HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Furry

12.11.2019 23:13

Czytając wasze opinie ciężko jest zrozumieć o co wam chodzi. Za mało nadgodzin zle za dużo zle. Dostawaliście więcej na Invenio póki było można teraz jest pare groszy mniej i nagle każdy psy wiesza. Jest zakończenie roku i jak co roku mamy więcej pracy. Przez co mamy więcej weekendów pracujących. Ci co narzekają niech po prostu nie przychodzą i nie gadają o tym w kółko. Są tez ludzie którzy z chęcią przyjdą. Do tego chcecie robić mniej ale podwyżki maja być wielkie ? Jak skoro planów finansowych nie zwiększymy ? Przestańcie już gadać ze Mando ludzi (usunięte przez administratora) Widać nie wiecie ze tak samo jest rozliczana praca w każdym innym zakładzie. Nie podoba się wam praca zmieńcie ja. A jeżeli zostajecie to przestańcie truć atmosferę i gadać głupoty. Idźcie do Cersanitu albo tristone polecam. Szybko zmienicie zdanie. Tyle rzeczy pozytywnych firma robi dla nas. Teraz potrzebują waszego wsparcia a nie straszenia PIP itp. Pozdrawiam tych pozytywnych.
No chyba nie

14.11.2019 15:58

Każdy zakład który szanuje pracownika ktory poświęca swój czas dla zakładu w weekendy lub w nadgodzinach powinien być motywowany dodatkową premią.. To ile dla nich wypracujesz zysków pracując w weekendy i po godzinach to są ogromne zyski dla nich a te kary za przekroczenie limitu godzin są śmieszne i oni dobrze o tym wiedzą.
Furry

16.11.2019 07:13

No to powiedz jaka masz stawkę, i ile godzin robisz w miesiącu bo sobót i niedziel zabraknie żeby taka różnica wyszła. Chyba mówisz o całym roku ?
Zainteresowany

08.11.2019 23:09

We wtorek zwalnia się 12 osób z maszyningu zobaczycie co dalej z kaliperów też już mają wypowiedzenie umowy gotowe Qc też i logistyka dobranoc miłego weekendu życzę
Xyz

14.11.2019 08:47

I co zwolnili się?
Calipery

15.11.2019 13:06

Nie wiem skąd masz informacje że się ktoś zwalnia z caliperów. Ci ludzie będą tu do upadłego, a później tylko psychiatryk pozostaje.
Slabo

09.11.2019 14:19

Dlaczego nadgodziny setne zostały nam naliczone jako normalna dniowka? Ktoś się chyba bardzo pomylił przy naliczaniu wyplaty A okazuje się że duzo oosób odwiedzi HR we wtorek
Slabo

11.11.2019 16:22

Miało być 30 /40 zł różnicy w porównaniu do umów na zlecenie A to jest jakaś kpina , nie znam się dokładnie ale chętnie się dowiem osobiście jak zostało to naliczone

11.11.2019 19:14

Mylisz się, od tych 248 PLN zabrany jest ZUS (emerytura, renta) + podatek a powinno być od kwoty 304 PLN.

08.11.2019 14:33

ręce opadają

09.11.2019 22:43

Masz strasznie głupie porównanie. Bardzo płytko myślisz, skoro twierdzisz że człowiek który targnął się na własne życie, zrobił to wyłącznie przez pracę. Podejrzewam, że nie pracowałeś z nim i nawet nie wiesz jaki tak na prawdę był. Następnym razem użyj innego, mądrzejszego porównania. Pozdrawiam
Siema 600volt

09.11.2019 19:28

Miało być lepiej a wyszło jak wyszło ciekawe co jeszcze nam powiedzą na apelach zakładowych znowu usłyszymy wytrzymacie . Ciekawi mnie tylko jedno dlaczego nie ma związków zawodowych tak jak w każdym zakładzie na strefie a jeszcze jedno w sprawie śmieszny maili z informacją o autobusach które miały w święta być podstawione pod mando jedna wielka kpina z pracownika pozdrawiam
LOGISTYKA

