Opinie o Discover Cracow

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Discover Cracow

Grażyna Pogan

Dzisiaj mija równo rok jak zaczęłam pracę w DC. Uważam, że rok to odpowiedni czas na to aby poznać firmę, zweryfikować oczekiwania z obu stron, zasady pracy itp. Mój staż pracy liczy w sumie 14 lat, co jest ważne bo moja opinia na pewno będzie opierała się na porównaniach i wcześniejszych doświadczeniach. Uważam, że DC to miejsce idealne dla młodych ludzi bez doświadczenia lub z minimalnym. Chcących się rozwijać oraz takich, którzy jeszcze nie znają kierunku zawodowego, w którym pójdą. Nie znam drugiej takiej firmy (zwłaszcza polskiej), która dawałaby tak duże możliwości poznania i rozwoju w różnych działach i na różnych stanowiskach. Można zacząć od pracy w "help desku" na słuchawce, w bezpośredniej obsłudze klienta w Punkcie Obsługi Turysty, spróbować swoich sił jako opiekun turysty. Skąd można przejść do Działu Logistyki czy Sprzedaży. W moim zespole (Dział Sprzedaży) na 7 osób, 5 jest z rekrutacji wewnętrznej (z działu kierowców, działu rezerwacji, czy kolportażu). Niezwykle innowacyjne podejście pozwala wychwytywać cechy, predyspozycje każdej z osób i proponować odpowiednie stanowiska czy miejsca. Kilkukrotnie na przestrzeni tego roku widziałam jak powstają zupełnie nowe stanowiska, które pozwalają rozwijać ludziom ich najlepsze kompetencje czy umiejętności. DC jest to też miejsce idealne dla ludzi juz z doświadczeniem zawodowym, które chcą się nadal uczyć oraz rozwijać. Lubią dynamikę i wyzwania. Są tu ludzie którzy mają już doświadczenie, rodziny i realizują swoje cele. WIęc dla kogo ono nie jest, bo trafiają się też te gorsze opinie? Nie jest dla osób które oczekują stagnacji, przewidywalności, spokoju, dla których praca nie jest pasją - tylko i wyłącznie źródłem zarobku, nie jest dla ludzi którzy myślą i patrzą tylko "na siebie" i "dla siebie". DC to miejsce niezwykle dynamiczne, jest tu bardzo dużo pracy, bardzo dużo zmian, bardzo dużo emocji i niemało stresu. Jednak każdego dnia się tu czegoś uczymy. Są standardy firmy oraz działu, procedury, które w tej dynamice dają punkt zaczepienia. Co ważne nie są to wydumane rzeczy i marzenia, standardy są w 100% oparte na praktycznych działaniach. Nikt nie jest tu trzymany na siłę, każdy ma prawo wyboru a jest to tutaj bardzo uczciwe przez CEO prowadzone. Też nie jednokrotnie gdy ktoś przyszedł i otwarcie powiedział: "to nie jest dla mnie" mial czas aby poszukać sobie nowej pracy i dopiero się z nim rozstawano. Tylko ważne aby było to uczciwe i szczere z obu stron. Z menadżerami oraz CEO można szczerze porozmawiać. Rafał jest niezwykle ekspresywnym ale i bardzo inteligentnym biznesowo człowiekiem. Nie raz mnie wkurzył do granic możliwości, ale za każdym jednym razem mnie czegoś nauczył i za każdym razem wysłuchał A to jest wartością dobrego CEO a nie to, że będzie mówił jacy wszyscy jesteśmy brylantowi i nas głaskał. Chociaż można czasem usłyszeć "dobra robota'. :) Co do umów i rozliczeń wszystko jest jasne, uczciwe i na czas. Podsumowując polecam!!

Discover Cracow
pracodawca
@Grażyna Pogan 16.01.2018 10:08

Grażyna dziękuję za zaufanie jakim nas obdarzyłaś i chęć współpracy. Miło się czyta, choć pewnie zostanie posądzeni iż jest to z nakazu ale na szczęście najważniejsze są fakty. Mam nadzieję że nie jestem zbyt wymagający ale nigdy nie mówiłem że będę słodziakiem do lubienia a raczej wymagającym nauczycielem. Będę nad sobą pracował aby tego "wkurzania Cię" było znacznie mniej :-). Dział sprzedaży nabrał też jakości od momentu w którym zaczęliśmy realizować nasze plany, wiec dziękuję taż za jakość jaką wniosłaś. Rafał Moryto

Kierowca

W firmie pracuję od jesieni, Pilotki w Krakowie i Oświęcimiu spoko (jedna tak miła że na myjnie jeździ, szkoda że z jednym kierowcą)O umowę o pracę trzeba się upominać, najchętniej przedłużaliby zlecenie.Jak już dadzą to z zapisami niezgodnymi z kodeksem pracy."Starzy kierowcy" mają o sobie wielkie mniemanie(naprawdę myślą że jeżdżą autokarami) po za wyjątkiem(pozdrowienia koziołek), a jak przyjdzie któremuś jechać dalej niż (usunięte przez administratora) lub Wieliczka zaczynają się schody.Siedzę żeby przezimować(nie tylko ja). O napisanie opinii byłem parę razy proszony, więc w końcu napisałem.

Discover Cracow
pracodawca
@Kierowca 15.01.2018 19:01

Dziękuję bardzo za opinię i uwagi odnośnie umów. Sprawdzę to osobiście i przepraszam jeżeli odniosłeś wrażenie że nie chcemy podpisać umowy o pracę ponieważ takie są u nas preferowane. Rafał Moryto

Szczery Jerry

Very good company as you want to be his lackey.If you like it you should join us.

obserwator

A teraz czekamy na opinię pracownika , który nie może spać po nocach ze szczęścia, że ma zaszczyt i szczęście pracować dla Discover Cracow.

Czuły Wojtek

Cóż za wysyp pozytywnych opinii....czyżby ktoś tu próbował zatrzeć ślady? Normalnie kraina mlekiem i miodem płynąca. Zupełna przypadkowość pojawiania się słów typu dynamika, rozwój...

Discover Cracow
pracodawca
@Barbara Dudek 13.01.2018 21:24

Witam pani Barbaro. Wprost przeciwnie. Zapraszamy serdecznie! Spotkanie osobiste nie jest drogim rozwiązaniem a będziemy mogli przedstawić naszą firmę. Młoda kadra nie jest kłopotem a poszukujemy osób z doświadczeniem. Gdyby zechciała pani wysłać cv na adres rekrutacja@discovercracow.com to koleżanka z hr się z panią umówi aby się poznać. Zapraszam serdecznie :-) Rafał Moryto

"Wojtek"
@Discover Cracow 14.01.2018 14:25

Gdyby kosztowało chociaż złotówkę, to byś w życiu tego nie zaproponował. Masz takiego węża w kieszeni jak stąd do Warszawy

Aleksandra (marketing )

Po wielu latach pracy w agencjach reklamowych i eventowych dostałam szansę przejścia na stronę klienta docelowego.To wyjątkowa szansa dla marketingowca, który dotychczasowe doświadczenia i mechanizmy może wykorzystać z korzyścią dla firmy. Rafał, mój szef dał mi taką szansę, którą traktuję jako ważny krok w karierze zawodowej za co bardzo dziękuję. Prawie trzy lata temu weszłam do firmy, która była ( patrząc teraz z perspektywy) na początkowym etapie ewolucyjnych zmian. Zmiana jest jak wiemy jedyną stałą :) Discover Cracow jest na pewno dynamicznie zmieniającą się firmą, która starannie buduje swoją markę i cieszę się, że mogę współtworzyć jej wizerunek. Przyznaję, nie zawsze jest łatwo bo i ja czasami nie nadążam za pomysłami i koncepcjami:) Nauczyłam się jednak wiele także o sobie co jest wartością, która zostanie. Uważam, że praca w DC jest wartościową nauką a dla mnie jest także szansą na rozwój. Cieszy mnie, że mogę wykorzystywać doświadczenia i swoją kreatywność w taki sposób by tworzyć dla zespołu niezapomniane chwile oraz działania z których wizerunkowo potem są dumni:) DC jest odpowiednim miejscem dla tych, którzy chcą się uczyć i rozwijać.

