HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Prawda

21.01.2018 21:42

Pracowałam w Mando,niczego się nie dorobiłam oprócz żylaków!!! i garba a debile którzy piszą że dziękują że są szczęśliwi że dostali na czas niecałe 500 euro to jacyś idioci albo podstawieni bo nierób co bierze zasiłek w niemczech i nic nie robi dostaje 800 euro.
    HO HA

21.01.2018 21:31

Dlaczego MANDO pomimo skarg pracowników na mistrza amortyzatorów Polichtas dalej udaje że wszystko jest cacy?A podobno wystarczy mieć odwagę i zgłosić IL Z hr-u ja zgłosiłem i już nie pracuję.Podać inicjały?Hr wie.Może dla potwierdzenia aut.
    Jajko i kalafior

21.01.2018 00:30

Pracowałem w tym zakładzie 4 lata, robota nie była zła, kasa niby coraz więcej a zarazem coraz mniej. Teraz dobra praca, i lepsza płaca, trzeba szukać. Czasy takie że szukają ludzi do roboty, a jest tego masa. Pan z amortyzatorów numero uno od du*y strony.
    Bystry

21.01.2018 21:01

Mistrz amorów nie do ruszenia jak choroba nowotworowa z it ulubieńcy IL.Choćby skały srały nie wygrasz.
    tra,la,la

21.01.2018 20:48

Mando!!! Zakład którego nie polecam!!!Przełożeni jak mistrz Polichtttts pitol bez kompetencji,burak i cwaniak którego celebrujesz Iwon....A na liniach przez jełopa ciągle brak ludzi i 12 h harówa.A zaprawdę powiadam Iwonka niebawem pomimo Twoich chu,chu straszeń następne wypowiedzenia!Nie zrozumiesz nie wygrasz.Nie idziesz drogą byłego Prezesa.Szkoda.
    Tak trzymać

19.01.2018 16:57

Nareszcie!!!! Nareszcie HR wziął się za nierobów i obiboków za których ciągle trzeba było pracować. Brawo Wy ☺️ trochę tylko szkoda że tak późno... ale lepiej późno niż wcale.
    Motywacja

20.01.2018 10:13

W poprzedniej firmie ktorej pracowałem dla wszystkich pracowników którzy nie chodzili na L4 na koniec roku przewidziane były premie 500zl. Jeżeli była duża ilość osób to wówczas bylo losowanie. Moim zdaniem to motywowalo i nagradzalo rzetelnych pracowników którzy nie brali nieuzasadnionych L4.
    Wspomnisz,kiedyś po fakcie.

21.01.2018 20:22

O jaka radość!Zakład porcelany''Książ'' też tak kiedyś się cieszył.Przemyśl.
    BOLEK

21.01.2018 20:13

Tego ''majstra'',durnia bez honoru z amortyzatorów to MANDO już dawno powinno kopnąć w d--ę .MANDO zakład który nie potrafi słuchać głosu swoich pracowników.Nieraz lepiej zwolnić jedną osobę nawet na stanowisku kierowniczym niż pozbyć się 10 operatorów na linii.MANDO zakład który pada.MANDO zakład który myśli że zyska na nie wiedzy pracowników- te czasy już minęły.MANDO -NIE POLECAM!!!Szkoda czasu.Prawda zwycięży!!!
    Oburzony

