HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Chorobowe

18.03.2020 12:48

Cześć, Ja mam tylko prośbę do zarządu Mando, osób decyzyjnych, przełożonych itp Wiadomo że ocena roczna jest zależna od tego czy ktoś brał chorobowe czy nie, mniejsza premia równa się mniejsze kpi w rocznym rozrachunku, może podczas tej wyjątkowej sytuacji znieść ta zasadę, niech ocena roczna nie będzie zależna od tego czy zdecydował się ktoś być odpowiedzialny i z małą gorączka został w domu kosztem chorobowego, wiadomo premia miesiączka idzie do kosza bo się nie pracowało ale niech to nie ma wpływu na ocenę koncoworoczna :) pozdrawiam serdeczne
T.m

18.03.2020 15:58

Nikt Cię do pracy nie zmusza. Ryzyko zarażenia- mówisz. Uważaj ten wirus roznosi się drogą kontaktów społecznych. Zatem bierz zwolnienie, łap telefon i do dzieła. Milion lasek, setki znajomych wszystko w bezpiecznym wirtualu. Na dobrą sprawę możesz zarazić się dotykając poręczy schodów w bloku w którym mieszkach lub idąc po chleb. Zresztą skąd wiesz że pieczywo jest bezpieczne. Zatem BŁAGAM. PROŚ O PONOWNE WPIĘCIE DO MATRIX-a i pełen reset. Wtedy Na pewno będziesz bezpieczny. A i to był żart oczywiście. Ale, na serio, życie jest śmiertelnie niebezpieczne. Bądź zdrów i Nie siej PANIKUJ !!!t
hr

20.03.2020 21:02

tak bedzie.

20.03.2020 19:25

Dziękujemy za postoj.zdrowie najważniejsze. Iwona wielki szacun.pomijajac brak czesci i zamówień co sie przyczynilo patrzac obiektywnie. Ale wielkie dzięki.
Basia

20.03.2020 17:51

Co z urlopami
Zastanówmy się.

19.03.2020 06:50

Przydało by się zrobić jakieś zebranie. Nie mamy żadnych informacji. Krążą różne plotki po zakładzie i ludzie niepotrzebnie się nakręcają. Prosimy o jakieś informacje. Czy zakład zostanie zamknięty. Jeśli tak, to co z nami? Postojowe płatne w 60% nie brzmi dobrze. Mamy kredyty, rodziny i nie utrzymamy się z takiej pensji. Strefa się zamyka, ale płacą 100 %. Czy u nas będzie podobnie. Podejrzewam, że znaczna większość chce pracować, ale głowa boli od tych plotek. Wszędzie pełno znawców kodeksu, ale żadnych konkretów. Chcemy wiedzieć jakie są plany i jakie mamy wyjście z sytuacji. Prosimy o odpowiedź.
Iwona Lech

19.03.2020 17:39

spotkania na liniach będą jutro od 10tej. Zaczynam od spotkań u Tomka Sikorskiego
Nie za kolorowo

19.03.2020 18:05

A mi się wydaje, że całego zakładu nie zamkną to nie Toyota. Jedni będą bezpieczni a inni nie zabardzo.
tedyy

19.03.2020 16:32

mamy co mamy i to co będzie to będzie a wasza Iwona co ona ma zadecydować czy coś wyższego nie da nam spokoju w tych chwilach , nie nawet ona jest bezradna w zaistniałej sytuacji bo pozycje w życiu są marne z tego punktu widzenia , bo to coś jak śmierć nie wybiera lepszych , mądrzejszych , ustawionych itd. bądżmy pokorni i wierzmy że nas to ominie bo nie ma innej drogi . Mamy siebie mamy honor , mamy godło bądżmy polakami i pomóżmy sobie i naszym rodzinom , dbajmy o siebie i nas bo nikt nie zadba za nas . Pozdrawiam Was wszystkich
Toyota

18.03.2020 13:18

Brawo toyota czekamy na decyzję mando taką samą to praktycznie zakład obok może już coś w toyocie się wydarzyło z wirusem a my nie wiemy ? Czekamy na mando i te same kroki!!!! Mamy rodziny,dzieci i chodząc jeżdżąc do pracy darmowymi autobusami to się jeszcze pogorszy ryzyko!! Niech Iwona i mando nie czeka na cud ludzkim kosztem i niech zawiesi zakład do odwołania to już nie są żarty!!!
Europa

18.03.2020 22:08

Według mnie firma robi wystarczająco, więc nigdzie się nie wybieram.

