HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

franek

03.05.2016 23:40

A ty "skat" przyszedłeś ? Naucz sie pisać i dopiero sie wypowiadaj
    Rozczarowana

03.05.2016 21:42

Masakra już 2 tydzień czekam aż ktoś z hr sie odezwie w sprawie przyjecia po rozmowie kwalifikacyjnej.Straszna zozpierducha jest.Człowiek nie wie czy składać cv gdzie indziej czy co ?!?!
    mariio

03.05.2016 20:22

w tej firmie jest dragediania na każdym dziale zwłaszcza cyrki w utrzymaniu ruchu cwaniaki z cersanitu i nieudolna pani z haeru zapytajcie się skat przyszła pracowała w NSK chyba nie umiała wejść w pedefa a taka cwana tam nie dala rady a tu sieje ferment przykład jak przyjmuje pracownika to wydzwania do haeru pyta sie o osobę z innych zakładów
    były zainteresowany

02.05.2016 02:20

Czytając wpisy pracowników stwierdzam że MANDO jest do kitu nie mam zamiaru starać się o pracę w firmie z takimi opiniami to nie ma sensu z reguły pracownicy piszą prawdę i to się póżniej niestety potwierdza.Goodbye Mando.
    ha.ha.ha

02.05.2016 00:16

Pracowałem w MANDO w jakości i całe szczęście że nie przedłużyli mi umowy,robiłem wszystko zwłaszcza na komórce żeby nie przedłużyli mi umowy a barany myśleli że mi robią źle ha,ha,ha.Brak ludzi,gonitwa,nadgodziny,brak czasu,pomiary z czapy bo się nie wyrobisz,wiecznie nie zadowoleni przełożeni o pieniądzach nie wspomnę-śmiechu warte!1600 zł żenada po szkole z maturą i robiąc studia w międzyczasie!MANDO A NA PEWNO DZIAŁ JAKOŚCI W MANDO TO PORAŻKA!GOWNIANY DZIAŁ GOWNIANE PIENIĄDZE!NIE POLECAM MANDO!!!
    inż.QC

01.05.2016 23:55

dyrektor HR już dawno powinna wylecieć z hukiem z MANDO!Nie działa na korzyść pracowników MANDO tylko dba o zyski firmy kosztem pracowników!Gdyby były związki zawodowe to pani dyrektor dawno by nie było w MANDO!Robi karierę i pnie się po szczeblach bo buduje zyski dla firmy kosztem pracowników!Za co dostała BMW służbowe i awans na dyrektora?No chyba nie za przyjmowanie nowych pracowników tylko za zmuszanie starych do pracy w nadgodzinach bo lepiej się opłaca.W której firmie na strefie kierownik HR-u ma takie profity i władzę?Nigdzie!Pan prezes zadowolony,zyski dla Mando zaiebiste,normy dla pracowników podniesione,pieniądze nie,miały być kiełbaski na majówkę dla pracowników obiecane przez szefa szefów?a po co niech łoją dalej osly za 1600
    prod

01.05.2016 23:31

Pracownicy QC mają rację,jak widzę zakres ich obowiązków i wiedzę to dziwię się że zarabiają tyle samo albo mniej od produkcji,dyrektor HR chyba robi sobie z nich jaia,nie ma po prostu wstydu!MANDO TO FAKTYCZNIE DZIADOSTWO I SYF!
    x

01.05.2016 23:29

A w tym co Ty piszesz, brak składu i ortografii

01.05.2016 23:24

Nie polecam pracy w MANDO TOTALNY SYF!Pensje też!Mobing też!
    arek

01.05.2016 23:20

Pracowałem w MANDO w jakości i jak zobaczyłem 1600zł na koncie po miesiącu pracy na trzy zmiany,to zrezygnowałem natychmiast niech szukają głupszych od siebie cwaniaki,wyzyskiwacze,powinno się pozamykać te kapitalistyczne zagraniczne firmy i wspierać rodzimy rynek pracy.

