HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Margarita

03.04.2020 17:15

A czy Polacy będą mieli dopłaty do mieszkań jak Ukraińcy? :D

04.04.2020 00:22

W Regulaminie firmy jest zapis, że każdy kto ma stałe miejsce zameldowanie w odległości powyżej 100 km od siedziby firmy ma prawo do zapewnionego przez firmę mieszkania albo dodatek (niezależnie jakiej narodowości: dotyczy to zarówno Polaków jak i Ukraińców i reszty).
Yyy

04.04.2020 11:06

czyli mogę zameldować się u rodziny mieszkającej w Katowicach. I mieszkanie ładnie mi tutaj w Walbrzychu opłacie?
Optymista

03.04.2020 21:06

Przynajmiej w następnym roku wszyscy maks social tak. Mało zarobimy w tym...
Ass

03.04.2020 22:11

Taki socjal będzie że podadzą widełki 100, 75, 50, 0zl w zależności od zarobków bo firma nie będzie mieć kasy... A ukrainców utrzymują, a śmiesznej firmie od niebieskich koszy też płacą.. Za samochody w leasingu także zapłacić muszą... Niech oddadzą auta i już kilka tyś miesięcznie zostanie w kieszeni..

03.04.2020 22:58

Oddanie aut to była pierwsza rzecz jaką chcieliśmy zrobić. Sprawdziliśmy - niestety nie da się zerwać 2 letniej umowy leasingu ani wypowiedzieć. Firma i tak musiałaby zapłacić do końca trwania umowy. Ze względu na przepisy RODO 'utylizację danych podlegających ochronie" wybraliśmy najtańsze rozwiązanie z "niebieskimi koszami". Nie będziemy dyskryminować pracowników, nikogo. Wszyscy będą traktowani tak samo: Ukrainiec, Polak, Hindus itd. Podane widełki 100, 75 itd. nie są zgodne z prawdą.

03.04.2020 11:13

Witajcie, Ze względu na problemy techniczne naszego banku, świadczenia na Wielkanoc zostaną wypłacone dnia 06.04.2020 r.
Nick Nolte

03.04.2020 19:33

Czy przelew Świadczenie Socjalne w wysokosci 150 zł,to jakiś żart,czy to tylko pierwsza transza? Bo nie wiem co mam za to kupić na Święta.
Zbynio

03.04.2020 20:45

Idź do HR i się zapytaj ;)
Nick Nolte

03.04.2020 19:35

Dostałem pod wieczór przelew pt.Świadczenie Socjalne w wysokości 150 zł. Czt to żart ?

03.04.2020 20:07

Oddaj 150 zł mando i się zwolnij jak Ci się nie podoba :)
Lol

03.04.2020 20:43

Świadczenia takie same jak w zeszłym roku. Co Ci nie pasuje?
Abra

03.04.2020 17:31

Zwolnic pracowników z Ukrainy!!! Tu jest polska i powinniśmy przede wszystkim dbać o Polaków. Zresztą po tym wszystkim będzie tyle ludzi bez pracy że nie będzie problemu ze znalezieniem pracowników.
Markus

03.04.2020 15:44

Niektóre wpisy mnie irytują, dajcie wszystkim w HR pracować a reszta sama się ułoży. Myślę że będzie dobrze i nie stracimy ani pracy ani kasy
Ok

03.04.2020 14:29

A w jakiej kwocie będą świadczenia świąteczne?

