Opinie o Formika Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formika Sp. z o.o.

Euler

To już nie rozbudowa nowego zakładu w Parzniewie tylko budowa nowego zakładu w innej lokalizacji.

Łukasz

Witam, Firma oferuje prywatną opiekę zdrowotną czy zaczynając u Was pracę przysługuje taka opieka od pierwszego dnia pracy. Dzięki

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@Budda Siakjamuni 12.04.2018 19:30

Od początku przysługuje podstawowa opieka medyczna, czyli internista, natomiast po przepracowaniu 12 miesięcy przysługuje pełen pakiet specjalistów, a firma w pełni pokrywa koszty. Za niewielką, dodatkową opłatą jest możliwość dopisania osoby z najbliższej rodziny lub wykupienie pakietu rodzinnego. Dział Personalny

anonymous

Dzień dobry, Kwestia zarobków w Waszej firmie jest kwestią poufną czy tak? więc rozumiem,że podpisuje się dokument o poufności który mówi o zakazie informowania/rozmawiania z resztą zespołu współpracowników o stawce zaszeregowania u Was w firmie jeśli nie podpisujemy żadnego dokumentu to na jakiej podstawie jest to poufne? etyka,moralność ,porozumienie dżentelmeńskie. No i czy są u Was jakieś premie za jakość i wydajność które powiększają kwotę wynagrodzenia brutto.

Arystoteles
@Robin 09.04.2018 23:05

Witam, Spotkał Pan się z takim podejściem pracodawcy do pracownika a może ktoś z Pana znajomych i jak pracodawca motywował nie przedłużenie umowy lub wypowiedzenie umowy.

anonim

(usunięte przez administratora)

GRU
@Dział Personalny 29.08.2016 12:45

Czy podpisuje się jakiś dokument o poufności w kwestii wynagrodzeń czy nie podpisuje się żadnego dokumentu w kwestii wynagrodzeń

Epsilon

Witam, Dziękuję za informację, czyli można się zabrać do firmy z ustalonych i niżej wyszczególnionych przystanków oczywiście nie wszystkie przystanki są tak usytuowane aby pasowały każdemu to jednak myślę, że warto się dostosować zwłaszcza,że firma znalazła optymalne miejsca i ustaliła w których miejscach zatrzymanie autobusu będzie przyjazne pracownikom. Miło że strony firmy

Darek

Witam jak jest z zarobkami na stanowisko np przedstawiciel handlowy pozdrawiam Darek

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@Darek 03.04.2018 18:19

Panie Darku, zarobki są uzależnione od doświadczenia oraz wiedzy kandydata i nie przedstawiamy ich publicznie. Zachęcam do kontaktu, wysłania CV - jeśli dojdzie do spotkania, to na pewno uzyska Pan odpowiedź na pytanie :) Dział Personalny

onus

Jeżeli nie udało się znaleźć i dopasować stanowiska wśród aktualnie opublikowanych ogłoszeniach dodanych w dniach 26-29 marca 2018 to czy przesłanie/pozostawienie CV na adres: rekrutacja@formika.com.pl, będzie skutkowało tym, że w niedalekiej przyszłości Państwo się odezwiecie. Jednocześnie informuję, iż Państwo już są w posiadaniu CV przeze mnie przesłanego o ile baza kandydatów zawiera także , zgłoszenia do 2 lat wstecz. Cenie uczciwe i prostolinijne podejście. Wiem,że jest to prawda i to , że każdy jest wprowadzany do firmy w sposób umiejętny po przez szkolenie BHP. Ponieważ wszyscy mamy ważne role do spełnienia i myśląc już poważnie o przyszłości warto zebrać informacje o FORMIKA jako potencjalnym pracodawcy. Ważne są też zarobki jakie oferuje firma dla ludzi z doświadczeniem i po ukończonej poligrafii i czy wypłata jest terminowa. I proszę mi podpowiedzieć o ile to nie kłopot gdzie dokładnie zatrzymuje się autobus pracowniczy który dowozi pracowników na lll zmiany ponieważ istnieje takie zagrożenie , że jak autobusem pracowniczym to znacznie wydłuża czas dotarcia do firmy i czy pobierana jest opłata za autobus pracowniczy od pracowników. A jak jest jeszcze u Was z j.angielskim czy doszkalacie się w godzinach pracy jeśli tak to czy pracownicy produkcji też mogą korzystać z dokształcania z j.angielskiego w godzinach pracy jak jest rozwiązana taka kwestia