01.05.2016 23:08

Dział jakości to paradoksalnie najmniej doceniany dział w MANDO w innych firmach np.RONAL,TOYOTA jakość to elita która za swoją pracę i odpowiedzialność zarabiają najwięcej.W MANDO wystarczy mieć uprawnienia na wózki i zarabiać 200zł więcej od lidera jakości który ma wszystkie projekty i pomiary na głowie i zapierdziela po godzinach bo manager i supervisor QC mają w du... swoich pracowników,nie potrafią o nich walczyć a wprost przeciwnie mają ich w du... i ich zarobki i nie robią nic żeby to się zmieniło bo po co się narażać pani dyrektor HR-u jak się ma ciepłą posadkę i wiedząc że pani dyrektor ma również jakość w du...!za to kocha IT tylko czy ma to związek z pracą?.MANDO najgorszy badziew na strefie,nie polecam MANDO nikomu!
    franek

01.05.2016 09:03

Logistyka ma dodatek 200 bo mają uprawnienia na wózki itp. Wiec nie porównuj sie do nich, a do utrzymania tym bardziej.

30.04.2016 22:30

Nie polecam pracy w Mando a szczególnie w dziale jakości,pracuje się za trzech,nowych projektów przybywa ludzi wręcz przeciwnie ci co przychodzą średnio 2 osoby na pół roku to albo się nie nadają albo zaraz sami rezygnują jak zobaczą zakres obowiązków i pierwszą wypłatę.Wiecznie ktoś bierze urlopy bo każdy po cichu chodzi na rozmowy po innych firmach a reszta w tym czasie robi po 12 godzin i tak w kółko.QC to chyba jedyny dział który nie ma żadnego dodatku finansowego jest gorzej opłacany niż produkcja nie mówiąc już o logistyce która ma dodatek 200zł na m-c więcej o utrzymaniu już nie wspomnę.MANDO pracowników jakości wynagradza najgorzej z wszystkich działów.Nie polecam pracy w tym zakładzie sam niedługo odchodzę z tej firmy.Jest coraz gorzej a lepiej nie będzie w QC na pewno.
    lEGION

01.05.2016 10:00

Dział logistyki potrzebuje ludzi więc możesz zarobić te 200 zł.więcej jaki problem Może nawet tego potrzebujesz żeby Twoje szare komórki spuścić ze smyczy i zacząć logicznie myśleć bo w tym co piszesz brak właśnie tej logiki.
    Gosc

30.04.2016 13:39

Liderki z jakosci odchodza bo jedna jedzie do angli do chlopaka a druga do meza do poznania a wy piszecie tak jak by sie zwalnialy przez prace.
    buhaha

30.04.2016 08:58

Co Ty grozisz innym ze nie będziecie pracować po 12? Żal mi Cie nie podoba sie to wypad na ulice choćby nawet moze tam Cie inni docenią

29.04.2016 22:03

Z MANDO odeszły dwie liderki z QC i dobrze zrobiły ten dział niedługo będzie świecił pustkami,następni biorą urlopy i chodzą na rozmowy,niedługo znów będziemy się żegnać.Będziecie jak zwykle mile zaskoczeni jak poleci na stół w jednym dniu kilka wypowiedzeń tak jak w przypadku dziewczyn.Polak mądry po szkodzie jak zwykle.P.s a latem nikt z nas nie będzie robił za pięciu po 12 godzin przyniesiemy wszyscy chorobowe i "jakość" to będzie ale nie w Mando.
    prod

29.04.2016 21:42

Podwyżki w mando to jeden wielki pic na wodę.Pracownik Mando ma wybór albo natrzaskać nadgodzin kosztem wypoczynku i rodziny i leżeć po pracy z jęzorem (usunięte przez administratora)albo zdechnąc razem z rodziną z głodu nie robiąc nadgodzin,co by nie zrobił jest na straconej pozycji.Nie polecam nikomu tej firmy jeden wielki bałagan a pieniądze śmieszne.Za miesiąc uczciwej pracy w tej firmie nie da się przeżyć miesiąca tak samo jak dodatek do obiadów starcza tylko na pół miesiąca!W Mando wszystko jest na pół miesiąca.Może pracownicy MANDO powinni też pracować pół miesiąca? byłoby po równo czyli sprawiedliwie.WSTYD!!!Nie polecam MANDO!!!
    Sherlock Holmes

