HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

operator w Mando

01.04.2016 13:14

A kulturę biurowi i inżynierowie w MANDO mają taką że nawet cześć nie powiedzą a nawet nie odpowiedzą podchodząc lub przechodząc koło szeregowych pracowników firmy,jako operator wstydzę się za nich i nie mogę się nadziwić takiemu zachowaniu bądź co bądź ludzi wykształconych,ale na studiach nie uczy się elementarnych zasad dobrego wychowania tylko już w przedszkolu,prawda choćby panowie (usunięte przez administratora) z MANDO?Gdzie nie wejdziecie to jak do (usunięte przez administratora) jak również bardzo poważna i "groźna" z oblicza pani (usunięte przez administratora) .Pozdrawiam.
    pomocny

31.03.2016 22:35

prawda jest taka ze firma ma manie tzw bezpieczenstwa ktore nie funkcjonuje poprawnie przez ludzi ktorzy zajmuja sie czyms na czym sie praktycznie nie znaja i dziwi mnie to ze zajmuja te stanowiska czesto sa karane osoby ktore dobrze wykonuja swoja prace ale cos raz zrobia nie tak kazdy jest tylko czlowiekiem a nie robotem poza tym wynagrodzenia sa ok i masa ludzi ktorzy sa pomocni mili itd co nie zawsze mozna powiedziec o przelozonych ktorzy sa wysoko w drabince bo oni tylko wiedza co przeczytaja a doswiadczenia praktycznego nie maja za grosz i hr powinien cos z tym zrobic pozdrawiam

31.03.2016 21:32

I zapamiętajcie sobie raz na zawsze - najgorszy jest ptak który w swoje gniazdo sra !!!
    szczwany lis

31.03.2016 11:04

Mało ci prowodyrze 592 wypowiedzi na gowork?Szukasz pracy czy sensacji,na pośredniaku poszukaj pracy choć widać że chcesz tylko znowu nakręcić temat bo za długo jest cisza na gowork.Odpowiedzi nie będzie sio!
    gosc

30.03.2016 11:07

Witam wszystkich mam pytanie bo po opiniach praktycznie nic nie mozna wywnioskowac prosze o prawde jak wyglada praca i placa w Mando obecnie poszukuje pracy i zalezy mi na zakladzie gdzie mogl bym pracowac przez dlugi okres dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
    Alka

23.03.2016 20:43

MANDO OMIJAĆ!Coraz gorzej,na wszystkim przycinają teraz nawet oszczędzają na oświetleniu parkingu,pracownicy będą dla własnego bezpieczeństwa zmuszeni nosić swoje latarki i odblaski żeby rano byli widoczni przez kierowców wjeżdżających na parking.Porażka.
    kirikiri

29.03.2016 21:47

Jak bys choc troszke ruszyla glowa to byz zauwazyla ze parking nie tylko w Mando ale tez w kazdym innym zakladzie na strefie jest podlaczony do oswietlenia ulicznego i jest gaszony komputerowo z centrali.Co za BETON !!!!
    pracownik maszyningu

23.03.2016 18:49

Może by tak MANDO przestało oszczędzać na bezpieczeństwie swoich pracowników i zaczęło gasić światło na głównym parkingu dopiero jak się zrobi jasno a nie o 5.40 jak jest jeszcze ciemno i jest największy ruch na parkingu.Można to sobie sprawdzić na monitoringu.
    abs

21.03.2016 21:04

Aktywność na forum (usunięte przez administratora) powinna byc jak najmniejsza. Czy słowa te (usunięte przez administratora) kierujesz również do (usunięte przez administratora) Sama karmi trolli. (usunięte przez administratora) może posluchasz koleżanki ? Jesteś również pracownikiemfabryki,nie jej właścicielką.
    maszyningowiec

21.03.2016 18:06

Polecam zabrać wszystkie dodatki zostawić tylko gołe 1950 zł brutto,zwiększyć normę na linkach,zrobić tylko jedną 15 minutową przerwę.
    ha,ha,ha

21.03.2016 17:50

(usunięte przez administratora) zrewiduj wodę do picia i zlikwiduj najlepiej jak najszybciej na końcu zrewiduj siebie razem z całym MANDO i zlikwiduj jak najszybciej całe to dziadostwo.Płakać nie będę bo od dawna pracuję w Furencii i nie narzekam ha,ha,ha..........
    Żenada

