Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.

2.2/5

Proces rekrutacji

Rozwój pracowników

Jak się u Nas pracuje?

• Skierniewice

5. Opinie o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.

Opinie o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o. Warszawa

Nie przegap nowości o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.!

25.05.2018 22:37

@Xman, a jak oceniasz warunki pracy w firmie ASCO? Wspominasz o benefitach, wymień proszę dokładnie jakie to benefity przysługują pracownikom tej firmy? Firma oferuję jakiegoś typu bony podczas świąt? Chętnie dowiemy się więcej, zapraszam Cię do kolejnego wpisu w tym wątku.
    Mira

28.05.2018 16:53

Pytania co oznaczają warunki pracy, bo dla jednego to będzie tylko kasa, a dla drugiego np. środowisko w jakim pracuje. Jedno można powiedzieć, że tutaj ta produkcja jest zupełnie inna niż np. w mojej poprzedniej pracy. Inna czyli nie jest głośno, nie śmierdzi, nie ma oleju na posadzce, nie jeżdżą wózki wkoło ciebie. Jest bezpiecznie, czysto i nowocześnie. Mówcie co chcecie, ale wiem co pisze. Zarobki mogłybyby być wyższe. No i premii nie ma. Jest karta na siłownie, ubezpieczenie, lekarz i karty na święta. Stolówka ma być jakoś w wakacje. To co na minus to goraco w lato a w zimie czasem za zimno.
    Jerzy

22.05.2018 11:22

Czy macie jakiś powód, że tak cicho zrobiło się na forum?

22.05.2018 15:56

Bo nic się nie dzieje, płaca średnia Łódzka z naciskiem na średnia. Atmosfera też słaba, widać frustrację pracowników z powodu słabych zarobków a dużych wymagań pracodawcy,Benefity (dużo się mówi a efekty dla pracowników marne) kilka możliwości, ale minimalna dopłat zakładu. Zakład słabo dba o swoich pracowników, typowa korporacja. Zarząd ma się bardzo dobrze, lepiej niż średnia Łódzka.

01.05.2018 09:28

A czy ASCO obecnie rekrutuje? Nie widziałam nic n stronie internetowej. Kto podpowie? Można liczyć od pracodawcy na prywatną opiekę lekarską? Są przyznawane dodatkowe benefity? Podzielcie się proszę tymi informacjami, na pewno będą one cenne dla innych. @Larisa, jak z tymi szkoleniami? Szef dotrzymał słowa?
    Gibon

01.05.2018 12:07

Alicja. Tak ASCO obecnie poszukuje pracowników. Wszystkie rekrutacje są wymienione na stronie: https://asco-numatics.dolaczdonas.pl/praca Płacą za polecenie innych osób więc warto z tego skorzystać. Benefity raczej standardowe, ale to wszystko co piszesz jest.

09.04.2018 14:11

@Ostatni, a jaka panuje atmosfera między pracownikami w Asco? Czy ktoś z Was aktualnie zatrudnionych w tej firmie mógłby przedstawić konkretnie warunki zatrudnienia jakie mogą zostać zaproponowane nowemu pracownikowi? Podzielcie się opiniami proszę?
    Larisa

17.04.2018 16:59

Zaczęłam tutaj pracować niedawno i to co mnie zaskoczyło pozytywnie to już na początku przy rozmowie z Panem na rekrutacji dowiedziałam się, że mam wpływ na swoją pensję pod warunkiem zaliczenia kolejnych etapów szkolenia. Nie wiem jeszcze jak to wygląda naprawdę ale zabrzamiało zachęcająco dlatego postawnowiła przyjąć tę pracę pomimo, że stawka którą mi zaproponowali nie jest najwyższa. 2500 zł. Wszystko będzie zależało czy uda mi się zatrudnić w firmie bo narazie jestem agencyjna.
    Ata

25.04.2018 18:30

Ha,ha zapomnij o szkoleniach i podwyżce !!
    Ostatni

20.03.2018 05:39

Nie polecam pracy w planowaniu produkcji. Źle zarządzany dział, brak szkolenia, zespół totalnie nie zgrany. Pracownicy tam są tylko ze względu na lokalizację

04.03.2018 11:08

Polityka Firmy: https://www.facebook.com/medpolmed/photos/a.1411724712393239.1073741839.1409352652630445/2097414780490892/?type=3&theater
    Domysł

