HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Produkcja

27.04.2020 13:49

Witam wszystkich większość firm motoryzacyjnych w Polsce i w Europie wznowiła lub wznowi pridukcje co prawda w zależności od zamuwień ale wznawiają u nas nie ma, żadnych informacji bynajmniej dla tych kturzy są na postojowym. Wypadało by poinformować pracowników jakie kroki podjęła firma podczas postoju abyśmy mogli wrucić do pracy.
    Gehshsh

27.04.2020 17:41

Pierwszym krokiem jaki podejmiesz powinien być słownik języka polskiego
    Elo

23.04.2020 17:52

I zabrali wszystko. Nie ma premi dodatków socjalu. Biurowym też wszystko zabrali. Chyba jedyny teki zakład na strefie.
    machining

24.04.2020 07:13

ale jak będą rozdawać awanse to wyjdziemy na swoje
    MSGA4

24.04.2020 07:53

może przyjdź do biura Iwony i jej to zaproponuj.
    kim

22.04.2020 15:25

pracujecie, macie wszystkie dodatki,a na postojowym niet..może się zamienimy...

22.04.2020 19:00

Chętnie, za 8h pracy, swojego czasu dostaje ok 20zł netto więcej od Ciebie za dzień. Za dzień który Ty masz wolny, w którym siedzisz sobie w domu i robisz co chcesz. Połowę z tych 20zł wydam na paliwo. Coś Tu chyba jest nie tak, postojowe powinno być 80% ale jeżeli ktoś pracuje to powinien normalnie dostawać swoje wynagrodzenie inaczej mija się to z jakąkolwiek logika
    Zamioculas

23.04.2020 22:50

.. Dokładnie.. Tymbardziej osoby które pracują są bardziej podatne na niebezpieczeństwo.. Dzięki Mando :)
    Rgrg

20.04.2020 06:20

Ciekawi mnie jak wyglądały negocjacje pracodawcy z naszymi przedstawicielami pracowników. W innych firmach obcięto czas pracy do 80% a wynagrodzenia o 1% lub 5%. A u nas na maxa ile się da.
    Xyz

22.04.2020 09:55

Właśnie jak to jest ... Ponoć obniżyli pensje, a ludzie nadal pracują po 8h . Ktoś co wie?
    Produkcja

22.04.2020 15:16

Tak dokładnie tyle. Ze. W. Tygodniu na całym etacie pracujesz 40 godzin a teraz na niepelnym 32 godziny czyli. 4 dni w tygodniu maksymalnie. Nie 5

15.04.2020 16:45

Jeżeli teraz mamy 80% przez 3 miechy to gdy w sierpniu pójdę na 2 tygodnie UW to średnia za urlop będą to 3 miechy 80% ?? A co w przypadku gdy jedna z sekcji ruszy szybciej od innej. Np gdy amorki będą robić od maja na 90%-100% A stering A 70% to czy dalej dział amorkow będzie miał 80% ??
    VINCI

16.04.2020 09:49

A czy to wina praciwników,że ich projekty nie idą albo że nie dostają telefonów i są zmuszeni do siedzenia i czekania? Każdy jest tak samo dyspozycyjny
    Oli

16.04.2020 14:09

To nie jest wina pracowników. Ale ksleslu ktoś pracuje to dlaczego ma mieć zmniejszone wynagrodzenia? I zarobić trochę mniej od tego co siedzi w domu??
    Onyxxx

14.04.2020 12:14

Witam chciałem się dowiedzieć czy p. Iwona i zakład będę zaopatrywac pracowników w maseczki od 16 kwietnia??
    Aaa

15.04.2020 14:31

Pracodawca ma obowiązek wyposażyć pracowników w środki ochrony indywidualnej a w tym przypadku także maseczki. A tym że te 'chirurgiczne' spełniają swoją rolę tylko przez max 2h. Więc po tym czasie powinny być zmienione i zutylizowane. Niestety ale nasza firma nie ma takiej ilości maseczek, w związku z tym można odmówić pracy ze względu na brak zapewnionych środków ochrony przez pracodawcę.
    Najpierw się dowiedz

15.04.2020 18:30

Obowiązek zakrywania ust i nosa dotyczyć będzie m.in. zakładów pracy (w tym także biur) - z wyłączeniem osób tam zatrudnionych (niezależnie od podstawy zatrudnienia), chyba że chodzi o osoby wykonujące w danym zakładzie obsługę klientów lub interesantów
    Mlll

