HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

bibi202

08.03.2016 09:39

Po podwyżce wypłata jest na przyzwoitym poziomie. Malkontenci niech nie zapominają o dodatku ( (usunięte przez administratora) zł.) do obiadów. To również zaliczyć należy do wypłaty. Na marginesie podziękowania (usunięte przez administratora) dla supervisora za przemiły gest z okazji naszego święta :)
    Gocha

08.03.2016 02:20

Daliby ludziom kasę na weekend i nie było by tego całego wariactwa.Wypłaty dobre,szkoda tylko że po weekendzie.

07.03.2016 12:48

Wypłata zajebista!Szkoda tylko że nie przelali jej na weekend!weekend niestety trzeba zaliczyć do straconych a z taką kasą to by dopiero była rozrywka no ale trudno trzeba czekać do następnego weekendu.Baterii nie naładowałem to siedzę teraz w robocie i robię na pół gwizdka.

07.03.2016 00:50

Nie polecam nikomu pracy w Mando.Zmuszanie do nadgodzin przez przełożonych to standard,każą robić po 12 godzin a jak nie przyjdziesz to po remii i (usunięte przez administratora) na wypłatę.A w umowie jest 40 godzin tygodniowo.Do tego atmosfera i poziom kultury pracowników z którymi trzeba pracować po 12 godzin to niech każdy się domyśli czytając cztery ostatnie posty.

06.03.2016 21:30

MANDO-odradzam prace w tym zakładzie,coraz większy chaos.Pieniądze też słabiutkie jak na strefe.
    Jola

06.03.2016 21:19

Pracowałam w Mando i niestety to prawda że Mando wymusza nadgodziny,nie przedłużyli mi umowy po 3 miesiacach bo nie robiłam nadgodzin do których zmuszali każdego pracownika.Niestety nie mogłam zostawać dłużej w pracy bo sama wychowuję dziecko.Mando nie miało żadnych skrupułów żeby nie przedłużyć umowy matce samotnie wychowującej dziecko.Nie polecam tego zakładu.
    strzelec

06.03.2016 20:01

Witam!!! Uważam,że firma wywiązuje się ze swoich obowiązków w 100%,a nawet i w 200%. Mają być wypłaty do 10-go każdego miesiąca i są! Nie wiem po co robicie aferę... (usunięte przez administratora) , nie słuchaj tego co pisze parę nie zadowolonych osób z firmy, szkoda zdrowia. Dużo osób w pracy docenia co robi dla nas HR,a ci co chcą aplikować to po prostu zachęcam, przekonajcie się bez kłamliwych opinii z forum. Pozdrawiam.
    Ala

06.03.2016 19:42

Brawo! Ja też uwielbiam nasze Mandolino inni niech zazdroszczą bo pracujemy w bardzo fajnym zakładzie. Nikt nikogo tu siłą ciągnąć nie będzie a ja i inni jesteśmy zadowoleni! Nigdy nie słucha się się złych opinii , trzeba najpierw sprawdzić.
    przebiegły lis

06.03.2016 21:26

Ala pisz za siebie i nie wypowiadaj się za innych!ok!Swoją drogą idziesz do dentysty ja słyszysz o nim złą opinię?Pomyśl zanim coś napiszesz bo albo jesteś blondynką ale najpewniej d (usunięte przez administratora) z HR-U.
    aaaaa

06.03.2016 17:48

Aaa szkoda ze juz nie ma miejsc. Bo ja mialam zamiar sie starac o prace u Was! Ale coz moze kiedys....
    Magda

06.03.2016 14:17

Miałam zamiar złożyć papiery do Mando ale opinie pracowników dają dużo do myślenia i tego nie zrobię.Dobrze że są takie niezależne fora gdzie można dowiedzieć się od pracowników czy są zadowoleni z pracy,zarobków,atmosfery,podejścia przełożonych.Po wpisach pracowników widzę że nie warto starać się o pracę w Mando.Poszukam firmy z lepszą opinią pracowników to się z reguły sprawdza.
    trotyl

