HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Mach

26.04.2016 21:23

Z tym QC to cie troche ponioslo :) te co sie zwalniaja to nawet dobrze nie wiedza co mierza na cmm. Ogarniety jest tam Maniek i Lukasz. A te pseudo liderki niech szukaja szczescia gdzie indziej :) najlepiej na palarni :)
QC

26.04.2016 20:31

Co jest powodem coraz większej frustracji pracowników działu QC że zaczynają coraz częściej opuszczać szeregi MANDO i to osoby z długim stażem i doświadczeniem?Podpowiem:1)płaca,taka sama jak na produkcji,2)awanse porażka!operator na linii produkcyjnej po pół roku zostaje liderem i ma na głowie tylko 1 linię,pracownik QC jest odpowiedzialny nie za jedną linię 2 czy 3 tylko za całe projekty np.CAFA1,2,3 zaraz ruszy4,5,MSG,Suspension 1,2,Maszyning 1,2,3,4,5...do tego rody tuby ,zaworki a pieniądze nawet mniejsze jak operator produkcji który nie powiem też ciężko pracuje ale jego zakres obowiązków i odpowiedzialności jest nieporównywalny z odpowiedzialnością i zakresem działań pracownika QC.Wyszkolenie op.prod.zajmuje kilka dni a pracownika QC miesiące.Dochodzi to tego jeszcze jeden paradoks:nowo zatrudniony pracownik QC dostaje od razu stanowisko senior operator i pieniądze lepsze od operatora QC który pracuje już kilka lat dla MANDO i chyba wniósł już swoją pracą jakiś wkład dla firmy.Na dodatek zwykły operator musi uczyć od podstaw pracy senior operatora bo co ma jego doświadczenie w fabryce np.telewizorów z branżą automotive?Nic!Lider QC i zastępca lidera QC już podziękowali za współpracę z MANDO,niestety niebawem kolejne wypowiedzenia pracy doświadczonych pracowników jakości a nowych projektów przybywa,pozostali prac.QC już dostali informację że będą musieli oczywiście jak zwykle latem pracować po 12 godzin bo brakuje ludzi co oczywiście nie nastraja do optymizmu i większość pracowników QC szuka niestety po cichu pracy gdzie indziej.A szkoda bo to doświadczona,zgrana i naprawę dbająca o jakość grupa ludzi.Nic nie zmieniając w temacie MANDO na dłuższą metę niestety odczuje braki dobrych prac.QC.MANDO podnosi sobie poprzeczkę i startuje do Europejskiej Nagrody Jakości z taką polityką zakładową z gwiazdkami chyba będzie jednak "mały" problem.
beka z ciebie

26.04.2016 23:50

po 1 . U nas lider i zastepca lidera QC narzekaja na wszystko . Jestescie malo wydajni i powinniscie zarabiac mniej niz produkcja a tylko pijecie kawke , a jak trzeba cos sprawdzic to trwa to godzine . Nikt was nie trzyma na siłe bawcie sie dobrze pa :*
exp.

27.04.2016 23:07

Gówno prawda to co piszesz. Chcesz poczuć się skrzywdzonym pracując w QC a nie znasz specyfiki pracy w innych działach. Każdy pracownik nie ma lekko i ma swoje obowiązki w każdym dziale od produkcji do pracowników biurowych. Po co się wypowiadasz na temat operatorów produkcji jak nie wiesz jaki posiadają zakres obowiązków. Jeżeli chodzi o liderów to nie każdy ma jedną linię do nadzoru podając przykład Fiata gdzie masz HSG i CRR do ogarnięcia. Tak samo pewnie pracownicy biurowi nie mają nic do roboty, jak tylko trzymać ręce w kieszeni, a prawda jest taka, że co drugi zżera pazury walcząc z problemami na linii podając przykład procesowych czy otwieranie nowych projektów. Utrzymanie ruchu też się opierdziela walcząc z częstymi awariami na assa'ch lub machiningu. Logistyka oczywiście, że popijają kawę w wózkach widłowych robiąc kilkadziesiąt km. dziennie (ironia) Na drugi raz zastanów się co piszesz, bo takimi komentarzami nie poprawiasz wizerunku. Każdy tak jak ty zapierdziela dając z siebie wszystko. A co do koleżanek zwalniających się z QC to pozdrowienia, są świetnymi pracownikami.
smutne

25.04.2016 23:32

trochę żal mi tego prezesa z Korei Chairmana . Wszyscy si,e starali zeby bylo czysto ładnie a on to olał był 5 minut na hali i pojechał no gosciu chyba nie ma wstydu . Ale jaki prezes taka firma ;)
helo

26.04.2016 06:59

Tak nas szanują .
PokłonSwemuPanowi

25.04.2016 18:44

jak tam nie ma nic smiesznego niestety, nie wiem kto to wstawił tutaj i po co chyba sam żeby nabić wyswetleń
Zainteresowana

24.04.2016 18:36

Hej, czy to chłopak który pracuje u Nas w firmie ? :D https://www.youtube.com/channel/UCYVaQx36SkFnj9Vo2v2TIWA
smieszne

