HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

zimna woda

28.09.2016 14:51

Notorycznie brakuje ciepłej wody pod prysznicami meskimi zwlaszcza po nockach i po popołudniówkach Iwona możesz to sprawdzić. Lato się już skończyło
    bewoliiik

27.09.2016 23:32

hejka co do liderów na machiningu chodą ,żalą sie że nie maja duzo pracy prawda jest taka ze zrobia dwa pomiary i ze 3,4 godziny chodza nic nie robia co to ma byc tak plakali ze nie maja czasu moim zdaniem po 3 pomiary spokojnie moga zrobic i dalej beda mieli luzy co za tym idzie lepsza kontrola częstsza sam slyszałem jak szift lider mowil do lidera ze macie udawac tak ze macie duzo pracy zeby z gory mysleli ze jest cieżka praca a oni zrobią pomiary i se chodza na kawke fajke itp. a co do schift liderow tak samo oni nic nie robia doslownie nie chodzi o to ze się czepiam ale skoro ma byc porzadek i firma z klasą niech bedzie na popoludniowkach i nockach to niech hr wysle delegacje i zkontroluja jak wyglada ich praca przez 8 godz to jest tak ze schif posiedzi godzine max 1,5 godz przy kompie i nie ma go na hali wogule przez reszte zmiany dosłownie to się pytam po co oni wogóle są po co tak to nas pracowników irytuje szok oni powini być non stop swiecić przykładem dla reszty zespolu a to są jaja co oni robią jesli kadry myslą ze jest inaczej to niech przyjadą i zobaczą co robią liderzy przez 8 godzin a szift liderzy to wogule oni nic nie robią nic proszę niech hr zrobi delegature na popoludniu i nocke i zobacza jak to niby wielce liderzy i schift liderzy maja wiele pracy i klamią kierownika jaki to niby zapierdzeiel maja a tak naprawde to ze 3-4 godziny wogule ich na chali nie ma moim zdaniem to durzy problrm jesli hr to oleje to masakra
    biba

30.09.2016 21:37

Niech lekarze najpierw "zkontrolują" twój mózg

06.11.2016 12:21

Coś ci się pomieszało jeśli chodzi ci o Piotra N to nie ten nick. A w ogóle jak masz mi coś do powiedzenia to prosto w oczy. Następna sprawa to pisz bez błędów jak piszesz o mnie. Kim ty do cholery jesteś żeby oceniać innych. Wiem że bardzo dużo ludzi z twojej zmiany lubi mnie bardziej niż ciebie i to cię właśnie boli. Teraz powiem ci że właśnie przypomniałem sobie rozmowę do której doszło podczas oceny, więc już chyba znam twoje inicjały. Musisz wreszcie przyjąć do wiadomości że nie jesteś pępkiem świata i że nie tylko ty masz rację, naucz się słuchać ludzi i przestań nabijać się z innych.
    Edmund

27.09.2016 19:51

Dokładnie tak jest kto chce to sobie dorobi a kto nie chce nie musi.Wszystko chodzi jak w zegarku,pracownicy zgrani nie ma większych problemów.O zarobkach najlepiej się pytać na rozmowie kwalifikacyjnej zawsze można negocjować nie ma żelaznych zasad.W Mando pracuje sie spokojnie nie to co ta cała reszta zakładów na strefie wieczna gonitwa,panika i chamstwo.Polecam Mando.
    gość

26.09.2016 21:18

Witam. Czy ktoś może napisać jakie są zarobki w firmie jako operator produkcji bez nadgodzin? I jak jest z nadgodzinami czy są "obowiązkowe"? Pozdrawiam
    rej33