21.01.2018 16:50

To co zrobiło mando to się w głowie nie mieści pierw zabieranie pracowników na indywidualne rozmowy i zastraszanie rozwiązaniem umowy za to ze byli na l4 to jest mobbing zgłosimy to do inspekcji pracy potem spotkanie z całą załogą kolejne zastraszania że za wszystko będzie zabierana premia co z tego ze będziecie wprowadzać czasówki jak człowiek w tej firmie nie jest pewny pracy czy ma umowę taka czy na stałe z dnia na dzień zwalniacie .Najlepsze jest odwiedzanie w domu podczas l 4 i rozwiązywanie umów to jest jakaś masakra wygląda to teraz tak że masz grypę dostajesz tydzień zwolnienia od poniedziałku do piątku w czwartek już czujesz się dosyć dobrze będzie kontrola hahaha i stwierdzi że według jej opinii jesteśmy zdrowi i rozwiąże z nami umowę o prace kabaret jakiś na jakiej podstawie mamy lekarza. Teraz mamy chodzić do pracy chorzy bo nas zwolnią dobre a jestem pewny że dalej będziemy chodzić na l4 podczas choroby pamiętajcie zdrowie najważniejsze a pracy jest pełno. Albo będziemy zwalniani całymi grupami bo ktoś jest na l4 jaja że szok . Zobaczymy czy będziecie tacy odważni żeby zwalniać po kilka osób nie wydaje mi się jak już nie macie kim robić. Kolejna sprawa zabieranie premii za wszystko to jest chore. Nie polecam tego zakładu nikomu szczerze każdy inny zakład tylko nie mando wole pracować gdzie indziej bardziej fizycznie niż tu i się ciągle stresować. Składam cv i dostaje telefon od razu spadam z mandolinki. I z tego co wiem full osób już szuka pracy i bardzo dobrze . Pozdrawiam całą produkcje .
    Kary dla pracowników.....

20.01.2018 19:41

Iwona nie tylko ostatnio okazała jak mało szacunku ma dla swych pracowników. Odwiedzanie w domu , kontrola na L4 owszem według prawa, lecz wręczanie pracownikom wypowiedzeń na chorobowym już jest nie zgodne z prawem. A to spotkanie żenada, straszenie liderów że stracą pracę jeśli stanie linia, zastraszanie ludzi by nie chodzili na L4 na dzieci. No cóż nikt nie zatajał faktu że posiada dzieci, a sytuacje ludzi są różne. Wstyd dla firmy. Lepiej karać niż wynagradzać.
    Kapusta kiszona

20.01.2018 12:51

"Gratulacje" szefowie mando !!!! Zamiast dac wieksza premie za to ze ktos jest w pracy i nie bierze l4 to wolicie zabrac ta premie tym ktorzy i tak maja to w glebokim powazaniu czy ta premie dostana za l4 czy nie. Zenujace pieniadze a praca ciezka. I bardzo dobrze !!! Bedziemy chodzic na L4 bo jak mam isc do pracy to dostane niby mniej od pracownika ktory chodzi do pracy ale wcale nie az tak bardzo mniej a orzynajmniej sobie w domu posiedze . Powodzenia
    Boska Jadzia

17.01.2018 17:42

W poniedziałek zwalniam się z MANDO jak ktoś chce pracować za 2 koła na miesiąc na trzy zmiany i robić coraz częściej robotę za dwie osoby za te same pieniądze bo ciągle ktoś się zwalnia i brak rąk do pracy to serdecznie polecam.Wypłata jest na czas.Tylko nie polecam działu amortyzatorów mistrz bez kultury w stosunku do podwładnych,arogant,słoma z butów.A góra na sygnały oczka przymyka i udaje że wszystko jest wporzo.Jak się poskarżysz to już nie pracujesz taka polityka.
    Mniej Boska

18.01.2018 07:08

Ludzie przecież nikt nikogo nie trzyma tutaj siłą, jeśli ktoś jest bardzo niezadowolony z pracy może odejść. Nie rozumiem tylko po co takie rzeczy pisać na forum... To samo dotyczy opini na temat mistrza, dlaczego nie potrafisz powiedzieć mu prosto w oczy co o nim myślisz? Dlatego że najprościej jest schować się za szklanym ekranem i anonimowo kogoś oczerniać.
    Tak właśnie

19.01.2018 11:43

Mistrz jest bardzo fajny zawsze załatwi na korzyść pracownika, jeżeli ktoś jest dla niego be to on tez będzie be nikt nikomu nie będzie w tyłcio wchodzil.. Jesteśmy w pracy a nie w zerowce.. Pracujemy a jeżeli oceniasz kogos popatrz tez na siebie czy i Ty jesteś fer
    Warunki pracy

19.01.2018 11:39

Iwona dlaczego wczoraj nikt nie zabezpieczyl chodnika? Nocka szla do pracy popołudniowka wychodzila i Nie dosyć ze wiał potężny wiatr to jeszcze lod na chodniku. Ktos by sie wywrocil zlamal reke nogę to dopiero by było
    Kraina muszelek.....

