HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Ggg

07.02.2020 22:55

A może by tak zgłosić odpowiednim instytucjom ze hr rozsyła pracownikom dane wrażliwe innych pracowników na maila? Pełen pit z danymi o zarobkach, pesel, adres, nazwisko, wszystkie dane wrażliwe. Złamanie wszystkich zasad RODO. Ciekawe czy hr poinformował odpowiednie instytucje czy my to mamy zrobić a wtedy polecą głowy oj polecą...
    Ooooo

08.02.2020 16:24

O co chodzi ?
    Juuja

27.01.2020 21:58

A na jakim dziale jest najciężej w waszej firmie. Mam propozycję na Monter, kontroler. Co to za stanowisko, i co tam się wykonuje. Byłabym wdzięczna o odpowiedź...
    Irena

28.01.2020 04:19

Na Msg jest laicik polecam

08.02.2020 07:18

Skoro jest tam taki laicik to czemu tylu mężczyzn którzy się tam zatrudnili po dwóch dniach rezygnują... Wygląda na to że kobiety mają więcej krzepy niż faceci...
    Szofer

16.01.2020 12:11

Proszę zobaczyć co dzieje się pod tą firmą taki duży zakład a gdzie stoją ciężarówki ..na drodze dzień i noc nie spełniając zadnych ale to żadnych warunków brak toalety nawet toy toya nie postawią kto wydaje zezwolenia na działalność takiej firmy w mieście bez parkingu gdy cała produkcja opiera się na dostawach samochodowych . Czy to normalne że czlowiek jest tak traktowany wszyscy przymykaja oczy a my kierowcy stoimy tam nieraz po kilka godzin .Zaznaczam że awizacje nie zawsze działają zgodnie z planem
    Aaa

22.01.2020 13:14

Na strefie jest parking przeznaczony6na postój tirów. Jest i toytoy. Nikt nie karze ci stać pod firmą i stwarzać zagrożenie przez blokowanie drogi...
    Parking

03.02.2020 19:16

A gdzie tam jest parking dla tirów? Na Toyocie?
    Jujjjja

25.01.2020 17:38

Hej.Proszę o podpowiedź czy praca w tej firmie na produkcji, jest ciężka dla kobiet. Pozdrawiam
    Bambry

27.01.2020 15:33

Zależy gdzie trafisz
    Aniołek

10.01.2020 22:19

Czy ktos moze mi odp.na pytanie ; kiedy będzie zmiana firmy sprzatajacej bo tej mówimy do widzenia !!! (usunięte przez administratora) totalny a kierowniczka nie ogarnia tematu .
    Stefan

13.01.2020 14:44

Dziwi mnie Twój wpis, bo mój dział od momentu kiedy szefową w firmie sprzątającej jest ta mała blondynka widzi bardzo dużą poprawę. Kobitka pilnuje tematu, dopytuje się czy wszystko ok i ogólnie nie ma się do czego przyczepić. Mam wrażenie że jesteś jakimś obrażonym pracownikiem i wylewasz swoje żale ... Szkoda komuś niszczyć dobrą robotę.
    Blabla

15.01.2020 07:30

Prysznice są niesprzatane i szatnie

17.12.2019 18:23

Interesujące

18.12.2019 16:24

Nie ma żadnych kryteriów, wszystko zależy od widzimisię Twojego "Supervisiora" Niby są wystawiane na podstawie KPI czyli premi jaka zbierales przez cały rok ale ona też zależy od Twojego "Supervisiora" więc w sumie to wszystko jest bez sensu, u nas jednym zabiera dużo premi za pierdoly a innym mało albo nic za reklamację, a swoim ulubiencom nie zabiera nic żeby tylko dostali dużo podwyżki, wiec wszystko zależy od niego co jest na swoj sposób chore. Powinni to zmienić.
    Taka prawda

02.01.2020 08:15

Napewno nie zależy od twoich umiejętności, zaangażowania i ogólnie od pracy. Zależy czy lubi cię ten ktoś kto decyduje i doskonale każdy o tym wie
    Zainteresowany

