Pasternak Personal

• Lokalizacja zakładów pracy
  • Branże i nasze mocne dziedziny
  • Produkcja
  • Logistyka
  • FAQ
  • Pracuj z nami

Lokalizacja zakładów pracy

Branże i nasze mocne dziedziny

Produkcja

Onna - Pasternak Personal

3. Opinie o pracodawcach Lünen
  5. Opinie o Pasternak Personal

Opinie o Pasternak Personal Lünen

Nie przegap nowości o Pasternak Personal!

20.05.2016 11:02

do kiedyś tam to ze ktoś pracuje w biurze, nie znaczy ze zarabia wiecej niz np. dobry komisionierer albo spawacz. Ja pracuje od ponad 2 lat na komisjonowaniu i zarabiam w slabe miesiace 1600,-€ a w bardzo dobre przeszlo 2000,- netto. Tym co skarza sie na warunki mieszkaniowe powiem, ze kazdy moze wziac sobie wlasne mieszkanie, tylko wtedy nie bedzie mieszkal i jezdzil do pracy za 200 € miesiecznie tylko za 700 €.
    Ha ha ha

13.05.2016 20:50

Nietylko ta pani i ten pan. Zapomniałeś dodać Beatke. Cz.i Darka. Sz.Oni tesz się noszom.Szkoda pisac onich , poraszka.patologia i nic więcej.
    kiedyś tam

11.05.2016 23:33

Ci wy piszecie że zarabiacie po 2000€ chyba wam chodzi że zarabiacie po 2000 złotych a ja widziałam osobiście na oczy u pani Donaty T.loncetel i ona robi w biurze w Hamm i zarabia po 1400€ chyba że ktoś tu cygani
    bylam tam

11.05.2016 17:59

powiem tak 90% tej firmy to patologia wlacznie ze kierownictwem i szefostwem dlatego nikt kto ma troche ambicji i oleju nie siedzi tam zbyt dlugo i w pierwszej kolejnosci ucieka na swoje mieszkanie a potem szuka lepszej pracy. Alkohol imprezy i krestwo to domena tej firmy. A szefostwo ma to gdzies wazne ze dla nich kase zarabiasz a jak bedziesz chora to cie zwolnia
    Spawacz

09.05.2016 16:05

Pracowalismy w tej firmie jako spawacze i wszystko by bylo ok gdyby nie fagas naszej wspanialej koordynatorki ktory robi z siebie wielkiego pana i uwaza sie za kogos lepszego jak i sama jego dziewoja pani L. ktora z siebie robi wielka szefowa ktora nie ma o niczym pojecia. Praca w tej firmie nie jest zla ale jest tam zero organizacji i jak widac to co madrzejsi szybko szukaja sobie czegos normalniejszego i bez patologi ktora tam panuje wszechobecnie. Uwazajcie na Karola bo to przydupas Karoliny.
    mlb

07.05.2016 22:46

jedzie ktos w przyszlym tygodniu do Heilbad Heiligenstadt ? ;)
    Komisjoner

28.04.2016 20:12

W mojej firmie jest mi bardzo przyjemnie. Praca jest może ciężka, ale za to dobrze płatna. Wątroba jest filtrowana co weekend w doborowym towarzystwie. Jeśli chodzi o sprawy administracyjne to załatwiane są pozytywnie. Mockmuhl jest bardzo ładnym miastem, można się rozerwać w klubie CaInn. A dorobkiewicze Polusy, co pod Netto zbierają Pfanty, na dole na Kommissionierungu nie są mile widziani. Zapraszamy Świeżaków!!!
    Ha ha ha

22.04.2016 21:02

To jest śmieszne co piszesz. Bo tak wcale niejest. Chyba że masz dobre znajomości, albo sypiasz z ludźmi z biura Tak jak niektórzy. Zostawiając swoje rodziny w Polsce.
    adi

22.04.2016 11:38

do ojca Czemu tego nie wierzysz ? Na komisionowaniu mamy 10 € bruto + premie i najlepsi wychodza na ponad 14 €. W normalne miesiace zarabiam ok. 1600 - 1700 € netto a w miesiacach gdzie jest duzo roboty, np. świeta, 2000 do 2300 € netto.
    ojciec

11.04.2016 18:52

do xoro..durny ty jesteś czy ludzi mamisz?a może jesteś podstawiony.napisz że te dwa tysiące to są za ostatnie 3 miesiące.tak się zarabia w kauflandzie w muckmul-u
    laguna

06.04.2016 11:03

Mam pytanie, Pasternak ile ma zakładów gdzie można pracować i gdzie ,szukam pracy
    lolo

26.03.2016 02:57

Prosze info o firmie czy w porzadku Jak z kasa,atmosfera w robocie czy ok.Chodzi mi o magazyn Mockmuhl,komisjonowanie.
    fy

