HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Eugeniusz

22.09.2017 14:47

MANDO to najlepszy zakład w całym Wałbrzychu jeżeli chodzi o pracę,zarobki niestety już nie są takie.Praca najlżejsza na strefie ci co narzekają to mają z reguły po dwadzieścia parę lat i jest to ich pierwsza praca. Popracowali by w innych zakładach to zobaczyli by co to ciężka praca .Jak wam jest ciężko to spróbujcie sobie popracować w Faurencii,Toyocie ,Nsk,w czterobrygadówce w Cersanicie w wigilię i sylwestra to zapewniam was że zatęsknicie za MANDO.Nikt nie zaprzeczy kto tam pracował.
    zmeczona

22.09.2017 07:43

Praca ciężka. Nie ma chwili wytchnienia. Przerwy za krótkie. Jeśli ktoś pali to już w ogóle porażka. Nogi bola. Dzwiga się ciężkie elementy. Nie mowie ze w pracy trzeba się opierdzielac ale to nie jest praca tylko obóz pracy. Zarobki porażka. Najgorszy zakład na strefie. Opinia wśród pracowników jest taka sama. Mydla oczy na spotkaniach o tym jak super traktują pracownika,jakby było to niebo na ziemi.
    wycykha

24.09.2017 00:34

Najpierw to trzeba mieć tą rynienkę aby przesunąć ten detal, jak jeden z drugim Ci nie wytnie a potem proś aby oddali a tu nic..

27.09.2017 11:50

Proponuję kayzen i trochę od siebie. Za pomysły kaska i praca lepsza. A nie znowu biadolenie.
    gabrys

21.09.2017 17:56

Kontakt z drugim człowiekiem to mam w domu z żoną a w pracy zapierdzielam osiem godzin bo za to mi Mando w końcu płaci.Jak lubi tak rozmawiać to niech się zatrudni na bazarze jako przekupa w końcu już w handlu kiedyś robiła.Słabe te rekrutacje w Mando do działu QC z braku chętnych zatrudniają jak idzie pierwszy lepszy a póżniej efekty widać jak na dłoni.Ale jak ktoś z produkcji złoży papiery do QC to nie ma mowy żeby zmienił dział.
    Machining

21.08.2017 19:34

My jesteśmy zaproszeni na rozmowę w piątek przed pracą .
    nieciekawy

03.09.2017 15:19

na każdym... też mi niespodzianka. 'liderzy' z IQ równym amebie, zero pomocy,byle się nie narobić. A w dodatku 'świetny' nowy menager z forsji..tak,zakład na pewno się 'rozwija'. szybciej niż papier toaletowy chyba
    pracowity

20.09.2017 22:03

Ktoś z góry ..... Się na chapał i zapomniał o ludziach , mam taka nadzieje iż ta osobę tez dotkną zmiany
    razjel

20.09.2017 17:47

mi się podobała praca w Mando. Pracowałem tam do niedawna i jak czytam, że teraz jest aż tak źle to nie wiem czy jaja se robicie, czy rzeczywiście przy nowym prezesie wszystko zaczynają ucinać
    Porażka

20.09.2017 16:43

Ja rozumiem, ze Mando tonie itd ale to kogo teraz przyjmują to porażka. W QC jest jakaś nowa blondyna która ostatnio na nocnych zmianach potrafiła przesiedzieć na (usunięte przez administratora) w ich laboratorium około godziny z telefonem w ręku nawet nie zmieniając pozycji a my harujemy jak woły. Ciagle ją widzimy z telefonem w ręku lub jak z kimś ciagle rozmawia albo jak siedzi i gada z ludźmi z rodów. Innych to chociaż widać ze biegają z wózkami czy coś robią a ona sobie spaceruje i nic kompletnie nie robi. Nazbierało się tego sporo a nawet było tak ze mówiła komus ze pracuje ze świniami. Dajcie ja do nas na produkcje to ją nauczymy ciężkiej pracy
    hehe

21.09.2017 09:24

Ale chyba pracę swoją wykonuje należycie .Gdyby tak patrzyć na każdego to byśmy z nikim słowa nie zamienili .Przyfiluj kto siedzi non toper przy biurku i ciśnie bajerę ? Człowiek musi mieć kontakt z drugim człowiekiem bo by zwariował przez te 8 godzin . Ty z nikim nie zamieniasz słowa ?
    Kry

