Formika

• Granica
  • Brwinów
  • Moszna-Wieś
  • Klementynów

3. Opinie o pracodawcach Parzniew
  5. Opinie o Formika Sp. z o.o.

Opinie o Formika Parzniew

Nie przegap nowości o Formika Sp. z o.o.!

form

21.09.2022 13:26

Jakieś opinie o kontroli jakości w Formice?
    form

23.09.2022 15:54

Jakie warunki, jaka atmosfera
    kj

30.11.2022 15:39

najbardziej niedoceniony dział w firmie. traktowany jak niepotrzebne piąte koło u wozu zarówno ze strony pracowników produkcji, biura jak i kadry zarządzającej.
    KarlWan

21.11.2022 21:18

ktoś podpowie o co chodzi z tą mapką z lokalizacjami w różnych krajach na stronie internetowej formiki?
    vvv

24.11.2022 14:26

To nie są oddziały. Formika jest jedna jako drukarnia to mapka, gdzie działamy. Gdzie prowadzona jest dystrybucja
    nxt

28.11.2022 12:57

dzięki wyprowadziłeś z błędu
    Axl

07.11.2022 13:27

Hej, mają obecnie ofertę na grafika i piszą, że wymagają umiejętności pracy pod presją czasu, jak tu z tym jest? Często się zdarzają takie stresowe sytuacje?
    aaaa

21.11.2022 10:15

pracuję 3 lata
    lotek

24.11.2022 13:59

mysle, ze to sie po prostu wiąże z terminami i nie zawsze są one odległe...
    bakuś

15.11.2022 11:50

jak wygląda kwestia dojazdów są jakieś busy pracownicze?
    biszop

23.11.2022 08:44

tak są busy i dowożą pracowników, na rozmowie się spytajcie to będziecie mieli jasność
    cccc

23.11.2022 14:36

jest dojazd busem z Raszyna chyba czy Nadarzyna, z zachodniego na 100%. Dojazd bezpłatny
    szkoleniowiec

31.10.2022 22:35

czy może ktoś się orientuje, jak wyglądają szkolenia? w jakich dziedzinach one są i jak się na nie można wpisywać?
    Shark

22.11.2022 21:45

Od razu widać że pytania i odpowiedzi piszę ta sama osoba bądź grupa osób z HR :-) Cyrk na wrotkach ....
    biszop

23.11.2022 08:43

zastanawiające ale chyba im by się nie chciało tak bawić w wpisy mają lepsze rzeczy do roboty. studenciaki jak robaki szukają pracy piszą gdzie się da żeby cokolwiek się dowiedzieć
    graf

26.08.2022 09:19

Jakie macie opinie na temat pracy grafika?
    praktykant

28.10.2022 10:32

właśnie raczej ofert nie ma na to stanowisko, a przyjmujecie tu na praktyki czy staże? bo byłbym zainteresowany
    monk

17.11.2022 13:26

to chyba najlepiej ci będzie dopytać w rekrutacji bezpośrednio
    chochlik

05.10.2022 12:58

powiedzcie proszę jak ogólnie wygląda praca pomocnika drukarza? coś specjalnego trzeba umieć, ciężko się wdrożyć?
    Axl

07.11.2022 13:31

To jeszcze mam pytanie czy podczas wdrożenia tutaj nie ma jakiejś presji, żeby szybko zacząć ogarniać, czy coś takiego? Nie lubię takich stresowych sytuacji i wolałbym mieć spokojnie czas na nauczenie się wszystkiego. Co prawda na trochę inne stanowisko chcę iść, ale pytam ogólnie o atmosferę w firmie pod tym względem
    grek

09.11.2022 12:25

myśle że nie powinieneś się stresować, ale no wiadomo im szybciej załapiesz tym lepiej, zadawaj pytania żebyś wiedział a nie potem dopytywał po 15 razy i bedzie spoko

04.09.2022 16:05

Firma Formika Sp. z o.o. szukała pracownika na Laborant. Czy ktoś może był tam zatrudniony i opowie o swoich doświadczeniach?
    Pass

28.10.2022 09:29

No raczej chce wiedzieć coś o stanowisku laboranta, więc to, że poopowiadasz mu o swoim chyba niewiele pomoże
    Pass