14.10.2016 19:28

Dzień dobry! Nazywam się Andrzej Ostapiuk.Mam 37 lat.Jestem żonaty i mam czworo dzieciaków.Mieszkam na Ukrainie w miescie Novograd Volynski. Chciałbym pracować i zostać częścią Waszego zespołu. Poszukuę pracy.Mam zamiar przyjechać do Wałbrzycha w listopadzie. Jestem dobrym pracownikiem.Mam dobre i pracowite ręce. W tej chwili robię wizę.Mam kartę Polaka.Bardzo dobrze znam język polski.Wiec piszę, czytam,rozmawiam. Może dla mnie znajdzie się u Was dobra i godna opłaty praca? Potrzebuję tylko mieszkanie i umowe o prace.Dzękuję za odpowiedź. Z szacunkiem Andrzej Ostapiuk.
    iwona lech

14.10.2016 20:19

Witam, proszę o kontakt 738 403 202 lub [email protected], proszę o przesłanie cv. Rozmowa kwalifikacyjna decyduje o przyjęciu.
    tomek

20.09.2016 12:52

Witam z czego wynika że do mando nie przyjmują osób z wyższym wykształceniem , chociażby na produkcję
    Eęeeeee

21.09.2016 20:32

Bo muszą dać wyższą stawkę, więc lepiej nie mówić że się ma WYŻSZE wykształcenie.
    Tomek

20.09.2016 12:49

Witam, z czego wynika że osoby z wyższym wykształceniem mają problem z dostaniem się do pracy w mando ? chociażby na produkcję
    Tomek

20.09.2016 11:15

czemu jest taki problem aby się przyjąć do mando ? Słyszałem że osoby po wyższym wykształceniu nie mają co liczyć na zatrudnienie w tej firmie, więcjak to jest
    inteligent

16.09.2016 00:49

Dobrze niech będzie kulturalnie chociaż bez rymu:Robić a nie pierdzielić.
    Sabina

18.09.2016 16:03

Widać, że krótko pracójesz w Mando bo nic nie wiesz o rocznych podwyszkach a krzyczysz. Pewnie jesteś z podfirmy albo dopiero zatrudniony. Sam jesteś głupi.
    pracownik Mando

18.09.2016 17:50

Po pisowni widać że jesteś bardzo "mądra".Mando potrzebuje więcej takich mądrych pracowników.A oceny w Mando śmiechu warte jeszcze przed ocenami ustalona ilość osób która może dostać podwyżki.Porażka.Dasz mi lajka?Bo sam nie będę sobie dawał tak jak ty to robisz.
    inteligent

13.09.2016 12:43

Robić (usunięte przez administratora)

11.09.2016 11:55

Wy się cieszcie , że mamy Iwonę i bada każdą sprawę , gdzie indziej tak nie ma .Wszystko po to żeby nie było nam zle .Co do bezpośrednich przełożonych to niestety prawda aczkolwiek oczywiście nie wszyscy ! ale są jednostki , że się odechciewa wszystkiego .Zaszkodzić nam Op.Mach ? niestety nie .Każdy robi co do niego należy ale jak wiecznie słyszy ciężkie oddechy na plecach , że wiecznie nie tak , że zle to strach paraliżuje .Co do szkoleń bardzo bardzo dobry pomysł !!! A ogólnie praca fajna naprawdę fajna .
    omo

12.09.2016 10:00

Z tym sie zgodze na amorkach Inzynierowie sa spoko zawsze pomoga i sa sympatyczni:) pozdro dla J.P :)
    Mietek

12.09.2016 15:36

Na Caliperach za to są prze fajni, super chłopaki, mili uczynni.
    bdb

11.09.2016 11:07

Te głupoty o liderach i inżynierach pisze jedna i ta sama osoba trzeba dodać lekko szurnięta.
    Op. Mach

10.09.2016 19:27

Wszystkie te smieszne komentarze oskarzajace co chwile kogos jak nie liderow to shift , tematy papierosow ,nie widzicie ze jest chwila spokoju icochwile ktos usiluje wzniecic nowy temat aby na sile cos ugrac I zaszkodzic
    bezimienny