21.03.2016 12:58

(usunięte przez administratora) a skąd masz pewność że piszą tutaj na forum aktualni pracownicy Mando którzy nadal pracują a nie byli którzy po złości dodają takie komentarze??? I skąd masz pewność że to nie specjalnie inna firma dodaje takie komentarze bo zobaczyła jaka jest Twoja słaba strona.. czyli branie zbyt do siebie opini w internecie. Jako HR jesteście od tego aby liczyć się z opinia pracowników a nie przypadkowych dzieciaków którzy uderzają czołem w klawiaturę i myślą tylko jak tutaj dawalic. Osobiście nic nie mam do firmy, ani do HRu. Wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolony z pracy.. z mojej i Waszej. Piszę to jako pracownik Mando i zdecydowanie większość jest takiego zdania.
    inna

21.03.2016 11:49

Dodam jeszcze, ze gdybym miała starać sie o prace u Was, takie dodatki napewno bardzo by mnie zachecily.
    inna

21.03.2016 11:36

Witam Nie jestem pracownikiem mando a mogę wejść tutaj i napisać co tylko mi się podoba. Mogę dodać każdego dnia po 10 wpisów pod innym Nickiem tak,ze po tygodniu nazbiera sie troche tych opinii, które zostaną wzięte pod uwagę przez Wasza (usunięte przez administratora) Osobiście mysle, ze każdy pracownik w Waszej czy tez innej firmie zadowolony jest z każdego rodzaju dodatków czy to obiady, soki czy cos jeszcze innego. Dlatego ich zabieranie na podstawie tego forum nie jest ok względem pracowników którzy to doceniali. Pozdrawiam
    prod

20.03.2016 22:00

witam zgadzam sie co jakis niezadowolony napisze na forum to to nie dobre to jest nie tak czy cos innego to (usunięte przez administratora) odrazu reaguje i to przez kilka osob na necie jeżeli komus cos sie niepodoba to niech zaklad zrobi jakas skrzynke anonimowoa koło kantyny ze jesli cos sie komus bedzie niepodobalo to niech wrzuci kartke do takiej skrzynki co i jak jest nie tak .Bo z ta kuchnia to pomylka 80 procent ludzi jest zdania ze ta kuchnia powinna zostac kazdy wychodził z kantyny najedzony a teraz przyjdzie nowa firma i az sie boje co sie bedzie dzialo z niezadowolenia na tym forum .Moim zdaniem nikt z hr niepowinien tu odpisywac zobaczcie na forum innych zakladow u nas na strefie tez ludzie nadaja na swoje zaklady ale nikt tam nieodpisuje i te fora juz prawie tam niefunkcjonują i u nas tez tak powinno byc jesli cos sie komus cos nie widzi prosze ze skarga do hr koniec.
    zły

20.03.2016 21:28

Nie wszyscy byli niezadowoleni z dnia witamin więc dlaczego zrezygnowaliście z tego. (usunięte przez administratora) nie rozumiem co kto sie poskarży to będziesz wycofywać albo zmieniać bo jednemu czy drugiemu (usunięte przez administratora) sie nie podobało ? Nic juz nie zmieniaj jak jest tak jest dobrze. A jak się komuś nie podoba cos to niech osobiście przychodzi ze skargami a nie przez neta :/
    propo

20.03.2016 17:55

Proponuje zamknąć to forum bo same szkody z niego!

20.03.2016 14:21

(usunięte przez administratora) wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zmieniliście kuchnie ale ludzie i tak pewnie będą pisać więc nawet nie reaguj na przyszłe komentarze o kuchni. Pozdrawiam
    buhaha

19.03.2016 22:49

Chyba jak zrobić chłopskie jadło z dodatkiem kłaków naszych najlepszych kucharek. Gdzie kucharek 6 tam zjesz z włosami buhaha miłego weekendu
    obłąkany

19.03.2016 20:34

proszę nie dodawanie negatywnych komentarzy gdyż dostaliśmy bardzo wielkie bony świąteczne (i premia zabrana) przepisy na głakamole będą dodane dodane, również jak zrobić chłopskie jadło z płyty karton-gips lub lub frytki z słomy,
    pracownik produkcji

19.03.2016 09:46

Ja również lubię sztukę na najwyższym poziomie a do tego cenną ripostę a w telenoweli pt."Gotuję kamienie" mogę znaleźć wszystko:komedię,groteskę,niesamowitą dramaturgię,napięcie porównywalne tylko z Hitchcockiem,wartką zmianę akcji od obłędu po histerię!Czytam to wszystko z zapartym tchem raz ze stającymi dęba włosami na głowie ze zgrozy i przerażenia aby za chwilę paść na podłogę tarzając się konwulsyjnie ze śmiechu.Myślę że moja opinia będzie choć trochę przydatna.Pa

