Krótko mówiąc jak sobie pościelicie tak się wyśpicie, hotel w Neustadt jest zadbany, jest ogródek gdzie można zrobić grilla i odpocząć,w weekendy trzeba sprzątać nie tylko pokój w którym się mieszka ale, również części wspólne korytarze,kuchnie,toalety.Niestety dla wielu osób bardzo często jest to problem i jak czytam niektóre komentarze to dochodzę do wniosku, że niektórzy z Was chcą mieszkać w luksusach, ale nie robiąc nic, niestety tak się nie da w Polsce też każdy z nas, aby utrzymać czystość musi sprzątać, tak jest i tu nic się samo nie zrobi.Pani (usunięte przez moderatora) pilnuje porządku i całkiem dobrze Jej to wychodzi gdyby nie Ona to podejrzewam, że ten hotel wyglądał by zupełnie inaczej tym bardziej, że pilnuje,aby mieszkańcy nie nadużywali alkoholu który bardzo często jest powodem wolnych dni lub całkowitym wyrzuceniem z hotelu, niestety ja też pewnie jak każdy z Was jeśli prowadziłaby biznes w Polsce nie chciałabym mieć pracowników pijaków i tez bym takie osoby od razu zwalniała, bo nie chciałabym mieć małoproduktywnych pracowników bądź płacić wysokich kar za wypadki pijanych pracowników.Podsumowując hotel w Neustadt jest naprawdę zadbany oczywistym jest fakt, że nigdy wszyscy nie będą zadowoleni bo każdy z nas ma inne gusta, upodobania itd kazdy z nas ma inny styl w swoim domu w Polsce i niestety nie można każdemu dogodzić.Jeśli chodzi o pracę firma jest wypłacalna przyjeżdżam tu od kilku lat więc o czymś to świadczy i pewnie są lepiej płatne firmy, ale ja nie narzekam, wole przyjechac tu na pewną pracę i pewny hotel niż ryzykować zmieniając firmę i zajęcie..wszędzie dobrze gdzie nas nie ma oczywiście praca może nie każdemu się podobać na pewno nie można tu leżeć i czekać na pieniądze z nieba, jak wszędzie czy w Polsce czy tu czy z inną firmą trzeba pracować.Najważniejsza zasada w pracy za granicą nie wdawać sie w plotki, pijaństwo,konflikty i nie kombinować, nie podoba się Wam nic trudnego dzwonicie i rezygnujecie nikt Was nie trzyma, nikt Wam nie karze pracować na pewno znajdzie się ktoś taki komu będzie i praca i warunki odpowiadać ktoś kto będzie potrzebował pieniędzy, a nie luksusów których powinien szukać w hotelu będąc na wakacjach.Za pewne po moim komentarzu wiele osób powie, że to opinia osoby z biura - każdy odbierze moje słowa jak chce nie zależy mi na tym będziecie chcieli spróbować to przyjedziecie popracujecie i sami się przekonacie jak tu jest.Oczywiście moja opinia dotyczy tylko hotelu do którego ciągle przyjeżdzam w Neustadt i pracy w shisheimie przy segregacji, nie wypowiadam sie na temat innych hoteli i innych prac oferowanych przez te firmę bo ich nie poznałam większość pozostałych prac jest oferowana dla mężczyzn przy budowach, segregacji elektrośmieci itd. ale podejżewam, że i tam panują podobne warunki jak sobie pościelicie tak się wyśpicie...Pozdrawiam i powodzenia, życzę wszystkim rodakom!