HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

takwlaśnie

11.05.2016 22:08

Dobrze piszesz. Ps. Ludzie narzekacie tak na mando, chwalicie sobie inne zakłady np. Ronal. Weźcie pod uwagę, ze Mando jest młodym zakładem i cały czas sie rozwija jak sami widzicie. Iwona sie stara bardzo i robi to tez dla nas, nas pracowników. Z czasem będzie nam dobrze w tym zakładzie i tak jak tu koleżanka napisała inne zakłady będą nam tego zazdrościć. Takze dajcie jeszcze czasu trochę sobie ,a tym bardziej Iwonie. Pozdro ludzie
    DDD

11.05.2016 20:00

Pracuję w Mando od kilku miesięcy i bardzo sobie chwalę pracę ludzi i przełożonych .Czuję się doceniona a to mnie motywuje , tak samo jak dobre słowo tak jak dziś od Iwony i Pana prezesa iż cenią sobie naszą pracę i jakość która jest bezpośrednio wynikiem naszej pracy .Docencie to co macie jest fajnie a będzie jeszcze lepiej , gdy będzie jeszcze więcej zamówień .Będą większe wypłaty i to nam ludzie pracujący na strefie w innych zakładach będą zazdrościć .W którym zakładzie tak dbają i słuchają pracowników macie oświetlony parking jaki by nie był prosiliście HR się postarał ,obiady awanse , bony na Boże Narodzenie oraz Wielkanoc paczki dla dzieci jest tego sporo .Dajcie coś od siebie pokażmy , że Mando jest fajnym zakładem bo to my go tworzymy .A tak na marginesie Iwona świetne zagranie z Audytem i dopłatą do dojazdów do pracy , nic tak ludzi nie motywuje jak pieniądze BRAWO !!!
    heloł

12.05.2016 16:59

Tak samo twierdzę .W Ronalu kokosów nie ma . Toyota zamiast się rozwijać będzie w przeciągu kilku lat redukować pracowników .Ja mam tylko nadzieję , że Mando zawsze będzie wyjątkowym miejscem pracy jak to ma miejsce teraz.

11.05.2016 19:27

A co do rzeczy ma doświadczenie i szkoła ?!jak mamy się nauczyć jeśli nikt nie chce dac nam szansy ???a zresztą nie wszyscy u was są wykształceni i mają doswiadczenie.Są osoby które wychowywaly dzieci i zajmowały się domem.A po 2 po co komu szkoła do wkladania danego elementu do maszyny ?śmieszne to jest.dziwne wymagania.
    witka

11.05.2016 09:19

Rozczarowana zobacz wymagania w ofertach zamieszczanych na różnych stronkach. Dobry kandydat na operatora powinien byc dyspozycyjny, miec doświadczenie w firmie prod, fajnie gdy ma średnie wyksztalcenie i potrafi pracować pod presja czasu. Rozczarowana spelniasz te wymogi?
    taaa

10.05.2016 22:25

Aaaa to zmienia postać rzeczy...Dobrze Pani Iwono ze wtracila sie Pani w dyskusje. Bardzo dobrze! Dzieki
    Przesada

10.05.2016 22:01

Tak napewno zadowolenie jak połowa premi jest zabierana wszystkim z wymyslanych powodów.dziękuję

10.05.2016 21:54

Pani Iwono,miło Panią czytać po tak długiej nieobecności :) mam tylko jedno pytanie odnośnie Mando,a mianowicie jakie warunki należy spełniać żeby dostać się do waszej firmy ?? I dlaczego nikt nie potrafi tego racjonalne wyjaśnić !!??każdy mówi czy pisze coś innego.Pozdrawiam serdecznie.
    Iwona Lech

