Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

• Lokalizacja zakładów pracy
  • Branże i nasze mocne dziedziny
  • Produkcja
  • Logistyka
  • FAQ
  • Pracuj z nami

Lokalizacja zakładów pracy

Branże i nasze mocne dziedziny

Produkcja

3. Opinie o pracodawcach Lünen
  5. Opinie o Pasternak Personal

Opinie o Pasternak Personal Lünen

22.11.2022 10:36

Serdecznie witamy użytkowników serwisu gowork.pl.

Jesteśmy tu dla osób poszukujących informacji o firmie Pasternak Personal GmbH,
    dla naszych pracowników (dziękujemy, że jesteście!), oraz dla kandydatów.

Chcemy być z Państwem tutaj, gdzie poruszane są kwestie ważne dla firmy,
    gdzie rozpoczyna się dialog, gdzie możemy ustosunkować się do pytań i podjąć z Państwem interakcje.

Dziękujemy za liczne opinie pojawiające się na forum.

Część z nich była i jest dla firmy gorzką pigułką. Nie możemy biernie przyglądać się
    nieprawdziwym informacjom na temat funkcjonowania naszej firmy. Są również takie opinie,
    które poprzez konstruktywną krytykę oraz budujące uwagi pomagają nam zadbać o to,
    aby współpraca z nami była dla Państwa jeszcze bardziej satysfakcjonująca.

Za wszystkie pozytywne komentarze niezmiennie dziękujemy!

Jesteśmy otwarci na wszelkie pytania i sugestie, jak również chętni do znalezienia wspólnego punktu w rozwiązywaniu problemowych sytuacji.

Zapraszamy Państwa do kontaktu e-mail: [email protected]

Pozdrawiamy,

Zespół Pasternak Personal GmbH.
    News image

ReviewUserIconTeofil

14.05.2026 08:33

Wypłaty tragiczne potrącają za mieszkania za etat 1000€
    #Pakowacz

26.05.2026 14:42

Dzień dobry, przy pełnym etacie, gwarantowanej liczbie godzin i minimalnej stawce 14,96 € brutto/h, nawet po odliczeniu zakwaterowania, kwota 1000€ nie odpowiada standardowemu miesięcznemu rozliczeniu na 1 klasie podatkowej, bez dodatkowych okoliczności. Zdarza się, że wcześniej pobierane zaliczki są pomijane przy własnych wyliczeniach, mimo że są one widoczne na pasku i obniżają końcową kwotę do wypłaty, ponieważ część wynagrodzenia została już wcześniej wypłacona. Nie możemy tego ocenić bez wglądu w konkretne rozliczenie. W razie wątpliwości nasza księgowa zawsze jest do dyspozycji i wyjaśnia paski wynagrodzeń punkt po punkcie. Z poważaniem Pasternak Personal GmbH

ReviewUserIconApache

21.04.2026 12:42

Pracowałam tam parę miesięcy, nie całe 6, zwolniłam się bez problemu i wróciłam do Polski. Generalnie niemcy się już nie opłacają, gospodarka leży i kwiczy, w Polsce jest lepiej. Zacznę od Pasternaka, rekrutacja szybko, w dwa dni od zgłoszenia siedziałam w busie do Hagen. Tam miałam zakwaterowanie, biuro w pobliskim Lunen, miejsce pracy również blisko w Ennepetal. Bus firmowy zbiera wszystkich z Hagen, zawozi oraz odwozi. Transport jest dodatkowo płatny. Pensja, obciążenia za klucze do mieszkania, kartę do firmy oraz za buty jeśli nie posiada się swoich z noskami, się zgadza, natomiast w ofercie pracy podają najniższą kwotę za pokój, cena zależy od ilości tygodni w miesiącu, było 90eur tygodniowo. Okropnie drogo jak za takie warunki, miałam trochę lepiej ponieważ trafiłam na duże mieszkanie, ale kwater mają więcej w Hagen i są też klitki, w każdym przypadku po dwie osoby. Można trafić pokój wielkości kawalerki a można też wylądować w pokoju gdzie nie idzie suszarki rozstawić, a nie wolno suszyć w częściach wspólnych ani w pralni bo(usunięte przez administratora)kara finansowa za naruszenie regulaminu. Zakwaterowanie poniżej średniej, warunki w mieszkaniach są straszne, w moim pokoju uszkodzone wszystkie rolety, więc nie pośpisz na drugą zmianę, wymienić nie chcieli mimo wielokrotnych prośb bo za drogo. W łazience uszkodzone krany i przeciekają, zgłaszane również, naprawy nieskuteczne.(usunięte przez administratora) Kuchnia wspólna w dramatycznym stanie, każdy ma swoją lodówkę na pokój ale stan blatów, kranów, szafek i kuchenki nie do użytku. Kupiliśmy własny sprzęt żeby mieć na czym gotować. Każda nowa osoba wg. Regulaminu powinna dostać od firmy pokrowiec wodoodporny na materac, kolejna kara za niezastosowanie, ja dostałam zwykłą najtańszą flizelinę z Jyska, co zgłosiłam do biura aby nie było potem pretensji, że coś się wylało, za zaplamienie/uszkodzenie materaca kara wg. Regulaminu. Oświetlenie przeważnie uszkodzone, na naprawę trzeba czekać kilka dni a potem i tak się przepali bo jest problem z instalacją elektryczną. Regulamin mieszkania jest jasny i klarowny, trzeba przestrzegać ale z drugiej strony kontroler z Pasternaka na siłę szuka dziury w całym (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) W regulaminie kary za wszystko(usunięte przez administratora) Skandal. Obowiązek segregacji śmieci na mieszkaniu bez zapewnienia odpowiednich koszy, więc stawia się worki, worki stoją z plastikiem ponieważ odbiór jest co dwa tygodnie OKOŁO, stoją w kuchni i kwitną, nie można wystawić przed blok koło kubła bo kara, w piwnicy też nie, bo kara. A na 7 osób w mieszkaniu to się zbiera. Każda puszka od piwa zbierana aby wrzucić do automatu kaucyjnego później jest nie mile widziana, zaraz zostajesz oskarżony o alkoholizm, grozi zwolnieniem, (usunięte przez administratora) Moja rada jesli ktoś się zdecyduje na tą firmę i jest odporny na takie cyrki, róbcie zdjęcia dosłownie wszystkiego zanim wniesiecie swoje rzeczy aby udokumentować stan zastały i od razu wysłać do biura z oświadczeniem, że tak już było bo dostaniecie karę finansową. Jak się wyprowadzałam posprzątałam pokój lepiej niż go zastałam, a następna osoba, która się wprowadzała miała problem bo niby brudno było. Wszystko mam na zdjęciach. Uwaga na kierowców, uważajcie co mówicie przy nich, niby mili i przyjaźni ale to wszystko potem trafi do biura i znowu kara. Bardzo nie ładnie, zero poszanowania człowieka. Sama firma Febi jest super, ale byle nie przez Pasternaka! Są inne agencje. ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA!!!!!