28.10.2022 09:30

Poza tym, adminowi forum chyba mało ta informacja do czegokolwiek potrzebna...no chyba, że chce się gość przebranżowić
    Marx

01.10.2022 08:39

Zwolnili parę osób wczoraj?
    agre

06.10.2022 15:21

Może 2000 od razu. To nie licytacja, albo miejsce na plotki, jak nie ma się pewnych info to po co pisać
    Cechowski

21.10.2022 20:48

No w sumie bez jednego zera się zgadza ???? Same fakty , a to dopiero początek

08.09.2022 18:49

Na stronie internetowej GoWork.pl w zakładce oferty pracy jest oferta pracy na stanowisko Magazynier. Czy ktoś z Was jest zainteresowany takim stanowiskiem?
    koala

20.09.2022 12:04

bo jak widać coś mi to nie wychodzi, a też szukam pracy na magazynie lub coś zbliżonego
    locoo

19.10.2022 18:20

jak nie ma ofert to nie szukają, proste. we wszystko co ktoś tu napisze wierzycie?
    pytam

05.09.2022 11:42

Pytanie, bo na stronie internetowej mają dużo wystawionych ogłoszeń, a na pracuj pl widzę tylko jedno, nie wiecie czy te z ich stronki są aktualne?
    Miki

25.09.2022 09:45

Ty masz uprawnienia?
    locoo

19.10.2022 18:18

aplikować możesz, jak będą bardzo potrzebować to przyjmą, ale na pewno pierwszeństwo mają osoby z uprawnieniami
    Marcz

02.10.2022 01:39

Małe sprostowanie. Tych długoletnich pracowników jest coraz mniej. Wiele kluczowych osób odeszło przez ostatnie dwa lata, ponieważ zostały zajechane i fizycznie i psychicznie. Także w Formice nie jest wcale tak pięknie. W ogłoszeniach napisane że szukają pracowników w związku z rozwojem firmy a w większość dlatego, że ludzie mają dość i rzucają papierami.

30.09.2022 17:27

Firma prezentuje się na pierwszy rzut oka bardzo dobrze , niestety po chwili okazuje się że nie jest to fajna firma . Zarobki są bardzo przeciętne . Zatrudnienie niepewne , lubią robić niespodzianki ( rotacja spora jak na takie 'wspaniałe' miejsce ). Większość kadry tylko symuluje zarządzanie i raczej nie są pomocni . Jeżeli mają możliwość coś obciąć z niewiadomych powodów to chętnie to robią . Na plus są ludzie , przynajmniej większość . Raczej odradzam tą wątpliwą przyjemność pracy u tego pracodawcy , jest dużo bardziej życzliwych miejsc .
    Marrk

02.10.2022 00:55

Zgadzam się w 100% pracowałem w tej firmie. Życzliwosc tylko z pozoru. Obietnice które nigdy nie dochodzą do skutku.

12.08.2022 12:24

...

01.09.2022 08:09

Zaczniecie czytać regulamin to zrozumiecie dlaczego są usuwane
    lenon

01.09.2022 13:42

Ten pewnie i tak będzie dalej swoje. Upór godny podziwu, szkoda, że nie w słusznej sprawie.

01.08.2022 14:21

Dzień dobry wszystkim. Czy firma zapewnia dowóz pracowników, czy to jest coś o co się trzeba samemu martwić? I jeżeli jest, to czy faktycznie dowożą na wszystkie zmiany? I z jakich okolic zgarniają ludzi? Z góry dziękuję za informację, pozdrawiam.
    Info

04.08.2022 09:58

Firma zapewnia bezpłatny transport do i z zakładu pracy. Bus kursuję od przystanku Warszawa Zachodnia - przez Raszyn, Piastów, Pruszków - Formika. Oczywiście że odpowiednio czasu pracy. Dokładnie Państwo dostanie informację na ten temat na spotkaniu.
    nowy

25.08.2022 12:57

Szczegółowa odpowiedź. Akurat mieszkam w Raszynie więc bardzo dobra informacja dla mnie

