Discover Cracow
2 716 6 1

Opinie o Discover Cracow

Atlantyda

Cześć. Chciałbym opisać moją pracę w tej firmie. Pracuje w biurze i nie mam nic do zarzucenia. Praca fajna i bez stresu. Menadżerowie wyrozumiali i zawsze chętnie pomagają. Nie ma nacisków żeby np. dodać tutaj opinie, więc nie rozumiem o co chodzi tym ludziom, którzy potrafią tylko narzekać. Właściciel jest UCZCIWY, KULTURALNY (NIGDY NIE SLYSZALEM ZEBY KOGOS OBRAZAL, A W SZCEGOLNOACI WYSZUKANYMI EPITETAMI), FAJNIE SIE UBIERA (KIEDYS SIE NAWET CHWALIL ZE JEGO SPODNIE KOSZTUJA 2,5 TYS ZL), MA STYL, JEST OSOBA WYROZUMIALĄ I WIE CO TO WYRZECZENIA. Z tego co słyszałem to zbudował w końcu zespół ludzi zaufanych. Ostatnimi czasy wszyscy Ci, którzy pracowali tutaj kilka lat okazali się osobami nieuczciwymi. Pokazywali brak zaangażowania, nie chcieli zostawać po godzinach (mnie muszą wyrzucać z biura bo bym tam siedział non stop), ogół IE dobrze że już nie ma tych wszystkich ludzi, którzy kiedyś budowali tą firmę, gdyż tylko przeszkadzali w stworzeniu nowego wiernego kolektywu. Ja się muszę przyznać, że gdybym mógł to nawet bym pensji tutaj nie pobieral, bo jestem takim szczęściarzem który może pracować w tak dynamicznie rozwijającej się firmie. Nie mogę powiedzieć ani jednego słowa, tylko że polecam w 100%

Były pracownik
@Atlantyda 25.09.2018 09:30

Szkoda tylko ze ludzie którzy w.g Ciebie psuli wszystko byli bardzo zgrana ekipa i wszystko dzialalo tak jak trzeba. A teraz jest mega rozgardiasz. Pełno nowych osob które średnio ogarniaja. Te osoby które faktycznie robiły robotę same sie zwolniły bo widziały co sie dzieje... Nie wiem kto Ci takich głupot nagadal o poprzednich pracownikach... Ale jakoś wszystkie inne firmy sie smieja Discover Cracow. Kiedyś to była faktycznie super firma. Super ludzie. Bardzo pomocni i kolezenscy. Byliśmy po prostu jedna wielka paczka wspaniałych ludzi. Ale pewna osoba postanowiła to zepsuć. Żeby juz tak kolorowo nie było. I udało sie to jej. Gratulacje... Tylko ze kiedyś sie to może odwrócić w druga (zła) stronę. Juz jak widać jest gorzej. Mniej gości firma obsługuje. Z Hotelami które sprzedawały najwięcej wycieczek juz DC nie współpracuje.... Pisanie takich sztucznych opinii nie pomoże raczej w awansie... Pozdrawiam wazeliniarzy...