26.05.2026 14:28

Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Przykro nam, że tak Pani zapamiętała współpracę z naszą firmą, ale chcemy doprecyzować kilka kwestii, ponieważ z częścią zarzutów nie możemy się zgodzić. Koszty zakwaterowania są podawane już na etapie rekrutacji, przed przyjazdem do Niemiec. Nie są to opłaty naliczane dowolnie ani „po fakcie”. Tak samo zasady dotyczące mieszkań, ewentualnych obciążeń i kar są opisane w regulaminie, z którym pracownik ma możliwość się zapoznać. Chcemy też jasno zaznaczyć, że nie naliczamy pracownikom dodatkowych kosztów za przejazdy do pracy, do biura ani do urzędów. Organizacja transportu jest po naszej stronie i staramy się, aby pracownicy mieli możliwie sprawny dojazd zarówno do miejsca pracy, jak i w sprawach organizacyjnych. Jeżeli chodzi o zakwaterowanie, są to mieszkania współdzielone, a nie pokoje hotelowe. Mimo to zależy nam, aby były funkcjonalne i wyposażone w podstawowe rzeczy potrzebne do codziennego życia. Jeżeli na mieszkaniu brakuje sprzętu, jest on uzupełniany po zgłoszeniu. Mamy zatrudnioną własną ekipę pracowników technicznych, którzy na bieżąco zajmują się zgłaszanymi usterkami i naprawami. Nie możemy publicznie omawiać konkretnego mieszkania, pokoju ani indywidualnych zgłoszeń. Możemy jednak zapewnić, że zgłoszenia dotyczące usterek są przyjmowane, sprawdzane i przekazywane do realizacji. Czasami naprawa wymaga więcej czasu, na przykład gdy potrzebna jest część zamienna albo większa ingerencja techniczna, ale nie jest tak, że takie sprawy są ignorowane. Nie zgadzamy się z twierdzeniem, że firma „szuka kar za wszystko” albo że pracownicy są traktowani bez szacunku. Regulamin mieszkania istnieje po to, aby kilka obcych sobie osób mogło wspólnie funkcjonować w jednym lokalu. Dotyczy to sprzątania, śmieci, części wspólnych, ciszy nocnej, wyposażenia i odpowiedzialności za ewentualne szkody. Te zasady obowiązują wszystkich mieszkańców tak samo. Nieprawdą jest również, że kierowcy czy inne osoby współpracujące z firmą mają za zadanie „donosić” na pracowników. Jeżeli do biura trafiają informacje, to zwykle dotyczą one konkretnych sytuacji związanych z transportem, bezpieczeństwem, organizacją pracy albo zasadami obowiązującymi w mieszkaniu. Rozumiemy, że mogła Pani być niezadowolona z warunków zakwaterowania i ma Pani prawo do własnej oceny. Nie możemy jednak zgodzić się z tak jednostronnym opisem, zwłaszcza że wiele osób korzysta z naszego zakwaterowania, transportu i wsparcia organizacyjnego bez podobnych problemów. Jeżeli chce Pani wyjaśnić konkretną sprawę, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z biurem. Pozdrawiamy Pasternak Personal GmbH
    ReviewUserIconPabelo

06.02.2026 11:57

Pracowałem przez Pasterniaka na dwóch projektach najpierw na ciasteczkach u Pani Pauliny potem w Hagen. Pierwsza praca była super a w tej dostałem umowę od firmy. Wypłaty zawsze były na czas w biurze dało się wszystko załatwić. Mieszkanie było okej trafiali się różni ludzie ale szło normalnie mieszkać.
    ReviewUserIconnn