18.12.2019 10:34

Jakie są kryteria ocen całorocznych pracowników do HR
    Ble

18.12.2019 19:54

Ocena nie jest bemrana do niczego. Możesz mieć ma Więcej pkt w dziale i dostać wielkie (usunięte przez administratora)
    Halo

08.12.2019 08:47

Łatwiej będzie jak napiszecie gdzie kupiliscie zabawki ta karta bo ogólnie jest to karta do typowo dziecięcych i młodzieżowych sklepów.
    Karta

18.12.2019 02:07

W pepko poszło bez problemu.
    Halo

16.12.2019 14:10

Znalazłam w damskiej szatni złoty kolczyk. Odbiór invenio Zmiana świętego ????
    Ona

11.12.2019 06:43

Hej, a jak się przenieść z produkcji do jakości bo próbuje i coś nie chcą mi iść na rękę :(
    Tur

16.12.2019 11:48

Uwierz mi, idą Ci na ręke.
    Bankomat

16.12.2019 10:58

Jak sprawdzasz stan konta w bankomacie to ci 1 zł dźwignęło ja miałam 100
    Yeti

07.12.2019 14:04

Karty podarunkowe sodexo na mikołaja to trochę niewypał , kupiłam dziecku zabawkę w auchan transakcja odrzucona , lidl zabawka transakcja odrzucona , rossman kremy do pielęgnacji transakcja odrzucona piszcie w jakich jeszcze sklepach odrzucili transakcję .

13.12.2019 20:57

W Euro RTV Euro AGD też nie przyjmują, a na liście jest
    Abc

15.12.2019 16:02

Karty przyjmują tylko nie ma na nich 100 zł jak pokazuje aplikacja tylko 99

07.12.2019 20:03

Na jakie stawki godzinowe można liczyć w kontroli jakości jako nowy pracownik?
    Produkcja

08.12.2019 19:11

Jeżeli uważasz że masz gorzej od nas to zloz podanie o przeniesienie na produkcję jest taka możliwość. Podwyżki są jakue są jak chcesz lepsze to cv Toyota, Ronal lub Mercedes(jest juz darmiwy bus z wch )
    Prod.

10.12.2019 12:26

Robią tylko Ci co nic nie wiedzą i chcą żeby produkcja o wszystkim decydowała. Zero decyzji
    Lopez

10.12.2019 10:34

Hmm. Pieniądze znów dojdą na ostatnią chwilę
    M

10.12.2019 10:23

Dobrze że firma śpieszy się z przelewami dla pracowników
    Antybrzoza

07.12.2019 00:34

Brzoza, ty to taki mądry jesteś, mój misiu.
    Sztaplarki

06.12.2019 16:06

Na umowie nie ma nigdzie mowy na temat tego że ja mam sobie opłacić kolejny egzamin , gdy go nie zdam, wiadomo co dalej i dlaczego niby my mamy sobie to opłacić? przesada.
    Miętowe Orzeźwienie

03.12.2019 12:40

Właściwie co się dzieję? Zwalniają nagle inżynierów.. Ludzi zatrudnili na produkcję i jest ich za dużo.. Bo z dnia na dzień okazał się kryzys po zebraniu :D Nastąpił jakiś chaos.. Na tych caliperach słabe zarządzanie.. Menager słaby z chorymi pomysłami..szukajacy kwadratowych jaj i zadający głupie pytania pt.. Który z pracowników jest najsłabszy ? Przecież to dyskryminacja i każdy jest równy.. To że któraś zmiana nie wykona planu to nie znaczy że ktoś jest gorszy.. Każda maszyna i każdy robot sie psują.. Dokąd to idzie? Do zamknięcia zakładu.

03.12.2019 20:03

hmm kryzys zarabiając 1 800 000 euro ja proponuję z. biura 25% zwolnić i obnizyc wypłaty bo można zauważyć że niektórzy odpowiedzialni np za jakość produktu w ogole nie mają pojęcia a biorą grube PLN
    Jan Brzoza

05.12.2019 16:36

Ja proponuje wieksza automatyzacje produkcji :)
    ...

