Opinie o ASCO Numatics Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASCO Numatics Sp. z o.o.

Igor

Zastanawiam sie nad aplikowaniem do firmy i po lekturze waszych opinii muszę przemyśleć.

operatocnc

nie polecam chyba ze ktoś jest desperatem...omijać na 100 %

Wystraszony
@operatocnc 20.03.2017 21:28
nie polecam chyba ze ktoś jest desperatem...omijać na 100 %

Zgadzam sie, plotkarstwo i koleczko wzajemnej adoracji a te mo...dy snia mi sie po nocach piła4 to bajka przy nich

Alicja

@marc sporo czasu minęło. Mogło się dużo zmienić w firmie. Czy ktoś podzieli się taką informacją czy są obecnie w firmie szkolenia wstępne? Będą to pomocne informacje dla osób aplikujących do firmy ASCO Numatics Sp. z o.o.

praconik vs2
@Alicja 29.08.2017 15:19
@marc sporo czasu minęło. Mogło się dużo zmienić w firmie. Czy ktoś podzieli się taką informacją czy są obecnie w firmie szkole...

są ale one jak ktoś jest noga lub nie ma weny to i tak się nie nada...

gość

co z systemem premiowym dla pracowników biurowych ? jest jakaś premia? czy tylko goła podstawa?

kilka lat w asco
@gość 22.05.2017 08:48
co z systemem premiowym dla pracowników biurowych ? jest jakaś premia? czy tylko goła podstawa?

podstawa, oni i tak duzo zarabiają a mało robia, cala czarna robotę robi produkcja i montaż...

bastian

czy są oferty pracy na weekend ?sobota i niedziela w dowolnych godzinach uzależnionych od firmy ? dla osób którzy mają już umowę a chcą tylko dorobić ?

Alicja

@operatocnc, dlaczego tak oceniasz ASCO Numatics Sp. z o.o.?

marc
@Alicja 21.03.2017 10:55
@operatocnc, dlaczego tak oceniasz ASCO Numatics Sp. z o.o.?

Byłem tam, jak zaczynali 20 lat temu. W ogłoszeniu tak fajnie wszystko: przeszkolimy, nauczymy. OK. Poszedłem. "Panieee jakie szkolenie, tu trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robić od razu na pełnych obrotach !!!" Fajna firma.

Brat
@marc 20.04.2017 09:39
Byłem tam, jak zaczynali 20 lat temu. W ogłoszeniu tak fajnie wszystko: przeszkolimy, nauczymy. OK. Poszedłem. "Panieee ja...

Nic dodac nic ujac

Alicja

Wiedzieliście, że ASCO Numatics Sp. z o.o. oferuje praktyki i staże? Wszystkie informacje są zamieszczone pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,6019,0,0,praktyki+i+sta%C5%BCe ;)

miko

Specjalista ds. Planowania Sprzedaży i Operacji teraz jest u nich potrzebny no i widze, że taka osoba odpowiedzialny jest za wspieranie procesów planowania sprzedaży i operacji (S&OP) w Europie oraz za współpracę z zespołem ds. sprzedaży i operacji (Sales & Operations) przy zarządzaniu projektami i usprawnianiu wywiązywania się z dostaw.

grzegi

faktycznie troszkę tych stanowisk teraz jest, fajnie, że praca w łodzi co raz bardziej się rozwija i jest szansa na co raz to lepsze stanowiska :) poza tym fajne jest zwłaszcza to na European Quality Data Analyst, tylko wiadomo, znajomość branży europejskiej w tym zakresie robi znaczenie

mani

a to w ogól;e teraz kolego szanowny szukają kogoś na montaże? z tego co wiedzę to poszukują inżyniera kontruktora, młodszego specjalisty ds. paramteryzacji systemu ERP, a nawet data quality specjalisty (code request), to jest na pewno aktualne jak chcesz

Zainteresowana

Ile placa na montazach?