Discover Cracow
pracodawca
@Aleksandra (marketing ) 05.01.2018 14:28

Dziękuję za możliwość współpracy Olu. Pomimo iż nie zawsze jest łatwo ciesze się iż możemy budować jakość tej firmy. Dziękuję Rafał Moryto

QH

Pracuję w Discover Cracow już kilka miesięcy; wcześniej pracowałem w wielu innych miejscach i branżach i co mogę szczerze stwierdzić, to że jest to pierwsza firma, która poważnie traktuje swoich pracowników. Praca jest ciekawa (na rozmowie rekrutacyjnej bardzo dokładnie opisują charakter pracy i zakres obowiązków) a sam zespół pomocny i miło nastawiony; bez stresu i rywalizacji. Normalne miejsce pracy z po prostu ludzkim podejściem do pracy i samego pracownika. To jest tylko moja osobista ocena i sądzę, że ktoś kto jest zainteresowany pracą w DC powinien sam zweryfikować opinie uczestnicząc chociażby w rozmowie rekrutacyjnej.

Discover Cracow
pracodawca
@QH 21.09.2017 12:17

Bardzo dziękuję - codziennie jestem smutny, codziennie zmęczony - a potem czytam takie komentarze i mi wszystko przechodzi. (usunięte przez administratora) że to co robimy jest tak odbierane. Rafał Moryto

NN
@Discover Cracow 05.12.2017 22:53

Rafał jak taki jesteś codziennie zmęczony i smutny to może jest depresja :D

MonikaB

W Discover Cracow pracuję lekko ponad rok. Miła atmosfera, którą tworzą tu wspaniali ludzie pełni pasji i zangażowania to zdecydowanie jeden z największych atutów. Firma bardzo szybko się rozwija dając tym samym wiele możliwości dla pracowników. Przez ten rok dużo się nauczyłam, owszem zdarzały się trudne chwile ale warto było je przetrwać.Dziś cieszę się stanowiskiem lidera swojego działu i z pewnością mogę powiedzieć, że bardzo lubię swoją pracę. Jestem bardzo zadowolona, że trafiłam do DC. Szczerze polecam pracę tutaj.

Discover Cracow
pracodawca
@MonikaB 27.12.2017 22:26

Monika, trzymamy kciuki za nową rolę i wyzwania z nią związane ! :) Zaangażowanie, ciężka praca oraz jasne cele zawodowe pokazują, że można zdziałać u nas wiele. Dzięki za opinie.

Miłosz

Pracuje dla DC jakos 1.5 roku w Punkcie Obsługi Turysty[POT;)] . Zdecydowałem sie na podjecie pracy w tym dziale poniewaz zalezalo mi na tym by praca nie kolidowala z moimi obowiazkami po za nia(Studia;Rodzina).Jezeli czytasz te opinie, jestes studentem i myslisz o elsatycznych godzinach pracy oraz nie chcesz pracowac gdzies na szklance,za barem lub jako kelner,a jednoczesnie zalezy ci na czyms wiecej niz tylko odbebnieniu godzin mysle ze mozesz smialo sprobowac swoich sil w DC. Zatrudniajac sie jako Doradca Turysty nie majac zadnego doswiadczenia na podobnym stanowisku,majac zardzewialy angielski obawialem sie ze nie podolam i moje wyniki nie beda zadowalajace dla mnie(premia sprzedazowa) czy menagera(progi i targety).Strach byl zupelnie niepotrzebny.Swoj Angielski szybko naoliwilem podczas pracy z turystami z calego swiata(zwlaszcza podczas ŚDM) a wyniki przychodzily z czasem i tak pierwsze 4msce Premii nie masz no chyba ze sie okaze ze jestes Asem wtedy menager moze to przyspieszyc. Jesli chodzi o same warunki pracy. Zespol w jakim przyszlo mi pracowac to totalnie rozne osoby od siebie nie ma reguly,wiekszosc ludzi z ktorymi zaczynalem poszlo juz swoimi sciezkami,przyszly nowe.Wszyscy jestesmy ludzmi wiec sama atmosfera polega na jej wspolnej kreacji.kogos lubisz bardziej, kogos mniej, macie prace do wykonania i trzeba ja wykonac.Mi sie podoba. Dzieki ogarnietemu menagerowi (shoutout Damian Kotlarz) moglismy jako zespol wspolnie podejmowac decyzje co do formuly niektorych aspektow naszej pracy.Wyeliminowanie niepotrzebnej rywalizacji w utargach i granie do jednej bramki uwazam za jeden z elementow ktory mega poprawil jakosc zycia w naszym dziale.Oczywiscie nie na kazde decyzje zarzadu patrzylismy badz patrzymy przychylnym okiem i nie na kazda z nich mamy wplyw. Jednak wydaje mi sie ze to element kazdej pracy. Co do wynagrodzenia.Kazdy chce jak najwiecej za jak najmniej,wiadomo.Mozna gadac o samorozwoju i satysfakcji jednak najwazniejsza jest kasa(no chyba ze ja masz;)).Stawka jaka mamy to stawka minimalna + premia. czyli zblizone zarobki do gastro na Rynku Głownym.Niski sezon slabo wyglada premia ale w wysokim sezonie mozna spoko sobie zboostowac wyplate.Jednak jesli patrzysz na klientow z zlotowkami zamiast zrenic to nic nie osiagniesz jako Doradca w tej firmie.Raz ze ludzie rozkminia ze jestes pazernym sprzedawca a dwa nie na tym polega tez ta praca.Kazdy szczebel firmy podkresla nasza misje ktora brzmi "Pomagać" niby wiadome ale warto sie czasem zweryfikowac dla spokoju ducha-mialem przygode z piramida finansowa i misja tam bylo "zarabiać" nikomu nie zycze takiej atmosfery,dramat. Jako ze nie jestem pracownikiem biura nie mam za bardzo kontaktu z sama administracja.Szef jak szef,wszyscy stoja jak na szpilkach w jego obecnosci.klasyk.Menagerowie oprocz swoich czyli Damiana i Grzeska innych raczej nie widuje.W dobie telefonow i maili nie mam po co.przewaznie wszyscy wykazuja chec pomocy gdy mam do nich sprawe,kazdy ma gorszy dzien lub lepszy. Ludzi z innych dzialow znam raczej z imprez firmowych w sensie en face,tak to raczej przez telefon jesli juz. W moim srodowisku mam stycznosc z Opiekunami i Kierowcami, luzni ludzie. Nie zdarzylo mi sie zeby ktos mi odmowil pomocy.Po za praca tez sie czasem zdarzy jakies spotkanie wiec wszystko na zupelnym luzie. Godziny pracy; Pracujemy caly tydzien zatem raz w miesiacu dwa razy w miesiacu pracujesz sie w weekndy zalezy jak dopasujesz grafik z zespolem i naszym Liderem;) Kuba .Wolne mamy pierwszy dzien swiat i 1.01.Zmiany sa rozne 10h 6h 8h 12h.godziny tez(w zaleznosci od sezonu;niski czy wysoki) 6;00 8;30 12;00 9;00 14;00.Punktów mamy 4. 3 w okolicach Rynku głownego a 1 -swiezynka- w wieliczce.Elsatycznosc godzin pracy jest na tyle spoko ze jak ci cos wyskoczy zawsze masz szanse sie zamienic albo poprosic swojego menagera (oczywiscie majac rozsadny powod) o dzien wolny badz zmiane godzin. A co do mnie.wstalem o 4;30 zeby otworzyc punkt o 6,jest niski sezon wiec siedze sobie w punkcie z kumplem na zmianie i dwoma opiekunkami[turystow;)] na Szczepanskim.Mam czas zeby napisac opinie.Staralem sie byc jak najbardziej rzetelny.

