• Lokalizacja zakładów pracy
  • Branże i nasze mocne dziedziny
  • Produkcja
  • Logistyka
  • FAQ
  • Pracuj z nami

Lokalizacja zakładów pracy

Branże i nasze mocne dziedziny

Produkcja

Onna - Pasternak Personal

3. Opinie o pracodawcach Lünen
  5. Opinie o Pasternak Personal

Opinie o Pasternak Personal Lünen

Nie przegap nowości o Pasternak Personal!

Kminek

05.10.2021 01:28

Czy ktoś wie jak dostać się pod firmę do Kauflandu żeby nie pracować przez agencje? W jaki sposób mogę to zrobić? Bardzo proszę o pomoc.

24.10.2021 00:01

Jest bardzo ciezko dostac sie, aczkolwiek możesz złożyć Bewerbung i moze przyjma teraz od kwietnia tego roku juz nie ma leihfirm na zakladach miesnych w całych niemczech tylko bezpośrednio moga przyjmować bez żadnych pośredników weszlo prawo od tego roku umowy z pod kaufland sa rozne zazwyczaj na 3 miesiące ci co pracowali w leihfirmie to zostali przejeci przez kaufland i tez rozne umowy maja albo nie brali ich kaufland bo nie nadawali sie

29.11.2022 14:04

Witam, uprzejmie dziękujemy za poruszenie ciekawej dla wielu osób kwestii. To prawda, od 2021 roku część stanowisk pracy w zakładach produkcji mięsnej podlega wyłącznie zatrudnieniu w oparciu o umowę podpisaną bezpośrednio z zakładem pracy. Szukasz właśnie takiego zatrudnienia? Skontaktuj się z nami! Chętnie przedstawimy Ci ofertę zakładu pracy (w języku polskim), przeprowadzimy Cię przez drogę rekrutacji, aż do finalnego momentu rozpoczęcia pracy. Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH Masz pytania: E-mail: [email protected] Tel.: +4923062040719 +4923062040718.

07.11.2022 09:54

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Pasternak Personal?

24.11.2022 16:58

Witam, świetnie, że została poruszona kwestia rekrutacji. Chętnie odniesiemy się do zapytania! W pierwszym kontakcie z pracownikiem przedstawiamy Wam ofertę zatrudnienia. Już na tym etapie możesz zagłębić się w szczegóły albo... zwyczajnie podziękować. Załóżmy, że jesteś zainteresowany. Szczegóły zatrudnienia przesyłamy do Ciebie w formie pisemnej, najczęściej na skrzynkę e-mail. Twoją wiarygodność weryfikujemy dowodem osobistym, spisujemy również z Tobą krotki formularz zgłoszeniowy. Zostajesz zgłoszony do zakładu pracy i po uzyskaniu potwierdzenia ustalamy z Tobą szczegóły przyjazdu. Firma bierze na swoje barki stronę administracyjną, związaną z podjęciem zatrudnienia w Niemczech, a o poszczególnych krokach jesteś informowany przez dysponentów. Chcesz przekonać się, jak proces rekrutacji wygląda w rzeczywistości? Nic prostszego! Jesteśmy dostępni przez wiadomości e-mailowe, komunikatory: Messenger i (usunięte przez administratora) oraz telefonicznie pod numerem: +4923062040719 / lub -18. Jesteśmy niemiecką agnacją pośrednictwa pracy, jednak z uwagi na płynność komunikacji, każda z zatrudnionych w biurze osób rozmawia również w języku polskim. Jeżeli masz pytania lub rozglądasz się za pracą w Niemczech, zapraszamy do kontaktu! Pozdrawiamy, Pasternak Personal GmbH.

16.08.2022 14:35

21.11.2022 13:55

Witam, niestety nie mozemy zgodzic sie z Twoim komentarzem. Mieszkania sluzbowe zaopatrzone sa w urzadzenia sanitarne oraz w sprzety, rowniez w pralki (w zaleznosci od mieszkania pralka znajduje sie w lazience, kuchni lub w pralni). Trudno nam odniesc sie rowniez do kwestii wynagrodzenia poruszonej anonimowo na forum, ale w razie checi wyjasnienia sprawy, jestesmy do dyspozycji (e-mail: [email protected]). Pozdrawiamy, Pasternak Personal.