19.03.2020 06:51

Chyba wiadomo jaki dział nie chce dać urlopu zawsze jest od szifta jakieś ale nie mogę Ci teraz dać booo... Dokończ sobie

19.03.2020 01:48

Szanowne Koleżanki i Koledzy. Każdy z Was ma prawo wypowiedzieć się na tym forum, ale bądźmy powściągliwi. Każda firma jest ukierunkowana na zysk. Tak działa świat! Liczy się dobro firmy, miejmy nadzieję, że firma podejmie decyzję mądrze. Każdy z nas ma rodziny i martwi się o jutro. Ja też bym chciał, żeby firma na czas epidemi pozwoliła nam na bezpieczne przeczekanie tego trudnego czasu w domu. Mam prośbę do Was : kontrolujcie temperaturę przed i po pracy. Dbajcie o siebie i o innych. Źle się czujesz poproś o 1 dzień wolnego! W tym trudnym czasie przełożony powinien zrozumieć (tak myślę). Bądźmy odpowiedzialni bo w domu bezpiecznie zostać nie możemy. Zdrowia życzy! (usunięte przez administratora)
Xyz

18.03.2020 19:40

Ludzie a kogo obchodzi Toyota? My jesteśmy MANDO. Dopóki jest zamówienie to robimy.

18.03.2020 20:25

A co toyota zamówień nie ma i czym Ty piszesz stanęli z powodu koronawirusa a płacą 100 %bo w każdej chwili mogą Cię do roboty wezwać czyli siedzą a może w piątek ktoś będzie ptacowal
Eh

18.03.2020 21:38

Zakłady we Francji i w Czechach stanęły a tam szły wszelakie produkty. Wystarczy poczytać na stronie Toyoty Europa.

18.03.2020 20:08

Widzę że mando musi się nachapac do oporu współczuję i pozdrawiam z Toyoty ;)

18.03.2020 12:54

Decyzja o zawieszeniu produkcji dotyczy następujących zakładów: Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) w Onnaing – produkcja została zawieszona Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) w Burnaston i Deeside – od 18 marca Toyota Peugeot Citroen Automobiles (TPCA) w Kolinie w Czechach – od 19 marca Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) w Wałbrzychu i Jelczu-Laskowicach – od 18 marca Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) w Sakarya – od 21 marca Wzrost zachorowań na COVID-19 w kolejnych krajach i regionach Europy powoduje, że odpowiednie władze zarządzają zamykanie większości obiektów, punktów usługowych i zakładów. W związku z tym Toyota Motor Europe zdecydowała o sukcesywnym zawieszaniu produkcji większości swoich fabryk w Europie. Dotyczy to zarówno zakładów produkujących samochody, jak i silniki oraz przekładnie. Fabryki wstrzymają produkcję do odwołania. Jak informuje Toyota w oświadczeniu Procesy produkcyjne ważne dla społeczeństwa, takie jak zapewnienie ciągłości dostaw części zamiennych do samochodów naszych klientów, będą kontynuowane ze względu na to, że jest to kwestia bezpieczeństwa publicznego. Nadal prowadzone będą również działania i projekty kluczowe dla płynnego wznowienia produkcji oraz dla przyszłych działań fabryk, jednak liczba uczestniczących w nich pracowników zostanie ograniczona do minimum. Dotyczy to przede wszystkim projektowania nowych samochodów. Można można

18.03.2020 17:25

100% Ale jesteśmy pod i na telefon czyli siedzisz w domu a tu telefon i do pracy.Moze to być jutro we wtorek lub w piatek.Takze cos za cos nie ma nic za darmo.

