HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Janina

13.07.2016 02:44

Ponad rok nie pisałam i znowu muszę..pani Iwono, dlaczego muszę znosić w pracy Pana Damiana H który zataczając się próbuje nam wmówić że robimy wszystko źle,wyzywa nas i drze mordę.i tak co sobotę.a od poniedziałku do piątku -pracujac w ten sam sposob- wszystko jest cacy.proponuje częste kontrole alkomatem i w konsekwencji wczasy w Czarnym Borze bo sobie nie życzę by byle pijak mnie pouczał. A na rozluźnienie dowcip: Jasiu pyta się mamy: -mamo,mamo ile to jest kwadrans? -a będzie Jasiu ze 120 kilo wiecznej dziewicy. I żadna dieta cud tego nie zmieni Pozdrawiam
    Zniesmaczona

13.07.2016 18:02

Coż... Chyba żart ci się nie udał Janina :-( ... Lepiej zamiast obrażać Bogu ducha winnych ludzi , znajdź sobie bardziej konstruktywne zajęcie...
    Porto

11.07.2016 08:39

Karta podarunkowa do ME na 200 super tylko czemu z wypłaty zniknęło 200 niezły podarunek i jeszcze zmuszanie do wydania 200 zl w ME

10.07.2016 10:59

ulalalala

10.07.2016 21:43

Uwierz ze korzystają

09.07.2016 20:41

Ee

10.07.2016 09:38

To co jest w firmie trudno nazywać siłownią

09.07.2016 12:57

ula

09.07.2016 19:18

Każdy moze z niej korzystać dzień i noc jest za darmo
    Ee

09.07.2016 11:48

Czy jest szansa na multisporta dla wszystkich pracowników a nie tylko wybrańców
    ups

07.07.2016 09:51

Ciężko odpowiadać z kilkugodzinnym opóźnieniem.Niestety go work straci zainteresowanie i obudzi się ręką w nocniku,chyba że o to im chodzi żeby zniknąć z sieci.Powodzenia.
    fg

06.07.2016 23:51

go work jest do dupy wszystko cenzuruje ospowiedzi po 5 godzinach.kiedys od razu szajs nic wiecej
    Zbigniew

06.07.2016 21:39

Kiedy Mando w końcu zrobi przelewy jak zwykle Mando ma swoich pracowników gdzieś
    Mach

07.07.2016 04:40

Zbigniew wiesniaku jeden - jakbys niewiedzial to od kilku miesiecy wyplata jest przelewana 7go. Informacja ta byla oglaszana kiedys na spotkaniu z prezesem i wisi info na stolowce. Ale najlepiej ponarzekac...
    lola

06.07.2016 21:00

to warto składać tam papiery czy nie w kazdej firmie jest podobnie ja pracuje tez w koreanskiej firmie ale w kobierzycach i mam dosyc dojezdzania chciałabym się przenieś ale nie wiem czy dobrze zrobie bo opinie nie są za dobre wyplaty są na czas dużo kobiet tam pracuje
    Iwostin

06.07.2016 14:25

Kiedy bd wyplata ktos cos wie
    zły

06.07.2016 09:58

Moim zdaniem Adrian jest spoko
    fan Hiltona w Mando

05.07.2016 17:46

Iwonka dorzuć coś kasy do obiadków bo w tym hiltonie w Mando ceny takie że starcza na 10 dni czyli na pół miesiąca a później pozostaje suchy chleb dla konia.Od połowy miesiąca hilton świeci pustkami a obsługa hiltona cała rozpromieniona cieszy się bo nie mają roboty.Płacone mają na godziny to w dupie mają utarg najlepiej jakby nikt nic nie kupował ,posiedzieliby 160 godzin w miesiącu pieniądze takie same jak by się miały narobić.A jak czegoś brakuje z menu to zero reakcji zwłaszcza tęgiej pani z obsługi chyba sama wcina połowę co ugotują.Syty z głodnym się nie dogada amen.
    beee