Atlantyda
@Były pracownik 02.10.2018 20:43

Były pracowniku chyba nie wyczuleś ironii w moim komentarzu

Były pracownik

W DC przepracowalem kilka lat. Na poczatku jeszcze przed zatrudnieniem wszyscy mnie namawiali żebym przyszedł. Faktycznie bylo warto. Atmosfera świetna. Lepszej nigdy nie czułem w innych firmach. Ludzie bardzo ze sobą zzyci. Każdy każdemu pomagał. Jeszcze jak bylo 2 właścicieli to wychodzililsmy na imprezy integracyjne. I tak bylo przez 2 lata mojej pracy. Potem jeden ze wspólników opuścił szeregi DC. Dlaczego? Nie wiem. Plotki chodziły różne. Ale plotkom wierzyć nie mozna. Choć mówi sie ze w każdej plotce jest trochę prawdy ;). No i Pan Prezes został sam. Musiał wszystko ogarnąć. I wtedy sie zaczęła duża rotacja ludzi. Niektóre działy były wywracane do gory nogami. Sam szef DC i jeden z managerow, w tym wypadku od koordynatorow z Oświecimia, chcieli pokazakac jak sie wprowadza ludzi do muzeum. Nigdy wczesniej tego nie robiąc. Był wtedy niezły chaos ;) Szkoda ze nie zapytali koordynatorow bądź kierowcow jak to robią i czy jest jakis z tym problem. Oni uznali ze problem jest i to naprawia ;) no ale nie udało sie to im i zostało tak jak bylo czyli dobrze ;). Później zaczęli odchodzić kolejni kolejni i kolejni pracownicy. Aż nadszedł czas jak odszedł Manager od pilot Manager od kierowcow i specjalista od spraw floty. No i wtedy Pan Prezes wpadł na pomysł ze założy spółkę z szefem firmy która świadczy usługi dla DC. Czyli po prostu odda transport. Zaczęło sie tez oszczędzanie w firmie. Zabrano pilotom i kierowca telefony służbowe. A jeszcze wczesniej sam szef zaczął robic grafiki. OCZYWIŚCIE nie brał pod uwagę próśb pracowników i rozpisywal jak leci. Moje zdanie jest tylko jedno. Dobrze to juz bylo w DC. Nie wiem czy kiedyś bedzie lepiej. Myślę ze dużo trzeba by zmienic żeby bylo lepiej. Trzeba zaufać pracownikom dobrze im zapłacić i szanować. A potem mozna myśleć o wizji i celach. Nie mowie ze nie Polecam firmy. Ale tez nie powiem ze Polecam. Zawsze można spróbować. Sa osoby którym na pewno ta praca się spodoba. Niektóre osoby sa niestety tak zaslepione ze o białym powiedziałyby ze jest czarne. Pozdrawiam

Marcin

Pracuję jako kierowca od pół roku. Bardzo chwalę sobie atmosferę w pracy, świetni ludzie u nas pracują ;) Wynagrodzenie jest adekwatne moim zdaniem do pracy, nie mam na co narzekać. Polecam pracodawcę, jeśli ktoś ma jakieś pytania co do konkretów to chętnie odpowiem ;)

Kierowca
@Marcin 21.09.2018 10:26

Zastanawiam się czy nie zmienić pracodawcy. Obecnie jeżdżę w innej firmie, ale warunki nie są najlepsze. Z tego co rozmawiałem z innymi kierowcami mówili o tym, że jeżeli jest jakaś jazda samochodem to nalezy zaplacic pracodawcy 2,5 zł/km. U mnie obecnie mogę jeździć prywatnie (oczywiście w granicach rozsądku). Czy gdybym miał coś do załatwienia na uczelni i miałbym około 4 km do przejechania, to takie krótkie trasy również wliczają się do opłaty? Nie ukrywam że 2-3 razy w tygodniu będę musiał podjechać na uczelnię i stąd moje pytanie.

Marcin
@Kierowca 23.09.2018 12:06

Ja z pewnością polecę Ci pracę w Discover Cracow jeśli chodzi o warunki finansowe oraz atomsferę w pracy. Nie będę jednak pisał tutaj o stawkach ponieważ nie czuję się upoważniony. Mogę powiedzieć tylko tyle, że pracowałem w dwóch innych firmach i w Discover mam najlepsze warunki.

Kierowca
@Marcin 24.09.2018 16:37

Dziękuję Marcinie za nie udzielenie odpowiedzi. Takie portale są od tego żeby się dzielić informacjami. Dobra to może jak Cię spotkań na lotnisku to potwierdziła, bo ostatni rozmawiałem z kierowca z Discovery, który nie opisywał tego jak krainy mlekiem i miodem płynącej, który również potwierdził, że trzeba płacić 2,5 zł/km. Nie wiem po co ukrywać takie informacje.