29.04.2016 21:39

-Twoje dzieci są głodne nie masz pieniędzy ? -powiedz im - w październiku będzie lepiej
    nooo

29.04.2016 20:54

wody! !! Ale to było suche :(
    Dowcip Tygodnia

28.04.2016 23:39

Rozmowa kwalifikacyjna: – Dlaczego chciałby pan u nas pracować? – No cóż, zawsze interesowało mnie uniknięcie śmierci głodowej…
    pracownik prod

29.04.2016 19:02

dobre:)
    były prac.jakości

29.04.2016 20:54

Mando ma największe wymagania przy rerutacji do działu jakości i zakresu ich obowiązków za to stawka niższa od logistyki o 200zł miesięcznie,ten dział dodatek inny dział dodatek a jakośc qówno z makiem.Paranoja!Każdemu co się chce zatrudnić w MANDO MÓWIĘ NIE RÓBCIE TEGO BŁĘDU SZKODA CZASU NIE POLECAM PRACY W MANDO!Wręcz odradzam!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

gość

28.04.2016 18:21

Wszyscy działamy na dobro firmy każdy z nas jeśli widzi jakieś NG to od razu zgłasza to do lidera. Człowiek nie robot nie zawsze wszystko wyłapie od razu dlatego każdy musi kontrolować i sprawdzać żeby nie poszły buły jeśli np. Na produkcji tego nie wyłapią to wyłapie to QC proste i nie wywyższajmy się i innych. Każdy ma ciężką prace wiec kończcie to wywyższanie.
    Anka

28.04.2016 16:16

Wcale się im nie dziwie ze szukają lepiej płatnej pracy i odchodzą z mando,należy im się za odpowiedzialnośc jaka na nich ciąży dzialaja dla dobra całej firmy nas wszyskich
    prac.magazynu

28.04.2016 15:23

Również popieram pracowników QC są niedoceniani przez zarząd Mando.A ile razy wyłapali takie buble które już były gotowe do wysyłki do klienta że gdyby nie zostały wycofane w ostatniej chwili to chyba by nie było nowych projektów a straty finansowe i wizerunkowe Mando ciężko byłoby szybko odrobić na naprawdę konkurencyjnym rynku.
    Maniek

27.04.2016 23:02

Zainteresowana podejdź do dziewczyn z HR chętnie Ci powiedzą kto dojerzdża od strony Kłodzka. Pozdrówki
    Logistyka

27.04.2016 22:53

Logistyka to tez kontrola procesu produkcji sprawdzamy wszystko od stanu technicznego wozka na ktorym jest towar po jego ulozenie barcody etykiety zgodnosc kolor kropki czystosc np dust covery i bumbry potem ukladamy towar pod fifo i tak samo go wysylamy podczas kompletowania wysylki znowu wszystko sprawdzamy czyli robimy dock audyt gdzie nazwiskiem sie podpisujemy i przy reklamacji tracimy premie to po pierwsze. po drugie zarabiamy wiecej za dodatkowe umiejetnosci i kursy jak uprawnienia na wozki czy tez staz na wozku. a skoro jest u nas tak cudownie to zapraszamy wlasnie potrzebujemy ludzi, a zeby wyszkolic u nas jednego pracownika trzeba roku a i tak nie kazdy ogrania wszystko. obrazacie nas mowiac ze my nic nie robimy tylko qc my was nie obrazamy wiec i wy nas nie obrazajcie. prawda jest taka ze kazdy dzial ma pelno pracy z boku to wyglada lekko ale gdybyscie poznali wszystkie procesy i obowiazki zmienili byscie zdanie. pozdro
    EngineeR

