HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

kirkorek

09.06.2020 15:24

Pytanie do Iwona Lech. Czy to prawda że w naszej firmie jest przypadek koronawirusa ?
    Sanepid Mando

11.06.2020 20:47

Podaj numer pracownika to Ci osobiście dementi wyslemy.
    Iwona Lech

15.06.2020 20:00

Jeden pracownik był przebadany ze względu na kontakt z osobą potencjalnie narażoną na kontakt. Test jest ujemny.
    Bez sił

07.06.2020 18:00

Drogi HR i zarząd, jeśli chcecie już tak bardzo zaoszczędzić w zakładzie, zmienncie planistkę. Pozdrawiam
    Zero

13.06.2020 13:19

Przecież sam(ma) tam non stop siedzisz gdy operatorów swoich nawet nie zmienisz
    Amory

14.06.2020 19:44

Dokładnie!
    Zapytanie

09.06.2020 07:41

Czy hr może wypowiedzieć się co do tematu koronawirusa w biurze logistyki? Zaczynają krążyć różne plotki
    Zszokowany

10.06.2020 15:31

Możesz rozwinąć tą plotkę ??
    Fxr

11.06.2020 16:26

Nie ma korona wirusa tym bardziej w mando a przede wszystkim na logistyce
    Wkurzony

11.06.2020 08:31

Sanepid powinno się nasłać przeginacie z tymi maseczkami 8 godzin na linii człowiek ma to nosić nagle teraz BHP nosi a wcześniej po co nie będę się dusił w tym i nie założę
    Osoba zawiedziona

09.06.2020 18:28

W Mando pracuję już kilka lat, niestety nie mogę się wypowiedzieć pozytywnie, niestety można zauważyć duże podziały pomiędzy pracownikami obywatelstwa Polskiego jak i Koreańskiego, przykładem może być choćby osobna stołówka, która jak donoszą plotki funkcjonowała bez przerwy i nadal funkcjonuje w czasie pandemii. Spoglądając z perspektywy finansowej firma nie rozpieszcza, mieści się gdzieś w średniej zarobków na strefie, ale powiedzmy sobie jasno - zarobki na strefie są po prostu niskie. Kwestia obniżenia zarobków zredukowanych w związku z pandemią to bardzo duży cios w stronę pracowników zwłaszcza, że program tarczy antykryzysowej bardzo skutecznie zredukował straty finansowe, a w obecnej sytuacji produkcja osiąga płynność finansową poprzez realizacje planu sprzedażowego zbliżoną do 100%, niestety pracodawca woli pozyskać kolejną transzę dofinansowań kosztem karygodnego standardu życia setek zatrudnionych. Podsumowując z przykrością szukam nowego miejsca zatrudnienia pomimo, że sama praca sprawiała mi przyjemność i satysfakcję, niestety wcześniej wymienione okoliczności i inne, o których tekst nie wspomina wykluczają kreowanie kariery zawodowej w tym miejscu.
    Czemu taki tło na jadalni

09.06.2020 15:35

Przed pandemicznym postojem pracownicy na przerwy śniadaniowe byli dzieleni na mniejsze grupy. Teraz wszyscy zasuwają do jadalni na dzwonek jak "zwierzęta". Ścisk jak w fabryce bekonu. Tak dla przypomnienia HR- rze drogi dystans 2m nadal obowiązuje. Jak to się ma do polityki dbanie o unikanie zarażenia ? Szkoda kasy na te maseczki.
    były pracownik

05.06.2020 12:21

Z głębi serca nie polecam tej firmy. Liczą sie z Tobą tylko wtesy jak jestes pracownikiem ich firmy i pracujesz jak beduin. Grubo się zastanówcie zanim zaczniecie tam pracować, nie bierzcie pod uwagę stereotypu, że Mando najlepsze na strefie, bo teraz się to zmieniło. Nie polecam.