21.11.2022 14:11

Witam, dziekujemy za opinie. Jednoczesnie pragniemy przypomniec, ze zaliczki wyplacane sa najwczesniej po 5-tym dniu roboczym (kwestie formalne uzgadniane sa z kandydatem na etapie rekrutacji, z potwierdzeniem e-mailowym). Funkcja kierowcy samochodu sluzbowego wiaze sie z mozliwoscia dodatkowego zarobku - w tej chwili jest to 12,43€/h. Osoba ktorej powierzany jest samochod, standardowo zobowiazana jest do zrobienia zdjec wszystkich usterek powstalych przed odbiorem samochodu. Trudno nam odniesc sie do komentarza zamieszczonego anonimowo na forum, ale w razie checi wyjasnienia sprawy, jestesmy do dyspozycji (e-mail: [email protected]). Pozdrawiamy, Pasternak Personal.

09.09.2022 15:42

Jk

09.09.2022 20:34

Dziwne,bo ja w poprzednim miiesiacu wzialwm na czysto ponad 1500.Tylko trzeba pracowac a nie narzekac????

18.08.2022 12:05

Ozor

19.08.2022 16:30

Max 900/1000€, zdecydowanie odradzam!! Szkoda nerwów, lepiej poszukać dłużej i lepiej trafić.

11.05.2020 22:28

Wyspa2010

14.09.2020 08:34

600e wypłaty tak to jest jak się bierze zaliczki co chwilę to potem taka wypłata. Ja pracuje rok czasu i z niczym problemu nigdy nie miałem. Ludzie przyjeżdżają i myślą że im nasraja na początek nie wiadomo ile by chcieli zarobić.
Lemur

25.07.2022 10:00

15.12.2020 07:51

Nskhs

29.03.2021 19:58

Nie dało rady przejść bezpośrednio pod Kaufland?
Ess

03.02.2021 21:12

(usunięte przez administratora)koordynatorka pani Agnieszka przesympatyczna osoba pomogła założyć konto w banku była na każde zawołanie wszystko można było z nią załatwić praca bardzo dobra w czym ludzie pracujący w zakładzie Westfleisch w Lübbecke, dużo godzin warunki świetne w pięknym domu na wsi dojazd do pracy zalatwiony, problemy z nierobami i patusami były bardzo szybko załatwiane, na wakacje tam wracam, pracowałam ponad rok i na prawdę sobie chwalę ! Moi znajomi dalej tam pracują, czasem zjeżdżają w celach prywatnych na kilka mies tak jak ja i nie ma później problemu z ponownym zatrudnieniem. Z tego co mi wiadomo P.Agnieszke zastąpiła jakas pani Dorota z racji na zaciążenie i również jest to prze sympatyczna osoba. Nie raz byłam świadkiem kultury osobistej i pracowitości polaczków którym się wydawało ze należy im jeszcze przyklaskiwac, Pozniej zale i pretensje a finalnie negatywne opinie. Trzeba coś ze sobą reprezentować przede wszystkim, i praca tam nie wygląda jak (usunięte przez administratora) koncentracyjny ludzie ????????????
Aska

23.03.2021 15:16

A jak wygląda praca w zakładzie? Da się wytrzymać?
Mmm

23.03.2021 15:15

Pomijając firme pasterniak, to co sądzicie o pracy w Kauflandzie Heligenstadt? Bezpośrednio przez Kaufland

14.08.2020 19:16

28.08.2020 11:06

A gdzie byłes?

