Pasternak Personal

Onna

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 115 ocen.

Opinie o Pasternak Personal

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pasternak Personal

Natalia

@Bylh czy po zgłoszeniu problemu zostałeś zwolniony? Jaki mieli powód zwolnienia? Czy ktoś jeszcze został zwolniony przez zgłaszanie problemów w firmie Pasternak Personal?

Natalia

@Karolina piszesz, że przenoszą ludzi na różne działy, czy zgłaszałaś komuś ten problem? Warto zgłosić takie coś i porozmawiać o tym problemie. Czy ktoś miał może podobnie? Wyrażając swoje opinie pomagacie tym, którzy chcą zatrudnić się w Pasternak Personal.

Bylh
@Natalia 23.08.2017 17:44
@Karolina piszesz, że przenoszą ludzi na różne działy, czy zgłaszałaś komuś ten problem? Warto zgłosić takie coś i porozmawiać...

Witam. Jak zglaszasz to on maja to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jestes pierwsza do odstrzalu. Bylisny tam w czwórkę 2 miesiące. Kiedy zaczynasz sie upominać o swoje to Cię zwalniaja. Rajmund i beatka to kpina jakas odradzam wszytkim to biuro.

Karolina

Ludzie omijacie szerokim łukiem ta agencje ,tyle co się napatrzyłam będąc tam to szok rzucaja ludzi gdzie chcą na jaki dział to nie wiesz gdzie i jak ,ludzie są dyskryminowani ,liczą się tylko lizusy i podpierdalacze nic wiecej mowa tu o pracy w Heligen Heligenstadt u pani Beaty i szanownego Rajmunda co w oczy nigdy ci prawdy nie powiedzą umieszczają ludzi w pokojach 6 osobowych tzw na świnkach nie liczy sie godność człowieka tylko hajs ,jak najwięcej ubić ludzi w klatce żeby hajs za chate był. Jeżeli chodzi o prace nigdy nie wiesz gdzie trafisz nie ma godzin .Dają cię na różne działy na których godzin nie ma , wypłaty mizerne jak na Niemcy, jeśli chcesz iść do lekarza robią problemy ,juz możesz liczyć żeby się pakować i wracać do Polski. Większość ludzi im uciekła do firmy Garant w której są lepsze warunki mieszkalne i lepszy hajs, mieszkałam z ludżmi z różnych działów convinens.caslerr ,magazyn , poznałam ludzi i ich opinie więc nie wyssałam tego z palca ,dobrze wspominam 3 chłopaków z magazynu co już nie pracują tam zawsze im mówiłam żeby tam nie zostawali bo nie ma sensu ,poza tym w Grudniu 2016 zostałam z chłopakiem przeniesiona na inna sztele czyli inny zakład tak samo godzin nie miałam z chłopakiem ,teraz pracuje w Holandii i tego nie żałuje dobrze wspominam tylko paru chłopaków z charakterem z magazynu inni to przydupasy biura co na każdym kroku podpitalają donosiciele . Minusy: 1. Mało godzin ,częste wolne dni na tygodniu o tym mowy nie ma przez telefon z Polski 2. Dużo podpitalaczy ,donosicieli 3. Licza się tylko układy 4. Faworyzacja pracowników dużo widziałam jak chłopcy po 2 lata robili jak ich rzucali po różnych działach a młodych zostawiali na działąch 5. Mizerne wypłaty 6. Duża dwulicowość i zakłamanie ze strony biura Także podsumowując prace tam w pasternak nie polecam chyba że ktoś lubi się wkurzać .pozdrawiam tych co byli i nie życze nikomu takiej patoli jak tam jest.