25.03.2016 15:15

Polaczki kim wy jestescie?banda lizusow i podpieprzaczy jeden na drugiego.Nawet uchodzcy maja lepiej bo dostaja wszystko za darmo,a kozaczyny,madrale z polski co maja wiedze na wszelakie tematy,magistrowie kolka rolniczego za wszystko placa i zasuwaja na uchodzcow.
    hihi

20.03.2016 14:27

Kopidolek nareszcie moze zaprosic zone z dziecmi na wakacje na swoje nowe mieszkanie,rodzina nareszcie bedzie razem.
    jan

19.03.2016 20:36

no niestety powaga takie tu warunki 4 osoby w pokoju a jak bydło to traktuja w pracy wiec się zastanow u niemca cale mieszkanie wynajiesz za 600 euro a firma od polakow bieze za łóżko 200 e czyli 800 za pokój i to jest uczciwe jak ktos lubi placic i mieszkac jak bydlo na kupie to powodzenia i cieszyc sie z 1000 euro w gtakich warunkach i zapier dolu
    Beny

19.03.2016 20:27

w niemczech zaoszczedzisz 900e a nie 3500 zl bo ty jestes w niemczech a nie w pl wiec nie porównuj bo jak bys miala w niemczech zyc jak niemiec by ci brakło co z tego rze przyjedziesz do pl z kasa jak pierw cie niema kilka miesiecy i musisz zapierdzielac co to za zycie

19.03.2016 17:12

do Beny, ja jestem kobieta i nie moge pracować na budowie. W budownictwie obowiazuja calkiem inne stawki. Wiec porównuje warunki pracy i placy na podobnym stanowisku w Polsce i w Niemczech. Nie zgadza sie tez, ze w Niemczech potrzeba na zycie 1000 €. Ja potrzebuje max. 200 €. Czyli moge co miesiac zaoszczedzic 800 do 900 € tzn. 3500 zl. i to za taka sama robote jak w Polsce.

19.03.2016 17:12

jan

19.03.2016 00:31

zakwaterowanie 4 osoby w pokoju w pracy gnoją ludzi robisz za 1000 euro robisz ile ci karza jak sie nie sprawdzisz to wypad nie wazne ze niemasz na bilet musisz sobie radzic
    rici

19.03.2016 14:34

po 4 osoby w pokoju ? czyli ten pokuj kosztuje pracownikow 4x 200euro =800 euro dla firmy za pokuj 4 osobowy? Do tej pory jak robilem w niemczech na magazynach to 2 osoby w pokoju to maks.Przeciaz tak sie nie da zyc a co dopiero wypoczac po pracy.To mozliwe zeby takie warunki mogli zapewaniac pracownika??Przecierz ludzie to nie bydlo.
    Łobuziak

13.07.2016 19:50

Możliwe. Pracowałem w Holandii dla Axella i tak właśnie mieszkałem. Zależy od lokacji na jaką trafisz.
    rafael

18.03.2016 17:52

Hej powiedzcie jak praca jako komisjoner zakwaterowanie,zarobki Atmosfera w robocie znosna i czy firma jest ok dla pracownkow.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pasternak Personal?

Kontakt - Pasternak Personal

Lünen

beny

18.03.2016 07:07

do ab skoro placisz za nocleg 200 e i 1000 ci zostaje to zarabiasz mniej jak w pl bo zyjac w niemczech nie liczysz ze zarobiłes 4 tys złoty tylko 1 tysiac i tam go wydajesz i powiedz wogóle kto robi za 1000 e chyba desperaci bo niemiec by za tyle nie robił ja robie na budowie mam 1800 e mieszkanie mie nie interesuje dojazd też mię nie interes to sa zarobki i nikt mie nie podli bo by w ryj dostał jeden z drógim jak by sie wyżywał swój na swoim
    xxx

17.03.2016 19:46

tylko plotki roznosic na kogos a samemu sie siedzi z zonatym chlopem.Swojego quwna w jakim sie zyje sie nie widzi,wodeczka za zalatwienie mieszkania dla marysi i nie tylko.

17.03.2016 17:07

ja nie napisałem ze wszędzie byłem wykorzystywany tylko że ogólnie ludzi wykorzystują , mieszkasz za 2 setki ale w ilu w 3 4 w pokoju zero prywatnosci spokoju prysznic wspulny kuchnia też co to za życie niewiem gdzie pracowałes ze tyle zarabiałes ja zarabiam 2800 do pracy mam rowerem 10 min i nikt mie nie goni bo na wózku nie da sie przyspieszyc pracy skoro wózek jezdzi jak jezdzi a przeciez nie bede go pchał by bylo szybciej wiec praca ok a pieniadze musza byc na czas jak jest umowa i niema kar tak jak u pasternaka co to za zasady ze kary daja finansowe smiech na sali

