ASCO Numatics Sp. z o.o.
2 162 6 1

Opinie o ASCO Numatics Sp. z o.o.

Johnny

Firma ma bardzo dziwny system rekrutacji. Jeśli złożysz przez ich stronę aplikację na dane stanowisko i cię odrzucą, a za kilka miesięcy znów się pojawi ta sama oferta i podejmiesz kolejną próbę aplikowania, to system automatycznie odrzuci twoją aplikajcę. Widać zakładają, że nie możesz przez ten czas nabrać doświadczenia pracując w innej firmie lub przechodząc odpowiednie szkolenia.

Tron

Witam jakie opinie względem operatorów wózków widłowych Czy praca sama w sobie jest ok Jak zarobkowo Pozdrawiam

Romuald

Atmosfera czasem jest taka, ze widza jak sie meczysz a sa tylko podsmiewujki. Nie licz ze Ci pomoga. Kazdy pilnuje swojego nosa i ma ciebie gdzies. Na szkoleniu masz etyke itd - ale w realu z etyka jest ja z UFO niby istnieje ale w realu nikt jej nie widzial. Szkolenia to tez UFO, rzadko ich uświadczysz. Wiec niczym w grze Disciples - musisz przejść(usunięte przez administratora)z drużyny diabłów by moc awansować na wyższy poziom. Najfajniejsze sa te normy na papierze wyliczone wg Excela ile to niby masz otworów wywiercić na minute, ile to produktów wykonac. Fajnie by bylo jak by pan kierownik tak stanął przy maszynie popracowac 3 dni chociaz czy tez by mu wyszlo jak w excelu? Pare osob jest wspanialych ale pare za to wiekszosc patrzy jak ci wbic noz w plecy.

Klaudia

Witam. Jak oceniacie pracę w dziale planowania?

anonymous

http://praca-niemcy24.pl/od-zaraz/smieciarz

P

Nie polecam chyba że ktoś ma ochotę nabawić się nerwicy

Zainteresowany
@P 21.08.2018 22:38

Witaj. Mówisz o pracy na produkcji, czy w biurze?

ASCO Numatics Sp. z o.o.
pracodawca
@P 21.08.2018 22:38

Dziękuję za przekazanie tej opinii. Codziennie dokładamy starań aby atmosfera pracy w naszej firmie była jak najlepsza. Zwracamy uwagę na wszelkie uwagi ze strony naszych Pracowników, dlatego jesteśmy otwarci aby poznać więcej szczegółów Pani/Pana opinii. Mamy wiele przykładów opinii Pracowników pokazujących, że praca w naszej firmie jest pracą spokojną i dobrze zorganizowaną.

Ania

Witam, Wiem, że Flexidea zatrudnia do Asco. Czy ktoś z pracowników może napisać po jakim czasie można otrzymać umowę bezpośrednio od Asco? Jakie są wynagrodzenia po przejęciu przez Asco? Czy kobiety są zatrudniane na CNC?

Scorpion
@Ania 26.06.2018 12:59

Początkowa umowa jest przez Flexideę i zdaje się że na rok czasu. Nie wykluczone że jeśli ktoś ma wiedzę i doświadczenie to dostanie umowę na Asco. Jeśli chodzi o przejście z Flexidei na Asco nie jest to określone czasowo, wszystko zależy od przełożonego kiedy za wnioskuje o to patrząc na twoją pracę , obecności , zaangażowanie itp. ( zależy od przełożonego ale często trzeba za tym chodzić samemu i prosić o zmianę tej umowy). Co do CNC to zdarzało się że pracowały kobiety, obecnie nie ma takiej. Jeśli masz jakąś wiedzę w tym zakresie i chęć pracy przy maszynach CNC to możesz aplikować . Początkowe wynagrodzenie na CNC to 2500brutto, później zdajesz egzaminy i zwiększasz to wynagrodzenie do Max 5100brutto ( egzaminy np. rysunek tech, pomiary, obsługa i przezbrojenie maszyny itd)

PiriPiri
@Scorpion 26.06.2018 18:29

Scorpion, ostatnio wynagrodzenia zostały zwiększone i teraz na wejściu otrzymujesz 2900 zł jako Operator CNC. Co do przejścia z Agencji na ASCO, to są przypadki, że już po 2 miesiącach pracowników przejmowali. W moim dziale chłopak dostał skierowanie na badanie już po 1,5 miesiącu. Wszystko zależy od posiadanych umiejętności. Dobry magazynier to i szybko go przejeli na etat.