Karolina

Ludzie omijacie szerokim łukiem ta agencje ,tyle co się napatrzyłam będąc tam to szok rzucaja ludzi gdzie chcą na jaki dział to nie wiesz gdzie i jak ,ludzie są dyskryminowani ,liczą się tylko lizusy i podpierdalacze nic wiecej mowa tu o pracy w Heligen Heligenstadt u pani Beaty i szanownego Rajmunda co w oczy nigdy ci prawdy nie powiedzą umieszczają ludzi w pokojach 6 osobowych tzw na świnkach nie liczy sie godność człowieka tylko hajs ,jak najwięcej ubić ludzi w klatce żeby hajs za chate był. Jeżeli chodzi o prace nigdy nie wiesz gdzie trafisz nie ma godzin .Dają cię na różne działy na których godzin nie ma , wypłaty mizerne jak na Niemcy, jeśli chcesz iść do lekarza robią problemy ,juz możesz liczyć żeby się pakować i wracać do Polski. Większość ludzi im uciekła do firmy Garant w której są lepsze warunki mieszkalne i lepszy hajs, mieszkałam z ludżmi z różnych działów convinens.caslerr ,magazyn , poznałam ludzi i ich opinie więc nie wyssałam tego z palca ,dobrze wspominam 3 chłopaków z magazynu co już nie pracują tam zawsze im mówiłam żeby tam nie zostawali bo nie ma sensu ,poza tym w Grudniu 2016 zostałam z chłopakiem przeniesiona na inna sztele czyli inny zakład tak samo godzin nie miałam z chłopakiem ,teraz pracuje w Holandii i tego nie żałuje dobrze wspominam tylko paru chłopaków z charakterem z magazynu inni to przydupasy biura co na każdym kroku podpitalają donosiciele . Minusy: 1. Mało godzin ,częste wolne dni na tygodniu o tym mowy nie ma przez telefon z Polski 2. Dużo podpitalaczy ,donosicieli 3. Licza się tylko układy 4. Faworyzacja pracowników dużo widziałam jak chłopcy po 2 lata robili jak ich rzucali po różnych działach a młodych zostawiali na działąch 5. Mizerne wypłaty 6. Duża dwulicowość i zakłamanie ze strony biura Także podsumowując prace tam w pasternak nie polecam chyba że ktoś lubi się wkurzać .pozdrawiam tych co byli i nie życze nikomu takiej patoli jak tam jest.

maseł

Hej, ale wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz dobrej podstawy jest szansa na jakieś premie do tego, co jest dobrymz ankiem na to co się teraz dzieje. W końcu wypłata jest bardzo ważna. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.

Mario

Wypłaty są na czas.. Ale jeżeli chodzi o pracę w kauflandzie Dortmund odradzam!!! Koordynatorem. Jest tam pani Jola która nie uznaje słowa nie. A chodzi mi dokładnie o sytuację że pracowałem. Po 11h w środę do mnie przyszła i powiedziała że idę w sobotę na rano na dział akl. Od 6do 15 w niedzielę idę na nockę od 21 do 6 rano a w poniedziałek na 15 gdy powiedziałem. Ze nie można tak bo to bez prawne. Odpowiedziała że jej to nie obchodzi chłopaki nowi byli po czasie chcieli zaliczkę bo nie mają jedzenia nie dała im chociaż powiedziała że da im w poniedziałek a w piątek jechała do polski. Jest wiele takich sytuacji..... Nie szanują pracownika... Jeżeli chodzi o Kaufland. Odpowiesz zwalniają... Masz być jak robót. A jeżeli chodzi o zaliczki to Panią Jola trzeba nawet półtora tyg. Trzeba ją prosić... Nie znając się na swojej pracy potrafi ustawić zmiany tak że na pierwszą zmianę da 15 osób a na drugą 5 i przez takiego ustawienie zmian te pięć osób pracuje do 4 rano. Poprostu tragedia zaznaczam praca na Tico minus 25. To co ta pani tam wyprawia to wola o pomstę....... Dobre opinie to chyba nie z kauflandu. Albo wystawiają je pracownicy biura. Na mieszkaniu nie ma telewizji internetu salonu gdzie można wspólnie posiedzieć. W każdym. Pokoju łóżka piętrowe jak w wojsku.! Hmm wiele do życzenia naprawdę. Dużo by pisać. Ale chętnym pracę w kauflandu szczerze odradzam.!!!!!!!!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

ab

Przyjmuja do miesa w Hailigenstadt i komisjonerów do chlodni w Dortmundzie. Musisz zadzwonić do D&D personal 32-4151501. Firma dobra robie u nich juz ponad rok.