27.04.2016 21:16

Najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy nie potrafią nawet dobrze wymienić działów z jakich składa się MCP, bo przecież każdy z nich zainteresowany jest własnym działem/linką i ludźmi kręcącymi się dookoła w przekonaniu, że nic nie robią tylko spacerują i przeszkadzają mu w robocie, która rzecz jasna jest najważniejsza, a tak naprawdę każdy z nich ma własne przydzielone odgórnie zadania, które stara się wypełnić. Chciałbym poprzeć tu pracowników QC, którzy w końcu zaczeli walczyć o swoje, bo wypełniają kawał dobrej, ale niedocenianej przez nikogo pracy. Dla większości pracowników produkcji są to oczywiście tylko łaziki, które szukają sobie zajęcia, a nikt z nich nie wie jak wygląda, na czym polega i czym skutkuje praca jakości. Pomyślcie na ilu projektach wyszkolony jest jeden operator QC, a na ilu operator produkcji. Uwierzcie, że nie jest łatwe opanowanie tylu różnych przyrządów pomiarowych i wykonanie nimi danych pomiarów, które pracownik QC musi potrafić wykonać począwszy od Suspension, a skończywszy na MSG...
    buhahaha

27.04.2016 18:05

No właśnie i tu jest to, ze operator produkcji ma miejsca na wode i tam tez je trzymamy, a nie latają po hali z kubeczkiem kawki albo wody. Macie swój ogródek na posiedzenia idźcie napijcie sie i do roboty wracajcie a nie marudzicie ze z wystawionymi jęzorami latacie :) pozdro
    Pracownik QC

27.04.2016 17:31

Logistyka ma 200 zł miesięcznie więcej od QC bo ma odpowiedzialność zeskanowania etykiety i przewiezienia wózkiem gotowych wyrobów z magazynu do podstawionego tira,oraz oczywiście sprawdzonych przez jakość części na linię produkcyjną,gratuluję logiki.A QC która sprawdza wszystkie przychodzące komponenty na zakładzie,testuje,analizuje,kontroluje parametry maszyn,ciśnienie,smary,procesy produkcyjne,części do tych procesów i oczywiście wyroby gotowe zarabia 200 zł miesięcznie mniej.Dlatego nie dziwi mnie że niektórzy pracownicy QC są po wstępnych rozmowach z nowym pracodawcą,czekają tylko na dalszy rozwój wypadków,nie wiem kto będzie szkolił nowych pracowników a młodzi którzy przyjdą i jak zobaczą te wszystkie projekty,linki,zakres obowiązków,młyn,odpowiedzialność i pracę obowiązkowo po 12 godzin latem to sami za te pieniądze po miesiącu podziękują za współpracę.Oj będzie się działo.QC stanęło nad przepaścią.Niestety oszczędność czasami zamiast zysku przynosi straty.
    zainteresowana

27.04.2016 17:03

Witam mam pytanko czy ktoś dojeżdza do Mando z Nowej Rudy -Słupiec jak i również z Nowej Rudy :)

27.04.2016 15:32

Typowa mentalność Polaków zamiast się wspierać między działami bo wszyscy powinniśmy godnie zarabiać za swoją pracę to tylko żeby drugi miał gorzej,skąd ta zawiść?Czy ktoś z QC napisał że pracownicy produkcji,logistyki czy utrzymania ruchu mają lekko?Nie.Każdy się stara jak może,nieraz każdy ma słabszy dzień ale nie wymawiajmy sobie wypitej w biegu "szklanki"wody.
    :D:D