16.03.2020 11:30

Kama

12.05.2020 16:35

Najdłuższe zdanie jakie w życiu przeczytałam.
Mieszkaniec

15.05.2020 12:29

(usunięte przez administratora)my pracujemy i mamy normalne wyplaty i premie. (usunięte przez administratora)W biurze mozna zalatwic wszytsko jesli sie chce i jest czlowiekiem ale jak ktos od razu z wyrzutami przychodzi to robi sie poblem. (usunięte przez administratora)

06.04.2020 13:55

08.05.2020 16:07

Mówicie ze az taj źle? Mam tam jechac do pracy ale chyba zrezygnuje
Mieszkaniec

08.05.2020 22:24

Z tego co mi wiadomo to (usunięte przez administratora) wylecial za agresje i grozby slowne, ale pewny nie jestem. Pani Nikola zalatwia konta w banku, chodzi/ jezdzi z nami do lekarza/ szpitala. Wszystko mozna zalatwic, zawsze mozna sie dogadac i o kazdej godzinie jest dostepna. Ludzie sami prosza sie o problemy. Przyjedzie pijak jeden z drugim, do pracy nie chodza i zdziwieni ze zwolnieni. Czasem to pracownicy reaguja zeby dac komus szanse bo latwo z biurem nie ma. Jakby nie patrzec wszyscy cieszymy sie ze w koncu (usunięte przez administratora) wyjechal wraz ze swoja kobieta i kolega (usunięte przez administratora). Jak ktos chce pracowac to pracuje i zarobi a jak ktos przyjedzie kilka nocy w cieplym pospac to nie ma sensu nawet sie wybierac.
Berkamen

23.03.2020 17:53

Ktoś sie orientuje czy jest jeszcze praca na bułkach i mięsie ?
Onaaa...

10.03.2020 08:08

Zanim tu przyjechałam poczytałam opinie na firmy i byłam przerażona mimo to postanowiłam przyjechać.Przyjechałam i wiele opini jest nieprawdziwych.Warunki mieszkaniowe nie są tragiczne jak jest to opisywane.Jeśli ktoś robi chlew w mieszkaniu bo nie sprząta to już inna kwestia.Można trafić tu na różnych ludzi jak wszędzie ale jeśli trafi się na ludzi,którzy szanują innych i przyjechali pracować to naprawdę można spokojnie żyć i mieszkać. Firma wypłacalna jedyne zastrzeżenie to mogłoby być więcej godzin i bliżej do pracy.Co do koordynatorow nie mam zastrzeżeń.Nie jest tak jak jest to opisywane ale samemu najlepiej się przekonać.

17.02.2020 05:12

Misiu

17.02.2020 18:12

Generalnie firmę czyli właścicieli nie interesuje kto co i jak jak się nazywa nie co sobą reprezentujecie jesteście tylko kolejnym numerem który przynosi kasę firmie a co do koordynatorów to jedno wielkie (usunięte przez administratora)

15.02.2020 09:26

Jaki jest wkład kierownictwa Pasternak Personal w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
Franek

15.02.2020 18:52

Kierownictwa - zadne, a opiekunkow odpowiednich oddzialow - ogromne
Ciekawa

15.01.2020 13:06

Wybieram sie do pracy w Munster,mieszkanie Bergkamen polecacie czy odradzacie?
pracobiorca

20.01.2020 10:44

zalezy od CIEBIE ,z jakim nastawieniem chcesz przyjechac do pracy , PRACOWAC BY ZAROBIC czy NA WCZASY ,jesli to drugie to odradzam
wkurzony

13.01.2020 11:40

o przepraszam .moze poczytacie wpisz w gogle jako pracownik pracy tymczasowej / LEIHARBEIT /
wkurzony

13.01.2020 11:36

fajnie poczytac

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pasternak Personal?

Kontakt - Pasternak Personal

Lünen

26.12.2019 18:35

03.01.2020 15:19

6 lat temu... Magia, za kolejne 6, 60 lat też będzie gorzej. 700 euro miesięcznie? Skąd te liczby, musiałeś chyba podpalić mieszkanie, że ciebie tak podliczyli. Na odludziu? Wszędzie jest blisko, do autostrady, lotniska, sklepów, na piechotę do Ratusza w 25 minut dojdziesz. Pan Hrabia chyba pomylił agencję pracy z towarzyską.

