HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

22.07.2017 13:10

Kurde ludzie ale wy tylko narzekacie na kasę. Trzeba było się uczyć albo szukajcie lepszej pracy, jak wam mało. Co można zrobić jak życzyć powodzenia, powinniście się cieszyć że w ogóle praca jest.
SS

28.07.2017 00:09

Kochany dzieciaku jak założysz rodzinę i odejdziesz spod skrzydełek mamusi i tatusia to pogadamy a jeżeli piszesz o szkole to powinnaś być na tyle inteligentna żeby się nie chwalić ponieważ większość młodych ludzi twojego pokroju wyszło ze szkoły czarow i magji w Wałbrzychu.

22.07.2017 09:26

2400-2500. Tak jest tylko przez 4 dni tygodniu. A że raz w tygodniu macie maksymalnie do 1000 to dlaczego nie zwrócicie się z prośbą o redukcję planów i ich zbilansowanie , zawsze możecie postarać się i zapytać o coś takiego. Osobiście uważam że tak rozbite plany na s/abs są nie potrzebne w ogóle. A wracając do małych planów.

21.07.2017 22:13

To już jest przekroczenie granicy. To co robi S-ABS to jest już przesada. Ja rozumiem że mają małe plany z powodu przyśpieszenia linii i muszą sprzątać. Ale jak pracują tylko 4 godziny, a drugie 4 stoją, nic nie robią, gadają i używają telefonów no to to już jest przesada. Wszystkie inne linki pracują ciężej od ABS, a i tak płaczą że im ciężko. Nawet gdy nie mają produkcji przez bite 8 godzin. Do tego wchodzi kwestia wsparcia. Ja sobie nie wyobrażam jak linia, która przez 8 godzin, przy pełnym składzie jeszcze śmie prosić o wsparcie inne linki. Czasem jest tak że nawet lider na strusie jest pracujący, a to i tak nie zmienia faktu że proszę o wsparcie. To już jest śmiech na sali. Ja nie wiem jakie specjalnie przywileje ma ABS ale nawet podczas awarii to pierwsza rzecz jaką robią to wyjęcie telefonów, nawet w obecności shift leadera. Na strusie to jest nie do pomyślenia. Tam to już po 5 minutach gonią do sprzątania.
Pracuś555

22.07.2017 09:20

No po to była modernizacja linii żeby tyle z chodziło. Zresztą i tak ledwo się wyrabiać nie przez ilość, ale częstotliwość z jaką dochodzi do awarii. Nie twierdzę że to wina a ludzi z ABS ale sam fakt że się nie stawiacie mówi sama za siebie. Z tego co zauważyłem to najczęściej s/abs kończy od pół godziny wcześniej i prawie nie sprzątająca a na innych liniach to do ostatniej chwili dają z siebie wszystko. Przecież każdy musi ciężko pracować ale wasze narzekania to śmiech na sali. Jest gorąco i ciężko, ale przy pełnych o sądach jeszcze prosicie o wsparcie od innych, nawet jak nie ma możliwości. I jeszcze shift idzie na rękę mimo świadomości braku personal na wsparcie. A jak się was poprosi nawet gdy w ogóle nie ma produkcji to wielki problem stwarzacie.
Stefano

23.07.2017 09:44

Typowo Polskie zachowanie jak ja mam źle to wszyscy inni też muszą mieć tak samo.Żałosne.Nie polecam tego zakładu.Atmosfera duszna, ludzie zawistni, pieniądze słabe.
Eldorado

17.07.2017 16:53

Nadchodzi fala trumnami ludzie się zwalniają a ja do nich dołączę i jeszcze wielu innych życzę szczęścia wszystkimi którzy tam zostaną
Gośka

16.07.2017 20:32

Jakie są zarobki na produkcji w Mando?Czy warto składać tam papiery?
Antymaruda

17.07.2017 17:31

Pracuje 3 lata i na pensje nie narzekam, trzeba swoje wypracować, nikt nigdzie wam od razu nie da milionów. To jest produkcja. Skończcie marudzic albo do ronala tony przerzucac. Jak najbardziej polecam firmę. Pozdrawiam
Gośka

