HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

15.10.2020 20:08

Iwona Lech skoro stwierdzono u nas na zakladzie koronawirusa to nie bedzie znowu postojowego za 2000 zł.
    łysy bez włosów

09.10.2020 19:13

Marek gałach postać lubi przy banką z woda mineralną wtedy jest git. Napewno jest pedofilem bo wiele osób na podzamczu na basztowej potwierdza ze był karany za posiadanie pornografii. Dlaczego zakład pracy nie weryfikuje karanych i nie ma selekcji za co są karani??? powinno byc to priorytetem bo dla takiej firmy to ogromne poniżenie miec pracownika karanego za pposiadanie materiałów prnograficznych bo napewno ma zapędy w innych kierunkach
    Ciekawy

14.10.2020 11:51

Przecież u nas nie ma takiego pracownika, o kim piszecie, z jakiego działu?
    Gosia

15.10.2020 16:08

Na tym zakładzie karani mają lepiej niż ludzie wzorowo żyjący i nigdy nie mający problemów z prawem.. na pewnych działach karani szybciej dostają awanse , którzy krócej pracują od innych i wcale nie lepiej,bo umieją mydlić oczy przełożonym. Dla mnie osobiście karany powinien sprzątać ulice i to max. Nie powinien być wśród ludzi normalnych bo to źle wpływa na otoczenie. Nie mówię o każdym. Ale niech karany wie gdzie jego miejsce za błędy w życiu. Nie ma selekcji nikt nie rozmowach o pracę nie prosi o zaświadczenie o karaniu a powinno!
    Patyczek

15.10.2020 05:32

Co tam z ocenami!?
    Ggg

13.10.2020 21:02

Serio nasz zarząd i dział przyjmujący jutro Fiata jest tak słaby, że nie potrafią odwołać wizyty ze względu na covid?? Może czas zatrudnić ludzi którzy potrafią powiedzieć klientowi 'nie' zamiast włazić mu w (usunięte przez administratora)??
    CoronaVirus

12.10.2020 08:48

Dlaczego ochrona nie zajmie się mierzeniem temperatury przed wejściem na zaklad? Supervisory i Shiftliderowie dopuszczają do pracy ludzi z kaszlem czy gorączką..czyli potencjalnych nosicieli covida.. To jest jakiś skandal. Proszę o stanowcze podejście do tematu ze strony HR.
    CoronaVirus

13.10.2020 07:56

Gratuluję podejścia do tematu. Oby respiratorów wystarczyło :D

13.10.2020 18:17

A czy pracownik nie wie jak się czuję?! Chyba wie z jakie ma objawy? Tylko za premie,soboty i niedzielę (usunięte przez administratora)
    Aas

11.10.2020 20:07

Nasz rząd mocno zaleca wprowadzenie w firmach pracę zdalną w jak najszerszym zakresie jest to możliwe. Moze w końcu Koreańce pójdą po rozum do głowy?? Bo niby z jakiego powodu ma się nie dać?..
    marianek

11.10.2020 14:56

Zgadzam się należy weryfikować karalność jak najbardziej i ppoprostu mieć do tego normalne podejscie. chyba nikt nie chce pracować ze zboczeńcem, czy mordercą???
    Pytający

08.10.2020 10:02

Czy jak przeszliśmy pozytywnie wizytę Sanepidu to oznacza, że wszyscy już poprawnie będą nosić maseczki? Bo jak na razie to wyglądało kiepsko. Maseczka ma zakrywać nos i usta.
    Pytający

07.10.2020 18:42

Witam. Pytanie do HRu bądź kogoś z „ rządzących „ Jak podaje ministerstwo zdrowia dziennie jest po 2k zachorowań na tego corona wirusa, ostatniej doby było 3k, przy 7 set zamykane były zakłady itp. teraz jest prawie pięć razy więcej i co? Jakieś plany czy stanowisko czy jesteśmy pewni pracy? Pozdrawiam
    Odpowiadający

07.10.2020 21:07

Ta pandemia to ściema - mniemy nadzieje że nic im nie odbije i nie wymyślą nowych lockdownów
    Egocentryk

02.10.2020 09:37

Kim jest ta blond piękność z S/ABS
    Piter

06.10.2020 10:12

Podejdz i zapytaj :)
    Tuptuś

30.09.2020 19:45

Co z ocenami i poduszkami itp..

