Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.

2.2/5

Proces rekrutacji

Rozwój pracowników

Jak się u Nas pracuje?

• Skierniewice

5. Opinie o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.

Opinie o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o. Warszawa

Nie przegap nowości o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.!

Operator CNC w ASCO

16.10.2014 18:33

UWAGA !!! jeśli zostaniesz zatrudniony przez ASCO (umowa od nich) i pracujesz jako operator CNC odpowiadasz za maszynę, jak coś zepsujesz to w umowie jest zapis że odpowiadasz za to finansowo, a koszty mogą być poważne, te maszyny przeważnie są japońskie, jak operator spowoduje np. kolizję i wykrzywi się wrzeciono itp. to serwis może stwierdzić koszty naprawy np. 100 tyś złotych.
    Asco Numatics

16.10.2014 18:26

Firma zatrudnia wielu pracowników na wakacje (po to żeby stali pracownicy którzy mają umowy z firmy mogli jechać na wakacje w okresie urlopowym czerwiec-wrzesień), po okresie wakacyjnym pozbywa się ich bez skrupułów. Nadużywane jest zatrudnianie przez agencje zatrudnienia, podczas takiego zatrudnienia nie ma prawa do normalnego urlopu dłuższego niż 2 dni. Urlop nie kumuluje się i nie przechodzi na kolejne miesiące. Firma potrafi trzymać pracownika na takiej śmieciowej umowie 1,5 roku i zamiast go przejąć na umowę z firmy nie robi tego tylko zmienia agencje zatrudnienia która daje następne umowy miesięczne. Niektórzy ludzie tam są naprawdę fałszywi, dużo obiecują np. umowy z Asco a za plecami kombinują jak się człowieka pozbyć i go wykorzystać. W większości na szczęście ludzie są fajni i przyjemni. Trzeba uważać bo jest też niestety dużo donosicieli. Firma prowadzi tzw. system szkoleń LUZ Ludzie Umiejętności Zarobki po zdaniu egzaminów wypłaca dodatki do pensji za te egzaminy z opóźnieniem, jeśli się krótko pracuje można wcale na tym nie skorzystać mimo zdania tych egzaminów. Przy pracy przez agencje zatrudnienia istnieje super system powiadamiania SMS "masz przedłużoną umowę" lub "nie masz przedłużonej umowy"
    Piotr

28.07.2014 19:19

A jak jest tam z pracą na stanowiskach inżynieryjnych? Jaka atmosfera w pracy, zarobki, możliwości rozwoju?
    patek

10.06.2014 15:35

Brutto niestety, ale to znaczy, że macie dobry rynek w Poznaniu:)
    patek

10.06.2014 15:32

Co prawda pracował mój tam kolega, a nie ja, ale nie wyciągał więcej niż 3600 w ostatnim okresie:/
    irek

01.03.2017 15:03

Pod warunkiem że obronisz mistrza. A taka obrona z egzaminami jest co roku i jak to nazwali to jest weryfikacja kwalifikacjii
    Kris

10.06.2014 00:12

Witam, zauważyłem ogłoszenie na stanowisko inżyniera automatyka. Pracuję w Poznaniu, ale żonę mam z Łodzi i zastanawiamy się nad przeprowadzką. Ile jako automatyk mógłbym zarobić? Obecnie mam powyżej 4 tys. netto, ale nie znam łódzkiego rynku pracy i nie wiem jak kształtują się tutaj zarobki.
    jojo

19.04.2014 22:25

witam mam pytanko ile mozna zarobic jako operator cnc w tej firmie? z góry dzieki za info pozdrawiam
    doradca

05.06.2014 16:25

miedzy MCC a MMMCC netto w zaleznosci od poziomu na ktorym jestes. sa cztery poziomy. nie polecam zostawac na dluzej niz dwa lata, ale warto sie przewinac zeby poznac ciekawe maszyny(a tam jest ich sporo) i ich obsluge-bardzo przydatne jak sie szuka powaznej pracy-np jako programista, bo operatorow jest tysiace.
    wikson

28.07.2014 22:28

ja słyszałem wiele opinii podobnych do Twojej, że może praca w Asco nie jest spełnieniem marzeń, ale warto jest się tutaj zahaczyć chociażby po to, aby nabrać troszeczkę doświadczenia i zobaczyć jak wygląda prawdziwa praca. Polecam ludziom tuż po studiach. Oczywiście skończona politechnika jest obowiązkiem przed przyjęciem w szeregi Asco. Firma zajmuje się kompleksowymi rozwiązaniami automatyki procesowej, także każda inna szkoła z góry odpada. Obecnie mają kilka ciekawych ofert nad którymi warto przysiąść i je powaznie rozpatrzeć. W szczególności chodzi mi tutaj o inżyniera konstruktora i automatyka