ASCO Numatics Sp. z o.o.
pracodawca
@PiriPiri 17.08.2018 09:37

Okres zatrudnienia w Agencji Pracy Tymczasowej bywa różny i jest uzależniony od kilku czynników. PiriPiri masz rację pisząc, że umiejętności mają znaczenie i wpływają na gotowość firmy do przejęcia Pracownika, jednak są jeszcze inne elementy, które również mają znaczenie. Faktem jest, że firma przejmuje na swój etat od kilkunastu do kilkudziesięciu Pracowników w każdym roku i cały czas systematycznie się rozwija a co za tym idzie stwarza możliwości stabilnej, stałej pracy dla coraz większej grupy pracowników.

Tomasz

Jaką umowę daje firma na początek?

Scorpion

Witam Odnośnie pracy w Asco można powiedzieć wiele, tak pozytywnych jak i negatywnych opinii. Jeśli chodzi o atmosferę, zarobki i rozwój osobisty jest to uzależnione od działu na jaki aplikujesz. Praca na montażu to głównie praca na stanowiskach jednoosobowych i liniach produkcyjnych, normy są wyśrubowane - więc trzeba się wykazać aby przełożeni byli zadowoleni, zarobki są mniejsze niż na dziale maszyn CNC (zaczynasz od 2400 brutto/2500brutto (CNC), poprzez zdawanie egzaminów można dojść do 4000brutto/5000brutto (CNC) – ostatnio dali możliwość podwyższenia sobie pensji awansem na miesiące wakacyjne) (usunięte przez administratora) Ogólnie zakład charakteryzuje się czystością i porządkiem (oczywiście na pierwszy rzut oka, dział Lean Manufacturing tu nie istnieje choć zatrudnili Dyrektora do tego działu aby zarządzać jedną osobą (LOL :P)). Praca na CNC jest ciekawa i dla osoby bez doświadczenie jest możliwością nauki i rozwoju w tym zakresie, choć w dalszej perspektywie i dla osób z doświadczeniem, zarobki nie są adekwatne do wiedzy i umiejętności. I na koniec przybliżając temat benefitów wygląda to tak: - dofinansowanie do System OK (pracownik płaci 27zł i może wejść 8 razy w miesiącu na różne atrakcje, jeśli chce open musi dopłacić 59zł) - pakiet medyczny LUXMed jest odpłatny i firma niewiele dokłada do tego - dodatkowe ubezpieczenie jest odpłatne (najniższy pakiet około 45zł/ miesięcznie) - restauracja w stołówce jest ale póki co zamknieta, dofinansowanie do posiłków ma być (alepóki co brak szczegółów)

Patryk

Jaka macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

Alicja

@Mira, dziękujemy za Twój wpis, czy możesz napisać coś na temat godzin pracy? Są tylko dwie zmiany i praca odbywa się w trybie 8 godzinnym? Chętnie dowiemy się więcej, będzie nam niezwykle miło za Twój kolejny wpis w wątku firmy ASCO Numatics.

Mira
@Alicja 01.06.2018 18:49

Tak praca jest 2 zmianowa. Jest sporo nadgodzin dla chętnych więc można sobie dorobić. Niestety restauracja jest ale jeszcze nie działa. Natomiast podwyżki mają być w zależności od posiadanej wiedzy. Każdy będzie mógł sam zdecydować na jaki poziom wiedzy ma i po zaliczeniu weryfikacji u Trenera dostanie podwyżkę. Wydaje mi sie, że uczciwie.

Alicja

@Xman, a jak oceniasz warunki pracy w firmie ASCO? Wspominasz o benefitach, wymień proszę dokładnie jakie to benefity przysługują pracownikom tej firmy? Firma oferuję jakiegoś typu bony podczas świąt? Chętnie dowiemy się więcej, zapraszam Cię do kolejnego wpisu w tym wątku.