03.04.2020 14:31

Witam wszystkich. Właśnie przed chwilą weszłam na IPKO i mam przelew z Mando świadczeń socjalnych. Dziękuję
Jola

03.04.2020 15:01

To dobra wiadomość. Przezwyciezyli usterkę :) ja jeszcze nie mam, pewnie zależy od ksiegowan w banku, zapewne wpłynie w poniedziałek. Dzięki!
mika

03.04.2020 14:42

Po co się czepiacie Ukraińców,wszyscy jesteśmy pracownikami jednej firmy...Wszystko zależy ile to potrwa.Większość firm jest w jeszcze gorszej sytuacji...czas pokaże bo to problem świata...
Hejka

02.04.2020 22:36

Jak to będzie teraz z wypłatami pieniędzy na święta?
Wiadomka

02.04.2020 18:30

Dlaczego pracownicy biurowi wszystkie dodatki będą mieli wypłacane w całości A pracownicy produkcji adekwatnie do przepracowanych dni ? Nie wydaje mi się by całe biuro aktualnie przychodziło do pracy?
Zły

02.04.2020 18:48

Zaczną się szkolić na linki. Produkcja wszędzie znajdzie pracę biurowi już nie . Pół mando w biurach to osoby zwolnione z innych firm .

02.04.2020 22:10

Chodzi o premię. Pracownicy blue mają premię miesięczną liczoną od produkcji i wyników kiedy produkują, a biurowi mają premię kwartalną od wyznaczonych zrealizowanych zadań w kwartale nie ważne czy w pracy pracują czy w home ofice/ w domu - mają swoje zadania zrealizować - zadania i ich realizacja są sprawdzane przez przełożonych i oceniane w kwartale.
Dada

01.04.2020 16:48

Ciekawe co się stanie jak obetna wynagrodzenia o 20 %? Ilu się zwolni?

01.04.2020 20:22

Scenariusze mogą być różne.. Prawda jest taka że każdy z nas jest w czarnej... Stało się jak się stało.. Każdy na świecie ma teraz problem..wierzę ze Mando przetrwa ten kryzys..Góra pewnie główkuje przez 24 h na dobę jak to wszystko ogarnąć ale to nie zależy od nich.. Będzie ciecie kosztów..być może pojawią sie zwolnienia.. Ale wierzę że póki co Polacy na tym nie ucierpią.. Są też Ukraincy gdzie jest ich dużo.. Mają opłacane mieszkania a jest ich sporo.. więc wierzę że Mando jako zakład najpierw pomyśli o Polakach którzy są w trudnej sytuacji i mieszkają tu na miejscu.. a potem o reszcie :)
monia

02.04.2020 19:53

Problem w tym że Polak Polakowi wilkiem aby tylko dokopać .
marass

02.04.2020 09:37

nijaki pan antoniewicz wolny czas spedza na staniu pod krzakiem i wyrażaniu swoich inteligentnych opini na temat gw. dzieci stoi z kolezankami trudniącymi się dojeniem gardłem fijutóff a niby taki na pozycj kierowniczej a na stadionie po nocy z prostymitutkami wystaje.... kleszczyna

02.04.2020 15:46

Paróweczko co Cię obchodzi co on robi w wolnym czasie? Interesujesz sie ORMO- wcu (Oddzial Reagujaco Monitorujacy Osiedle) czyms tylko nie soba, firmaucho nadstawi semafory i pozniej koperkowe afery kreci na forum paparuch. (usunięte przez administratora)
Xyz

02.04.2020 11:10

Jaką kasę zabrali ? O co chodzi ? W domu jestem na tym postojowym nic nie wiem . Zero jakichkolwiek informacji...
Abc

02.04.2020 15:14

Zadzwoń do swojego supervisora lub menager. Oni wszystko wiedzą.
#zostańwdomu

01.04.2020 23:31

Dziękujemy. Na pewno walka z zarządem była trudna. Niestety Wszyscy żyjemy w trudnych czasach przez małego sqrw.....COVID-19 Pytanie do działu HR czy można się bez jakiś dziwnych do tej pory terminów ubiegać o zaświadczenie dotyczące o obniżeniu uposażenia miesięcznego. Będzie to wielu Pracownikom potrzebne do banków którzy mają Kredyty Hipoteczne itd.. może jakiś adres @ by każdy z domu mógł o takie zaświadczenie poprosić. (usunięte przez administratora) 2
Hshsgsg

