odwołana a pienądze przeznaczone na naszego serdecznego kolege Władzia on ich bedzie potrzebował
Łukasz D

07.12.2015 22:34

Witam oczerniając nasza firmę to tak jak byś oczerniali siebie .Który prezes naszej strefy zainteresował by się tym że pracowniicy mieli wypadek i uczcil by to minutom ciszy oraz dobrym słowem zapewne żaden a naszego prezesa to naprawdę poruszyło . Naszym kolego życzę szybkiego powrotu do zdrowia a rodzinie zmarłemu kolegi składam szczere kondolencje .
szok

07.12.2015 22:29

witam ja jestem bardzo dumny że pracuje w takiej firmie (usunięte przez administratora) zarząd szybkie profesjonalne podejscie do sprawy pomoc dla rodziny zmarłego Daniela i Cięszko poszkodowanego naszego kolegi Władka to jest firma z klasą gadajcie co chcecie ale pracowac w takie firmie to zaszczyt spoczywaj w spokoku Daniel i wracaj do zdrowia Władek czekamt na ciebie pamiętaj zawsze możesz liczyć na mando i pacownikow pozdrowienia
mach

07.12.2015 22:23

zgadza sie dobry pracownik fajny gest ze strony firmy jak by pozwolili sie pożegnać spoczywaj w spokoju

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

prod

07.12.2015 22:18

Zgadza się Świętej pamięci Daniel był bardzo lubiany przez cały zespół machiningu był naprawde pozytywną osobą w 100 procentach nie konfliktowy wesoły zawsze pożartował pośmiał się mamy tylko nadzieje że firma pozwoli pójść na pogrzeb pożegnać naszego kolege na pogrzeb spoczywaj w spokoju KOLEGO
Inveniowiec

07.12.2015 21:46

Czy osoby zatrudnione na umowe na zlecenie w Mando przez Invenio na sortingu powinny zaczac sie juz martwic w sprawie kolejnej umowy w 2016?

07.12.2015 20:57

machina

07.12.2015 22:14

Pokój Ci wieczny Daniel
Ona

07.12.2015 19:03

Zadowolona - masz rację. Wszystkim wielce źle , a to, że wypłata słaba, pieniędzy na obiady za mało, jedzenie na stołówce nie dobre ale jak dzwonek na przerwę zadzwoni to wszyscy biegną na stołówkę jak na wyścigach, jak by im to jedzenie uciec miało. Tyle w temacie, bo szkoda słów na takich...
Zadowolona

07.12.2015 18:51

Przestańcie już pisać te wszystkie głupoty. Piszecie że wszystko jest źle pieniędzy mało jedzenie nie smaczne itp itd skoro jest wam tak źle to dlaczego nadal pracujecie w Mando??? Nie rozumiem, zwolnijcie się po prostu i idźcie do pracy tam gdzie jest lepiej, nikt Was w naszej firmie nie trzyma na siłę. Ja pracuję w Mando ponad trzy lata i jestem bardzo zadowolona, nie zamieniłabym tego zakładu na żaden inny. Może po prostu trzeba chcieć pracować. A takie teksty że 'co będzie jak wszyscy się zwolnimy' to zachowajcie dla siebie bo tak na prawdę to większość osób jest zadowolona i nie zamierza się zwalniać.
podejrzliwa

07.12.2015 19:07

Te zadowolona a czy ty może nie nazywasz się Iwona?

07.12.2015 18:43

Kto dostał już bony?
mojastara

07.12.2015 18:40

Bony dostales ,to po co ci ?

07.12.2015 17:26

Witam. Czy w Mando można się ubiegać o tzw. "pożyczkę zakładową"?
desperatka

06.12.2015 20:57

a co będzie jak przyjdziemy i wszyscy rozwiążemy umowę?
tytus

06.12.2015 12:34

Ja również potwierdzam zdanie przedmówcy - ta kuchnia to porażka.
halinka

06.12.2015 21:19

(usunięte przez administratora) zrób z tą kuchnią porządek,szefowa domowej kuchni mówiła że jest otwarta na propozycje pracowników odnośnie menu ale na wielokrotne uwagi pracowników odnośnie sosów do ziemniaków,kaszy i ryżu jakoś uporczywie pozostaje głucha i ciągle te suche ziemniaki.Domowej kuchni całkowicie chyba nie zależy na przecież nie małych pieniądzach jakie płaci im Mando po co ich uszczęśliwiać na siłę.Najwyższy czas wybrać inną kuchnię nie ma ludzi niezastąpionych a przysłowie mówi szukajcie a znajdziecie.Jedzenie się tak popsuło że pracownicy spróbują obiad i zostawiają na talerzu i wychodzą.No ale szefowa domowej kuchni gotuje teraz dla cersanitu to Mando już widać ma gdzieś.
ja

07.12.2015 02:05

powinniśmy mieć płacone nadgodziny za to ze na wc spedzamy tyle czasu ,każdy albo ma biegunkę albo zle sie czuje po tym jedzeniu moze (usunięte przez administratora) sanepid by pomógł sprawdzić o co chodzi ze wszycy maja problemy żołądkowe ?rozumiem ze to jest w naszej firmie ale to jest mvsnie pojęte,
krzysiu

