HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

??????

06.07.2020 17:26

Mega 03.07.2020 19:00 Nazwa działu: Produkcja Jednak firma na wysokim poziomie. Dziękuję za wcześniejszą wypłatę :-* To był wpis z 3.07
Rrrr

06.07.2020 11:46

Iwona bardzo prosze o wczesniejsza wyplate. Bede bardzo wdzieczna
hej

06.07.2020 12:10

Ciężko jest niestety ,w tamtym miesiącu była wcześniej i teraz jednak ten tydzień brakuje .
Nowy

30.06.2020 22:24

Chciałbym się przyjąć do mando na produkcję . Gdzie jest najlepsza atmosfera i spoko ekipa na zmianie zaciski , amortyzatory czy przekładnie? Dzięki za info.

05.07.2020 21:24

Ludzie tak Wam źle?! To po co rękami i nogami się do tego Mando się przykleiłaś/eś? Zmień robotę i tyle!
Sama

05.07.2020 22:52

Ja jestem z caliperow i jest super ekipa nigdy takiej nie mialam

17.06.2020 10:07

Mam pytanie do HR.Kiedy zacznie na nowo działać stołówka zakładowa ?

05.07.2020 01:11

Skoro szanowny pan inzynoer nie jest zadowolony z premii to zawsze moze soe wykazać swoją wiedza na produkcji skoro twierdzi ze na produkcji ladne premie. Pewnie odpowie ze przeciez nie po to studiowal zeby teraz na produkcji zasuwać. A przeciez żadna praca nie hańbi. A zresztą gdyby nie ludzie z produkcji to co by pan inżynier nadzorował. Chyba tylko sztuki z linii automat.
Qwa

05.07.2020 01:17

A stać Cię by było na ich usługi gdy sie okaże że w lipcu i sierpniu sie nie poprawia i znowu nam obetna etat o 20procent? Bo chyba nie liczysz ze gdy zaklad nie ma zysków to nam jakiś prezes da z własnych pieniędzy na doładowanie kart obiadowych?

04.07.2020 19:42

Witam kolega mówił że kiedyś robił na linii Abs I że jest dobrze jak obecnie się tam pracuje?
mik

04.07.2020 12:31

Proponuję przelać na konto za obiady,a my już sobie poradzimy...bo jesteśmy stratni 170 zł..

02.07.2020 11:39

Mam pytanie ,czy jest szansa na zmianę firmy kateringowej od września .Obecna ma strasznie wysokie ceny na wszystkie produkty.Proszę o odpowiedz.

02.07.2020 12:22

od marca stołówka nie działa..., a ceny zapewne są z góry ustalone. Proponuję abyś podał restauracje w której za tak niska cenę dostaniesz obiad.

04.07.2020 09:38

Czytaj ze zrozumieniem ,chodzi mi o produkty dodatkowe które kupujesz w ich niby sklepiku !!!!!
Mega

03.07.2020 19:00

Jednak firma na wysokim poziomie. Dziękuję za wcześniejszą wypłatę :-*

03.07.2020 19:22

A w jakim banku masz konto
Smutny

29.06.2020 07:23

Czy dostaniemy wypłatę w piątek?
Wyplata

29.06.2020 19:31

Tak w sumie to Ty tez pomyśl jak musi byc co 4 tygodnie skoro na umowie masz napisane ze wynagrodzenie za prace bedzie przelewane DO 10 DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA wiec teoretycznie jak i praktycznie, gdyby pracodawca przelał wypłatę 1.06 to ma prawo zgodnie z umową, kolejną wyplatę przelać 10.07 a wtedy to nie jest już 4 ani 5 tygodni tylko 6 a i tak bedzie to zgodne z umową.
Wypłata

30.06.2020 15:27

Też bym była szczęśliwa gdyby była wypłata w tym tygodniu. Prosimy Iwona o szybsze przelewy.