17.07.2017 20:48

To Mando słabiutko płaci , myślałam że 2000 tys. dają na dzień dobry.Niestety nie będę składała cv za mało płacą.Pozdrawiam.
Goska

15.07.2017 09:54

Ta firma to poraźka a pensja poprostu zal zal iwona zrob cos bo ludzie odchodza i nie ze kaźdy ma wybór tak prosto powiedziec pensja to jest zal a my ciezko pracujemy gdyby nie my produkcja.. to ten zakład by nie istniał zasługujemy na dobrą pensje a nie jałmuzne ktora na nic nie wystarcza
Kotek

14.07.2017 22:25

Taka wypłata jak była teraz z wczasami oczywiście z tymi 500zl to powinniśmy tak zarabiać co miesiąc niestety wszystko droższe co rok a pensja praktycznie stoi w miejscu. Żal!
Pracownik Invenio

10.07.2017 22:41

Witam, mamy prośbę. Czy moglibyśmy odzyskać nasz dystrybutor wody? Jest lato, na hali jest gorąco, a nasz dystrybutor zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. Obecnie korzystamy z urządzenia Machiningowców. Ale my mamy do nich kawałek do przejścia, a i oni zaczynają kręcić nosem. Tak więc bardzo byśmy byli wdzięczni za pochylenie się nad naszą małą sprawą. Z wyrazami szacunku, pracownicy Invenio.
trambolambo

12.07.2017 17:01

brawo ty tylko na tym poralu można pisać takie bzdety że ludzie z machiningu żałują nawet wody pracownikom invenio

13.07.2017 20:46

(usunięte przez administratora) Spiesz się kochać inżynierów, tak szybko odejdą...
Dove creme

10.07.2017 13:34

Mando to syf najgorszy zakład na strefie zaraz po triston.. niech hrvsam za taką marną kase robi zapieprzajoc ciezko..
Eryk z linii

10.07.2017 00:11

Jak byłoby tak dobrze jak kiedyś było pisane na tablicy na stołówce to po co miałby ktoś narzekać.Zawsze można powiedzieć że można zmienić pracę i to prawda coraz więcej pracowników zaczyna zwalniać się z Mando a duża część już się rozgląda po rynku pracy.Oszczędzanie na pracownikach przynosi marny skutek.Nadgodziny limit, nie dajecie ludziom godnie zarobić za ich rzetelną pracę za normalny czas pracy to jeszcze dorobić nie można.
Franek golas

10.07.2017 09:06

Nadgodziny sa jak pracodawca potrzebuje zeby zostac np za kogos na wsparcie.. Fakt... Ale bez nadgodzin wychodzi się na czysto czyli malo sie zarabia zawsze jest to większa gotówką i inaczej to wyglada na koncie
Benek

08.07.2017 11:38

Co to było wypłata z gruszą?Czy jałmużna?Mando?Już lepiej płacą w biedronce.Nie polecam tego zakładu pracy.
Bella

07.07.2017 21:20

MANDO !!!!!! Odradzam!!!!!!!
Basia

07.07.2017 21:17

Mando beznadziejna firma nie polecam.
wkurwi...ony

07.07.2017 15:04

Czy Mando przeleje dzisiaj w końcu wypłaty na konta pracowników.
napalony łosoś

08.07.2017 00:01

Tak ta marna "darowizna" została przelana razem z wczasami których nawet nikt nie odczuł postaraliście sie gratulacje, a ileż to z premii zostało zabrane , a jak wyniki badań zadowolenia pracowników w tym roku 102 % czy jak ? na 514 badanych 614 powiedziało ze jest super ...
iwona Lech