03.12.2019 16:02

Dlaczego karty podarunkowe nie są aktywne?
    Sługa

05.12.2019 09:02

Skoro rodzica czytanie boli.... ale jest szansa że dziecko będzie bardziej kumate.
    Karty

05.12.2019 13:59

W sumie to niewiadomo o co chodzi z tymi kartami na infolinii można płacić np. w Smyku a w sklepie nie.

02.12.2019 19:34

Jestem ciekaw jak z tymi podwyżkami będzie kończy mi się umowa roczna i ciekawe jaka mi przedstawi stawkę bo doszły mnie słuchy że będę miał tyle co nowy pracownik więc nie wiem co sądzić o tym czy już szukać nowej pracy bo wiem że na strefie więcej dają na pewno po roku pracy niż nowemu pracownikowi może macie jakieś info

03.12.2019 15:16

no to już trzeba składać CV czy mando płać najmniej a praca nie jest letka a przypomina że to my operatorzy produkcji.utrzymujemy ten zakład dzięki nowy prezesie za zmianę na lepsze
    Jan Brzoza

04.12.2019 17:02

Tak, oczywiscie. Coz za...,, wypowiedz''... Maszyny same sie skladaja i naprawiaja, jak i cala fabryka i biurowiec, wyplaty same sie naliczaja i kadry same sie prowadza, komponenty do produkcji same sie zamawiaja i same przyjezdzaja, a wyroby gotowe same trafiaja do Klienta, wszystkie sprawozdania finansowe tez same sie tworza i miesiac samoistnie sie zamyka, generalnie wszystko samo sie robi, tylko potrzeba operatorow produkcji. Genialny model biznesowy. Wszyscy powinni z niego korzystac. Ps. Nie wiem co znaczy letka...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Miętowe Orzeźwienie

21.11.2019 03:15

Coraz lepiej.. Zakład żeby jeszcze bardziej upodlić pracowników zasponsorował nagrody za wypracowany listopad : 100 zł za 2 weekendy,200 zł za 3 weekendy i 300 zł za 4 weekendy :D mando coraz bliżej ściany :D
    Lol

30.11.2019 16:40

Przecież za nadgodziny w weekendy dostajemy wynagrodzenie i dodatek 100% jak KP nakazuje. Bony to dodatek do tego. Jakie 4 zl? Jak Ci tak źle to się zwolnij.
    Icoztego

01.12.2019 22:00

Dokładnie! Może jeszcze wypłatę z funduszu na święta podziel na ilość godzin w roku/ miesiącu i wylicz ,,stawkę". (usunięte przez administratora) chce już tym jadem. Dobrze że nie wszyscy tacy są bo by się nie dało pracowac. Pozdrowienia dla normalnych.
    Nowa

30.11.2019 18:44

Drogi HR dowiedziałam się że do końca roku nie ma przyjęć do Mando a ja jak mam umowę do grudnia to co będzie ze mną dalej podfirma czy do zwolnienia a jestem dobrym pracownikiem zrobicie w balona i do widzenia a z bonami też ładnie zrobiliście pracownicy zatrudnieni po miesiąc w firmie dostaną a podfirmy to my nie jesteśmy pracownikami ale nadgodzin chcecie żeby robić beznadzieja
    To ja

27.11.2019 18:11

Dlaczego nie otwieracie waszych pazernych mord na zebraniach Gdy jesteście pytani? Czy ktoś chciałby coś powiedzieć. Tylko wypisujecie brednie. Wszyscy coś chciecie A co wy od siebie dacie Pewnie kilka obelg i nażekań jak wam źle się pracuje. Szanujcie to co macie bo w żadnym innym zakładzie na strefie nie jest tak jak u nas Szanujcie to.
    @

28.11.2019 15:17

Bo kazdy wie ze za publiczne i glosne powiedzenie tego co jest nie tak moze liczyc sie z nieprzyjemnosciami... Juz bylo kilka takich osob ktore "pojechaly nosic meble". Kazdy to wie tylko nie takie (usunięte przez administratora) jak ty...
    Kostek