29.06.2020 14:47

Drogi HR mozna sie spodziewac wcześniej wyplat
Nienie

29.06.2020 21:01

To że raz dostaliśmy szybciej wypłatę nie znaczy, że teraz będziemy ją dostawali szybciej cały czas.
Ona

29.06.2020 21:20

Bym była najszczęśliwszą osoba na świecie,gdyby wypłata była wcześniej. Z racji covida wypłaty są pomniejszone i gdybyśmy później dostali 10go przy normalnej już wypłacie to nikt by nie odczuł, że jest po 6 tyg. Teraz jak są małe to każdy dzień się liczy,bo ciężki się żyje

29.06.2020 06:58

Moderator

29.06.2020 08:33

Czy jest tu jakiś moderator? Przeca to spam jest
Pytajnik

24.06.2020 06:45

Dziś jest 24 a nadal nie ma oficjalnej informacji z HR co dalej z wymiarem pracy ,dodatkami itp. Może ktoś z HR wysłać takie informacje
Caly etat

24.06.2020 07:07

Oficjalna informacja juz jest od 1 lipca wracamy do starego systemu czasu pracy tj. Calego etatu a co za tym idzie i wynagrodzeń, podejdz do przelozonego dostali e-maile z taka informacja.
Witam

23.05.2020 10:10

Chciałem się spytać czy Mando będzie przystępować do programu bon turystyczny 1000?
gadaj wiecej

22.06.2020 16:14

cos ci sie nie podoba?? trzeba bylo wystąpić z podobnym wnioskiem..
Głupota

23.06.2020 09:55

doceń to !!! Twoje zachowanie mi się nie podoba !
kirkorek

09.06.2020 15:24

Pytanie do Iwona Lech. Czy to prawda że w naszej firmie jest przypadek koronawirusa ?
Sanepid Mando

11.06.2020 20:47

Podaj numer pracownika to Ci osobiście dementi wyslemy.
Iwona Lech

15.06.2020 20:00

Jeden pracownik był przebadany ze względu na kontakt z osobą potencjalnie narażoną na kontakt. Test jest ujemny.
Bez sił

07.06.2020 18:00

Drogi HR i zarząd, jeśli chcecie już tak bardzo zaoszczędzić w zakładzie, zmienncie planistkę. Pozdrawiam
Zero

13.06.2020 13:19

Przecież sam(ma) tam non stop siedzisz gdy operatorów swoich nawet nie zmienisz
Amory

14.06.2020 19:44

Dokładnie!
Zapytanie

09.06.2020 07:41

Czy hr może wypowiedzieć się co do tematu koronawirusa w biurze logistyki? Zaczynają krążyć różne plotki
Zszokowany

10.06.2020 15:31

Możesz rozwinąć tą plotkę ??
Fxr

11.06.2020 16:26

Nie ma korona wirusa tym bardziej w mando a przede wszystkim na logistyce
Wkurzony

11.06.2020 08:31

Sanepid powinno się nasłać przeginacie z tymi maseczkami 8 godzin na linii człowiek ma to nosić nagle teraz BHP nosi a wcześniej po co nie będę się dusił w tym i nie założę
Osoba zawiedziona