06.06.2020 15:28

Nie opowiadaj głupot ja pracuje w MANDO 5 lat i zakład szanóje ludzi a pani Iwona robi co może jak ci nie pasuje to się zwolnij zakład naprawdę bardzo fajny polecam
    kirkorek

09.06.2020 15:22

Naucz się ortografii "szanój" kolegów którzy czytają twoje wypowiedzi
    Mała

08.06.2020 14:02

Dzień dobry jak można dostać się do mando? Czy są przyjęcia lub będą?
    Gina

08.06.2020 10:04

Teraz już możecie zapomnieć o tysiącu na wakacje bo rząd daje 500+ na wakacje dla każdego dziecka jeżeli budżet rodziców nie przekroczy progu do przyznania kaski
    pando

07.06.2020 03:40

Teraz zakład "pomaga" pracownikom i chce się pokazać z najlepszej strony, bo dobrze zdają sobie sprawę z tego, że produkcja ruszy na dwieście procent. Będa chcieli odrobić zaległe straty. Czytaj: pracownik będzie pracował za dwóch, a pensja na pewno nie wzrośnie :)
    Gobal

07.06.2020 20:49

Jeśli chodzi o ten kontekst to nie tylko Mando tylko cała polityka strefy tak funkcjonuje... Zwolnić 50 osób reszta za....... po 12h żeby odrobić stracony budżet za ta samą stawkę a później przyjmować ludzi za większe pieniądze żeby skusić do zakładu... Tak było jest i będzie...
    ja

05.06.2020 11:49

Podziękować działowi HR za wypłaty Dzięki
    nie bardzo

05.06.2020 23:56

..ciężko to nazwać wypłatą...
    Ja...

07.06.2020 13:21

Jak ktoś ciężko na nią pracował, nie musi dziękować....
    Ford

07.06.2020 11:32

Popytajcie ludzi np.na rynku we Wrocławiu czy wiedzą co to Mando?

05.06.2020 11:14

HR Dziękujemy za wcześniejsze wypłaty
    Ono

05.06.2020 11:48

Za to kocham ten zakład. Zawsze dla Pracownika wyciągną rękę, zawsze pomocni i zawsze wyrozumiali. Mando góra!
    Biały

06.06.2020 22:55

A jak następna wypłatę dostaniesz 10 lipca to też tak będziesz się cieszyl, że ta wypłata była wcześniej?
    Karty Sodexo

04.06.2020 18:53

Sodexo srodexo. W (usunięte przez administratora) je sobie wsadźcie.Bezwartosciowe g...
    Labado

04.06.2020 19:50

I po co te nerwy?
    Oleg

04.06.2020 20:19

O co chodzi?
    Bolo

03.06.2020 12:00

Czy wiadomo coś na temat urlopów wakacyjnych lipiec,sierpień?
    Wasylll

03.06.2020 21:07

Haha to Ci się marzy... Było mówione że o wakacjach możemy zapomnieć przez postój jaki był przez tego niby wirusa...
    Yyy

04.06.2020 13:57

Od Stycznia jest informacja kiedy jest urlop. Nikt nic nigdy nie wspominał by to uległo zmianie. Więc urlop będzie tak jak miał być. Nie siejecie zamętu i paniki.
    Maski

02.06.2020 17:11

Witam. Czy można dać już sobie spokoj z tymi maskami na zakładzie co ich już połowa osób nie nosi? Uszy po 8 godzinach bardzo bolą. Nigdzie nie trzeba już praktycznie zakładać tylko u nas w zakładzie. Nawet w barach i restauracjach nie trzeba.
    Hmm

30.05.2020 06:00

Podobno plany sprzedażowe na czerwiec są powyżej 90%. Dlaczego nadal musimy pracować na 80%? Na bazie jakich konkretnych przepisów utrzymywany jest czas pracy na 80%? HR skomentuje?
    Aaa