05.02.2026 15:03

bardzo nie profesjonalna obsługa ze strony rekruterki... 370 euro za miejsce i jeszcze z 2 innymi typami na pokoju.... praca na najniższa dla frontowego gdzie rozmowa była o boczniaku wysoki skład... gdy kandydat wytknie ze 3 osoby na pokoju za 370 euro to jednak mega przesada obraza i zakończenie rozmowy.... 370 za łózko w pokoju gdzie ma być 3 typa co jest w ogóle nie dopuszczalne ... jak ktoś lubi być zakwaterowany jak śledzie w puszce proszę bardzo... brak szacunku dla kandydata obraza rekruterki i chamskie podejście.. nie podoba się to .... to są standardy firmy ??? śmiech na sali czym ta agentura się reprezentuje
    #OperatorWozkaWidlowego

06.02.2026 10:39

Dziękujemy za przekazanie opinii. Nie zgadzamy się z przedstawioną interpretacją przebiegu rozmowy. Kandydat został w jej trakcie rzetelnie i transparentnie poinformowany o warunkach zatrudnienia, w tym o stawce godzinowej oraz zasadach i kosztach zakwaterowania obowiązujących w danym projekcie. Informacje te są przekazywane na etapie rozmowy rekrutacyjnej, aby umożliwić kandydatowi świadomą decyzję. W momencie wyrażenia braku akceptacji oferty rozmowa niestety przebiegała w podniesionym tonie i z częstym przerywaniem wypowiedzi. W takiej sytuacji rekruterka, działając zgodnie z zasadami profesjonalnej komunikacji, zakończyła rozmowę w sposób uprzejmy i stanowczy. Pragniemy podkreślić, że: ! zakwaterowanie oferowane przez firmę ma charakter opcjonalny, ! warunki mieszkaniowe oraz koszty są jasno komunikowane przed podjęciem współpracy, ! brak akceptacji oferty nie stanowi podstawy do formułowania obraźliwych ocen pod adresem pracowników. Jednocześnie zawsze pozostajemy otwarci na merytoryczną rozmowę i konstruktywną krytykę. Team Pasternak Personal GmbH
    ReviewUserIconkamilek44

19.11.2025 22:44

Zakwaterowanie w nowym budynku, warunki ok, tylko kuchnia mala ale ja w sumie nje gotuje durzo. Praca stabilna, wyplat nigdy mi nie brakowało. no ok ogólnie
    ReviewUserIcondamianoo77

12.11.2025 13:08

macie cos na grudzien?

14.11.2025 15:23

12.11.2025 13:50

jest praca?????????

ReviewUserIconHagen

12.11.2025 14:09

Dzein dobry, sa wolne stanowiska w okoicy? prosye o kontakt. Slyszalem dobre opiiinie

ReviewUserIconpracownik

14.11.2025 15:19

czy będą oferty pracy jeszcze w tym roku? Pozdrawiam Andrzej

ReviewUserIconbogdan8

14.11.2025 15:02

Ok
    ReviewUserIconkacper99

13.11.2025 18:14

Praca Ennepetal prosta i godziny pracy też normalne. Szkoda że nie ma ofert bliżej granicy ale ogólnie polecam
    ReviewUserIconkaja88

12.11.2025 12:57

chetnie bym wrucila moze w stycniu??????
    ReviewUserIconKamil K

11.11.2025 22:42

będę chciał wrócić, mieszkanie ok
    #PracownikProdukcji
    ReviewUserIconSylwia

11.11.2025 22:40

Praca ok, wypłaty na czas. Mogę polecić
    #Magazynier
    ReviewUserIconPiotr

20.10.2025 08:56

Witam. A ja mam pytanie z innej beczki...Jeździłem kilkakrotnie z różnych agencji i po wszystkich doświadczeniach wiem, że też najważniejszy jest wymóg zaświadczenia o niekaralności. Niestety, trafiała się tak marna ekipa w hotelach pracowniczych (narkotyki, alkohol, agresja), że pomimo fajnej pracy - mieszkanie bardzo zniechęcało do dalszego pobytu. I tu rodzi się pytanie...jak jest u Was??? Czy kontrolujecie sytuacje w hotelach pracowniczych??

20.10.2025 14:44

Dzień dobry, dziękujemy za Pana wiadomość i zaufanie. Zatrudniamy wyłącznie osoby niekarane, jest to jednym z naszych standardowych wymogów. Kwestie warunków zakwaterowania traktujemy bardzo poważnie. Wszystkie mieszkania są regularnie kontrolowane, a nasi pracownicy pozostają pod stałą opieką dysponentów. Dodatkowo, do dyspozycji naszych pracowników jest całodobowy numer alarmowy, dzięki któremu w każdej sytuacji mogą uzyskać natychmiastowe wsparcie. Zależy nam na tym, aby każdy czuł się w miejscu zakwaterowania bezpiecznie i komfortowo. Jeżeli ma Pan dodatkowe pytania, zapraszamy do kontaktu tel./WhatsApp: +4917666835120 -> rozmawiamy również po polsku. Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH
    ReviewUserIconOnaaa...