09.06.2020 18:28

W Mando pracuję już kilka lat, niestety nie mogę się wypowiedzieć pozytywnie, niestety można zauważyć duże podziały pomiędzy pracownikami obywatelstwa Polskiego jak i Koreańskiego, przykładem może być choćby osobna stołówka, która jak donoszą plotki funkcjonowała bez przerwy i nadal funkcjonuje w czasie pandemii. Spoglądając z perspektywy finansowej firma nie rozpieszcza, mieści się gdzieś w średniej zarobków na strefie, ale powiedzmy sobie jasno - zarobki na strefie są po prostu niskie. Kwestia obniżenia zarobków zredukowanych w związku z pandemią to bardzo duży cios w stronę pracowników zwłaszcza, że program tarczy antykryzysowej bardzo skutecznie zredukował straty finansowe, a w obecnej sytuacji produkcja osiąga płynność finansową poprzez realizacje planu sprzedażowego zbliżoną do 100%, niestety pracodawca woli pozyskać kolejną transzę dofinansowań kosztem karygodnego standardu życia setek zatrudnionych. Podsumowując z przykrością szukam nowego miejsca zatrudnienia pomimo, że sama praca sprawiała mi przyjemność i satysfakcję, niestety wcześniej wymienione okoliczności i inne, o których tekst nie wspomina wykluczają kreowanie kariery zawodowej w tym miejscu.
Czemu taki tło na jadalni

09.06.2020 15:35

Przed pandemicznym postojem pracownicy na przerwy śniadaniowe byli dzieleni na mniejsze grupy. Teraz wszyscy zasuwają do jadalni na dzwonek jak "zwierzęta". Ścisk jak w fabryce bekonu. Tak dla przypomnienia HR- rze drogi dystans 2m nadal obowiązuje. Jak to się ma do polityki dbanie o unikanie zarażenia ? Szkoda kasy na te maseczki.
były pracownik

05.06.2020 12:21

Z głębi serca nie polecam tej firmy. Liczą sie z Tobą tylko wtesy jak jestes pracownikiem ich firmy i pracujesz jak beduin. Grubo się zastanówcie zanim zaczniecie tam pracować, nie bierzcie pod uwagę stereotypu, że Mando najlepsze na strefie, bo teraz się to zmieniło. Nie polecam.
Paweł

06.06.2020 15:28

Nie opowiadaj głupot ja pracuje w MANDO 5 lat i zakład szanóje ludzi a pani Iwona robi co może jak ci nie pasuje to się zwolnij zakład naprawdę bardzo fajny polecam
kirkorek

09.06.2020 15:22

Naucz się ortografii "szanój" kolegów którzy czytają twoje wypowiedzi

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Mała

08.06.2020 14:02

Dzień dobry jak można dostać się do mando? Czy są przyjęcia lub będą?
Gina

08.06.2020 10:04

Teraz już możecie zapomnieć o tysiącu na wakacje bo rząd daje 500+ na wakacje dla każdego dziecka jeżeli budżet rodziców nie przekroczy progu do przyznania kaski
pando

07.06.2020 03:40

Teraz zakład "pomaga" pracownikom i chce się pokazać z najlepszej strony, bo dobrze zdają sobie sprawę z tego, że produkcja ruszy na dwieście procent. Będa chcieli odrobić zaległe straty. Czytaj: pracownik będzie pracował za dwóch, a pensja na pewno nie wzrośnie :)
Gobal

07.06.2020 20:49

Jeśli chodzi o ten kontekst to nie tylko Mando tylko cała polityka strefy tak funkcjonuje... Zwolnić 50 osób reszta za....... po 12h żeby odrobić stracony budżet za ta samą stawkę a później przyjmować ludzi za większe pieniądze żeby skusić do zakładu... Tak było jest i będzie...
ja

05.06.2020 11:49

Podziękować działowi HR za wypłaty Dzięki
nie bardzo

05.06.2020 23:56

..ciężko to nazwać wypłatą...
Ja...

07.06.2020 13:21

Jak ktoś ciężko na nią pracował, nie musi dziękować....
Ford

07.06.2020 11:32

Popytajcie ludzi np.na rynku we Wrocławiu czy wiedzą co to Mando?