anonim

(usunięte przez administratora)

j

dzwon do d&d personal. kontakt znajdziesz na ich stronie www.danddpersonal.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

Npo

sprawz D&D Personal to jest ich biuro w polsce

jurek

do jacka oni teraz przyjmuja komisjonerow i widlakowcow do magazynow w Dortmundzie. Najlepiej zapytaj w firmie D&D Personal. Oni rekrutuja dla nich pracownikow. Pozatym firma uczciwa i wyplacalna, pracuje u nich juz 4 lata.

Ja

Sprawa z nocy się wyjaśniła. Praca ok. Z mieszkaniem zobaczymy.

Acdc

Szczerze? Początek kijowy. Nie mam zakwaterowania, bo nikt nie raczy odebrać telefonu. Spie pod MC Donaldem, a na 7 do pracy. Fajnie? No chyba kur## nie. Ok 1000 km przejechane, po kij?! No? Powiedzcie mi?! Opisalbym to w konkretniejszych słowach, ale szczerze? Nie przepuszcze tego i wszyscy będą latać!! Na dzień dzisiejszy nie polecam, rano dowiem się co z pracą i chętnie opiszę...

anonim

(usunięte przez administratora)

laguna

Dziwnie piszesz że nie rozumiem kto nam ma pomóc w znalezieniu mieszkania, pasternak ma swoje domy ich nie interesuje w jakich warunkach mieszkamy i ile jest w pokoju osób więc nie dziw się że szukam pokoju lub mieszkania ale tu nikt nie chce pomagać bo każdy dba o własną D.

grzechu

jest tam jakas praca szukam pracy slusarz spawacz uprawnienia na wozki widlowe dajcie znac pozdrawiam email grzechu907@interia.pl

laguna

Witam, pilnie poszukuje pokoju w Heilbad-Heiligenstadt dla jednej a morze być dla dwóch.

po co sie klocic

mieszkania do wynajecia ,dla pracownikow Pasternak w heiligenstad.Umeblowane,internet,dwie stowki od osoby,max,dwie osoby na pokoju,mieszkania w blokach,dwa ,trzy pokoje.Zapraszam.

laguna
@po co sie klocic 15.07.2015 20:44
mieszkania do wynajecia ,dla pracownikow Pasternak w heiligenstad.Umeblowane,internet,dwie stowki od osoby,max,dwie osoby na po...

Witam, pilnie potrzebuje pokoju w Heiligenstadt tel.(usunięte przez administratora) jedna osoba lub dwie

johny
@po co sie klocic 15.07.2015 20:44
mieszkania do wynajecia ,dla pracownikow Pasternak w heiligenstad.Umeblowane,internet,dwie stowki od osoby,max,dwie osoby na po...

Prześlij namiary,pilne.

ania

ania do agata nie daj sie straszyc. Ludzie nie rozumieja systemu a sie wymadzaja.Konto czasowe zapobiega wlasnie placeniu wyzszych podatkow w miesiacu w ktorym zrobilas duzo nadgodzin (progresja podatkowa). Twoje nadgodziny zbierasz na tzw. koncie czasowym i wybierasz je gdy jest mniej pracy lub przedluzasz sobie urlop.Masz 24 dni robocze platnego urlopu + twoje platne nadgodziny. Przez to czy przepracowalas caly miesiac czy tez nie, zarabiasz mniej wiecej zawsze tylesamo. Firma jest dobra, pracowalam tam juz kilka razy i nigdy nie brakowalo pieniedzy i byly naczas. Znam ludzi ktorzy wzieli juz swoje mieszkania z cala rodzina a pracuja dalej u Pasternaka, juz kilka lat.

jurek

do mariana glupszej wypowiedzi od twojej jeszcze nie czytalem. Wypowiadasz sie na temat firmy ktorej nie znasz. Przyjezdzasz, rozmawiasz z jakimis ludzmi na zasyfionym przez nich mieszkaniu, oni opowiadaja ci same zle zaczy o firmie, ty wyjezdzasz do domu a oni zosteja i pracuja dalej !