Mira
@Alicja 25.05.2018 22:37

Pytania co oznaczają warunki pracy, bo dla jednego to będzie tylko kasa, a dla drugiego np. środowisko w jakim pracuje. Jedno można powiedzieć, że tutaj ta produkcja jest zupełnie inna niż np. w mojej poprzedniej pracy. Inna czyli nie jest głośno, nie śmierdzi, nie ma oleju na posadzce, nie jeżdżą wózki wkoło ciebie. Jest bezpiecznie, czysto i nowocześnie. Mówcie co chcecie, ale wiem co pisze. Zarobki mogłybyby być wyższe. No i premii nie ma. Jest karta na siłownie, ubezpieczenie, lekarz i karty na święta. Stolówka ma być jakoś w wakacje. To co na minus to goraco w lato a w zimie czasem za zimno.

Jerzy

Czy macie jakiś powód, że tak cicho zrobiło się na forum?

Xman
@Jerzy 22.05.2018 11:22

Bo nic się nie dzieje, płaca średnia Łódzka z naciskiem na średnia. Atmosfera też słaba, widać frustrację pracowników z powodu słabych zarobków a dużych wymagań pracodawcy,Benefity (dużo się mówi a efekty dla pracowników marne) kilka możliwości, ale minimalna dopłat zakładu. Zakład słabo dba o swoich pracowników, typowa korporacja. Zarząd ma się bardzo dobrze, lepiej niż średnia Łódzka.

Alicja

A czy ASCO obecnie rekrutuje? Nie widziałam nic n stronie internetowej. Kto podpowie? Można liczyć od pracodawcy na prywatną opiekę lekarską? Są przyznawane dodatkowe benefity? Podzielcie się proszę tymi informacjami, na pewno będą one cenne dla innych. @Larisa, jak z tymi szkoleniami? Szef dotrzymał słowa?

Gibon
@Alicja 01.05.2018 09:28

Alicja. Tak ASCO obecnie poszukuje pracowników. Wszystkie rekrutacje są wymienione na stronie: https://asco-numatics.dolaczdonas.pl/praca Płacą za polecenie innych osób więc warto z tego skorzystać. Benefity raczej standardowe, ale to wszystko co piszesz jest.

Alicja

@Ostatni, a jaka panuje atmosfera między pracownikami w Asco? Czy ktoś z Was aktualnie zatrudnionych w tej firmie mógłby przedstawić konkretnie warunki zatrudnienia jakie mogą zostać zaproponowane nowemu pracownikowi? Podzielcie się opiniami proszę?

Misia11
@Alicja 09.04.2018 14:11

Atmosfera między Pracownikami to zawsze sprawa indywidualna. Ja pracuję w dziale, w którym atmosfera jest bardzo dobra. W każdej firmie się znajdzie ktoś komu nie pasuje kolega czy koleżanka ze stanowiska obok :) Co do wynagrodzeń to się nie wypowiem, natomiast wiem, że Pani w Flexidea wszystko ci opowie czarno na białym jeśli zdecydujesz się na udział w procesie rekrutacji.

Larisa
@Alicja 09.04.2018 14:11

Zaczęłam tutaj pracować niedawno i to co mnie zaskoczyło pozytywnie to już na początku przy rozmowie z Panem na rekrutacji dowiedziałam się, że mam wpływ na swoją pensję pod warunkiem zaliczenia kolejnych etapów szkolenia. Nie wiem jeszcze jak to wygląda naprawdę ale zabrzamiało zachęcająco dlatego postawnowiła przyjąć tę pracę pomimo, że stawka którą mi zaproponowali nie jest najwyższa. 2500 zł. Wszystko będzie zależało czy uda mi się zatrudnić w firmie bo narazie jestem agencyjna.

Ata
@Larisa 17.04.2018 16:59

Ha,ha zapomnij o szkoleniach i podwyżce !!

Ostatni

Nie polecam pracy w planowaniu produkcji. Źle zarządzany dział, brak szkolenia, zespół totalnie nie zgrany. Pracownicy tam są tylko ze względu na lokalizację

Xman

Polityka Firmy: https://www.facebook.com/medpolmed/photos/a.1411724712393239.1073741839.1409352652630445/2097414780490892/?type=3&theater

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w ASCO Numatics Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Domysł