Nick
@Zainteresowana 13.04.2016 11:23
Ile placa na montazach?

Najnizsza krajowa

Makbet

No jest w czym wybierać, mam otwarte teraz trzy ogłoszenia i powiem Ci, że naprawdę warto się tutaj rozeznać i być może wysłać CV, ogólnie to sprawa jest super

ambor

Co do benefitów to rzeczywiście @alice jest w czym wybierać. Jednakże cieszy bardziej to, że liczą na rozwój swoich pracowników, stąd też właśnie te szkolenia.

alice

oczywiście @guns zatrudnić się u nich nie jest prosto. Tak jak teraz mają pracę dobrą dla profesjonalistów:Specjalista ds. Planowania Produkcji. Mają wymagania ale pomagają też. Mają Program Adaptacji Nowych Pracowników no i Multisport i inne. To bardzo rzadko spotykane

mr index
@alice 05.03.2016 11:19
oczywiście @guns zatrudnić się u nich nie jest prosto. Tak jak teraz mają pracę dobrą dla profesjonalistów:Specjalista ds. Plan...

wszystkie benefity dawno upadły a za opieke lekarska się placi...

anonim

(usunięte przez administratora)

Xman

Jaki pakiet medyczny ?

gość asco

kogo zatrudnili na stanowisku dyrektora?

pieprz

nie wiem na jakie stanowisko chcesz kandydować, ale teraz dostępne jest np. European Quality Data Analyst no i chcą właśnie na umowę o pracę zatrudnić, więc dla ciebie będzie to na pewno korzystne :)

szerman

W poprzedniej robocie byłem na śmieciowej umowie. Zastanawiałem się czy w mojej branży jest opcja w ogóle na lepszą.W asco podobno obecnie jest taka możliwość?

mifel

jezeli ktos by chcial to spokojnie kariere w tej firmie moze robic. nie wiem tylko ile lat realnie mogloby zajac zeby jakies normalne stanowisko odziedziczyc

bartek

Poza pracownikiem w dziale IT, szukają także dyrektora działu projektowania i rozwoju. Wymagania są ogromne: wykształcenie wyższe inżynierskie i doświadczenie w pracy w dziale konstrukcyjnym/R&D (10 lat) oraz doświadczenie menedżerskie (minimum 7 lat)

we

też wydaje mi sie, że u nich znajomość języka się badzo liczy nawet na stanowisku związanym z It, tak jak mówi kolega wyżej. Dajcie znać prosze jeszcze jak to jest z atmosferą?

ytre

natknąłem sie jakiś czas temu an dwie oferty pracy od firmy Asco Numatics Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością a mianowicie na kieorwnika działu IT oraz dyrektora działu projektowania i rozwoju

jaks

No niestety, ale kazdy audyt wiaze się z jakimś stresem, czasem także uniemożliwia np. wzięcie dnia wolnego lub nawet wyjazd na urlop, trzeba się dostosować. Jednak jeśli ktoś jest wyszkolony i robi wszystko dobrze, to audytor powinien być zadowolony i nie ma czego się bać. No chyba, że ktoś ma niedociągnięcia.

mils

a ja tak zrobie @An, owszem sprobuje sie dostac i popracowac. o mojej poprzedniej firmie tez bylo duzo roznych opini, a jakos jak zaczelam prace to inne wrazenie odnioslam, ale ze wzgledu przeprowadzi musze zmienic prace. a widze ze aktualnie poszukuja osoba na stanowiska Specjalista ds. Planowania Produkcji, inzynier sprzedazy oraz Inżynier ds. Technicznego Wsparcia Sprzedaży. wiec jak wspomnialam zaaplikuje.