14.04.2020 13:35

Czy wiadomo już kiedy jest przewidziany powrót do pracy?
    Lili

15.04.2020 12:41

Przecież już pracujemy od tego wtorku
    Niosąc światło

12.04.2020 17:51

Wszystkiego najlepszego oraz dużo zdrówka. Iwona na razie dajesz radę więc tego nie spier dol. Pozdrawiam .
    Seneka

13.04.2020 12:08

Poziom retoryki wskazuje że chyba słabo przebiega proces rekrutacji,chyba przyjmują kogo popadnie.
    machining

06.04.2020 16:41

kiedy będą awanse?
    edzio

07.04.2020 04:42

tak jasne będą awanse z pieska na czopka ale jako czopek musisz przejść kwarantannę w czarnej (usunięte przez administratora) bo tam jest twoje miejsce
    dr reumatyzm

11.04.2020 19:23

awans polega na tym ze zmieniasz prace,gdzi lepiej zarabiasz i robisz ciekawsze rzeczy niz wciskanie guzika albo pykanie antenki.. jak nie himen,to oszczednosci, jak nie permamenty kryzys w branzy motoryzacyjnej ktory wystepuje tylko w mando, to kowid 19 albo inna powtorka z rozrywki (usunięte przez administratora) mix gangu olsena i programu wyborczego paltformy obywatelskiej :D smieszno i tragicznie- smieszno bo ciagle wala was na kase , tragicznie bo ciagle nabieraja sie co poniektorzy na to samo :D
    Yyyaaa

09.04.2020 10:27

Czy możecie zrobić przelew na 170zł do następnej wypłaty? Stołówka zamknięta i tak nic nie kupimy. A tego nie zabraliście... w sumie mogliście to zabrać i pensje obniżyć o np. 10%.
    Qt

10.04.2020 16:36

Skąd ta pewność że nie zabrali skoro stołówka zamknięta
    Pracownica

09.04.2020 18:51

Dziękuję za wcześniejszą wypłatę. Naprawdę super!

09.04.2020 15:06

Dziękuję za wcześniejszą wypłatę :)

02.04.2020 08:55

Zawsze znajdzie się okazja,żeby zabrać kasę.Żaden zakład na strefie tego nie zrobił.
    Eeeee

07.04.2020 22:28

Faurencia tez. I urlop zabrali. Jak Ci źle to idź do ronala. Zapytaj się tam ile dostają. Najniższą krajową
    WYluzowany

08.04.2020 15:39

To chyba masz błędne informacje haha... Zarabiają na produkcji więcej niż gdziekolwiek
    Pomocna

07.04.2020 15:39

Witam. Mam pytanie do HR czy można się wcześniej spodziewać wypłaty przed świętami Wiekanocnymi
    Mllllll

07.04.2020 18:00

Wydaje mi się, że nie wszyscy jednak dostali!!!!
    No i

08.04.2020 14:17

Dostaniesz dziesiątego jak każdy inny

08.04.2020 13:40

Witam. Jest szansa aby wypłaty dostać wcześniej przed świętami Wiekanocnymi. Pytanie do HR
    No i

08.04.2020 14:09

Dostaniesz dziesiątego jak każdy

07.04.2020 11:32

wiadomo co z socjalem za wielkanoc? dalej nie otrzymałem..
    Nudy

07.04.2020 10:47

Kiedy ruszy produkcja pełną parą?
    Onomatopeja Machining

02.04.2020 16:26

Każdy wie jak jest, małe firmy zwalniają! Mando chce za wszelką cenę utrzymać Nas pracowników!!!. Doceńmy to !! Pomyśl jak by większość z Nas dostała teraz wypowiedzenie to nie miał byś tych 80%. Co z znalezieniem nowej pracy w tych ciężkich czasach? Zresztą Iwona na naszym zebraniu wspomniała, że może takie coś być by ratować miejsca pracy!. Przemyślcie 2x bo to może było jedyne rozwiązanie do tej sytuacji. Życzę wszystkim Zdrowia, dbajcie o siebie i swoich bliskich. Onomatopeja Machining
    Rolnik

06.04.2020 08:00

Po co siejesz zamęt? Siedzisz sobie w tym Mercu to siedz. Nikt Ci nie broni. Uważaj żeby Niemcy nie zwineli swojego blaszka do siebie jak tam zwiększy się bezrobocie. Tu pracuje jak mniemam kilku Twoich kolegów którzy chcą tu pracować i życzysz im żeby stracili pracę? Kim Ty jesteś? (usunięte przez administratora) Jakby tak pięknie było w tym Mercu to wszyscy by tam lecieli, a z tego co wiem to nie za wielu chętnych macie na operatorów macie
    Zenon