08.11.2019 12:20

@Iwona.Lech Część z nas ma przekroczony limit nadgodzin (32). Nadal jesteśmy zmuszani do pracy ponad normę.Czy mamy w końcu nagrywać rozmowy na przekazaniu zmiany,że Was to nie interesuje I wolicie zapłacić kare dla pipu niż przestrzegać norm czasu? Menadżer już sie boi do nas w ogóle przychodzić rozmawiać,bo by usłyszał co mamy mu do powiedzenia.
The End

08.11.2019 20:55

Będą z rodzinami pracować na linkach ... Tak to sie skończy.
Niecierpliwy

09.11.2019 19:17

Na ABS i STRUT też ludzie zmuszani są do nadgodzin a nie mówiąc już o urlopach aby sobie wybrać musisz sam szukać sobie za siebie wsparcia. Proszę Iwona zobacz co się dzieje na liniach. Ludzie boją się mówić wprost tylko piszą
Tuptuś

30.10.2019 20:02

Proszę o info co z oceną, awansami, podwyżką, czy będzie pracownik roku. Dodatkowo co z wigilią i premią na święta. Nadgodziny to chcecie A najprostszych odpowiedzi nie ma.
Wypłata

08.11.2019 14:01

Czy przelewy wysłaliście?
Podwyżki

09.11.2019 15:41

Zacytuję Ci reklamę Wszędzie podwyżki w sklepach ale u nas się nie martwcie PODWYŻEK NIE BĘDZIE Hahaha.
The End

08.11.2019 20:51

Wszystko dąży ku upadkowi.. Jak w dobrym filmie gdzie sielanke przerywa.. pazerstwo i kiepskie podejście do pracownika.
Wiking

08.11.2019 13:46

A co to najcudowniejszy zakład na strefie zapomniał że 10 wypada w niedzielę i nie zrobił przelewów dziś? 11 też jest święto że nie wspomne ze powinno być dla nas też wolne, ale pieniędzy też nie będzie bo i jak To nadgodziny chcecie żebyśmy pracowali ale zapłacić już to nie ma komu. Czyżby znowu ktoś zapomniał w biurze o istnieniu kalendarza i zapomniał zrobić przelewy. W dziale produkcji takich ludzi się zwalnia bo nie dają rady, więc może warto przejrzeć kadrę w biurze

08.11.2019 20:38

Czy kiedykolwiek wypłata była wypłacona po czasie? Nie. No właśnie. Więc luzuj gacie.
Piter

08.11.2019 20:46

Wypłata jest :)
Katastrofa

08.11.2019 15:39

Jak tam wypłaty? HR i reszta będą musieli się przygotować na soboty pracujące i na wsparcia bo za te nędzne pieniądze nijt nie będzie sie ścierał.. Wstyd!
No

12.10.2019 00:57

Maszyning bardzo serdecznie dziękuję za podniesienie planów produkcyjnych na liniach VW, 990 szt. Tych którzy to wymyśli zapraszam na 8 godzin na linię. A spróbuj jeden z drugim tylko planu nie zrobić. Panie lider koledze maszyna wyrwała rękę! Dobra niech idzie na rotatke.
abece

30.10.2019 23:54

a najzabawniejsze jest to, że plan dwa 2 operatorów został powiększony w takim samym stopniu co dla trzech, czyli o 20 sztuk. bo przecież wyprodukowanie 20 sztuk we dwójkę i we trójkę zajmuje tyle samo czasu. żenada
abecadło

05.11.2019 15:07

Zgadnij, kto wpisze sobie ,że zrealizował zadanie semestralne tj zwiększenie produktywności . Już tłumacze: 990/3 = 330. 990/2= :) Zwiększenie produktywności o 50% w stosunku do lat ubiegłych :) (usunięte przez administratora)