An

Najpierw się postaraj Elcia o to zatrudnienie, popracuj z pół roku i później możesz dywagować.

elcia

audyty @an to bardzo dobra sprawa, poprawiają jakość usług i się ich nie czepiaj. ja wiem że jeśli postaram się u nich o zatrudnienie jako inżynier produktu i procesu, bo taki wakat jest teraz w firmie w Łodzi, to na pewno na audyty nie będe narzekała. przynajmniej będę miała świadomość że wszystko robię dobrze

artik

Nie uważam, żeby duża liczba audytów źle wpływałą na pracę w jakiejkolwiek firmie, bo przecież jeśli jest audyt to potem są jakieś zalecenia do wykonania. A to dlatego, żeby firma lepiej prosperowała i robiła lepsze wyniki. Szkoda, że jeszcze u nas w Polsce takie podejście jest, żę jeśli jest sprawdzanie to od razu jest źle. Mnie zainteresowałą ta firma przez ogłoszenie na pracuj.pl na młodszego inżyniera w dziale R&D - jestem na ostatnim roku i taki projekt to idealna szansa.

An
@artik 22.07.2015 06:41
Nie uważam, żeby duża liczba audytów źle wpływałą na pracę w jakiejkolwiek firmie, bo przecież jeśli jest audyt to potem są jak...

artik, zalecenia po audycie powinny być robione rzetelnie, a nie tak by się podobały tylko pewnym osobom. Także liczba audytów jak widać na przykładzie wpływa na prace w różnoraki sposób niekoniecznie pozytywny.

greenjob

Wykasują tę opinię czy nie?

Czołgista

Jako pracownik na wakacje masz najniższą krajową. System egzaminów - na początku masz do zdania kilkanaście egzaminów dotyczących firmy (nie zależnie od twoich kompetencji lub stanowiska) jak nie zdasz, nie masz zatrudnienia. Jak przez to przejdziesz masz następne egzaminy, odnoszące się do twojego stanowiska pracy - jak zdasz dostajesz podwyżkę. Ok 110zł za każdy egz. Egzaminy ciężkie do zdania, często nie związane z wykonywaną pracą. Po nie zdanym egz okres karencji 30 dni. System siłowni/basenów/atrakcji sportowych - płatny (zakład dopłaca tylko do najniższego karnetu) Zakład beznadziejny, cały czas ktoś się czepia, wywołuje presje. Dużo audytów, zła atmosfera pracy. Niskie zarobki

Oferty Pracy

Pracownik Sekretariatu Asco Numatics Sp.z.o.o. 2015-02-16 Żródło: Gowork.pl Łódź (łódzkie) Pracownik Sekretariatu Miejsce pracy: Łódź, Zakład Produkcyjny, ul. Kurczaki 132   W strukturze organizacyjnej Pracownik Sekretariatu będzie podlegał/a funkcyjnie Asystentce Dyrektora Operacyjnego Zatrudnienie przez firmę zewnętrzną   Główny cel stanowiska: Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za prowadzenie recepcji, rejestrowanie faktur, przygotowywanie prezentacji i raportów, obsługę gości,

xxx

Kto chetny po wakacjach na wyjazd do Anglii za kasą? może do west pimbo do asco w UK? zawsze jakis grosz wpadnie a i mozna przywrocic produkcje ktora przejelismy. Lub gdzie kolwiek pracowac za 1800funtow jako operator lub kto kolwiek

ANDZIUS
@xxx 18.02.2015 19:38
Kto chetny po wakacjach na wyjazd do Anglii za kasą? może do west pimbo do asco w UK? zawsze jakis grosz wpadnie a i mozna przy...

ja chętna pisz na 19angdon95@wp.pl :)

anonim

(usunięte przez administratora)