09.07.2017 16:21

Witam, Zatrudniamy 540 pracowników - bardzo trudno dogodzić wszystkim w wszystkim:) Pozdrawiam, Iwona Lech
Kurde

07.07.2017 12:03

Kiedy będzie wypłata
Cały krempelek

03.07.2017 20:06

Wielkie dzięki dla ekipy z ABS a za pomoc w przepaku na piatkowej nocce, dzieki temu chlopaki na ranszej zmianie w poniedziałek mieli znacznie lżej :). Chłopaki z logistyki wyjścia .
ABS

04.07.2017 09:20

Proszę bardzo ma tej ekipie działy współpracują ze sobą
No właśnie

07.07.2017 12:13

Czy poszły dziś przelewy ponieważ dziś jest 7?
Kl

03.07.2017 19:36

Go go power rengers
Porządkowy

02.07.2017 16:42

Liderzy linii abs powinni porozmawiać sobie ze swoimi podwładnymi.A swoją drogą od kiedy operator na linii ma dyktować co ma robić jego przełożony, przecież każdy ma swojego przełożonego.Lider shifta, shift supervaisora i tak coraz wyżej.Proszę nie wchodzić w nie swoje kompetencje a jak macie zastrzerzenia do lidera to miejcie jajca i do mistrza a nie smarować po chłopie anonimowo.Lider Z. zna się bardzo na linii abs i jest zawsze pomocny.Najlepiej byłoby zrobić spotkanie i zapytać wprost kto ma zastrzeżenia do jego pracy.Parę osób na linii i zawsze się znajdzie czarna owca co miesza.Najlepsze rozwiązanie to wymieszać operatorór pół na pół abs-a ze strutem 1 i 2 to następnym razem nie będzie kolesiostwa i obgadywania tylko to po co się przychodzi do pracy.I tak co pół roku- zapewniam będzie spokój.
Kika

03.07.2017 09:53

Zalew jest spoko, a ty se leb wymieszaj

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Wiecie kto

02.07.2017 14:20

W poniedzialek porozmawiamy
całe Mando klaska u Rubika :)

07.07.2017 14:12

highway to hell :)
rw

01.07.2017 06:48

Ja się już pogodziłam z faktem ze są progi na wczasy. Wczesniej bylo mi żal, że w ubieglym roku zostawalam często na wsparcie bo brakowalo osób na lini, przychodziłam w soboty na sprzątanie np. przed audytami i nigdy nie opierdzielałam się tylko szorowałam jak szalona, i w nagrode w tym roku dostanę dwie stówki by spędzic wakacje tam gdzie czekam zawsze cały rok. :( morał jest jeden. Trzeba odladać sobie wcześniej i nie liczyć na dodatki. Tak więc glowa do góry ;) Pozdrawiam Mandoholików :D
Brzoskwinka Abs

01.07.2017 06:34

Dorotka daje rade, dajcie nam jeszcze normalnego lidera, któremu się chce pracować i będzie git.
Robert

02.07.2017 10:42

Z tego co wiem a wiem z dobrego zrudla najbardziej opiernicza sie zalew i skrzydlew trzeba zrobić porządek bo ludzie cienrzko pracujom a oni tylko patrza gdzie morzna zabajerzyc stolowka toaletka batony
Robercik ABS

22.08.2017 16:42

Jak już tak lecisz po nazwiskach to swoje podaj wiracho :))
t.i.l.t

30.06.2017 23:33

Jescze będzie przepiękne, jeszcze będzie normalnie

29.06.2017 21:24

W Kobierzycach, LG, też zaczęło od ograniczenia nadgodzin, później wolne raz w miesiącu z urlopu pracownika , następnie ucinanie dodatków i benefitów . Tu też się to dzieje. Już w tamtym roku podwyżki były słabę. Dodatkowo inż już mówią że jeżeli podwyżka będzie taka jak rok temu to odejdą bo nie będą zasuwać za 3500 brutto i brać wszystko na siebie gdzie nowy inż dostaje 6000 brutto i trzeba go jeszcze wdrażać.
Malinowski