10.09.2016 16:12

jak w kazdej pracy sa rowni rowniejsi gorsi i lepsi ale nie spotkalem sie zeby lider siedzial po 30 minut na przerwie piszecie smieci i robicie szczuczny zament
    Slawo

10.09.2016 17:03

A może teraz powylewajmy coś pozytywnego na kolegów? Bo to o nas samych świadczy...
    Paweł

10.09.2016 16:05

Dajcie spokuj z tymi fajkami, jak byłby całkowity zakaz palenia, to połowa ludzi palących się zwolni, a reszta będzie biegać na przystanek palić
    Nostradamus

10.09.2016 12:18

Gorzkie żale zakompleksionych pracowników fizycznych.Trzeba było się uczyć.Lider jako brygadzista jest odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie lini produkcyjnej i od tego jest żeby rozdzielać pracę i ją nadzorować a wy jesteście zatrudnieni na operatora lini produkcyjnej,jak wam sie nie podoba to złóżcie podanie do logistyki, utrzymania ruchu czy QC.Tylko tam trzeba samemu umieć organizować czas pracy i wszystko na koniec zmiany musi być zrobione włącznie z dokumentacją i wprowadzeniem danych do komputera.A nad wami to trzeba ciągle stać i was pilnować bo chwila nieuwagi to odrazu ploty i sciema za maszynami.
    horizo

09.09.2016 22:34

a ja bym sie przyjzal pracy inzynierow i pracownikow utrzymania rucju wchodza na linie bez butow ochronnych bez okularow a nas za to scigaja strasza a co oni lepsi a ci z utrzymania ruchu na 8 godzin pracy 2-3 to spedzaja na palarni
    Władzio

12.09.2016 14:57

Nie chciało się nosić teczki, trzeba nosić woreczki. Zapraszam do logistyki, utrzymania ruchu, QC.
    Benek

09.09.2016 06:40

Trzeba zobaczec I ktorej godzinie schodza Liderzy na przerwe to tez trzeba zglosic jezeli przerwa jest 20 min to ,20 a nie 30 min I czeste chodzenie n.a. Papierosa
    bleeee

08.09.2016 21:07

bo zupa była za słona
    Rafał

08.09.2016 10:46

a można gdzieś zobaczyć zdjęcia z turnieju piłkarskiego?
    Rafał

08.09.2016 10:14

A można gdzieś zobaczyć zdjęcia z turnieju piłki nożnej?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

bleeee

06.09.2016 21:41

Jestem w szoku teraz wam nie pasuja przełożeni ludzie to nie przedszkole że co wam sie nie podobato bedziecie zmieniac to co w kącu ludzie beda se ustawiac jak ma wygladac praca kto ma byc przełożonym troszke to chore jest ja pracuje na machiningu i moim zdaniem liderzy i shift liderzy sa naprawde wporządku tak jak ktos wczesniej napisal shift lider i liderzy juz wiedza kto co ma robic kto co potrafi i dzieki temu robimy plany wydaje mi sie że na machiningu mamy dobry kolektyw na 3 zmianach jestem za pozostawieniem shift liderow i liderow tak jak jest bo jak pozamieniacie to otworzycie puszke pandory zobaczycie .Wkaacu kazdemu ten albo tamten nie bedzie sie podobal to napisze anonimowo na forum i po sprawie przeciez mamy skrzynke anonimowa na zakladzie mamy przedstawicieli pracownikow wiec o co kaman .A jesli hr uwaza ze mamy jakis problem z przelozonymi to niech wezwa wyrywkowo anonimowo ludzi z kazdej lini albo niech zejda na produkcje i popytaja tak wyrywkowo a nie znowu go work i jest problem .Prosze hr i dyrekcja niech sie nad tym zastanowi.
    jolo

07.09.2016 19:40

A przestańcie co nie napiszą to jakies ankiety będą robic to chore
    Misiek

08.09.2016 07:16

Człowieku to nie jest chore to jest jeden ze sposobów komunikacji ! Chyba nie myślisz , że ktoś pójdzie i powie cokolwiek na swojego przełożonego .Tak owszem są to jednostki ale są !Nie uważam , że ktoś robi to specjalnie niestety takie są realia ! Ankieta może być ale anonimowa do skrzynki bezpośrednio a nie do rąk .
    Benek