17.03.2016 09:00

krissuu, to ty jesteś zfrustrowany. Pracowaleś w Angli, Holandi i w Niemczech i wszedzie byleś wykorzystywany i gnebiony przez brygadzistów. Ja wlaśnie odwrotnie; w Polsce musialam pracować bez umowy o prace tylko na zlecenie, bez platnego urlopu i świat i bez okresu wypowiedzenia. Zarabialam 1200 zl za 180 godzin a 187 zl. musialam wydać na dojazd. Pracowalam na taśmie przy pakowaniu podobnie jak tu a kierownik gonil i wydzieral sie. Kasa zawsze przychodzila spózniona. Ja jestem tu zadowolona, za 200 € miesiecznie mieszkam i woza mnie do pracy a zostaje mi 1000 €. a zapieprzać w pracy trzeba wszedzie.

17.03.2016 06:36

Asia donosiciele są najgorsi byle do celu dojsc by miec 50 centow wiecej na godzine zrobia wszystko

17.03.2016 06:32

ci co siedzą u góry nawet nie wiedzą co sie wyprawia z ludzmi na zakładzie dla nich liczy sie zysk a jakim kosztem to ich mało obchodzi jestem ciekaw jak ktoś by zadzwonil na policje by przyjechali z alkomatem a niemcy sie nie pier i napewno by wpadli to pracownicy by polecieli i firma tez po (usunięte przez administratora)
    Spoko

01.06.2016 21:48

Haha Burbon ???
    Asia

16.03.2016 19:53

kopidolki jedne z najlepszych plociuchow i donosicieli w pracy.Mareczku kochasz zonke?czy..............................?
    Rob

16.03.2016 11:25

I firma moze byc ok a zatrudniony Polak pseudo brygadzista z frustrowany i z przerostem wladzy jako pan i wladca twojego zatrudnienia upodli ci najlepsza prace czy firme .

15.03.2016 19:29

powiem ci ze robiłem za granica anglia 2 lata holandia roki niemcy 3 lata i wiem jak polak ktory zadzi za granica traktuje 2 polaka a w polsce za takie cos sie wylatuje a na niemcach cwaniak zostanie brygadzista i cwaniakuje jak by był władca w pl zrobie swoje i nikt mie ie goni bym robil szybciej od maszyn jedyna dobra praca za granica to na budowie mozna zarobic i szanuja pracownika co sam sie przekonałem, i w zakładach robiłem i niema porównania szmaca ludzi
    Rob

16.03.2016 11:19

Dokladnie jest tak jak piszesz Pracuje pare lat w Niemczech to wiem o czym piszesz.W Polsce za takie traktowanie pracownika przez brygadziste czy kierownka to ma krotkie nogi .Za to w Niemczech polak brygadzista czy kierownik to pan i wladca pracownika.Moze gnoic,ublizac,a jak sie nie dasz to z dnia na dzien moze zwolnic ,nie wazne ze dobrze pracujesz on jest pan i wladca i czy bedziesz dalej pracowac i ile on decyduje Wiec jak chcesz dalej pracowac to musisz siedziec cicho nie upominac sie o swoje Firma malo ma do tego jak pseudo brygadzisci traktuja pracownikow dla nich licza sie wyniki.

15.03.2016 18:35

do krissuu a jak w Polsce jezdzisz na widlaku to nie jesteś robolem tylko dyrektorem ?

15.03.2016 07:59

i nie pojechałem dostałem dobra oferte w polsce na widlaku na miejscu wiadomo moze tam lepsza kasa ale jakim kosztem robola i scierwa

14.03.2016 16:25

Obojetnie jakie konto masz
    krissuuu

11.03.2016 13:40

a jak jest z kasą idzie zarobic mam konto holenderskie i polskie czy musze po 2 miesiacach miec niemieckie czy moge miec caly czas hol lub pl przyjezdzam w niedziele

10.03.2016 18:36

w Heiligenstadt pracuje nas tu ok. 100 osób a 14 marca ma jeszcze przyjechać 20 . Jest tu dobrze. Robota dobra i fajna okolica.
    krissuuu

10.03.2016 13:47

kto zaczyna prace 14 marca na Heilbad Heiligenstadt
    Jurek

08.03.2016 10:27

czemu nie na Lubecke ? Ja tu już pracuję ponad 2 lata i jestem zadowolony. Dużo godzin tzn. dobra kasa a jak potrafisz pracować na wszystkich maszynach, to masz robotę pewną do renty.

04.03.2016 20:05

A to tam ci nie powiem jak jest bo nie wiem ... A czemu nie lubbecke co tam sie dzieje
    nie lubecke

04.03.2016 11:34

tylko nie na lubecke.
    ma

04.03.2016 09:13

Okolice Kassel Heilbad

03.03.2016 23:05

Cześć a gdzie na to pakowanie miesa jedziesz do lubbecki na wołowinę

Zostaw merytoryczną opinię o Pasternak Personal