07.02.2014 09:07

Wzrost płać dla pracowników produkcji w Asco 2% jałmużna, jak dla emerytów.
    xxx

12.01.2014 02:42

WITAM. Ciekawe dlaczego ostatni wpis ma datę 2013 wrzesień. Czy nic ciekawego się nie dzieje w firmie. Czyżby dyrektor zabronił swobodnych wypowiedzi?????

13.09.2013 12:44

Jak wszędzie, oszczędzamy! ( na pracownikach ale nie na dyrekcji )
    xxx

08.05.2013 08:34

Czy szwagier i siostra już pracują, bo Dyrekcja czeka na takich pracowników, którzy chcą pracować za wszelką cenę?
    czytelnik

02.11.2012 20:30

Słusznie, stanowczo odradzam pracę w tym zakładzie, ponieważ czekam aż zwolni się miejsce i zatrudnią mojego szwagra i siostrę. Czekają na tę pracę :)) A wy tylko zajmujecie miejsca tym co szukają pracy.
    Maciek

18.09.2012 12:46

Jakie bony świąteczne ? Jaka 13-tka ? W tej firmie dostajesz raz w roku 50% przysługującego funduszu socjalnego.Oraz absolutne minimum udogodnień dla pracowników, aby dyrekcja mogła się szczycić, że w firmie istnieje socjal.
    ciekawy

16.09.2012 14:59

Jeszcze jedno pytanko.Czy naprawde tam są wypłacane 13 pensje.Bo na dzisiejsze czasy to nie bardzo się chce w to wierzyć.
    ciekawy

16.09.2012 14:55

Witam.A w jakiej wysokości są bony na święta.I na ile zmian się tam pracuje.
    kamil

04.06.2012 19:04

asco jest za hutchinsonem to nie to samo,ale szczerze odradzam prace w tej firmie
    MagdaLDZ

31.05.2012 17:29

Słuchajcie mam pytanko jutro mam jechać na rozmowę w sprawie pracy do ASCO i powiedziano mi że tj. na ul.Kurczaki 130 czy tam czasem nie jest Hutchinson?!? przcowałam w Hutchinsonie 2 lata i za nic nie widziałam w poblizu innego zakładu/Firmy :/ bardzo proszę o odpowiedz. z góry dziękuję.

22.02.2016 11:23

Asco mieści się na ul. Kurczaki 132 - 1 budynek za Hutchinsonem
    pracownik firmy

28.05.2012 23:45

Może i faktycznie jest trochę absurdów w Asco , ale uwierzcie mi znam dużo gorsze kołchozy i wynalazki pracodawcze . Stwierdziłbym po wielu latach tam zostawienia swojego zdrowia że jest średnio . Nie jest najgorzej i nie jest też tak źle jak niektórzy opisują w komentarzach powyższych . Praca jak każda inna . Trzeba po prostu robić swoje i tyle . Jest możliwość podnoszenia płacy i umiejętności ( szkolenia i system LUZ ) . Jeśli robisz swoje i to co każą masz spokój . Pozdrawiam aferzystów . :-)
    Grzyb

02.03.2017 07:31

Możesz mieć swoje zdanie, tylko musisz mieć coś interesującego do powiedzenia :-)
    rat

24.05.2012 18:04

prace w asco odradzam to nie jest zaklad produkcyjny nawet nie manufaktura tylko jedno wielkie rekodzielo pracownicy biurowi i kadra kierownicza robi wszystko zeby utrudnic prce pracownikom produkcyjnym (usunięte przez administratora)
    justa

24.05.2012 12:00

(usunięte przez administratora).Z czystym sumieniem odradzam te firme

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.