10.05.2016 19:25

Witam Wszystkich, staramy się o Europejską Nagrodę Jakości docelowo - a w tym roku o 5 gwiazdek nasz poziom w stosunku do innych firm europejskich potwierdzi audit (czy są to 3, 4 czy 5 gwiazdek). Tylko firma, która ma 5 gwiazdek może walczyć z innymi o główne wyróżnienie - Europejską Nagrodę Jakości. To wyróżnienie pozwoli MCP uzyskać długoletnie kontrakty z klientami (klienci walczą o takich dostawców np. Bosh - który w tym roku uzyskał Nagrodę i potwierdzenie, że jest najlepszy w Europie w zarządzaniu). Długoletnie kontrakty dadzą stabilizację pracownikom, zapewnioną przyszłość i wysokie wynagrodzenia. To wyróżnienie, ta nagroda to przyszłość i firmy i pracowników. Sprawdźcie proszę wynagrodzenia w firmie Bosh - to jest możliwe tylko w sytuacji kiedy firma jest dla klienta najbardziej pożądana, walczy o nią. I o to się staramy. Bonus w efekcie jest i dla firmy i dla całej kadry - dla wszyskich, zapewnienie wyższych niż na lokalnym rynku wynagrodzeń i długoletniej stabilizacji poprzez kontrakty z klientami. Przepraszam jeśli tak odbieracie te szkolenia. Sprawdzenie wiedzy pokazuje nam kto potrzebuje dłuższego czasu i szkoleń dodatkowych z naszej strony. To nie jest żaden wstyd ani stres. Te wszystkie ostatnie wpisy pokazują jak się przejmujecie tą sytuacją osobiście, jak się stresujecie, i tak naprawdę - jak Wam zależy. Dlatego mimo, że czytam Wasze opinie na bieżąco to nie włączałam się w dyskusję ale teraz postanowiłam napisać. Po co to robimy i chciałam Was uspokoić. Auditorzy będą sprawdzać,nie Waszą wiedzę ale to czy jesteście zadowoleni i czy Wam zależy na tej pracy - a ja myślę że tak. Te szkolenia itd. to tylko wsparcie dla Was abyście czuli się bardziej pewnie podczas auditu. Proszę nie martwcie się, nie stresujcie, w trakcie auditu pokażcie normalnie jak się czujecie w MCP. I przepraszam za szkolenia, sposób:)
    Ania

10.05.2016 16:05

Jeśli ktoś ma z tym problem to szkoda , audyt ten jest bardzo ważny dla firmy bardzo .Co w tym złego , że będziecie wiedzieć więcej na temat firmy w której pracujecie i jej polityki ? Tylko marudzicie ! Będzie dla nas zorganizowany piknik rodzinny to już jest bee co .Może i jest mały nacisk ale to tylko dlatego , że warto wiedzieć więcej .
    maszyning

15.05.2016 16:39

Ale zyski dla firmy to możliwość podwyżek dla mnie i wiem, ze mogę oczekiwać i żądać więcej jak firma więcej ma. Jak firma zatrudnia więcej ludzi tzn że się rozwija i mam stabilność, nie zwolnią mnie po trzech miesiącach jak w Faurecji bo skończy się jakiś projekt. Mam kredyty i rodzinę dla mnie akurat to ważne.
    helo

16.05.2016 13:05

Twoja i tylko twoja sprawa jeśli chcesz wiedzieć tylko tyle ile masz w misce .Dla mnie jest ważne i chcę wiedzieć jak firma w ,której pracuję się rozwija jakie i ile kontraktów podpisze bo jest to przyszłość nie tylko firmy ale także moja i mojej rodziny chociażby dlatego , że będę miał stabilne miejsce pracy .Jeśli nie masz ambicji i pracujesz jak maszyna i nie interesuje cię świat i co wokół ciebie się dzieje to proszę nie dziel się tym z innymi bo to po prostu jest mało ambitne.
    Paweł

10.05.2016 15:53

No rzeczywiście, bo tak trudno jest zapamiętać jaki dochód miała firma, lub ile ludzi zatrudnia, naprawdę bardzo trudne, jak wy tak prostych rzeczy nie potraficie zapamiętać, to ja się dziwię jak was przyjeli, do podstawówki zapraszam, ja jestem bardzo zadowolony z firmy i naprawdę każdemu polecam, fajna atmosfera, a i zarobki takie same, a uwierzcie mi, że w aspekcie pracy, niema porównania co do innych firm, gdzie tylko normy są wygórowane i wszystko obstawione bez możliwości awansu.
    taaaa