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@onus 31.03.2018 03:26

Dzień dobry, być może Pańskie CV jest już u nas w bazie, natomiast zachęcam do ponownego zaaplikowania na adres rekrutacja@formika.com.pl Autobus pracowniczy dowozi pracowników tak, by zdążyli na rozpoczęcie zmiany na produkcji, tj. na godzinę 06:00,14:00,22:00. Wyrusza z Warszawy Zachodniej (al. Jerozolimskie), przejeżdża przez Raszyn-Pruszków- Formika. Oczywiście opłata NIE JEST pobierana :) chcemy ułatwiać naszym pracownikom życie. Język angielski jest możliwy tylko dla osób, od których praca wymaga korzystania z języka angielskiego. Zarobki są uzależnione od doświadczenia, wiedzy, a wypłaty zawsze są w naszej Firmie na czas. Dział Personalny

Maksymilian

Witam, Przyjemna lektura pod względem ergonomii zakładowi nic nie brakuje jeśli wzajemnie to o ile jest to możliwe proszę o rozmowę przeczytałem o poszukiwaniu na stanowisko operatora CTP. Moje pytanie dotyczy godzin w których świadczy się pracę w tym dziale mianowicie czy jest to praca zmianowa w tym też obejmująca pracę w nocy. Atrakcyjna lokalizacja pod względem dojazdu do firmy zjeździe/wjeździe na/z autostrady stawia formike jako doskonałe miejsce do pracy a jak do tego jest jeszcze dobra atmosfera w miejscu pracy to już napewno warto się zastanowić aby dołączyć do zespołu. Proszę się nie gniewać lecz wysłałem CV jakiś czas temu i nadal czekam na kontakt.

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@Maksymilian 21.03.2018 20:06

Tak, jest to praca na III zmiany, zatem obejmuje również pracę w nocy. Zapraszam do ponownego wysłania CV na adres rekrutacja@formika.com.pl, może coś przypadkiem przeoczyliśmy :) Dział Personalny

Solid

Dzień dobry, Przez social rozumiem dodatkowo zapewnienie przez pracodawce kawy,herbaty,wody czy jest coś takiego u Was może ogólnodostępny automat z kawą,herbatą,wodą i z którego mogą korzystać wszyscy czy raczej wydają deputat pracownikom w postaci miesięcznego lub kwartalnego zapotrzebowania w tym kawa,herbata,woda no i co do wody na hali są jakieś dystrybutory z wodą od pracodawcy

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@Solid 24.03.2018 19:43

Firma dba o swoich pracowników i oferuje im ogólnodostępną kawę, herbatę, wodę oraz jabłka :) Dział Personalny

mail

Możliwe,że na licznie stworzonych stanowiskach występuje problem ciągłości obsady i stąd pojawiające się oferty pracy. Dzięki liczny ofertą pracy otrzymujemy większe spektrum możliwości przy dopasowaniu człowieka do wykonywanej pracy. Ale czy rozpiętość stanowisk to też dobrze dla drugiej strony. Jest to firma produkcyjna a w ostatnim czasie brak ofert pracy na działy produkcyjne mam na myśli dział druku - maszyny , dział wycinania -maszyny , dział poligrafi - kuchnia farbowa , ctp oraz klejenie matryc. I tu ofert brak

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@mail 14.03.2018 13:20

Witam, rekrutacja na stanowiska produkcyjne, w szczególności na stanowisko drukarza, jest stała. Jest to związane z dużym rozwojem firmy oraz aktualnie trwającą rozbudową Firmy. Również na naszej stronie można zauważyć stałą rekrutację na stanowisko drukarza. Aktualnie szukamy pracownika do CTP oraz klejenia matryc, tak więc zapraszamy do składania CV. Dział Personalny

Piłkarz

W ramach zatrudnienia oferujecie Państwo: Umowę o pracę wynagrodzenie zasadnicze+premia opiekę medyczną możliwość korzystania z Funduszu (bony na święta/Karta Multisport -sauna basen interesujące mając wiele pytań wieże w poznanie odpowiedzi dwa z nich poniżej. Czy obecnie prowadzi firma formika rekrutacje do działu Poligrafi na stanowisko Poligraf lub do działu jakości oraz czy w formika prowadzony jest program stażowy dla studentów ostatnich lat lub absolwentów, gdyż kończąc studia w terminie mając 26 lat nie mając doświadczenia trudno o zatrudnienie stąd zdobycie doświadczenia i poznanie branży podczas stażu jest nie zwykle ważne. Ponieważ dużo dobrego słyszałem o tym jak Państwo działacie warto