29.06.2017 16:01

Odradzam tej firmy ludzi traktują jak przedmiot nie miła atmosfera mała płacą ciąż większe wymagania a płacą słabo w holandi mam 2 koła euro na rękę a tutaj 1800 maks 2000 z weekendami tetaz mogę się śmiać iwonka mówiła że się nie nadaje a pracuje ciężej za granicą ale wi za co przynajmniej
Stefan

28.06.2017 17:29

Dlaczego Mando już zrobiło progi na wczasy pod gruszą?Czy zakład zaczyna już plajtować jak te inne kołchozy z pod Wrocławia?Zwijajcie te blaszane kołchozy i wracajcie do Korei i tam płaćcie 500 euro zobaczymy czy oni ruszą choćby palcem w waszej fabryce.
Iwona Lech

28.06.2017 18:01

Witam, jutro wywiesimy przepisy dotyczące Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych na tablicy HRowej. Zapoznajcie się z treścią - bardzo proszę. Niestety musi być przyjęte kryterium dochodowe (progi) - tego wymaga prawo, jest to kontrolowane przez PIP. Iwona Lech
Dodatek

29.06.2017 12:26

Tylko dlaczego kryteria są tak niesprawiedliwe. Dlaczego nie są brani pod uwagę wszyscy członkowie rodziny? Z tego co widać to dla Was oni nie istnieją. Interesuje Was że dziewczyna miszka z chłopakiem ale jeżeli mieszka już z rodzicami, dziadkami i im pomaga to macie to gdzieś. NIESPRAWIEDLIWOŚĆ!
Marta

25.06.2017 11:09

W MANDO już wczasy pod gruszą dzielą na progi, tego nie robią chyba najgorsze zakłady na strefie .MANDO świetnie dba o swoich pracowników.Nie polecam pracy w tym zakładzie.

23.06.2017 21:56

Najlepszego z okazji wakacji :)
Ferii

23.06.2017 11:56

Mando firma tragedia pracowałem trochę czasu potem zaczęła się zawiść ich strony teraz pracuje za granicą mam 2 koła na rękę euro żal mi was
Patriota

25.06.2017 11:33

Siedź sobie tam za granicą i pisz sobie tam po forach. Go to obchodzi ile Ty masz. Pozdro dla Twojej rodziny i znajomych których masz w Polsce. W Polsce w której nie dałeś sobie rady.
Zorro :-D

23.06.2017 04:09

Pozdrowienia dla "batmanów" z Machiningu ha ha ha. . . Wiwat nowe okulary!!!
Zła

22.06.2017 18:58

Progi na wczasy pod grusza?? Z jakiej racji! To sa nasze pieniadze i dlaczego na nas oszczedzacie. Co za apsord. Zastanowcie sie troche.
Zła

24.06.2017 14:43

Przykro slyszec ze polak polakowi wrogiem. No coz. Kazdy z nas zasluzyl na pelne pod grusza takie moje zdanie. A ty jak uwazasz to tylko swiadczy o tobie. I nie nazywaj mnie cielakiem bo moja matka to czlowiek nie krowa. Troche kultury czlowieku.
regulamin

24.06.2017 21:31

Do obory

22.06.2017 03:57

Pracowałem w mando odradzam tacy ludzie uwrzieci czepiasz się o każd (usunięte przez administratora) i donosicielstwo w kółko teraz pracuje w Holandii i mam ma rękę 2000 tys euro Iwona może mi kaszane 0je b pozdor młody

22.06.2017 10:53

Idz do jakiegoś specjalisty w tej hollandii ciekawe jak długo tam wytrzymasz bez wrażenia w (usunięte przez administratora) holendrom
Gina

20.06.2017 22:31

Normy w górę pensja w dół brawo
Lord Wiader

21.06.2017 22:22

Pyszne pierogi. Pani kierowniczka Eurestu się postarała. A może by tak ekspres do kawy przywrócić? Pani kierownik Pani się zlituje i odda ekspresa. Hej Eurest ok.
Pracownik Mando