27.04.2016 10:43

Moj drogi kolego mało wydajni ??? to własnie świadczy o twojej niewiedzy na temat co kontrola jakosci robi w naszym zakładzie, co sprawdza i z czym ma doczynienia jak ktoś przysłowiowo da ciała na lini , co analizuje i jak pozniej ciezko podjąć jest decyzje by nie było płaczu ze nie masz premii przypatrz się kontrolerom z zawieszenia kiedy ty juz masz koniec swojej pracy taki kontroler lata z językiem na wierzchu by wszystko sprawdzic na czas . Pijemy kawke?! a powiedz mi widziałeś kontrolera jakości z napojem w ręku podczas patrolu ?? mamy taką możliwość? napić się energetyka podczas pracy ? przejdz po liniach i popatrz na te wasze miejsca na napoje i teraz popatrz na kontrolera .. widzisz różnice? Głupia dyskusja moim zdaniem ,kontrola jakości ma swoje obowiązki a produkcja swoje , magazyn swoje i jeszcze inni swoje wiec po co to grzebać w czyiś zadaniach a to czy kolezanki sie zwalniają to tylko i wyłącznie ich decyzja wiec chociaż na koniec ich pracy dali byście spokoj
    Mach

26.04.2016 21:23

Z tym QC to cie troche ponioslo :) te co sie zwalniaja to nawet dobrze nie wiedza co mierza na cmm. Ogarniety jest tam Maniek i Lukasz. A te pseudo liderki niech szukaja szczescia gdzie indziej :) najlepiej na palarni :)

26.04.2016 20:31

Co jest powodem coraz większej frustracji pracowników działu QC że zaczynają coraz częściej opuszczać szeregi MANDO i to osoby z długim stażem i doświadczeniem?Podpowiem:1)płaca,taka sama jak na produkcji,2)awanse porażka!operator na linii produkcyjnej po pół roku zostaje liderem i ma na głowie tylko 1 linię,pracownik QC jest odpowiedzialny nie za jedną linię 2 czy 3 tylko za całe projekty np.CAFA1,2,3 zaraz ruszy4,5,MSG,Suspension 1,2,Maszyning 1,2,3,4,5...do tego rody tuby ,zaworki a pieniądze nawet mniejsze jak operator produkcji który nie powiem też ciężko pracuje ale jego zakres obowiązków i odpowiedzialności jest nieporównywalny z odpowiedzialnością i zakresem działań pracownika QC.Wyszkolenie op.prod.zajmuje kilka dni a pracownika QC miesiące.Dochodzi to tego jeszcze jeden paradoks:nowo zatrudniony pracownik QC dostaje od razu stanowisko senior operator i pieniądze lepsze od operatora QC który pracuje już kilka lat dla MANDO i chyba wniósł już swoją pracą jakiś wkład dla firmy.Na dodatek zwykły operator musi uczyć od podstaw pracy senior operatora bo co ma jego doświadczenie w fabryce np.telewizorów z branżą automotive?Nic!Lider QC i zastępca lidera QC już podziękowali za współpracę z MANDO,niestety niebawem kolejne wypowiedzenia pracy doświadczonych pracowników jakości a nowych projektów przybywa,pozostali prac.QC już dostali informację że będą musieli oczywiście jak zwykle latem pracować po 12 godzin bo brakuje ludzi co oczywiście nie nastraja do optymizmu i większość pracowników QC szuka niestety po cichu pracy gdzie indziej.A szkoda bo to doświadczona,zgrana i naprawę dbająca o jakość grupa ludzi.Nic nie zmieniając w temacie MANDO na dłuższą metę niestety odczuje braki dobrych prac.QC.MANDO podnosi sobie poprzeczkę i startuje do Europejskiej Nagrody Jakości z taką polityką zakładową z gwiazdkami chyba będzie jednak "mały" problem.
    beka z ciebie

26.04.2016 23:50

po 1 . U nas lider i zastepca lidera QC narzekaja na wszystko . Jestescie malo wydajni i powinniscie zarabiac mniej niz produkcja a tylko pijecie kawke , a jak trzeba cos sprawdzic to trwa to godzine . Nikt was nie trzyma na siłe bawcie sie dobrze pa :*
    exp.