07.10.2019 11:23

Co wchodzi w socjal Pasternak Personal?
Franek

04.11.2019 00:09

Kindergeld
Mateusz

23.10.2019 12:03

W Pasternak Personal pracują (usunięte przez administratora) z polski. Odradzam pracę w u (usunięte przez administratora). W Polsce można sobie lepiej życie ułożyć.
Ooo

23.10.2019 18:50

Zgadzam się .Ludzi (usunięte przez administratora)

19.09.2019 21:44

Znajomy

21.09.2019 14:17

To czemu nikt stym nie robi nic.Przeciesz tak nie może być.Polacy którzy pracujom tam słoma im wystaje a wielkich ponów rżnim.Tam sama patalogia spracownikow.Zdradzajom się na wzajem . Szczególnie jedna pani.
Znajomy

02.10.2019 14:50

Nie trzeba znać języka.Ale nie radzę ci tam jechać.Tam jest (usunięte przez administratora)

24.02.2019 08:09

Alex

06.03.2019 14:52

Taka (usunięte przez administratora)jest .Jednego nie rozumiem pisze się na forum otej kobiecie i nie tylko .A dalej pracują.To co trzeba zrobic żeby wrescie znimi zrobili pozodek.A co do (usunięte przez administratora)ządzi się jak by to była jej firma. To co niewidz szefostwo co ona robi i jak ludzi traktuję ?Dawno powinna być zwolniona.
Ortografka

21.08.2019 22:56

Nigdy nie spotkałam się z tak skandalicznie niskim poziomem ortograficznym... Strach pomyśleć o innych Twoich wartościach ;)
Gabi

02.06.2019 17:46

Dziwne że w ogłoszeniach o pracę jest że trzeba mieć wniosek o niekaralności tzn że skazanych nie przyjmują i chwała im za to(usunięte przez administratora)Jak jesteście tacy dobrzy to trzymajcie się zasad zeby wszyscy byli traktowani na rowno
a taki se głos z boku

21.04.2019 08:31

Czytam opinie o tej firmie i to jest tragedia... tragedia nie opinii o firmie ale całokształtu... moja opinia dotyczy większości komentarzy - NIE WSZYSTKICH !!! patrząc na język jakim pisane są opinie firma zatrudnia ludzi bez wykształcenia i zawodu (poziom znajomości języka polskiego tragiczny - po wiejskiej szkole podstawowej czteroklasowej). Skoro poziom polskiego mierny - więc znajomość niemieckiego żadna. Co za tym idzie znajomość realiów niemieckich również żadna. Osoby niezameldowane w Niemczech (jakoś nie chce mi się wierzyć, że ASY komentarzy się zameldowały same w Meldeamt)z urzędu posiadają klasę podatkową 6 = 48% podatku. Oczywiście ten podatek jest do odzyskania ale tu już trzeba wykonać jakieś działania i zapłacić kasę firmie która to za nas zrobi... a to już kłóci się z rozrywkowym stylem życia "pracowników"... co do mieszkań a dokładnie pokojów to w zachodnich Niemczech mieszkania w stanie przyzwoitym (jednoosobowe pokoje) kosztują ok 500 - 600 E miesięcznie. Co prawda 220 E w takich jak opisywane warunki to zawyżona cena i myślę, że firma na tym zarabia. Jednak sami wynajmujący Niemcy nauczyli się, że mogą zarabiać na pracownikach tymczasowych i ceny w ciągu kilku lat podskoczyły kilkukrotnie. Jeśli jednak komuś nie pasują warunki i to, że mieszka tam gdzie pije się alkohol i używa narkotyków to powinien zmienić sobie mieszkanie. Oczywiście padnie pytanie z czego je opłacać... Przyjeżdżacie do obcego (negatywnie nastawionego do nas Polaków) kraju bez zawodu, bez znajomości języka, bez prawa jazdy, bez samochodu i macie wymagania... Tak naprawdę jesteście traktowani zgodnie z faktami jako najtańsza siła robocza i to pod każdym względem. Druga strona medalu to to, że jednym nie pasują mieszkania, ale znajdzie się wielu Polaków, którzy dla kilku euro godzą się na poniżenia i mieszkanie w podłych warunkach, a firma wychodzi z zasady jak nie wy to kto inny i wisi firmie wasza opinia na temat pracy, mieszkań i samej firmy. To nasza cecha narodowa - nie umiemy jak Ukraińcy się zorganizować i stawać jeden za drugim - dlatego za granicą jako Naród jesteśmy (usunięte przez administratora) - ale to już nasza wina...
Tomek