14.10.2019 10:25

Kiedy beda oceny i podwyżki?
Pracownik2

15.10.2019 09:58

Ha ha ha ha.......
abece

30.10.2019 23:56

przecież już były i oceny i podwyżki, oceny wyszły złe a podwyżki były planów na VW

25.10.2019 13:23

Nie wiedziałem że nie można używać imienia DR HR, ja tylko grzecznie pytam, obrażanie ani wulgaryzmów tam nie było :)
Artur

25.10.2019 23:46

Przecież tutaj nie było żadnego oskrzania a jedynie grzeczne zapytanie co inni sądzą o zaistniałej sytuacji od tego jest chyba takie miejsce? Miłego weekendu życzę
Dumny

29.10.2019 08:33

Brawo dla kierowniczki za wzrorowe posługiwanie się kodeksem karnym. Od razu widać że odpowiednia osoba na odpowiednim stanowiska. Wszystkim pracownikom życzę równie umiejętnego posługiwania się prawem i kodeksem pracy.
Ciekawy

07.10.2019 14:48

Drogi HR,czy istnieje możliwość dostania szybciej umowy na stałe ? Czy muszę czekać 3 lata,pracuję już ponad 2.
Ola

07.10.2019 21:56

Serio? Pytać się na portalu?
Ornotolog

28.10.2019 16:31

To waszej firmie samemu trzeba pilnować takich spraw ?ciekawe ciekawe jak wypadeczek był by to po pogotowie samemu dryndać?tylko co jak łapki upitoli
Renwo

27.10.2019 23:09

Trochę już pracuję w tej corpracji jest tylko dzięki wytrwałości takich (usunięte przez administratora)jak ja bo normalny człowiek nie pracował by tak ciężko za 2300 Poradni Lech też ma pani tyle?
500+

28.10.2019 07:19

Chyba znowu ktoś za dużo % przyjął :D

25.10.2019 11:57

Hej, mam ważne pytanie czy zaistniałą sytuację z niezdanym egzaminem i rozmowa z (usunięte przez administratora) można gdzieś zgłosić? Nie wydaje mi się to normalne i nie wiem czy nie miał miejsca tutaj jawny mobbing?
Tak

25.10.2019 16:27

Inspekcja pracy biały kamien Andersa 136 idz i zapytaj nic to nie kosztuje...

25.10.2019 23:32

Dziękuję za odpowiedź :)
Jajo

05.10.2019 07:55

Jeszcze trochę i dojdziemy do etapu, odbierania dni wolnych za nadgodziny, by nie płacić pracowniką :-) w niedługim czasie firma pozbędzie się dobrych pracowników. 2500 za taką robotę, trochę słabo.
Anty

24.10.2019 07:57

To zapraszamy pracowników biurowych trochę Popracować na linie montażu albo maszyning. Po miesiącu zmienili byście spiewke... A nie siedzieć i się nabijac jak to Pani Iwona ciśnie operatorów bo nie zdali egz na sztaplarki ????
Jan Brzoza

25.10.2019 15:54

Skoro ktos nie zdal jakiegokolwiek egzaminu to napewno na to ,, zapracowal" :) i nikogo tu nie bronie.

12.10.2019 10:43

Na tych caliperach znowu na jednej ze zmian panuje nerwowa atmosfera..a był spokój przez 3 tygodnie.. Tam chyba z kirownictwem jest coś nie tak.. Jeszcze trochę to ludzie na baczność będą stali :|
Mojo Jojo

17.10.2019 15:56

Często się denerwuje i jest czerwony jak cegła.. Ręce w kieszeni.. Wszystkim wytyka błędy i wszystkich obgaduje. Nigdy nie pracował fizycznie a najwiecej się wtrąca
Mojo Jojo