Discover Cracow
pracodawca
@Kierowca 23.09.2018 12:06

Cześć, tak - u nas jazdy samochodem służbowym w celach prywatnych to kosz 2,5 zł/km - jest to nasz wewnętrzny zapis, o którym poinformowany jest każdy kierowca. Jazdy prywatne mogą być realizowane przed rozpoczęciem pracy lub po jej zakończeniu. W trakcie swojej zmiany kierowca jest w dyspozycji dla Działu Logistyki, który przydziela zlecenia. Obecnie szukamy kierowców dyspozycyjnych do pracy w pełnym wymiarze godzin, dlatego jeśli jesteś zainteresowany, zapraszam do kontaktu: rekrutacja@discovercracow.com Pozdrawiam, Dominika

Kierowca
@Discover Cracow 25.09.2018 16:21

Dziękuję za odpowiedź. Przynajmniej Pani odpowiedziała, bo nie interesują mnie jakieś tajemnice. Muszę się zastanowić bo nie ukrywam, ale w obecnej firmie jazda prywatną jest darmowa, gdyż szef wlicza sobie to w ryzyko, zresztą spędzamy w samochodach od 10-16 h dziennie i przez to nie mamy czasu żeby sobie coś załatwić, więc możemy się poruszać w granicach rozsądku darmowo. Jeżeli mam płacić żeby podjechać kilometr do żabki i kupić coś do picia, lub żeby coś załatwić to nie jest to dla mnie atrakcyjne. Muszę to przemyśleć, ale niemniej dziękuję za odpowiedź.

Zenek
@Marcin 21.09.2018 10:26

Nawet możliwość przejścia na akord ;) w zimie przy 3 transfer ach na kierowce. Może znow wróci pomysł z Uberem? ;)

Odkryj ze Krakow
@Marcin 21.09.2018 10:26

Kolego nie życzę Ci tego ale poczekaj do pierwszej stluczki. Zrobisz ryske na aucie a policza Ci 1000zl. Wtedy zmienisz zdanie o świetnej atmosferze w pracy. Albo jak zaproponują Ci przejście na akord. ;)

Mateusz

Sam nie wiem ską tyle negatywnych opini? Sam pracuję od ponad roku i nigdy się z niczym złym nie spotkałem.

Zbulwersowany
@Mateusz 24.09.2018 16:50

Na początku każdemu się wydaje, że jest fajnie. Pozniej zaczynają się schody. Ale oczywiście ta opinia zostanie wykasowana ponieważ jest niezgodna z regulaminem. Oczywiście wyrazanie się miegatywnie o pracodawcy lub warunkach jest niezgodne z regulaminem. Mam nadzie adminów że pójdziesz po rozum do głowy i przywrucisa chociaż część merytorycznych opinii byłych pracowników. Wiemy że firma może edytować tutaj opinie, jednak w regulaminie jest, że go work przywróci regulaminowe opinie. Zobaczymy co jest ważniejsze opinia czy prawdą.

Mateusz
@Zbulwersowany 25.09.2018 09:42

Tylko czy Pan napisał coś konkretnego? Napisał Pan jedynie, że potem są schody, ale żaden konkret, więc na jakiej zasadzie, piszę Pan, że negatywne oraz MERYTORYCZNE komentarze są kasowane? Przecież nic merytorycznego Pan nie napisał...

Zbulwersowany
@Mateusz 25.09.2018 15:47

Panie Mateuszu. Gdyby pan śledził to forum to by Pan zauważył że merytoryczne negatywne opinie zaczęły znikać. Jeżeli miałbym pewność, że taka opinia nie zostałaby skasowana to bym taka napisał. Niestety przez cenzurę spowodowana możliwością edytowania postów przez firmę Discovery Cracow nie można tutaj napisać wszystkiego. Niestety ale go work dając możliwość pracodawcy na samowolne kasowanie opinii, a nie przez ich administratorów stracił w wielu oczach wiarygodność. Założę się że nową taktyką jest dodawanie co jakiś czas pozytywnych opinii jako "pracownicy". Moi rodzice mi mówili że takie metody były stosowane w PZPR. Jeżeli chce Pan znać konkrety tomprosze zapytać a chętnie odpowiem, tylko ta wiadomość nie przetrwa tutaj zbyt długo, gdyż będzie niezgodna z regulaminem. I panie Mateuszu proszę sobie nie żartować że Pan/Pani i Pan Mateuss to ta sama osoba.

Odkryj ze Krakow
@Zbulwersowany 25.09.2018 09:42

Dokładnie. Szkoda nie ma tu tych prawdziwych opinii. Sa tylko same najlepsze ;) Pan Prezes chyba zrozumiał ze cos jest nie tak. Ale do końca walczy. Nawet z go workiem xD brawo za zaangażowanie i spryt. Karma i tak wraca! ;)

Andżelika

Bardzo fajnie, że w ciągu 3 godzin 3 osoby dodały opinie polecająca. Widać, że firma jest profesjonalnie zarządzana. Myślę że wyśle CV i nadzieję, że będę mogła pracować w takim fajnym towarzystwie.