06.12.2015 10:26

w mando dają obiadki gratis ale starcza tylko na pół miesiąca a wypłata taka ze ze przez reszte miesiaca stołówka pusta tylko biurowi siedza bo płcacą gotówką zeby iwona widziała ze na stołówce jest frekwencja.a kuchnia to tak gotuje jak dla świń ziemniaki lub ryż bez żadnego sosu pomimo zwracanych uwag na ten temat.Iwona zrób coś w końcu z tym tematem bo do tych tępych kucharek to nie dociera.kompociki od kiedy są za 50 groszy to leją samą wodę.Iwona po prostu mówiąc (usunięte przez administratora) tę kuchnię za te pieniądze znajdziesz na rynku lepszy catering np. eurest(sprawdź proszę).schabowy za 8 zł przecież na mieście za 9 zł to kupić można cały obiad.ostatnio w piątek np. frytki zimne serwowali pracownicy mogą to potwierdzić.co chwila coś nie dogotowane,niedogrzane nie zrobione na czas.w toyocie jest firma eurest wszystko na czas,ziemniaki z sosam,8 rodzajów bółek na śniadanie. wszystko dostępne non stop a nie jak u nas o 14 kucharka mówi że nic nie ma i ma to w (usunięte przez administratora) a pracuje przecież cały dzień
Harry

05.12.2015 19:34

A jak czary mary myje gary :)
oooo

05.12.2015 15:32

Harry Potttttter bez kitu:-)
Harry

05.12.2015 14:43

To zawijaj palo tam gdzie jest lepiej a nie zapierdzielasz tylko na rachunki buahaha jaki leszcz kopi dolem to ty jestes Nie rozumiem nie dorozwojow takich jak ty Przychodzisz na rozmowe podpisujesz umowe widzisz stawke itp ale liczyc nie potrafisz wiec pracujesz do pierwszej wyplaty i widzisz nagle ze jednak cos jest nie tak ? ja ktory nie umiem czytac ze zrozumieniem powinienem zarabiac tyle co inzynier bo jestem taki wazny a przez moje chorobowe komornika alimenty nie chce mi sie robic nadgodzin itp bo po co dostaje czysta wyplate zanizona przez brak premi bo taki idiota co czytac nie potrafi potem barcody myli i sa reklamacje ale debil chce dostawac 10 tys zl na reke bo sie nalezy buahah wez zawijaj do marketu pracowac albo gdzies gdzie jest lepiej zamiast sie zalic e jestes taki biedny. tylko zacznij czytac ze zrozumieniem chyba tego cie nauczyli w podstawoce ? jesli nie to masz problem.
caliperos

06.12.2015 09:49

Twój poziom to dno i pięć metrów mułu lub jak wolisz pani Pawłowicz.Wracając do tematu Mando nie polecam:zarobki bez nadgodzin to najniższa krajowa.Z trzema sobotami (usunięte przez administratora) zł,omijać Mando dalekim łukiem lepiej siedzieć na zasiłku i szukać lepiej płatnej pracy.
prod.

05.12.2015 10:54

Jeden z wielkich panów Shif. z maszyningu co pokorny był przez poł roku od ostatniej rozmowy w hr, niestety po nowym awansie na wyższe stanowisko znowu zaczyna szaleć, nic sie mu powiedzieć nie da bo wszystko wie najlepiej i uważa się za wielkiego guru. troche pokory i szacunku chłopie bo sam tutaj nie pracujesz, a jeśli nie umiesz wspołpracować (a to najważniejsze w organizacji) to zmien stanowisko na indywidualne albo załoz swoj biznes wtedy będziesz najmądrzejszy.
u laa

05.12.2015 14:13

To nakopcie mu w końcu do tej suchej (usunięte przez administratora) będzie mu się chociaż miękko siedziało.
żyleta

05.12.2015 10:37

Matematyki nie oszukasz wychodzi że wszyscy szeregowi pracownicy produkcyjni bez nadgodzin w mando zarabiają (usunięte przez administratora) zł.Mando ma powód do dumy i zadowolenia,430 pracowników produkuje tyle ile normalnie bez nadgodzin wyprodukowałoby by 630 pracowników(nie trzeba płacić zusu,dawać ubrań,obiadków,bonów,budować dodatkowego parkingu,robić piętrowych szatni czytaj szafka na szafce po prostu czysty zysk)Tylko to wszystko kosztem wolnego czasu pracowników i ich odpoczynku ale to w MANDO MA NAJMNIEJSZE ZANACZENIE tylko:zysk,zysk zysk.......$$$$$$$
HBZW

04.12.2015 23:05

Czy jest jakiś podział na dni kiedy kto dostanie bony? Chodzi mi o to kiedy np bony otrzyma maszyning?
ajahah

04.12.2015 22:40

Brak zaangażowania tragedia czyli jak nie zrobisz 60 nadgodzin to się nie angarzujesz wstyd
ajahah

04.12.2015 22:39

04.12.2015 15:32

Co w sprawie dodatkowych bonow na ktore skladalismy odpowiednie pismo ... nikt nic nie wie i nie ma zadnej informacji od HR .... pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.