Discover Cracow
pracodawca
@Miłosz 15.12.2017 08:50

Cześć Miłosz, dziękujemy za opinie! Super, że jesteś z nami i dzielisz się szczerze tym, co obserwujesz. Na pewno mamy wiele do usprawnienia, ale jak sam podkreślasz - mamy fajny zespołu ludzi, więc na pewno zmierzamy w dobrym kierunku :) Pozdrawiam, Dominika, Dział HR

Discover Cracow
pracodawca

Świątecznie i Radośnie!

Fantastyczne jest spotkać prawie cały zespół w jednym miejscy podczas wspólnej imprezy. Wczoraj była do tego najlepsza okazja - firmowa wigilia w stylu "xmas party". Wspaniali ludzie do tego prezenty, życzenia, zespół muzyczny live "ElectriC Girls" i (w ilościach minimalnych) alkohol :-)
Serdecznie Wam, przyjaciele dziękuję za wspaniałe życzenia, niesamowitą zabawę i wiele radości. Tych których zabrakło, zapewniam iż bardzo żałuję że Was nie było i mam nadzieję że następnym razem to nadrobimy. To strasznie inspirujące współpracować z najlepszymi a do tego z nimi imprezować.
Wiem że nie łatwo jest pracować ze mną a Ci którzy tego doświadczają wiedzą ile trzeba włożyć wysiłku w tą współprace. Mam tendencje do skrajnych ocen a do tego zawsze dążę do najlepszego czy idealnego ciągle coś modyfikując, ulepszając. Nie znoszę przy tym obiboków i nigdy nie zaakceptuję lenistwa - to dlatego nie wszyscy którzy byli w tym zespole dalej w nim są. No i taki właśnie jestem ale codziennie staram się być lepszy, czego Wam i sobie życzę! 
Tak wspaniała impreza możliwa była tylko dzięki wspaniałej realizacji naszej dyrektor kreatywnej Aleksandrze Machnik i Wam, tym którzy tworzyli ta atmosferę! Dziękuję jeszcze raz że mogłem tam z Wami być. 

Wesołych Świąt - Rafał Moryto

Karolina

W firmie pracuję juz prawie dwa lata. Początkowo planowałam zatrzymać się tu tylko na chwilę, na okres studiów ale ... wkreciłam się. I pomimo kilku momentów kryzysowych wiem, że ten okres był niesamowicie rozwijający. A same chwile zwątpienia zwiazane były ze strachem przed zmianami, obawą przed wyjściem ze strefy komfortu. W między czasie firma ewoluowała, a ja wraz z nią. Zaczynałam jako skrępowany pilot, którego paraliżował tłum 140 turystów, a teraz pochwalić się mogę tytułem Lidera drużyny pilotów. W discoverze zrozumiałam, że stanie w miejscu to cofanie się. Dzięki możliwości realizowania usług przewodnickich oraz tłumaczeń odkryłam w sobie kolejny talent i ostatecznie nakreśliłam drogę kariery zawodowej. Każdy krok kosztował wiele wysiłku i wciąż kosztuje ale dzięki temu mogę powiedzieć że LUBIE moją pracę. Ze względu na codzienne wyzwania nie ma mowy o nudzie, a opcje rozwoju wewnątrz firmy na różnych szczeblach czy w różnych działach poszerzają perspektywy. Discover to tez firma która skupia fantastycznych ludzi. Profesjonalistów z sercem do turystyki i pełnych pasji. Przyjaciele na całe życie.

Discover Cracow
pracodawca
@Karolina 07.12.2017 06:17

Karolina serdecznie dziękuję za tak miłe słowa. Pamiętam te chwile zwątpienia, mniejszego lub większego znużenia i kilka trudnych rozmów. Jak sama wspomniałaś nie zawsze było kolorowo i dziękuję że udało nam się to razem przetrwać. Dziękuję też za wyrozumiałość i zrozumienie. Nie wszystko potrafię ale codziennie uczę się aby robić to jeszcze lepiej. Dla czytania takich opinii będę to robił z jeszcze większym zaangażowaniem i pasją. (usunięte przez administratora) że mam takich współpracowników. Rafał Moryto

Grzegorz

Na wstępie zaznaczę, że z firmą związany byłem 2 lata. Zaznaczam również, że recenzuję głównie sam Dział Obsługi Turysty w punktach sprzedaży (POT), a nie całą firmę (o tym na końcu). Jeżeli chodzi o warunki zatrudnienia - ustalone zostały na samym początku w jasny sposób (+). Dofinansowania do prywatnego ubezpieczenia w LuxMed i do karty Multisport. Praca w w tygodniu i w weekendy, niestety łącznie z pierwszym dniem Świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia oraz innymi świętami ustawowo wolnymi od pracy (-). Zarobki - zaczynałem od stawki (usunięte przez administratora)a po 3 miesiącach do stawki zostawała doliczona premia sprzedażowa ((usunięte przez administratora)Od 2017 stawka wynosiła (usunięte przez administratora) Po roku pracy zostałem awansowany , wówczas stawka wynosiła (usunięte przez administratora). Aktualnie zatrudniani pracownicy w dziale POT dostają na wstępie (usunięte przez administratora)+ miesięczne i kwartalne (jeżeli został osiągnięty target) premie po trzecim przepracowanym miesiącu. Ogólnie na +. Managerem, który nadzorował moją pracę był Damian, którego pracę oceniam bardzo dobrze. Wszelkie nieporozumienia wyjaśniane były natychmiast i w jasny sposób. Jeżeli ktoś wyrażał chęć ściślejszej współpracy, wówczas starał się wspólnie znaleźć możliwość dalszego rozwoju. Pomocny i zwykle wyrozumiały. Raczej bez zastrzeżeń. Na +. Atmosfera - w dziale Punktów Obsługi Turysty atmosfera bardzo rodzinna, wszyscy są pomocni. Zdrowo, wszystkie niejasności pomiędzy pracownikami były szybko wyjaśniane, brak tzw. "kablowania" na siebie wzajemnie. Zdecydowanie +. Praca - ogólnie spokojna, nie męcząca, zdarzały się jednak momenty bardzo intensywne i wielu obowiązków kumulujących się na raz. Praca głównie w biurach zlokalizowanych na Rynku Głównym, czasami w terenie w celu realizowania pick-upu turystów. Oceniam ją jako rozwijającą, zwłaszcza na początku, natomiast kiedy robi się monotonna wystarczy wyrazić chęć realizacji większej ilości/innych obowiązków managerowi. W firmie istnieje możliwość przejścia i przekwalifikowania się pomiędzy działami. Ze względu na utrudniony kontakt pracowników pracujących w POT z głównym biurem nie jestem w stanie dokładnie ocenić askpektów pracy w pozostałych działach. Współpraca z działem Helpdesk, Pilotami, działem Rezerwacji, Transportu, Finansami i Działem Serwisów jest płynna i bez większych zastrzeżeń. Jeżeli chodzi o CEO firmy - wydaje się, że podejście do życia na +. W momencie ustalonego awansu, wykonywałem pracę adekwatną do nowych obowiązków przez cały miesiąc, a przy podpisywaniu umowy okazało się, że podwyższona pensja zostanie wypłacana nie od bieżącego - jak było ustalone, lecz kolejnego miesiąca, bez konkretnej argumentacji. Tutaj ze strony CEO zdecydowany brak poszanowania dla pracownika, na -. Polecam pracę w dziale POT przede wszystkim studentom ze względu na elastyczny grafik lub jako wstęp do dalszego rozwoju.

