HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Paragon

31.08.2016 11:30

czy wie ktoś o co chodziło z tym przesiewem w UR? - zwalniają zaj......tych techników a teraz nie ma kto tam robić! tooling bez jednego gościa kuleje niesamowicie a zamiast niego zapiepsza pseudo inż. co to ma być?
ecik

26.08.2016 05:55

Czy możliwe jest założenie klubu honorowych dawców krwi pod Mando? W innych zakladach to się przyjęło. Zawsze to reklama dla firmy i dobry wizerunek.
ja

26.08.2016 19:24

Idealny pomysl!

13.09.2016 10:42

Tej firmie nie zależy na wizerunku :-)
Worker

23.08.2016 17:58

Dlaczego moje pieniądze dajmy tego z bonów na święta mają zostać rozdzielone na dofinansowanie dla dzieci do szkoły. Jak ja nie mam dzieci. Weźcie się zastanówcie najpierw co ma to wnieść a potem róbcie ankiety po 1 wpisie. Równie dobrze pieniadzę z wczasów pod gruszą mogły zostać zagospodarowane dla dzieci na ksiązki. Masakra..

22.08.2016 17:56

No i kolejna bomba, czy ktoś mi powie skąd biorą się tacy ludzie. Jaki zakład dokłada do szkoły??????????? Róbcie zakupy edukacyjne, zbierajcie paragony a potem z tym do gminy lub do opieki po zwrot kosztów poniesionych na szkołę. Ludzie czytajcie gazety, oglądajcie informacje i zacznijcie sobie wreszcie radzić sami w życiu.
Basia

21.08.2016 12:00

A jak ktos nie ma dzieci to tez dostanie na kredki?

20.08.2016 16:55

Odpis na fundusz jest 1 093zł liczony na jednego pracownika wg przepisów - na cały rok. Kasa wpływa na jedno konto i następuje wydatkowanie środków - pracownicy otrzymują więcej w roku niż 1 093 lub mniej (calościowo) - w zależności od przychodu na członka rodzinie i sytuacji.
lolo

23.08.2016 13:47

A jesli ktos nie ma dzieci to co wtedy ?

23.08.2016 15:03

Witam, jeżeli propozycja taka przejdzie to proszę miej też na uwadze tych ludzi którzy się z nią nie zgadzają. Mam dzieciaczki i jakoś daje radę ze szkołą, lecz uważam że koszta poniesione w związku ze świętami są większe i należało by je przeżyć godnie.
bryndek

20.08.2016 09:10

a moja stara ma imieniny czy dostanę bony na kwiaty i kilka flaszek?
Tomasz

18.08.2016 07:40

Będą jakieś bony na rozpoczęcie roku szkolnego?

21.08.2016 21:11

Witam, po ankiecie wiadomo czy jest to "wpis durny" - jednej osoby czy ktoś jeszcze tak myśli oprócz wpisującego i należy się tym zająć. Dokładnie - tak jak z papierosami. Iwona Lech
ciekawski

21.08.2016 22:26

Iwona- a właściwie co wynikneło z ankiety z papierosami?
Pytający

18.08.2016 07:36

Czy Mando przewiduje jakieś bony na rozpoczęcie roku szkolnego?
trolololo

18.08.2016 20:55

a co, wybierasz się do szkoły, czy jak? bez przesady....
prawda

14.08.2016 00:12

QC (jakość) najbardziej niedoceniany dział w MANDO.Porażka omijać.Dział który odpowiada za bezpieczeństwo milionów użytkowników aut volkswagena na świecie zarabia mniej od operatora produkcji!!!chore. (usunięte przez administratora)
@prawda

14.08.2016 11:33

Najbardziej za jakość odpowiadają operatorzy bo to oni sprawdzają 100% produktów więc zamilcz bo kłamiesz. Tak o taka prawda.
no way

10.08.2016 20:04

czy tylko ja nie otrzymałem pieniedzy z Invenio czy są jeszcze jakieś inne przypadki ?!?
żaden

09.08.2016 21:53

może mi ktoś napisać prawdę jak kształt ują się zarobki w Mando ile zabiera Manpower I oczywiście czy wypłaty. są na czas?Dziękuję z góry
fgh

09.08.2016 22:41

nie wiem jak teraz ale pracowałem na producji jak zobaczyłem wyplate na koncie to podziekowalem ale przelewy byly na czas
ciekawski

09.08.2016 19:14

co to za cyrki sie dzieja w QC ze chlopaki lataja na dywanik do biurowca?
Maszyning

09.08.2016 14:02

Witam jak z poniedzialkiem 15.08. czy musimy przychodzic do pracy bo na amortyzatorach ponoc muszą.więc jak to jest???