18.03.2020 07:35

Chciałam napisać swoją opinię na temat tej agencji,ponieważ pracuję tu od kilku miesięcy .Napisałam pozytywy jak i negatywny ale skoro nie wylałam jak inni wiadra pomyj pod adresem agencji to podejrzewa się mnie o to,że muszę być pracownikiem biurowym tej firmy.Nie do końca zgadzam się z opiniami innych.Nie jestem alkoholiczką, ćpunką i kryminalistką więc może jednak jakimś cudem pracują tu ludzie normalni.W dalszym ciągu uważam,że warunki mieszkaniowe nie są takie jak jest to opisywane.Fakt nie ma internetu. I mieszka się w mieszkaniu po 5-6 osób.Jeśli każdy sprząta po sobie i szanuje innych pobyt tu nie jest męczarnią.Firma jest wypłacalna nawet gdy ktoś się zwalnia otrzymuje wynagrodzenie za przepracowane dni.Minusem jest trochę za mało godzin ale miesięcznie 160-170 godzin jest wypracowanych.Daleko do pracy.Nikogo nie zachęcam aby usilnie tu przyjechał chciałam podzielić się swoją opinią jak tu jest.Samemu najlepiej się przekonać.Pozdrawiam

14.07.2025 10:37

Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że komentarz dotyczy roku 2020. W ciągu ostatnich pięciu lat wiele uległo zmianie. Mieszkania zostały poddane zarówno gruntownym remontom, jak i regularnym pracom odświeżającym. Na bieżąco kontrolujemy ich stan, czystość oraz wyposażenie – nad wszystkim czuwa Pani Justyna wraz z naszą ekipą remontową. W każdym mieszkaniu zapewniamy również dostęp do internetu. W przypadku zainteresowania podjęciem pracy, zapraszamy do kontaktu: 📞 +49 176 66835120 📧 [email protected] Chętnie przedstawimy Państwu aktualne oferty zatrudnienia oraz warunki współpracy. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół Pasternak Personal GmbH

14.05.2025 15:15

Zaobserwuj nas na platformie Instagram!
    News image

15.10.2018 19:53

22.11.2022 11:36

Witam, poruszona kwestia dotyczy roku 2018, z uwagi na liczne odpowiedzi z bieżącego roku, chętnie odniesiemy się do tematu. W ciągu czterech lat firma przeszła szereg zmian, jak również zmieniły się oferowane stawki (od października jest to minimum 12,43€ brutto w pracy produkcyjnej, 12,93€ brutto w pracy magazynowej). Wynagrodzenie netto pracownika zależne jest od klasy podatkowej. Od momentu rozpoczęcia stosunku zatrudnienia pracownika, podejmujemy kroki administracyjne, aby przejście do korzystniejszej klasy podatkowej nastąpiło jak najszybciej, jednak finalnie zależne jest to od urzędu. Poruszona została ważna kwestia, za co dziękujemy, jednak nie możemy zgodzić się z zarzutami dot. uchybień w umowach oraz w wypłacaniu wynagrodzeń- my również jesteśmy kontrolowani przez zewnętrzne instytucje. W kwestii kwaterunku nastąpiły wyraźne zmiany, dysponujemy pokojami 1-, 2-, 3- osobowymi, nad lepszym standardem mieszkań pracuje administrator oraz grupa remontowa. Naszym celem jest nieustanny rozwój, dlatego zależy nam na zadowoleniu pracowników. Jeżeli jesteś naszym pracownikiem i masz uwagi mogące pomoc nam ulepszyć funkcjonowanie firmy, zapraszamy do kontaktu z dysponentem (lub e-mail: [email protected]). Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH.

14.05.2025 15:03

Dziękujemy za komentarz! Potwierdzamy – nie oferujemy zakwaterowania w 4-osobowych pokojach. Wszystkie lokale, z którymi współpracujemy, spełniają określone standardy. Jeśli pojawiły się jakiekolwiek wątpliwości lub uwagi dotyczące zakwaterowania, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszym biurem – chętnie wszystko wyjaśnimy i pomożemy! Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH
    ReviewUserIconKrystian

10.02.2025 15:39

Witam, pracował ktoś w miejscowości Enneptal ?? Proszę o opinie.

14.05.2025 14:57

Dzień dobry, w Ennepetal prowadzimy sprawdzony i stabilny projekt z możliwością przejścia bezpośrednio pod zakład pracy przy pozytywnym przebiegu współpracy. Zakres obowiązków obejmuje głównie przepakowywanie drobnych części z branży magazynowej – praca jest spokojna, nie wymaga specjalistycznego doświadczenia, a wszystkiego można się szybko nauczyć. Jeśli jesteś zainteresowany, zapraszamy do kontaktu i aplikacji – chętnie odpowiemy na pytania! Pozdrawiamy serdecznie! (Tel./WhatsApp: +4917666835120 / E-Mail: [email protected])
    ReviewUserIconArkadiusz

05.06.2024 09:35

Witam pracuje przez Agencję dwa tygodnie jak narazie wszystko ok , praca naprawdę fajna .Polecam jak najbardziej współpracę w Pasternak Personal-Lünen.
    ReviewUserIconKrystian

10.02.2025 15:42

A gdzie pracujesz jaka miejscowość?

14.05.2025 14:53

Dzień dobry, dziękujemy serdecznie za pozytywny komentarz! Cieszymy się, że nasza współpraca dobrze się rozpoczęła i mamy nadzieję, że z każdym dniem będzie się ona rozwijać równie pomyślnie. Jeżeli będziemy mogli w czymkolwiek pomóc, zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy serdecznie! (Tel./WhatsApp: +4917666835120 / E-Mail: [email protected])

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pasternak Personal?