25.04.2016 10:35

hahahaha dobry jest
q

25.04.2016 13:51

nawet poprawnie działu nie potrafisz napisać
rozczarowany

24.04.2016 15:13

ja zostałem odrzucony przez hr bo miałem dyscyplinarkę w świadectwie pracy, dawno temu
wściekły

24.04.2016 15:32

też byłem na rozmowie, sprawdzali świadectwa pracy, miałem nieobecności nieusprawiedliwione i też nie było w ogóle rozmowy, po co tam jechać nie ma sensu
Do Yntelygenta

24.04.2016 15:07

2 kilometry? Stary kilometr jest do Toyoty i Ronala to gdzie Ty parkujesz? Może źle Cię ktoś poinformował? Jak dla mnie to ktoś kiedyś pomylił się w obliczeniach, a tak jak teraz stara się GR żeby było lepiej to tylko chwalić ich za to, bo słuchają ludzi i dużo co ludzie chcą to jest. Prawda jest taka że mogliby olać, ale tego nie robią. Dzięki Wam za to. Oby tak dalej.
Rozczarowana

24.04.2016 13:31

Czy ktoś mi konkretnie odpowie czy naprawdę na produkcję potrzebują ludzi wykształconych ???Przecież to jest śmieszne !!!!ludzie potrzebują pracy,a tutaj takie wymagania?!?czy do wsadzenia detala w maszynę i go wyciągnięcia potrzeba szkoły średniej ??!!piszą że potrzebują ludzi do pracy,ale jakich ludzi ?!?!od kogo zależy czy zostaniesz przyjęty ?!od hr czy od lidera (liderki)jak zostałam poinformowana???
Yntelygent

24.04.2016 01:00

Żeby tak (usunięte przez administratora) jeszcze jakaś (usunięte przez administratora) riksza podwoziła ludzi z dolnego pola do MANDO żeby nie trzeba było pedałować dwa kilometry (usunięte przez administratora) w te i nazad po 12 godzinach stania jak słup soli na linii (usunięte przez administratora) ,bo się niedługo zacznę turlać (usunięte przez administratora) na to pole które (usunięte przez administratora) nazywają parkingiem i jeszcze za nie dziękują!Skąd się biorą tacy idioci?
kkk

23.04.2016 18:11

Iwina jest w porządku jak i wszyscy inni .Co do dolnego parkingu to bardzo dziękujemy !
Rozczarowana

23.04.2016 10:36

Wysoka górka znaczy że z podstawówka i bez doświadczenia na produkcji nie dostaniesz się do Mando tak zostałam poinformowana przez pewną Pania z hr i nie chodzi tu akurat o Panią Dyrektor Iwonę.
fvfvf

29.04.2016 20:19

Gówno prawda budowlańcy tam proacvowcują i baby z kwiaciarni ludzie to fabryka jak macie ambicje to nie idzcie tam
x

22.04.2016 22:27

Nikt jeszcze nie pochwalił, to ja pochwale. Na dolnym parkingu zamontowano już oświetlenie. Jednak są jakieś korzyści z tego forum ;)
taaka

22.04.2016 19:59

. ....,,dostac sie do mando to dopiero wysoka gorka" co masz na mysli? Rozmowę z Panią Dyrektor dzialu HR czy co?
X

22.04.2016 18:38

Tak
Marysia

20.04.2016 17:59

Co Wy ćpacie? podzielcie się
hehe

22.04.2016 19:52

Co my ćpamy ? ano twarde kotlety ze stołówki hehe
ciekawy

20.04.2016 11:25

A ta siłownia jakaś normalna jest?
ciekawy

20.04.2016 10:44

A ta siłownia to jakaś normalna jest?
Nowy na forum

19.04.2016 14:30

Witam czy w tym roku jest organizowana wycieczka majowa?
Nowy na forum

19.04.2016 14:14

W tym roku jest organizowana wycieczka z okazji weekendu majowego?
Majówka

19.04.2016 19:16

No właśnie czy jest w maju jakaś majówka zakładowa ?
mam pusty brzuszek

18.04.2016 16:32

Jest smacznie i ładnie ale te ceny to koszmar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

LOLOLOLO

18.04.2016 08:12

do tego służy forum laaa ;p
laaa

17.04.2016 21:16

Nic wam nie pasuje to źle tamto źle to idźcie gdzie indziej pracować. Macie na kantynie zeszyt gdzie możecie wpisywać zażalenia to na forum się wypowiadacie anonimowo.
Smakosz

18.04.2016 16:44

I co z tego zeszytu wynika ?????????????????

17.04.2016 12:48

Ty legion nie mow za wszystkich.mi stara kuchnia smakowala,nie tylko mi.popytaj ludzi a nie bzdury piszesz.ruskie bez sera jak ktoś napisał w książce wniosków, stara kapusta, woda ze sztucznym sokiem udajaca kompot.to ma być ta dobra kuchnia?jak chcesz to zezryj karmę dla kota może też byś był happy.ja chcę jeść świeżo, żebym nie musiał węgla brać.
bryndek

17.04.2016 11:45

zamiast obiadków na które dużo osób narzeka może lepiej dofinansować dojazdy do ptacy
hej

18.04.2016 16:30

Ależ durna odpowiedz !!! a co w fabryce marmolady w bikini chodzą ? Pczekaj aż ci będzie smyczyć spod pachy ty inteligentny inaczej.