Discover Cracow
pracodawca
@Grzegorz 10.11.2017 13:46

Dziękuję Grzegorz za te 2 lata. Życzę powodzenia i mam nadzieję iż uda nam się coś usprawnić dzięki Twojej opinii. Serdecznie dziękuję za możliwość współpracy. Rafał Moryto

Klaudia

Firma ma wiele działów i praca w każdej z nich jest zupełnie różna i specyficzna. Miałam przyjemność pracować w dziale, który miał bezpośredni kontakt z turystami, na tzw. 'pocie'. Praca daje bardzo dobre pole do podszlifowania każdego języka, jakiego się zna, zmusza do poznania Krakowa, nie tylko od strony kulturowej, ale i dobrych knajp, barów, fajnych atrakcji dla dzieci. Praca specyficzna, trzeba być przygotowanym na wiele różnych reakcji i zachowań klienta, a nie zawsze są to pozytywne emocje. Sam proces rekrutacji jest przyjemny, konkretny i rzetelny. Kilku dziesięciogodzinne szkolenie i już pierwsza zmiana. Ekipa na pocie jest genialna, każdy wspiera się jak tylko może, wiedzą i doświadczeniem. Godziny pracy nie do końca są adekwatne, do ruchu turystycznego jaki panuje poza sezonem (start o 6 rano, czy też koniec 20, teraz jeszcze dłużej), to też często zdarza się brak turystów w punkcie, a często nawet w ciągu dnia. Rzutuje to bezpośrednio na wyniki sprzedażowe, które są jasno określone dla każdego pracownika i warunkują posiadanie premii, bądź nie. Podobnie jak strój firmowy, który jest wymagany i wiele innych czynników. Sprawą sporną jest również kwestia przerw, które do tej pory nie rozumiem, w jaki sposób były rozliczane przez firmę. Zdarza się też, że niektóre sprawy "wychodzą" w praniu, to znaczy - nie były jasno przedstawione wcześniej, a są wymagane jako oczywista oczywistość, po czym pracownicy dostają po uszach, np. ustalone progi sprzedażowe zmieniają się pod koniec miesiąca, bo były w inny sposób przeliczone niż pierwotnie, co skutkuje tym, że myśli się, że się udało wyrobić miesięczny utarg, a w istocie się nie udaje (co również wpływa na premię). Pod koniec mojego bytu w firmie, zaczęto wprowadzać szereg zmian, przez co obowiązki na naszym stanowisku zaczęły wzrastać. Przejmowaliśmy część pracy, którą wykonywał dotychczas dział pilotów. Z czasem "część" tych obowiązków była coraz większa, co nie do końca pokrywało się ani z obowiązkami, które zostały nam przedstawione na zatrudniane stanowisko - opiekuna turysty, ani ze stawką wynagrodzenia... A praca weryfikowana jest zarówno przez pracowników firmy, jak i przez tajemniczych klientów, zatrudnianych z zewnątrz. DC to taka "mała korporacja". Menażer fajny człowiek, dużo można z nim dogadać, jeśli odpowiednio wcześnie się do niego przyjdzie. Pozytywny, ale wymagający. Dużym pozytywem wciąż jest ekipa, która pracuje na punkcie. Zakończyłam pracę przed sezonem wakacyjnym i na tamten stan rzeczy mogłabym polecić prace w dziale 'POT'. Jak jest teraz... ? Na zakończenie - pomimo, że praca fajna, to dział POT, moim zdaniem jest mocno niedoceniany, bo nie przynosi największego dochodu firmie, a traktowany jak coś koniecznego, dowód? Choćby zdjęcie w tle na fanpage'u firmy na fb... . Błahostka, ale jednak.

Discover Cracow
pracodawca
@Klaudia 20.10.2017 19:52

Dziękuję Klaudio za ocenę - przeanalizujemy wszystko i postaramy się usprawnić to co jest słabe jednocześnie udoskonalając to co dobre. Rafał Moryto

Przemek Orlikowski (Marketing)

Czołem! Pracuję jako specjalista ds. Marketingu Online, prawie 3 lata. Zacznę od tego, że to na pewno firma, którą warto wziąć pod uwagę. Pracuję, bo lubię. Planuję zostać, bo potrzebuję zmian, dynamiki. Stagnacja mnie nudzi, a w tej firmie na pewno nie można narzekać na brak zmian (pozdrowienia dla Rafała - CEO :D). Atmosfera i ludzie - ja się odnalazłem i mam z kim wyjść na piwo. Lubię spotkania, gdzie siadamy jako osoby odpowiedzialne za poszczególne działy i planujemy jakieś rozwiązanie, które potem we współpracy wprowadzamy. Jest taniec, jest życie ^^. Oczywiście nie jest to firma idealna, ale która taka jest? Na pewno trzeba mieć mocne nerwy, bo oczekiwania i tempo pracy nie jest małe. Nie jest to też wielka organizacja, gdzie wiele rzeczy się rozpływa i ostatecznie można powiedzieć "nie wyszło" i nikt zasadniczo tego nie zauważy. Jest to spółka prywatna co ma swoje plusy i minusy. Osobiście uważam to za atut, że mogę z Rafałem pogadać o tym co będziemy realizować w przyszłym roku. Nie jest to też firma dla wszystkich. Jeśli ktoś chce pracować w firmie IT albo większej korporacji, to jest to trochę inny model pracy. Emocje wśród ludzi są też bardziej żywe. W korporacji jest więcej ogłady i kurtuazji, ale może niekoniecznie szczerości. Szukasz wyzwań - spróbuj :] Chcesz ciepłej posady - odradzam :D

Discover Cracow
pracodawca
@Przemek Orlikowski (Marketing) 10.11.2017 16:45

Bo wszystkie Przemki to fajne chłopaki :-) Przemo co ja mogę - mogę tylko tyle na ile mnie stać wiec dziękuję sobie że stać mnie na Ciebie. Pewnie nigdy by to nie doszło do skutku gdyby nie to że sam tego chcesz:-) Dzięki i liczę na dalej z jeszcze większą dynamiką.

Dominika

W firmie pracuję od roku - zajmuję się rekrutacją oraz tzw miękkim HR. Podczas procesu rekrutacji z czystym sumieniem zachęcam kandydatów do dołączenia do naszego zespołu, ponieważ podoba mi się moja praca oraz to, co w niej robię. Wcześniej pracowałam w korporacji, gdzie tryb pracy był zupełnie inny. I choć obawiałam się tej zmiany, nie żałuję. Powtórzę się za kilkoma przedmówcami - zespół ludzi w DC jest super - to ludzie z pasją, szczerzy i pomocni. W firmie panuje luźna atmosfera, każdy z każdym jest na "Ty". Dużym plusem firmy jest to, że jest otwarta nie tylko na specjalistów w danej dziedzinie, ale zatrudnia też początkujących w pracy zawodowej, bez doświadczenia, którego można się tu nauczyć. To, co motywuje mnie na co dzień, to efekty mojej pracy, które widzę niemal natychmiast. To odróżnia pracę w mniejszej firmie jak DC od korporacji, gdzie jest się odpowiedzialnym zazwyczaj tylko za wycinek danego procesu. Dynamika pracy jest tu duża - od początku mojej pracy w DC dużo się zmieniło i wciąż się zmienia. Firma stawia na innowacyjne rozwiązania, jest to zdecydowanie miejsce na kreatywność i inicjatywę. Po roku pracy mogę powiedzieć, że DC to miejsce, które angażuje, wciąga, a praca tu choć jest intensywna i odpowiedzialna, daje ogromną satysfakcję. A z racji pełnionej roli powiem tyle - zapraszam serdecznie wszystkich do aplikowania, jeśli czujesz, że to miejsce dla Ciebie. Rozmowa rekrutacyjna nie kosztuje Cię nic oprócz poświęconego czasu. Przyjdź i przekonaj się sam, czy czujesz się u nas dobrze i zostaniesz z nami na dłużej. Nie owijamy w przysłowiową bawełnę, ponieważ zależy nam na tym, aby ktoś związał się z nami świadomie :)