14.01.2018 19:07

To co się dzieje na (najlepszych liniach) to jakaś żenada brak wszelkich zasad choćby zasad lidera brak szacunku wobec podwładnych ustawianie zmian pod ulubieńców w szczególności tych o których dba się szczegulnie, przynoszenie obiadu do stołu przez szifta dla zastępcy lidera masakra a tym czasem pracownicy stoją w kolejce nawet po dziesięć minut później jedzą obiad na szybkiego lecz nie zastępca ona ma specialne względy. Zastępca sam sobie wybiera zmiany czyli same rańsze.Wspólnie nadgodziny , dziewczyny to co robicie po pracy to wasza prywatna sprawa ale tu nauczcie się profesionalizmu bądźcie ponadto co was łączy nikt nie chce oglądać waszych zalotów. A gdzie jest w tym wszystkim mistrz K.W. no ba udaję że nic się nie dzieje że sprawiedliwość istnieje na jego dwóch linkach.A tym czasem muszelki się docierają w pracy.
    Pierdoły

18.01.2018 20:45

A które to te gwiazdy?
    Manto

19.01.2018 09:04

Łatwiej by było powiedzieć które nie ;)
    Zimno mi

18.01.2018 19:35

Serio? Brama otwarta na oścież przez godzinę, dwie. Śnieg zawiewa, wiatr hula, a ty człowieku pracuj na lince. Może HR zejdzie na dół i sam popracuje w takich warunkach???
    Eleonora

17.01.2018 22:26

Dodatek frekfencyjny 150 zl po przepracowaniu 3 miesiecy bez l4 i uż. Okres sie zeruje po l4 i uż. i trzeba odczekać 3 miesiące , aby ponownie go nabyć. Taka moja propozycja.
    Bardzo fajny

17.01.2018 07:00

Zgadzam się z Fajnym w 100%, w Mando jest ok. Pracowałem wcześniej w innych zakładach na strefie w Kobierzycach i na strefie wałbrzyskiej i naprawdę w Mando jest najlepiej, przede wszystkim cenię sobie stabilność zatrudnienia. Polecam wszystkim.
    Umowa o pracę

17.01.2018 19:21

Wszystko zależy od tego co kto oczekuje od pracy. Ja też doceniam stabilizację po wielu latach pracy na umowę zlecenie podpisywaną co miesiąc, idąc do pracy nie wiedziałem czy będę pracował czy wrócę do domu. Mando jest w porządku a jeśli komuś nie odpowiada to zawsze może szukać szczęścia gdzie indziej.
    lider machining

16.01.2018 17:43

witam za chorobowe i za urlop na żądanie ludziom kase z premi zabieracie może najwyższa pora zacząć wynagradzać jakiś dodatek w kwocie 100 zł lub premia kwartalna by ich zmotywowac zobaczcie co sie dzieje na machiningu ile ludzi jest na chorobowym ile noowych sie zwolniło nie ma rąk do pracy a wy nic !!!!
    Admin

17.01.2018 10:04

Po obu stronach hal, nie jest ciekawie ludzie uciekają w zastraszającym tempie. Bo w sumie nic ich nie trzyma. Są zajechani pracą, często pracują za siebie i operatora który jest na chorobowym. Lecz wypłata ta sama.
    Padalec

09.12.2017 19:17

Masakra ocena C za to ze caly rok bylem na zawolanie firmy jal chcieli zeby zostac albo przyjsc na nad godziny z braku ludzi . I za to ze przez caly rok nie bralem chorobowego ani zadnych urlopow na zadanie oraz pojedynczych dni .A to tylko dla tego ze nie jestem uniwersalnym pracownikiem coMANDO.Zadnego podziekowania za to ze doginalem przez kilka miesiecy za brakujaca osobe na nad godzinach .Oni ci powiedza ze ciesz sie ze mozesz sobie dorobic.Och laskawcy.Teraz jak beda potrzebowali zastepstwo to niech sobie hr zejdzie dorobic.Mam w zyci wasze nad godziny ,wole ten czas spedzic w domu z dzieckiem .Przez ostatni rok poswiecilem wiecej czasu mando niz rodzinie .Za co mi slicznie podziekowali podwyzka i ocena .Od dzisiaj zadnego zostawania po godzinach bo za rok i tak znowu bedzie C .W ten sposob Mando czegos mnie nauczylo.
    QPadalec