Kontakt - Pasternak Personal

Lünen

25.01.2025 20:31

ReviewUserIconArek

16.02.2025 13:33

A przy czym pracujesz, w jakiej miejscowości?

14.05.2025 14:51

Dzień dobry, dziękujemy serdecznie za pozytywny komentarz! Cieszymy się, że jesteś zadowolony ze współpracy – to dla nas najlepsza motywacja! Jeżeli będziemy mogli w czymkolwiek pomóc, zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy serdecznie! (Tel./WhatsApp: +4917666835120 / E-Mail: [email protected])
    ReviewUserIconMab35

11.03.2025 22:47

Szczerze polecam agencje Pasternak, jest to nasz 4 wyjazd przez agencję i nigdy się nie zawiedliśmy,panie koordynatorki bardzo miłe i pomocne wypłaty zawsze na czas ,mają bardzo fajne projekty i najważniejsze że nie musisz znać języka niemieckiego i jest zapewniony transport do pracy.????

14.05.2025 14:48

Dzień dobry, dziękujemy za miłe słowa i wielokrotną współpracę – to dla nas ogromnie ważne! Cieszy nas również uznanie dla pracy naszych koordynatorek – wkładają one wiele serca i zaangażowania, aby wszystko przebiegało sprawnie i w przyjaznej atmosferze. Z radością będziemy kontynuować tę współpracę przy kolejnych projektach. Pozdrawiamy serdecznie!

20.05.2015 17:09

ReviewUserIconMab35

11.03.2025 22:50

Nie zgadzam się pracuje przez tą agencje 4 raz i zawsze umowę podpisywałam przed podjęciem pracy,

14.05.2025 14:43

Dzień dobry, dziękujemy za Twój komentarz i cenne spostrzeżenie! Masz absolutną rację – umowy są zawsze podpisywane zgodnie z obowiązującym prawem oraz przyjętymi procedurami. Cieszymy się, że już kilkukrotnie byłaś z nami – to najlepsze potwierdzenie wzajemnego zaufania. Dziękujemy za dotychczasową współpracę! Jeśli będziemy mogli w czymkolwiek pomóc, zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy serdecznie! (Tel./WhatsApp: +4917666835120 / E-Mail: [email protected])
    ReviewUserIconDomi

11.03.2025 18:17

Z całego serca polecam Agencje pracy????. Super podejście do pracowników,pieniążki na czas.Współpracuje z agencja już od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolna, żadnych problemów PS.Pani koordynator Paula super człowiek????. Pozdrawiam ????
    ReviewUserIconArek

17.03.2025 21:32

A na jakim projekcie pracujesz

14.05.2025 14:40

Dzień dobry, bardzo dziękujemy za tak miły komentarz! Cieszymy się, że nasza praca spotyka się z uznaniem – to dla nas ogromna wartość. Jeśli będziemy mogli w czymkolwiek pomóc, zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy serdecznie! (Tel./WhatsApp: +4917666835120 / E-Mail: [email protected])
    ReviewUserIconBecia

16.04.2024 13:54

dzień dobry. :) Widziałam już właśnie to polecenie pracy w Soest przy wypiekach. Za jakiś czas będę potrzebowała pracy, więc chcę rozważyć tę opcję. Czy są tu Panie, które obecnie pracują i mogłyby opowiedzieć o zakładzie? Jaka jest w nim atmosfera i w skali od 1 – 10 jak praca może być ciężka?
    ReviewUserIconBetti553

21.03.2025 12:28

Rekrutuje pracowników do pracy, koordynatorka.

14.05.2025 14:36

Dzień dobry, dziękujemy serdecznie za miłe słowa! Bardzo się cieszymy, że nasza oferta i podejście są dobrze odbierane. To dla nas największa motywacja do dalszej pracy na wysokim poziomie. Pozdrawiamy i pozostajemy do dyspozycji – w razie pytań służymy pomocą! (Tel./WhatsApp: +4917666835120 / E-Mail: [email protected])
    ReviewUserIconPip

09.04.2025 21:26

Może ktoś napisać ,czy to niemiecka umowa ,na jaki okres czasu i czy ktoś otrzymał ją na e-mail przed przyjazdem na miejsce?

14.05.2025 14:32

Dzień dobry, tak – oferujemy niemiecką umowę o pracę, standardowo na okres 9 miesięcy. Istnieje również możliwość stałego zatrudnienia – w ramach współpracy oferujemy pracę kolejno na różnych projektach lub przejście na umowę bezpośrednią pod zakładem pracy, z którym współpracujemy. Wszystkie formalności, w tym podpisanie umowy, odbywają się bezpośrednio w naszym biurze po przyjeździe do Niemiec. Jeśli jesteś zainteresowany/-a współpracą, serdecznie zachęcamy do przesłania zgłoszenia – chętnie udzielimy dodatkowych informacji! Tel./WhatsApp: +49 176 668 35 120 / E-Mail: [email protected] Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH
    ReviewUserIconKochanyŁobuz

05.05.2025 11:46

Witam serdecznie! Chciałbym zapytać, czy ktoś pracował w Ennepetal przy komisjonowaniu części motoryzacyjnych? Chciałbym się dowiedzieć, jaka panuje tam atmosfera oraz czy agencja Pasternak jest uczciwa i wypłaca pieniądze terminowo. Razem z dziewczyną planujemy wyjazd, dlatego proszę o szczere odpowiedzi.
    ReviewUserIconPracownik