Discover Cracow
pracodawca
@Dominika 13.11.2017 15:03

Dominiko - dziękuję że poświęciłaś swój czas dla naszej firmy i mam nadzieję że nigdy tego żałować nie będziesz. Samo przejście z wielkiej korpo do takiej firmy która tworzę od początku jest dla mnie mega osiągnięciem. jestem dumny że jesteś z mami i wszystkim to przekazuję. Dziękuję i liczę na Twoją pomoc aby budować lepsze jutro dla naszej firmy. Rafał Moryto

Agata Stachu

Pracuję w DC już 7 lat :) Przede wszystkim lubię to co robię, lecz to nie przypadek tylko praca doprowadziły mnie do miejsca w którym jestem. Co najważniejsze w DC: stawia się na człowieka, na zaufanie i wzajemne relacje. Najważniejsza jest postawa, jak dajesz wiele od siebie to dostajesz wiele w zamian. Nie zawsze odpowiadały mi moje zadania, nie zawsze było różowo i było tak że chciałam coś zmienić. Ale wspólnie z Rafałem rozwiązaliśmy niejeden kłopot, zmieniliśmy wiele rzeczy wiele razy, i zawsze czułam wsparcie, chęć pomocy. Widzę to w moim szefie i ludziach dookoła, że zaangażowanie procentuje. Wszyscy dbamy o firmę i nasze otoczenie, nie chodzi tylko o to aby zarabiać, czasem chodzi po prostu o to aby wyrzucić śmieci :) Praca to gigantyczna część naszego życia, nie wyobrażam sobie czuć się jak ‚na robocie’. Tutaj chodzi o to aby coś tworzyć i się tym jarać. Ja się cały czas jaram :)

Discover Cracow
pracodawca
@Agata Stachu 13.11.2017 15:45

Agatko - tak trudnej i burzliwej współpracy nie przeszedłem nigdy, nigdzie i z nikim. Uwielbiam Cię i jaram się naszą współpracą. Nie zmieniaj nigdy swoich cech a jak by się dało zmienić podejście to będzie tylko lepiej :-) Jesteś super współpracownikiem zawsze na straży działania firmy. Nie martw się że Twoja szczerość nie zawsze jest doceniana. Ludzie nie lubią szczerości i prawdy szczególnie mówione prosto w oczy ale to się może kiedyś zmieni. Na pewno osoby szczere i uczciwe to doceniają. Jaram się naszą współpracą. Rafał Moryto

Tomek

Praca bardzo fajna, daje możliwości rozwoju jak i awansu.

Discover Cracow
pracodawca
@Tomek 17.11.2017 11:59

Tomek - dziękuję bardzo. Będę zawsze szukał możliwości dla tych co chcą się rozwijać. Trzymam kciuki za nowe opcje rozwoju. Rafał Moryto

Kamil W

Cześć, Pracuję w firmie od 6 miesięcy i jest to już wystarczająco długo bym mógł podzielić się swoją opinią. Generalnie moja opinia o firmie Discover Cracow, pracy i moim szefie mogłaby zawierać się w trzech słowach: pasja, rozwój, dynamika. Spotkałem w pracy wielu wyjątkowych ludzi którzy mają tę samą pasję co ja czyli turystykę i mogę się od nich uczyć poprzez wspólną realizację wielu projektów. Mam realny wpływ na decyzje, których efekty widzę na co dzień przez co realnie się rozwijam. W Discover Cracow zrozumiałem co to jest i jak ważna jest dynamika pracy. Bardzo dobre miejsce na zebranie pierwszego doświadczenia w turystyce i dalszy rozwój. Jeśli komuś zależy na rozwoju w dynamicznym środowisku pracy pośród ludzi z pasją to gorąco polecam !

Discover Cracow
pracodawca
@MB 17.11.2017 23:41

MB - miło mi iż znasz tak dobrze Kamili iż wiesz lepiej od niego po co zamieszcza opinię. To jest fascynujące - uwielbiam takich ludzi :-) Dziękuję za tłumaczenia moich współpracowników. Rafał Moryto

Discover Cracow
pracodawca
@Kamil W 14.11.2017 09:01

Kamil - dziękujemy iż nam zaufałeś i z nami jesteś. Twoja osoba daje nam wiele radości i stwarza wielkie możliwości rozwoju na przyszłość. (usunięte przez administratora) czas przeszliśmy razem robiąc kilka kluczowych zmian - mam nadzieję iż to początek zajebistej współpracy. Rafał Moryto

Przemysław

Jestem w firmie już kilka lat, obecnie pracuję na samodzielnym stanowisku specjalisty. Ludzie, z którymi pracuje, są super. Zawsze panuje miła atmosfera, a wszyscy starają się sobie pomagać. Co do samej pracy. Obowiązków jest bardzo dużo, szczególnie na wyższych stanowiskach. Pracy jest sporo, ale jest ona doceniana. Każdy ma możliwość rozwoju (szkolenia, awanse itp.), jest to nie tyle co mile widziane, ale nawet rekomendowane. Jeżeli ktoś szuka pracy, gdzie będzie mógł się rozwijać i uczyć to jest to miejsce dla niego. Trzeba jednak wiedzieć, że wymagania są spore, ale praca daje satysfakcje. Osoby, które nie lubią wyzwań i wysokiego tempa zmian nie odnajdą się tutaj. Natomiast ludzie, którzy są w stanie dać z siebie wszystko i zaangażować się w wykonywane obowiązki będą bardzo zadowolone. Jeżeli ktoś zastanawia się nad dołączeniem do zespołu: - Najlepiej przejdźcie i przekonajcie się sami! Pozdrawiam

Discover Cracow
pracodawca
@Przemysław 19.11.2017 15:13

Przemku - tak krótko i szczerze. Dziękuję - jesteś mega (usunięte przez administratora) gościem i przepraszam ze nie rozwijamy się szybciej. Rafał Moryto

Wojtek Ł

Dynamiczna, rozwijająca się firma. Praca w gronie młodych ludzi, możliwość awansu w strukturach firmy. Pracodawca zapewnia benefity pozapracowe jak pakiet LuxMed oraz kartę multisport. Można się dużo nauczyć, ponieważ dynamika firmy sprawia że nie można się nudzić.

Discover Cracow
pracodawca
@Wojtek Ł 21.11.2017 09:11

Dziękuję Wojtku za zaufanie i to że chcesz z nami pracować. Miło działać z tak uczciwymi i sympatycznymi ludźmi. Dziękuję. Rafał Moryto

Karolina

Pracuję w Discover Cracow już ponad 1,5 roku. Dlaczego wybrałam tą firmę? Byłam na studiach, więc potrzebowałam pracy z elastycznym grafikiem. Ważny również był dla mnie kontakt z językiem angielskim. Moim zdaniem praca w DC jest świetną okazją dla studentów, którzy nie mają jeszcze doświadczenia na rynku pracy. Ważne, żeby mówić płynnie po angielsku i mieć chęć do pracy – nie zostaniesz zdyskwalifikowany tylko dlatego, że nie masz doświadczenia, bo tutaj właśnie możesz je zdobyć. Codzienny kontakt z klientem pozwoli Ci rozwinąć swoje umiejętności i rozpoznać w czym tak naprawdę jesteś dobry. Co jest dużą zaletą pracy w DC i co ja osobiście niesamowicie cenię to fakt, że jeśli chcesz się rozwijać dalej w firmie, masz plan i zapał to zostanie to docenione. Dostrzegane są indywidualne predyspozycje i umiejętności oraz zachęca się do ich rozwijania – tak właśnie było w moim przypadku. Praca jest wymagająca, zespół jest młody i dynamiczny, zmiany w strukturze firmy są częste – może dla niektórych osób to za dużo do przełknięcia i dają upust swoim frustracjom w komentarzach... Pozdrawiam serdecznie, Karolina

Discover Cracow
pracodawca
@Karolina 23.11.2017 08:51

Karolina - serdecznie dziękuję za te słowa. Miło mi pracować z osoba taką jak Ty. Dziękuję że mogę Ci przekazywać swoją wiedzę i rozwijać Cię zawodowo. Dziękuję też za szczerość i radość z jaką realizujesz swoje zadania na codzień. Miło mi że mogę z Tobą współpracować.