Kasia
@Andżelika 25.09.2018 00:20

Czy nie uważa Pani, że faktyczni pracownicy firmy też mają prawo się wypowiedzieć? Akurat wraz z Magda pisaliśmy komentarz w tym samym czasie, wracając właśnie z pracy

Andżelika
@Kasia 25.09.2018 09:38

Oczywiście, że mają. W tym samym czasie rok temu pracownicy dostali maile o dodaniu tutaj opinii. Mozna sprawdzIć to po datach dodawania. Tutaj jest chyba trójca święta w jednej osobie.

Szczęściarz

W momencie kiedy zacząć,alem pracę w Discover Cracow to wyleczyłem się z raka. Polecam

Wiktor

Skoro wszyscy moi współpracownicy się działa tutaj opiniami również to zrobię. Nigdy w życiu nie spotkałem i pewnie IE nie spotkam tak fantastycznej firmy. Jak wszedłem pierwszy raz to w środku zobaczyłem tęczę. Następnie wraz z kolejnym krokiem zostałem.przywitany przez jednorożce i szcz niaczko, które poczęstowały mnie ambrozja i niektarem. Od momentu wstąpienia w szeregi korpusu jestem lepsza osoba. Polecam kazdej osobie tą pracę

Genowefa

Tutaj jest super i basta!!!!!!!!

Stefania

Polecam tą firmę. Pracuje już tam 3 dni i nigdzie się jeszcze nie spotkałam z tak fajnym towarzystwem. Każda negatywna opinia na tym portalu jest kłamstwem. Nie spotkałam się z tym co nam tutaj niektórzy zazdrośnicy przedstawiają. Fajna jest firmą i nie należy wierzyć tym którzy plują tutaj jadem.

Sluchawka

Ale super opinie. Chyba się jeszcze z tak fajnymi nie spotkałem. Rzucam dzisiaj pracę i składam CV do Discover Cracow. Tam jest moja przyszłość.

Magda

Polecam, bardzo miła rozmowa kwalifikacyjna, bardzo ciekawa wizja firmy, widać, że firma jest profesjonalnie zarządzana

Kasia

Pozdrawiam całą ekipę z działu sprzedaży ;) Pracuje od pół roku i bardzo sobie chwale, super ekipa! Pozdrawiam Kasia

Damian

Prosze nie kasowac opiii o firmie! Ludzie chca czytac i maja prawo wiedziec!

DamKot
@Damian 22.08.2018 20:57

Proszę nie podszywać się pode mnie i nie włączać do tej zabawy w opinie o DC.

Damian
@DamKot 14.09.2018 20:29

A kto się podszywa? Tak mam na imię. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i potem po przeczytaniu tych opinii zrezygnowałem. Jaka żenada z tymi komentarzami. Podszywanie się? No prośba...

Yan i ek

Nie polecam, rok pracowalem jako kierowca. Opowiesci na rozmowie kwalifikacyjnej nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia. Kasa slaba, praca dla dzieci bogatych rodzicow.

anonim

(usunięte przez administratora)

anka

... biorąc pod uwagę, że większości pracowników, którzy jeszcze kilka miesięcy temu tu pracowali, już nie ma, właściwie nie ma nikogo, bo Pan Rafał pozbył się i kierowców, i pilotów oraz koordynatorów, to po prostu nie ma kto pisać i nie ma komu odpowiadać na komentarze. Ludzie niewygodni zniknęli :)

Na szczęście były pracownik

Nie polecam firmy pana (usunięte przez administratora), sama wizja jest naprawdę dobra, tylko zarzadzna w zły sposób... Może niech pan skończy pitolic i zacznie słuchać swoich pracowników

anonim

(usunięte przez administratora)

Power Rangers

Chciałbym, żeby Ci wszyscy, którzy pisali jeszcze kilka miesięcy temu jak fantastycznie jest w DC, jakie to pasjonujące i rozwijające miejsce; że nie pieniądze są najważniejsze a wizje i inne kocopoły, którzy mówili ludziom że robią błąd odchodząc z DC, że nie rozumieją ich decyzji; żeby teraz napisali dlaczego w ciągu kilku tygodni czy miesięcy tak nagle się zmieniło że odchodzą lub odeszli z DC. I proszę nie pisać farmazonów, że nagle odczuliście potrzebę nowych wyzwań, bo przecież w tak rozwijającej się firmie wyzwań jest pod dostatkiem.