24.09.2020 15:46

BoJestMądra

25.09.2020 21:19

Manager działa. Niedługo jak Iwona się nie skapnie to sama z nim będzie na CARA2 stała. Chłop wykończy wszystkich pokolei... Ciekawe kto następny?
    Zaciski

26.09.2020 16:07

Ludzie na kaliperach się nie da pracować ja się nie dziwię że się wszyscy zwalniają

23.09.2020 20:32

Prośba do liderów, shiftów (oczywiście nie wszystkich) Zamiast obrabiania każdemu tyłka i donosicielstwa zajęlibyście się swoimi obowiązkami. Panująca atmosfera w pracy oraz traktowanie pracowników jest poniżej wszelkich norm. Dziękuje za uwagę :D

24.09.2020 00:05

Mało wiesz

24.09.2020 13:46

Chodzi o msg nocki?
    Zdenerwowany

10.09.2020 14:53

Czy ta (usunięte przez administratora) firma wysłała wypłaty bo jeszcze nic nie dostałem?????
    Wpdh

10.09.2020 21:47

Przelewy są księgowane do 17 czyli najpóźniej o 17 kasa wpada. Masz do 10tego i nikogo nie obchodzi to czy dostaniesz kasę o 7 rano czy o 17. Ważne by tego 10 była
    mqb

09.09.2020 14:02

pamiętam piękne czasy tego zakładu. Było się wtedy dumnym z tego że pracuje się w mando. Mam ogromną nadzieję że HR kiedyś przejrzy na oczy i znów ludzie będą ludźmi dla firmy a nie tylko kolejnym numerkiem. Chociaż nie jednokrotnie czytając gowork, mam wrażenie że ludzie sami na siłę szukają sobie problemów i rozsiewają ploty. Ludzie zanim zaczniecie pisać bzdury dowiedźcie się u źródła czy to co usłyszeliście jest prawdą. Wierzę że będzie dobrze :) czasami warto poczekać
    Sobota II zmiana calipry

29.08.2020 23:01

Takich shiftow jak dziś na II zmianie nam potrzeba praca na linii 8 godzin szacun widać zawsze mogą twoi ludzie na ciebie liczyć.
    Pawlo

06.09.2020 16:56

Coś jest nie tak napewno jeśli każdy już ma dość i się zwalnia z kaliperów ale powiem jedno super jest na zmianie jednej tylko teraz ta zmiana miała na rano shift liderka i liderzy są bardzo pomocni i pomagają sobie wzajemnie super się dogadują człowiek ma chęć przychodzić do pracy. Pozdrawiam zmianę P. B i liderów fiata i wv
    Teodor

06.09.2020 22:32

Dwa pytania:1 czy Mando to zakład pracy chronionej? 2 Czy przyjmujecie do pracy z lekkim upośledzeniem umysłowym? Proszę o w miarę szybką i rzetelną odpowiedź.
    Niosąc światło

22.08.2020 20:46

Proszę o info jaką pewnie w styczniu dostaną menagery?? Procentowo.
    Ubezpieczenie

14.07.2020 16:08

Witam. Mam pytanie odnośnie ubezpieczenia. Rozumiem, że jeżeli zostaniemy przy Genereli, to składka nam wzrośnie? Czy nowe są bardziej korzystne? A co z okresami karencji?
    Darek

12.08.2020 00:20

Toyota nie rekrutuje wręcz przeciwnie około 250 pracownikom z podfirm nie przedłużono umowy,jak nie masz pojęcia(czytaj wiedzy) to się nie wypowiadaj.
    Czytanie

17.08.2020 02:21

Słabo z tym czytaniem ze zrozumieniem, bo po pierwsze okresy karencji są różne i nie każdy wynosi 9 miesięcy, a po drugie, okres karencji dotyczy tylko osób, które jeszcze nie posiadają ubezpieczenia i dopiero planują przystąpić. Przenosząc ubezpieczenie z jednego na drugie i zachowując ciągłość karencja nie występuje. Proszę nie wprowadzać nikogo w błąd.
    Żabol