09.08.2016 12:33

Witam! Jak to jest z tym poniedziałkiem to znaczy 15.08 musimy przyjść do pracy czy jak to jest? Pozdrawiam!
Mam rację

06.08.2016 03:11

Mando to chory zakład.Nikomu nie polecam.To jakaś paranoja,operator który pracuje 2 lata w firmie szkoli pracownika który został przyjęty na stanowisko starszy operator który zarabia od początku 200 zł więcej od starego pracownika,(usunięte przez administratora)
oszukany

06.08.2016 21:51

No ja się nie wykazałem przez dwa lata pajacu.Nowy senior operator się wykazał.Czym?Mando-doświadczenie nie ma żadnego znaczenia tylko widzimisie Iwony na rozmowie.Mando to syf niesprawiedliwy,nikomu nie polecam.

07.08.2016 19:42

Stanowisko Sr Operatora funkcjonuje tylko w QC i może je otrzymać osoba awansowana w MCP po kilku latach pracy, lub z zewnątrz osoba, która ma bardzo duże doświadczenie i wiedzę nabytą w innej firmie w kontroli jakości po kilku - kilkunastu latach pracy w QC. Każda firma jest inna i trzeba wdrożyć nowego pracownika.

05.08.2016 09:18

inteligentny operator produkcji

05.08.2016 16:33

Weź już nie męcz konia z tą rekrutacją na inżyniera.Nieopłaca się brać udziału lepiej zadawać w kółko te same pytania na forum i marnować czas zamiast spóbować porozmawiać z pracodawcą i dowiedzieć się czegoś konkretnego.Ale z Twoim rozumkiem to raczej proponuję wykładać komponenty na półce w Tesco.
też inteligentny

05.08.2016 23:39

Też tak uważam. Pytania czy ktoś z was już pracował a nie jak się nam pracuje i ciągłe walanie tym samym. Męczące..

04.08.2016 18:57

Jojo

05.08.2016 10:48

Ten dodatek za dojazdy jest czy nie? Bo albo go nie ma, albo nie ma premii!

04.08.2016 18:55

Ludzie ktoś się podszywa pod mój NICK. Zero inteligencji koniec z postami z mojej strony. Przykro mi to stwierdzić ale miałem racje że dwie trzecie naszego społeczeństwa jest nie stabilna psychicznie.
Szczęśliwa pracownica nie- Mando :)

04.08.2016 00:36

Nie pracuje w Mando już jakiś czas bo sama się zwolniłam. Teraz mam dobrze bo nie dość że pieniądze w okresie próbnym już mam większe to co ważniejsze nie pracuje w ciągłym stresie. Fakt nie pracuje w żadnym z zakładów które są na strefie i nie polecam ogólnie pracy na strefie. Ale gdybym miała polecić jakiś zakład ze strefy jest nim Mando bo dopiero się rozwija i wszystko przed nim. Tylko nie stresujcie tak pracowników ciągłym zabieraniem premii i nie męczcie ciągłymi nadgodzinami tylko zmieńcie sposób rekrutacji bo człowiek który idzie pracować na produkcji nie potrzebuje wykształcenia...nie róbcie ludziom pod górkę i dajcie im szanse. Pozdro ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

03.08.2016 23:47

Palacze już trzęsą porami,jarajcie sobie w domu i okadzajcie dymem swoje dzieci bo z nikim się nie liczycie,wasze słabości praktykujcie w domu.Pomysł z ankietą chory.To tak jakby pytać ile osób w pracy chce pić piwo i co jak wszyscy będą chcieli to będzie można.Mando powinno zlikwidować palarnie jak najszybciej.W pracy się pracuje a nie co chwila schodzi na papierosa.Można sprawdzić na kamerach ile osób pali w czasie pracy, jak często,i ile czasu tracą. Ja nie palę tylko uczciwie cały czas pracuję, dlaczego w Mando palacze mają mieć lepiej od uczciwych niepalących pracowników?
Mały

04.08.2016 22:11

Co to znaczy lepiej? Masz te same przerwy trolu!

11.08.2016 18:09

Mały czy ty czytasz wszystkie moje posty, jeden z nich jest nie mój. Ja jestem za tolerancją i nie mam nic do palaczy. Jest jakiś kretyn co się podszywa pod mój NICK i pisze jakieś bzdury w moim imieniu. Przeczytaj moje posty i będziesz wiedział które są moje.