13.01.2018 23:47

Firma Asco nie należy do firm, które należy omijać szerokim łukiem, jest dobrze prosperująca z ambicjami. Niestety zarządzana przez nieodpowiednie osoby. Dział (usunięte przez administratora)w którym miałem przyjemność (należy żałować) jako kierownika ma (usunięte przez administratora)traktuje ludzi jak śmieci, kilkakrotnie zaprasza do swojego biura pracowników na rozmowę, która zawsze kończy sie darciem...Myśli, że nikt tego nie słyszy. W pierwszym dniu na szkoleniu nasluchalem sie bardzo intensywnie na temat etyki, o tym jak bardzo ważne jest dla firmy jej przestrzeganie, gdzie w drugim dniu na szkoleniu w dziale od pierwszej osoby (nie pytając się pierwszy), która udzielala instruktażu, usłyszałem o (usunięte przez administratora) Zastanawiam się tylko po co tak zaawansowane etapy rekrutacji skoro ułamek tego nie odzwierciedla stanu realnego. Życzę wszystkiego dobrego firmie i sukcesu w odnalezieniu właściwej osoby na właściwym miejscu.
    operatocnc

20.03.2017 21:28

nie polecam chyba ze ktoś jest desperatem...omijać na 100 %
    Wystraszony

22.11.2017 22:08

Zgadzam sie, plotkarstwo i koleczko wzajemnej adoracji a te mo...dy snia mi sie po nocach piła4 to bajka przy nich

29.08.2017 15:19

@marc sporo czasu minęło. Mogło się dużo zmienić w firmie. Czy ktoś podzieli się taką informacją czy są obecnie w firmie szkolenia wstępne? Będą to pomocne informacje dla osób aplikujących do firmy ASCO Numatics Sp. z o.o.
    praconik vs2

23.10.2017 15:25

są ale one jak ktoś jest noga lub nie ma weny to i tak się nie nada...
    gość

22.05.2017 08:48

co z systemem premiowym dla pracowników biurowych ? jest jakaś premia? czy tylko goła podstawa?
    kilka lat w asco

23.10.2017 15:24

podstawa, oni i tak duzo zarabiają a mało robia, cala czarna robotę robi produkcja i montaż...
    bastian

22.04.2017 14:42

czy są oferty pracy na weekend ?sobota i niedziela w dowolnych godzinach uzależnionych od firmy ? dla osób którzy mają już umowę a chcą tylko dorobić ?

21.03.2017 10:55

@operatocnc, dlaczego tak oceniasz ASCO Numatics Sp. z o.o.?
    marc

20.04.2017 09:39

Byłem tam, jak zaczynali 20 lat temu. W ogłoszeniu tak fajnie wszystko: przeszkolimy, nauczymy. OK. Poszedłem. "Panieee jakie szkolenie, tu trzeba (usunięte przez administratora) robić od razu na pełnych obrotach !!!" Fajna firma.
    Brat

11.08.2017 11:49

Nic dodac nic ujac
    miko

30.06.2016 16:06

Specjalista ds. Planowania Sprzedaży i Operacji teraz jest u nich potrzebny no i widze, że taka osoba odpowiedzialny jest za wspieranie procesów planowania sprzedaży i operacji (S&OP) w Europie oraz za współpracę z zespołem ds. sprzedaży i operacji (Sales & Operations) przy zarządzaniu projektami i usprawnianiu wywiązywania się z dostaw.
    grzegi

08.05.2016 10:18

faktycznie troszkę tych stanowisk teraz jest, fajnie, że praca w łodzi co raz bardziej się rozwija i jest szansa na co raz to lepsze stanowiska :) poza tym fajne jest zwłaszcza to na European Quality Data Analyst, tylko wiadomo, znajomość branży europejskiej w tym zakresie robi znaczenie
    mani

19.04.2016 20:55

a to w ogól;e teraz kolego szanowny szukają kogoś na montaże? z tego co wiedzę to poszukują inżyniera kontruktora, młodszego specjalisty ds. paramteryzacji systemu ERP, a nawet data quality specjalisty (code request), to jest na pewno aktualne jak chcesz
    Zainteresowana

13.04.2016 11:23

Ile placa na montazach?