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

www

06.03.2016 21:08

Widzę że lizodupy z biura dostały polecenie od Iwony poprawienia wizerunku MANDO na forum-marny trud.Lepiej Iwona było dać polecenie lizodupom żeby się wzięli od poniedziałku do roboty i zrobili przelewy wypłat na piątek,niezrobili trudno.Pracownicy siedzieli w chatach bez pieniędzy w weekend to nie spodziewaj się dobrych opinii.Obstawaj dalej przy swoim a nic lepszego nie przeczytasz.MANDO-NIE POLECAM PRACY W TYM ZAKŁADZIE!(usunięte przez administratora)Aha nagram na telefon jak przełożony wymusza na mnie nadgodziny,wstawię to na gowork żeby wszyscy się dowiedzieli że pracownicy piszą prawdę o tym że w MANDO JEST MOBING!A wcześniej pójdę lub wyślę to do PIP-u.MANDO-MOJA OPINIA OMIJAĆ Z DALEKA!
    karl

18.03.2016 09:58

zamiast mózgu masz pasztet w tej lepetynie....szkoda na ciebie mojego cennego czasu (usunięte przez administratora)
    Profi

19.03.2016 06:33

A ja tam lubię pasztet !
    Elo

18.03.2016 06:59

W kwietniowej telenoweli nie będzie tyle emocji co w odcinku majowym. Będzie gorzej bo na majówkę będą chcieli wypłaty. EMOCJE SIĘGNĄ ZENITU.
    Producent

17.03.2016 19:21

Uwaga!!! Kolejny odcinek telenoweli pt."Gotuję kamienie" zostanie nadany najprawdopodobniej 06.04.16r.godz.18.00.Już dziś zachęcam wszystkich do czytania i życzę wszystkim miłej lektury.
    Hej

17.03.2016 07:19

A ja czekam na telenowelę pod tytułem Gotuję kamienie kiedy wypłata.
    Oo

17.03.2016 07:17

Normy są wyśrubowane to fakt, ogólnie nie jest źle, większości się podoba, co do przełożonych są naprawdę w porządku, co do wypłat są marne ale z czasem będzie nam lepiej, większe inwestycje, więcej klientów zdobędziemy to i wypłaty będą lepsze. A atmosferę sami sobie tworzymy. Mogłoby się tylko zmienić myślenie aby winy nie szukać u ludzi tylko w poszczególnych procesach produkcji, jeśli coś przepuscimy to warto pomyśleć czemu się to stało i co zrobić aby zminimalizować ryzyko wystąpienia błędu, no niestety tu nie wypadamy najlepiej.
    serio

23.03.2016 19:27

nom serio cały bity miesiac
    przyszla???

16.03.2016 22:20

Kuurcze (usunięte przez administratora) zl powaga? Ale bez chorobowego? Z premia? Za caly miesiąc pracy? Jaja jakies? Odpisz jesli możesz....
    Radzio

16.03.2016 20:14

witamm ile zarabia pracownik produkcji pomocnik lidera lider Jakość shift mistrz super visor mistrz kierownik menager Dzuiękuje
    niki

16.03.2016 20:05

nie polecam w Mando robi sie coraz gorzje coraz większe wymagania powiększona produkcja bezwzgłedu czy pracuje sie w nocy czy w dzień jest to praca fizyczna ale co taki planista i HR mogą wiedzieć o takiej pracy jak raz na miesiac są na hali
    szamerska

16.03.2016 19:46

pracuje na 3 zmiany od niedawna dostałam (usunięte przez administratora) zł netto maskara za 3 zmiany pracy to jest juz wstyd nie polecam a praca ciezka, przepisy BHP łamne sa na potęge >pracujesz na akort szkolenia są byle jaki aby zrobic norme nie stawiaja na jakośc
    Nieważne

14.03.2016 12:24

A xzy kogoś zmuszają czy ludzie sami są chętni żeby dorobić?

13.03.2016 14:14

No właśnie łosie pora na was zwalniajcie miejsca w Mando. (usunięte przez administratora) z chęcią przyjmie normalnych ludzi których chcą naprawdę sobie zarobić i nie będą marudzić ze zmuszają do nadgodzin co jest nie prawdą (nic na siłę).
    chotudomnie

13.03.2016 12:37

Brawo (usunięte przez administratora) za szybką reakcję nawet w niedziele, gdzie powinnaś odpoczywać przed następnym tygodniem ciężkiej pracy! A tymi pajacami sie nie przejmuj co piszą głupoty o naszej firmie
    chotudomnie

13.03.2016 11:30

Dział HR (usunięte przez administratora) zawsze pomogą jeśli tylko będą wiedzieć w jaki sposób mogą pomóc. A co do nadgodzin to gdzie zmuszają do nich tez pisz konkretnie? Parking ? To fakt kamienie na parkingu niepotrzebne można sobie o nie uszkodzić auto a wtedy ciekawe czy dadzą kasę na naprawę czasami nawet leżą wysunięte gdzies na środek, faktem jest także to ze brak oświetlenia na parkingu i po popołudniówkach można sie wrąbać w niezłe błotko. No ale nie można sie czepiać ze brak miejsc na górnym parkingu i trzeba zjeżdżać na dolny dobrze chociaż ze brama jest zamykana i tylko my mamy do tego parkingu dostęp. A spacerek przed pracą i przed snem dobrze nam zrobi. Dziękuję pozdrawiam do jutra miłego weekendu (jeszcze z wypłatą na kontach można szaleć)
    Ciekawy