10.05.2016 15:08

No co Wy??? Poważnie tak jest??? Ale jaja. A myślałam ze to naprawde spoko firma. Pracowałam juz na strefie. Chciałam złożyć do Was dokumenty alee nie wiem czy dam rade....powstrzymywać sie od śmiechu i należycie obsluzyc maszynę a do tego w glowie powtarzać regułki....a co gdy mi się wszystko pomieszaa hihi no jaja naprawde.
    oburzony "uczeń"

10.05.2016 09:36

Pomysł,poziom i metoda siłowego,natarczywego szkolenia wszystkich pracowników przed jakimś audytem w Mando żenujący i nieakceptowalny w większości firm w Wałbrzychu.Presja,nacisk,zastraszanie i kucie na pamięć suchych formułek przez ponad 400 osób bo pani dyr.hr chce zabłysnąć że jest taka skuteczna w przekazywaniu wiedzy że jak się uprze to nawet konia nauczy mówić a nawet deklamować wiersze.Pomysł i realizacja do bani,nauczyciel i pomysłodawca tego szkolenia również.MANDO również.
    zestresowana

10.05.2016 09:13

Święta prawda czułam się na tym szkoleniu jak smarkata dziewczynka w gimnazjum wyciągnięta do tablicy,ja stara baba.Poziom i forma szkolenia pracowników w Mando to nieporozumienie jak się na sekundę zawiesisz ze stresu i nie odpowiesz to dalsze przepytywanie już osobiście u pani dyrektor hr.Mando to nieporozumienie,beznadziejny zakład.
    prac.produkcji

10.05.2016 01:17

MANDO!NAJGORSZA FIRMA NA STREFIE!NIE POLECAM TEGO ZAKŁADU!JEDEN WIELKI STRES!Co to dzisiaj było w MANDO?To zakład pracy czy przedszkole?Wszyscy pracownicy przepytywani przez jakiegoś pajaca przejętego rolą odnośnie polityki firmy,musieli publicznie odpowiadać na pytania praktycznie słowo w słowo co powiedział pajac,swoimi słowami nie można było odpowiedzieć na pytanie tylko verbatim.Czy pani dyrektor HR-u wzięła pod uwagę że może są osoby nieśmiałe których całe to odpytywanie przy tylu osobach i pod presją szurniętego najzwyczajniej krępuje i tremuje że nie są w stanie skupić się,zapamiętać i powtórzyć a starsi pracownicy co nie mogli zapamiętać jak się czuli pod presją i przed innymi młodszymi pracownikami?To ma być przyjazna firma?Dziękujemy firmie MANDO za stres,co niektóre osoby nocy nie przespały z nerwów czy zdadzą to publiczne przepytywanie.NIKOMU NIE POLECAM PRACY W MANDO!TO NIE JEST PRZYJAZNA FIRMA!POMYSŁY HR-U ODNOŚNIE SZKOLEŃ W MANDO W TAKI SPOSÓB I POD TAKĄ PRESJĄ-PORAŻKA I WSTYD NA CAŁY WAŁBRZYCH!W piątek składam wypowiedzenie z tego syfu nie chcę mieć nic więcej do czynienia z MANDO!
    QC

08.05.2016 16:05

Składajcie papiery do Mercedesa do Jawora,niemiecka solidna firma,zarobki bez porównania z Mando.Pracuje w Mando w QC i aplikuje do merca,jak zatrudnią to przechodzę bez zastanowienia od razu w tym samym dniu i ani się obejrzę na Mando.
    QC pracownik

08.05.2016 16:27

życzymy powodzenia
    QC pracownik

08.05.2016 16:32

w 2019 jak stanie fabryka.