06.03.2016 18:04

śmieszne te wasze wypociny. mandolina jest ok. przebrnijcie przez inne zakłady na strefie to podkulicie ogonki. za mała wypłata to sobie trzeba wykombinować troche dodatkowej kasy, przełożeni do nadgodzin zmuszają? a co nie potraficie odmówić tylko placzecie na forum? trzeba sobie umieć radzić i być zadowolonym z tego co sie ma. I mieć w (usunięte przez administratora) to co paplają wszyscy do okoła szczególnie na wasz temat. Miłej niedzieli
    Emil

06.03.2016 13:58

Pracowałem w MANDO i nikomu nie polecam tej firmy z nadgodzinami po 40 godzin i więcej do których w chamski sposób zmuszali przełożeni nie szło zarobić nawet (usunięte przez administratora) .zł.Porażka,omijać MANDO!

06.03.2016 13:33

MANDO -nikomu nie polecam.Zarobki (usunięte przez administratora) zl brutto,na rękę zostaje tyle że wstyd przyznać znajomym ile się zarabia,wegetacja,starcza tylko na media i opłacenie mieszkania.Nie starcza na cały miesiąc.Ludzie którzy chcecie się w MANDO zatrudnić pomyślcie sobie że w dzisiejszych czasach nawet 1950zł na rękę to niewiele a co dopiero (usunięte przez administrato (usunięte przez administratora) brutto jak ma miejsce w MANDO!
    Elo

06.03.2016 12:37

To nie HR się wychwala tylko ludzie z produkcji oczywiście ci pracowici. Co do wypłaty będzie nawet przed czasem czyli przed 10 tym. W następnym tygodniu też będzie weekend! Odbijesz sobie.
    ula

06.03.2016 13:50

MANDO znowu nie zrobiło przelewów wypłat na weekend,niech pracownicy MANDO dalej kamienie gotują.Nie polecam MANDO nikomu.Najnizsza krajowa do tego mobing z nadgodzinami.
    Ej

05.03.2016 22:55

A ja polecam z czystym sumieniem. REWELACYJNY ZAKŁAD! Wypłaty zawsze na czas, ba nawet przed 10 tym a na umowie do 10! A ludzie świetni łącznie z HR .
    zenobiusz

05.03.2016 23:53

HR zaczyna sam się wychwalać na forum bo opinie pracowników produkcji zabolały,prawda boli.Lepiej się weźcie do roboty i róbcie to co umiecie najlepiej czyli poczytajcie pudelka przed spaniem!Bo z przelewami wypłat na weekend dla pracowników jakoś wam nie poszło.
    Artur

05.03.2016 14:47

Moja opinia na temat Mando jest tylko jedna-nie polecam tego zakładu!
    zaharowana robotnica mando

05.03.2016 14:41

Niech MANDO wysyła tą najniższą krajową wypłatę 10 każdego miesiąca to będą musieli niedługo wozić pracowników wagonami z Ukrainy do MANDO!Albo lepiej niech Mando pakuje manele i od razu (usunięte przez administratora) do Ukrainy!Nikt za tym badziewiem nie będzie tęsknił.
    msg

05.03.2016 14:23

Doszło już do tego że MANDO płaci swoim pracownikom po (usunięte przez administratora) jeżeli zwerbują nowego pracownika do MANDO i niestety chętnych nie ma!Absurd?ależ skąd!cały Wałbrzych wie że to zakład który najmniej płaci,zmusza do nadgodzin,z gorączką trzeba chodzić do pracy bo chorobowe traktowane jest jak wagary.Ludzi brakuje na każdym dziale produkcji i bardzo dobrze,niech lenie z HR-U zejdą na halę i zapiepszają na linii,bo nawet wypłat nie potrafią wysłać na konta na czas.
    HANIA

05.03.2016 14:04

Pracownicy Mando siedzą w domach bez grosza przy (usunięte przez administratora) w weekend bo HR-OWI nie chciało się zrobić przelewów wypłat na konta pracowników,mało mieli czasu od poniedziałku do piątku,cały tydzień tylko pudelek na internecie w pracy i ploty.MANDO-ma gdzieś swoich pracowników!MANDO!-NIE POLECAM NIKOMU TEGO ZAKŁADU!
    Nieważne