29.12.2016 09:25

Najnizsza krajowa
    Makbet

20.03.2016 20:52

No jest w czym wybierać, mam otwarte teraz trzy ogłoszenia i powiem Ci, że naprawdę warto się tutaj rozeznać i być może wysłać CV, ogólnie to sprawa jest super
    ambor

09.03.2016 17:53

Co do benefitów to rzeczywiście @alice jest w czym wybierać. Jednakże cieszy bardziej to, że liczą na rozwój swoich pracowników, stąd też właśnie te szkolenia.
    alice

05.03.2016 11:19

oczywiście @guns zatrudnić się u nich nie jest prosto. Tak jak teraz mają pracę dobrą dla profesjonalistów:Specjalista ds. Planowania Produkcji. Mają wymagania ale pomagają też. Mają Program Adaptacji Nowych Pracowników no i Multisport i inne. To bardzo rzadko spotykane
    mr index

23.10.2017 15:28

wszystkie benefity dawno upadły a za opieke lekarska się placi...

26.02.2016 17:58

05.03.2016 10:08

Jaki pakiet medyczny ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.

Konstruktorska 13 02-673 Warszawa

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    gość asco

23.02.2016 11:28

kogo zatrudnili na stanowisku dyrektora?
    pieprz

20.02.2016 13:08

nie wiem na jakie stanowisko chcesz kandydować, ale teraz dostępne jest np. European Quality Data Analyst no i chcą właśnie na umowę o pracę zatrudnić, więc dla ciebie będzie to na pewno korzystne :)
    szerman

08.01.2016 02:36

W poprzedniej robocie byłem na śmieciowej umowie. Zastanawiałem się czy w mojej branży jest opcja w ogóle na lepszą.W asco podobno obecnie jest taka możliwość?
    mifel

05.12.2015 03:15

jezeli ktos by chcial to spokojnie kariere w tej firmie moze robic. nie wiem tylko ile lat realnie mogloby zajac zeby jakies normalne stanowisko odziedziczyc
    bartek

02.12.2015 23:00

Poza pracownikiem w dziale IT, szukają także dyrektora działu projektowania i rozwoju. Wymagania są ogromne: wykształcenie wyższe inżynierskie i doświadczenie w pracy w dziale konstrukcyjnym/R&D (10 lat) oraz doświadczenie menedżerskie (minimum 7 lat)
    we

30.11.2015 19:08

też wydaje mi sie, że u nich znajomość języka się badzo liczy nawet na stanowisku związanym z It, tak jak mówi kolega wyżej. Dajcie znać prosze jeszcze jak to jest z atmosferą?
    ytre

28.11.2015 16:04

natknąłem sie jakiś czas temu an dwie oferty pracy od firmy Asco Numatics Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością a mianowicie na kieorwnika działu IT oraz dyrektora działu projektowania i rozwoju
    jaks

20.09.2015 20:09

No niestety, ale kazdy audyt wiaze się z jakimś stresem, czasem także uniemożliwia np. wzięcie dnia wolnego lub nawet wyjazd na urlop, trzeba się dostosować. Jednak jeśli ktoś jest wyszkolony i robi wszystko dobrze, to audytor powinien być zadowolony i nie ma czego się bać. No chyba, że ktoś ma niedociągnięcia.
    mils

20.09.2015 20:03

a ja tak zrobie @An, owszem sprobuje sie dostac i popracowac. o mojej poprzedniej firmie tez bylo duzo roznych opini, a jakos jak zaczelam prace to inne wrazenie odnioslam, ale ze wzgledu przeprowadzi musze zmienic prace. a widze ze aktualnie poszukuja osoba na stanowiska Specjalista ds. Planowania Produkcji, inzynier sprzedazy oraz Inżynier ds. Technicznego Wsparcia sprzedaży. wiec jak wspomnialam zaaplikuje.
    An

23.08.2015 11:10

Najpierw się postaraj Elcia o to zatrudnienie, popracuj z pół roku i później możesz dywagować.
    elcia

21.08.2015 16:14

audyty @an to bardzo dobra sprawa, poprawiają jakość usług i się ich nie czepiaj. ja wiem że jeśli postaram się u nich o zatrudnienie jako inżynier produktu i procesu, bo taki wakat jest teraz w firmie w Łodzi, to na pewno na audyty nie będe narzekała. przynajmniej będę miała świadomość że wszystko robię dobrze
    artik