Były Pracownik

Dwie gwiazdki zasłużone. Nie polecam

Tłusty Rudy Kot
@Były Pracownik 01.03.2018 11:08

Już tylko jedna ;)

Power Rangers

Przepracowałem na stanowisku kierowcy kat.D. Wystarczająco długo żeby stwierdzić że jest to bardzo ciekawe i dynamiczne miejsce- problem w tym, że ta ciekawość i dynamika przypomina piosenki disco-polo tzn. - trzeba je akceptować a nie rozumieć. Nie raz próbowałem zrozumieć sens i logikę niektórych działań i za każdym razem dochodziłem do punktu gdzie moje rozumowanie przestawało to obejmować w choćby najmniejszym stopniu. Miałem okazję i przyjemność poznać wiele współpracowników, którzy naprawdę "dobrze robili swoją robotę". Niestety tak się złożyło że już ich nie ma w tej firmie. Oczywiście można powiedzieć, że rotacja jest zawsze wliczona w działalność firmy. Tak to prawda, tylko nie w takiej skali i w takim tempie. Po raz pierwszy spotkałem się z sytuacją że firma zniechęca dobrych pracowników do pracy. Przykro mi się patrzyło jak promowano, stawiano za wzór niektórych pracowników tylko dla tego że byli zawsze na każde zawołanie przedsiębiorstwa, że nie dyskutowali, nie stwarzali problemów. Podejście typowo korporacyjne, masowe rodem z PRL- "mierny, bierny ale wierny". Nie sposób odnieść wrażenia, że cała organizacja podzielona jest na dwa światy- biuro i reszta. Pracowałem w tej "reszcie" i miałem przyjemność poznać, współpracować z naprawdę różnymi ludźmi. Od kierowców, przez pilotów/koordynatorów po pracowników POT. Życzył bym sobie żeby spotkać w następnych miejscach swojej pracy tak wielu dobrych ludzi jakich tam spotkałem. I nie chodzi tylko o prywatne "lubię"; ale także o poziom zaangażowania jaki prezentowali, jak profesjonalnie podchodzili do swoich zadań. Nie raz nie dwa, swoimi działaniami "gasili" na szybko ciężkie sytuacje, pokazując, że są naprawdę warci szacunku i uznania. Szkoda że "drugi świat" nie potrafi tego docenić i robi sporo, żeby jeszcze utrudnić im życie; bo ciągłe usprawnianie by doskonałość była jeszcze bardziej doskonała oznacza tylko większy chaos i zniechęcenie do jakiegokolwiek działania. W tym całym porządku w najlepszej sytuacji są i tak jeszcze kierowcy D. Względnie prosty system wynagradzania( nie mylić z systemem awansu bo ten jest elastyczny jak guma w majtkach), wiesz ile powinieneś zarobić; praca na miejscu, masz grafik na miesiąc. Zarobki w porównaniu z innymi firmami nie najgorsze. Manager też nie najgorszy a już w porównaniu z managerem pilotów to faktycznie ktoś kto ma pojęcie o tym co robi. Zespół kierowców D przez te 7 miesięcy i tak przejawiał się największą stabilnością kadrową w porównaniu z innymi działami. Czy podejmować tu pracę?? Zależy czego oczekujesz i na jakie ustępstwa jesteś gotowy. W obecnej sytuacji na rynku pracy jeśli jesteś w stanie zarobić 300-500zł mniej ale mieć większy spokój we własnym działaniu i nie czekaniu na decyzję co możesz zrobić co nie to celuj w inne firmy. Oczywiście niektórzy odnajdują się tutaj i są cali szczęśliwi że pracują i tacy ludzie też są potrzebni. P.S. Panie Rafale proszę pozwolić ludziom spokojnie pracować, posłuchać ich a nie narzucać wszystko a naprawdę może być lepiej :)