02.04.2020 07:56

Sam stul twarz jak jesteś taki mądry Jak mieszkasz z mamusia i tatusiem to mieszkaj dalej darmozjadzie
Mojo Jojo

02.04.2020 08:37

Najlepiej opłacać mieszkania ukraincom i 3 mać ich na siłę jak pracy nie ma i nie bedzie przez dłuższy czas niż zadbać o Polaków.. Słabe to jest. MANDO myśl trochę.
Chętny

31.03.2020 15:29

Kiedy będą przyjęcia do Mando?
Aaa

01.04.2020 14:28

Jakie przyjęcia?! Najpierw zwolnią kogo mogą, pozostałym zabiorą premie kwartalne i inne dodatki które były, potem zabiorą dodatki vendingowe i na posiłki, następnie obniżą wynagrodzenia tym co zostali, potem jak będą przyjęcia na rynku to ludzie będą sie zwalniać i iść gdzieś indziej a potem będzie płacz że firma nie ma ludzi do pracy a zamówienia klientów wpływają... Będą kazać robić więcej i szybciej a za buble karać zamiast za to że ludzie chcą pracować za 7 poty wynagradzać..
Nomo

30.03.2020 12:57

Czy będą bony świąteczne przed wypłata?
Qt

31.03.2020 16:35

A dokładnie kiedy bony będą wypłacane?
Ewewewew

31.03.2020 20:50

3.04
Były

28.03.2020 16:00

Cała strefa stanie a mando będzie pracować cyfry są najważniejsze nie ludzie. Chorych i zgonów coraz więcej ale wiadomo mando będzie pracować do ostatniego zdrowego.
Zostań w domu

29.03.2020 19:21

Dopóki rząd nie karze zamknąć zakładów to ten będzie działał! Ale to kwestia godzin lub dni
Azazel

28.03.2020 11:20

mam pytanie czy osoby które pracowały w podfirmie a potem dostaly wypowiedzenia tydzień temu beda mogli wrucic do Mando w najbliższych dniach po postojowym

28.03.2020 13:04

tak
Zbiórka

28.03.2020 12:27

Iwona czy mogłabyś zorganizować jakiś przysłowiowy słoik żebysmy mogli wrzucać jakiekolwiek pieniążki kto ile może na nasz szpital Sokołowskiego dla ratowników medycznych? Z góry dziękuję

28.03.2020 09:25

Jak to jest że stołówka dla pracowników polskich nie działa a dla koreańskich pracowników cały czas jest czynna? Czyżby lepszy sort? Nie za dobrze to wygląda w oczach pracowników.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

John

28.03.2020 09:03

Toyota dba o swoich pracowników i płaci.
Mekkkk

27.03.2020 14:24

Czy wiadomo już do kiedy jest postojowe w firmie Mando?
Xxxx

Ale cały zaklad pracuje? Toyota do 19 kwietnia dalej postojowe

27.03.2020 11:40

Witam. A co z socjalem na Wielkanoc czy dostaniemy

27.03.2020 16:20

Nie mogę się modlić bo w kościele też mszy św.nie ma. A po drugie już mam kwarantanne i nie mów mi czy dożyje czy nie. Martw się o siebie i swoich bliskich

27.03.2020 17:43

Są.. Wpuszczają po 5 osób a poza tym możesz się modlić w domu.. Masz kwarantannę więc nią się zajmij a nie funduszem socjalnym.
Oliwia

26.03.2020 22:04

No no widziałam wczoraj lidera że swoją niunią na 11listopada w biedronce, fajna para szczęścia życzę pasujecie do siebie
Uczynna

27.03.2020 09:36

Jak to kiedyś już pisałam kuje w oczy to się nie patrz
No ja

27.03.2020 10:07

To zostaw to dla siebie A nie na forum PRACY takie śmieci wrzucasz.. zajmij się swoim życiem. Są inne sposoby żeby siebie dowartosciowac np. Jedz do Włoch albo coś:)
Poirytowany