łukasz

za ile na reke to jest wazne

MAJ

Normy wyśrubowane nawet starzy pracownicy mają problem z wykonaniem.Firma chwali się jakością ale mija to się z celem w związku z narzuconymi normami.Maszyny zaniedbane mimo ciągłych prewencji bo DuR ich nie umie dobrze naprawić oczywiście za wadliwie wykonane detale przez te urządzenia winę ponosi pracownik nierzadko zmusza się pracowników w celu poprawy tych detali do zostawania po pracy w ramach niepłatnych nadgodzin.Zakład lubuje się w różnego rodzaju zebraniach jak za komuny często już po godzinach pracy,częste szkolenia .Płaca :O ile stali pracownicy mają jeszcze pensje w miarę chociaż szału nie ma to pracownicy tymczasowi dostają grosze i umowę co miesiąc żenada dużo się obiecuje i nic z tego nie wynika mam nadzieje że dyrektor wyciągnie wnioski bo jeśli nie to jeszcze trochę a pies z kulawą nogą tam nie zajrzy

Xman
@MAJ 19.12.2014 18:07
Normy wyśrubowane nawet starzy pracownicy mają problem z wykonaniem.Firma chwali się jakością ale mija to się z celem w związku...

Dyrektor nie wyciągnie wniosków, bo wszystko, co się dzieje w tym zakładzie to jego pomysł i sposób na funkcjonowanie tej firmy.

Xman

Jaki pakiet socjalny taki nie istnieje w Asco

Xman

Taka jest sytuacja w Asco.Czytaj artykuł:http://www.biztok.pl/biznes/polacy-coraz-tansza-sila-robocza-firmy-nie-chca-dawac-podwyzek_a18807

Operator CNC w ASCO

UWAGA !!! jeśli zostaniesz zatrudniony przez ASCO (umowa od nich) i pracujesz jako operator CNC odpowiadasz za maszynę, jak coś zepsujesz to w umowie jest zapis że odpowiadasz za to finansowo, a koszty mogą być poważne, te maszyny przeważnie są japońskie, jak operator spowoduje np. kolizję i wykrzywi się wrzeciono itp. to serwis może stwierdzić koszty naprawy np. 100 tyś złotych.

Asco Numatics

Firma zatrudnia wielu pracowników na wakacje (po to żeby stali pracownicy którzy mają umowy z firmy mogli jechać na wakacje w okresie urlopowym czerwiec-wrzesień), po okresie wakacyjnym pozbywa się ich bez skrupułów. Nadużywane jest zatrudnianie przez agencje zatrudnienia, podczas takiego zatrudnienia nie ma prawa do normalnego urlopu dłuższego niż 2 dni. Urlop nie kumuluje się i nie przechodzi na kolejne miesiące. Firma potrafi trzymać pracownika na takiej śmieciowej umowie 1,5 roku i zamiast go przejąć na umowę z firmy nie robi tego tylko zmienia agencje zatrudnienia która daje następne umowy miesięczne. Niektórzy ludzie tam są naprawdę fałszywi, dużo obiecują np. umowy z Asco a za plecami kombinują jak się człowieka pozbyć i go wykorzystać. W większości na szczęście ludzie są fajni i przyjemni. Trzeba uważać bo jest też niestety dużo donosicieli. Firma prowadzi tzw. system szkoleń LUZ Ludzie Umiejętności Zarobki po zdaniu egzaminów wypłaca dodatki do pensji za te egzaminy z opóźnieniem, jeśli się krótko pracuje można wcale na tym nie skorzystać mimo zdania tych egzaminów. Przy pracy przez agencje zatrudnienia istnieje super system powiadamiania SMS "masz przedłużoną umowę" lub "nie masz przedłużonej umowy"

Piotr

A jak jest tam z pracą na stanowiskach inżynieryjnych? Jaka atmosfera w pracy, zarobki, możliwości rozwoju?

patek

Brutto niestety, ale to znaczy, że macie dobry rynek w Poznaniu:)

patek

Co prawda pracował mój tam kolega, a nie ja, ale nie wyciągał więcej niż 3600 w ostatnim okresie:/

irek
@patek 10.06.2014 15:32
Co prawda pracował mój tam kolega, a nie ja, ale nie wyciągał więcej niż 3600 w ostatnim okresie:/