Grażyna Pogan

Dzisiaj mija równo rok jak zaczęłam pracę w DC. Uważam, że rok to odpowiedni czas na to aby poznać firmę, zweryfikować oczekiwania z obu stron, zasady pracy itp. Mój staż pracy liczy w sumie 14 lat, co jest ważne bo moja opinia na pewno będzie opierała się na porównaniach i wcześniejszych doświadczeniach. Uważam, że DC to miejsce idealne dla młodych ludzi bez doświadczenia lub z minimalnym. Chcących się rozwijać oraz takich, którzy jeszcze nie znają kierunku zawodowego, w którym pójdą. Nie znam drugiej takiej firmy (zwłaszcza polskiej), która dawałaby tak duże możliwości poznania i rozwoju w różnych działach i na różnych stanowiskach. Można zacząć od pracy w "help desku" na słuchawce, w bezpośredniej obsłudze klienta w Punkcie Obsługi Turysty, spróbować swoich sił jako opiekun turysty. Skąd można przejść do Działu Logistyki czy Sprzedaży. W moim zespole (Dział Sprzedaży) na 7 osób, 5 jest z rekrutacji wewnętrznej (z działu kierowców, działu rezerwacji, czy kolportażu). Niezwykle innowacyjne podejście pozwala wychwytywać cechy, predyspozycje każdej z osób i proponować odpowiednie stanowiska czy miejsca. Kilkukrotnie na przestrzeni tego roku widziałam jak powstają zupełnie nowe stanowiska, które pozwalają rozwijać ludziom ich najlepsze kompetencje czy umiejętności. DC jest to też miejsce idealne dla ludzi juz z doświadczeniem zawodowym, które chcą się nadal uczyć oraz rozwijać. Lubią dynamikę i wyzwania. Są tu ludzie którzy mają już doświadczenie, rodziny i realizują swoje cele. WIęc dla kogo ono nie jest, bo trafiają się też te gorsze opinie? Nie jest dla osób które oczekują stagnacji, przewidywalności, spokoju, dla których praca nie jest pasją - tylko i wyłącznie źródłem zarobku, nie jest dla ludzi którzy myślą i patrzą tylko "na siebie" i "dla siebie". DC to miejsce niezwykle dynamiczne, jest tu bardzo dużo pracy, bardzo dużo zmian, bardzo dużo emocji i niemało stresu. Jednak każdego dnia się tu czegoś uczymy. Są standardy firmy oraz działu, procedury, które w tej dynamice dają punkt zaczepienia. Co ważne nie są to wydumane rzeczy i marzenia, standardy są w 100% oparte na praktycznych działaniach. Nikt nie jest tu trzymany na siłę, każdy ma prawo wyboru a jest to tutaj bardzo uczciwe przez CEO prowadzone. Też nie jednokrotnie gdy ktoś przyszedł i otwarcie powiedział: "to nie jest dla mnie" mial czas aby poszukać sobie nowej pracy i dopiero się z nim rozstawano. Tylko ważne aby było to uczciwe i szczere z obu stron. Z menadżerami oraz CEO można szczerze porozmawiać. Rafał jest niezwykle ekspresywnym ale i bardzo inteligentnym biznesowo człowiekiem. Nie raz mnie wkurzył do granic możliwości, ale za każdym jednym razem mnie czegoś nauczył i za każdym razem wysłuchał A to jest wartością dobrego CEO a nie to, że będzie mówił jacy wszyscy jesteśmy brylantowi i nas głaskał. Chociaż można czasem usłyszeć "dobra robota'. :) Co do umów i rozliczeń wszystko jest jasne, uczciwe i na czas. Podsumowując polecam!!

Kot Prezesa

Łubu dubu, Łubu dubu, niech nam żyje, Prezes naszego klubu! Nieeeech żyyje naam!!

Marzena

Witam serdecznie, zwracam się z pytaniem czy w firmie dalej stosujecie Państwo odpowiedzialność zbiorową i czy dalej należy dodawać opinie na go work pod groźba utraty premii?

Mirrrr

Warto zacząć prace w tej firmie jako kierowca?