05.03.2016 11:50

Spójrz na datę (usunięte przez administratora) , a nie piszesz bzdury że firma wypłat nie daje. Jest 4, a wypłaty do 10. Info na stołówce że wypłaty będą puszczane 7 to nie dociera. Kogo obchodzi że weekend. Co tydzień jest weekend przecież.
    obłąkany

05.03.2016 01:38

OGARNIJCIE SIE Z TYM PISANIEM SMIECI !!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Olo

04.03.2016 23:14

Kwestia jest taka, że robicie dobrze i się staracie my pracujący to doceniamy, ci którzy odeszli nie. Źle o was piszą byli pracownicy skąd to wiem bo w pracy każdy o was mówi dobrze i prawda jest taka, że z tych wpisów o gotowaniu kamieni się śmiejemy. Do gotujacych kamienie, jest jeszcze piasek w piaskownica h i tynk ze ścian zawsze to jakieś urozmaicenie. Apetyczne weekendu marudy. Pozdrawiam wszystkich fajnych i pracowitych kolegów z Mando.
    Mały

04.03.2016 23:06

Szacunek dla Iwony i HR jesteście najlepsi ja pracuję w Mando i bardzo sobie chwałę prace i reszta kolegów, ale teraz już wiadomo kto te bzdety wypisuje! Byli pracownicy, oj ludzie kiedy wy nabierzecie rozumu. Wszyscy są przesympatyczni. (usunięte przez administratora) przecież to ludzie bez honoru i ambicji piszą swoje wypociny. Do tych bidulków bez wypłaty może poprostu lepiej dysponujące swoimi finansami. Jak was czytam to takie (usunięte przez administratora)
    Iwona Lech

04.03.2016 21:36

Nikogo nie karamy. Uczymy się, co robimy może źle. I jak jest nasza praca oceniana w efekcie.

04.03.2016 21:25

Czyli osoby ktore juz nie pracuja w Mando beda tu wypisywqc bzdury to (usunięte przez administratora) bedziesz karala rowniez normalnych pracownikow ? Super ! :-
    asw

04.03.2016 20:28

Weekend a Mando wciąż nie zrobiło przelewów-zakład porażka-wypłaty też!
    ronalowiec

04.03.2016 20:25

Pracuje w ronalu i niestety między naszymi pracownikami firma Mando nie ma dobrej opinii.Dużo pracowników przeszło z Mando do ronala i żaden nie powiedział dobrego słowa o tej firmie nie wspomnę o zarobkach które tam są po prostu żałosne w porównaniu z ronalem.
    Legion

05.03.2016 07:58

Polityka firmy RONAL to propaganda zakłamanie i wywieranie psychicznej presji na pracownikach czyli mobbing na każdym kroku od początku istnienia tej firmy.Jeśli chodzi o zarobki w Ronalu to nigdy nie były na dobrym poziomie,żeby zarobić trzeba było pracować nadgodziny i święta .Do pracy szło się w sobotę rano i w ten sam dzień na nockę,schodziło się z nocki w niedzielę rano i w niedzielę na popołudniu do pracy.Z reguły było to oparte na szantażu i zastraszaniu.Teraz żeby zarobić trzeba chodzić z wolnego do pracy bo jest system czterobrygadowy i nie ma innej możliwości żeby podkreślam zarobić.Tak właśnie Niemiec dbał i dba o Twoje dobro opierając się na łamaniu przepisów i (usunięte przez administratora) .Z tego co wiem nic pod tym względem się nie zmieniło dalej są podziały na znajomych,kolegów i rodzinę osób zarządzających czego nie można powiedzieć o Mando.Pod wieloma względami Ronal w żadnym stopniu nie dorównuje Mando.Piszę o tym dla tego żeby ludzie wiedzieli że pracownicy Ronala w dalszym ciągu sieją propagandę i na kłamstwie wynoszą Ronal na piedestał a prawda jest całkiem inna.Nie będę się już rozpisywał na temat jakości powiem tylko że Ronal też pod tym względem w żaden sposób nie dorównuje Mando.Grono ludzi których znam wierząc w te bzdury które wypisujecie podjęło pracę w Ronalu jednak z powodu zarobków odeszło z tej firmy.Piszesz że Niemiec dba tylko dbać o pracownika to nie znaczy zmuszać go do pracy zastraszać i lekceważyć chyba że to dla Ciebie nie ma żadnego znaczenia i pod tym też względem Ronal nie dorównuje i chyba nigdy nie dorówna Mando.
    tolek

