HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Renata

03.03.2016 19:14

Pracuję w MANDO I guzik mnie obchodzi że jest mało osób do naliczania wypłat to zatrudnijcie wiecej jak jest taka potrzeba.Co ja mam powiedziec swoim dzieciom które sama wychowuję że nie mam za co zrobić im obiadu w sobote i niedzielę!Tak MANDO płaci i dba o swoich pracowników!
    pracownica

03.03.2016 19:02

Od kiedy (usunięte przez administratora) została dyrektorem a (usunięte przez administratora) została inna osoba wiadomo która to zaczęło się robienie pracownikom pod górke.Twarde zasady i zero elastyczności nie wróżą nic dobrego,buta i cwaniactwo nowej pani manager po awansie rażą w oczy.A jej nowe porządki są do (usunięte przez administratora) i będą miały ten skutek że ucierpi na tym wizerunek firmy.
    kucharz 1 klasa

03.03.2016 18:51

Kamienie w garze już się gotują do niedzieli dojdą.Mando jak zwykle nie zrobiło przelewów na weekend,wyszło z założenia że dieta na wiosnę wszystkim się przyda.
    Łukasz

03.03.2016 18:42

pracuje w mando na maszyningu i mam dosc tej wegetacji tyram na okrągło na trzy zmiany,nadgodziny w soboty a na wypłate 1975zl na reke.wysłałem papiery do ronala i czekam na odpowiedz jak zadzwonią to ide bez zastanowienia płacą (usunięte przez administratora) na reke.Nie mam dluzej zamiaru pracowac w MANDO za jałmużne (usunięte przez administratora) zl która ledwo starcza na 2 tygodnie zycia.
    pisowiec

03.03.2016 18:29

MANDO najwiekszy badziew na strefie i najniższe zarobki na strefie poniżej granicy ubóstwa. (usunięte przez administratora) l brutto bez dodatku nocnego i nadgodzin najnizsza krajowa (usunięte przez administratora) na reke-HANBA!gzie srednia krajowa wynosi (usunięte przez administratora) zl na reke.PiS powinno spakować ten badziew i spowrotem wysłać do (usunięte przez administratora) !
    zrospaczony

03.03.2016 17:10

Tak to prawda ,fajnie by bylo w weekend wyjsc do kawiarni kina czy gdziekolwiek z kobieta dziecmi zrobic zakupy gdy mamy na to czas bo ciagle siedzi sie w pracy a po niej juz nie jednemu nic sie niechce ... rozumie gdyby 4 5 6 7 byly dniami powszednimi ... ale pani (usunięte przez administratora) to przecierz weekend i milo jest go spedzic godnie z rodziną jestem tolerancyjny i wyrozumialy rozumie ze naliczanie wyplat to ciezki kawalek chleba ale w poprzednim miesiacu sie idalo a teraz nic nie da sie zrobic .. ile bylo by wesolych twarzy .. ile milych opinii warto pomyslec ☺pozdrawiam
    jolka

03.03.2016 15:23

A po co HR ma sie spieszyc z przelewami,przeciez oni mają tyle do roboty trzeba wypić przeciez 4 kawy,posiedzieć na facboku,poplotkowacć,wziąść za tą ciężką pracę co miesiąc (usunięte przez administratora) i mieć wszystkich zarabiajacych (usunięte przez administratora) gdzies.
    yyy

03.03.2016 15:10

Ludzie zarabiają w mando grosze nie można związac końca z koncem.wekend przed wypłatą nikt już nie ma kasy a oni nawet sie nie postaraja ludziom dac wyplate na weekend tylko po niedzieli niech sobie siedzą z dziecmi w domach przy pustych garach.Mando coraz wieksze badziewie.