22.07.2015 06:41

Nie uważam, żeby duża liczba audytów źle wpływałą na pracę w jakiejkolwiek firmie, bo przecież jeśli jest audyt to potem są jakieś zalecenia do wykonania. A to dlatego, żeby firma lepiej prosperowała i robiła lepsze wyniki. Szkoda, że jeszcze u nas w Polsce takie podejście jest, żę jeśli jest sprawdzanie to od razu jest źle. Mnie zainteresowałą ta firma przez ogłoszenie na pracuj.pl na młodszego inżyniera w dziale R&D - jestem na ostatnim roku i taki projekt to idealna szansa.
    An

20.08.2015 18:58

artik, zalecenia po audycie powinny być robione rzetelnie, a nie tak by się podobały tylko pewnym osobom. Także liczba audytów jak widać na przykładzie wpływa na prace w różnoraki sposób niekoniecznie pozytywny.
    greenjob

14.06.2015 20:11

Wykasują tę opinię czy nie?
    Czołgista

10.06.2015 10:44

Jako pracownik na wakacje masz najniższą krajową. System egzaminów - na początku masz do zdania kilkanaście egzaminów dotyczących firmy (nie zależnie od twoich kompetencji lub stanowiska) jak nie zdasz, nie masz zatrudnienia. Jak przez to przejdziesz masz następne egzaminy, odnoszące się do twojego stanowiska pracy - jak zdasz dostajesz podwyżkę. Ok 110zł za każdy egz. Egzaminy ciężkie do zdania, często nie związane z wykonywaną pracą. Po nie zdanym egz okres karencji 30 dni. System siłowni/basenów/atrakcji sportowych - płatny (zakład dopłaca tylko do najniższego karnetu) Zakład beznadziejny, cały czas ktoś się czepia, wywołuje presje. Dużo audytów, zła atmosfera pracy. Niskie zarobki
    Oferty Pracy

07.03.2015 22:47

Pracownik Sekretariatu Asco Numatics Sp.z.o.o. 2015-02-16 Żródło: Gowork.pl Łódź (łódzkie) Pracownik Sekretariatu Miejsce pracy: Łódź, Zakład Produkcyjny, ul. Kurczaki 132   W strukturze organizacyjnej Pracownik Sekretariatu będzie podlegał/a funkcyjnie Asystentce Dyrektora Operacyjnego Zatrudnienie przez firmę zewnętrzną   Główny cel stanowiska: Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za prowadzenie recepcji, rejestrowanie faktur, przygotowywanie prezentacji i raportów, obsługę gości,
    xxx

18.02.2015 19:38

Kto chetny po wakacjach na wyjazd do Anglii za kasą? może do west pimbo do asco w UK? zawsze jakis grosz wpadnie a i mozna przywrocic produkcje ktora przejelismy. Lub gdzie kolwiek pracowac za 1800funtow jako operator lub kto kolwiek
    ANDZIUS

28.06.2015 00:10

ja chętna pisz na [email protected] :)

18.02.2015 19:31

łukasz

19.02.2015 20:27

za ile na reke to jest wazne
    MAJ

19.12.2014 18:07

Normy wyśrubowane nawet starzy pracownicy mają problem z wykonaniem.Firma chwali się jakością ale mija to się z celem w związku z narzuconymi normami.Maszyny zaniedbane mimo ciągłych prewencji bo DuR ich nie umie dobrze naprawić oczywiście za wadliwie wykonane detale przez te urządzenia winę ponosi pracownik nierzadko zmusza się pracowników w celu poprawy tych detali do zostawania po pracy w ramach niepłatnych nadgodzin.Zakład lubuje się w różnego rodzaju zebraniach jak za komuny często już po godzinach pracy,częste szkolenia .Płaca :O ile stali pracownicy mają jeszcze pensje w miarę chociaż szału nie ma to pracownicy tymczasowi dostają grosze i umowę co miesiąc żenada dużo się obiecuje i nic z tego nie wynika mam nadzieje że dyrektor wyciągnie wnioski bo jeśli nie to jeszcze trochę a pies z kulawą nogą tam nie zajrzy

21.12.2014 12:34

Dyrektor nie wyciągnie wniosków, bo wszystko, co się dzieje w tym zakładzie to jego pomysł i sposób na funkcjonowanie tej firmy.

23.11.2014 13:18

Jaki pakiet socjalny taki nie istnieje w Asco

18.11.2014 10:40

Taka jest sytuacja w Asco.Czytaj artykuł:http://www.biztok.pl/biznes/polacy-coraz-tansza-sila-robocza-firmy-nie-chca-dawac-podwyzek_a18807

Zostaw merytoryczną opinię o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.