24.03.2020 16:35

Dlaczego niektórzy pracownicy mają brać opiekę na dziecko 80% A reszta 100% postojowego płatne?? Czy to jest ok?? Trzeba było Dać wszystkim 80% postojowego. A nie mamić na spotkaniu. Chciało być jak toyota A wyszła jak zawsze...
L4

26.03.2020 01:50

Przykład 1. Anna Malinowska jest zatrudniona na postawie umowy o pracę na 1/1 etatu. Stała wysokość wynagrodzenia miesięcznego wynosi 3200 zł brutto. Oprócz tego pracownicy przysługuje dodatek funkcyjny w wysokości 550 zł brutto. Od maja 2019 roku otrzymuje ona również miesięczną premię motywacyjną w wysokości 280 zł brutto. Dodatki do wynagrodzenia nie są wypłacane za okresy pobierania świadczeń chorobowych. Pensja płatna jest do 10 dnia następnego miesiąca. W okresie od 30 października 2019 do 6 listopada 2019 przebywała na zwolnieniu lekarskim z powodu choroby. Podstawa wymiaru wynagrodzenia chorobowego to przeciętne wynagrodzenie należne za okres od października 2018 do września 2019. Mimo tego, że wynagrodzenie za wrzesień zostało wypłacone w październiku, czyli miesiącu choroby, zostaje zaliczone do ustalenia podstawy, gdyż znaczenie ma nie miesiąc wypłaty, a miesiąc, za który wynagrodzenie było należne. 1. Podstawę obliczmy następująco: (3200 zł +550 zł) x 7 m-cy+ (3200 zł + 550 zł + 280 zł) x 5 m-cy = 26250 zł + 20150 zł = 46 400 zł 46 400 zł / 12 miesięcy = 3866,67 zł 2. Od podstawy odejmujemy procent składek na ubezpieczenia społeczne 3866,67 zł - 13,71 % = 3336,55 zł 3. Obliczamy wynagrodzenie za jeden dzień niezdolności do pracy: 3336,55 zł / 30 dni x 80% = 88,98 zł 4. Wynagrodzenie za 8 dni choroby (30.10 - 06.11) 88,98 zł x 8 dni = 711,84 zł 5. Wynagrodzenie za przepracowaną część miesiąca: październik: 4030 zł / 30 dni x 2 dni = 268,67 zł 4030 zł - 268,67 zł = 3761,33 zł listopad: 4030 zł / 30 dni x 6 dni = 806 zł 4030 zł - 806 zł = 3224 zł
L4

26.03.2020 03:14

Postojowe 3200 podstawa na umowie dzielona na ilość dni roboczych. Wychodzi stawka za jeden dzień. L4 płacone jest za 30 bądź 31 dni kalendarzowych Postojowe płacone jest za dni robocze tzn od pn do pt bez sobot i niedziel. Jeśli jest błąd. Niech HR mnie poprawi.
koronawirus

25.03.2020 18:50

maksymalnie tydzień -półtora tygodnia przestoju na linii a kryzys na następne 20 lat
Simson

25.03.2020 19:26

ja myślę że kryzys to rok lub dwa. Zanim ludzie przestaną myśleć o jedzeniu i lekarstwach a znowu zaczną myśleć o nowych samochodach minie trochę więcej czasu ale nie na pewno 20 lat. Przesada
koronawirus

25.03.2020 19:01

może w końcu czas zacząć sprzedawać nasze produkty jako części zamienne na rynku części zamiennych w sieciach sprzedaży hurtowych i detalicznych
Smaczek

25.03.2020 13:28

Ludzie przestańcie się wykłucać kto ile wźmie teraz ważne jest to aby przetrwać w tym trudnym czasie i zachować pracę nie patrzcie po innych zakładach bo dobrze jest tam gdzie nas nie ma.!!! Iwona Tobie chcę podziękować za wszystko dla mnie jesteś bardzo odpowiedzialną osobą i wierzę w to że od zawsze dbasz i walczysz o swoich pracowników choć niektórzy tego nie doceniają. Pozdrawiam
Lopez

24.03.2020 10:54

Dobrze że firma informuje ludzi o postojowym. Pojechałem w poniedziałek do pracy po chorobowym i dowiedziałem się że do ów poniedziałku mam wolne
?