03.03.2016 15:01

MANDO!!!- OMIJAĆ!!!NIE POLECAM!!!Pracowałem prawie rok w tej firmie,zarobki bez nadgodzin (usunięte przez administratora) zł.Cała premia tylko na umowie!MANDO chorobowe pracownika traktuje jak urlop na żądanie!Delegacja z HR w domu a nawet sprawdzanie recept czy wykupione!Zachorujesz poważnie to po powrocie rozwiązanie umowy o pracę w najlepszym razie karą jest zdegradowanie z wyżej zajmowanego stanowiska np.lidera i oczywiście zero podwyżki w ocenie rocznej!Oczywiście MANDO zmusza pracowników do nadgodzin a czy pracownik ma powrót z nich do domu to MANDO już guzik obchodzi.Nie chcę robić autoreklamy ale teraz pracuję w FAURENCII i mogę wszystkim szczerze polecić tą firmę zarabiam (usunięte przez administratora) zł bez nadgodzin,dojazdy busami firmowymi do pracy dla pracowników z okolic W-cha.Chorobowe pracownika traktowane jak chorobowe.Do tego FAURENCIA jest firmą europejską i po europejsku traktuje swoich pracowników czego nie można powiedzieć o MANDO!Dalekowschodnie firmy odbiegają kulturowo w podejściu do pracy i pracowników u nich pracownik się nie liczy,Ty jesteś dla firmy a nie firma dla Ciebie,jesteś tylko trybikiem w maszynie jak np.zachorujesz(u nich popsujesz) to idziesz do wymiany!NIE POLECAM MANDO!

03.03.2016 14:02

Bieda piszczy:( kazdy sie uz przyzwyczail ze wyplaty sa tak szybko. dajcie jakas zapomoge:)
    Ii

03.03.2016 10:59

Szkoda chciałem zabrać mojego malucha do kina.
    gsk

02.03.2016 21:30

No to gratki. Bo ja mam wyplate do 10- go i mam. 10 -go grubo po 15-tej. Pozdrawiam szczesliwcow.
    t

02.03.2016 20:44

Aha, czyli w poniedziałek beda.
    biedny

02.03.2016 18:57

Czy nic sie nie da w kierunku wyplaty dnia 4 miesiaca bierzacego ....???
    prod

01.03.2016 20:57

witam zgadzam sie z pracownik mando wszystko jest jak w najlepszym pozadku kto chce pracowac to bedzie pracowal i nie bedzi marudzil a ze bedzie lepiej to jest pewne przeciez wiadomo ze nie bedzie odrazu super a juz jest dobrze troszke czasu a bedzie git pamietajcie troszke wytrwałosci czego sie czepiacie ze trzeba po scieżkach chodzic w kazdym zakladzie na strefie tak jest żadna nowosc moim zdaniem bardzo dobrze lepiej zapobiegac niż potem żałowac , marudzicie co chwile jak nie stołówka przecież jest dobrze w zadnej firmie na strefie nie maja jak u nas a wy marudzicie naprawde pieniadze tez sa spoko a mam dzieci i jakos normalnie zyje na nic se nie żałuje a jestem zwyklym pracownikiem produkcji ,trzepiacie sie hr a naprawde to są profesjonalni ludzie którzy naprawde bardzo sie staraja dla nas pracownikow pracowalem już w niejednej firmie na strefie i tu mamy najlepszy hr na strefie jeszcze sie nie spotkalem żeby w jakiejs firmie tak reagowali jesli cos jest nie tak albo jesli cos można poprawic ja bede polecał prace w mando każdemu znajomemu .Mando najlepsza firma na strefie
    stary pracownik MANDO