11.05.2025 12:12

Siema, pracujemy tu z kobitą już 3 miesiące. Nie na częściach motoryzacyjnych ale najprawdopodobniej tam pójdziemy do następnej pracy bo w poprzedniej robocie się skończyła praca. Nie wiem jak tam jest z mieszkaniem, zagadam o foty jak będzie pewne, że tam pójdziemy. Ogólnie to zarobić zarobisz, nie dużo ale zarobisz. Mieszkać pewno będziesz w Hagen z tego co mi wiadomo. Panie z biura pomocne, czasem nawet śmieszne haha. Przyjeżdżasz, robisz 8h i tyle. Po pracy obiad i normalne życie. Wiem, że tam dużo Polaków robi tam gdzie napisałeś. Nie spróbujesz, nie uwierzysz to nie wyjedziesz, ode mnie polecajka. ????

02.11.2023 09:19

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Pasternak Personal?
    Pasternak Personal GmbH

02.11.2023 15:35

Witam, z racji tego, że temat leży nam na sercu, chętnie odniesiemy się do zapytania. Pasternak Personal GmbH jest rodzinną firmą z ponad 30-letnią tradycją. Wraz z upływem czasu, zmianami społecznymi oraz zmianami na rynku pracy, bardzo dużą uwagę skupiamy na dobrym samopoczuciu oraz na zdrowej atmosferze wśród pracowników, od początku procesu rekrutacji, przez przyjęcie na lokacji, po zatrudnienie w docelowym zakładzie pracy. Do każdego z pracowników staramy się podchodzić indywidualnie, ze zrozumieniem i uśmiechem. W przypadku sytuacji problemowych reagujemy stanowczo. W żadnym razie nie zgadzamy się na zachowania powodujące zagrożenie lub niepokój. Grupa pracowników administracyjnych, dział rekrutacji, księgowość oraz dysponenci stoją na straży spokojnego przebiegu Państwa zatrudnienia. Nieprzerwanie dziękujemy pracownikom, tym nowym, jak również pracownikom z długoletnim stażem- cieszymy się, że jesteście z nami! W razie pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub WhatsApp-> +4917666835120. Pozdrawiamy, Pasternak Personal Team

27.03.2024 15:52

Witam, obecnie poszukujemy wsparcia na stanowisku dysponenta. Informacje zamieszczam poniżej. Zapraszam do kontaktu: Tel.: +4923149498619 / WhatsApp: +4917666835120 / E-Mail: [email protected] Wir suchen einen Personal- und Kundenbetreuer (m/w/d). Ein Großteil der Mitarbeiter ist polnischsprachig, die Kunden deutschsprachig, sodass kommunikativ beide Sprachen wichtig sind. Da die Tätigkeit mit Kunden- und Mitarbeiterbesuchen verbunden ist, ist ein Führerschein Voraussetzung. Das Arbeitsgebiet umfasst Lünen, wo unsere Zentrale und damit der Hauptarbeitsplatz ist, und Kunden in ganz NRW und ggf. darüber hinaus (Münster, Dortmund, Hamm, Soest, Hagen und die Umgebung). Zuständigkeiten: -Personaleinsatzplanung samt Koordination der Shuttle-Fahrer für die Mitarbeiter -Korrespondenz mit dem Unternehmen (Kunden) und den Mitarbeitern -Einstellung neuer Mitarbeiter -Regelmäßige Kontrolle der Firmenwohnungen -Erstellung von Dokumenten -Telefonzentrale -Vorbereitende Tätigkeiten und Kurzinstruktion der Mitarbeiter für die Kundeneinsätze -Bestellung von Arbeitskleidungen -Allgemeine Bürotätigkeiten. Anforderungen: -Kenntnisse der grundlegenden Office-Software -Gute Kenntnisse der polnischen und deutschen Sprache -Erfahrung und Ausbildung in diesem Bereich wünschenswert -Führerschein der Klasse B. Pozdrawiamy, Pasternak Personal Team
    ReviewUserIconAnna koda

22.11.2023 07:50

Fajne opinie(usunięte przez administratora).ekstra

27.03.2024 15:43

Witam, dziękujemy za zainteresowanie. Dla kobiet szczególnie polecamy pracę w Ennepetal (konfekcjonowanie) lub pracę w Soest (praca produkcyjna na linii wypieków). Zapraszamy do kontaktu w sprawie tych oraz innych ofert pracy: Tel.: +4923149498619 / (usunięte przez administratora) +4917666835120 / E-Mail: [email protected] Pozdrawiamy, Pasternak Personal Team
    ReviewUserIconPrzemo

12.01.2024 04:33

Szukam pilnie pracy na produkcji.
    ReviewUserIconPrzemo

15.01.2024 17:19

Nie znam języka niemieckiego dlatego nikt mnie nie chce do roboty. Pracowałem 14 miesięcy na produkcji w Grive. Wysłałem cv wszędzie gdzie się tylko dało,ale odpowiedzi zero.