30.05.2020 08:32

Na podstawie tarczy antykryzysowej. Do końca czerwca 80% potem już 100%. Jak bedzie inaczej bo rząd zapewne zezwoli długoterminowe obniżki pensji to sporo ludzi się zwolni. Ofert pracy sporo się pojawia i to przez firmy które nie obniżyły płac... Mało tego, firma płaci tylko 50% a reszta idzie od Państwa. Więc koszty stałe zmniejszyły się o 50% a firma ledwo zipie... Tu mówi że aut nie da sie oddać a nowe tv kupują i niby także się nie da oddać bo... Brak powodu. Chcą oszczędności? To niech zapytają pracowników gdzie ich szukać bo jest naprawdę sporo takich obszarów...
    80%

28.05.2020 14:37

Fajnie by było jak by wypłata wcześniej wpadła na konto
    Michael Berezanski

27.05.2020 19:56

Ta firma była fajna Mimo że teraz pracuje w innej firmie to jak bym miał pewną propozycje pracy w firmie Mando to odrazu bym się do niej przeniusł
    Rafał.K

26.05.2020 08:01

Dzień dobry p.Iwono mam takie pytanko czy w przyszłości będzie rekrutacja do pracy pytam dlatego że zależy mi na tej pracy co prawda pracowałem tylko miesiąc ale polubiłem tę pracę mimo braku palców dawałem sobie świetnie radę.
    Ela

26.05.2020 15:53

Robercie niestety nie ma przyjęć do MANDO jak coś się zmieni to napewno zadzwonią. Pozdrawiam
    Szacun

26.05.2020 20:20

Brawo dla ciebie i szacunek chłopaku.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

04.05.2020 18:23

Gienek

23.05.2020 21:56

A ilu jest dyrektorów ?
    Iwona Lech

24.05.2020 17:52

wśród polskiej kadry - jeden:)
    Ona

19.05.2020 19:42

OBOWIĄZEK ZASŁANIANIA UST I NOSA W MIEJSCACH PUBLICZNYCH Obowiązek dotyczy: noszenia maseczek lub innego rodzaju zasłaniania ust i nosa. Na czym polega? Wszyscy (oprócz kilku wyjątków wymienionych poniżej) mają obowiązek zasłaniania ust i nosa na ulicy, podczas ruchu pieszego, w urzędach, sklepach, miejscach świadczenia usług, zakładach pracy. Ograniczenie nie dotyczy m.in -osób, które mają problemy z oddychaniem (okazanie orzeczenia lub zaświadczenia nie jest wymagane), -pracowników w zakładach pracy, budynkach użyteczności publicznej i obiektach handlowych. WAŻNE! Osoby, które bezpośrednio obsługują interesantów lub klientów w tych miejscach, mają jednak obowiązek zakrywania ust i nosa! Co na to dział BHP, prosimy o opinię?
    Zyg

20.05.2020 16:53

Witam. Ta choroba to ściana jak by ktoś z was nie zauwazyl
    Oli

21.05.2020 18:05

(usunięte przez administratora) Gadka o tym że się zaraża już jest nie modna. Ludzie na produkcji jakoś pracują jeden koło drugiego i nikt nie płacze ze zachoruje na tą preudo chorobę. Ale jak jest możliwość siedzienia w domu i napisania 2 e-maili dziennie i dostania takiej samej wypłaty to czemu nie korzystać. Tym bardziej że już się cięło robi nie?