Pod warunkiem że obronisz mistrza. A taka obrona z egzaminami jest co roku i jak to nazwali to jest weryfikacja kwalifikacjii

Kris

Witam, zauważyłem ogłoszenie na stanowisko inżyniera automatyka. Pracuję w Poznaniu, ale żonę mam z Łodzi i zastanawiamy się nad przeprowadzką. Ile jako automatyk mógłbym zarobić? Obecnie mam powyżej 4 tys. netto, ale nie znam łódzkiego rynku pracy i nie wiem jak kształtują się tutaj zarobki.

jojo

witam mam pytanko ile mozna zarobic jako operator cnc w tej firmie? z góry dzieki za info pozdrawiam

doradca
@jojo 19.04.2014 22:25
witam mam pytanko ile mozna zarobic jako operator cnc w tej firmie? z góry dzieki za info pozdrawiam

miedzy MCC a MMMCC netto w zaleznosci od poziomu na ktorym jestes. sa cztery poziomy. nie polecam zostawac na dluzej niz dwa lata, ale warto sie przewinac zeby poznac ciekawe maszyny(a tam jest ich sporo) i ich obsluge-bardzo przydatne jak sie szuka powaznej pracy-np jako programista, bo operatorow jest tysiace.

wikson
@doradca 05.06.2014 16:25
miedzy MCC a MMMCC netto w zaleznosci od poziomu na ktorym jestes. sa cztery poziomy. nie polecam zostawac na dluzej niz dwa la...

ja słyszałem wiele opinii podobnych do Twojej, że może praca w Asco nie jest spełnieniem marzeń, ale warto jest się tutaj zahaczyć chociażby po to, aby nabrać troszeczkę doświadczenia i zobaczyć jak wygląda prawdziwa praca. Polecam ludziom tuż po studiach. Oczywiście skończona politechnika jest obowiązkiem przed przyjęciem w szeregi Asco. Firma zajmuje się kompleksowymi rozwiązaniami automatyki procesowej, także każda inna szkoła z góry odpada. Obecnie mają kilka ciekawych ofert nad którymi warto przysiąść i je powaznie rozpatrzeć. W szczególności chodzi mi tutaj o inżyniera konstruktora i automatyka

Xman

Wzrost płać dla pracowników produkcji w Asco 2% jałmużna, jak dla emerytów.

xxx

WITAM. Ciekawe dlaczego ostatni wpis ma datę 2013 wrzesień. Czy nic ciekawego się nie dzieje w firmie. Czyżby dyrektor zabronił swobodnych wypowiedzi?????

Xman

Jak wszędzie, oszczędzamy! ( na pracownikach ale nie na dyrekcji )

xxx

Czy szwagier i siostra już pracują, bo Dyrekcja czeka na takich pracowników, którzy chcą pracować za wszelką cenę?

czytelnik

Słusznie, stanowczo odradzam pracę w tym zakładzie, ponieważ czekam aż zwolni się miejsce i zatrudnią mojego szwagra i siostrę. Czekają na tę pracę :)) A wy tylko zajmujecie miejsca tym co szukają pracy.

Maciek

Jakie bony świąteczne ? Jaka 13-tka ? W tej firmie dostajesz raz w roku 50% przysługującego funduszu socjalnego.Oraz absolutne minimum udogodnień dla pracowników, aby dyrekcja mogła się szczycić, że w firmie istnieje socjal.

ciekawy

Jeszcze jedno pytanko.Czy naprawde tam są wypłacane 13 pensje.Bo na dzisiejsze czasy to nie bardzo się chce w to wierzyć.

ciekawy

Witam.A w jakiej wysokości są bony na święta.I na ile zmian się tam pracuje.

Zostaw opinię o ASCO Numatics Sp. z o.o. - Łódź (zakład produkcyjny)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASCO Numatics Sp. z o.o.