27.03.2024 15:36

Witam, dziękujemy za zainteresowanie. Mamy nadzieję, że udało się Panu skontaktować z nami za pośrednictwem jednego z możliwych kanałów aplikacji. Zachęcamy do aplikowania na stronie internetowej www.pasternakpersonal.de lub -> Tel.: +4923149498619 / (usunięte przez administratora) +4917666835120 / E-Mail: [email protected] Pozdrawiamy, Pasternak Personal Team
    ReviewUserIconIlona

29.01.2024 09:46

Poważnie bez języka nie ma nawet co marzyc o pracy? tak przynajmniej u jednego pana było z tego co pisał na forum. czy to oznacza, że kandydatów nie brakuje? nie myśleli o wprowadzeniu kursów językowych czy cos? a na które oferty aplikuje teraz najwięcej osób? Dacie znać?

27.03.2024 15:28

Witam, dziękujemy za zainteresowanie. Odpowiadając na pytanie: zatrudniamy zarówno pracowników ze znajomością języka niemieckiego, jak i bez takiej znajomości, w zależności od projektu. Zapraszamy do kontaktu, chętnie przedstawimy Państwu kryteria i szczegóły dot. poszczególnych ofert pracy. Tel.: +4923149498619 / (usunięte przez administratora) +4917666835120 / E-Mail: [email protected] Pozdrawiamy, Pasternak Personal Team

12.03.2023 13:18

17.05.2023 15:52

Witam, wszystkie stawki oraz koszta wymienione są ustnie, w e-mailu wstępnym, oraz we wiadomości potwierdzającej zatrudnienie. W razie pytań zachęcam do kontaktu. Przypominam o zmianie adresu biura oraz numeru telefonu. Adres: Zum Pier 75, 44536 Lünen Numer tel.: +492314949860 Pozdrawiamy, Pasternak Personal Team.

16.02.2023 11:08

Czy w Pasternak Personal zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?

24.02.2023 13:03

Witam, w Agencji Pasternak Personal GmbH oferujemy pracownikom umowę o pracę zgodną z prawem niemieckim, zawarta w ramach pośrednictwa pracy. Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu! Tel. +4917666835120 E-mail: [email protected]

05.12.2021 10:49

Czy firma Pasternak Personal w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    ReviewUserIconNieznany

17.12.2022 08:42

(usunięte przez administratora),za szkolenie potrącają 30 euro,za które nie ma żadnego papierku(usunięte przez administratora)

27.12.2022 10:47

Witam, dziękujemy za komentarz, chętnie rozwiejemy wyrażoną wątpliwość dot. szkolenia. W przypadku pracy z żywnością pracownik prawnie zobowiązany jest do odbycia szkolenia, po którym otrzymuje certyfikat (odpowiednik polskiej książeczki sanepidowskiej). Pracownik otrzymuje pomoc dysponenta oraz działu administracji w rejestracji terminu szkolenia, podczas wylegitymowania się przed szkoleniem oraz w trakcie samego szkolenia. Szkolenie wiąże się z opłatą (informacja widnieje w e-mailu wraz ze wszystkimi informacjami dot. warunków pracy). Uzyskany przez pracownika certyfikat wydawany jest wraz z pozostałą dokumentacją po zakończeniu i uregulowaniu stosunku zatrudnienia. Niestety komentarz jest anonimowy, zapraszamy autora do kontaktu z biurem. Chętnie prześlemy Pani/Panu odpowiedni certyfikat. Niezmiennie wszystkich pracowników oraz kandydatów, w przypadku jakichkolwiek pytań lub niejasności, zapraszamy do kontaktu z dysponentami, lub z biurem. Chętnie służymy Państwu informacjami i pomocą. Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH.

09.12.2022 17:04

13.12.2022 14:35

Witam, dziękujemy za opinię, niestety jest ona anonimowa, chcielibyśmy wyjaśnić poruszone kwestie. Autora opinii zachęcamy do kontaktu z biurem: [email protected]. Mamy nadzieje na konstruktywną rozmowę oraz proponujemy wyjaśnienie kwestii również z działem finansowym. Staramy się, aby przekazywane informacje docierały do Państwa w jasny oraz przystępny sposób. Po przekazaniu informacji ustnie, generujemy informację e-mail zawierającą pakiet niezbędnych wiadomości o rozpoczęciu pracy. Jeżeli mają Państwo sugestie dot. ewentualnych braków lub polepszenia sposobu informowania, również zachęcam do kontaktu. Nie możemy zgodzić się z zarzutem dotyczącym osób pracujących w biurze. Jesteśmy zdania, że zgrany i dobrze współpracujący zespół pracowników jest wizytówką firmy. Prosimy pamiętać, że w wielu sytuacjach jesteśmy tylko ludźmi, jednak cały czas pracujemy nad poprawą wykonywanej pracy. Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH.

16.03.2022 10:50

Czy Pasternak Personal oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
    ReviewUserIconsobowtór

14.05.2022 13:00

umowa o prace, tylko patrz czy dają ci zameldowanie bo to inna klasa podatkowa i będziesz mniej zarabiać poczytaj sobie.

30.11.2022 16:34

Witam, dziękujemy uprzejmie za komentarz. Czas oczekiwania na zameldowanie zależny jest od miejscowego Urzędu. Nasi dysponenci oraz pracownicy biura pomogą Państwu w jak najszybszym dopełnieniu niezbędnych czynności administracyjnych. Jeżeli masz pytania lub wątpliwości związane z Twoją pierwszą pracą na terenie Niemiec, chętnie porozmawiamy z Tobą o rozwiązaniach i możliwościach. Zapraszamy do kontaktu: [email protected]. Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH.