Firma Asco nie należy do firm, które należy omijać szerokim łukiem, jest dobrze prosperująca z ambicjami. Niestety zarządzana przez nieodpowiednie osoby. Dział (usunięte przez administratora)w którym miałem przyjemność (należy żałować) jako kierownika ma (usunięte przez administratora)traktuje ludzi jak śmieci, kilkakrotnie zaprasza do swojego biura pracowników na rozmowę, która zawsze kończy sie darciem...Myśli, że nikt tego nie słyszy. W pierwszym dniu na szkoleniu nasluchalem sie bardzo intensywnie na temat etyki, o tym jak bardzo ważne jest dla firmy jej przestrzeganie, gdzie w drugim dniu na szkoleniu w dziale od pierwszej osoby (nie pytając się pierwszy), która udzielala instruktażu, usłyszałem o (usunięte przez administratora) Zastanawiam się tylko po co tak zaawansowane etapy rekrutacji skoro ułamek tego nie odzwierciedla stanu realnego. Życzę wszystkiego dobrego firmie i sukcesu w odnalezieniu właściwej osoby na właściwym miejscu.

operatocnc

nie polecam chyba ze ktoś jest desperatem...omijać na 100 %

Wystraszony
@operatocnc 20.03.2017 21:28

Zgadzam sie, plotkarstwo i koleczko wzajemnej adoracji a te mo...dy snia mi sie po nocach piła4 to bajka przy nich

Alicja

@marc sporo czasu minęło. Mogło się dużo zmienić w firmie. Czy ktoś podzieli się taką informacją czy są obecnie w firmie szkolenia wstępne? Będą to pomocne informacje dla osób aplikujących do firmy ASCO Numatics Sp. z o.o.

praconik vs2
@Alicja 29.08.2017 15:19

są ale one jak ktoś jest noga lub nie ma weny to i tak się nie nada...

gość

co z systemem premiowym dla pracowników biurowych ? jest jakaś premia? czy tylko goła podstawa?

kilka lat w asco
@gość 22.05.2017 08:48

podstawa, oni i tak duzo zarabiają a mało robia, cala czarna robotę robi produkcja i montaż...

bastian

czy są oferty pracy na weekend ?sobota i niedziela w dowolnych godzinach uzależnionych od firmy ? dla osób którzy mają już umowę a chcą tylko dorobić ?

Alicja

@operatocnc, dlaczego tak oceniasz ASCO Numatics Sp. z o.o.?

marc
@Alicja 21.03.2017 10:55

Byłem tam, jak zaczynali 20 lat temu. W ogłoszeniu tak fajnie wszystko: przeszkolimy, nauczymy. OK. Poszedłem. "Panieee jakie szkolenie, tu trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robić od razu na pełnych obrotach !!!" Fajna firma.

Brat
@marc 20.04.2017 09:39

Nic dodac nic ujac

Alicja

Wiedzieliście, że ASCO Numatics Sp. z o.o. oferuje praktyki i staże? Wszystkie informacje są zamieszczone pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,6019,0,0,praktyki+i+sta%C5%BCe ;)

miko

Specjalista ds. Planowania Sprzedaży i Operacji teraz jest u nich potrzebny no i widze, że taka osoba odpowiedzialny jest za wspieranie procesów planowania sprzedaży i operacji (S&OP) w Europie oraz za współpracę z zespołem ds. sprzedaży i operacji (Sales & Operations) przy zarządzaniu projektami i usprawnianiu wywiązywania się z dostaw.

grzegi

faktycznie troszkę tych stanowisk teraz jest, fajnie, że praca w łodzi co raz bardziej się rozwija i jest szansa na co raz to lepsze stanowiska :) poza tym fajne jest zwłaszcza to na European Quality Data Analyst, tylko wiadomo, znajomość branży europejskiej w tym zakresie robi znaczenie

mani

a to w ogól;e teraz kolego szanowny szukają kogoś na montaże? z tego co wiedzę to poszukują inżyniera kontruktora, młodszego specjalisty ds. paramteryzacji systemu ERP, a nawet data quality specjalisty (code request), to jest na pewno aktualne jak chcesz

Zainteresowana

Ile placa na montazach?

Nick
@Zainteresowana 13.04.2016 11:23

Najnizsza krajowa

Makbet

No jest w czym wybierać, mam otwarte teraz trzy ogłoszenia i powiem Ci, że naprawdę warto się tutaj rozeznać i być może wysłać CV, ogólnie to sprawa jest super

Zostaw opinię o ASCO Numatics Sp. z o.o. - Łódź (zakład produkcyjny)

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASCO Numatics Sp. z o.o.