24.11.2019 08:18

Cieszcie sie ze macie pracę a nie tylko mało i mało,ja tam nie narzekam jest dobrze a mysle ze bedzie jeszcze lepiej.
    CoTyGadasz

24.11.2019 15:00

Z czego sięcieszyć? Że w tym roku miałam 50 zł ponad najniższą krajową i 500 premii a teraz będę miała najniższą krajową i 400 premii? Czekam na papier i jeżeli tak będzie to wszędzie indziej lepiej na start dają.
    Pracownik logistyki

23.11.2019 19:46

Ogólnie praca w Mando jest w porządku jednak na których projektach jest pewien stres że liderzy linek produkcji nie wytrzymują presji i się denerwują mimo wszystko podziwiam liderke Kamille z ABS że daje rade wytrzymać tą całą presje.
    były pracownik

20.11.2019 18:58

@HR czy jest możliwość ponownego zatrudnienia ?
    G

21.11.2019 05:14

Tak jest, na maszyning wrócił człowiek zwolniony dyscyplinarnie .
    bolek

21.11.2019 16:47

machining to taka dzielnica cudów w mando wystarczy popatrzeć kogo przyjmują i awansują ale takich mamy przełożonych co dają sobą manipulować (usunięte przez administratora)
    janek brzoxek

16.11.2019 01:53

Po likwidacji pracy przez invenio i zbyt dużej odmowy pracy w nadgodzinach czyli przekraczających limitowanych 32 godzin zaoferowali marchewkę na kiju w postaci bonów byle tylko manager i inżynier nie musiał stanąć na linii w swój wolny weekend , bo słynny tekst przełożonych że wystawi nakaz pracy w nadgodzinach jest tak samo realny jak że teraz się sprzedają auta hybrydowe które nie mają układu hamulcowego , kierowniczego i amortyzatorów ,a pan prezes sponsoruje kary do inspekcji pracy za przekroczenie normy, podwyżki procentowo wyjdą tak że dostaniemy ile rząd podnosi najniższą krajową , kwota bonów na święta od kilku lat wynosi tyle samo ,zmienia się tylko próg a usłyszymy standardowo że NSK i Cersanit i itp podobne firmy czytaj najgorsze na strefie dają mniej mimo że i tak dają więcej, Jeżeli chodzi o stawki na produkcji przykładowo to usłyszymy znowu że NSK czytaj wzór firmy przodującej oferuje niewiele więcej mimo to że Toyota , Faurecia nawet Cersanit nie wspomnę o konkurencji koreańskiej LG oferują ponad 3tyś zł + dodatki na produkcji na dzień dobry , ale oficjalnie usłyszymy że oferują 200 zł więcej . ale nie martwmy się bo dostaniemy 10 zł do karty na stołówkę gdzie Dworzysko podniesie ceny dwa razy w tym czasie chociażby za odmrażane i podgrzewane X razy pierogi w cenie ponad 1zł za sztukę daje niezły zysk . Ale pamiętajmy Dworzysko oferuje codziennie bułki z szynką lub salami niezmiennie bo inne wykupują hurtowo pracownicy biurowi zaraz po godzinie 7:30 jak tylko rozpoczną pracę. Ale pamiętajmy to wszystko robi Mando żeby nam się żyło lepiej i dostatniej. bo wszędzie są podwyżki ale nie w MANDO
    Bla bla

17.11.2019 13:47

Pewnie mialo byc 4 soboty i 2 niedziele w miesiacu
    ROKEFELLER msg

20.11.2019 22:40

Ale i też zarobić :)
    Dzis

16.11.2019 14:52

Super się dziś pracowało ekipa z dzisiejszej ranki mega na caliperach.dzieki patka.
    Bonus