04.03.2016 20:20

Kiedy w końcu MANDO zrobi przelewy wypłat na konta.Weekend a kasy ciągle nie ma.HR niech się weźmie w końcu do roboty a nie tylko ploty,kawa i pudelek.Nigdzie nie ma tak nas strefie jak w MANDO."Święte (usunięte przez administratora) " z HR do roboty się w końcu weźcie i róbcie co do (usunięte przez administratora)

04.03.2016 19:36

Ludzie ale z was (usunięte przez administratora) , jest wyraźnie napisane na drzwiach od stołówki ze wypłaty maja byc realizowane 7.03.
    jjj

04.03.2016 18:46

To niestety prawda,nikomu nie polecam MANDO!JEST CORAZ GORZEJ!
    wuwuzele

04.03.2016 18:34

Pracowałem w Mando ale na szczęście odeszłem do innej firmy i nie żałuję.Najważniejszy powód odejścia to oczywiście zarobki bez nadgodzin (usunięte przez administratora) zl za tą kasę niech sami sobie robią,to była wegetacja.Nie dziwię się ludziom że piszą że kamienie gotują w ostatni weekend przed wypłatą z takimi zarobkami to w przenośni prawda.
    kandydat

04.03.2016 18:25

Miałem składać papiery do mando ale po tym co tu przeczytałem to dam sobie spokój z tą firmą.Żeby tak ludzi traktować i wypłat nie przelać na konta swoich pracowników.
    praconick

04.03.2016 17:37

Mogę się założyć że Ci co mówią że gotują kamienie to tak naprawdę nie mają za co się nachlać i na jarać. Ktoś kto ma rodzinę i dzieci ma gdzieś to forum i to co tu się dzieje. Ciekawe że siedząc na stołówce na palarni itp. to ludzie z doświadczeniem w innych zakładach chwalą sobie pracę i atmosferę, a narzekają w większości samotnicy mieszkający na mamy garnuszku i pracują tu za karę, a w wolnym czasie coś sobie na forum popiszą żeby cisnąć pompę w wolnych chwilach, a jest ich tu dużo więcej niż w innych zakładach.
    Alka

04.03.2016 16:36

MANDO-NAJGORSZY ZAKŁAD NA STREFIE!
    pracownica

04.03.2016 16:04

MANDO najsłabiej płacący zakład na strefie!NIE POLECAM!ATMOSFERA-KOLESIOSTWO!MANDO wiedząc że pracownicy zarabiają grosze mogło się postarać o zrobienie przelewów na wekeend,bo większość pracowników już kamienie gotuje dla swoich rodzin,taki mają dobrobyt za pensje i pracę w MANDO!Ale co to obchodzi tych złośliwych leni z HR!MANDO-NIE POLECAM!

04.03.2016 16:11

To masz problem ze kamienie gotujesz ! skoncza sie kamienie to ziemie zacznij smazyc ! tak ciezko tempaki wam jest zrozumiec to ze robia przysluge wyplacajac wczesniej pieniadze !? w kazdym innym zakladzie na strefie dostaje sie 10 a jak ci nie pasuje to sie zwolnij !!