06.09.2016 17:07

Po prostu ludziom sie w glowie przewraca Jak ma ktos jakis problem to nie piszcie by tylko idzcie do iwony lech najlepiej a nie szukacie zaczepek .Sami chcieliscie zmienili nam wyplaty ma 7a wy caly czas Czy bedzie wyplata I dalej bedziecie krecic tematy
    Misiek

06.09.2016 22:52

Temat wypłaty już dawno nieaktualny pobudka!
    OPERATOR

06.09.2016 16:58

UPRZEJMIE PROSZĘ ZOSTAWIĆ W SPOKOJU NIEKTÓRYCH OPERATORÓW PRODUKCJI - MONTAŻU I NIE INTERESOWAĆ SIĘ ICH ŻYCIEM OSOBISTYM . PROSZĘ ZAJĄĆ SIĘ PRZYDZIELONYMI OBOWIĄZKAMI I NIE DRĄŻYĆ ŻYCIORYSÓW PRACOWNIKÓW , ORAZ NIE ZAJMOWAĆ SIĘ RYJĄCYMI MÓZG PLOTAMI !!!
    Ksiądz proboszcz

06.09.2016 14:00

Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.Gorzej jak dzieci,dlaczego biurowi nie piszą żeby pozamieniać przełożonych tylko ciągle tej niewykształconej zakompleksionej proodukcji przełożeni nie pasują.Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam choćby się przełożeni mieszali jak w garcu guzik to da bo problem jest w waszych zakompleksionych makówkach i tylko powrót do szkoły mógłby to zmienić ale na to już chyba za późno.Nauczyciel też coś by wymagał a wy niestety tej ''zniewagi'' nie przeżylibyście drugi raz.
    Beata

12.10.2016 01:19

Wiele osób skończyło tę uczelnię i miałoby prawo dać Ci w papę za takie wynurzenia . Za pomocą czarów i magii to niektórzy z was dostali się tu do pracy , teraz gdaczą na tym forum jak kury na grzędzie - byle co byleby zasiać ferment , albo obrazić . Pies z nudów (usunięte przez administratora) liże - tu polecam zabrać się uczciwie do roboty , to bzdety na temat wykształcenia i innej kupy w kiblu wywietrzeją z pustego łba . Te forum czyta cała Strefa i leje ze śmiechu jakich to mamy erudytów :) :) :)
    Eęeeeee

13.10.2016 06:34

No ja jestem po polibudzie i śmieszy mnie to jak się mówi ze WWS mieszania łokciem bigosu jest postrzegana jako bardzo dobra uczelnia. Kogo ty tu czarujesz przecież cały Wałbrzych wie jak to jest w WWSZIP.
    Zniesmaczony

06.09.2016 12:50

Co to ma niby znaczyć że panie sprzątaczki zamiast pracować chowają się przed 13 w męskiej szatni! Siedzą przy zgaszonych światłach przy męskich prysznicach i udawają że ich tam nie ma! Kurde nawet nie chcę myśleć co trzeba mieć w głowie by się grupowo po kiblach chować? !
    Zooro

06.09.2016 07:30

Najlepiej to zrobic ankiete kto chce zamienic shift liderow no ludzie z ludzmi jezdza a Jak komus Nie pasuje shift to sie przenies!!!!!!! A nie klepiecie by wezwijcie pare osob I sie przekonacie dziekuje
    jolo

06.09.2016 15:03

Ciężko Cie tu zrozumieć ale wynika ze nie jesteś za zmianą shiftow i zgadzam sie z tobą. Żadnych ankiet nie róbcie bo to głupota co ludzie nie napiszą to zaraz ankiety będziecie robić. Ludzie szukacie dziury w całym czego by tu się przyczepić z czego zrobić sensację i zadymę.
    oper.prod