12.12.2017 16:48

Dobrze piszesz Marek, Ocenay masakra chlopak sie stara wszystko co trzeba umie sam uczyl swojego pozalsieboze liderka ktory jedyne co umi to lizac tylek, i podpierdzielac swoich ludzi, czaicie to on go sam wyszkolil a ten po paru miesiacach zostal jego liderem i niedosc ze na niego donosi to jeszcze go slabo ocenil, ze mu nie jest wstyd to masakra. a po calym roku pracy, siedzenia w niej do 2 przyjezdzania w swieta bo trzeba skonczyc test, szkolenia tego niewdziecznego chamskiego pasozyta, chlopak dostaje ocena C. brawo mando, awansujcie jeszcze pare osob na zastepcow lidera w in comingu bo ich tam za malo jest... zalosne
    Smutne ale prawdziwe....

14.01.2018 23:39

Widocznie dobrze w tyłek wchodził pasożyty zawsze dobrze mają wspinają się po innych podpierdzielając po drodze cała polityka Mando
    Obiektywny

13.12.2017 19:44

Iwona może najwyższy czas zastanowić się nad zmianą mistrza w dziale QC?Przełożony któremu brakuje opanowania i podstawowych zasad kultury w relacji ze swoimi podwładnymi jak również w relacjach z pracownikami innych działów chyba nie powinien zajmować takiego stanowiska?Jego wybuchowy charakter znają wszyscy w Mando może dla ich świętego spokoju i spokoju wszystkich pracowników mających z nim kontakt lepszym rozwiązaniem byłoby awansować go do biura?Ciekawe ile czasu Marcin manager QC osoba spokojna i zrównoważona jak również inżynierowie QC wytrzymali by z tym purpurowym toksycznym diabłem?Mała podpowiedź z mojej strony z którą chyba wszyscy się zgodzą jest taka że najlepszym mistrzem QC byłby Krzysztof Łukawski osoba opanowana,kulturalna,posiadająca wiedzę której obecny mistrz nie posiada nawet w połowie,znająca się na wszystkich urządzeniach pomiarowych w QC.Potrafiący pracowników łączyć a nie dzielić jak również w sposób kulturalny i rzeczowy rozmawiać ze wszystkimi,pomagać i rozwiązywać problemy we własnym dziale jak również świetnie współpracować z innymi działami bez niepotrzebnych krzyków i wrzasków które czyni obecny mistrz QC.Myślę że każdy pracownik QC jak i wszyscy pracownicy innych działów mający z nim kontakt przyznają rację.Pozdrawiam.
    Helmut

29.12.2017 19:03

Iwona może warto wyciągnąć wnioski?Nie zamiataj brudów pod dywan.Opinia jest jednoznaczna.
    Ciekawski

06.01.2018 19:52

A czemu to ludzie z QC zaczynają się zwalniać z Mando?Proszę o szybką odpowiedź.
    Cichy

06.01.2018 13:16

Dziękuję za wypłatę w tak szybkim czasie. Tak trzymać.

05.01.2018 23:37

A Ja dziekuje za pieniadze w takim terminie. Pracuje tu juz troche I nigdy nie dostalem wyplaty Na 10tego. Zawsze byla wczesniej I wszystko sie zgadzalo. Jak sie komus pieniadze nie podobaja to przeciez nie pracuje tu za kare - moze sie zwolnic,????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

anonymous

05.01.2018 14:42

Tak jest wypłata z ktorej i tak będziesz niezadowolony.
    Gosc

04.01.2018 14:40

Czy jutro bedzie wyplata ? Ktos ? Cos ? Na ten temat?
    rzucam pomysły

01.12.2017 23:21

a może zbojkotujmy 'wigilię' ?? wtedy zobaczą jak bardzo nam 'zależy'... mam jeszcze kilka innych pomysłów, łącznie z wydaniem tych 12 złotych na kawę dla HR z dopiskiem "na więcej nie wystarczyło'..
    Jarosław Polskę zbaw!!!Amen