17.11.2019 14:20

A na której lini?
    Furry

12.11.2019 23:13

Czytając wasze opinie ciężko jest zrozumieć o co wam chodzi. Za mało nadgodzin zle za dużo zle. Dostawaliście więcej na Invenio póki było można teraz jest pare groszy mniej i nagle każdy psy wiesza. Jest zakończenie roku i jak co roku mamy więcej pracy. Przez co mamy więcej weekendów pracujących. Ci co narzekają niech po prostu nie przychodzą i nie gadają o tym w kółko. Są tez ludzie którzy z chęcią przyjdą. Do tego chcecie robić mniej ale podwyżki maja być wielkie ? Jak skoro planów finansowych nie zwiększymy ? Przestańcie już gadać ze Mando ludzi (usunięte przez administratora) Widać nie wiecie ze tak samo jest rozliczana praca w każdym innym zakładzie. Nie podoba się wam praca zmieńcie ja. A jeżeli zostajecie to przestańcie truć atmosferę i gadać głupoty. Idźcie do Cersanitu albo tristone polecam. Szybko zmienicie zdanie. Tyle rzeczy pozytywnych firma robi dla nas. Teraz potrzebują waszego wsparcia a nie straszenia PIP itp. Pozdrawiam tych pozytywnych.
    No chyba nie

14.11.2019 15:58

Każdy zakład który szanuje pracownika ktory poświęca swój czas dla zakładu w weekendy lub w nadgodzinach powinien być motywowany dodatkową premią.. To ile dla nich wypracujesz zysków pracując w weekendy i po godzinach to są ogromne zyski dla nich a te kary za przekroczenie limitu godzin są śmieszne i oni dobrze o tym wiedzą.
    Furry

16.11.2019 07:13

No to powiedz jaka masz stawkę, i ile godzin robisz w miesiącu bo sobót i niedziel zabraknie żeby taka różnica wyszła. Chyba mówisz o całym roku ?
    Zainteresowany

08.11.2019 23:09

We wtorek zwalnia się 12 osób z maszyningu zobaczycie co dalej z kaliperów też już mają wypowiedzenie umowy gotowe Qc też i logistyka dobranoc miłego weekendu życzę
    Xyz

14.11.2019 08:47

I co zwolnili się?
    Calipery

15.11.2019 13:06

Nie wiem skąd masz informacje że się ktoś zwalnia z caliperów. Ci ludzie będą tu do upadłego, a później tylko psychiatryk pozostaje.
    Slabo

09.11.2019 14:19

Dlaczego nadgodziny setne zostały nam naliczone jako normalna dniowka? Ktoś się chyba bardzo pomylił przy naliczaniu wyplaty A okazuje się że duzo oosób odwiedzi HR we wtorek
    Slabo

11.11.2019 16:22

Miało być 30 /40 zł różnicy w porównaniu do umów na zlecenie A to jest jakaś kpina , nie znam się dokładnie ale chętnie się dowiem osobiście jak zostało to naliczone

11.11.2019 19:14

Mylisz się, od tych 248 PLN zabrany jest ZUS (emerytura, renta) + podatek a powinno być od kwoty 304 PLN.

08.11.2019 14:33

ręce opadają

09.11.2019 22:43

Masz strasznie głupie porównanie. Bardzo płytko myślisz, skoro twierdzisz że człowiek który targnął się na własne życie, zrobił to wyłącznie przez pracę. Podejrzewam, że nie pracowałeś z nim i nawet nie wiesz jaki tak na prawdę był. Następnym razem użyj innego, mądrzejszego porównania. Pozdrawiam

09.11.2019 19:28

Miało być lepiej a wyszło jak wyszło ciekawe co jeszcze nam powiedzą na apelach zakładowych znowu usłyszymy wytrzymacie . Ciekawi mnie tylko jedno dlaczego nie ma związków zawodowych tak jak w każdym zakładzie na strefie a jeszcze jedno w sprawie śmieszny maili z informacją o autobusach które miały w święta być podstawione pod mando jedna wielka kpina z pracownika pozdrawiam
    LOGISTYKA