17.04.2019 19:28

Witam, jak warunki w zakladach miesnych w Mockmuhl ?? Moze ktos napisac jak warunki i jak wyglada praca na produkcji? Jakie zarobki ?
Natine

29.03.2019 01:56

200 euro miesięcznie za łóżko to serio przesada. W pokojach trzeba się gnieść. Ja jak przyjechałam do pracy w Heiligen pierwsze 3 doby miałam materac do dyspozycji na podłodze. Porażka. Koordynator nie miał czasu zorganizować normalnego łóżka. W końcu osoby które tam mieszkały skręciły mi łóżko bo dostarczyli w paczce. Masakra. Człowiek jedzie do pracy. Ciężko pracuje i nawet wyspać się nie można normalnie. A pani B. razem z panem D. wiele mają do życzenia. Czemu nikt z tym nic nie zrobi. To są niekompetentne osoby.
Irek

05.11.2018 21:26

Witam . Pracowałem 3 lata w mokmill kaufland . Znam temat i firmy .Ktoś ma pytania ? W miarę możliwośći odpiszę . Ogólnie nie polecam . Irek . Pozdro dla (usunięte przez administratora)
adam

26.01.2019 21:45

kiedy zmieniles prace bo ja zjechałem grudzien

27.01.2019 15:51

Ja pracowałem dla tej firmy tylko 3 miesiące I to wszystko co czytam w opiniach jest prawda tyle tylko że porządek to ludzie sami powinni utrzymać i gonić innych do tego by też sprzedali A praca jak każda można się przyzwyczaić nawet w KAUFLANDZIE Tyle tylko że w pasternak bardzo często siedzi się w domu nie można wyrobić większej ilości godzin Mnie zabrakło do 130 godzin to wcisneli mi 3 dni urlopu byle tylko nie płacić z własnej kasy bo tyle godzin zapewniają w umowie Opiekunowie ...oni nic nie musza tak twierdzą nawet zawieść do lekarza Tak jak było w moim przypadku ...nie miał kto bo pijane to było Uleglem wypadkowi w pracy ...spadła mi paleta na STAW skokowy więc w niedzielę w czasie wolnym przyjechałem do Polski informując o tym firmę pasternak mailem Od ortopedy dostałem 30 dni chorobowego gdzie zaraz zostało ono przesłane do tej firmy A 2 dni później dowiedziałem się że zostałem zwolniony Do chwili obecnej nie otrzymałem wynagrodzenia za miesiąc grudzień nie dołączono mi godzin z żelaznej kasy i za wozenie ludzi do pracy za listopad Nawet są sytuacje że ktoś pobiera za nas zaliczki i za nas podpisuje tak było w moim przypadku i kolegi nie wiem jak pozostali posiadam też mnóstwo zdjęć z mieszkań w jakich warunkach ludzie tam mieszkają A stare pietrowe obcina się i przerabia na parterowe wybiera się materace te lepsze mniej zasilane A w pokojach i łazience no nie stety grzyb Tam gdzie mieszkałem były trzy łazienki za to że nikt nie ogarniał jednej po prostu zamknięto na klucz i 11 facetów miało do dyspozycji dwie publikacje Mogę wiele innych spraw opisać ale to bez znaczenia bo część ludzi najpierw jedzie tam do pracy A potem czyta opinie Ja odradzam stanowczo I jeszcze tak na dopisanie chorobowego też mi nie doliczono DO WIADOMOSCI P.PASTERNAK ..... PIENIADZE I TAK ODZYSKAM BO MAM ZAMIAR ISC Z TYM DO KONSULATU I NIE TYLKO KTOS MUSI W KOŃCU SPRAWDZIC TE WASZE WARUNKI MIESZKANIOWE I UMOWY O PRACE KTURE OCZYWISCIE SA PO POLSKU I PO NIEMIECKU ALE GDY DAJECIE LUDZIOM WYPOWIEDZENIA TO SA TYLKO PO NIEMIECKU I WIEKSZOSC NAWET NIE MA POJECIA CO PODPISUJA
Tomasz Socha