05.06.2020 11:14

HR Dziękujemy za wcześniejsze wypłaty
Ono

05.06.2020 11:48

Za to kocham ten zakład. Zawsze dla Pracownika wyciągną rękę, zawsze pomocni i zawsze wyrozumiali. Mando góra!
Biały

06.06.2020 22:55

A jak następna wypłatę dostaniesz 10 lipca to też tak będziesz się cieszyl, że ta wypłata była wcześniej?
Karty Sodexo

04.06.2020 18:53

Sodexo srodexo. W (usunięte przez administratora) je sobie wsadźcie.Bezwartosciowe g...
Labado

04.06.2020 19:50

I po co te nerwy?
Oleg

04.06.2020 20:19

O co chodzi?
Bolo

03.06.2020 12:00

Czy wiadomo coś na temat urlopów wakacyjnych lipiec,sierpień?
Wasylll

03.06.2020 21:07

Haha to Ci się marzy... Było mówione że o wakacjach możemy zapomnieć przez postój jaki był przez tego niby wirusa...
Yyy

04.06.2020 13:57

Od Stycznia jest informacja kiedy jest urlop. Nikt nic nigdy nie wspominał by to uległo zmianie. Więc urlop będzie tak jak miał być. Nie siejecie zamętu i paniki.
Maski

02.06.2020 17:11

Witam. Czy można dać już sobie spokoj z tymi maskami na zakładzie co ich już połowa osób nie nosi? Uszy po 8 godzinach bardzo bolą. Nigdzie nie trzeba już praktycznie zakładać tylko u nas w zakładzie. Nawet w barach i restauracjach nie trzeba.
Hmm

30.05.2020 06:00

Podobno plany sprzedażowe na czerwiec są powyżej 90%. Dlaczego nadal musimy pracować na 80%? Na bazie jakich konkretnych przepisów utrzymywany jest czas pracy na 80%? HR skomentuje?

30.05.2020 08:32

Na podstawie tarczy antykryzysowej. Do końca czerwca 80% potem już 100%. Jak bedzie inaczej bo rząd zapewne zezwoli długoterminowe obniżki pensji to sporo ludzi się zwolni. Ofert pracy sporo się pojawia i to przez firmy które nie obniżyły płac... Mało tego, firma płaci tylko 50% a reszta idzie od Państwa. Więc koszty stałe zmniejszyły się o 50% a firma ledwo zipie... Tu mówi że aut nie da sie oddać a nowe tv kupują i niby także się nie da oddać bo... Brak powodu. Chcą oszczędności? To niech zapytają pracowników gdzie ich szukać bo jest naprawdę sporo takich obszarów...
80%

28.05.2020 14:37

Fajnie by było jak by wypłata wcześniej wpadła na konto
Michael Berezanski

27.05.2020 19:56

Ta firma była fajna Mimo że teraz pracuje w innej firmie to jak bym miał pewną propozycje pracy w firmie Mando to odrazu bym się do niej przeniusł
Rafał.K

26.05.2020 08:01

Dzień dobry p.Iwono mam takie pytanko czy w przyszłości będzie rekrutacja do pracy pytam dlatego że zależy mi na tej pracy co prawda pracowałem tylko miesiąc ale polubiłem tę pracę mimo braku palców dawałem sobie świetnie radę.
Ela

26.05.2020 15:53

Robercie niestety nie ma przyjęć do MANDO jak coś się zmieni to napewno zadzwonią. Pozdrawiam
Szacun

26.05.2020 20:20

Brawo dla ciebie i szacunek chłopaku.

04.05.2020 18:23

Gienek

23.05.2020 21:56

A ilu jest dyrektorów ?
Iwona Lech

24.05.2020 17:52

wśród polskiej kadry - jeden:)
Ona

19.05.2020 19:42

OBOWIĄZEK ZASŁANIANIA UST I NOSA W MIEJSCACH PUBLICZNYCH Obowiązek dotyczy: noszenia maseczek lub innego rodzaju zasłaniania ust i nosa. Na czym polega? Wszyscy (oprócz kilku wyjątków wymienionych poniżej) mają obowiązek zasłaniania ust i nosa na ulicy, podczas ruchu pieszego, w urzędach, sklepach, miejscach świadczenia usług, zakładach pracy. Ograniczenie nie dotyczy m.in -osób, które mają problemy z oddychaniem (okazanie orzeczenia lub zaświadczenia nie jest wymagane), -pracowników w zakładach pracy, budynkach użyteczności publicznej i obiektach handlowych. WAŻNE! Osoby, które bezpośrednio obsługują interesantów lub klientów w tych miejscach, mają jednak obowiązek zakrywania ust i nosa! Co na to dział BHP, prosimy o opinię?
Zyg