Ja

No syf to powoduja wspollokatorszy a nie firma a tak to mieszkania sa w miare ok. Zalezy o tym gdzie trafisz

marian

Przestrzegam wszystkich przed ta firma!!! BYlismy u nich wczoraj(18 marca 2015)po ogladnieciu mieszkania i rozmowy z pracownikami odradzam wam tam prace!!! Z zeit konta 60 procent podatku zabieraja ,placa podstawowa wam czyli 151 godzin czyli ok 700 euro ,reszta trafia na tymczasowe konto,jezeli chceilibyscie zjechac do polski to z tego konta sa wam wyplacane urlopy,warunki mieszkaniowe TRAGEDIA,najgorszemu wrogowi nie zycze,pan romuald czy jak on tam ma klamie jak najety wiec nie liczcie na to ze powie wam prawde.Moge wam wyslac zdjecia w jakich warunkach bedziecie mieszkac.NIe polecam!!!!!szkoda waszego czasu i pieniedzy

agata
@marian 19.03.2015 20:03
Przestrzegam wszystkich przed ta firma!!! BYlismy u nich wczoraj(18 marca 2015)po ogladnieciu mieszkania i rozmowy z pracownika...

Ojej, brzmi odstarszajaco! A wlasnie chcialam sie tam zglosic. Co nalezy rozumiec pod pojeciem konto tymczasowe? Znaczy, ze nigdy do konca nie dostaniesz tej kasy wyplaconej? Zdjecia by mnie insteresowaly. Nie jestem zbyt kaprysna, ale w syfie nie chce mieszkac. Moj adres to agian@web.de. Pozdrawiam

IWON
@marian 19.03.2015 20:03
Przestrzegam wszystkich przed ta firma!!! BYlismy u nich wczoraj(18 marca 2015)po ogladnieciu mieszkania i rozmowy z pracownika...

SZCZERA PRAWDA !! JA TAM PRACOWAŁAM . MAM ZDJĘCIA MIESZKANIA , MOGĘ WYSŁAĆ. MASAKRA!!!

abc

W czasie studiow pracowalem u nich na wakacjach przez 3 lata a teraz na stale. Firma solidna i ludzie w porzadku. Polecam !

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Tak. Dostaniesz caly etat i mozesz normalnie na niemieczkich warunkach tutaj pracowac.

ania

do marcin. w Pasternak personal pracujesz od pierwszego dnia z umowa o prace i pelnym ubezpieczeniem. doswiadczenia tez nie musisz miec. pracuje tu wielu mlodych, prosto po szkole.ale jezyka warto sie nauczyc bo na niektorych stanowiskach trzeba przynajmniej rozumiec.

adam

Firma dobra tylko wspollokatorzy pijacy i brudasy !

maciej
@adam 14.07.2014 15:01
Firma dobra tylko wspollokatorzy pijacy i brudasy !

a gdzie ry jesteś w heiligenstadt?

ania

godzin to sie robi roznie, zalezy w jakim miesiacu i w jakim zakladzie. Przedtem pracowalam w kauflandzie to bylo malo godzin, ok. 150 na miesiac. Teraz jestem na produkcji bulek i to leci na 4 zmiany i robie ok. 180 godz.i jeszcze sa dodatki za nocki i swieta, tak ze zarabiamy bardzo dobrze.