01.03.2016 16:58

MANDO-NIE POLECAM!!!Na początku było fajnie,fajna atmosfera,praca każdy wiedział co ma robić i robił to dobrze,były soki gratis do wody,cukier,kawa,mleko do kawy teraz MANDO szuka oszczędności na pracownikach i ze wszystkiego zrezygnowało.Zakład się rozwija,podpisuje nowe kontrakty z najlepszymi firmami samochodowymi na świecie,trzepie kokosy a pracownik dla firmy stał się tylko maszyną,robotem do powiększania zysku MANDO.Skoro firma zrezygnowała nawet z mleka to chociaż mogłaby się postarać o lodówkę na stołówce.Do tego karanie przez bhp za nie chodzenie po ścieżkach wyznaczonych do ruchu pieszego tylko że te ścieżki po pierwsze są często zatarasowane kontenerami bo liderzy np.z caliperów nie odkładają pojemników na wyznaczone miejsca po drugie ścieżki nagle się urywają i nie wszędzie można nimi dojść brak ich choćby tam gdzie jest największy ruch to znaczy między liniami produkcyjnymi,nooo... ale gdzie jest pusta hala o powierzchni prawie boiska piłkarskiego to yebnięci pracownicy bhp mają pole do popisu każą chodzić po ścieżce naokoło pod ścianami no bo można się zderzyć z powietrzem i zginąć na miejscu.Stary pracownik prawdę powie:coraz gorzej się dzieje w MANDO a jak będzie 1100 osób docelowo w firmie to zapanuje totalny chaos,panika,histeria,bród,smród,parkowanie aut na Rycerskiej i czepianie się tylko po to żeby się czepiać bo trzeba się będzie wykazać nie ważne w jakim celu i w jaki sposób ufff skończyłem.Życzę wszystkim pracownikom MANDO dużo wytrwałości i cierpliwości bo dzieje się źle a będzie jeszcze gorzej.
    Pracownik Mando

01.03.2016 20:29

Wszystko na poczatku jest piekne cacy teraz jak sie chce pracowac trzeba sie przyzwyczajac do tego co jest. Te sciezki ktore porobili sa smieszne bo skoro nic sie nie stalo przez tyle lat to co ma sie stac teraz jak sie przechodzi po pustej powierzchni gdzie sie nic nie dzieje...soki byly ale to Iwona kupowala z własnej kieszeni... wtedy Mando płacilo o polowe mniej niz teraz...jest Nas wiecej a to ze Mando podpisalo kontrakt z VW czy Mercedesem nie oznacza ze odrazu sa kokosy...wszystko przyjdzie z czasem...Nie ma co sie odrazu poddawac Pan Prezes i Iwona i tak sie staraja jak moga zeby dogodzic niejednej marudzie. Pozdrawiam
    k

29.02.2016 21:08

Pytanie odnośnie wynagrodzeń: 7 wypada w poniedzialek, czy możemy się spodziewać wypłat w piątek ? Dzieki Iwona z góry za odp. Pozdrawiam
    ons

29.02.2016 20:04

I co nie ma na tego wykolejenca rady???
    elo520

29.02.2016 18:30

skoro juz mowa o tym to jak to wypełnić? co trzeba podzielić przez te 12 miesięcy?

29.02.2016 13:35

Oczywiscie ze robie cos innego ... probuje wyszukac twojego fecbook ... ale ni dy ry dy ... i wydaje mi sie ze mowa tu o sprawach wynagrodzenia .... co zaaa tym idzie sprawy dotyczace pracy ... czytaj ze zrozumieniem . Nie pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

29.02.2016 12:34

(usunięte przez administratora) czy do tego zaświadczenia do ZFŚS,które mamy do 10.03 złożyć potrzebne jest zaśw z US za tamten rok?Mam z tamtego roku 4 pity11 dostać,czekam na jeszcze jeden i zanim je złoże i dostane to zaśw z US to już po 10marca dawno będzie....

29.02.2016 12:28

(usunięte przez administratora) :w innych zakładach pieniądze dodatkowe typu premia świąteczna wypłacane są w innym terminie,zeby ci biedacy z komornikiem też je dostali...można by w Mando tak też zrobić???