18.03.2020 17:26

Czyli krotko jestesmy w pracy w domu nie wiemy kiedy bedziemy i kto potrzebny
Jo

18.03.2020 12:33

Toyota od dziś zamknięta do odwołania ...
On

18.03.2020 12:34

Ponoć produkcja dalej będzie, ale liczba osób zmiejszona do minimum i tylko niektóre projekty

15.03.2020 16:37

Jeśli już ma być nas dużo na kantynie,proszę Pani Dyrektor o sprawdzenie czystości ,zwłaszcza przy kantynie i toalet koło biura logistyki na maszyningu. To co się tam dzieję obrzydza nawet wejście po kawę do automatu. Firma sprzątająca to jedna wielka tragedia!!!!
Firma

18.03.2020 09:25

Przypominam że firma sprzątająca pracuje tylko na dwie zmiany tuż po godzinie 21 w toalecie jest już nie ciekawie no nikt o to nie dba sam w godzinach pracy firmy sprzątającej zostały przeprowadzone kontrolę czystości i nie wykazało błędów

17.03.2020 21:23

Idźmy na całość. Testy na obecność choroby wszystkim pracownikom. (-: Ludzie Nikt Was do pracy nie zmusza. Wystarczy byle katarek i możesz uzyskać zwolnienie. Troszkę podkoloryzować i 2dwa tygodnie za 80 % Dla strachliwych są maseczki
Aga

17.03.2020 20:11

A może tak kamery termowizyjne?
Pablo

16.03.2020 13:21

Ten zakład to paranoja jeśli chodzi o koronawirusa widzę na zmianie jak ludzie kichają itd i co mam się zarazić ?; Bo boją się iść na L4 jak zawsze bo mniejsza wypłata.. gdzie przymusowe badanie temperatury przed wejściem na zakład na bramkach? Ochrona tylko bada tych co wjeżdżają jako transport. Gdzie maseczki tu się przez dobę przewija tysiąc osób jak nie więcej skupisko ryzyka !!! plus obcokrajowcy z Azji itd.

17.03.2020 11:25

Inne to znaczy jakie?
Człowiek pracujący

17.03.2020 15:19

Osobiście wolałbym nie siedzieć zamknięty w ciasnych mieszkaniu. Poza tym ekonomiści wróżą kryzys wręcz apokaliptyczny. Do puty są zamówienia i komponenty to pracujemy. A parafrazując stary post. W pn. możesz się zwolnić.
Zniasmaczeni

17.03.2020 09:33

To nie są warunki już do pracy, drzwi są wszędzie otwarte nawet w toalecie nie ma prywatności, przeciągi są takie że na lince się trzęsiesz z zimna. Ludzie umierają już w Wałbrzychu a mando czeka na jakiś cud.

17.03.2020 14:29

Otwarcie drzwi zalecił Saneid. Jak ci zimno w czasie pracy. To 1) za mało się ruszasz. Lub 2) Jesteś chory. Wniosek bierz zwolnienie I NIE PANIKUJ!
Jak pracować

17.03.2020 09:22

Osoba w a Wałbrzychu zmarła na wirusa a my mamy pracować jak by nic się nie stało?

16.03.2020 02:39

Jeszcze jedna sugestia, w toaletach mamy suszarki do osuszania dłoni po umyciu. To jest rozsiewnik zarazków,! Zwracam się z uprzejmą prośbą o usunięcie tego sprzętu i zastąpienie go podajnikiem na ręczniki papierowe. Zdrowia wszystkim życzę, przetrwamy ten trudny czas razem! ONOMATOPEJA/MACHINING

17.03.2020 02:37

Szanowne Koleżanki, Koledzy. Potwierdzono w Wałbrzychu pierwszy przypadek - FAKT. Sanepit napewno przeprowadził wywiad z tą osobą. Zapewne szuka osób z którymi się kontaktował ów pacjent. Napewno ta instytucja wie co robi. Czy my mamy wiedzę jak postępować w takich wypadkach - NIE. Więc dajmy się wykazać sanepid owi. Nasz pracodawca ma zapewnić nam bezpieczne warunki Pracy - Tak robi to. Sprawdzanie temperatury, otwarte wszystkie drzwi, środki dezynfekujące. Stosuje się do wszystkich wytycznych sanepidu. Czy wy myślicie, że codziennie nie jest analizowana sytuacja jaka dziś jest w polsce, europie. Myślę, że jest analizowana. Każda firma analizuje, planuje. Nie dajmy się zwariować. Pamiętaj nikt nie jest w 100% zabezpieczony. To my i nasza odpowiedzialność, zapewnia bezpieczeństwo swoje jak i naszych kolegów i koleżanek. Zdrówka i wytrwałości w tym trudnym czasie dla nas i Firmy życzy Onomatopeja/Machining
Daria

17.03.2020 09:06

Raczej potwierdzono zgon tego pacjenta już i nic się z tym nie robi dalej musimy ryzykować i chodzić do zakładu pracy gdzie multum ludzi i setki się przewija a góra na to kładzie łachę!!
?????!!