KAMIL

Silesia Personal kieruje spawaczy do Niemiec-Pasternak Personal,a tam umowa na pomocnika spawacza i stawka 8,74 brutto. Od tego trzeba odliczyć koszty zakwaterowania i dojazdu do pracy.

spawacz
@KAMIL 11.02.2014 10:19
Silesia Personal kieruje spawaczy do Niemiec-Pasternak Personal,a tam umowa na pomocnika spawacza i stawka 8,74 brutto. Od tego...

jak nie masz uprawnien tiv-owskich (niemieckich) to nie mozesz miec umowy na spawacza. Mnie jest obojetne co mam w umowie. Wazne, ze placa tak jak obiecywali, 8,50 €/ h. na reke. W styczniu zrobilem 172 godz i zarobilem 1465,- € netto. Wiec wszystko gra.

pracownik

jedz a czeka cie moc wrazen. sparta, sajgon, burdello. bylem w tamtym roku. miszkalem w hamm. jedyne co dobre z pracy to dziewczyny z piekarni. daja wiecej niz pasternak na godzine. milo wsopominam ten czas dzieki nim. dzieki P. za sptkania bylo warto.

abba

do niedawna bylo nas tu w Kauflandzie w Mockmuhl od Pasternaka ok.60 osob. Teraz na swieta jest nas ponad 100. Dlatego jest troche ciasno ale to znowu minie. Jezeli chodzi o relacje z pracodawca to jest ok.a miedzy pracownikami, to zalezy na jakich trafisz. Z tymi ktorzy sa juz tu dlugo, nie ma problemow. Wsrod tych nowych jest paru szurnietych ale z biegiem czasu albo sie uspokoja albo ich wywala.

anonimowy

witam pracuje ponad 3 lat w tej firmie nie miałam zadnych kłopotów zaliczki dawaja co tydzien a wypłata co miesiąc na konto wszystko mi sie zgadza jestem zadowolona z tej firmy jest super kto chce robic ten robi i zarobi a kto sie (usunięte przez administratora) ten niestety nie zarobiprzykro mi ale taka prawda

były

byliśmy w Lubeke w westfleischu prawie pół roku i było (usunięte przez administratora), pracowaliśmy po 10-12 godzin dziennie, a po takim maratonie to moja nawet szpileczek nie mogła nałożyć na nóżki. to jest skandal takie traktowanie, na szczęście pracuję teraz w innej firmie i świetnie zarabiam, szkoda mi tylko mojej siostry która tam została i się marnuje... (usunięte przez administratora), odezwij się, czekam, daj znać

Jon

Super firma !

annonimka

I mógłby załatwić pracę dla pary

anonim

jezeli chodzi o prace w kauflandzie na tzw verpackungu idzie fajnie zarobic praca jak praca trzeba [usunięte przez moderatora] jak u niemca , ale jak [usunięte przez moderatora] to nie masz.mozna zarobic do 900 euro i jak sie trafi to fajna i zgrana ekipa na mieszkaniu ,

Pan werner

siema wszystkim!! pracujemy w kauflandzie ostrzegany wszystkim przyjezdzajacych do pracy na komiserung na wozki widlowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak to zlapac nie ma pracy!! jest bardszo malo godzin pracy na tzw rolkach ze nie idzie na mieszkanie zarobic i trzeba [usunięte przez moderatora] na taczkach ze swiniom!

Ja

To może i mi zalatwisz tam pracę

Ja

To może do pracy przyjmują

haha

te plotki to chodza po swoiecie od 20 lat.

Ja

słyszałam, że Pasternak w Niemczech się kończy i upada. Czy to prawda, czy ktoś puścił plotę ....

Ja

Witajcie. W związku z tym że poszukuję pracy chciałam się dowiedzieć, czy może są u was przyjęcia. Niestety nie znam niemieckiego, ale w mojej miejscowości jest tak krucho z robotą, że szukam i u Niemców. Napisalam do biura w Raciborzu ale nie ma odzewu. Pisze więc do was może dacie jakieś namiary.

do pracownika bremen

masz racje jak ktos mysli ze przyjedzie i liczy na 5 gwiazkowy chotel z netem.niechodza do pracy bo sie napija i policja musi przyjezdzac to kto takim ludzia pieniadze za nic bedzie placil

abc
@prawda boli 17.02.2014 20:29
To opowiem wam jaka jest prawda o pracy na komisjoner a więc polak polaka sprzedaje o byle(usunięte przez administratora)tak Po...