20.05.2020 22:35

Witam czy firma może wprowadzić nowe lepsze warianty ubezpieczenia grupowego? Czy może być możliwość wyboru np droższych i lepszych opcji ubezpieczeń?
    Bieda

19.05.2020 17:01

Czy byłaby możliwość wypłacenia wypłaty wcześniej niż 10ty?(usunięte przez administratora)
    Bez sensu

19.05.2020 19:43

Szybciej dostaniesz to szybciej wydasz. Ja chcę 10-go jak zawsze.
    Filozof z ciebie

20.05.2020 16:41

Nie twoja sprawa Może ma człowiek nóż na gardle. Schowaj sobie w kieszeń dobre rady.
    ON

20.05.2020 10:04

Czy w Mando przyjmują do pracy z orzeczeniem o niepełnosprawności? Wiadomo że nie teraz, tak ogólnie pytam.
    Obiektyw

06.05.2020 15:48

Dziękujemy Ci Nat(Ka)nalia za Twoją dzisiejszą wypowiedź na spotkaniu i podejście do pracowników z Ukrainy. Życzymy powodzenia w Amazonie. Może tam zarobisz na swoje imprezki.
    statyw

12.05.2020 08:50

przynajmniej Ona ma jakąś ekipę a nie to co ty, słaby człowieczku. poza tym jak tak bronisz naszych wschodnich sąsiadów to dołóż im do mieszkania ze swojej wypłaty i po temacie
    Baran

19.05.2020 07:51

Lwy chodzą samotnie tylko barany chodzą stadami
    Koronawirus

12.05.2020 08:23

Dlaczego jeżeli nie wierzę w tą pseodo pandemie w zakładzie pracy muszę nosić tą beznadziejną maseczkę. Dodam tylko że poza pracą nie muszę tego robić, na stołówce też nie i w miejscach gdzie przebywamy w dużych grupach jak np lasy, parki również nie. Uważam, że noszenie jej szkodzi zdrowiu wystarczy trochę poczytać. To powinna być moja indywidualna sprawa czy ja założę. Dlaczego zakład wprowadza takie swoje wewnętrzne przepisy skoro samo państwo wszystkich do tego nie zmusza????? Jest dużo wyjątkow kto nie musi. Wystarczy przeczytać na stronie gov.pl
    Aaa

13.05.2020 19:16

Na terenie prywatnym właściciel sam może ustalać zasady i nakazy. Nie podoba ci się to się zwolnij. No na co czekasz? Boisz się? Nikt Ci nie każe w Mando pracować. (usunięte przez administratora) w necie pi.zda w świecie!
    Koronawirus

16.05.2020 09:20

Jak Ci będą kazali gownem twarz wysmarować też to zrobisz? Nie przeszkadza Ci że nosząc maseczkę sam sobie fundujesz horoby? (usunięte przez administratora) zakładowy.

15.05.2020 09:45

Czasami tutaj wchodzę zobaczyć co się dzieje :-)cieszcie się że jest praca a nie narzekacie,tym którym nie pasuje to niech się zwolnia...!a nie piszą negatywne bzdury.

12.05.2020 22:25

13.05.2020 12:18

Która linka koło bambrów amory czy zaciski

14.05.2020 00:25

Aha cafa 1 fiat tam pracuje rudik
    80%

12.05.2020 19:34

Za taką wypłatę jaka wpłynęła na konto, to współczuję ludzią którzy cały bądź większość miesiąca spędzil w pracy... To jest coś nie do pomyślenia nawet minimalnej krajowej nie było, a podstawę mam dużo większą
    Praca

11.05.2020 18:05

Czy w Mando nie przedłużają umów na okresie próbnym?

11.05.2020 18:57

Teraz. Może być ciężko...
    mik

07.05.2020 15:14

W zwolnieniach grupowych przysługuje odprawka...