16.04.2016 09:05

No bez jaj, biorąc na wynos miałem reklamować?narzekaliscie na starą kuchnię, a ta wcale lepsza nie jest, za to droższa.
legion

17.04.2016 05:35

Poprzednia stołówka nie pasowała obecna też wam nie pasuje ale jak wpieprzacie stare nie wiadomo co u turasa to jest papuśne.
tyczyja

15.04.2016 22:13

...a zglosiles to ze surowka śmierdzi?zareklamowales ja? Trzeba bylo powiedziec niech Pani sprobuje.... Albo wymienić na cos innego. Kurczę no beez jaj. Czy to jest przedszkole do jasnej chole..
ktośtakijakja

15.04.2016 19:33

Nie smakuje nie jedz?chyba po to mamy dotację żeby z niej korzystać.to nasze wypracowane pieniądze idioto.
struś pedziwiatr

15.04.2016 19:29

Gość ma rację.prowokacj?prawda. Surowka smuerdziala pleśnią.

15.04.2016 17:34

brokuły mówisz, nie każdy lubi,co nie znaczy, że surówka ma być ze spleśniałej kapusty. może "I". taką lubi, ale może niech kuchnia nie daje popsutych produktów do jedzenia. nie jesteśmy świniami "I".
Maniek

15.04.2016 17:12

Sam jesteś stechlizna Nie smakuje nie jedz Prowokator się znalazł
cipol

15.04.2016 16:50

trza było wziąść brokułki, były b.dobre

15.04.2016 16:01

Dzisiejsza surówka z białej kapusty to stechlizna ! To mają być zamiany na lepsze? Trucie ludzi?
xyz

14.04.2016 21:13

Ty pracownik obecny A norm to nam niby nie podwyzszyli na kaliperach zaraz po tym jak powiedzieli,że dostaniemy podwyrzke? u nas już na vw mamy podciagnieta porządnie za niedługo i na fiacie.
Do światłego

14.04.2016 15:59

Ciekawe gdzie Ty pracujesz że od rozu dostałeś kokosy. Po treści wypowiedzi i że siedzisz tu na forum to albo bardzo blisko (można zjechać na sankach jak jest śnieg) albo na obczyźnie.
elo

14.04.2016 08:11

Pozdrowienia dla Panów strażników , są niebywale aroganccy .Jak to jest , że nikt nie wyjeżdza brama zamknięta ! ale trzyma się miejsca dla wybranych co jak to jest ?
Do światłego

14.04.2016 08:08

Firma dopiero się rozwija człowieku z ciemnogrodu a jeśli za kilka lat będzie tak samo to ludzie wszystko zweryfikują .Mando jest bardzo w porządku na czele (usunięte przez administratora) ! gdzie i w jakim zakładzie (usunięte przez administratora) HR słucha ludzi ? nigdzie tylko u nas .
balbinka

13.04.2016 21:39

Swiatly i wyksztalcony? To co robisz buraku na forum dla ludzi pracy?? Guzik tam... Pewnie jestes jednym z tych nieudacznikow, ktorzy dostali kopa albo po prostu speniali! A fee. Daj ludziom pracowitym pracowac a Ty znajdz dowartosciowanie dla siebie w kolejnym tandetnym wpisie. BAJ BAJ wyksztalcony pajacu. SŁIT DRIM.
bibi202

13.04.2016 17:13

Cóż za wysublimowana kultura. Skąd ją wyniosłeś "wykształcony"? Z domu czy ze szkoły? Dodatkowo wiesz co to empatia, martwisz się o nasze... "zwieracze". Urocze z Twojej strony.
światły i wykształcony

13.04.2016 15:01

Myślicie złudną nadzieją że z czasem będą lepsze pieniądze,mando bazuje na takich naiwnych ludzikach bez większego wykształcenia z kredytami na 30 lat którzy będą robić całe życie za grosze i po 20 latach stwierdzą jeszcze do tego z entuzjazmem że niczego się nie dorobili w mando tylko garba i żylaków odbytu.Niestety należycie do grupy zwykłych idiotów i gdyby wszyscy tacy byli jak wy to dalej żylibyśmy w średniowieczu.Nie odpisujcie pacany bo i tak tego nie zrozumiecie bo jesteście po prostu za tępi i potrzebujecie kilka dekad żeby to pojąć.
Elemelek

13.04.2016 11:09

Czy moglibyście w HR pomyśleć o lżejszych koszulkach na lato ? Wielkimi krokami zbliża się ciepło a w tych w gorące dni będzie po prostu za gorąco .
bolo

17.04.2016 11:32

więcej powagi plis to zakład mechaniczny a nie fabryka marmolady nie ubiorą cie w bikini na lato

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.