11.08.2020 17:38

Cześć mam pytanie czy praca w mando na produkcji jest ciężka nie chodzi mi o szybkość pracy lecz o dźwiganie elementów czy dużo ton trzeba przezucić na zmianę dziękuję z góry pozdrawiam
    Żabol

11.08.2020 22:55

Dzięki za odpowiedź a powiedz te Volvo 17 co tam się robi i co to jest za linka
    Muskularny

12.08.2020 22:46

Zaciski hamulcowe, amory, przekładnie kierownicze wszędzie trzeba dźwigać trochę
    Megawonsz

03.08.2020 10:02

Jak z wypłatą w tym miesiącu.cos wcześniej czy 10 ?

07.08.2020 13:28

Dokładnie przeważnie jest tak, że najpierw przychodzi fiszka na maila i chwile później jest wypłata. Mam konto w innym banku a wypłaty nie ma. Szanujmy się chociaż trochę i nie róbmy sobie " jaj".
    Elo

07.08.2020 15:30

Iwony i prezesa nie ma. Tyle w temacie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

07.08.2020 10:31

Wcale mnie to nie dziwi ze wyplaty beda 10 w tamtym miesiącu nie byly takie złe a podejrxewam ze pisza to odoby ktore mieszkaja z rodzicami i nie maja na weekend na piwko a jesli nawet pisza to osoby ktore sa na wlasnym utrzymaniu yo powinny dysponowac pieniazkami tak aby starczyło ja jestem samotna matka i potrafie zrobic tak aby dziecko mialo na loda. Pozfrawiam
    Tęczowy ludzi

11.07.2020 16:22

Tęsknię za czasami kiedy sprawdzano szatanie z pomocą funkcjonariuszy z K-9. Teraz wybrani operatory "jaraają" nawet w pracy, "tabsy',kreski - słowem Fuuul color. Prośba do HR. Sprawdź co robi twój podwładny, zaproś K9
    Taka prawda

15.07.2020 18:23

90% ludzi coś bierze po zrobieniu testów włącznie z działem HR wraz z shiftami poleciała by większość , szkoda ze czepiają się tylko pracowników
    Kirkorek

24.07.2020 11:43

Masz na myśli Ibuprofen, Nikotynę, Alkohol czy Narkotyki. Post dotyczy kontroli antynarkotykowej. Nie polecam nocki z gościem po proszkach. Nie do końca wiadomo czy mu nie odwali. Biega jak oszalały, tłucze sztukami. Słowem jest wesoło. A przy okazji za bycie pijanym w pracy w ciągu ostatniego roku wyrzucono co najmniej dwie osoby. Więc proponuję nowy challenge Wydaj Ćpuna.
    Kaliper

15.07.2020 06:22

Pytanie do pracujących na papierach. Czy to prawda że wasz manager K. Nie zna się na robocie??
    Nie

23.07.2020 16:02

Akurat przyczepiłeś się nie do tego człowieka co trzeba. Akurat Pan K jak napisałeś jest w porządku. Zawsze można z nim porozmawiać, jeśli masz na to ochotę. I odpowiem Ci to samo co ktoś Ci odpisał : Nie, nie jest to prawdą.
    Mama operatorka

23.07.2020 21:15

A po czym wnosisz że się przyczepil. Zadał raczej pytanie
    Co dalej?

07.07.2020 03:55

Dziękujemy za wcześniejsze wypłaty w czerwcu, ale następnym razem zastanówcie się dwa razy. Skoro wysyłacie wcześniej, to wysyłajcie w kolejnych miesiącach także. Nie zarabiamy tyle, żeby nie martwić się kolejnym dniem bez pieniędzy. Na weekend zostało mi 20 zl, to pewnie mniej niż większość pracowników white zostawia napiwku w kawiarni. Co z nadgodzinami? Dajcie nam jakoś dorobić. Skoro na innych działach ruszają, to chyba status firmy się poprawia. Z chęcią zapisze się na listę rotacyjną po innych działach. Można liczyć na jakiś socjal wakacyjny? Kasa ze stołówki została nam zabrana na 3 miesiące i nie wiadomo kiedy wróci, to może by to przelać zamiast socjalu? Przecież wypłata urlopowa też będzie kiepska. Nie od nas zależało to ile pracowaliśmy. Można naliczyć średnią z 3 miesiący przed pandemią. Przydało by się jakieś wsparcie. Wegetowalimy przez 3 miesiące.
    Ww