06.04.2020 16:20

Tak dla Twojej wiadomości czy jesteś jednoosobową firmą czy wielką korporacją to nikt nie zatrudnia bo cie lubi tylko aby wykorzystać i za to ci zapłacić - zapłacić tyle ile jest warta Twoja praca. Polecam poczytać trochę o ekonomi a dopiero potem się wypowiadać.
    Xddddd

06.04.2020 16:15

Czy pracownicy z pod firmy też dostaną świadczenia na święta?
    Marian

06.04.2020 15:25

Porównaj pensje osób z zarządu do naszej i odlicz 20% każdemu zobaczysz ile nam zostaje spłać kredyt za mieszkanie i zostajesz z niczym

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

To tylko biznes

05.04.2020 19:02

Rząd dopłaca 40% firma obniża płacę o 20% pozostałe 40 % wypłaca zakład pracujesz cały miesiąc za 1200 netto jest to średni koszt jaki pokrywa zakład za utrzymanie operatora a wymagania jakbyś zarabiał w euro
    Gorzej niż Mordor

05.04.2020 20:57

Rozumiem, że chciałbyś przeczytać o tym jak jesteśmy szczęśliwi z powodu utraty 20 % pensji, a wcześniej z powodu obniżenia premii frekwencyjnej w styczniu. W Mando wiecznie jest trudna sytuacja od kiedy pamiętam. W styczniu rząd podwyższył minimalną o 350 zł do 2600 , Mando z tej podwyżki potrąciło 100 dla siebie, którą zabrało z premii. Niedługo może będziemy musieli my płacić za możliwość przechodzenia do pracy. Pamiętam też, bardzo dokładnie spotkanie na którym oznajmiono mi, że socjal zostanie zawieszony. Nie dlatego, że firma ma straty , że trudna sytuacja, tylko że właściciel jest niezadowolony z wysokości zysków, za mało mu , więc musimy mu oddać swój fundusz. Zawsze trudna sytuacja.

06.04.2020 06:22

Niektóre firmy z Wrocławskiej strefy dopłacają pracownikom 500 złotych za to że przychodzą do pracy (a nie. Na. L4) w tych ciężkich czasach a u nas. Sie. Zabiera ręce opadają... Czas. Założyć Związek zawodowy...

05.04.2020 22:46

Kiedy pracodawca może obniżyć pensję? Obowiązujące obecnie przepisy, przyjęte w ramach tarczy antykryzysowej, dają pracodawcom objętym przestojem możliwość redukcji wynagrodzenia swoich pracowników. Ustawa antykryzysowa uprawnia ich także do obniżenia wymiaru czasu pracy osób zatrudnionych (z wyłączeniem umów o dzieło). Przestój, o którym jest mowa w tarczy antykryzysowej, ma charakter ekonomiczny i nie należy mylić go z przestojem, o jakim mówi Kodeks pracy. REKLAMA Pracownikowi, który jest gotowy do wykonywania pracy w trakcie przestoju, o którym jest mowa w art. 81 Kodeksu pracy, w okresie przestoju w rozumieniu kp “przysługuje prawo do wynagrodzenia wynikającego z jego osobistego zaszeregowania, określonego stawką godzinową lub miesięczną, a jeżeli taki składnik wynagrodzenia nie został wyodrębniony przy określaniu warunków wynagradzania – 60% wynagrodzenia”. Warto zaznaczyć, że pracownik otrzyma 60% pensji, jeżeli pobiera wynagrodzenie prowizyjne lub akordowe. Szersze pole działania mają pracodawcy, którzy wprowadzą przestój ekonomiczny, związany ze spadkiem obrotów, o których jest mowa w specustawie. Na mocy nowych przepisów mogą oni obniżyć wynagrodzenie pracowników i osób zatrudnionych na podstawie umów cywilnoprawnych nawet o 50%. Pensja etatowca po obniżce nie powinna jednak być niższa od minimalnego wynagrodzenie za pracę. Pracodawca, u którego występuje przestój ekonomiczny, może także wnioskować o dofinansowanie części wynagrodzenia z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. W przypadku pełnego etatu ma szansę uzyskać 1300 zł brutto (połowę minimalnego wynagrodzenia za pracę) plus płacone za pracownika składki na ubezpieczenie społeczne od kwoty dofinansowania na okres trzech miesięcy.
    Niecierpliwy

05.04.2020 22:49

Czytamy ze zrozumieniem wszystko w Strefie Biznesu w necie
    Ubawiony po pachy

05.04.2020 18:46

Proszę o jeszcze,świetny kabaret lepszy niż w telewizji,nie mogę się doczekać nowych wpisów.