21.09.2017 16:40

Tak jest potrafi wywalić nogi, rozsiasc się na wózku i gadać lub na telefonie siedzieć na szlifierkach a pod koniec zmiany często gęsto się gdzieś bunkruje. Ze mówi że pracuje ze świniami to też słyszałam. Do zwolnienia ją

19.09.2017 21:58

Witajcie ludziska. Znacie powiedzenie: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. No właśnie. Co rozumiecie przez słowo "dobrze" . Stabilna praca nie ciężka wypłaty ma czas dofinansowania ciepło schludnie. Teraz nowa szatnia z ogromną ilością prysznicy. Rozwijająca się firma nowe linie maszyny przyjmowani są na nowo pracownicy. Dajcie spokuj z jęczeniem marudzeniem . Ja szanuję swoją pracę i ludzi którzy mnie otaczają. Pracuję już tu dość dłuższą chwilkę i jeszcze nie było że mi się nie chce. Trochę pozytywnego nastawienia. Dajcie Mando szansę a zobaczycie że będzie git... Pozdrawiam ciepło wszystkie marudy
    Zadowolona

25.09.2017 12:24

Mało Cię obchodzi kto to pisze. Prawda jest taka że jak jadą nowe modele nikt planów nie wyrabia i nie powiesz mi że u Ciebie jest inaczej.
    Taka prawda

25.09.2017 15:41

A co Ci daje że piszesz że gdzieś plany nie zjeżdżają jak na każdej zmianie nie ma możliwości na ich wykonanie?
    Zakochany

witek

20.09.2017 22:17

Postawimy ci pomnik pracowniku

16.09.2017 13:28

Same (usunięte przez administratora) i wazeliniaże. Panowie liderzy życzymy długich języków i nawilżaczy do lizodupstwa. Z przyjemnaością złożę wypowiedzenie tak się nie da pracować w tej firmie niby prorodzinnej i dbaającej o swoich pracowników. Powodzenia w pozyskiwaniu ludzi chętnych do pracy,zaangażowanych.
    No tak

18.09.2017 08:51

No fakt nie ma to jak donieść byle pierdoły przez lidera .Błąd taktyczny , że nie są oceniani już liderzy i shifty.Obrośli w piórka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Czasjużnanas

16.09.2017 13:22

Tak jak mi się fajnie pracowało na caliperach tak teraz jest porażka. Druga sztaplarka zepsuta a serwis nie przyjedzie bo za poprzednie naprawy nie dostał zapłaty. Tony teraz trzeba targać paleciakiem. Ciekawe ile teraz dopiero pójdzie nas na chorobowe bo ile można ciągać. Nowy manager porażka robi z Mando Faurecje. Praca na przerwach staje się normą i wszędzie wszystkiego winni są ludzie...
    Dziwne

18.09.2017 08:48

Kto przy zdrowych zmysłach pracuje na przerwach ? one są dla nas nie po to żeby nadganiać normę a jeśli przy awariach jest norma to znaczy , że czas na większe plany ! Podziękujmy tym co to robią .A może ktoś tego chce i nie wypada nie pracować na przerwach ?
    Czasjużnanas

18.09.2017 20:02

Tak się broni rękoma i nogami nowy szefo zamiast wziąć się za pseudo inżynierów

15.09.2017 20:24

Lizodupstwo i układy i układziki. Bez tego nawet nie ma mowy o sobocie albo nadgodzinach. Porażka
    b ghbh

16.09.2017 08:03

Zgadnij kto dzis jest w pracy

16.09.2017 10:29

Wiadomo liderzy i lizodupy
    Inveniowiec

13.09.2017 06:55

Pozwolę sobie wtracic swoje 3 grosze ;) Pracuje na terenie Mando. Praca jest ciężka ale ludzie i atmosfera na zmianie nanktorej przebywam jest super ;) pod wzgledem finansowym niestety jest cieńko.
    Inveniowiec