03.07.2016 23:49

co tu sie dzieje robisz zle i zle caly czas nadgodziny teraz juz przymusowe jak nie to rozmowa z mistrzem przykaz hr straszne szukam pracy jest duzo ludzi co robi nadgodziny jak ktos nie moze to nie moze i tyle a nie ze kaza boze zrozumiejcie ze jest uzo ludzi co daje z siebie wszystko przez 8 ggodz a ze nie moga robic nadgodzin to przez sytuacje zyciowe u nas na machiningu nie ma ludzi a juz kaza nadgodziny robic bo jak nie to nie ma sobot zakaz ja sie bede zwalniac przez takie sytuacje a wiem ze duzo ludzi juz gada ze jak tak bedzie to sie zwalniaja a wiem ze reszta ludzi ma juz dosc co tu sie dzieje

02.07.2016 20:44

rikitiki

03.07.2016 14:24

Hahaha nawet wiem kto jest autorem tego postu. Pozdro Seba jak dla ciebie to żenada po co pracujesz w Mando. Zrezygnuj i daj szansę innym na dobrą pracę.
    zenada

02.07.2016 20:35

okulary ochrone na machiningu to jakies niepororozumienie gdzie te okulary po 3 godzinach uciskaja na nos nie wspominajac o uszach nowa pani BHP ma nowe zasady ktorym nie wszystkim sie podobaja ja rozumiem ze trzeba sie wykazac ale nie w ten sposob Iwona zrob cos z tym albo robmy okulary ochronne z wada wzroku pracownikow albo skonczmy ta szopke
    Rewolucjonista

02.07.2016 11:27

@UPx2... Nie podobała Ci się kasa netto? Przecież 500+ i inne socjalistyczne pomysły, muszą być z czegoś finansowane. Więc te ~100zł które Ci zabrał nam jaśnie panujący rząd, z Twoich wczasów pod gruszą, został najprawdopodobniej przeznaczony na jakąś patologię która się w całym swoim życiu pracą nie skalała. Na dzieciorobów którzy niewiedzą do czego służą gumki i na urzędasów którzy tylko krew Ci psują gdy idziesz coś załatwiać. I pamiętaj że to tylko niecałe 100zł. Dużo więcej jest potrącane z Twojej wypłaty miesiąc w miesiąc. Na pasku który dostajesz od pracodawcy jest napisana kwota brutto, tyle byś miał w kieszeni gdybyś nie musiał utrzymywać całej bandy pasożytów. Kiedyś ludzie oddawali dziesięcinę swemu panu. Czyli oddawali 1/10 tego co zarobili. Dzisiaj oddajesz 1/3. Pozostaje Ci się jedynie cieszyć z tego że jesteś dobrym obywatelem. A to że jesteś łupiony gorzej niż chłop pańszczyźniany, mały szczegół.
    Kumagawa-sama

30.06.2016 15:29

Wczasy pod gruszą już są ale byłem rozczarowany widząc sumę w brutto niz netto. :(
    Housing

30.06.2016 12:17

A ja tesknie za czasami gdzie chwile bo chwile, ale naszym supervisorem byl aktualny supervisor suspension. To jest konkretny czlowiek na konkretnym stanowisku.. widac, ze ten czlowiek jest tam dla ludzi za ktorymi pewnie staje i ich broni.. nie raz bylem swiadkiem jak kloci sie z ludzmi postawionymi wyzej, aby bronic bogu ducha winnego operatora na ktorego najlatwiej byloby zwalic wine.. idac do niego z jakims pytaniem itp zawsze otrzymamy konkretna odpowiedz jak TAK to dlaczego, a jak NIE to dlaczego! O supervisoru caliperow nie bede pisal.. wystarczy wszystko co wyzej napisalem obrocic o 180 stopni i mamy odpowiedz jaki jest. Wieczne szukanie winnych, zabieranie premi, zero konkretnych odpowiedzi, brak wiedzy co jak kiedy i dlaczego.. a z mistrzowki wychodzi tylko zeby poinformowac o jakis niekorzystnych dla nas sytuacjach. W ogole za nami nie staje, A WRECZ PRZECIWNIE!!! Odnosze wrazenie, ze jest to czlowiek, ktory nie posiada wlasnego zdania i steruja nim i jego decyzjami inne osoby co jest bardzo przykre.. pozdrawiam
    suspension