13.11.2018 01:02

Pracowałem w tej firmie prawie 6 miesięcy pozdrawiam pana Ryszarda same dobre wspomnienia przyjaźnie do dziś Moje sugestie dla Pasternak Personal: Trochę bądźcie miła i dla pracowników Lubię atmosferę w Pasternak Personal za: Dobra organizacja w firmie mówiłeś że czegoś nie ma A to na 2 3dzień było
pop

21.01.2019 11:57

mam tam jechać do pracy zadzwoń do mnie 795652901 piotr
Jemioła

10.01.2019 20:02

Witam chciałam się zapytać co tam na Wback w Bonen? Pracowałam tam kiedyś i chciałam tam wrócić.
Ilonka

10.01.2019 20:04

Ja też pracowałam tam! Kiedy Ty tam byłaś, może się znamy?
Nieznajoma

08.01.2019 14:56

(usunięte przez administratora) i krętacze, żeby za dwa miesiące ciężkiej pracy zarobić 2000 euro...

22.05.2018 18:06

Bpr

17.11.2018 21:39

. Zgadzam się
PRAWDA BOLI :)))))))))))))

11.11.2018 00:43

Do wszystkich, ktorzy potrafia oczerniac ludzi z Pasternaka, w szczegolnosciu Mama Mariola i Corcia Agnieszka, nie znajac ludzi i ich pochodzenia potrafia wystawic opinie, a nie patrza na siebie, mowiac o kims, opisuja siebie (czyli opisuja swoje zachowanie, wytykajac niewinnych ludzi) :) proste przeslanie: zajmijcie sie kobiety swoim zyciem i wlasna rodzina w POLSCE, a nie gdzie tutaj dorabiacie sie, oczerniacie obcych dla siebie ludzi
Bodzio

09.11.2018 15:27

Witam mam pytanie odnośnie jako kierowca w firmie pasternak do rozwożenia ludzi do pracy może się ktoś wypowiedzieć ?
Tomi

15.10.2018 19:30

Ludzie. Ludzie!!!!! (usunięte przez administratora)
Norbert

21.08.2018 19:35

Ale kwatery pracownicze to nie hotel 4-gwiazdkowy. Łóżka takie żeby sie wyspać a porządek to już jest w gestii pracowników!!
Nope

23.08.2018 22:12

Ale tam nawet sie wyspac nie idzie... Lozka cale skrzypia przy kazdym ruchu(usunięte przez administratora)
samantha

24.08.2018 14:00

Mam pracować w MÖCKMÜHL,przy pakowaniu miesa, a mieszkać w FRIEDRICH GERNER RING 10 74740 ADELSHEIM.Moze ktoś opowiedziec o pracy i o samym mieszkaniu tam.Jakie warunki?
Remik

25.07.2018 11:32

Chyba nie do końca jest prawdą co piszecie. Agencja ma opinię dobrego pracodawcy.
Robol

25.07.2018 20:35

A pracowałeś u nich? Chyba nie. Bo ja pracowałem kiedyś. Pare lat temu i widzę że jest jeszcze gorzej. Nadal piętrowe łóżka, (usunięte przez administratora) na mieszkaniach i pijaństwo. I nie powie nikt że mieszkania nie są sprzątane (usunięte przez administratora)...... Pozdrawiam byłych pracowników

23.08.2018 20:41

Tak pracowałam 3 lata .wypłaty na czas .problemy jak w każdym innym zakładzie. Ogólnie spoko .nie polecam Heligensztat .Kaufland.tam jest dno .
Prezesbanita

13.07.2018 21:18

Witam właśnie pracowałem dla tej agencji jestem już w Polsce zrezygnowałem jak to zobaczyłem w agencji (usunięte przez administratora) warunki mieszkaniowe koniec nie do opisania w szczerym polu problem z przelaniem wypłaty niby ma być do 15stego co mam zrobić jak odzyskać może ktoś pomoże ??dzwonić do konsula w Niemczech?pozdrawiam czekam na odpowiedź [email protected] co tam się działo napisze w następnej opinii

03.08.2018 10:46

Napisac jaki problem cie meczy / polecam / szybka konkretna odpowiedz [email protected]

Zostaw merytoryczną opinię o Pasternak Personal