13.09.2017 06:54

Rozczarowany

12.09.2017 16:45

Nie ma zadnych szkoleń. Ja sam sobie nie zaplacisz za specjalistyczne branzowe szkolenia to zaklad napewno Ci nie zafunduje. No chyba ze Ci lojalke wciśnie jak to zwylkle lubią robić. A szkolenia typu komunikacja itp to nikomu nie potrzebne wyklady. Zaklad i ludzie stoja w miejscu niestety
    szczęśliwiec

06.09.2017 13:03

Polecam wszystkim prace w Mando.Świetne zarobki, atmosfera-niebo,praca leżąca,na komórkach można zajewaniać na liniach,przełożeni anioły,obiadki za darmo,siłowania,boisko,ping-pong,mini pole golfowe.Jestem w raju (usunięte przez administratora)
    Booooiiii

06.09.2017 08:26

Na.maszyningu mamy naprawde bardzo dobrych liderów a robi sie na nich nagonke po co niech firma dalej tak robi.
    on

06.09.2017 19:58

Hahaha bylo pytane kto chce sie szkolić z pomiarów obslugi maszyn (modyfikacji programów,ustawiania posadow i klampowania)? bylo pytane u Piotra.G szkola się ci co sie zapisali u Pawła.K też wiec po co gadanie koleś kolesia? Ci co sie zapisali będą szkoleni może nie w tej chwili bo nie da sie wyszkolić kogoś w 8 godzin ale z czasem wszystkim cetnym będzie dana szansa ale wtedy i tak będzie ze to koleś bo w końcu spedza czas z liderem.
    Mały Bob

07.09.2017 08:51

a ja w pracy dobrze potrafię zrobić tylko herbatkę ale niedługo zrobią ze mnie lidera i wtedy w pracy będę miał lekko i przyjemnie

31.08.2017 20:57

Mi się w Mando pracuje dobrze. Oczywiście są teraz cięcia ale tylko dlatego aby firma mogła się dalej rozwijać. Ja k będzie już wszystko ulegnie stabilizacja i wrócimy do dobrych czasów. Ja wierzę w firmę. I tu zostanę.
    Iwona z Brazzers

01.09.2017 08:19

Firme stać na to żeby płacić to korporacja która jest również w innych krajach więc przestań sobie wmawiać że dalej się rozwija jesteś polską beduinką dla nich. Gdyby najniższa krajowa nie rosła co roku w mando dalej nie zarabiałabyś 2000 nawet po 15 latach.

21.09.2017 21:45

Każdy ma inne zdanie i inne podejście do pracy i życia. Pracowałam w kilku zakładach na wielu stanowiskach robiłam wiele i mam porównanie. Więc ja zostaję bo tu mimo wszystko czy beduin czy nie to jak dla mnie dobrze. Pozdrawiam.
    And

27.08.2017 14:19

Pani Iwono mam takie pytanie ,czy można by było tak zrobić żeby niewykorzystane pieniądze z karty za dofinansowanie do obiadów wpływały na koniec miesiąca do wypłaty ,pytam ponieważ są osoby które wogóle lub sporadycznie korzystają ze stołówki a na koniec miesiąca muszą kupować jogurty ,napoje ,lody na gwałt w cenie o 100 procent droższej niż w sklepie ponieważ teraz niewykorzystane pieniądze przepadają a kwota ta jest opodatkowana,może zrobić jakąś opinie co o tym sądzą pracownicy ?
    Dziwne

28.08.2017 09:06

Nie sądzę, kwestia jest akurat do przeglądania wyobraź sobie.
    Ohoho

28.08.2017 23:21

Ale na fiszce ją mam!
    znudzony

26.08.2017 13:45

Kto wie gdzie składać podania do Mercedesa?
    Doświadczony

26.08.2017 16:54

Mercedes będzie zatrudniał w 2019 a Ronal w grudniu 2018.
    RK

25.08.2017 10:52

Pracuje od niedawna.Pani Iwono,czy Mando udziela pożyczek z Zakladowego Funduszu Socjalnego? Dziękuję za odpowiedź.
    furiat

25.08.2017 14:47

Jeszcze dobrze roboty nie zaczełeś a już chcesz zapomogi.Nie zawracaj (usunięte przez administratora) głupotami, nie widzisz powagi sytuacji w Mando?Ośle ty jeden.
    Pierdoły

26.08.2017 17:28

To nie zapomoga troglodyto tylko pożyczka. A pożyczki się spłaca.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Mietek