12.07.2020 16:44

Kasa pójdzie na paliwo dla managerów
    Zygmunt

12.07.2020 19:33

Nie siejcie zamętu jak chcecie się czegoś dowiedzieć zawsze można podejść do HR i się zapytać

07.07.2020 07:48

Witam z tej strony msg1/msg3 czy można prosić o nowy wiatrak na linkę msg1 który nie działa już od zeszłego roku nie da się wytrzymać po 15 min pracy człowiek jest mokry jak szczur do tego jeszcze maseczki że można się udusić sprawa była zgłaszana szift liderom i panią z bhp i dalej cisza rozumiemy jaka jest sytuacja w firmie ale nie jest to koszt aż tak wysoki .Bardzo prosimy o pozytywne rozpatrzenie naszej proźby i czekamy na jaką kolwiek odp jeśli to problem to złożymy się sami i sobie kupimy .Pozdrawiamy produkcja
    Wiatrak

08.07.2020 01:57

Na Strut 1 jest jest jeden niepotrzebny wiatrak przy EPC, o ile się nie mylę. Przecież można odkręcić i zamontować choćby zaraz.

11.07.2020 09:41

Witam w imieniu wszystkich operatorów bardzo dziękujemy za zrealizowanie naszej prośby związanej z wentylatorem. Pozdrawiamy msg1/msg3????????????
    Rafał.K

07.07.2020 13:49

Dzień dobry p.Iwono chciałbym zapytać czy są jakieś przyjęcia ponieważ pracowałem na kliperach i dobrze mi szło mimo braku palców. Chciałbym wrócić do pracy i bardzo mi zależy,jak pani wie nie zawiodłem na produkcji i nie zawiodę jeżeli nie na produkcję to chociaz na magazyn proszę rozpatrzyć moją kandydaturę.
    Dawid

09.07.2020 16:19

Cześć Rafał nie ma rekrutacji do Mando na chwilę obecną
    ??????

06.07.2020 15:10

Witam czy drogi HR może nas poinformować kiedy dostaniemy wypłaty bo czytając po komentarzach to niektórzy dostali już 3
    Zzzz

06.07.2020 23:01

Ktos zrobił sobie jaja zadnej wyplaty nie bylo
    Po.co

06.07.2020 23:21

W zeszłym miesiącu HR zrobił nam krzywdę dając wcześniej wypłaty bo teraz już nie mamy. Lepiej poczekać do 10 bo za miesiąc będzie jeszcze gorzej po urlopie
    ??????

06.07.2020 17:26

Mega 03.07.2020 19:00 Nazwa działu: Produkcja Jednak firma na wysokim poziomie. Dziękuję za wcześniejszą wypłatę :-* To był wpis z 3.07
    Rrrr

06.07.2020 11:46

Iwona bardzo prosze o wczesniejsza wyplate. Bede bardzo wdzieczna
    hej

06.07.2020 12:10

Ciężko jest niestety ,w tamtym miesiącu była wcześniej i teraz jednak ten tydzień brakuje .

30.06.2020 22:24

Chciałbym się przyjąć do mando na produkcję . Gdzie jest najlepsza atmosfera i spoko ekipa na zmianie zaciski , amortyzatory czy przekładnie? Dzięki za info.