Konstruktorska 13 02-673 Warszawa

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    fizioł

18.05.2012 09:20

O klasie pracodawcy świadczy sposób w jaki zwalnia ( nie dyscyplinarnie ) swoich długoletnich pracowników. A w Asco wygląda to tak: przychodzisz do pracy w ostatni dzień miesiąca, stajesz przy maszynie i po jakimś czasie podchodzi kierownik i prosi o przejście z nim do kadr tam otrzymujesz odpowiedni dokument z wyssanym z palca powodem zwolnienia , następnie nieodstępując zwolnionego kierownik idzie z nim do szatni aby opróżnił swoją szafkę ubraniową i po przebraniu odprowadza do bramy zakładu .Cały proces trwa może 15-20 minut i jesteś na bruku, na koniec brakuje tylko strzału w potylicę przy bramie. Tak się zwalnia pracowników w Światowej Firmie pod szyldem EMERSON .
    Młody

15.04.2012 12:10

Jakie darmowe napoje? Jakie zamiany stanowiskami? Jakie obiady za 2 zł? Wszystko ściema, pracuję 2,5 roku i nigdy czegoś takiego nie było... (usunięte przez administratora) jak chcesz zareklamować jakiś syf to chociaż pisz prawdę
    Qwerty

14.04.2012 14:09

Hej Anonim, czytam Twoje wpisy i albo miałeś wyjątkowego pecha co do firm albo ...i tu się ugryzę w język. Musiałeś się kiepsko rozglądać za pracą skoro tylko na gorsze firmy trafiałeś. Jeśli byłoby tak jak piszesz to dlaczego tyle ludzi stąd odchodzi i nie mam tu tylko na myśli pracowników produkcyjnych ale i ich przełożonych. Może i dyrem nie jesteś ale skoro twierdzisz "nigdzie nie miałem takich możliwości finansowych i rozwojowych jak tu" to pewnie niebawem zostaniesz :))

28.03.2012 07:22

Po pierwsze. Nie jestem dyrem Po drugie. Jeźeli znasz firmę w łodzi w której na produkcji zarobie więcej nie płaszcząc się przed kadrą kierowniczą o podwyżkę to powiedz, bo zwiedziłem wiele zakładów zanim dotarłem do asco i nigdzie nie miałeś takich możliwości finansowych i rozwojowych jak tu. Praca jak praca, robić trzeba, a skoro dla was praca ma być lżejsza od spania to faktycznie powinniście się rozejrzeć za inną robotą
    maciek

19.03.2012 22:33

To ile ci nawaliło w tym LUZie , że jesteś taki szczęśliwy.

18.03.2012 22:11

Dobra ludzie. Firma jak firma ma swoje plusy i minusy jak każda, jednym się spodoba innych odstraszy najlepiej sprawdzić samemu. Ja przed rozpoczęciem pracy w tej firmie czytałem te komentarze, ale zaryzykowałem i nie żałuje, a pracuje tu już dobre 2 lata. Może i jest w niektórych miejscach kiepska atmosfera, ale to wasza wina że jeszcze tego nie załatwiliście. Zarobki na początku moźe i nie ceikawe ale to szybko można zmienić (przynajmniej na produkcji). za pomocą systemu LUZ to od nas zależy jak się postaramy i kiedy zdamy egzaminy (prznajmniej do pewnego momętu). jedna sprawa mnie tylko w asco irytuje - straszna biurokracja która tylko utrudnia pracę. Tak czy owak polecam wszystkim zainteresowanym pracę w tej firmie
    Maciek

13.02.2012 14:46

To nie kapitalizm ta firma to jakiś Ośrodek Badawczy preferujący wszystko, tylko nie to związane z produkcją ważniejsze jest raportowanie niż produkcja detali . " DEMOKRACJA " jesteśmy skazani na jednego nieomylnego ŁASKAWCĘ.
    nawiedzony

07.02.2012 21:25

Wymagania jak w NASA, płaca na poziomie krajów 3-ego świata. Mam nadzieję, że kiedyś Polacy obudzą się i swoimi protestami będą domagać się warunków pracy oraz płac z Asco France, Holland, Englan (usunięte przez administratora) Jesteśmy gorsi? Robimy tyle samo(jak nie więcej) a zarabiamy mniej. W tej firmie nie ma mowy o demokracji, tu panuje dziki kapitalizm, a nawet, chyba nie przesadzę, [usunięte przez administratora] i permamentna inwigilacja pracownika...
    tadeusz

12.01.2012 18:43

pracowałem tam też trochę czasu. Zakad średni,pensje nizuitko. Złapałem fajniejszą pracę,to uciekłem. Do dziś wspominam,jak co niektórzy pseudo-przełożeni w szatni,ale nie tylko robili wydajność z dwiema pracownicami,co dzień zmiana.Wielu z Was może nie wiedzieć,ale to w weekendy było często. Nie napiszę szczegółów,bo wszyscy zorientowaliby się w temacie.