25.07.2022 14:07

Nixxxxx

12.08.2022 12:32

Merytorycznej tylko w waszej ocenie .
    someto

23.08.2022 10:39

a jak ty nie wiesz co to znaczy to nie nasz wina
    Skyr

04.08.2022 15:24

Pracuję w dziale obsługi klienta, zdecydowanie na plus są elastyczne godziny pracy, można przychodzić między 7 a 9, biuro przyjemne, spokojna, miła atmosfera. Mam umowę o pracę i zadowalające zarobki. Żeby nie było tak kolorowo, to są też oczywiście minusy, zdarza się, że panuje duży chaos, szczególne ostatnio, dużo zmian i jest dużo pracy ale wystarczy dobra samoorganizacja i wszystko gra.
    bleeeee

19.08.2022 13:33

tak, to moze byc stabilne zatrudnienie (najstabilniejsze jest na czas nieokreslony) ale zeby było SPRAWIEDLIWE dla wszystkich pracownkow a nie dla wybranych osób. nie jest stabilne gdy sie co rok ma tylko na czas okreslony - na kolejny i kolejny rok, a podczas rozmowy zostało się "wprowadzonym" w blad i usłyszało "po czasie probnym jest od razu czas nieokreslony"... nie jest stabilne gdy pracownik jest przeczołgiwany tak przez cały okres swojej pracy a potem zwolniony bez zadnych najmniejszych sygnałów na kilka minut przed wyjsciem do domu po pracy w piatek...

19.08.2022 13:37

Skąd wiesz, że jest tak idealnie? Przecież zakazane są rozmowy o wynagrodzeniu i umowach... tylko nieliczni poza pracą się zwierzają.... właśnie narzekając na niesprawiedliwe traktowanie.
    Ktoś

03.08.2022 20:52

Niedługo to dobiją z oceną do 4.0,a pamiętam jak było 2,3.Cud!.
    tyson

04.08.2022 15:20

no i? to źle, że sie ludziom podoba?
    @agnes

09.08.2022 22:14

Każdy, kto potrafi myśleć, po przeczytaniu tego wszystkiego sam się zorientuje, że te wpisy to celowe działanie HR(usunięte przez administratora)po to aby podbić ocenę ????
    geralt

02.06.2022 12:57

są dodatki za nocki? ile %?
    ozi

25.07.2022 10:46

no tak, kilka rzeczy by się znalazło, bo są np premie, multisport, ubezpieczenie
    Paweł

27.07.2022 12:42

To tylko brzmi dobrze i tylko wygląda dobrze teoretycznie, rzeczywistość jest inna
    Cherry

22.04.2022 16:30

Pokazują zakład jakoś na rozmowie? Tak z grubsza chociażby? Żeby jednak podjąć decyzję widząc jak to wygląda wszystko, a nie w ciemno
    @agnes

13.07.2022 23:02

Właściciel uważa sie za S.Jobsa ale nie nie stosuje jego zasady: zatrudniam mądrych ludzi żeby mówili mi co mam robić. On wie najlepiej co wkrótce go zgubi......
    nie jest człowiekiem

24.07.2022 00:03

tyle w temacie...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Formika?

Kontakt - Formika Sp. z o.o.

św.jerzego 9 05-808 Parzniew

Branża główna: Opakowania i pakowanie
    Yo

16.07.2022 07:51

Hej, macie może jakąś kantyne albo miejsce gdzie można odgrzać swój obiad? Bo na kanapkach jechać cały dzień to nie bardzo
    Statio

21.07.2022 09:28

No nie ma się co przejmować, to pewnie ci którym wiecznie coś nie pasuje i jak widać nawet to, że ktoś się odzywa
    Yo

22.07.2022 14:58

No okej, w ten sposób

17.04.2021 23:21

Zwalniają ludzi w podstępny sposób. Przełożony wzywa na rzekomo zwykłą rozmowę, prowadzi do pokoju gdzie czekają juz kadry i zmuszają do podpisania wypowiedzenia. Zwalniają z dnia na dzień, z godziny na godzinę, z minuty na minutę (nawet dziewczynę po wypadku). Tak zwolnili juz kilka osób w ciągu roku. Ostatnio pracownika na L4, który zachorował na Covida i przyniósł go własnie z Formiki. Skutecznie zastraszają pracowników, próbuja potem ukryć ten fakt.