03.08.2016 21:47

Mateusz

04.08.2016 00:22

Mów za siebie,ja nie palę i tak nie myślę.Próbujesz manipulować ale ci to marnie wychodzi.Słabe masz argumenty bo palenie fajek w dzisiejszych czasach jest po prostu nie modne i jest oznaką słabości,ciężko to przyjąć do wiadomości.Podnieść normy to zapomną o paleniu i przypomną sobie że są w pracy a nie na wczasach.Mando powinno wprowadzić jak najszybciej całkowity zakaz palenia.
jim

05.08.2016 06:52

A ja zdanie o paleniu mam takie ze niech sobie pala w miejscu w tym wyznaczonym w czasie przerw ale palenie w czasie pracy a nie na przerwach powinno być ostro karane np zabierane z wypłaty np po 50 zl. Tylko pewnie nikomu nie chciało by się sprawdzać kamer codziennie żeby karac tych palaczy wychodzących w czasie pracy.
podejrzliwy

03.08.2016 19:35

Coś mi się zdaje że nowa pani od bhp macza palce w tych wpisach o paleniu

03.08.2016 12:05

wypłata

04.08.2016 13:50

Żeby tradycji stało sie zadość komentarz o wypłacie musi być
Kocham mando

04.08.2016 15:33

Kiedy wypłata?
olaa

03.08.2016 05:40

Zakaz palenia w pracy to tak jak zlikwidowanie stołówki i zakaz picia na hali i wiele wiele innych.

02.08.2016 21:05

nie palacz

03.08.2016 21:43

Po tych postach HR robi ankietę na temat likwidacji miejsc do palenia i zakazu palenia w firmie.
mach

02.08.2016 11:46

Może zakaz palenia papierosów w Mando pomógłby choć trochę ograniczyć palenie tytoniu niektórym pracownikom,napewno byłoby to z korzyścią dla wszystkich.
Marzyciel

02.08.2016 00:59

Gdyby Mando wprowadziło całkowity zakaz palenia to prestiż firmy poszedłby na pewno w górę jako firmy promującej zdrowy tryb życia swoich pracowników,byłaby prekursorem na strefie inne firmy szybko wzięłyby przykład z Mando.Naprawdę byłoby się czym pochwalić.
arek

03.08.2016 11:45

Kiedyś tak samo straszyliście że restauracje i paby będą świecić pustkami jak wprowadzą zakaz palenia tytoniu a życie pokazało że jest wręcz odwrotnie.W MANDO powinien zostać wprowadzony jak naszybciej całkowity zakaz palenia papierosów.

03.08.2016 20:31

Kim ty jesteś żeby decydować o czyimś życiu. O tym decyduje tylko Bóg a on nakazuje nam kochać ludzi takimi jakimi są. ZACZNIJ MYŚLEĆ i akceptuj to co masz czyli przyjaciół palących. Bo zginiesz w samotności skubańcu bez tolerancji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ss

01.08.2016 19:06

Brawo dla mando za zostawienie suspension bez stołówki...
wróg palaczy

31.07.2016 16:00

Kiedy w Mando wprowadzą w końcu całkowity zakaz palenia.Niech Mando powie stop palaczom i zlikwiduje palarnię przed głównym wejściem do firmy. Niepalący nie mają ochoty wchodząc do Mando wdychać kłębów dymu i smrodu z przepełnionych popielniczek.Nawet w knajpach teraz tego nie ma a w MANDO niestety jest.Wszystkim dbającym o zdrowie nie polecam MANDO.Palacze mają tu najwięcej do powiedzenia.
olaa

31.07.2016 22:32

Mów za siebie nikomu innemu nie przeszkadza to ze ludzie sobie palą w miejscu do tego wyznaczonym. Wolisz żeby jarali w szatniach w kiblu czy jak? Palą na świeżym powietrzu to niech sobie tam palą a w knajpach nie palą przed wejściem wychodzą na zewnątrz bo nie można palic w środku.

31.07.2016 10:38

31.07.2016 19:48

Czytasz forum???? To sam wyciągnij wnioski. Na produkcji będą z tobą rozmawiać tylko nie obracaj się do nikogo plecami bo ci dupsko obrobią. A żeby starać się na lidera, to trzeba uważać na watahę zazdrośników bo wydrapią ci oczy. POWODZENIA!!!!!!!!!!
palacz

30.07.2016 11:59

Zapraszam do Mando będziecie mogli palić papierosy ile będziecie chcieli i kiedy wam się podoba,nikt na to nie zwraca uwagi.Hulaj dusza piekła niema.
Szefu

30.07.2016 23:14

Coś mi się wydaje że te wszystkie posty na temat palenia pisze ta sama osoba. Spamuje na całym forum. Każdy post ma taką samą skladnie itp. Przestań marudzić i zacznij palić to Ci trochę tych nerwów odejdzie :) zgłoś się do mnie to Cię nawet poczęstuje jednym.. Baa nawet Tobie odpale. Tylko przestań już wyzywac się na tej biednej klawiaturze. Udanego urlopu!
inteligent z biura