23.03.2020 10:38

Dlaczego został usunięty wpis o tym, że w zeszłym tygodniu wszyscy pracownicy podfirmy dostali wypowiedzenia ? Czy pracownicy na umowie próbnej też ?

23.03.2020 23:39

Dokładnie tak była umowa próbna na 3 miechy niestety się skonczyla dzisiejsza wypowiedź Budki z P.O zwolnienia ludzi na 3 miesiące by uniknąć płacenia składek to jest właśnie Rząd Koalicji Obywatelsko-Złodziejskiej

24.03.2020 10:25

Amorki, Zaciski i Przekładnie nie kturzy dostali od dziś urlop bezpłatny na 2 tygodnie

21.03.2020 08:50

Praca OK zalezy na jakim dziale i jaka ekipa zmiany jezeli chcecie pracowac w Mando to tylko przez Firme przez podfirme nigdy nie probojcie dadza ci umowe a nagle wypowiedzenie bo co dawac kase swierzakom na swieta i utrzymywac pracownikow co najkrucej pracuja idzie postoj jest tarcza ochronna Rząd daje kase na utrzymywanie ale zwolnia cie z powodu Korona wirusa po co szkolic nowych boja sie ze wygryziemy starszych i bedziemy od nich lepsi

22.03.2020 22:42

Człowieku o czym ty piszesz wogole bony jak dostaniesz to w kwietniu niekturzy już nie dostaną bo stracili pracę ciesz się że udało ci się przepracowac 3 miechy tak więc dadzą ci a nie się tu spinasz bo nowi przychodzą i też dostają co to jakaś laska czy co bo chwilę dłużej robisz to się wywyzszasz średnią krajowa podnoszą co rok więc każdy kto przychodzi dostaje wyższa stawkę pozatym w Mando są najniższe płacę na całej strefie człowieku trzeba tania siłę robocza utrzymać Ukraińców i Koreancow by mieli gdzie spać po co ludziom dawać więcej lepiej wydawać na obcokrajowców

23.03.2020 23:47

Po czym to stwierdzasz niby? Niestety nie w każdym tel ma się odpowiedni słownik ale widać że z twojej strony Polonistka pełną gębą praca na Polskiej Ziemi w Koreańskiej Fabryce jak cię tak razi to nie czytaj skoro czepiasz się drobnicy
Kryzyz

23.03.2020 18:55

#RazemDlaSzpitala! ???? Wałbrzyskie fabryki Mando Corporation Poland Sp z oo oraz JoysonQuin Polska Automotive Systems zdecydowały się wesprzeć Specjalistyczny Szpital im. dra Sokołowskiego w Wałbrzychu. ???? Wsparcie finansowe ???? pomoże placówce w funkcjonowaniu podczas epidemii koronowirusa. Jesteśmy dumni z postawy naszych przedsiębiorców.???? #WSSE #RazemPrzeciwkoKoronawirusie
Anty

23.03.2020 19:48

Zalożę się o pięć rolek papieru toaletowego , że w związku z tym zawieszą nam znowu fundusz socjalny. ;-)
Xyz

23.03.2020 20:00

Na Wielkanoc mamy dostać tak mówiła Iwona. Nie wiadomo co z wczasami pod gruszą i na Święta w grudniu. Coś mi się wydaje że idą ciężkie czasy...
Ktoś

21.03.2020 00:49

Witam wszystkich jak wam się spodobało dziś spotkanie z panią kierownik ?