16.03.2020 22:42

Witam czy to jest normalne że osoba która była na weekend w Niemczech na odwiedzinach u rodziny i chwali się tym na portalach spolecznosciowych(które są często sprawdzane przez HR) normalnie przyszła do pracy i pracuje.
Ona

16.03.2020 21:17

Ja już nawet nie wspomnę jak teraz atmosfera jest w pracy zgorszona , każdy na siebie patrzy z pod byka wrogo a nie daj Boże kichnij lub odkaszlnij to patrzy się każdy na Ciebie jak na zabójców, boją się witać ze sobą ludzie mijają się ... To absurd!!!! Brawo dla tych dzięki którym musi pracować w takiej atmosferze i warunkach paniki.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Niko

16.03.2020 20:51

Dlaczego ten zakład dalej funkcjonuje na co czekają osoby decyzyjne przy wydarzeniach które są dookoła związane z wirusem. Na co czekacie aż osoba zarażona wyjedzie na noszach A resztę zostawia w zakładzie na kwarantannie?Co z naszymi rodzinami które siedzą w domu A my musimy wyjść do pracy i ryzykować własne zdrowie i bliskich . Zacznijcie myśleć racjonalnie i podemijcie odpowiednia decyzję puki jeszcze czas. Dzisiaj odnotowano pierwszy przypadek zarażenia koronowirusem w Wałbrzychu teraz to już poleci bo nie wiadomo z kim ta osoba przebywała może z kimś z naszego zakładu? Rząd podjął decyzję o zakazie zgromadzeń powyżej 50 osób.U nas na zmianie jest nas o wiele więcej .Pieniadze to nie wszystko a jak sie nie ma zdrowia do niczego sie nie przydadzą a przez takie postepowanie mozemy stracic je wszyscy.
Higieniczna

16.03.2020 18:58

Czytam i nie wierzę o jakich piszesz płynach do dezynfekcji rąk ,zacznijcie od podstawowych zasad higieny ,w toaletach bród ,smród i notoryczny brak ręczników ,zacznijcie od podstaw ,dezynfekcji klamek , zwykłego mycia.
Pablo

16.03.2020 18:09

Nawet jedzenia i posiłku ciepłego nie ma i nie będzie przez 2 tygodnie minimum bo stołówka nieczynna więc gdzie tu zjeść ciepły posiłek przez 8h lub więcej lub wypić qqqq ?? Karza brać swoje talerze itd jedzenia i gdzie je robić w mikrofali ?? Gdzie pełno zarazków może tam być , to porażka! Już w Wałbrzychu są dwa przypadki wirusa! Chwila moment i będzie na zakładzie! Na którym nie ma rutynowej kontroli gorączki tylko na losowo wybrał tak komuś się sprawdzi.
Omg

16.03.2020 10:41

Większość instytucji i firm za granicą jak i w Polsce mają skrócony czas pracy ,obowiązkowe maski i rękawiczki,
Zapytanie

15.03.2020 22:11

Czy w związku z koronawirusem nie lepiej by było zamknąć zakład na jakiś czas i wysłać ludzi na płatne postoje? Mierzenie temperatury na stanowisku pracy to kiepski pomysł. Jeśli ktoś jest chory to przez ten czas może już ludzi zarazić. Boimy się o zdrowie. Wszyscy mówią, żeby z domu nie wychodzić, a z czegoś trzeba żyć. Maseczki też powinniśmy dostać. Jesteśmy w strefie ryzyka. Chciałem zakupić maseczkę, ale nigdzie ich nie można dostać, albo jak są, to po kilkadziesiąt złotych. Nie wiadomo co robić.
Stefan Padło

15.03.2020 22:52

Kwestia czasu , a zakład będzie miał postój. Fabryki w Niemczech czy też w Hiszpanii się zatrzymają to i my nie będziemy produkować. Tylko to będzie urlop przymusowy z Twojego urlopu to będzie. Żadne postojowe...
OpaskaWirus