Discover Cracow
pracodawca
@Mirrrr 03.04.2018 15:04

Dzień dobry! Mogę doradzić, że zawsze warto spróbować i wziąć udział choćby w procesie rekrutacji, aby przekonać się, czy to praca dla nas. Proces rekrutacji składa się u nas z rozmowy rekrutacyjnej oraz dnia próbnego, które pokazują jak wygląda ta praca na co dzień. Zapraszam serdecznie do złożenia CV: rerkutacja@discovercracow.com :) Pozdrawiam, Dominika, Dział HR

Chętny do pracy

Czy firma potrzebuje pracowników?

Discover Cracow
pracodawca
@Chętny do pracy 25.03.2018 13:53

Cześć! Tak jest - poszukujemy obecnie osób do kilku działów, min. Kierowców, Opiekunów Turysty czy Konsultantów Help Desk, mamy również otwartą rekrutację do Działu Sprzedaży. Szczegóły można znaleźć w ogłoszeniach na naszej stronie: http://citytourpolska.com/kariera/ lub zapraszam serdecznie do kontaktu pod adresem: rekrutacja@discovercracow.com Chętnie odpowiemy na pytania dotyczące rekrutacji :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Dominika, Dział HR

Nieoficjalny król Discovery

Witam, ja natomiast mogę odnieść się do pracy w biurze. Będę obiektywny bo dzisiejszy dzień jest ostatnim w tej spółce. Nie żałuję żadnego dnia, miałem szczęście pracować wśród specjalistów jedynych w swoim rodzaju ( ach ta szczegółowość ????). Czy była idealna? Jeśli porównać z poprzednimi jakie miałem była bliska ideałowi, lecz każdy poszukuje czegoś innego. Nie zapomnę nigdy pierwszej rozmowy z Rafałem, w cztery oczy przy kawie gdzie pierwszy raz ktoś wymusił na mnie szczerość. Dla mnie najważniejsza była zawsze atmosfera w pracy, a w biurze nie czuć, że ktoś pomaga bo ,,musi" nie słyszałem też nigdy z tego powodu wyrzutów by ktoś to komu robił. Jeżeli ktoś się zastanawia nad pracą w tym biurze, polecam ???? ( Skoro było tak super dlaczego odchodzisz? Dojazdy z mojej miejscowości pożerały mi pół dnia z życia) Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów i samych pozytywów ????

Maciek
@Nieoficjalny król Discovery 28.02.2018 14:14

Czemu się nie podpisałeś?

Myśliwy z lasu

Mój pierwszy komentarz został usunięty, No tak, nie był pochlebny dla tej formy, pomimo ocenzurowania przez admina części wypowiedzi ostatecznie zniknął.. myslalem ze ten portal od tego jest, aby byli pracownicy mieli możliwośc podzielenia sie opinia na temat pracodawcy, ale widać nie o to tu chodzi. Mozna było przewidzieć próbę zastraszenia osob dodających niepochlebne opinie art. Etc. Tylko ze maile nakłaniającego do dodawania pochlebnych rzeczywiście istnieją. Jak widać sa prowadzone czynności aby portal nie spełniał swojej roli wiec jako były pracownik napisze tylko, ze nie polecam tej firmy, żadna pensja (lub jej obietnica) nie zrekompensuje wam straconych nerwów i stresu, bynajmniej nie chodzi tu o wszystkich współpracowników lecz o szefa. Pozdrawiam myślących