27.04.2016 23:07

Gówno prawda to co piszesz. Chcesz poczuć się skrzywdzonym pracując w QC a nie znasz specyfiki pracy w innych działach. Każdy pracownik nie ma lekko i ma swoje obowiązki w każdym dziale od produkcji do pracowników biurowych. Po co się wypowiadasz na temat operatorów produkcji jak nie wiesz jaki posiadają zakres obowiązków. Jeżeli chodzi o liderów to nie każdy ma jedną linię do nadzoru podając przykład Fiata gdzie masz HSG i CRR do ogarnięcia. Tak samo pewnie pracownicy biurowi nie mają nic do roboty, jak tylko trzymać ręce w kieszeni, a prawda jest taka, że co drugi zżera pazury walcząc z problemami na linii podając przykład procesowych czy otwieranie nowych projektów. Utrzymanie ruchu też się opierdziela walcząc z częstymi awariami na assa'ch lub machiningu. Logistyka oczywiście, że popijają kawę w wózkach widłowych robiąc kilkadziesiąt km. dziennie (ironia) Na drugi raz zastanów się co piszesz, bo takimi komentarzami nie poprawiasz wizerunku. Każdy tak jak ty zapierdziela dając z siebie wszystko. A co do koleżanek zwalniających się z QC to pozdrowienia, są świetnymi pracownikami.
    smutne

25.04.2016 23:32

trochę żal mi tego prezesa z Korei Chairmana . Wszyscy si,e starali zeby bylo czysto ładnie a on to olał był 5 minut na hali i pojechał no gosciu chyba nie ma wstydu . Ale jaki prezes taka firma ;)
    helo

26.04.2016 06:59

Tak nas szanują .
    PokłonSwemuPanowi

25.04.2016 18:44

jak tam nie ma nic smiesznego niestety, nie wiem kto to wstawił tutaj i po co chyba sam żeby nabić wyswetleń
    Zainteresowana

24.04.2016 18:36

Hej, czy to chłopak który pracuje u Nas w firmie ? :D https://www.youtube.com/channel/UCYVaQx36SkFnj9Vo2v2TIWA
    smieszne

25.04.2016 10:35

hahahaha dobry jest
    q

25.04.2016 13:51

nawet poprawnie działu nie potrafisz napisać
    rozczarowany

24.04.2016 15:13

ja zostałem odrzucony przez hr bo miałem dyscyplinarkę w świadectwie pracy, dawno temu
    wściekły

24.04.2016 15:32

też byłem na rozmowie, sprawdzali świadectwa pracy, miałem nieobecności nieusprawiedliwione i też nie było w ogóle rozmowy, po co tam jechać nie ma sensu
    Do Yntelygenta

24.04.2016 15:07

2 kilometry? Stary kilometr jest do Toyoty i Ronala to gdzie Ty parkujesz? Może źle Cię ktoś poinformował? Jak dla mnie to ktoś kiedyś pomylił się w obliczeniach, a tak jak teraz stara się GR żeby było lepiej to tylko chwalić ich za to, bo słuchają ludzi i dużo co ludzie chcą to jest. Prawda jest taka że mogliby olać, ale tego nie robią. Dzięki Wam za to. Oby tak dalej.
    Rozczarowana

24.04.2016 13:31

Czy ktoś mi konkretnie odpowie czy naprawdę na produkcję potrzebują ludzi wykształconych ???Przecież to jest śmieszne !!!!ludzie potrzebują pracy,a tutaj takie wymagania?!?czy do wsadzenia detala w maszynę i go wyciągnięcia potrzeba szkoły średniej ??!!piszą że potrzebują ludzi do pracy,ale jakich ludzi ?!?!od kogo zależy czy zostaniesz przyjęty ?!od hr czy od lidera (liderki)jak zostałam poinformowana???
    Yntelygent

24.04.2016 01:00

Żeby tak (usunięte przez administratora) jeszcze jakaś (usunięte przez administratora) riksza podwoziła ludzi z dolnego pola do MANDO żeby nie trzeba było pedałować dwa kilometry (usunięte przez administratora) w te i nazad po 12 godzinach stania jak słup soli na linii (usunięte przez administratora) ,bo się niedługo zacznę turlać (usunięte przez administratora) na to pole które (usunięte przez administratora) nazywają parkingiem i jeszcze za nie dziękują!Skąd się biorą tacy idioci?

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.