05.07.2020 21:24

Ludzie tak Wam źle?! To po co rękami i nogami się do tego Mando się przykleiłaś/eś? Zmień robotę i tyle!
    Sama

05.07.2020 22:52

Ja jestem z caliperow i jest super ekipa nigdy takiej nie mialam

17.06.2020 10:07

Mam pytanie do HR.Kiedy zacznie na nowo działać stołówka zakładowa ?
    Aaa

05.07.2020 01:11

Skoro szanowny pan inzynoer nie jest zadowolony z premii to zawsze moze soe wykazać swoją wiedza na produkcji skoro twierdzi ze na produkcji ladne premie. Pewnie odpowie ze przeciez nie po to studiowal zeby teraz na produkcji zasuwać. A przeciez żadna praca nie hańbi. A zresztą gdyby nie ludzie z produkcji to co by pan inżynier nadzorował. Chyba tylko sztuki z linii automat.
    Qwa

05.07.2020 01:17

A stać Cię by było na ich usługi gdy sie okaże że w lipcu i sierpniu sie nie poprawia i znowu nam obetna etat o 20procent? Bo chyba nie liczysz ze gdy zaklad nie ma zysków to nam jakiś prezes da z własnych pieniędzy na doładowanie kart obiadowych?

04.07.2020 19:42

Witam kolega mówił że kiedyś robił na linii Abs I że jest dobrze jak obecnie się tam pracuje?
    mik

04.07.2020 12:31

Proponuję przelać na konto za obiady,a my już sobie poradzimy...bo jesteśmy stratni 170 zł..

02.07.2020 11:39

Mam pytanie ,czy jest szansa na zmianę firmy kateringowej od września .Obecna ma strasznie wysokie ceny na wszystkie produkty.Proszę o odpowiedz.

02.07.2020 12:22

od marca stołówka nie działa..., a ceny zapewne są z góry ustalone. Proponuję abyś podał restauracje w której za tak niska cenę dostaniesz obiad.

04.07.2020 09:38

Czytaj ze zrozumieniem ,chodzi mi o produkty dodatkowe które kupujesz w ich niby sklepiku !!!!!
    Mega

03.07.2020 19:00

Jednak firma na wysokim poziomie. Dziękuję za wcześniejszą wypłatę :-*

03.07.2020 19:22

A w jakim banku masz konto
    Smutny

29.06.2020 07:23

Czy dostaniemy wypłatę w piątek?
    Wyplata

29.06.2020 19:31

Tak w sumie to Ty tez pomyśl jak musi byc co 4 tygodnie skoro na umowie masz napisane ze wynagrodzenie za prace bedzie przelewane DO 10 DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA wiec teoretycznie jak i praktycznie, gdyby pracodawca przelał wypłatę 1.06 to ma prawo zgodnie z umową, kolejną wyplatę przelać 10.07 a wtedy to nie jest już 4 ani 5 tygodni tylko 6 a i tak bedzie to zgodne z umową.
    Wypłata

30.06.2020 15:27

Też bym była szczęśliwa gdyby była wypłata w tym tygodniu. Prosimy Iwona o szybsze przelewy.

29.06.2020 14:47

Drogi HR mozna sie spodziewac wcześniej wyplat
    Nienie

29.06.2020 21:01

To że raz dostaliśmy szybciej wypłatę nie znaczy, że teraz będziemy ją dostawali szybciej cały czas.
    Ona

29.06.2020 21:20

Bym była najszczęśliwszą osoba na świecie,gdyby wypłata była wcześniej. Z racji covida wypłaty są pomniejszone i gdybyśmy później dostali 10go przy normalnej już wypłacie to nikt by nie odczuł, że jest po 6 tyg. Teraz jak są małe to każdy dzień się liczy,bo ciężki się żyje

29.06.2020 06:58

Moderator

29.06.2020 08:33

Czy jest tu jakiś moderator? Przeca to spam jest
    Pytajnik

24.06.2020 06:45

Dziś jest 24 a nadal nie ma oficjalnej informacji z HR co dalej z wymiarem pracy ,dodatkami itp. Może ktoś z HR wysłać takie informacje
    Caly etat

24.06.2020 07:07

Oficjalna informacja juz jest od 1 lipca wracamy do starego systemu czasu pracy tj. Calego etatu a co za tym idzie i wynagrodzeń, podejdz do przelozonego dostali e-maile z taka informacja.
    Witam

23.05.2020 10:10

Chciałem się spytać czy Mando będzie przystępować do programu bon turystyczny 1000?
    gadaj wiecej

22.06.2020 16:14

cos ci sie nie podoba?? trzeba bylo wystąpić z podobnym wnioskiem..
    Głupota

23.06.2020 09:55

doceń to !!! Twoje zachowanie mi się nie podoba !

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.