K

Pracuję od ponad dwóch lat. Firma daje możliwości awansu. Atmosfera jest mega przyjazna, ludzie świetni :) Na plus też opieka luxmed dla każdego pracownika i multisport. Czasami na minus jest mnogość zmian- chociaż niestety w tej branży to konieczność. Jedno jest pewne- nie można się tu nudzić.

Discover Cracow
pracodawca
@K 23.11.2017 09:54

Dziękuję K i zachęcam aby dzielić się opiniami bez konieczności ukrywania swojej osoby. Miło iż tak sądzisz i było by miło wiedzieć kim jesteś. dziękuję serdecznie za te słowa i mam nadzieję iż w przyszłości będzie tylko lepiej. Zapewniam też iż nudzić się nie będziesz budując firmę z tak wielkimi ambicjami.

Discover Cracow
pracodawca

Dla byłych, obecnych i przyszłych współpracowników 
Jako prezes Zarządu odpowiadam za firmę i osoby w niej pracujące. Wszystko co robię, realizuję z pasją, zaangażowaniem i niestety - emocjami towarzyszącymi założycielom. Codziennie pracuję, by nasza firma dawała radość zwiedzania turystom i stabilne zatrudnienie współpracownikom. 

Po 8 latach w DiscoverCracow, odpowiadam za ponad setkę osób (obecnie zatrudniamy ponad 120 osób) i ich rodziny, którzy zaufali mi jako pracodawcy. 
Wartość, którą kieruję się na codzień, to uczciwość. Wystrzegam się skąpstwa i chytrości w każdej relacji -cechy te nie pomagają tworzyć firmy, dającej radość i satysfakcję. 
DiscoverCracow nie działa na zasadzie szczęśliwego trafu. Tu nic się nie udaje-tu wszystko wypracowujemy. Tu nikt nie ma racji-tu szukamy kompromisu. Tu nie ma problemów-są najwyżej chwilowe niedogodności. 
Jeżeli podczas naszej współpracy popełniłem błąd - wskaż mi pole do poprawy. 

Zostaw swój komentarz - bądź w nim szczery, abym mógł wyciągnąć wnioski, przeprosić i naprawić za swoje działania. Pisz, co widzisz, co Cię boli, drażni lub irytuje. Na podstawie tego, będziemy poprawiać i modyfikować firmę, tak by stworzyć ją lepszą. Każda opinia jest dla nas cenna - nawet ta najmniej przychylna, która sprawi nam chwilową przykrość, ale i zmotywuje do poprawy. 

Zwróć proszę uwagę aby Twoje opinie i komentarze nie raniły cudzych uczuć, to może im sprawić przykrość. Nie bądź fałszywy ukrywając się w necie i sprawiając łzy innym oceniając ich opinię - to ja ponoszę odpowiedzialność za słabości tej organizacji a nie moi współpracownicy. Pamiętaj proszę o tym.   

Tych co chcą się przekonać jak jest - zapraszam do współpracy!
Rafał Moryto

Francuz

Współpracownicy 10/10, większość osób jest bardzo pomocna i otwarta. Praca jest dynamiczna i trzeba nadążać. Zdarzają się stresowe sytuacje, ale można liczyć na pomoc innych. Możliwość awansu w strukturach firmy, jeżeli ktoś nie czuje się dobrze na danym stanowisku, wówczas może spróbować na innym. Firma umożliwia rozwijanie swoich umiejętności.

Discover Cracow
pracodawca
@Francuz 27.11.2017 17:06

Dziękuję bardzo za opinię - będę cały czas pracował aby nie tylko większość ale wszyscy byli pomocni w każdym działaniu tej firmy. Stres jest naszą pożywką dzięki której możemy tak skutecznie tworzyć najlepszą firmę turystyki lokalnej. Miło mi współpracować z takimi ludźmi którzy zauważają starania moje i całego zespołu. Rafał Moryto

Michał Chmaj

Pracuję w Discover Cracow ponad 6 miesięcy. Przyszedłem Tu z dużej korporacji gdzie pracowników traktowano jako części zamienne. Tutaj jest zupełnie inaczej. Tutaj każdy ma wpływ na codzienne funkcjonowanie firmy i na jej rozwój. Każdy może swobodnie wypowiadać swoje opinie i dzielić się swoimi pomysłami. Firma bardzo szybko się rozwija. Daje możliwość pracy i rozwoju osobom młodym, które dopiero zaczynają swoją przygodę z branżą turystyczną. Ale osoby doświadczone również znajdą tutaj miejsce dla siebie. Właściciel to człowiek, który konsekwentnie dąży do rozwoju swojej firmy i swoich współpracowników oraz do rozwoju samego siebie. Nie trzyma się utartych schematów tylko szuka nowych rozwiązań. Słucha swoich współpracowników i jeżeli tylko pojawia się pomysł na usprawnienie działania firmy to od razu go wprowadza. To człowiek z pasją, którą zaszczepia wszystkim w firmie. Na pierwszym miejscu stawia uczciwość. W samej firmie dużo się dzieje. Tempo jest szybkie ale wszystko odbywa się w przyjaznej atmosferze. Ludzie są super. Jedni z najlepszych jakich spotkałem. Wiadomo, nie wszystko jest idealnie ale wszyscy razem, codziennie pracujemy nad tym aby było coraz lepiej. Jeżeli ktoś szuka miejsca, gdzie chce się czegoś nauczyć, zdobyć doświadczenie i rozwijać swoje turystyczne pasje, jest człowiekiem otwartym na ludzi i świat oraz gotowym na wyzwania to Discover Cracow jest firmą dla niego. Jeżeli ktoś szuka pracy, do której będzie przychodził tylko po wypłatę to niestety ale trafił pod zły adres. Cieszę się, że pracuję w DC. W końcu znalazłem miejsce, w którym się spełniam. Pozdrawiam.

Discover Cracow
pracodawca
@Michał Chmaj 03.12.2017 15:45

Dziękuję bardzo za taką ocenę. Widzę jak dużo mamy do poprawy i obiecuję iż będziemy nad tym pracować cały czas. Bardzo mi jest miło pracować z osobami które są uczciwe, rzetelne, sumienne i Ty właśnie taki jesteś. Dziękuję za możliwość współpracy z Tobą.

Adax

Gdyby było tak pięknie i fajnie jak to opisują,to nie było by takiej rotacji pracowników!Ogłoszenie na kierowcę jest cały czas!Z dobrych firm kierowcy nie odchodzą tylko się ich trzymają!Donoszenie mile widziane w tej firemce a nawet obowiązkowe!Jak najdalej szkoda zdrowia!