22.08.2017 15:24

Kolega z QC też odchodzi do Ronala.Następni już złożyli podania i tylko czekają na telefon.
    Michał

20.08.2017 22:26

Powstaje nowa hala Ronala i już ludzie z Mando są przyjmowani tam do pracy.Sam złożyłem papiery i w poniedziałek idę na rozmowę.W Mando tylko oszczędności i zaciskanie pasa (usunięte przez administratora) Oj odejdzie trochę ludzi z Mando do RONALA.Tam ponad trójka na dzień dobry i w nosie mam że ktoś napisze że ciężko, a w Mando na maszyningu, strucie czy caliperach to może wczasy?
    Michał

21.08.2017 14:59

Do Ronala przyjmują od razu.Papiery można składać w głównym biurowcu na Wrocławskiej.
    Czarno to widze

22.08.2017 18:57

Dokładnie tak jak piszesz, kasa marna , na każdym kroku szukaja żeby ci tylko zabrać premię, plany podkręcone na maksa, a już te głupie 5s na koniec zmiany to kpina, a spróbuj tylko na chwilę stanąć to zaraz afera bo nie robisz 5s, ale to że 7,5h tyrałem jak wół żeby zrobic plan to sie już nie liczy. Ja mam nadzieję że to co se zaplanowałem mi się uda i rok 2017 będzie dla mnie ostatnim rokiem w tej firmie.

18.08.2017 16:40

Praca w Mando jest niestety ciężka , szczególnie na dziale zwanym Machiningiem. Dostaje się dodatek 200zł brutto po 3 miesiącach pracy, jednak uwazam ,że to jest stosunkowo za mało ,aby poświęcać swoje siły i zdrowie. Płaca powinna być zdecydowanie większa dla osób pracujących na tym dziale. Kto tam pracuje to wie , jak jest ciężko i pewnie by się ze mną zgodził nie jeden.

18.08.2017 20:33

Na innych działach nie ma dodatku i też nie jest wcale lekko
    Hello

18.08.2017 22:01

Myślę, że dostaniemy premię roczną za zaangażowanie w audyt EFQM.
    Zenek

07.08.2017 20:32

Mando stanęło na wysokości i kasa była już z rana.Brawo!!!
    buli

08.08.2017 20:51

to nie mando tylko banki mando tak robi przelew żebysmy już 7 mieli wypłaty
    Awsd

07.08.2017 14:46

Czy manpower ma zamiar zrobić przelew. Pracownicy mando maja. A my jak zwykle na szarym końcu.... Porażka raz 7 robia a teraz kiedy ? Moze 20 ?
    zawiedziony

04.08.2017 16:30

Jednak się nie dało przelać na 4... i to jest firma przyjazna pracownikowi.
    stary

05.08.2017 11:18

żal mi cię bidulo
    ble ble

28.07.2017 16:12

Czy w mando pracują gupolki bez obrazy wszystkich .7 to 7 i koniec tematu.
    FanUR

26.07.2017 13:22

A czemu milczy utrzymanie ruchu? Az tak sie małolaty boją?
    Zero info

01.08.2017 18:57

Jaka ankieta? Chyba nie wszyscy dostali? Nikt nie informuje jak z audytorami i nagrodą czy dostaliśmy czy nie, jak wpadliśmy?
    Bonifacy

07.09.2017 11:49

Chyba planować kolejny wypad na ryby

23.07.2017 03:10

Miłego urlopówania.

22.07.2017 20:58

Dzięki bogu urlop
    Qawesz

22.07.2017 15:31

Nie wiem jak jest z tym na innych zmianach więc nie będę się na ich temat wypowiadać ale jeśli chodzi o SABSa na zmianie Białeckiego to zdecydowanie się zgadzam. Owszem jak mają normalny plan to spoko ale jak można mieć np plan 200 lub 400 sztuk i sprzątanie linii i chodzić i dosłownie żerbrać wsparcia z linii która ma w danym dniu normalny plan?!!! Zwłaszcza że w czasie przeznaczonym na sprzątanie linii naprawdę praktycznie nic nie robią, ogarniają coś tylko gdy mistrz produkcji jest na hali a tak ciągle telefony w rękach i siedzenie na podłodze na (usunięte przez administratora) chowając się przed shiftem np za wózkami na myjce!!! I na serio myślą że nikt tego co odwalają nie widzi?!!! Wiem że sprzątanie linii nie jest dla nikogo fajne no ale bez przesady!!!