13.03.2016 12:14

Na strucie i abs wiecznie ktoś musi zostać na dodatkowe 4 godziny czyli razem na 12 godzin,co Ty myślisz że moim zadaniem jest pisanie bajek?,uwierz mi lepiej bym chyba na tym wyszedł:)A co do spacerku po 12 godzinach spędzonych na linii produkcyjnej to wolałbym go odłożyć na wolną sobotę lub niedzielę z żoną i dziećmi po parku.
    MANDO the best

12.03.2016 20:52

Witam dziekuje (usunięte przez administratora) i działowi Hr w imieniu swoim i kilku osób że dział hr i (usunięte przez administratora) podziałał też w naszej sprawie chodzi chodzi o świeta jeszcze raz dziekujemy i polecam prace w Mando każdej osobie która wchodzi na tą strone nie czytajcie tych złych komentaży to wszystko to kłamstwo przyjdzcie popracujcie a zobaczycie ze Mando jest naprawde bardzo dobra firmą.
    Ciekawy

13.03.2016 00:58

Po pierwsze mógłbyś rozwinąć temat Hr"podziałał też w naszej sprawie chodzi o święta".Po drugie dlaczego z góry zakładasz że wszystkie negatywne komentarze na temat Mando to kłamstwo?Czy kłamstwem jest to że Mando zmusza pracowników do nadgodzin?Że chorobowe pracownika odbierane jest w firmie jak wagary?Że firma Mando nie ma odpowiednio dużo miejsc parkingowych dla pracowników i muszą parkować prawie pół kilometra od firmy w szczerym polu bez oświetlenia,które po ostatnich opadach śniegu i roztopach zamieniło się w podmokłe bajoro,do tego wielkie kamienie koło wjazdu o które można uszkodzić auto wyjeżdżając po ciemku choćby cofając?Mando nie jest najgorszą firmą na strefie ale ma jeszcze dużo do zrobienia. Problem parkingu i nabitej szafkami do granic absurdu szatni,gdzie przy przebieraniu (usunięte przez administratora) przychodzi się ocierać o siebie(na nieszczęście jestem hetero)można jeszcze choć przyznam z trudem wytrzymać ale zmuszanie pracowników do pracy w nadgodzinach kosztem czasu straconego dla ich rodzin:BEZCENNE!!!ALE NIESTETY TYLKO DLA MANDO!!!Miej odwagę pisać prawdę nawet jakbyś miał być z tego powodu "odstawiony na boczny tor".Warto choćby dlatego żeby inni mieli lepiej.
    Tojota

11.03.2016 16:42

Ciekawe na ile miesiąc, dwa góra na pół roku.
    neo

11.03.2016 14:51

Toyota znowu przyjmuje jak się komuś nie podoba to niech wraca do adeco albo randstadu
    abc

11.03.2016 18:30

No to juz bardziej polecam MANDO w toyota ludzi sie traktuje jak śmieci a tymczasowych to w ogóle a obecnie to co tam sie dzieje to jest masakra to u masz chociaż umowę i wiesz ze pracujesz a nie podpisujesz co miesiąc niestety taka prawda no faktycznie ze idzie zarobić więcej kasy lepszy socjal itp itp ale traktowanie ludzi a pieniądz czy wart
    taka ja

10.03.2016 21:26

Nie dajcie sie prowokoowac. Pracujcie, zarabiajcie i gospodarujcie kasa rozsadnie tak by miec na kazdy weekend bo wyplata bedzie 07.04 nie inaczej. Bez zalu, z wielkim dzieny dla mando za to jakie jest! wielkie pozdro dla normalnych pracownikow muuuaaa buziaki kocham Was paaa
    zawiedziony Dziony

10.03.2016 16:46

ej no zawodzicie mnie mój ulubiony serial komediowy przestał nadawać :(
    Hej

08.03.2016 16:08

Dołączam się do podziękowań dla (usunięte przez administratora) przemiły gest. Zawsze jest uśmiechnięty i przemiły!
    xyz

08.03.2016 12:28

Za miesiąc przypuszczam znowu będzie powtórka z rozrywki jak ludzie nie dostaną kasy na weekend.
    O

09.03.2016 18:15

A cóż to teraz taka cisza? Po wypłacie

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.