02.12.2017 15:54

Ty się lepiej zacznij leczyć kapuściana głowo co to już na wigilie nie można nieprzyjść.I nie zmieniaj tematu.Mando zakład który płaci najmniej na strefie no bo który zakład daje 2200 zł brutto podstawy?czekam na odpowiedź.Biedronka daje 2450zł.Mando powinni zamknąć i do Rumunii tam zobaczą gwiazdki jak świnia niebo.Tfu brzydzę się takim zakładem który płaci pracownikom takie grosze za ciężką pracę.Rząd powinien powypieprzać takie zakłady z obcym kapitałem które otworzyły w Polsce fabryki tylko ze względu na najtańszą siłę roboczą.Zasrana unia ceny takie same a zarobki w polsce 4 razy mniejsze.Pierwszy będę głosował żeby opuścić to biurokratyczne (usunięte przez administratora) jak tylko mąż stanu Jarosław ogłosi referendum tak jak zrobili to Anglicy
    Inny

30.12.2017 08:51

Biedronki nie ma na strefie
    ?

17.12.2017 18:07

Trzeba umieć sobie powiedzieć stop,posłuchać intuicji,olać prezenty i dać sobie spokój z udawaniem że w Mando jest wszystko ok. i że atmosfera na wigilii będzie super.Nie byłem nie będę.Nie żałuję.
    Yeti

29.12.2017 23:48

Atmosfera była bardzo spoko
    Yeti

29.12.2017 23:49

Dokładnie
    Obiektywny

20.12.2017 23:41

Na wigilii większość osób zostawiła sprawy służbowe za sobą. Wigilia megaaa. Parę ludzkich rzeczy, takich jak za duża ilość alkoholu u niektórych. Byli też niektórzy co przyszli tylko po to, aby zdać opinie, zresztą nietrafną na gowork-u. Ja bawiłem się świetnie(tyle).
    Ojciec wirgiliusz

29.12.2017 23:46

Super było
    ?

29.12.2017 22:35

Planista produkcji w Mando (usunięte przez administratora) bez doświadczenia przez którego wszystkie działy jak logistyka,Qc,produkcja nie mogą nadążyć za jego planami bo on nie potrafi przewidzieć planu na 24 h i ze strachu wszystko ładuje na rano.Iwona chcesz dobrego planistę,powiedz słowo a powiem Ci kto rozwiąże ten problem.
    Niki

29.12.2017 22:22

Planista produkcji w Mando bez pojęcia,do wymiany!!!!Przez niego ludzie się zwalniają i idą do Ronala.
    vero

29.12.2017 20:11

Jak planista w MANDO dalej tak będzie planować to ja po nowym roku idę do RONALA
    Prawda zwycięży!!!!

21.12.2017 01:35

A czemu to opinie na temat planowania pracy dla produkcji w Mando przez planistkę są usuwane z forum gowork.Przecież opinie nie łamią regulaminu.Pracownicy pytają i mają do tego prawo dlaczego od dłuższego czasu na 1 zmianie po kilkanaście przejść a na dwóch pozostałych zmianach po kilka.Takie planowanie to jak jazda samochodem raz 30 za chwilę 100 a chodzi o płynność bez biegania jednych a spacerku drugich i tak jest od czasu zmiany planisty.Precz z cenzurą i komuną!!!!
    Wójek także care

28.12.2017 00:04

Chciałbym aby każdy operator produkcji mógł poznać i zobaczyć jak wygląda i jak skomplikowany jest proces planowania produkcji. Tak aby można było się z czystym sumieniem wypowiadać i oceniać pracę w tym temacie. Każdy potrafi z perspektywy widza oceniać, krytykować itd. A to nie jest tak, że zmiany, przezbrojenia są do końca uzależnione od samej planistki. Na to składa się wiele czynników o których nie każdy operator produkcji ma świadomość. A są to miedzyinymi 1 zapotrzebowanie klienta które zmienia się z dnia na dzień 2 dostępność komponentów 3 ilość i wielkość zablokowanych komponentów 4 uwlędnienie tych czynników plus inne zmienne Jestem pewien, że planowanie produkcji nie ma na celu utrudnianie pracy komukolwiek śle musi pogodzić wiele czynników, które nie są od nich zależne. Dlaczego tak łatwo przychodzi ci negatywna ocena bez chęci zrozumienia z czego to wynika. Czy również byłbyś zadowolony jeżeli ktoś na forum krytycznie wypowiadał by się na temat nie właściwie wykonywanych operacji na lini produkcyjnej przez ciebie. Zapewne znalałbyś wiele racjonalnych powodów dlaczego robisz tak a nie inaczej. Życzę więcej zrozumienia
    bajarz