08.05.2016 12:48

No właśnie o co chodzi -możliwe że dostali sie bez doświadczenia do mando !lecz mi pani na rozmowie kwalifikacyjnej oświadczyła ze szukają ludzi z doświadczeniem raczej i po szkole zawodowej,więc nie potrzebują ludzi do pracy skoro tak przebierają.Może myślą że ludzie bez zawodu i bez doświadczenia nic nie potrafią ?!?!żenada.i dziwne jest to że nikt z Hr się tutaj nie wypowiada ?!?ciekawe dlaczego nikt z nich nie chce tego wyjaśnić !!.

07.05.2016 22:05

No właśnie o co chodzi zarządzającym?tego nikt nie wie !!może niech sami się wypowiedza !!!???bo to co odwalaja jest śmieszne !!!dajcie ludziom pracę a nie przebieracie jak na konkursie miss !!!!
    no wlasnie o co chodzi

07.05.2016 21:59

To nie prawda ze nie przyjmują ludzi bez doświadczenia. Znam pare osób które były bez doświadczenia pracy na strefie i jakos zostali normalnie przyjęci i nie narzekają na prace w mando. Dla mnie tak samo praca jest ok wiadomo jak wszędzie trzeba robic nadgodziny żeby zarabiać więcej tak to juz jest niestety. I ci co chcą pracować to pracują a ci co nie chca niech idą do urzędu pracy. A dla tych co sie zastanawiają nad złożeniem cv do mando niech sami spróbują i ocenią jak przerobią troche czasu, a nie sugerujecie sie tylko opiniami innych i to tylko tymi co narzekają
    o co chodzi

06.05.2016 23:00

To tak. Ludzi do pracy brakuje. Pieniadze marne.Rekrutacja jak cholera, ze malo kto sie dostaje? To wlasciwie o co chodzi zarządzającym Mando? Mysle ze czasem jesli ktos nie ma doświadczenia w Automotive nie oznacza ze będzie zlym pracownikiem jesli zalezy mu na pracy. Ale ok Wasza sprawa.

06.05.2016 16:13

oleś

06.05.2016 18:42

papier nie wystarczy, wzięli mnie na sprawdzian jazdy
    oleś

06.05.2016 18:43

papier nie wystarczy, wzięli mnie na sprawdzian jazdy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

prod

06.05.2016 16:00

Ludzie omijajcie MANDO z daleka to jakieś przedszkole zakichane a nie zakład pracy,za parę dni ma być audyt to pani dyrektor hr-u ze strachu wydrukowała dla wszystkich pracowników po kilkanaście kartek A4 jakichś pierdół od łącznie polityki firmy i zadała zadanie domowe że pracownicy mają się tego nauczyć w domu!A póżniej odpytują w pracy! co to ja w szkole jestem żeby odrabiać zadanie domowe!!! a może pani dyr.HR-u już całkiem się pomieszało w głowie od tego stresu,może lepiej zasięgnąć porady lekarza i zacząć się leczyć?MANDO to nie zakład tylko parodia zakładu ludzie szukajcie sobie pracy lepiej gdzie indziej bo MANDO to jeden wielki cyrk się robi!!!
    Ania

06.05.2016 10:47

Mando jest super i g...o prawda do zmuszania kogokolwiek do czegokolwiek .Uwielbiam swoje Mandolino .

05.05.2016 21:21

Tylko z Panią Izabella Grabiec rozmawiałam.

05.05.2016 21:19

Nie wiem od kiedy tak jest !!!takie informacje dostałam od Pani z którą miałam rozmowę kwalifikacyjną.Dla mnie to śmieszne !!znajoma składała podanie do tristona i po tygodniu od rozmowy ja przyjęli.
    obecny pracownik

05.05.2016 20:19

firma jest super, każdemu polecam, kto chce pracować oczywiście. Te złe opinie to tylko odrzuceni w rekrutacji albo wywaleni z Mando bo nie chce się im pracować.
    z pobłażaniem

06.05.2016 15:42

A ty co wszechwiedzący jesteś?to może zacznij grać pajacu w lotto!Ja akurat piszę na goworku i pracuję w Mando.Co ty wiesz o pracy gimbusie obsrany!
    obecny pracownik