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@Piłkarz 09.03.2018 19:26

Odpowiadając na Pańskie pytania: aktualnie nie prowadzimy rekrutacji na stanowisko Poligrafa ani do Działu Kontroli Jakości. Natomiast zawsze zapraszamy osoby z podobnym wykształceniem/doświadczeniem do złożenia CV, Formika się prężnie rozwija, w związku z tym zbieramy kontakty do osób, z którymi być może w niedalekiej przyszłości się skontaktujemy, ponieważ stale pojawiają się nowe stanowiska pracy. Stażystów/Praktykantów również chętnie zapraszamy, jesteśmy otwarci, chętni do nawiązania współpracy, nauki, dokładamy starań, by czas pracy dla Studentów był jak najbardziej elastyczny, aby mieli możliwość pogodzenia planu zajęć z pracą.

Marcin 137

Witam widzę że firma poszukuje na stanowisko magazyniera, ktoś coś może więcej na ten temat napisać jakie mniej więcej są zarobki i ogólnie

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@Marcin 137 09.03.2018 12:48

Panie Marcinie, zarobki są związane z doświadczeniem kandydatów. Zapraszamy do złożenia CV, jeżeli dojdzie do spotkania, to na pewno odpowiemy na wszystkie Pana pytania :) Dział Personalny

Stopowicz

Firma bardzo dynamicznie się rozwija, stąd potrzeby rekrutacyjne pojawiają się z dnia na dzień czy nadal Państwo poszukujecie kandydatów do waszej firmy. Pamiętam o rozmowie i dział personalny wspominał o rozbudowie zakładu myślę,że zainteresowani są ciekawi na jakim etapie jest projekt rozbudowy, gdyż pociąga to za sobą zwiększenie zatrudnienia.

Iza

@Magda, poruszyłaś swoim pytaniem ciekawą kwestie w tym wątku. Niestety jeszcze nikt nie udzielił na nie odpowiedzi. Jeżeli znajdziesz odpowiadającą Ci rekrutację w Formika Sp. z o.o. i zdecydujesz się na aplikowanie, to mogłabyś napisać w tym miejscu, jak pracodawca podchodzi do zatrudniania kobiet do wspomnianego przez Ciebie obszaru firmy?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Formika Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

Magda

Witam. Mam pytanie? Czy zatrudniają kobiety na magazyn ?

nick

czasami z dnia na dzień potrzebujecie w formika pracowników na różne stanowiska operatorów wycinania, pomocników na wydział druku oraz Poligrafów. W takim razie prześle państwu cv na adres: rekrutacja@formika.com.pl

nick

Przeczytałem na forum,że czasami z dnia na dzień potrzebujecie w formika pracowników na różne stanowiska operatorów wycinania, pomocników na wydział druku oraz Poligrafów. W takim razie prześle państwu cv na adres: rekrutacja@formika.com.pl

anonymous

Witam, widziałem, że szukaja Państwo Kontrolera jakości. tak sie zastanawiam czy prowadzicie Panstwo jakies staże, szkolenia dla osób bez doświadczenia w tym temacie ale myślę ze z potencjałem. zastanawiam sie czy jest sens wysłac CV

anonymous
@Formika Sp. z o.o. 27.10.2017 11:52

@Formika Sp. z o.o. Czy poszukujecie również pracowników na "wyższe" stanowiska w dziale jakości? Specjaliste lub inżyniera z kilkuletnim doświadczeniem ?

Kontrolerzapytanie

Dzień Dobry, Czy możecie udzielić więcej informacji nt. pracy kontrolera jakości? Czy jest to zwykłe wykonywanie kontroli procesu/produktu ? Ewentualnie czy w najbliższym czasie będzie przeprowadzana rekrutacja na inżyniera/specjaliste ds. jakości?

Franio

Może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy magazyniera?

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@Franio 06.10.2017 19:55

Dzień dobry, pozwalam sobie przedstawić zakres prac na stanowisku poniżej. Wymagamy uprawnień na wózki (najlepiej wysoki skład). zakres obowiązków: • Przygotowywanie surowców i materiałów do zleceń produkcyjnych oraz dostarczanie materiałów na produkcje • Przyjmowanie i wydawanie towaru w magazynie • Kontrolowanie na bieżąco stanów magazynowych • Załadunki i rozładunki samochodów oraz przygotowywanie wysyłek do klienta • Obsługa wózków widłowych wysokiego składowania • Udział w pracach porządkowych i inwentaryzacyjnych • Prowadzenie dokumentacji w systemie magazynowym

SCANIA

Witam, Czy w firmie zatrudniacie Państwo kierowców na auta firmowe spedycja własna na trasy europejskie jeśli tak proszę o pozostawienie informacji doświadczenie na autach ciężarowych jak w nick-u. Pozdrawiam.