22.03.2020 15:39

Panią Dyrektor jak już coś. Podejście prawidłowe.
nara

23.03.2020 15:48

niska samoocena to z psychologi
misza

23.03.2020 07:40

mam pyt,a co z pracownikami z ukrainy,czy tez maja placone postojowe?bo my w nsk nie mamy
monia

23.03.2020 15:41

Postojowe będziesz miał na Ukrainie idzie kryzys
Xddddd

21.03.2020 18:45

Czy pracownicy z pod firmy nie są wysyłani czasem na urlop bezplatny???

22.03.2020 15:34

Nie tylko mando zwalnia, nic w tym dziwnego. Swoje pretensję miej do obecnej sytyłacji.Jeśli dalej będzie,nie tylko pod firmą ucierpi.

22.03.2020 15:53

Sytuacja jest jaka jest i prędko się nie zmieni jako początkujący każdy się z tym liczył może gdyby wcześniej udało się przyjąć do was np w styczniu to już firma by przejęła niestety nie udało się może z czasem się jeszcze uda ogólnie Podfirmy powinni zlikwidować mają z ludzi darmową kase

22.03.2020 07:23

22.03.2020 15:48

Niestety do konca maja także przez ta sytuacje nie udało sie zbyt dużo wykazać i dobrze podszkolić a szkoda bo robota całkiem fajna
Europa

20.03.2020 11:51

Teraz proszę o zabawnie pytań. Jak zwykle po spotkaniu ;)
Troska o nas

20.03.2020 19:58

Najnowsza informacja w Telewizji Wałbrzych : Kolejny zakład z Wałbrzyskiej strefy ekonomicznej zawiesza produkcję . Firma JOYSON QUIN zawiesza produkcję w TROSCE o swoich pracowników Powtarzam w TROSCE O SWOICH PRACOWNIKÓW . Nic dodać nic ująć a nie jest potentatem światowym . Czyli inne firmy jednak nie twierdzą uparcie ,że mycie rąk zabezpiecza .
Analiza

20.03.2020 22:52

Kiedy wszyscy w końcu zrozumieją że tu nie chodzi SZCZYTNE CELE. W Wałbrzychu produkujemy komponenty do samochodów. A sprzedaż samochodów ( gotowych) jest chwilowo spowolniona. Słynne hasło wyborcze z USA - Po pierwsze ekonomia.

20.03.2020 21:27

Mam jedynie nadzieje, ze obecna sytuacja da niektorym do myslenia, przede wszystkim przelozonym, ze jak przychodzi pracownik, ktory kaszle i zle sie czuje, to bedzie odsylany do domu, a nie jak bywaly sytuacje do tej pory, ze 1 osoba potrafi zarazic pol zespolu, ktory pozniej siedzi i tak w pracy...
Kirkorek

20.03.2020 22:43

Powiedzmy sobie szczerze, przydałoby się punkt medyczny, jakiś ekstra gabinet z całodobową interną. Od biedy może być pielegniarka lub ratownik medyczny. Możne czas zaszczepić taki pomysł prezesom WSSE. Pod Wrocławiem pracownikom strefy służy pomocą karetka z ratownikiem medycznym.
Pracownica

20.03.2020 22:38

Iwona, dziękuję za dzisiejsze informację. Mam nadzieję ,że damy radę przetrwać.

20.03.2020 19:27

Obysmy w tym samym gronie spotkali sie po postoju;) Szacun
R.A.K

20.03.2020 21:16

Napewno nie wszyscy się spotkamy,ale w obecnej sytuacji rozumiem myślę że kiedy kryzys minie to będzie jakiś cień szansy na powrót do pracy. Większość pracodawców obiecuje że zadzwoni ale nigdy tego nie robią,ale zobaczymy czas pokaże będę czekał na telefon.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.