05.04.2020 12:12

Czyli 80% z podstawy . Pensja etatowca po obniżce nie powinna jednak być niższa od minimalnego wynagrodzenie za pracę.Bo jak dobrze rozumiem korzysta Mando z pomocy Tarczy Antykryzysowej naszego Państwa.
    Miętowe Orzeźwienie

05.04.2020 02:17

Macie tupet.. Wiecie? Szkoda mi Was wszystkich.. Więc nie będę się rozpisywać.. Wierzę że Iwona i całe Mando jakoś powoli wybrnie z tego wszyskiego.. Pewnie się komuś dostanie.. Oby nie całemu zakładowi.
    ello

04.04.2020 15:55

Dali bony na święta i obniżyli płace o 20% mistrzostwo świata
    Mmm

04.04.2020 22:13

Niestety nie, papier jest z datą marcową
    Yyy

04.04.2020 22:31

Jaki papier ? Możesz podać więcej szczegółów ? Przecież w marcu robiliśmy normlanie. Tylko 5 dni postoju było.
    Abra

03.04.2020 18:35

Tak tylko mi za mieszkanie nikt nie płaci. Musiałem na nie wziąść kredyt. Jak chcą zostać niech sami sobie płacą zobaczysz jak szybko będą uciekać jak sami będą musieli sobie za wszystko płacić.
    XyoPs

04.04.2020 16:09

Niestety nikt Ci nie założy związku bo każdy ma to gdzieś a co przychodzi do czego to tylko narzekania... Niestety ludzie nie potrafią zrozumieć że to już nie czasy paniki i obawy bo pracy jest wiele...
    Zenon

04.04.2020 18:22

Załóż sobie firmę i zobacz jak to fajnie podejmuje się decyzje. Związek to głupota - jeśli komuś się nie podoba to nikt go nie trzyma
    Margarita

03.04.2020 17:15

A czy Polacy będą mieli dopłaty do mieszkań jak Ukraińcy? :D

04.04.2020 00:22

W Regulaminie firmy jest zapis, że każdy kto ma stałe miejsce zameldowanie w odległości powyżej 100 km od siedziby firmy ma prawo do zapewnionego przez firmę mieszkania albo dodatek (niezależnie jakiej narodowości: dotyczy to zarówno Polaków jak i Ukraińców i reszty).
    Yyy

04.04.2020 11:06

czyli mogę zameldować się u rodziny mieszkającej w Katowicach. I mieszkanie ładnie mi tutaj w Walbrzychu opłacie?
    Optymista

03.04.2020 21:06

Przynajmiej w następnym roku wszyscy maks social tak. Mało zarobimy w tym...
    Ass

03.04.2020 22:11

Taki socjal będzie że podadzą widełki 100, 75, 50, 0zl w zależności od zarobków bo firma nie będzie mieć kasy... A ukrainców utrzymują, a śmiesznej firmie od niebieskich koszy też płacą.. Za samochody w leasingu także zapłacić muszą... Niech oddadzą auta i już kilka tyś miesięcznie zostanie w kieszeni..

03.04.2020 22:58

Oddanie aut to była pierwsza rzecz jaką chcieliśmy zrobić. Sprawdziliśmy - niestety nie da się zerwać 2 letniej umowy leasingu ani wypowiedzieć. Firma i tak musiałaby zapłacić do końca trwania umowy. Ze względu na przepisy RODO 'utylizację danych podlegających ochronie" wybraliśmy najtańsze rozwiązanie z "niebieskimi koszami". Nie będziemy dyskryminować pracowników, nikogo. Wszyscy będą traktowani tak samo: Ukrainiec, Polak, Hindus itd. Podane widełki 100, 75 itd. nie są zgodne z prawdą.

03.04.2020 11:13

Witajcie, Ze względu na problemy techniczne naszego banku, świadczenia na Wielkanoc zostaną wypłacone dnia 06.04.2020 r.