05.09.2016 21:18

oper.prod-ja tez sie pod tymi postami podpisuje iwona zainteresuj sie tym jestem zeby pozamieniac shift liderow na zmianach wszystkie uklady poznikaja a nie ten jest super a reszta nie jesli nic z tym nie bedziecie robic to zle dalej uklady i kolesiostwo a przypomne ze jestesmy w pracy a nie w szkole tu pracujemy i kazdy powinien byc traktowany rowno
    Mięta

06.09.2016 09:23

Przyznam ci rację za długo grzeją miejsca ,znają ludzi i układy są rzeczywiście . Poza tym co niektóre są nie do wytrzymania człowiekowi aż nieraz chęć do wszystkiego odchodzi .Praca jest fajna , jest przyjemnie , i dobrze , żeby tak było dalej .Zwróćcie uwagę , że każdemu się praca podoba ale jednak jest coś na rzeczy niezaprzeczalnie .
    Machining

06.09.2016 16:18

Jakie kolesiostwo? Pracuję na machiningu i uwazam ze wszystko jest ok - kazdy zna swoje zadania, plany są wykonywane i to wszystko dzieki temu ze liderzy i shifci tak organizuja prace. Wydaje mi sie ze znowu jakis gagatek ktory dostal po uszach za opierdzielanie sie za maszynami w pracy obmyslil sobie cwany plan obsmarowania przelozonych na forum... szkoda tylko ze braklo odwagi by odezwac sie w pracy. ale na forum to wszyscy cwani :) Pozdrawiam normalnych a leni zrecz namawiam do zabrania sie wkoncu do pracy...
    baby

05.09.2016 11:39

Powinno się ich wymieniać chociażby na fakt tzw. kolesiostwa , ten kto lata ma lepiej .
    produkcja

05.09.2016 15:17

Witam zgadzam sie niestety kolesiostwo coraz bardziej rozwija się w naszej firmie zmiany shiftów na inne zmiany dobry pomysł
    proddddddd

04.09.2016 22:08

witam praca na linii jest naprawdę adekwatna do pieniędzy jest spoko mogę polecić każdemu ten załlad praca hr ,naszej dyrektorki jest naprawdę na najwyższym poziomie,jedynie co to niech hr i nasza dyrektorka pozamienia na machiningu shift liderów na zmianach po prostu niech zamieni ich na inne zmiany wtedy poznikają te układy układziki i będzie naprawdę ok bo to co się dzieje to masakra ten tego toleruje tego nie tak nie może byc .to jest problem i to duży dla nas operatorów
    Jeju

05.09.2016 09:06

Brawo ! pozamieniajcie shift liderów niech każdy ma lepiej a nie żyje w stresie i nie tylko na maszyningu na caliperach też !!! Zobaczmy jak się pracuje z innymi , niektórym może to wyjdzie na dobre , bo nieraz już nie można psychicznie wytrzymać .
    Mietek

05.09.2016 09:17

Ja też się przyłanczam !
    nina

01.09.2016 15:00

Idę w poniedziałek na rozmowę do Mando, czy ktoś może mi powiedzieć jakie tam sa zarobki i na jaki dział najlepiej sie starać aby mnie przyjeli?
    zadowolony

01.09.2016 17:07

Najlepiej na machining
    Przyjęty

01.09.2016 20:13

Mando jest najlepsze na strefie, nieważne do jakiego działu się dostaniesz. Na mojej rozmowie było 11 osób tylko 2 zostały do drugiego etapu. Poczekaj na rozmowę a jak ją przejdziesz to powiedz, że chcesz na machyning.
    Bolek

01.09.2016 02:47

Chciałbym się dowiedzieć czy masowe zatrudnianie operatorów produkcji ma na celu eliminację starych ? . Na razie sytuacja wygląda tak , że pracownik siedzi pracownikowi na plecach i wyrywa mu pracę z rąk co powoduje zgrzyty i złe samopoczucie u niektórych , bo każdy chce pracować . Pozdrawiam
    Beka

03.09.2016 13:59

To prawda wszedzie jest fajnie jak się ma dobrych liderów i shiftów. Moim zdaniem ludzi oczywiście co niektórych powinno się bezwzględnie wysyłać na szkolenia jak należy traktować ludzi a nie słuchać fukania. To podstawa, stanowisko do czegoś obliguje.