29.02.2016 04:28

Witam ciesze sie ze tak jest w waszej fabryce i mam duzy podziw dla hr ze tak rozkminil sprawe ... to bardzo zadka rzecz przewaznie ich to nie bardzo obchodzi czy masz zajecie i czy sobie poradzisz ale kary za niedotrzymanie nakazu sadowego sa kolosalne i sie nie dziwie .. moja osobista rada na komornika to napiepszac jak najwiecej by jak najszybciej sie go pozbyc ☺pozdro dla ciebie i brata milej spokojnej pracy przy poniedzialeczku
    pracownik Mando

29.02.2016 10:05

DO no way i lenovo:może moglibyście przenieść się na forum społecznościowe typu fecbook albo inne bo nie każdego na gowork interesują wasze wywody które nie dotyczą pracy w firmie.A do no way,czy robisz coś jeszcze w życiu oprócz siedzenia na gowork.Bez odpowiedzi.
    lenovo

28.02.2016 20:38

do no way witam ja sie nie denerwuje poniewaz ja nie mam zajecia komorniczego ale rozumiem takich ludzi i te wasze wpisy sa naprawde zbedne na takie osoby jakies wyzwiska ze kretyn czy cos takiego po co to niepotrzebne .No u nas w firmie jest tak ze jak sa jakies swiadczenia pieniezne z socjalem to z tego co tu piszecie firma przelewa komornikowi razem z wyplata do potracenia ,ja dlatego tak napisalem ze firma nie musi przelewac tego komornikowi bo mój brat ma zajecie komornicze od dluzszego okresu pracuje na naszej wałbrzyskiej strefie tez pare lat i jest to zaklad z bardzo duża ilościa pracownikow wieksza niż w mando i tam na poczatku tez przelewała firma socjal razem z wyplata tak komornik zabierał wszystko ale od 2 lat poszli na reke pracownikom i przelewaja im wynagrodzenie a swiadczenie socjalne pare dni puzniej tak ze tam wszyscy dostaja kaske na swieta czy to bez komornika czy z komornikiem dlatego tak napisalem bo nawet dzisiaj rozmawialem z nim na ten temat .Wiem zaraz bedzie pelno wpisów to sie zwolnijcie idzcie gdzie lepiej ale po co to.Ogólnie dla mnie praca w mando jest najlepsza na strefie .Miłej pracy jutro ja na szczescie dopiero nocka tak że weekend przedłużony

28.02.2016 13:49

Lenovo ... ja nie wiem ? Heh wiem i to bardzo dobrze ... przez ostatnie 2 lata mialem komornika i wiem co moze czego nie moze wiec kolego trzymaj nerwy na wodzy ... a to jak i w jakich okolicznosciach ma zadluzenie to (usunięte przez administratora) kogo obchodzi jestes fair ? Masz czyste sumienie ?miales problem w zyciu i masz komornika ? Idz do niego i dogadaj sie ... napisz do wierzyciela i dogadaj sie ... tym bardziej uczciwym wierzyciel zdejmnie komornika i splacisz to w uczciwych ratach tym mniej.... oleje prosby i sciaga dalej ... wiec nie pierdziel glupot iz jak zawaliles sprawe ( jak i ja )to teraz trzeba placic za swoje olanie sprawy ... kazdy dlug zostanie sciagniety i koniec gadki :) pozdrawiam

28.02.2016 13:10

adas

28.02.2016 19:35

miłego wieczoru życzę
    No Way

27.02.2016 18:47

Ciekawy: Tak bedzie do wypłaty i niestety komornik ma prawo zabrać ci to razem z resztą pieniążków do kwoty wolnej od zajęć bodajże 1277 zł netto ... Cieżkie ale prawdziwe , współczuje :/ sam byłem w takiej samej sytuacji ale za głupote trzeba ponieść konsekwencje :/ pozdrawiam
    pracus

27.02.2016 16:47

Idź do HR i zapytaj
    ciekawy

27.02.2016 15:51

mam pytanie (usunięte przez administratora) ,jak to jest z premią świąteczną?Podobno to będzie kasa do wypłaty dodana?Mam komornika i co teraz???On to mi zabierze?Czy w innym terminie to będzie wypłacane?
    karol