03.04.2020 19:33

Czy przelew Świadczenie Socjalne w wysokosci 150 zł,to jakiś żart,czy to tylko pierwsza transza? Bo nie wiem co mam za to kupić na Święta.
    Zbynio

03.04.2020 20:45

Idź do HR i się zapytaj ;)

03.04.2020 19:35

Dostałem pod wieczór przelew pt.Świadczenie Socjalne w wysokości 150 zł. Czt to żart ?
    Wyrocznia

03.04.2020 20:07

Oddaj 150 zł mando i się zwolnij jak Ci się nie podoba :)
    Lol

03.04.2020 20:43

Świadczenia takie same jak w zeszłym roku. Co Ci nie pasuje?
    Abra

03.04.2020 17:31

Zwolnic pracowników z Ukrainy!!! Tu jest polska i powinniśmy przede wszystkim dbać o Polaków. Zresztą po tym wszystkim będzie tyle ludzi bez pracy że nie będzie problemu ze znalezieniem pracowników.
    Markus

03.04.2020 15:44

Niektóre wpisy mnie irytują, dajcie wszystkim w HR pracować a reszta sama się ułoży. Myślę że będzie dobrze i nie stracimy ani pracy ani kasy
    Ok

03.04.2020 14:29

A w jakiej kwocie będą świadczenia świąteczne?

03.04.2020 14:31

Witam wszystkich. Właśnie przed chwilą weszłam na IPKO i mam przelew z Mando świadczeń socjalnych. Dziękuję
    Jola

03.04.2020 15:01

To dobra wiadomość. Przezwyciezyli usterkę :) ja jeszcze nie mam, pewnie zależy od ksiegowan w banku, zapewne wpłynie w poniedziałek. Dzięki!
    mika

03.04.2020 14:42

Po co się czepiacie Ukraińców,wszyscy jesteśmy pracownikami jednej firmy...Wszystko zależy ile to potrwa.Większość firm jest w jeszcze gorszej sytuacji...czas pokaże bo to problem świata...
    Hejka

02.04.2020 22:36

Jak to będzie teraz z wypłatami pieniędzy na święta?
    Wiadomka

02.04.2020 18:30

Dlaczego pracownicy biurowi wszystkie dodatki będą mieli wypłacane w całości A pracownicy produkcji adekwatnie do przepracowanych dni ? Nie wydaje mi się by całe biuro aktualnie przychodziło do pracy?
    Zły

02.04.2020 18:48

Zaczną się szkolić na linki. Produkcja wszędzie znajdzie pracę biurowi już nie . Pół mando w biurach to osoby zwolnione z innych firm .

02.04.2020 22:10

Chodzi o premię. Pracownicy blue mają premię miesięczną liczoną od produkcji i wyników kiedy produkują, a biurowi mają premię kwartalną od wyznaczonych zrealizowanych zadań w kwartale nie ważne czy w pracy pracują czy w home ofice/ w domu - mają swoje zadania zrealizować - zadania i ich realizacja są sprawdzane przez przełożonych i oceniane w kwartale.
    Dada

01.04.2020 16:48

Ciekawe co się stanie jak obetna wynagrodzenia o 20 %? Ilu się zwolni?
    Wyrocznia

01.04.2020 20:22

Scenariusze mogą być różne.. Prawda jest taka że każdy z nas jest w czarnej... Stało się jak się stało.. Każdy na świecie ma teraz problem..wierzę ze Mando przetrwa ten kryzys..Góra pewnie główkuje przez 24 h na dobę jak to wszystko ogarnąć ale to nie zależy od nich.. Będzie ciecie kosztów..być może pojawią sie zwolnienia.. Ale wierzę że póki co Polacy na tym nie ucierpią.. Są też Ukraincy gdzie jest ich dużo.. Mają opłacane mieszkania a jest ich sporo.. więc wierzę że Mando jako zakład najpierw pomyśli o Polakach którzy są w trudnej sytuacji i mieszkają tu na miejscu.. a potem o reszcie :)
    monia

02.04.2020 19:53

Problem w tym że Polak Polakowi wilkiem aby tylko dokopać .
    marass

02.04.2020 09:37

nijaki pan antoniewicz wolny czas spedza na staniu pod krzakiem i wyrażaniu swoich inteligentnych opini na temat gw. dzieci stoi z kolezankami trudniącymi się dojeniem gardłem fijutóff a niby taki na pozycj kierowniczej a na stadionie po nocy z prostymitutkami wystaje.... kleszczyna

02.04.2020 15:46

Paróweczko co Cię obchodzi co on robi w wolnym czasie? Interesujesz sie ORMO- wcu (Oddzial Reagujaco Monitorujacy Osiedle) czyms tylko nie soba, firmaucho nadstawi semafory i pozniej koperkowe afery kreci na forum paparuch. (usunięte przez administratora)
    Xyz

02.04.2020 11:10

Jaką kasę zabrali ? O co chodzi ? W domu jestem na tym postojowym nic nie wiem . Zero jakichkolwiek informacji...
    Abc

02.04.2020 15:14

Zadzwoń do swojego supervisora lub menager. Oni wszystko wiedzą.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.