28.12.2017 11:52

Baju,baju zmienić planiste bo ludzie mają dość takiego planowania.Może najpierw wartałoby się zapoznać z całym procesem produkcyjnym żeby mieć później odrobine bladego pojęcia jak planować produkcję żeby praca szła płynnie i bez zgrzytów
    Eh

22.12.2017 22:23

lulek

20.12.2017 20:11

Niby pracownicy produkcyjni albo UR tacy źli i pijani na wigilii a niech pani Dyrektor. zobaczy jak jej ludzie z HR i IT finiszowali :) najpierw swoje gniazdo się pilnuje

19.12.2017 16:53

areczek

20.12.2017 06:12

Błagam Cię napisz że sobie przemyślałeś to co napisałeś i jednak nie wypowiesz się, bo nie jesteś specjalistą, jak wspomniałeś, ale za to brak wiedzy widać u Ciebie. A zamiast do dyrekcji wal prosto do prezesa, żeby się pozbyć klientów i produkować jeden projekt tylko.. Bez przezbrojeń, plany będą logiczne, sensowne , pracownicy wszystkich działów nie będą musieli pracować jak mrówki, luzu będzie na drugiej zmianie tyle co na pierwszej itp. Albo druga opcja przeczytaj jakąś książkę + wiedza i doświadczenie, które jak czytam masz , CV do HR, a nóż widelec w planowaniu kogoś wciąż szukają to zabłyśniesz i nie będziesz mrówką..... Pis z Tobą.

17.12.2017 01:13

Dynia

19.12.2017 00:27

buahahahahahahahahahaha

19.12.2017 05:10

Co prawda to prawda dobrze gadasz
    Paulina

18.12.2017 14:03

po jakim czasie przez pod firme invenio mozna przejsc bezposrednio do mando ?
    Awsd

18.12.2017 21:17

3 miesiące :-)
    Enedue

17.12.2017 20:32

Wigilia w super klimacie :)
    Miki

18.12.2017 16:10

Pewnie !!! I śpiewamy: A dałem jemu w nos, co myśli sobie... Co myśli wredny typ, przeszkadzać będzie nam :)
    Krzysztof

12.12.2017 15:23

Pracowałem w mando słabe zarobki,duże wymagania.Atmosfera zastraszania bo jak nie to do zwolnienia,mobing na liniach,układy i kolesiostwo.Odradzam nieprzyjazna atmosfera i przełożeni o marnych kompetencjach i kulturze np.mistrz na dziale amotryzatorów,zwykły burak.
    Sendzia Anna Maria Jesiołowska

13.12.2017 13:33

Za stwierdzenie "Mobing na liniach" - Mando może podać Cię do sądu i mam nadzieję że Cię poda.
    Kapitan Zadek

13.12.2017 19:22

Pasterny bo najwiekszy. Szambem nawozony
    Polak

09.12.2017 22:50

Wszystkie związki na Powązki! Nie widzi mi się utrzymywanie dodatkowych gęb związkowych, z mojej ciężkiej krwawicy, wypracowywanej w oparach chłodziwa. W 89 mieliśmy już jeden okrągły stół. A z niego urodził się bolek, narodu wyzwoliciel. Pytanie brzmi, czy chcemy mieć zakładowego bolka, który co tydzień będzie wygrywał znaczne sumy w lotto... Chxxx wielkiego wywalczy. Powie że jest za, a nawet przeciw i że ta sytuacja przyniosła plusy dodatnie i plusy ujemne. A na końcu, co najwyżej przeskoczy przez elektryczną bramę na dolnym parkingu, krzycząc że dokonał zwrotu o 360 stopni. Precz z forumowym uciskiem, lewicowo myślących, mentalnych komunistów.
    Ktoś