ty chyba nie wiesz ile sie tu w Niemczech zarabia jako pomocnik. My zarabiamy tyle samo jak ludzie ktorzy tu zyja, musza placic za mieszkanie, prad, ogrzewanie, ubezpieczenia i samemu dojechac do pracy. A twoja grupe podatkowa nie ustala firma tylko panstwo.

dlugas
@prawda boli 17.02.2014 20:29
To opowiem wam jaka jest prawda o pracy na komisjoner a więc polak polaka sprzedaje o byle(usunięte przez administratora)tak Po...

prawda ziom

do pyly pracownik

ty a co ty myslisz ze do 5 gwiazdkowego hotelu jedziesz ze piszesz o internecie i o tv ty jedziesz do pracy a nie na necie siedziec i na tv a mieszkania to sa dobre. ty jedziesz do pracy a nie na urlop

kaska

chyba zarty sobie robisz napewno w pasternak personal tyle nie zarobiles chyba ze w 3 miesiace...ha ha kpina

xxxx

czy ktos sie wybiera na produkcje lodów przez Silesia do Niemiec ,lub tam był i moze cos wiecej napisac ? pozdrawiam

zawiedziona

jesli ktos sie wybiera do tej firmy to lepiej niech siedzi w domu kordynator to czysty cham na kazde pytanie niema odpowiedzi a jak ci sie niepodoba to do polski to jego odpowiedz zarobki to po (usunięte przez administratora)zarobia te marne grosze to przechleja a taki kordynator jest slepy ze chlopy o 11 rano w robocie sa najebani i to jeszcze kolo biura to jest dragedia napewno pasternak niewie wszystkiego nie polecam nikomu tej firmy

pracownik bremen

Dziwi mnie to co piszesz. Ja pracowalem przez Pasternaka w tej firmie Siebenburg przez 7 miesiecy jako operator koparki. Zarabielem dobrze ( do 2000,-€ netto ) i zawsze moje pieniadze dostalem. Pracowali ze mna tez dwaj kierowcy Tirow, tez od Pasternaka i zarabiali miesiecznie 1800,- netto. Oni jezdzili na Bawarie dla Lidla. Jezdzili od poniedzialku do piatku a w sobote i niedziele mieszkali z nami na koszarach w Schwanewede. Mieszkalo sie tam niezle bo mieszkalo z nami jeszcze ok. 30 osob ktore pracowaly w fabryce lodow. W tym duzo dziewczyn. Bylo bardzo wesolo. Mieszkalismy po dwoch w pokoju, ktory byl przeznaczony dla czterech zolnierzy, tak ze nie bylo ciasno. Prysznicy i ubikacji tez bylo dosyc. Woda zawsze ciepla i dosyc miejsca do gotowania. Ja bylem b. zadowolony i w maju prawdopodobnie znowu do nich pojade. Byly pracownik w Bremen

net2000

Ja nie mogę narzekać , bo dostałem za połowę września + nadgodziny za sierpień sumę 1199 € , ale i tak tam nie wracam bo z tego co widze i wiem to dni pasternaka są policzone . Pozdrawiam byłą ekipę z Westfleisch Lubbecke