22.07.2017 22:52

no właśnie nie na każdej zmianie tak jest wiec nie pakujcie wszystkich do jednego wora. a plany i sprzątanie to wymysł góry wiec my nie mamy nic do gadania. A co do wsparć przy pełnej obsadzie to są tylko wtedy gdy jest szkolenie nowego operatora
    Qawesz

23.07.2017 14:12

No nie u Daniela. On chcę wsparcia od tak tylko po to by przypadkiem nie musiali z Agnieszką na chwilę na linii stanąć albo tak jak inni tu piszą full skład mają sprzątanie a on wsparcia chce... Żenada
    1.0.2

22.07.2017 15:21

S/ABS to już nie to samo, co kiedyś! Teraz praca jest o wiele cięższa mimo tego, że komponenty są lżejsze niż na innych liniach. Jednak tempo pracy nadrabia za wszystko inney. Ten, kto tu pracował po przebudowie potwierdzi to. Wypowiedzi osób, które nie miały styczności z pracą tutaj (lub osoby na wsparciu) na dzień dzisiejszy nie mają sensu. Nie twierdzę, że na innych liniach jest łatwo i prosto, ale proszę nie zarzucać nam, że mamy łatwą pracę! Nie my decydujemy kiedy przypada sprzątanie, a kiedy dzień produkcyjny.

23.07.2017 03:09

A kto mówi że praca jest tam łatwa. Ale na pewno nie jest cięższa od innych linii. Jednak jak czytam narzekania na tym forum to są robione widły z igły. Sami na wsparcie nie przychodzie na struts, a wymagacie pomocy cały czas. Ja nie wiem czy na wszystkich zmianach, ale na pewno u leadera Białeckiego. Nawet na sprzątanie. Po co one. Żeby pokazać jak się sprząta? Nie mówię że na każdej zmianie się s/abs obija, ale u Daniela to co chwila ktoś idzie do kibelka, papierosa czy na kawę do ogródka shiftów. No to jest lekka przesada. Na strucie też nie ma lekko ale jakoś nie narzeka się tak bardzo. Pomimo problemów jakoś się dogadujemy. Na machining to inna kwestia, jest gorąco i duszno. Tak samo jak na zaworkach. Ale od nich nie słychać narzekań na braki personelu. A przynajmniej tak słyszałem, pomimo tyłu zwolnień. I mimo że nie powinienem porównywać tych dwóch hal.

22.07.2017 13:10

Kurde ludzie ale wy tylko narzekacie na kasę. Trzeba było się uczyć albo szukajcie lepszej pracy, jak wam mało. Co można zrobić jak życzyć powodzenia, powinniście się cieszyć że w ogóle praca jest.
    SS

28.07.2017 00:09

Kochany dzieciaku jak założysz rodzinę i odejdziesz spod skrzydełek mamusi i tatusia to pogadamy a jeżeli piszesz o szkole to powinnaś być na tyle inteligentna żeby się nie chwalić ponieważ większość młodych ludzi twojego pokroju wyszło ze szkoły czarow i magji w Wałbrzychu.

22.07.2017 09:26

2400-2500. Tak jest tylko przez 4 dni tygodniu. A że raz w tygodniu macie maksymalnie do 1000 to dlaczego nie zwrócicie się z prośbą o redukcję planów i ich zbilansowanie , zawsze możecie postarać się i zapytać o coś takiego. Osobiście uważam że tak rozbite plany na s/abs są nie potrzebne w ogóle. A wracając do małych planów.