20.05.2020 16:53

Witam. Ta choroba to ściana jak by ktoś z was nie zauwazyl
Oli

21.05.2020 18:05

(usunięte przez administratora) Gadka o tym że się zaraża już jest nie modna. Ludzie na produkcji jakoś pracują jeden koło drugiego i nikt nie płacze ze zachoruje na tą preudo chorobę. Ale jak jest możliwość siedzienia w domu i napisania 2 e-maili dziennie i dostania takiej samej wypłaty to czemu nie korzystać. Tym bardziej że już się cięło robi nie?

20.05.2020 22:35

Witam czy firma może wprowadzić nowe lepsze warianty ubezpieczenia grupowego? Czy może być możliwość wyboru np droższych i lepszych opcji ubezpieczeń?
Bieda

19.05.2020 17:01

Czy byłaby możliwość wypłacenia wypłaty wcześniej niż 10ty?(usunięte przez administratora)
Bez sensu

19.05.2020 19:43

Szybciej dostaniesz to szybciej wydasz. Ja chcę 10-go jak zawsze.
Filozof z ciebie

20.05.2020 16:41

Nie twoja sprawa Może ma człowiek nóż na gardle. Schowaj sobie w kieszeń dobre rady.
ON

20.05.2020 10:04

Czy w Mando przyjmują do pracy z orzeczeniem o niepełnosprawności? Wiadomo że nie teraz, tak ogólnie pytam.
Obiektyw

06.05.2020 15:48

Dziękujemy Ci Nat(Ka)nalia za Twoją dzisiejszą wypowiedź na spotkaniu i podejście do pracowników z Ukrainy. Życzymy powodzenia w Amazonie. Może tam zarobisz na swoje imprezki.
statyw

12.05.2020 08:50

przynajmniej Ona ma jakąś ekipę a nie to co ty, słaby człowieczku. poza tym jak tak bronisz naszych wschodnich sąsiadów to dołóż im do mieszkania ze swojej wypłaty i po temacie
Baran

19.05.2020 07:51

Lwy chodzą samotnie tylko barany chodzą stadami
Koronawirus

12.05.2020 08:23

Dlaczego jeżeli nie wierzę w tą pseodo pandemie w zakładzie pracy muszę nosić tą beznadziejną maseczkę. Dodam tylko że poza pracą nie muszę tego robić, na stołówce też nie i w miejscach gdzie przebywamy w dużych grupach jak np lasy, parki również nie. Uważam, że noszenie jej szkodzi zdrowiu wystarczy trochę poczytać. To powinna być moja indywidualna sprawa czy ja założę. Dlaczego zakład wprowadza takie swoje wewnętrzne przepisy skoro samo państwo wszystkich do tego nie zmusza????? Jest dużo wyjątkow kto nie musi. Wystarczy przeczytać na stronie gov.pl

13.05.2020 19:16

Na terenie prywatnym właściciel sam może ustalać zasady i nakazy. Nie podoba ci się to się zwolnij. No na co czekasz? Boisz się? Nikt Ci nie każe w Mando pracować. (usunięte przez administratora) w necie pi.zda w świecie!
Koronawirus

16.05.2020 09:20

Jak Ci będą kazali gownem twarz wysmarować też to zrobisz? Nie przeszkadza Ci że nosząc maseczkę sam sobie fundujesz horoby? (usunięte przez administratora) zakładowy.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.