05.05.2016 20:05

Te wszystkie opinie to zwolnieni z Mando albo odrzuceni w rekrutacji. Teraz się mszczą - szkoda, że opinia firmy jest budowana przez nieudaczników i nierobów za których musimy pracować.
    coo

05.05.2016 18:53

Czy ktos mógłby mi wyjaśnić konkretnie, jakie są etapy przyjęcia do pracy w firmie Mando? Bo zglupialam juz. A chciałabym wiedzieć czego mogę sie spodziewać składając dokumenty do Waszej Firmy. Będę wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam
    prac.Mando

05.05.2016 15:16

Są już przelewy! - Mando miło mnie zaskoczyło!
    Pracownica

05.05.2016 14:53

jesli jestescie młodzi nie idzice do tej fabryki zajdzie was praca oraz ludzie byłam juz swiatkiem jak wyniszaczli linudz psychicznie i fizycznie liderzy poniewaz wymagali duzo od nowego pracownika tak by lider miał najmniej pracy dla siebie a za kazdy bład potrafią zgnoić za przproszeniem
    Pracownik utrzymania ruchu

05.05.2016 14:48

nie opłaca sie pracowac na utrzymania ruchu jeszcze trzeba miec wyzsze wykszatałcenie gdzie inni sa po zawodówce a kazdy równo zarabia po 2200 zł netto no czaem o stówe
    NIki

05.05.2016 14:45

nie idzicie do tego mando narobicie sie za trzech normy wysokie płacą grosze na wszytkim przycinaja tu premia tu to a podwyszkoi po roku to 60 bruuto czyli jakies 45zł wiec smiech na sali ludzie
    do rozczarowanej

05.05.2016 13:05

No to lipa. Myślałem ze to Pani dyrektor decyduje zaraz po rozmowie... Hmm no cóż, dziwne to troche. A bylas na obu rozmowach? Z hr i później z kierownikiem? Czy cos się juz zmienilo?
    trololo

05.05.2016 10:35

Od kiedy tak jest ze cv trafiają do lidera lini ?

05.05.2016 06:35

No właśnie nie mówią !!!tylko tyle że cv trafi do lidera czy liderki linki i oni decydują o przyjeciu.
    Eee

04.05.2016 22:58

No to teraz co mądrzejszy operator i inżynier będą pracować w Jaworze
    bo tak!!

04.05.2016 22:33

No czesc!! Czytam opinie o tym Waszym Mando i powiem szczerze, ze guzik mnie one obchodzą! Chce wyslac do Was dokumenty i jezeli dostane te prace i przepracuje pewien okres czasu, to wtedy będę mogla miec WLASNA opinie nt firmy. Dziwi mnie bardzo i wkurza jednocześnie takie paskudzenie we własne gniazdo. Bony ok, wczasy pod gr ok, wszelkie dodatki jak najbardziej ok. Ale firma do (usunięte przez administratora) y... Eehhh
    stalowy

04.05.2016 19:02

Mercedes w Jaworze, potwierdzone info
    doświadczony

04.05.2016 20:08

sprawdźcie Lenowo we Wrocławiu. Super firma i potwierdzone info. W innym ogródku -wirtualnym trawa zawsze bardziej zielona. A potem zostajemy z niczym. Zatrudnieni w Lenovo wysyłani do centrali super firma i wszyscy potem zwolnieni. Super inwestycja. Moze jednak lepiej mieć kanarka w garści ...
    Elo

04.05.2016 11:51

Mando w niecały rok od rozpoczęcia produkcji ma już taką niechlubną opinię jak inne zakłady na strefie istniejące po 15 lat. Zakład bardzo się wyróżnia to fakt, opanujcie się i szanujcie swoich pracowników.

04.05.2016 10:31

Kiedy będzie wypłata?
    no

05.05.2016 12:26

Już jest
    do rozczarowanej

04.05.2016 08:42

To nie mówią od razu po rozmowie czy człowiek sie dostal?? Czytalem wczesniej ze wszystko wiadomo w ten sam dzień!?

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.