10.03.2020 16:06

Jakie spotkanie z hr?! Dla dwóch zmian! Obowiązkowe! Teraz kiedy zabrania się spotkań, każe unikać kontaktów chcą zamknąć obowiązkowo w ciasnej salce nie wiem strzelam około 300 osób! Ja się boję tam iść. Opaska antywirusowa miej nas w swojej opiece
Korona

15.03.2020 22:11

Te osoby z samochodem zabierają te osoby bez samochodu? A czy te osoby z samochodem mają się prosić tych osób bez samochodu żeby wracali z nimi? Mało osób jest takich co nie potrafią się zapytac kogoś czy może się zabrac z osobą która akurat przejeżdża nawet przez miasto w którym mieszkają.
Monika

15.03.2020 22:51

To chyba normalne że chłopak się spotyka z dziewczyną a że często rozmawiają w pracy w oczy cię swędzi to się nie patrz, chcą to są razem pasują do siebie oboje spokojni

14.03.2020 20:56

Proponuję aby przerwy były nie dla wszystkich jednocześnie. Proponuje aby na przerwy schodzić na 2 linki {to jest 6 osób + lider }. Na machiningu jest mała kantyna! Każdy na siebie dmuch, chucha. Ja tam mam jeść? Dbajmy o siebie!
Tadeusz Rakoczy GA Mando

14.03.2020 10:35

Witam Wszystkich, Z powodu obecnej sytuacji w kraju, chciałbym Was poinformować, iż od poniedziałku tj. 16.03 do dnia 31.03. stołówka zaprzestanie wydawania posiłków. Prosimy o przygotowanie posiłków we własnym zakresie. Sklepik z produktami przy kantynie będzie otwarty do piątku przyszłego tygodnia – asortyment sprzedawany będzie ten sam co obecnie. Pozdrawiam Tadeusz Rakoczy

14.03.2020 15:01

Ok. Prośba o dołożenie stolików i krzeseł bo już jest ciasno a teraz jak wszyscy się zejda na przerwę to będziemy na podłodze siedzieć. Pozdrawiam i życzę zdrowia :)
Joko toki

13.03.2020 10:04

Według informacji z hr każdy pracownik od poniedzialku ma podac swemu przelozonemu zaswiadczenie lekarskie o stanie tl Tylko problem w tym ze nie kazdy do poniedzialku zdąrzy zalatwic zaswiadczenie wzwiazku z tym jezeli nie bedzie mial zaswiadczenia nie zostanie dopuszczony do pracy Wiec mam pytanie jezeli pracownik niebedzie mógl zalatwic takiego juz na poniedziałek to bedzie musial wziasc urlop bez platny czy platny do dnia uzyskania zaswiadczenia
Iwona Lech

13.03.2020 11:24

HR nie wydał takiej informacji. Nie oczekujemy żadnych zaświadczeń o stanie zdrowia.

14.03.2020 13:24

Mam super pomysł. Oficjalne komunikaty na tablicach informacyjnych. Wzmocnione wyróżnikiem graficzny, który zwróci większą uwagę na ich treść. Nie rozumiem polityki informacyjnej HR - komentować wpisy na otwartym forum internetowym. Trochę śmiesznie.
Home office

12.03.2020 22:10

Iwona. Czy w celu dalszego ograniczenia ryzyka transmisji wirusa, Mando rozważa aby zezwolić pracownikom biurowym których obecność w biurze nie jest konieczna - pracę zdalna jako home office?
Bleeee

12.03.2020 22:57

Jasne ty będziesz siedział w domu przed monitorem z dzieckiem i rodziną a pracownicy blue będą zasuwać po 12 godzin na linkach. Obrzydliwy samolub co za infantylne pytanie.
Rozsadek

13.03.2020 09:52

Uważam, że takie rozwiązanie byłoby korzystne by zredukować ryzyko wirusa. To że ktoś przebywa w domu to nie oznacza, że nie pracuje i założę się że to również byłoby weryfikowane. Podobne rozwiązanie zostało już wprowadzone w innych firmach na DS i jest rekomendowane przez rząd. PS. od kiedy pracownicy na liniach pracują po 12 godzin dziennie? Nie wiedziałem, że w Mando panuje taki wyzysk.
Ocster