pyły pracownik2

Na moje nieszczęście pracowałem u nich i więcej nie będę Pracowałem na produkcii lodów Zacznijmy tak aby miało to ręce i nogi nie wiem czy gdzie indziej jest tak jak tam gdzie ja byłem ale jak znam życie to pwenie niejest lepiej. Kiedy ja byłem miałeś wybór albo zmieszkaz w mieszkaniu pod okiem (usunięte przez administratora) jak jest miejsce to w mieszkaniu, w którym mieszka ponad 15 osób na 3 pokoje albo w koszarach O koszarach aby zaoszczędzić to wpadli na super pomysł ludzie mieszkają w byłych koszarach w Schwanewede a zdzierają kasę jak byś mieszkał hotelu 5 gwiazdkowym a w realu to warunki spartańskie śmieci wyciepywało się zaraz przed budynkiem, bo nie było kontenera, pokoje są jak cele brakuje tylko żelaznych drzwi z judaszem. Pokoje 4 osobowe są wielkości jedno osobowej max dwu w celi, łazienki wspólne oczywiście jak i WC, kuchenka elektryczna po jednej w pokoju (wyobraźcie sobie jak mieszka tam 6 osób i pracują na jednej zmianie) Nie ma dostępu do sklepów jednie z buta jak podreptasz do pobliskiej wsi lub do samego Schwanewede (zakaz przechodzenia w godzinach wieczornych prze teren wojskowy i rannych w pobliżu jest poligon Bundeswehry) Czasami zdąży się, że podjedziesz busem albo ktoś z kolegów cię autem zabierze. O intrenecie czy TV zapomnijcie, bo tam tego nie znajdziecie jedyny relaks to przechadzka po lesie Co do pracy to nie lepiej pracujesz(usunięte przez administratora)cały czas tzw. Kapo szukają jakieś dziury w całym (najlepiej jak trafisz do chłodni nikt się wtedy nie trzepią) na pauzę możesz wyjść jak ktoś cię zmieni na dokładne 15 min jak nikt cię nie zmieni to miałeś pech nie masz przerwy a samo dojście do kantyny to jakieś 5 do 10 min w plecy, bo nie masz chipa i musisz latać po hali żeby go znaleźć? O samej produkcji nie będę pisać, bo to nie ten temat, ale nie jest lepiej. W tej pracy to prawdziwym człowiekiem jest chyba tylko (usunięte przez administratora) (Niemiec) i może(usunięte przez administratora) (Polka) a reszta brak słów. Mówią, że możesz zostać na tzw. doplu, ale nie masz swojego zdania, bo jeśli nie chcesz zostać to próbują cię zastraszyć, że wywalą cię z pracy jak ktoś jest dupa to da się zastraszyć i będzie tyrać jak wół w tym (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora) Ps. Kto ma zamiar tam jechać ja mu nie bronie, ale powiem na koniec krzyżyk ci na drogę.

marta
@pyły pracownik2 25.09.2011 23:22
Na moje nieszczęście pracowałem u nich i więcej nie będę Pracowałem na produkcii lodów Zacznijmy tak aby miało to ręce i nog...

witam czy ktoś może podać mi namiary na tą firmę bo szukam pracy serdecznie dziekuje

nn

jeżeli chodzi o ciuchy i buty to się zgadzam, ale pamiętajcie, że w tej firmie są jeszcze inne prace, wam pewnie chodzi o pracę przy mięsie, bo tam pracuje się tak krótko. Jedźcie do lodów to jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe i atmosferę w pracy (oczywiście zależy jaka zmiana) to wam się oczy otworzą.

anonim

Witam. Czy ktoś naprawde chce wiedzieć jak sie tam pracuje? Oto szczera wypowiedź: -mieszkanie nawet znośnie wyposażone, fajne pokoje i duże salony :) -praca ciężka (zwłaszcza dla kobiet). Bardziej na akord niż na godzine :) -można jechać na tydzień, dwa ale nie dłużej. -Nie brac, zadnych ciuchów i butów oboczych bo tam nakazują kupić. -Szefostwo sympatyczne i mozna sie zawsze dogadać. Acha...jest też (usunięte przez administratora)..hehe...uważa sie za Boga tego zakładu, a jest jakimś zwykłym mistrzem. Uważajcie na niego bo to cham i prostak. Traktuje wszytkich z góry i jest strasznie beszczelny dla ludzi.

były pracownik

szukasz informacji o tej firmie - szukaj silesia personal opinie. Tam znajdziesz opinie o tej firmie, gdyż Pasternak Personal w Niemczech to Silesia Personal w Polsce. Tam znajdziecie dużo opinii.

Zostaw opinię o Pasternak Personal - Onna

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pasternak Personal