16.08.2022 14:38

30.11.2022 16:13

Witam, mimo wszystko dziękujemy za opinię. Zastanawia nas wyżej wymieniona kwota. Niestety na podstawie anonimowego komentarza ciężko nam odnieść się jakkolwiek do sytuacji. Możemy zapewnić, że stawka oraz wszelkie koszta są jawne już na etapie rekrutacji, potwierdzone finalnie umową o pracę. Autora opinii uprzejmie prosimy o kontakt z biurem: [email protected]. Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH.
    ReviewUserIconKminek

05.10.2021 01:28

Czy ktoś wie jak dostać się pod firmę do Kauflandu żeby nie pracować przez agencje? W jaki sposób mogę to zrobić? Bardzo proszę o pomoc.
    ReviewUserIconPracownik

24.10.2021 00:01

Jest bardzo ciezko dostac sie, aczkolwiek możesz złożyć Bewerbung i moze przyjma teraz od kwietnia tego roku juz nie ma leihfirm na zakladach miesnych w całych niemczech tylko bezpośrednio moga przyjmować bez żadnych pośredników weszlo prawo od tego roku umowy z pod kaufland sa rozne zazwyczaj na 3 miesiące ci co pracowali w leihfirmie to zostali przejeci przez kaufland i tez rozne umowy maja albo nie brali ich kaufland bo nie nadawali sie

29.11.2022 14:04

Witam, uprzejmie dziękujemy za poruszenie ciekawej dla wielu osób kwestii. To prawda, od 2021 roku część stanowisk pracy w zakładach produkcji mięsnej podlega wyłącznie zatrudnieniu w oparciu o umowę podpisaną bezpośrednio z zakładem pracy. Szukasz właśnie takiego zatrudnienia? Skontaktuj się z nami! Chętnie przedstawimy Ci ofertę zakładu pracy (w języku polskim), przeprowadzimy Cię przez drogę rekrutacji, aż do finalnego momentu rozpoczęcia pracy. Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH Masz pytania: E-mail: [email protected] Tel.: +4923062040719 +4923062040718.

07.11.2022 09:54

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Pasternak Personal?

24.11.2022 16:58

Witam, świetnie, że została poruszona kwestia rekrutacji. Chętnie odniesiemy się do zapytania! W pierwszym kontakcie z pracownikiem przedstawiamy Wam ofertę zatrudnienia. Już na tym etapie możesz zagłębić się w szczegóły albo... zwyczajnie podziękować. Załóżmy, że jesteś zainteresowany. Szczegóły zatrudnienia przesyłamy do Ciebie w formie pisemnej, najczęściej na skrzynkę e-mail. Twoją wiarygodność weryfikujemy dowodem osobistym, spisujemy również z Tobą krotki formularz zgłoszeniowy. Zostajesz zgłoszony do zakładu pracy i po uzyskaniu potwierdzenia ustalamy z Tobą szczegóły przyjazdu. Firma bierze na swoje barki stronę administracyjną, związaną z podjęciem zatrudnienia w Niemczech, a o poszczególnych krokach jesteś informowany przez dysponentów. Chcesz przekonać się, jak proces rekrutacji wygląda w rzeczywistości? Nic prostszego! Jesteśmy dostępni przez wiadomości e-mailowe, komunikatory: Messenger i (usunięte przez administratora) oraz telefonicznie pod numerem: +4923062040719 / lub -18. Jesteśmy niemiecką agnacją pośrednictwa pracy, jednak z uwagi na płynność komunikacji, każda z zatrudnionych w biurze osób rozmawia również w języku polskim. Jeżeli masz pytania lub rozglądasz się za pracą w Niemczech, zapraszamy do kontaktu! Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH.

16.08.2022 14:35

21.11.2022 13:55

Witam, niestety nie mozemy zgodzic sie z Twoim komentarzem. Mieszkania sluzbowe zaopatrzone sa w urzadzenia sanitarne oraz w sprzety, rowniez w pralki (w zaleznosci od mieszkania pralka znajduje sie w lazience, kuchni lub w pralni). Trudno nam odniesc sie rowniez do kwestii wynagrodzenia poruszonej anonimowo na forum, ale w razie checi wyjasnienia sprawy, jestesmy do dyspozycji (e-mail: [email protected]). Pozdrawiamy, Pasternak Personal.

21.11.2022 14:11

Witam, dziekujemy za opinie. Jednoczesnie pragniemy przypomniec, ze zaliczki wyplacane sa najwczesniej po 5-tym dniu roboczym (kwestie formalne uzgadniane sa z kandydatem na etapie rekrutacji, z potwierdzeniem e-mailowym). Funkcja kierowcy samochodu sluzbowego wiaze sie z mozliwoscia dodatkowego zarobku - w tej chwili jest to 12,43€/h. Osoba ktorej powierzany jest samochod, standardowo zobowiazana jest do zrobienia zdjec wszystkich usterek powstalych przed odbiorem samochodu. Trudno nam odniesc sie do komentarza zamieszczonego anonimowo na forum, ale w razie checi wyjasnienia sprawy, jestesmy do dyspozycji (e-mail: [email protected]). Pozdrawiamy, Pasternak Personal.

Zostaw merytoryczną opinię o Pasternak Personal

Nie przegap nowości o Pasternak Personal!