05.07.2016 19:21

A ja jestem zadowolona z Adriana ;) To nie jest prawda, że krzyczy na ludzi, wręcz przeciwnie. On jest dla ludzi, każda nawet najbardziej blachą rzecz jest w stanie załatwić. I co do caliperów - my na szczęście mamy i nadgodziny i soboty ( dla wszystkich, a nie tylko liderów i lizusków Sikora;) ) więc jak ktoś jest zadowolony z tego że supervisor caliperów przebywa w 98% w mistrzowce i ma gdzieś co się dzieje na liniach to wspolczuje. Bo może i nasz się czepia, ale na tym polega jego praca, ale dzięki temu możemy dorobić, bo on jest na bieżąco co jest do zrobienia, a przede wszystkim chcetnie daje ludziom zarobić, bo jako normalny przełożony wie, ze człowiek nie przychodzi do pracy po uśmiech, ani poklepanie po ramieniu. A Wasz niestety skąpi nadgodzin i sobót tak jakby to było wypłacane z jego kieszeni. Pozdrawiam i jeszcze raz wspolczuje ;)
    rw

09.07.2016 14:38

Zdecydowanie sie zgadzam z tym postem. Tomek jest symbolem do naśladowania. Zakasze rękawy by wspomuc i co najwazniejsze nie zapomnial jak to jest byc zwykłym operatorem.
    Rima

30.06.2016 08:45

O ktorej pani iwono bd przelewy ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

strutu tutu

28.06.2016 21:08

Co z czwartkiem i czasem wolnym na mecz ?? To byl by mily gest dla pracownikow az zazdrosc zrzera jak sie slyszy ze inne firmy na strefie pracuja w ten dzien krocej ☺
    Mała Mi

27.06.2016 15:17

Coś wiadomo o wczasach pod gruszą?
    Anka

28.06.2016 14:10

Przelew będzie w czwartek za wczasy pod gruszą , była wywieszona informacja na stołówce >

27.06.2016 14:54

serio serio?

27.06.2016 20:32

to nie jest obgadywanie tylko wyrażenie opinii..ja akurat nie znam zbyt dobrze wszystkich bo pracuje stosunkowo krótko wiec chce po prostu zasięgnąć języka. co do siłowni- chyba jakaś kolo HR się znajduje, innej nie kojarzę, nie wiem jak tam jest bo średnio mi się uśmiecha po 8-12h pracy przerzucanie żelastwa
    gbn

26.06.2016 11:42

@amenka mowisz o inzynierze w dziale rozwoju komponentow?oferuja wykształcenie wyższe techniczne,minimum dwa lata doświadczenia na podobnym stanowisku w branży motoryzacyjnej,znajomość pakietu MS Office
    rw

26.06.2016 08:33

Po pierwsze to jesli zostajesz na nadgodzinach w tygodniu to Tomek zawsze cie wkreci na sobote jesli jest potrzeba. A dwa to ze jesli ktos mysli ze nie musi sprzatac po produkcji i zostawia syf po sobie to dziwne nie jest ze ma zabrana premie. Nasz mistrz jest wyrozumiały i uczciwy wielokrotnie sie o tym przekonałam. Bardzo lubie moja prace jak i firme w ktorej robie. Mamy super przełożonych. I z kazdym da rade porozmawiac a wystarczy tylko chciec. Zacznijcie w końcu doceniać a nie wiecznie marudzicie i narzekacie. Sami tworzycie nieprzyjemna atmosfere.
    ula

25.06.2016 17:54

Patrz najpierw na daty komentarzy. I dopiero sie wypowiadaj.