12.12.2017 08:26

Związki PRECZ! w Polsce przez lata komunizmu a później okupacji unii europejskiej panuje przekonanie, że pieniądze się DOSTAJE a nie ZARABIA. Zarabiamy tyle ile na rynku warta jest nasza praca. Związki zawodowe to zło, etatyzm i kolesiostwo. Podpisywaliśmy umowę o pracę i zgodziliśmy się na warunki finansowe - dlaczego wszyscy się zachowują jak by ktoś im obiecał podwyżkę 1000 pln? Nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma - nie podoba się to do widzenia.
    anonymous

12.12.2017 22:20

Aż żal że twoje ręce to napisały
    Kostek

12.12.2017 07:20

MANDO nie polecam!!! Bardzo słabe zarobki nawet poniżej 2 klocków to powinien być wstyd dla firmy która chce się kreować na lidera w branży zacisków hamulcowych w Europie.Ludzie się zwalniają z MANDO na potęgę co ja zresztą też uczyniłem bo bym padł z rodziną z głodu dłużej tam pracując.Poszedłem do RONALA teraz wiem za co pracuje 3700 na rękę chyba jest różnica i niech nikt nie pisze że się narobię a co na maszyningu to może leżałem?
    Żenada

10.12.2017 19:49

Droga Iwono, Drogi Dziale Hr... Podzieliliscie pracowników na ważnych i tych nieważnych. Jedni dostali dodatek w wysokości 200 zł brutto A reszta została poklepana po plecach i usłyszała "cieszcie się chociaż z tego".. Ocena B po ciężkim roku pracy, zero chorobowego, ponad 200 H nadgodzin i zaangażowanie w plany które przeważnie zjezdzaly.. Wytlumaczcie dlaczego znowu machining dostał dodatek a assembly kopa w (usunięte przez administratora) Dlaczego vipowie dostali dodatek a pozostali operatorzy nie? Wip będzie zarabiał tyle samo co DL na montażu a obowiązki jakie? Zero odpowiedzialności za plan, zero odpowiedzialności za ludzi, zero odpowiedzialności za maszyny i zero tłumaczenia się mistrzowi dlaczego to A dlaczego tamto.. Dlaczego plan nie zjechał A dlaczego twój operator stoi z telefonem za drugim końcu linii kiedy Ty ogarniasz awarie.. Zrobiliście podział na pracowników lepszych i gorszych.. Skoro ludzie z machiningu są tak zaj.....ści to niech przyjdą na montaż i pracują za nas bo chociaż mają jakąś motywację tak samo jak wipowie.. Czy operator na s/absie, strucie, zaworkach czy caliperach jest tak mało ważny w tym zakładzie że nie potrzebuje motywacji? No chyba że motywacja jest to 12 zł dane z wielką łaską Prezesa... W żadnym zakładzie nie ma czegoś takiego jak wywyzszanie pracowników danych działów.. Jeżeli ludzie z saspension i caliperow przestaną pracować i plan nie zejdzie w ogóle to dalej to będzie mało ważne? A potem macie pretensje że są wojny między działami! Jak tak można!!!!
    Machining

11.12.2017 16:53

W takim razie zapraszamy na machining. Bedziesz mial dodatek za wdychanie mgly olejowej i za babranie sie w chlodziwie bie mowiac o wdychaniu tego pieknego zapachu:) bo te 200 zl dodatku nie jest za to ze jestesmy tak zajebisci tylko za szkodliwe. Pozdrawiam serdecznie
    Adaś

12.12.2017 05:23

o! A nam właśnie ludzi brakuje. Składaj podanie i wio!
    Rock bar

06.12.2017 17:57

Drogi HR, Gdzie można znaleźć jasną informacje NT. podwyżek związanych z roczną oceną ponieważ każdy mówi co innego, a przecież podczas rozmów kwalifikacyjnych mamy jasną ścieżkę kariery i podwyżek i tym zachęcacie ludzi do pracy? Manager PD i Sqm nie wie np. Dzięki z góry.
    dr amator

09.12.2017 20:32

moja recepta jest prosta jak budowa cepa operatorów powinni oceniać tylko shiftowie liderzy oraz inni wspólpracownicy którzy wiedzą kto co sobą reprezentuje a nie ktoś kto zna nas tylko z widzenia
    Taka prawda

11.12.2017 21:49

I wtedy oni by dostali po garach bo i tak wyliczone ilości dobrych ocen są. I te złe też by przydzielić musieli

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.