17.10.2019 21:01

12.10.2019 18:28

13.10.2019 23:53

No i wygrał.....
Wózkowy

08.10.2019 10:53

Cześć podpowie ktoś jak z zarobkami na wózku widłowym z sporym doświadczeniem ??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Wonder Woman

04.10.2019 07:33

Likwidacja godzin na zlecenie tzw ( weekendowych).. Oszczędności..brak dlugopisów..zaraz bedziemy musieli kupować odzież na własny rachunek.. Rezygnacja z drugiej imprezy integracyjnej..ciagle jakieś wymagania..inwestycja w nowe linie produkcyjne.. Pomijając fakt że jedna stoi od lat nie użytkowana a kasa utopiona.. A firma podobno przynosi zyski ! To jakiś paradoks :( no i ważne pytanie.. Czy biuro I prezes są gotowi do pracy w weekendy na produkcji? :D
Jan Brzoza

04.10.2019 21:10

Jak zwykle najwiecej wypowiadaja sie ludzie, co maja najmniejsze pojecie :)

04.10.2019 15:36

Dobry pierwszy krok do zamknięcia MCP :) brawo :D

04.10.2019 15:34

Nie ma to jak pierwszy krok do zamknięcia MCP :) brawo :)

04.10.2019 15:26

Dobry.. Pierwszy krok do zamkniecia MCP :)
Ciekawy

03.10.2019 18:04

Witam czy ktoś wie co jutro będzie na spotkaniu?
Były

01.10.2019 22:31

Pracowałem w tym "zakładzie" i dla mnie to nic lepszego niż reszta obozów na strefie biurowi mają się za lepszych mimo że często Ci z produkcji wykazują się wyższa kultura osobista. Jeżeli ktoś nie chce się zwolnić bo myśli że nie ma pracy to jest w błędzie pracy jest mnóstwo za te pieniądze a zawsze można trafić lepiej niż w tym dziadostwie pozdrawiam panią "kierownik"

18.09.2019 00:02

ORMO

29.09.2019 09:21

Jakieś szczegóły?

12.09.2019 13:22

Bonus

22.09.2019 19:23

Masz problem to mu to powiedz w oczy (usunięte przez administratora) A nie tutaj, ale wiem w czym problem zobacz jak wygląda ten chłop A jak ty 2 sekundy i leżysz hahaha
Nie tylko ten

26.09.2019 11:07

Liderzy oczywiście większość, bo i są tacy , że uczciwie wypełniają swoje obowiązki niestety są leniwi , zrzucają obowiązki na operatorów , telefony to norma przez całe 8 godzin , co 30 minut przerwa na papierosa .A dlaczego każdy tak nie może ? Mają swoich ulubieńców co zresztą okazują na każdym kroku .Nie dają przykładu .Dlaczego nie robicie im ocen ? Smutna prawda jest taka , że mają władzę absolutną i dalej nikogo to nie obchodzi .Sztuczne nadgodziny bo kasa wpadnie a sobie pochodzą stać nas na to ?
Hej

24.09.2019 10:35

23.09.2019 19:53

Witam prysznice ogarnięte lecz w ubikacjach męskich śmierdzi z daleka że śmietników się wysypuje!!!

19.09.2019 23:15

O co chodzi? z tym "wymuszeniem' nadgodzin na pracownikach suspension. Niegdy takiego dziadostwa nie było...

17.09.2019 10:45

Jaka atmosfera jest między działami w Mando Corporation Poland Sp. z o.o.?