25.06.2016 15:13

Slawo

25.06.2016 15:35

Pracuję tu długo, od początku. Odeszło parę osób dla których pieniądze były najważniejsze a po kilku miesiącach chcieli wrócić. Nie przyjęli ich spowrotem. Trzeba dobrze wszystko sobie przemyśleć. Możesz trafić w takie gó...o że kasa nic nie da. Chcesz uciekać potem albo wrocić i nie masz gdzie.
    Krytycy

25.06.2016 14:48

Co wy macie do przełożonych. Idźcie gdzieś indziej to dopiero ponarzekacie.
    @no name

24.06.2016 15:37

Tu się nie da wywiązać z obowiązków... Szkoda że tak Pan Sikor nie docenia pracowników tak chętnie jak ich każe, a o nadgodzinach i sobotach to nie wspomnę jego pupilkowie to są w każdą,a reszta to raz na kwartał
    młoda

24.06.2016 15:22

Żadnego przewiewu okna pozamykane , ludzie co wy robicie , jak zaczną ludzie mdleć to będzie nieciekawie , a do tego dojdzie .Ale kogo to , przecież tam gdzie trzeba jest klima .Czemu ???????????????????????????
    kolo

24.06.2016 15:05

Pytanie : jakie obowiązki ma na linii operator ?

24.06.2016 09:26

są 3 etapy najpierw jest rozmowa z Dyrektorem przynajmniej ja taką miałam, Później jak się przejdzie dalej jest rozmowa z mistrzami produkcji a na koniec z tego co mi mówiła zbierana jest grópa osób kto na jakie stanowisko dział się nadaje.
    Patelnia

24.06.2016 09:11

Dziś będzie patelnia łołołoło będziemy smażyć jaja łołołoło.
    Do spoko sikorka

24.06.2016 09:06

O tak sympatyczny. Ulubione powiedzenie ,, zabiorę Ci premię " dobrze że nie może wypłaty. Pokazało to wczorajsze spotkanie.
    noname

24.06.2016 07:04

Na tym polega premia. Nie wywiązujesz się z obowiązków bądź planów dostajesz po premii. Dla mnie Sikor to przykład dobrego mistrza zgadzam się z bibi.Nigdy nie zachował się nieelegancko w stosunku do pracowników w przeciwieństwie do innych mu podwładnych.
    Do bibi

23.06.2016 16:19

Ilonka ok ale Sikor? Wiecznie szuka winnych i nigdy nie stanie w naszej obronie. Pamiętam jak na VW po zabierał ludziom premie za to że czegoś nie robili a nigdy nie musieli tylko jak wyszła jakaś aferabto nagle ich wina. Wydaje mi się że troszkę mu się przestawiło w główce po awansie i nie jest już taki jak za czasów shift lidera gdzie walczył o nas.
    Dodek

25.06.2016 14:07

Jakie 5s ? człowieku dziś była inwentura ! ogarnij się !!!!!!!!! Justa jest ok , wymagająca ale ok .
    serio serio?

25.06.2016 19:55

sam sie ogarnij i spojrz na date ;-)
    Taki tam

23.06.2016 15:50

Hej. Ja tam tęsknię za czasami gdzie mistrzem był Marcin, a zmianowym był Tomek Sochanski. Byli to konkretni ludzie którzy zawsze jasno przekazywali jak i co ma wyglądać. Teraz to nawet planowanego urlopu nie można być pewnym, a zapomnij już o tym że się parę dni wcześniej zglosisz. Kiedyś kombinowali z planami wszędzie żeby urlop był teraz porażka od razu odpowiedź NIE i to z pretensjami dlaczego zapytałeś. I wszystko załatwili jak się tylko zapytało, teraz trzeba się o wszystko prosić albo samemu załatwiać.

22.06.2016 18:07

22.06.2016 20:41

Ta Pani która jeszcze ze mną rozmawiała mówiła że codziennie są przeprowadzane rozmowy

22.06.2016 16:38

Gdyby wszyscy z mistrzowki byli jak Ilona :)ale to marzenie

22.06.2016 10:35

Ja się chciałabym przyjąć do Mando też poniekąd ze względu na świadczenia socjalne bo żadko jakaś firma to oferuje w umowie

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.