04.03.2016 15:50

Mam takie pytanie (usunięte przez administratora) , pisze tutaj pierwszy raz. ale nie raz mi w pracy mowiono o tym forum wiec sobie sprawdzilem. I doznalem szoku. Bez obrazy (usunięte przez administratora) ale dlaczego Dorosla Kobieta majaca naprawde wazne stanowisko, sprzecza sie z gowniarzami co im w zyciu nie wyszlo, na jakims nie liczacym sie forum ? i obrywaja na tym najbardziej tacy pracownicy jak ja. Nigdy nie czytalem i nie udzielalem sie na forum. a tu nagle parking gorny otwarty moge stawiac auto ... za 2 dni zamkniety bo ktos cos na forum napisal. a za 2-3 dni przyjde do pracy i uslysze moze ze premii nie bedziemy mieli bo jakis jeden kretyn z drugim za przeproszeniem cos nabazgral na forum. Karzac tych co tutaj pisza, pamietaj ze rowniez wkladasz do jednego wora normalnych pracownikow. PS.tak samo widze jest z wyplatami, bo ktos napisal ze zarzalenie bo nie dostal przed Swietem 3-Kroli. Dziekuje za Uwage :D Pozdrawiam

04.03.2016 11:37

Technicznie popieram odpowiedź użytkownika mały, ale jednak nie do końca. Nie chce brzmieć jak bym się uwziął na jedna osobę, ale to moja opinia. Czasem ciężko się dowiedzieć o niektórych rzeczach od przełożonych tzn takich jak shift leader czy tez mistrz. Kilka razy było tak ze gdy pytałem o urlop z ważnego powodu, to dostawałem odpowiedz na ostatnia chwilę lub musiałem cały czas naciskać. Ja rozumiem że są zajęci itp. Jednakże gdy widzę ze mistrz przychodzi na linie wita sie z każdym jak trzeba a następnie idzie na 5-10 minut do jednej osoby (ładnej operatorki) i rozmawia z nią jak zakochany dzieciak z podstawówki to troche wygląda to tak specjalne traktowanie. Czy może się mylę?
    Mały

04.03.2016 09:08

Pewnie, że dbacie o ludzi, zresztą (usunięte przez administratora) udowodniłaś to już nie raz, że nasze dobro jest dla ciebie ważne i za to szacunek, zresztą dla całego HR. Na maruderów rady nie ma. Mando to dobra firma i można się rozwijać a to ważne. Mam tylko nadzieje, że tak zostanie i będziemy mogli nadal się cieszyć miłą i przyjazną atmosferą w pracy. Prawda jest taka, że w innych zakładach nam zazdroszczą tego. A wy tego nie doceniacie koledzy a szkoda bo sami robicie sobie i innym krecią robotę narzekając. Własnego gniazda się nie kala, praca fajna ludzie świetni dzięki selekcji na rozmowie kwalifikacyjnej. Przełożeni w porządku to czego wy chcecie? Pozatym każdy wiedział ile będzie zarabiał gdy się przyjmował do pracy więc wylewanie kubła pomyj na zakład jest bardzo niestosowne!

03.03.2016 22:01

Już od jakiegoś czasu zauważam przekręt z nadgodzinami na linii produkcji. (usunięte przez administratora) umożliwia zostawanie wybranym osobą z produkcji na nadgodziny wedle ich życzenia. Dla przykładu zastępca lidera (usunięte przez administratora) , (usunięte przez administratora) utajnia niektóre informacje o nadgodzinach przed innymi pracownikami tej samej linii i bierze je na siebie. Do niektórych osób to jest wielka strata, gdyż nie mają możliwość dodatkowego zarobku i wykazania chęci do pracy. Pan (usunięte przez administratora) nie raz zwraca uwagę pracownikom że nikt nie chce zostawać na nadgodzinach, ale skoro są one tajnie ustalane to jak pracownicy mają na nich zostawać ?
    ronalowiec

03.03.2016 21:06

Pracowałem w Mando to była porażka z nadgodzinami nie zarobiłem nawet (usunięte przez administratora) zł,poszedłem do ronala i w końcu nie muszę dziadować normalne zarobki dwa razy tyle co w mando a praca taka sama albo i lepsza na fajeczkę można wychodzić kiedy się chce i nie ma problemu.W konću do ronala cięzko się dostać i nie dziwota niemiecka firma dba o pracowników i płaci tak ja powinno się płacić a nie jak ci sknerzy koreańskie firmy.

03.03.2016 19:41

Mariolka zaluj w takim razie, bo to co tu piszą to leserzy którzy nie pracowali w innych zakładach strefy;)

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.