17.09.2019 16:20

Taka jak czytasz.ten siedzi na telefonie.tamten na krzesle z noga na nodze. A on poszedl do wc i go wcięło.wszyscy widzą wszystkich ale oczami wlasnego nosa nie widza.taka atmosfera .;)
doktór reumatyzm

19.09.2019 11:24

na 10 pracowników, 13 rudych.......
Szatnie

18.09.2019 17:54

Tak szczerze to mega słabo z zamkniętymi szatniami ewidentnie zakład sam dobie robi pod górę z czasem pracy pracowników , nikt wcześniej nie będzie przyjeżdżał żeby znaleść osobę upoważniona do otwarcia szatni pracownikowi ogólnie to przed lub po nadgodzinach człowiek zaczyna później i wcześniej skończy żeby znaleść odpowiednia osobę chore aby utrudnić ludziom i pracodawca sam sobie
Tomek

28.08.2019 15:17

Jaki jest zakres zarobków. Od do jeśli chodzi o produkcje.
Pomocny

16.09.2019 18:39

Od 1800 do 4500
kotek

25.08.2019 21:59

czesc kto się wypowie kompetentnie mam możliwość podjęcia pracy w Mando ziomek z produkcji mi tłumaczył, że normalnie umowa o pracę z Mando, ale jak chcę nadgodzin albo dorobić w soboty to podpisuję umowę zlecenie z drugą firmą Inwenio i przez to Inwenio wracam do Mando w soboty. Mnie interesują nadgodziny więc jak ktoś wie to proszę o pomoc o co chodzi dzięki !

03.09.2019 22:26

Ciekawe na którym dziale
Ormo

16.09.2019 18:35

Na kaliperach
Zadowolony

15.09.2019 19:58

A mi się dobrze pracuje w Mando polecam bardzo
Zły operator

06.09.2019 22:37

Do Dyrektor Iwony!!! Kiedy w końcu ktoś odedtka kratki po prysznicami w szatni męskiej. Wszystkie są zatkane. Bierzesz prysznic po ciężkiej pracy stojąc w brudnej wodzie która pachnie (!@#$) W poniedziałek zawiadamiam SANEPID że dostałem grzyba przez to że nie żadnego (!!!?#@) który ruszy swoje cztery litery i wyczyszyści kratki ściekowe. Będzie miły prezent dla prezesa na audytu
Faurecjowy

12.09.2019 14:42

czy w waszej firmie hydrauliką zajmuje się Dyrektor kadr? :D
Stefan Padło

09.09.2019 23:07

Parking... Dlaczego ochrona daje pacholki i taśmę przed 14, gdy na parkingu są wolne miejsca. Wjechać nie można. O co chodzi?
parking

11.09.2019 15:25

masz racje bo jest jak jest , jedziesz do pracy chciałbyś a nie możesz i jeszcze ktoś z niższego poziomu niż ty nie daje ci szansy przecież każdy ma tutaj swoje 5 minut kto pierwszy ten lepszy pozdrawiam życzę miejsca na parkingu !!!
Pozytywny

12.09.2019 08:07

No i tak było że można było wjeżdżać na górny parking , ale jak to zwykle bywa pomimo zakazu stawania w miejscu do tego niewyznaczonym. Zawsze znalazł się jakiś mądrzejszy od innych i swoje autko pozostawiał blokując wyjazd innym osobom dobrze parkującym. Dlatego pretensje do januszy tych cwaniaków. I żywego co widziałam to nie byli bardzo chorzy lub starzy ????
Inzynierios

06.09.2019 21:39

Dlaczego inz mają zakaz nadgodzin? Dlaczego mamy odbierać nadgodziny 1:1 ? Czy wszyscy inż maja nakaz odbioru nadgodzin? Jak to jest, niech smutna niewiasta z HR powie oficjalnie że odbiór jest 1:1, ciekawe co PIP powie?
Inżynier

07.09.2019 07:15

To mamy zakaz nadgodzin czy do odbioru? Bo każdy inaczej przekazuje informacje (HR i przełożeni).
Powodz

06.09.2019 17:09

Drogi dziale HR kabiny prysznicowe sprawne dziękujemy,lecz studzienki odpływowe pozatykane powódź o 14 po kostki.... Sytuacja trwa już parę tygodni.. z dnia na dzień jest gorzej...

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.