04.07.2022 07:03

Prawda
    sonn

05.07.2022 23:04

To znajdźcie sobie inne forum, takie na którym żaden regulamin nie obowiązuje, droga wolna.
    pyt

31.01.2022 10:23

jakie godziny pracy??
    Nix prawdziwy

29.06.2022 22:43

Czyli jak 90% użytkowników tego forum
    Były

30.06.2022 14:06

A Ty czemu nie przyznasz sie ze jestes z HR? ????
    vinita

17.05.2022 11:02

Jak rekrutacje na stanowiska biurowe?
    Man

28.06.2022 12:10

a od kiedy tak wszystkiego dowiesz się ze strony? Tam tylko ogólnie jest conieco
    Nix prawdziwy

29.06.2022 22:45

No ale cały proces jest opisany
    Ijst

10.05.2022 05:52

Ilu zmianowa praca jest w tej firmie? Jaka stawka na początek? Są jakieś premie? Jak atmosfera? Jaka umowa na poczatek? Czy jest możliwość umowy na czas nieokreślony? Bardzo bym poprosił o konkretne odpowiedzi.
    umowa

12.05.2022 13:56

Na początek masz umowę na próbny 3 mies, potem na rok i na nieokreślony
    umowaaaa

27.06.2022 15:23

(usunięte przez administratora) Nie ma żadnej sprawiedliwości - jedni są wyrzucani po czasie próbnym + 1 rok określonego, inni cały czas mają tylko określony, inni po próbnym od razu dostają nieokreślony (tzw uprzywilejowani ) a inni po próbnym od razu dostają na 3 lata określony - nie ma żadnej sprawiedliwości - tak samo jak w wynagrodzeniu.
    Jo anna

23.06.2022 16:17

Bezsensowne dialogi podbiły ocenę do 3.0. Czyżby już nikt nie chciał u was pracować?.....
    Koks

27.06.2022 11:00

Nie musisz odpowiadać, pytanie jest retoryczne, bo doskonale znam odpowiedź. gdyby było inaczej to nikt by się nei dziwił, że taki komentarz wyleciał za orbitę
    Koks

27.06.2022 11:00

nie*
    fatum

23.06.2022 14:32

Czy firma organizuje jakiś dowóz do pracy dla pracowników?
    nekst

24.06.2022 11:16

są busy

27.03.2022 13:32

Nixxx

06.05.2022 12:54

I vice versa w sumie.... Jeszcze proponuję pytanie zadać czy są wakacje pod gruszą
    Reborn

19.06.2022 16:04

Kazda firma usuwa komentarze te negatywne, bo to rzutuje na opinie firmy. Trzeba powiedziec, ze te opinie to sa opinie widzi mi sie. Ciesz sie, ze jest to forum. Ciesz sie, bo Szefowa uznaje WOLNOSC slowa, ale jesli niektore opinie to manipulacja prawda, i Szefowa czuje sie obrazona to je usuwa. Jakby Szefowa chcial a to by te cale forum usunela i tyle w tym temacie. Ciesz sie, ze chce sie Jej prowadzic ta firme, a moglby przeciez spakowac walizki, sprzedac firme i spakowac walizki i miec zycie bez zmartwien. Ona jest jeszcze filantropem. Dobrze, ze rozwiazala ten problem z dojazdem. Ja pracowalem w Formice, jak firma byla w Raszynie. Szczerze 3 godziny dojazdu z Ursynow a wtedy. Fakt zarobki byly niskie, ale teraz sa wiele lepsze. Niestety ja musialem zrezygnowac wtedy, problemy zdrowotne na ktore ja nie mialem wplywu uniemozliwily mi wykonywania jakiejkolwiek pracy. Mialem okazje z nia po rozmawiac i z jej mezem, normalni ludzie, ktorym kasa nie uderzyla do glowy. Szczerze, zycze im powodzenia w BIZNESIE i zyciu.
    bas

14.04.2022 09:40

Można się załapać na jakiegoś busa?
    bas

09.05.2022 14:22

To poczucie humoru conajmniej dziwne...