Rekrutowany

Złożyłem ostatnio CV do Państwa na stanowisko handlowca B2B. Jak zawsze przed podjęciem nowej pracy śledzę to forum i muszę powiedzieć, że pierwszy raz się spotykam z sytuacją gdy komentarze są kasowane w takiej ilości. Wczodzę, czytam następnego dnia już ich nie ma. Niektóre wg. mojej opinii nie powinny być dodane ze względu na emocje, lecz reszta była opisująca pewne rzeczy w sposób mniej emocjonalny. Dodatkowo obejrzałem daty dodania komentarzy i kolejna rzecz jaka mi się rzuciła w oczy, to zostaly dodane w bardzo krótkim okresie czasu wiele pozytywnych opinii przez managerów i osoby z wyższym stanowiskiem. Szczerze to nie spotkałem się jeszcze, aby pracujące osoby dodawały tu komentarze w trakcie trwania ich stosunku pracy. Tak samo jak Pan pisze, że każdy ma prawo do podzielenia się opinią i zarówno te które są niemiarodajne ze względu na emocjonalny opis, tak samo te moim zdaniem również nie są. Nie są ze względu na to że pracownik często nie może powiedzieć co się tam dzieje. Jestem prędzej skłonny uwierzyć w emocjonalna opinie niż te które są pisane, gdy szef stoi za monitorem. Wiem że Pan napisał, że każdy robi to co chce i może się podzielić opiniami, również tymi dobrymi, ale prosze wybaczyć krótki czas dodania opinii przez wyżej wspomniane osoby daje do myślenia i niestety w sposób negatywny. Myślę że nie tylko ja mam taką opinię sądząc po komentarzach obecnych i tych które zniknęły. Po przeczytaniu Pana komentarza dodanego pod jednym postem, gdy przytacza Pan punkt regulaminu go work, który mówi o konsekwencjach prawnych za dodawanie "szkalujących opinii", pomyślałem sobie że te 2 gwiazdki i na bieżąco kasowane komentarze rzucają światło na to, że nie jest tak pięknie i kolorowo jak to się tutaj opisuje. Nie jest to miarodajne forum, ale można się tu dowiedzieć wielu rzeczy i dzięki temu postanowiłem nie aplikować dalej. Napiszę tylko tyle, że gdyby nie to co się dzieje na tym forum, przy tym pracodawcy, to pewnie bym przyszedl na rozmowę kwalifikacyjną, ale za przeproszeniem sami sobie strzelacie w stopę opisując to co najlepsze, a kasując to co najgorsze. Pozdrawiam i życzę innego podejścia do tematu opinii pracowników, gdyż niezbyt inteligentna osoba po zapoznaniu się z datami dodania pochlebnych opinii może sobie, pomyśleć że coś jest nie tak. Może się mylę, ale czytający opinie o tym pracodawcy powinni się zastanowić. Pracy jest teraz tyle, że można przebierać w ofertach i nie trzeba iść już nigdzie z przymusu.

Pracownik

Praca w Discover Cracow spełniła moje oczekiwania. Możliwość rozwoju, przyjemna atmosfera, praca w młodym zespole, pracodawca, z którym można porozmawiać o problemach. Oczywiście nie zawsze było idealnie jak w każdej pracy, ale na bierząco rozwiązujemy problemy ;) Nie rozumiem opinii osób, które narzekają na pracę i piszą o odejściu. W dzisiejszych czasach mamy naprawdę szerokie możliwości, jeżeli chodzi o zmianę pracy. A skoro ktoś tylko narzeka anonimowo na internecie i dalej pracuje, to znaczy że wcale nie jest tak źle ;)

pracownik

zastanawiające, dlaczego negatywne opinie są zgłaszane jako "niemerytoryczne" i usuwane przez administratora? Czyżby tylko ociekające ochami i achami wypowiedzi były dobre, a chaotyczne, pełne emocji i frustracji, a przede wszystkim - prawdziwe, niewygodne i szybko kasowane. Pytam, dlaczego?

Kierowca

Witam, Chciałbym obiektywnie podejść do oceny. Praca do wytrzymania lecz codziennie mnóstwo niedociągnięć że zbiorkami czasem dojazdów do Oświęcimia. Brak poszanowania pracowników a niestety Czasy Pracodawców dawno się skończyły,,nie pasuje Ci nikt Cię nie trzyma '' zgadza się lecz za chwilę sami będzie jeździć tym bardziej za takie marne pieniądze 3 tyś a jaka odpowiedzialność. Czas jeszcze przezimowac jak większość i uciekać do normalnej pracy a nie kolchazu. Pozytywów brak tradycyjne zacznie się szukanie winnych ale Panie Rafale trzeba walnąć się w pierś i zacząć od siebie a naiwnych już ciężko znajść co uwierzą w głupoty pod czas rozmowy.

Martyna

Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie pracowników?

Discover Cracow
pracodawca
@Martyna 06.02.2018 16:50

Tak. Serdecznie zapraszamy do rekrutacji. Proszę o przesłanie cv na adres rekrutacja@discovercracow.com

Zostaw opinię o Discover Cracow - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Discover Cracow