Discover Cracow
pracodawca
@Adax 03.12.2017 12:25

Drogi ADAX dziękujemy za przesłane spostrzeżenia. Uczciwa i rzetelna zawsze jest mile widziana. Naszym celem jest poszukiwanie osób które są uczciwe i potrafią to okazać wobec współpracowników i zasad jakie tu panują. Niestety jest to trudne i dlatego nieustannie będziemy poszukiwać osób wartościowych. Przepraszamy Cię iż nie spełniliśmy Twoich oczekiwań. Życzymy powodzenia Rafał Moryto

Discover Cracow
pracodawca

Poszukuję szczęśliwych i zdecydowanych  

"Poszukuję szczęśliwych ludzi do współpracy” - taki postawiłem sobie cel. 
Zawodowo cały czas pędzę do przodu budując największą i najlepszą firmę turystyki przyjazdowej w Polsce. Codziennie w pocie i bólu zmagam się ze swoimi słabościami i nawykami, aby być lepszym człowiekiem. Dlatego chcę otaczać się ludźmi, którzy są szczęśliwi i wykonują swoje zadania z pasją. Nie szukam robotów, nie szukam niewolników mamony. Szukam pasjonatów życia, którzy wiedzą, że praca stanowi część naszego istnienia i nie stać nas na marnotrawienie go robiąc coś mało ważnego. Codziennie chcę cieszyć się życiem i dlatego nie mogę spędzać czasu z ludźmi ,którymi kierują złośliwości, uszczypliwości, zazdrości czy nienawiści? NIE!

Analizowałem wiele poglądów, opracowań dotyczących budowy zespołów, motywacji, systemów premiowania itp. Doszedłem do wniosku, iż nie chcę mieć zespołu bohaterów, którzy pójdą” na śmierć”, nie chcę  bohaterów, którzy giną za innych, nie chcę fanatyków ani szaleńców. Szukam piratów, którzy chcą się bawić codziennością, których „jara” przyszłość. Szukam przyjaciół, z którymi mogę realizować wspólne cele, marzenia i pasję. Chcę nakreślać kursy, planować podróże, dyskutować o ich realizacji, a potem płynąć w coraz trudniejsze obszary biznesu. Tam gdzie nie był nikt przed nami, tam gdzie fale są tak wielkie, że nie pokonała ich jeszcze żadna łódź. Szukam szczęśliwych ludzi, którzy bedą realizować się w takich warunkach.
Wychodząc w rejs musisz wiedzieć, iż ja nie zawrócę, nie wyskoczę za burtę, nie zostawię Cię tam samego - będę z Tobą do końca i będę walczył. Chcę też aby każda decyzja była naszą wspólną decyzją i określała nasze cele. Mam tylko tyle na ile mnie stać, nie chcę obiecywać nic więcej, ale mogę zagwarantować iż jeżeli będziemy mieli więcej, to uczciwie się tym podzielę. Jestem jeszcze dość słabym kapitanem - wychowanym przez system zniewolenia, ale wiem czego chcę. Mogę zapewnić, iż nieustannie będę dążył do poprawy siebie samego, będę się rozwijał, będę lepszym człowiekiem. Pozwól mi tylko proszę na popełnianie błędów i daj możliwość na poprawę słabości.
Na naszym statku cenimy: 

  • Uczciwość - we wszystkich aspektach życia, bez materialnego podejścia do relacji.

  • Naturalność - bez zbędnej przesady ale też dyplomacji.

  • Pomoc - zawsze i wobec wszystkich

  • Brak skąpstwa i chytrości  - to ogranicza możliwość bycia dobrym i powoduje iż stawiamy swoje potrzeby ponad wszystko

  • Prostotę - nieustannie realizując ulepszenia 

  • Wygląd - wszystkiego co nas otacza i dotyka

  • Zaangażowanie -  w każdą część naszego działania

  • Punktualność - szanując czas innych 

  • Kreatywność - inspirując innych do osiągania lepszych wyników

  • Szacunek - traktując innych tak, jak sam chciałbyś być traktowany 


Pozbywajcie się zajęć, których nie lubicie, nie oszukujcie się realizując pracę niewolniczą tylko dla wynagrodzenia. Dziś Ty decydujesz, co chcesz robić i jak, wiec szukaj tego co lubisz i nie rób tego, co Ci każą.
Nie mamy wpływu na to co było, ale mamy wpływ na to co będzie! Twórz z nami przyszłość turystyki w Polsce. 
Zapraszamy na nasz statek

Bezrobotny

a na tym statku płacą jak na galerach z niewolnikami czy jak na luxusowym wycieczkowcu ?

krakus

jakaś kpina z pracownika , praca na umowe zlecenie przez 4 miesiące , koszty ewentualnej szkody pokrywa kierowca, mimo ze auta ubezpieczone OC I AC bo sa w lessingu...skandal i kpina.

Italiano

Zastanawiam się nad złożeniem podania na stanowisko "opiekun turysty". Nie bardzo rozumiem charakteru tego stanowiska, czy to jest po prostu pilot wycieczek, tylko inaczej nazwany/zdegradowany ? Odnośnie języka włoskiego, robię między innymi tłumaczenia w Auschwitz,czy to głównie o to chodzi? Widzę skrajnie różne opinie, dlatego mam pewne wątpliwości, czy warto startować do tej firmy...

Discover Cracow
pracodawca

Witam serdecznie. Widzę ze popełniamy błąd w ofercie i chce sprostować iż to jest 30 zł za godzinę. Oczywiście nie wiem czy jest to satysfakcjonujące ale dziękuje na wskazanie błędu. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Italiano
@Discover Cracow 29.11.2017 08:37

Oprowadzenie w Auschwitz to około 3,5 godziny, więc nawet licząc przez ten mnożnik, kwota nie jest powalająca i mało konkurencyjna względem innych podobnych biur jak Wasze. Nie mniej, dziekuję za wyjaśnienie

Potówka

Jeśli chodzi o współpracę z DC raczej wszystko przebiegało pomyślnie i bez większych problemów, pracując na Punkcie obsługi turysty można czasami spędzić miło czas i poznać dobrą ekipę, minusem który skłonił mnie do odejścia była częstotliwość i gwałtowność zmian wprowadzonych na tym stanowisku w okresie mojej pracy, ogólnie polecam dla ludzi którzy lubią rozmawiać i pracować nad swoimi zdolnościami językowymi( bardzo szybko przyszło mi się nauczyć Hiszpanskiego :) )

Discover Cracow
pracodawca
@Potówka 19.10.2017 23:24

Cześć POTÓWKO, dziękujemy serdecznie za opinię. Miło nam słyszeć o Twoim zadowoleniu z pracy. Życzymy wszystkiego dobrego i pozdrawiamy! Dominika, Dział HR

Gal Anonim

Trzymajcie się od tej firmy jak najdalej !

Rafał Moryto - CEO City Tour Polska

Dla byłych, obecnych i przyszłych współpracowników Jako prezes Zarządu odpowiadam za firmę i osoby w niej pracujące. Wszystko co robię, realizuję z pasją, zaangażowaniem i niestety - emocjami towarzyszącymi założycielom. Codziennie pracuję, by nasza firma dawała radość zwiedzania turystom i stabilne zatrudnienie współpracownikom. Po 8 latach w DiscoverCracow, odpowiadam za ponad setkę osób i ich rodziny, którzy zaufali mi jako pracodawcy. Wartość, którą kieruję się na codzień, to uczciwość. Wystrzegam się skąpstwa i chytrości w każdej relacji -cechy te nie pomagają tworzyć firmy, dającej radość i satysfakcję. DiscoverCracow nie działa na zasadzie szczęśliwego trafu. Tu nic się nie udaje-tu wszystko wypracowujemy. Tu nikt nie ma racji-tu szukamy kompromisu. Tu nie ma problemów-są najwyżej chwilowe niedogodności. Jeżeli podczas naszej współpracy popełniłem błąd - wskaż mi pole do poprawy. Zostaw swój komentarz - bądź w nim szczery, abym mógł wyciągnąć wnioski, przeprosić i naprawić za swoje działania. Pisz, co widzisz, co Cię boli, drażni lub irytuje. Na podstawie tego, będziemy poprawiać i modyfikować firmę, tak by stworzyć ją lepszą. Każda opinia jest dla nas cenna - nawet ta najmniej przychylna, która sprawi nam chwilową przykrość, ale i zmotywuje do poprawy. Tych co chcą się przekonać jak jest - zapraszam do współpracy!