03.09.2016 19:24

Mando jest numer 1, nawet Toyota sie nie umywa
    Paragon

31.08.2016 11:30

czy wie ktoś o co chodziło z tym przesiewem w UR? - zwalniają zaj......tych techników a teraz nie ma kto tam robić! tooling bez jednego gościa kuleje niesamowicie a zamiast niego zapiepsza pseudo inż. co to ma być?
    ecik

26.08.2016 05:55

Czy możliwe jest założenie klubu honorowych dawców krwi pod Mando? W innych zakladach to się przyjęło. Zawsze to reklama dla firmy i dobry wizerunek.
    ja

26.08.2016 19:24

Idealny pomysl!

13.09.2016 10:42

Tej firmie nie zależy na wizerunku :-)
    Worker

23.08.2016 17:58

Dlaczego moje pieniądze dajmy tego z bonów na święta mają zostać rozdzielone na dofinansowanie dla dzieci do szkoły. Jak ja nie mam dzieci. Weźcie się zastanówcie najpierw co ma to wnieść a potem róbcie ankiety po 1 wpisie. Równie dobrze pieniadzę z wczasów pod gruszą mogły zostać zagospodarowane dla dzieci na ksiązki. Masakra..

22.08.2016 17:56

No i kolejna bomba, czy ktoś mi powie skąd biorą się tacy ludzie. Jaki zakład dokłada do szkoły??????????? Róbcie zakupy edukacyjne, zbierajcie paragony a potem z tym do gminy lub do opieki po zwrot kosztów poniesionych na szkołę. Ludzie czytajcie gazety, oglądajcie informacje i zacznijcie sobie wreszcie radzić sami w życiu.
    Basia

21.08.2016 12:00

A jak ktos nie ma dzieci to tez dostanie na kredki?
    Iwona Lech

20.08.2016 16:55

Odpis na fundusz jest 1 093zł liczony na jednego pracownika wg przepisów - na cały rok. Kasa wpływa na jedno konto i następuje wydatkowanie środków - pracownicy otrzymują więcej w roku niż 1 093 lub mniej (calościowo) - w zależności od przychodu na członka rodzinie i sytuacji.
    lolo

23.08.2016 13:47

A jesli ktos nie ma dzieci to co wtedy ?

23.08.2016 15:03

Witam, jeżeli propozycja taka przejdzie to proszę miej też na uwadze tych ludzi którzy się z nią nie zgadzają. Mam dzieciaczki i jakoś daje radę ze szkołą, lecz uważam że koszta poniesione w związku ze świętami są większe i należało by je przeżyć godnie.
    bryndek

20.08.2016 09:10

a moja stara ma imieniny czy dostanę bony na kwiaty i kilka flaszek?
    Tomasz

18.08.2016 07:40

Będą jakieś bony na rozpoczęcie roku szkolnego?
    Iwona Lech

21.08.2016 21:11

Witam, po ankiecie wiadomo czy jest to "wpis durny" - jednej osoby czy ktoś jeszcze tak myśli oprócz wpisującego i należy się tym zająć. Dokładnie - tak jak z papierosami. Iwona Lech
    ciekawski

21.08.2016 22:26

Iwona- a właściwie co wynikneło z ankiety z papierosami?
    Pytający

18.08.2016 07:36

Czy Mando przewiduje jakieś bony na rozpoczęcie roku szkolnego?
    trolololo

18.08.2016 20:55

a co, wybierasz się do szkoły, czy jak? bez przesady....

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.