10.05.2022 15:10

Swój nick sobie wymyśl podrabiańcu

04.05.2022 13:12

Ciepły tydzień się zapowiada, fiu fiu

06.05.2022 13:25

Co, nie, o pogodzie mówię xd

06.05.2022 13:25

Wszystkiemu sprzyja
    AS

22.03.2022 09:38

Chciałbym zapytać czy na tego operatora maszyny wycinającej to trzeba mieć bardzo duże skupienie? Czy ta jakby rutyna, co to jest wpisana w ogłoszeniu to nie przeszkadza z bardzo?
    AS

06.04.2022 12:54

Zresztą, nie moja sprawa.
    looki

11.04.2022 15:26

jak widać czytanie jest zbyt trudne dla niektórych
    Drukarz

08.04.2022 19:20

Ile można zarobić na maszynie drukującej? Czy weekendy wolne? Jacy są kierownicy? Z doświadczeniem 20 letnim na flexo ile na start? Dzięki za info jak coś;-)
    limonka

17.03.2022 12:10

Czy można się tu spodziewać jakichś testów/zadań podczas rekrutacji?

04.04.2022 12:23

Za dużo teorii spiskowych się napisałeś. To robią ludzie na goworku - pytają i odpowiadają. Do tego między innymi służy to forum, wiedziałeś?

04.04.2022 12:23

naczytałeś* sorry, styki mi się przepaliły

18.02.2022 14:16

+48 22 314 53 53 ten numer to na sekretariat? gdzie można do działu handlowego, sprawę mam dot. ewentualnej współpracy
    leonidas

16.03.2022 13:53

no chyba że tak... co ja tam wiem...

04.04.2022 12:22

A ja czekam i czekam...

19.02.2022 11:32

Moja opinia jest taka: jak na tej fotce na profilu na go work piękny nowoczesny budynek a w środku dach przecieka :D

04.04.2022 12:16

Nie daję gwiazdek przy opiniach, to primo

04.04.2022 12:20

secundo - jestem jedną osobą, więc nie zwracaj się do mnie per "wy". jezu, człowiek chciał być pozytywny, trochę życia i humoru wnieść na forum i od razu jakieś oskarżenia

08.03.2022 09:16

Słaby dzień dziś...ale przyszedłem do Formiki i już mi trochę lepiej
    Ukraine friend

02.03.2022 21:31

Pozytywne strony Formiki: - płatność na czas - stołówka pracownicza i dofinansowanie do obiadów - nowoczesny budynek biurowy Negatywne strony tej firmy: - umowa na 3 miesiące, potem rok a potem,........ się zobaczy ;-) - premia dopiero po roku pracy (nie informują o tym w procesie rekrutacyjnym) - praca tak naprawdę na 1,5 etatu (nowi pracownicy) - brak zaufania do nowych pracowników - stara kadra manedżerska obsadzona za staż a nie za umiejętności przywódcze - brak otwartosci na pomysły nowych pracowników, właściciele mają zawsze rację, jedyny słuszny punkt widzenia jest ich - brak klarownego systemu ocen pracowników i rzetelnego feedbacku Podsumowanie: jeśli nie masz pracy, jesteś pod kreską - zatrudnij się tam. Jeśli masz dobrą pracę - nie ryzykuj! Pożegnanie trwa z dnia na dzień, bez sentymentów :-)
    Shark

07.03.2022 23:15

Trudno się nie zgodzić. A wieloletni pracownicy, przy odrobinie sprytu, obijają się jak mogą, bardziej są w świecie facebuka i rozrywki niż w pracy. Wystarczy dobrze głaskać Zarząd i można leżeć do góry brzuchem....

23.02.2022 12:46

Nigdzie nie ma tak pięknie jak w naszym Parzniewie

07.03.2022 14:23

który tu smutne minki rozdaje? gdzie twój lokalny patriotyzm?
    Misiak

08.02.2022 11:32

Czy na stanowiska produkcyjne przyjmują bez doświadczenia, do przyuczenia?
    Misiak

28.02.2022 09:35

Dzięki, dobrze wiedzieć jak coś, cefałka poszła, czekam na odzew

03.03.2022 09:29

super, to ja już nagrywam tutorial
    halo

28.02.2022 09:48

gdziue jest nix? czy ktos widzial nixa?

03.03.2022 09:26

Coś mi świta, że widziałem

Zostaw merytoryczną opinię o Formika Sp. z o.o.