Formika Sp. z o.o.
pracodawca
@SCANIA 27.10.2017 11:48

Dzień dobry, niestety nie zatrudniamy u nas osób na stanowisko Kierowca.

Grażyna

Nie dziwię się, że tak mało piszecie bo z tego co wiem to Formika ma świetna opinię jako pracodawca!

SZKODA GADAC
@Grażyna 25.08.2017 09:26

Kazdy co mial cos do powiedzenia, to powiedzial. Szkoda czasu na takie historie. Kazdy kto przyjdzie pracowac do Formika sam przyzna racje nazwijmy to tak temu co tu ludzie pisza w negatywnym o firmie.

Gadzina

Słyszałem, ze to fajna firma czy warto startować na magazyniera? Ile można wyciągnąć? Czy jest socjal?

Dział Personalny
@Gadzina 11.08.2017 12:53

Dzień dobry, W ramach zatrudnienia oferujemy: 1. umowę o pracę 2. wynagrodzenie zasadnicze+premia 3. opiekę medyczną 4. możliwość korzystania z Funduszu Socjalnego (bony na święta/Karta Multisport) 5. bezpłatny dowóz pracowników na 3 zmiany Zainteresowanych zapraszamy Dział Personalny

Janek

Szkoda, że Formika nie ma nowych ofert pracy. Interesowała mnie praca w dziale kontroli jakości. Szukając pracy robiłem rozeznanie i słyszałem sporo dobrego o firmie. Poczytałem opinie na tym forum i również jest dużo pozytywnych wypowiedzi. Może ktoś słyszał o pracy?

Dział Personalny
@Dział Personalny 25.08.2017 08:23

Dzień dobry, Poszukujemy również : 1. Magazynierów - operatorów wózków widłowych wysokiego składowania Prosimy o przesyłanie swoich cv na adres: rekrutacja@formika.com.pl Dział Personalny

Edyta

Dzień dobry czy formika przyjmuje ludzi również kobiet ,bo z tego co dzwoniłam to pani mówiła o przesłaniu CV i ze praca jest zbyt ciężka dla kobiet ,czy to prawda ,

Dział Personalny
@Edyta 18.07.2017 12:03

Dzień dobry, Odpowiadając na pytania dotyczące zatrudniania kobiet - tak zatrudniamy kobiety, ale również uprzedzamy Panie, że jest to wymagająca praca, gdyż oprócz obowiązków związanych z konfekcjonowaniem i pakowaniem, jest sporo pracy organizacyjnej (osoba na tym stanowisku powinna umieć zorganizować sobie dobrze wszystkie obowiązki) Poza tym jest to praca fizyczna, która wymaga zręczności, trochę siły i cierpliwości, a przede wszystkim dobrej organizacji. Każdy kandydat może sam zobaczyć na hali produkcyjnej na czym polega praca, aby mógł podjąć świadomą decyzję. Dział Personalny

Stradom

Formika ciągle się rozbudowuje a to jest dobry sygnał dla pracowników.Jest perspektywa stabilności pracy. Ogólnie to dobrze sie tu pracuje, fajni ludzie .

Gonzales

Myślę, że Formika ma jakieś nowe kontrakty i chce zwiększyć produkcje. To wydaje się być powodem tak dużego zapotrzebowania na ludzi do pracy. A do tego dochodzi jeszcze sytuacja ogólnego braku ludzi do pracy i firmy wolą mieć ciągle oferty żeby nie zostać bez pracowników?

Dział Personalny
@Gonzales 01.07.2017 13:28

Witam, zapraszam Państwa do dokładnego czytania opinii. Jak wcześniej wspominałam firma rozbudowuje się, ze względu na nowe kontrakty i zamówienia. Nasze ogłoszenia są stale aktualizowane na GoWork oraz na Pracuj.pl. Zapraszamy do składania cv na adres: rekrutacja@formika.com.pl. Anna Hrynkiewicz Dyrektor d/s Personalnych

Gomolek

Jaki jest powód, że Formika ma tak długą listę ofert pracy? Jakieś zmiany? Nowe wyzwania pzred firmą? Podzielcie się wiedzą w tym temacie,jeśli ktoś taką ma.

Gryszkin

Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować. Może ktoś podpowie jak sie tu pracuje, czy jakiś socjal mają?

Zostaw opinię o Formika Sp. z o.o. - Parzniew

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formika Sp. z o.o.