21.07.2017 22:13

To już jest przekroczenie granicy. To co robi S-ABS to jest już przesada. Ja rozumiem że mają małe plany z powodu przyśpieszenia linii i muszą sprzątać. Ale jak pracują tylko 4 godziny, a drugie 4 stoją, nic nie robią, gadają i używają telefonów no to to już jest przesada. Wszystkie inne linki pracują ciężej od ABS, a i tak płaczą że im ciężko. Nawet gdy nie mają produkcji przez bite 8 godzin. Do tego wchodzi kwestia wsparcia. Ja sobie nie wyobrażam jak linia, która przez 8 godzin, przy pełnym składzie jeszcze śmie prosić o wsparcie inne linki. Czasem jest tak że nawet lider na strusie jest pracujący, a to i tak nie zmienia faktu że proszę o wsparcie. To już jest śmiech na sali. Ja nie wiem jakie specjalnie przywileje ma ABS ale nawet podczas awarii to pierwsza rzecz jaką robią to wyjęcie telefonów, nawet w obecności shift leadera. Na strusie to jest nie do pomyślenia. Tam to już po 5 minutach gonią do sprzątania.
    Pracuś555

22.07.2017 09:20

No po to była modernizacja linii żeby tyle z chodziło. Zresztą i tak ledwo się wyrabiać nie przez ilość, ale częstotliwość z jaką dochodzi do awarii. Nie twierdzę że to wina a ludzi z ABS ale sam fakt że się nie stawiacie mówi sama za siebie. Z tego co zauważyłem to najczęściej s/abs kończy od pół godziny wcześniej i prawie nie sprzątająca a na innych liniach to do ostatniej chwili dają z siebie wszystko. Przecież każdy musi ciężko pracować ale wasze narzekania to śmiech na sali. Jest gorąco i ciężko, ale przy pełnych o sądach jeszcze prosicie o wsparcie od innych, nawet jak nie ma możliwości. I jeszcze shift idzie na rękę mimo świadomości braku personal na wsparcie. A jak się was poprosi nawet gdy w ogóle nie ma produkcji to wielki problem stwarzacie.
    Stefano

23.07.2017 09:44

Typowo Polskie zachowanie jak ja mam źle to wszyscy inni też muszą mieć tak samo.Żałosne.Nie polecam tego zakładu.Atmosfera duszna, ludzie zawistni, pieniądze słabe.
    Eldorado

17.07.2017 16:53

Nadchodzi fala trumnami ludzie się zwalniają a ja do nich dołączę i jeszcze wielu innych życzę szczęścia wszystkimi którzy tam zostaną
    Gośka

16.07.2017 20:32

Jakie są zarobki na produkcji w Mando?Czy warto składać tam papiery?
    Antymaruda

17.07.2017 17:31

Pracuje 3 lata i na pensje nie narzekam, trzeba swoje wypracować, nikt nigdzie wam od razu nie da milionów. To jest produkcja. Skończcie marudzic albo do ronala tony przerzucac. Jak najbardziej polecam firmę. Pozdrawiam
    Gośka

17.07.2017 20:48

To Mando słabiutko płaci , myślałam że 2000 tys. dają na dzień dobry.Niestety nie będę składała cv za mało płacą.Pozdrawiam.
    Goska

15.07.2017 09:54

Ta firma to poraźka a pensja poprostu zal zal iwona zrob cos bo ludzie odchodza i nie ze kaźdy ma wybór tak prosto powiedziec pensja to jest zal a my ciezko pracujemy gdyby nie my produkcja.. to ten zakład by nie istniał zasługujemy na dobrą pensje a nie jałmuzne ktora na nic nie wystarcza
    Kotek

14.07.2017 22:25

Taka wypłata jak była teraz z wczasami oczywiście z tymi 500zl to powinniśmy tak zarabiać co miesiąc niestety wszystko droższe co rok a pensja praktycznie stoi w miejscu. Żal!
    Pracownik Invenio

10.07.2017 22:41

Witam, mamy prośbę. Czy moglibyśmy odzyskać nasz dystrybutor wody? Jest lato, na hali jest gorąco, a nasz dystrybutor zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. Obecnie korzystamy z urządzenia Machiningowców. Ale my mamy do nich kawałek do przejścia, a i oni zaczynają kręcić nosem. Tak więc bardzo byśmy byli wdzięczni za pochylenie się nad naszą małą sprawą. Z wyrazami szacunku, pracownicy Invenio.
    trambolambo

12.07.2017 17:01

brawo ty tylko na tym poralu można pisać takie bzdety że ludzie z machiningu żałują nawet wody pracownikom invenio
    Młody

13.07.2017 20:46

(usunięte przez administratora) Spiesz się kochać inżynierów, tak szybko odejdą...

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.