19.06.2017 23:51

Ehhh brakuje starego Prezesa :(
Wróżka

19.06.2017 22:27

Niech Mando nie cuduje bo z taką polityką popłynie tam z kąd przybyło.Minęły czasy że ludzie dawali się robić w bambuko.Guzik nas obchodzą błędy i złe analizy my swoje robimy tak jak trzeba i nie mamy zamiaru za kogoś pokutować.Niedługo Ronal buduje następną fabrykę i z chęcią przejmie doświadczonych ludzi z Mando tak do biur jak i na produkcję.Dziwnym trafem budowa drugiej hali w Mando zbiegnie się z budową następnego Ronala.I znów Mando będzie miało problem z rekrutacją.Można sobie porównać piknik w Mando i w Ronalu.Nokaut i tak samo będzie z rekrutacją.
zadowolony:)

19.06.2017 16:05

Właśnie powstała nowa toeria oszczędności - cena stali poszła w górę (na początku roku inwestycje)analitycy od rysowania wykresów nie wzieli tego pod uwagę pewnie omineli ten szczególik,dlatego też stoją linie na hali, przy podwyżkach będzie kolejna teoria - spadek zamówień,w przyszłym roku oszczędności bo dostawcy podnieśli cenę bo chińczyk nie będzie pracował za miskę ryżu i tego też nie przewidzą. Pani dyrektor pracowała również w LG więc jak ona się zwolni to już będzie koniec tej firmy . Pamiętajmy dodatki które dał nam stary Prezes zawsze można uciąć. A do pracy w nadgodziny do odbioru to będą motywować jak w Faurenci i w Cersanicie czyli grożbami i wyzwiskami A na spotkaniu na pewno nie będzie pytań od pracowników bo ludzie się boją reakcji przełożonych, Na nowych pracowników z polecenia nie liczcie bo chcę mieć jeszcze przyjaciół.
Teoria strefy

20.06.2017 01:09

To jest teoria strefy i tak będzie. I nie ważne co zrobimy. Teraz to tylko związki nam pomogą. NIKT WIĘCEJ!!!
Desperat

17.06.2017 11:55

Żadne argumenty typu to przejściowe oszczędności bo firma inwestuje i się rozwija i poczekajcie do grudnia lub stycznia a wszystko wróci do normy mnie nie przekonują.Dłużej nie mam zamiaru z trudem oddychać.Basta!!!!
Lolo

16.06.2017 18:18

W Mando ten rok bedzie bez podwyzek. Obciete jest wszystko wraz z nadgodzinami. Inzynierzy juz sa na wypowiedzeniach a zaraz przyjdzie kolejna fala zwolnien procesowych ktorzy sa w trakcie rozmow z innymi firmami. Firma sie cofa. Nie rozwija. Wstyd i nie dajcie sie stlamsic
operator

16.06.2017 01:40

MANDO stacza się po równi pochyłej.Co jeden Prezes tworzył latami czyli dobry przyjazny i bezpieczny zakład,podwyżki,prezenty na festynach czy wigilii,drugi tylko zaciska pasa,same cięcia.Z taką polityką straci tylko MANDO.Pracownicy zaczną odchodzić już rozglądają się za inną pracą.Opinia szybko się rozchodzi i ciężko będzie przyciągnąć nowych pracowników do tak niestabilnej firmy która zamiast iść do przodu zaczyna się cofać.

16.06.2017 17:12

Nie ma zebrań kwartalnych już, nic nie wiemy, ludzie się boją niestety. Wcześniej wszystko było wiadomo byliśmy zadowoleni a teraz co się dzieje?
Iwona Lech

16.06.2017 17:51

Witam, spotkanie z pracownikami odbędzie się w środę 21.06 na przełomie zmian. Jest w trakcie organizacji. Iwona Lech

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.