07.05.2020 17:56

tarcza rządowa nr 3 likwiduje odprawy
    Maniooo

05.05.2020 11:56

Witam czy ktoś z HR pracuje w biurze? I czy jest do kogoś jakiś kontakt?
    HR

05.05.2020 19:32

codziennie, można przyjść
    Do HR

25.04.2020 16:54

Drogi dziale HR. Dajcie proszę jakieś info z sytuacji w firmie. Dużo plotek słychać od różnych ludzi. Ale brak rzetelnych informacji. Nie każdy przyjeżdża teraz do pracy żeby poczytać co ba tablicy jest wywieszone. A tu wielu ludzi szuka informacji. Czy to prawda ze nie będą przedłużone umowy pracowników zatrudnionych pod Mando ? Ze zabieracie premie ? Coś jeszcze się zmienia ?
    Ewewewew

02.05.2020 19:17

Prawda jest taka że było podpisane porozumienie które już nie jest nic warte. Ciekawe co na to pip. Jak będzie rozwiązane to że na suspension jest więcej pracy niż na innych działach. Dlaczego mam zarabiać mniej pomimo że pracuje więcej.

05.05.2020 07:32

Pewnie że boli , ale z czego tu się cieszyć, że ktoś mało zarabia? A Poza tym nie pracuje na strefie, ale pracowałem i mam tam znajomych.....
    Michał Berezanski

04.05.2020 18:12

Witam w tej firmie było fajnie dobrze się pracowało szkoda że przez COVID-19 wszystko się posypało miałem nadzieję że jeszcze do tej firmy wrócę po masowych zwolnień osób które były zatrudnienione przez podfirme.Niestety sytuacja wygląda jak wygląda i niemam co liczyć na ponowne zatrudnienie w firmie Mando Może kiedyś wrócę jak będą znów przyjęcia bo w tej firmie fajnie mi się pracowało Pozdrawiam Miszcza (usunięte przez administratora)
    Fgh

03.05.2020 20:24

Klienci powoli ruszają. Zobaczymy jak to bedzie
    BMW

03.05.2020 23:21

No tak ale zobacz jakie Mando ma zapasy na wysyłki
    Miętowe Orzeźwienie

27.04.2020 09:25

Kiedy będzie piknik dla pracowników? :)
    XYZ

27.04.2020 19:48

Miętowe Orzeźwienie Szczerze to myślę, że nikogo nie interesuje kwestia Twoich oszczędności za to wszyscy jesteśmy zainteresowani obecną sytuacją firmy i brakiem informacji kiedy będziemy mogli wrócić do w miarę "normalnej" produkcji.

02.05.2020 08:07

To się ciesz że nie żyjesz od 1 do 1, ale możesz...
    Gonzo

30.04.2020 07:06

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy jest możliwość przejścia na system pracy za godzinę.? W tej chwili mamy umowy na np. 2000 zł za 160 h pracy miesięcznie. Co przy tym wymiarze pracy wychodzi 12,5 zł za h. A jeśli miesiąc jest dłuższy zarabiamy mniej bo ta stawka godzinowa się obniża. I wychodzi ze zarabiamy dużo mniej. Więc jesteśmy wydaje mi się skubani przez zakład. Wychodzi wtedy że nie mamy nawet tej podstawy przy dłuższym wymiarze pracy w miesiącu. Np gdyby nie postu w tej chwili w kwietniu mamy 176 h i ta stawka spada do 11,3 zł na godzinę. Co wychodzi w tym wypadku że za 160h w tym miesiącu zarobimy 1808 zł. Po co te umowy że stawka podstawowa za 160 h pracy skoro nawet tyle nie dostajemy za długi miesiąc.
    Jolancia

30.04.2020 11:05

Skoro stawka jest obniżona o 20% to i czas pracy jest obniżony o 20%. W tym miesiącu nie pracowało się 168h, tylko 134 z hakiem.
    Człowiek

28.04.2020 21:08

Pozdrawiam wszystkich. Wszystko będzie SUPEROWO . Mniej negatywu w każdym komentarze . Iwona , dzięki za walkę o ludzie w firmie =)
    edzio

28.04.2020 09:30

czasy jakie mamy każdy kumaty to ogarnia ale jakaś tępa dzida chce teraz awansu a inny palant myśli teraz o pikniku a ja czytam to dlatego bo nie stać mnie na dopalacze a efekt jest ten sam pozdro dla normalnych z mando

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.