27.02.2016 13:20

chcę złożyc papiery do biura w Mando . Pytałem koleżankę z QC która tam pracuje to poiwedziała, że najbardziej zgrana ekipa jest i najbardziej spoko to w Logistyce. to prawda?
    xxx

27.02.2016 13:44

A jakie Ty masz w ogóle doświadczenie i gdzie? W QC, logistyce, czy w biurze ogulnie czyli gdzie?
    Isaura

24.02.2016 20:40

MANDO!THE BEST!No.1. (usunięte przez administratora) wiemy!rozpoznajemy i już nie reagujemy na te żałosne,prymitywne prowokacje chorego sfrustrowanego nieudacznika życiowego.Który na pewno nie jest pracownikiem MANDO.U nas na pewno nie pracuje taki świr z takimi zaburzeniami szybko by go wywieźli w kaftanie na sygnale do psychiatryka.
    Leonsjo

24.02.2016 15:39

Pracuję w MANDO i jestem zadowolony.Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej.Polecam pracę w MANDO!
    garu

22.02.2016 20:30

Najgorsze jest to że (usunięte przez administratora) zaczęła słuchać człowieka / ludzi piszących głupoty na tym forum. Dzięki wyrażanym głupkowatym opiniom podejmuję takie decyzje firmy związane ze zmianą firmy kantynowej, teraz brama górna jest juz o 7 20 zamknieta. Niedługo ktoś na kogoś napisze, że robi to lub tamto i będą leciały zwolnienia z pracy przez to zrąbane forum. To przesada... Jak można się kierować i podejmować decyzje na podstawie forum publicznego gdzie komentarze piszą same anoniomowe nazwy.
    Racja

22.02.2016 21:16

Niestety to racja. Chciano dobrze, wyszło... Przeciwnie, jak to z reguły bywa. Nie od tego są takie strony aby próbować rozwiązywać realne i wewnętrzne "problemy" organizacji. Ciekawe ile z tych "Iwon" ostatnio piszących w ogóle pracuje obecnie w Mando. Podejrzewam że większość to osoby mszczące się na firmę. Przykre to ale pokazuje jakimi ludźmi są Polacy! ... Same "Bolki" z teczek Pisóó !!!
    .......

22.02.2016 08:10

Czytając te wpisy mam coraz bardziej mieszane uczucia i wyrabiam sobie zdanie na temat zakładu.Z tego co widzę jeden pod drugim kopie dołki,krótko mówiąc zakłamanie i fałsz wśród ludzi.Może się mylę ale takie mam odczucia.
    mach

21.02.2016 22:04

Ogarnij sie mam nadzieje ze zaplacisz za to a przed sadem bedziesz skamlał jak piesek
    prod

21.02.2016 21:03

zgadza sie co to za podszywanie sie nie wiem czy wiesz ale to jest karalne i na moejscu (usunięte przez administratora) zgłosił bym to na policje pozdrowienia dla (usunięte przez administratora) działu Hr normalni pracownicy mando sa za wami bardzo i doceniaja co robicie dla nas pracownikow
    R.

21.02.2016 13:21

Jestem tylko korporacyjnym lizusem - (usunięte przez administratora) niewolnikiem, nie zwracajcie na mnie uwagi
    R.

21.02.2016 10:16

Oczom nie wierze. Co wy wygadujecie tu na forum? Czy nie umiecie docenić tego co macie? A wierzcie mi macie bardzo dużo. Żaden pracodawca wam tyle nie da! Iwona tak dla was się stara, a wy co? Szanujcie co wam dają, a jak nie to zmieńcie prace! Dorośnijcie trochę, a jak nie to grabki w łapki i do piaskownicy.
    promil

19.02.2016 22:19

Witam oddam za darmo alkomat chętni prosze o kontakt w wc, pisuar nr 2 kibel nr 9
    reporter

19.02.2016 17:00

Nie załapałem na samym początku, juz wiem o kogo chodzi itd przyznaje się do błedu. Pozdro bracia

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.