06.01.2012 16:24

Skoro nie było cię jakiś czas w ASCO to nie znasz aktualnie panującej atmosfery a to czasem jest równie ważne jak zarobki . Atmosfera w ASCO jest nie fajna i niektóre sprawy przekroczyły granice absurdu.

05.01.2012 17:00

A JA BYM DO ASCO WRÓCIŁ BYŁO JAK BYŁO PARE ZAKŁADÓW OD PRACY W TEJ FIRMIE PRZESZEDŁEM A TERAZ BYM SIE USTABILIZOWAŁ ZAROBKI JAK ZAROBKI ROBIC TRZEBA I NIC DO BANI BO POCO SIĘ ZBĘDNIE NAKRĘCAĆ .
    Mister univers

22.12.2011 09:06

Automaty z napojami nie są za darmo. Kaka od 60 gr do 1 Pln Chyba Pomyliłaś firmy. te nagrody to tez jakaś bajka lub czyjeś marzenie.:p Jedyne plusy to ścisłe przestrzeganie Przepisów BHP oraz prawa Pracy

16.11.2011 19:27

marceli - 2011-11-02 09:49:36 Super firma,z perspektywą rozwoju dobre warunki pracy,socjal,miła atmosfera,no i zarobki wcale nie takie małe.Jeśli ktoś będzie miał okazje pracować w tej firmie to naprawdę POLECAM. Ten wpis to jakieś LIZUSOSTWO pewnie Dyrektor dał znowu zlecenie do HR na pozytywny wpis. To wszystko bujda.
    marceli

02.11.2011 09:49

Ravnos

31.03.2011 22:52

A jak zarobki w jakosci ? Jakie progi mniej wiecej ? :) Orientuje sie ktos? Pozdrawiam

22.02.2011 22:07

nawiedzony - 2011-02-22 13:04:34 ..masz racje.Dotyczy tylko to tych,którym się chce, a nie tych którzy umieją tylko narzekac. Chyba się nie zrozumieliśmy, nie wszystkie działy mają możliwość zaliczania progów w systemie, a tym samym uzyskanie podwyżki. Tam gdzie system nie obowiązuje, podwyżki przyznaje przełożony danego działu, a na swoim przykładzie powiem,że nie wiem jakimi kategoriami się posługuje, obiektywnie na pewno nie. Raczej "kolesiostwo". I wiem co piszę, bo się starałem i robiłem więcej a mimo to [usunięte przez administratora] I nie narzekam, tylko stwierdzam fakty "nawiedzony".
    nawiedzony

22.02.2011 13:04

zawiedziony

17.02.2011 18:00

Aha, jeśli nie przepadasz za podwyżkami to praca dla Ciebie. Od dwóch lat ta sama pensja. Są oczywiście progi, po zaliczeniu których można zarobić więcej. Nie dotyczy to wszakże wszystkich...

27.01.2011 18:15

W Asco na Vs1 numatics jest spóła i ulubieńcy.
    mała łycha

13.01.2011 20:51

mój wcześniejszy wpis dotyczył oczywiście wypowiedzi tak zwanego anonima. Najbardziej rozbawił mnie fragment o zamianie miejsc pracy [usunięte przez administratora] o do zarobków to realne górne progi 2000 jako operator i 1600 dla pracownika montażu. Dyrektor po rozeznaniu sytuacji rynkowej uważa że to wspaniale wynagrodzenie za pracę na 3 zmianach ja korzystając z dobrodziejstwa demokracji pozwalam sobie mieć odmienną opinię.Na koniec troszkę o atmosferze bo przecież nie samymi pieniędzmi człowiek żyje , ludzie na podobnych stanowiskach (np operator-operator) są w stosunku do siebie życzliwi sam nie raz zaznałem pomocy gdy tylko jej potrzebowałem, problem polega na utrudnianiu pracy w zakładzie od paru lat istnieje tendencja do zatrudniania młodych pracowników biurowych każdy z nich chce sie wykazać jakąś innowacją w zamyśle ułatwiająca i usprawniającą prace, efekt oczywiście jest odwrotny często przekraczane są granicę absurdu. Pomału z zakładu produkcyjnego(który coś wytwarza) ASCO przeistacza się w biurowiec lub średniej klasy biuro rachunkowe a szkoda bo kiedyś była to naprawdę dobra firma.

Zostaw merytoryczną opinię o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.