Robert Marchewka

Atmosfera, praca fajna. Tylko niestety nie potrafią odpowiednio wynagrodzić dobrego pracownika. Mimo wszystko, polecam spróbować - dla tej załogi - genialni ludzie ;)

Discover Cracow
@Robert Marchewka 12.09.2017 11:38

Cześć Robert, dziękuję za opinię, a w imieniu całego zespołu - dziękuję za miłe słowa! Cieszymy się, że byłeś częścią naszego zespołu i mogliśmy razem pracować, równocześnie życzymy Ci wszystkiego dobrego! Pozdrawiam, Dominika, Dział HR

Zły

Ta firma bardzo straciła w ciągu kilku miesięcy. Gdy na początku roku warto było dla niej pracować, tak teraz to już poniżanie samego siebie. Nawet potrafią oszukiwać na wypłacie, jak ktoś przepracuje np. 181 godzin i 45 minut (według ich własnego systemu liczenia godzin pracy, tzw. RCP) to zapłacą tylko za 181 godzin. Niby niewiele ale jak zrobią tak z 10 osobami to zarobią ponad 100 zł miesięcznie.

Discover Cracow
@Zły 09.09.2017 21:28

Dziękujemy za pozostawioną opinię. Bardzo nam przykro, że poczułeś się niesprawiedliwie potraktowany względem Twojego wynagrodzenia za czas pracy. W takich sytuacjach zapraszamy do ich bieżącego wyjaśniania z managerem zespołu i działem kadr, bowiem podany przez Ciebie przykład nie jest zgodny z tym, w jaki sposób funkcjonuje naliczanie wynagrodzeń w naszej firmie. W tym przypadku, godziny powinny zostać zaokrąglone w górę, tj. do 182 h. Być może do obliczeń wkradł się błąd, co po weryfikacji, daje możliwość korekty. Zawsze ważna jest taka informacja, która daje pole do szybkiego działania. Pozdrawiam, Dominika, Dział HR

anonim

(usunięte przez administratora)

Discover Cracow

Panie Rafale, Bez względu na decyzje rekrutacyjne, kontaktujemy się zawsze z każdym kandydatem w wyznaczonym terminie. Przekazujemy informację niezależnie od tego, czy zapraszamy kandydata do dalszych etapów, czy też nie, ponieważ szanujemy czas i zaangażowanie osób ubiegających się o pracę w naszej firmie. Nie inaczej było w Pana przypadku. Po czwartkowej rozmowie rekrutacyjnej, w której brał Pan udział, ustaliliśmy i przekazaliśmy Panu, że z skontaktujemy się z Panem z informacją zwrotną nt. dalszego etapu rekrutacji do poniedziałku (w ciągu 2 dni roboczych od spotkania). Po Pana telefonie w sobotę, skontaktowałam się z Panem pierwszego możliwego dnia pracującego, czyli w poniedziałek. Przykro nam, że poczuł się Pan w ten sposób, pomimo naszych wspólnych ustaleń i sympatycznej rozmowy, którą mieliśmy okazję przeprowadzić. Pozdrawiam, Dominika, Dział HR

Były pracownik

Nie polecam a tej firmy, brak szacunku dla pracowników którzy robią tzw czarna robotę. Jeśli ktos chce być zmanipulowabym pacholkiem szefa to zapraszam. Jeśli ktoś siebie szanuje to nie pracuje dla takiej firmy.

Discover Cracow
@Były pracownik 16.08.2017 09:45

Dziękujemy Ci za opinię. Przykro nam słyszeć, że odniosłeś/aś wrażenie wykonywania „czarnej roboty”. Bez względu na stanowisko, każdy z nas pracuje na zadowolenie i miłe wspomnienia turystów jako jeden zespół. Mamy inne role w firmie, ale każdy jest tak samo ważny. Zachęcam gorąco do dzielenia się uwagami w trakcie współpracy - zależy nam na tym, aby każdy współpracownik czuł się komfortowo i chętnie wprowadzamy zmiany, aby usprawniać nasze działania. Pozdrawiam, Dominika, Dział HR

Ciocia dobra rada

Jako pracownik innego działu (pilotów) powiem, że bardzo nie polecam pracy w tej firmie. Właściciel firmy nie ufa nikomu i bardzo nie szanuje pracowników. Wielokrotnie dochodzi do incydentów z naruszaniem prywatności i bezpodstawnymi oskarżeniami ze strony pracodawcy. Menedżer sam zachęca ludzi do zwolnienia się, awans w tej firmie można dostać donosząc na współpracowników i chodząc "na piwo" z prezesem.

Discover Cracow
@Ciocia dobra rada 14.08.2017 19:32

Dziękuję Ci za opinię. Szacunek oraz wzajemna szczerość, to kluczowe wartości przy budowaniu obustronnych relacji ze współpracownikami w każdej firmie, również u nas jest to podstawą. Dlatego przykro nam, że poczułaś się w ten sposób. Wierzymy, że bieżący feedback w trakcie współpracy jest czymś, co pozwala nam usprawniać działanie. Proces awansu i rozwoju w Discover Cracow oparty jest na konkretnych założeniach i wytycznych, które przedstawiane są każdemu, kto dołącza do naszego zespołu. Pozdrawiam, Dominika, Dział HR

Ciocia dobra rada
@Discover Cracow 18.08.2017 11:53

Dominiko nikt kto aktualnie współpracuje z firmą DC nie powie otwarcie co myśli, bo boją się zwolnienia. Pan prezes ma ulubione zdanie na takie sytuacje: "Świat po za Discover istnieje. Jak się Wam nie podoba to możecie odejść", przecież tak już zrobił z kilkoma pracownikami i na jednym z spotkań z pracownikami. Zaufania i szczerości już nie ma w tej firmie. Wszystko skończyło się wraz z ostatnią Panią, która była menedżerką pilotów. Teraz w tej firmie panuje pełna dyktatora Pana prezesa, każdy kto się przeciwstawia jest zwalniany lub sam odchodzi. Dialogu nie ma.

Nick

Dobrze wiedzieć. Dziękuję.

Piotrek

Nie zgodzę się w pełni z poprzednią opinią. Praca nie jest ciężka, obowiązki normalne. Bardzo fajny i uprzejmy team (poza jedną Panią z biura (M),która nawet dzień dobry nie potrafi odpowiedzieć, ale to jeden pryszcz ;). Kasa jest średnia, ale każdy wie na co się decyduje od początku. Jasne zasady zatrudnienia. Duży plus za płacenie za dzień próbny. Bardzo pomocny kierownik i inni kierowcy. A czym jeździ szef to jego prywatna sprawa moim zdaniem. Odszedłem bo miałem ciekawsze i lepiej płatne propozycje.Kasa na koniec wypłacona uczciwie. Nie zachęcam ani nie odradzam. Można spróbować bez obaw. Pozdrawiam

anonim

nie warto marna kasa duza odpowiedzialność wiele obowiazkow dodatkowych wjazd w strefe na nielegalu dużo godz ,swiatek piątek w pracy , codzienne dbanie o czystość auta szefowie woza się porche a na ludziach oszczedzaja.

Zostaw opinię o Discover Cracow - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Discover Cracow