29.07.2016 17:57

Palacz jak alkoholik z nikim i niczym się nie liczy,żadne argumenty do nich nie docierają,samoluby i egoiści którzy wcześniej zanim zrobili zakaz palenia w lokalach,potrafili jedzącym obiad w restauracjach rodzinom z dziećmi dmuchać dymem w twarz bo im było wolno,chołota bez kultury która myślała że im wszystko można.Tłumaczenie pracownika maszyningu w MANDO że skoro plany zrobione to mogę sobie chodzić na palarnię i palić kiedy chcę jest tragiczne.Pracodawca płaci za 8 godzin pracy a skoro plan dzienny można wykonać w 6.5 godziny to chyba pozostały czas bezproduktywny jest stratą dla Mando i należałoby zwiększyć produkcję żeby palacze się nie nudzili.Ale skoro MANDO na to pozwala to chyba ich stać na to.

29.07.2016 09:31

ola

29.07.2016 21:36

Wypłaty są zawsze 7 dnia każdego miesiąca jesli 7 wypada w weekend to są w piątki wypłaty na kontach. Nie sugeruj sie innych wypowiedziami tylko przyjdź to sam sprawdzisz czy Ci sie podoba czy nie.
Stefan

29.07.2016 07:51

Czemu przełożeni w MANDO zezwalają pracownikom maszyningu schodzić na papierosy w czasie pracy?A ci co nie palą muszą za nich w tym czasie pracować?W całym zakładzie powinien być zakaz palenia,chcecie palić to sobie palcie w domu.Nie mam zamiaru za wasze słabości (usunięte przez administratora) dodatkową robotę.Może by tak Mando w końcu zrobiło z tym porządek.
pracownik maszyningu

29.07.2016 21:08

Nikt nikogo nie zmusza.
J.

29.07.2016 21:42

Bo wyznają politykę równości wśród kolesiostwa. Przyjazna atmosfera? Stabilne zatrudnienie? heheheheheh .

28.07.2016 18:17

Fof

29.07.2016 00:32

d startuj. Jest dobrze.
Pracownik Mando

28.07.2016 15:09

Mando to chyba jedyny zakład na strefie który zrobił i ma palarnię papierosów przed głównym wejściem do zakładu.Świetna wizytówka firmy dla nowo przyjętych pracowników i nie tylko,chmara palaczy w kłębach dymu przez który muszą przechodzić codziennie wszyscy pracownicy Mando przychodzący do pracy, również Ci nie palący którzy nie mają ochoty wdychać dymu papierosowego.Bardzo słabo Mando dba o zdrowie swoich pracowników tak palących jak i niepalących skoro na to pozwala.Może Mando powinno przestać promować palenia papierosów na terenie zakładu i powinno pójść za przykładem innych zakładów pracy,chociażby koksowni na Sobięcinie gdzie obowiązuje całkowity zakaz palenia papierosów na terenie całego zakładu i wszystkim to wychodzi na zdrowie.Może gdyby pani dyrektor sama nie paliła to nie było by na to pozwolenia,przykład idzie od góry.Pozdrawiam i mam cichą nadzieję że to się kiedyś zmieni na lepsze z korzyścią dla wszystkich.
Olo

28.07.2016 23:48

Wizytówką zakładu jesteśmy my wszyscy no i oczywiście niestety ty. Miłego wieczoru i walnij sobie baranka do snu
Olo

28.07.2016 23:54

Prędzej zatrujesz się żarciem na stołówce niż dymem, którego nawet nie wdychasz ty inteligencie. Który zakład na strefie nie ma palarni? Idź spać i nie marudz mi tu o Sobięcinie., bo bajki mieszasz.

28.07.2016 10:42

glodny pracownik

28.07.2016 18:03

Mariusz ale jak to? Palec w pizze?

27.07.2016 22:58

28.07.2016 20:52

Znasz znaczenie słowa tolerancja???? Moja propozycja to, przestań spożywać w tak dużych ilościach to my przestaniemy palić.

27.07.2016 21:42

Na linii ABS pracuje dziewczyna , która albo jest chora psychicznie , albo przychodzi do pracy w stanie nietrzeźwym - wydaje nieartykułowane dźwięki i obraża nieznajomych jej pracowników krzycząc - prosimy o kontrole alkomatem .
natalia

28.07.2016 09:04

A mozesz ja opisac? Albo napisac ktora to?
mach

28.07.2016 14:15

Na której zmianie pracuje ta niezrównoważona dziewczyna?Bo widziałem jedną zachowującą się naprawdę dziwnie.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.