13.03.2020 07:24

Nakaz noszenia maseczek tylko przez określoną grupę pracowników, w tym przypadku przez osoby dojeżdżające do pracy autobusem, byłby szykaną i formą dyskryminacji ze strony pracodawcy. Poza tym pracownik nie ma obowiązku informowania pracodawcy o sposobie w jaki dociera do miejsca pracy, ja przynajmniej nie znajduję ku temu podstawy prawnej. Idąc Twoim tokiem rozumowania, Iwona, należałoby przeprowadzić szczegółowy wywiad wśród wszystkich pracowników i wyposażyć w maseczki ochronne także tych, którzy najbliższy weekend spędzą w kinie, na zakupach w sklepach wielkopowierzchniowych, w klubach lub w gronie znajomych. Zagrożenie epidemiologiczne w takich przypadkach jest równie wysokie. Proszę więc o ponowne przemyślenie tego rozwiązania i zastanowienie się nad ewentualnym wyposażeniem w maseczki i rękawiczki wszystkich pracowników bez wyjątku, co byłoby sprawiedliwsze i nie obrażało niczyjego poczucia godności. POZDRAWIAM
Buuu

13.03.2020 07:03

A pomyślałeś że ten ktoś z biura może być zarażony i to m.in dla Twojego bezpieczeństwa lepiej żeby został w domu? Czy może jesteś ograniczony i myślisz że każdy ma to sami w głowie co Ty i najlepiej siedzieć w domu nic nie robić i zasiłki pobierać?
Zamioculas

12.03.2020 15:27

Chce zapytać bo już się gubię.. Czy jak będę potrzebować urlopu wypoczynkowego to mam pytać shift leadera czy menagera?

12.03.2020 17:41

Może najlepiej zapytać przełożonego niż oczekiwać odpowiedzi (której bynajmniej nie uzyskasz) z forum?

11.03.2020 04:26

Pamiętacie tę firmę co miała zmniejszyć koszta zajmowali się chyba głównie redukcja stanowisk? Niby nic nie wymyslili a stanoisk coraz mniej......

09.03.2020 13:00

Zakład przyjazny dla Pracowników. Przyjazna atmosfera, przełożeni na poziomie zawsze służą pomocą. Praca lekka bez poganiania, mobbingu. Dobre zarobki.
robol

09.03.2020 17:45

na czym ty latasz?
Proszę o odpowiedź

06.03.2020 19:27

Witam Iwona Jaka jest procedura już w tym momencie dla osób przyjeżdżających do naszej firmy? Bo już mierzenie temperatury jest bezsensowne! I procedury się zmieniły. I mam nadzieję, że nie zobaczymy żadnych gości typu audyty itp. Ja swojego zdrowia swojej rodziny i wszystkich bliskich ryzykować nie będę.
Gg

07.03.2020 23:35

To może gwiazdo pokażesz wszystkim przed rozpoczęciem swojej zmiany albo na ochronie jak udowadniasz że nie jesteś nosicielem wirusa? Chętnie wszyscy popatrzymy. Podpiszesz oświadczenie pod rygorem pracy przez 3 miesiące za darmo że jesteś zdrowy i nie miałeś w sklepie czy autobusie kontaktu z zarazkami osoby zarażonej? Zapewne nie. Do pier.dolenia pierwszy ale żeby podzielić się pomysłami z hr to nie.. Żałosne.. Wracaj kopać wegiel.
Cóż za przenikliwość

08.03.2020 11:27

Właśnie dlatego przyjeżdzając do naszego kraju trzeba się przebadać . Mi też przypomnij jak się nazywasz bo chcesz dane innej osoby a sam jesteś Gal Anonim ?
On

03.03.2020 08:41

Kto z kim romansuje?bo dalej sie nie dowiedzieliśmy
Brokoli

04.03.2020 07:41

Ciezko stwierdzic bo jazda locha plotkarska ma swoja wersje
O rany

08.03.2020 08:50

Lesba ma romans z gejem hehe no tego to świat jeszcze nie widział.. Nadaje się to co najmniej do "królowych życia " :D
Tiri Tiri

06.03.2020 18:16

Uwaga na maszyningu pracują (usunięte przez administratora) tranwestyci i baby przerobione na chłopów

05.03.2020 09:08

Jam

05.03.2020 14:50

A to prawda, mało profesjonalne podejście
y5jd

04.03.2020 21:30

siema maszyningu jest gałach pracownik który w sposób niecodzienny uwielbia dzieci (molestować). uwaga na imprezach zakładowych no i domowych.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.