08.11.2019 12:20

@Iwona.Lech Część z nas ma przekroczony limit nadgodzin (32). Nadal jesteśmy zmuszani do pracy ponad normę.Czy mamy w końcu nagrywać rozmowy na przekazaniu zmiany,że Was to nie interesuje I wolicie zapłacić kare dla pipu niż przestrzegać norm czasu? Menadżer już sie boi do nas w ogóle przychodzić rozmawiać,bo by usłyszał co mamy mu do powiedzenia.
    The End

08.11.2019 20:55

Będą z rodzinami pracować na linkach ... Tak to sie skończy.
    Niecierpliwy

09.11.2019 19:17

Na ABS i STRUT też ludzie zmuszani są do nadgodzin a nie mówiąc już o urlopach aby sobie wybrać musisz sam szukać sobie za siebie wsparcia. Proszę Iwona zobacz co się dzieje na liniach. Ludzie boją się mówić wprost tylko piszą
    Tuptuś

30.10.2019 20:02

Proszę o info co z oceną, awansami, podwyżką, czy będzie pracownik roku. Dodatkowo co z wigilią i premią na święta. Nadgodziny to chcecie A najprostszych odpowiedzi nie ma.
    Wypłata

08.11.2019 14:01

Czy przelewy wysłaliście?
    Podwyżki

09.11.2019 15:41

Zacytuję Ci reklamę Wszędzie podwyżki w sklepach ale u nas się nie martwcie PODWYŻEK NIE BĘDZIE Hahaha.
    The End

08.11.2019 20:51

Wszystko dąży ku upadkowi.. Jak w dobrym filmie gdzie sielanke przerywa.. pazerstwo i kiepskie podejście do pracownika.
    Wiking

08.11.2019 13:46

A co to najcudowniejszy zakład na strefie zapomniał że 10 wypada w niedzielę i nie zrobił przelewów dziś? 11 też jest święto że nie wspomne ze powinno być dla nas też wolne, ale pieniędzy też nie będzie bo i jak To nadgodziny chcecie żebyśmy pracowali ale zapłacić już to nie ma komu. Czyżby znowu ktoś zapomniał w biurze o istnieniu kalendarza i zapomniał zrobić przelewy. W dziale produkcji takich ludzi się zwalnia bo nie dają rady, więc może warto przejrzeć kadrę w biurze

08.11.2019 20:38

Czy kiedykolwiek wypłata była wypłacona po czasie? Nie. No właśnie. Więc luzuj gacie.
    Piter

08.11.2019 20:46

Wypłata jest :)
    Katastrofa

08.11.2019 15:39

Jak tam wypłaty? HR i reszta będą musieli się przygotować na soboty pracujące i na wsparcia bo za te nędzne pieniądze nijt nie będzie sie ścierał.. Wstyd!
    No

12.10.2019 00:57

Maszyning bardzo serdecznie dziękuję za podniesienie planów produkcyjnych na liniach VW, 990 szt. Tych którzy to wymyśli zapraszam na 8 godzin na linię. A spróbuj jeden z drugim tylko planu nie zrobić. Panie lider koledze maszyna wyrwała rękę! Dobra niech idzie na rotatke.
    abece

30.10.2019 23:54

a najzabawniejsze jest to, że plan dwa 2 operatorów został powiększony w takim samym stopniu co dla trzech, czyli o 20 sztuk. bo przecież wyprodukowanie 20 sztuk we dwójkę i we trójkę zajmuje tyle samo czasu. żenada
    abecadło

05.11.2019 15:07

Zgadnij, kto wpisze sobie ,że zrealizował zadanie semestralne tj zwiększenie produktywności . Już tłumacze: 990/3 = 330. 990/2= :) Zwiększenie produktywności o 50% w stosunku do lat ubiegłych :) (usunięte przez administratora)

14.10.2019 10:25

Kiedy beda oceny i podwyżki?
    Pracownik2

15.10.2019 09:58

Ha ha ha ha.......
    abece

30.10.2019 23:56

przecież już były i oceny i podwyżki, oceny wyszły złe a podwyżki były planów na VW

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.