Era

Chorzów - Era spółka z o.o
Częstochowa - ERA Sp. z o.o. Filia w Częstochowie
Kraków - Era oddział małopolski
Zabrze - Agencja Ochrony ERA

3. Opinie o pracodawcach Chorzów
  5. Opinie o Era

Opinie o Era Chorzów

Nie przegap nowości o Era!

Alik

09.10.2018 15:34

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wymienić dowódców, wszystkich, którzy pozostali po poprzednim kierownictwie. Postawić posterunki, pracujemy w śmietnikach. Jak się nie da, poprosimy siedzenia, które da się wycierać, nie te pochłaniające pot, zapachy itp. Opinia na temat KWK Mysłowice Wesoła.
    Pracownik ERAWesoła

08.10.2018 10:50

Odnośnie firmy ERA na Wesołej zgadzam się z wypowiedziami, ale adres zażaleń jest błędny. Czytam co piszecie i faktycznie każdy ma odrobinę racji, ale to jest ewidentnie wina kopalni. Zwróćcie uwagę do kogo należą posterunki. (Opisy na karteczkach na posterunkach) nie zarzucam winny na PGG, bo są od niedawna, ale do nich należałoby wysyłać zażalenia, odnośnie nieprawidłowości jakie tu się pojawiają. ERA nie jest zła firma na innych obiektach jest wręcz idealna. (Szpitale, szkoły, obiekty wojskowe) sam tego nie doświadczeniem, ale jestem pracownikiem o długim stażu i rozmawiałem z wieloma pracownikami, chyba z wszystkich obiektów na Śląsku. Wiedzcie jedno, pamiętajcie, że nikt tu nie przyjdzie chwalić firmy, bo po co, jeszcze się konkurencja zleci i co, moja praca będzie zagrożona, lub mniej będę potrzebny. ;) Co do szefów na KWK ERA są niemalże idealni, nie mogą być inni przy takim deficycie pracowników. Dlatego że szef jest w ERA zły, jest osobistym odczuciem i z góry obdażoną niechęcią, prawdopodobnie wywodząca się z nienajlepszej jakości posterunków. Dowódcy? Przemilczę, Pani Koordynator jak robisz te minimum, nie będzie się czepiać. Wręcz z wieloma jest na stopie niemalże koleżeńskiej. Ale jak ktoś nie ma szacunku odpowiedniego do niej, łamiąc przy tym obowiązki jakie obowiązują, brak ŚPB, robienie sztucznego zamieszania, pytania, "kim Pani jest" wszyscy wiedzą kim... Pozatym nigdy nie robi kontroli sama!!! Jest z nią zawsze szef ochrony, lub dowódca zmiany. Żeby nie było, że wazelinuję, posterunki i ich wyposażenie, musi ulec poprawie. Musi, bo jak ktoś wcześniej napisał jest gorzej niż źle. I to nie podlega dyskusji.
    OLO

04.10.2018 12:35

Tak czytam te wpisy i dochodzę do wniosku że Polakowi to nie dogodzi albo stół za mały albo woda nie leci byle by lecieć w kule pracowałem na różnych obiektach i czasem ręce opadają przychodzi nowy pracownik nic go nie interesuje tylko czy można się wyspać jakaś masakra.Tylko narzekanie i obgadywanie innych to co nie którym wychodzi najlepiej.Nie bronie Ery bo też mają za uszami ale na boga jak nie pasuje to szukam co innego i tyle. Po co komplikować sobie i innym życie.A najlepsze to wpisy jakiś samozwaniczych mecenasów co im przepisy nie pasują umowy nie te szczel jeden z drugim jakąś sete albo dwie i daj sobie jeden z drugim siana.
    Alek

07.10.2018 10:32

To co piszesz, można ciągnąć ile wlezie. Nie podoba Ci się, to się zwolnij. Nie smakuje chleb, to nie kupuj, nie podoba Ci się w Polsce, to wyjedź, nie jesteś zadowolony z życia, to... Przemyśl jak coś napiszesz. Bo po to jest prawo, żeby ludzie nie cierpię przez innych.

07.10.2018 10:17

Około 20 osób odeszło z ERA Wesoła przez ostatnie 3 miesiące. Połowa to osoby z długim stażem pracy, powyżej 5 lat. Ktoś jeszcze staje w obronie ERA KWK Wesoła ? Dlaczego odeszli? Odpowiedź prosta. Zły stosunek do pracownika - dowódcy. Szefowie nic z tym nie robią, bo brakuje dowódców i boją się, że ich stracą. Do tego posterunki naprawdę gorsze niż śmietniki. Śmierdzi, wilgoć, brak wody, ubikacji, nikt nie dba o czystość, bo brak wiadra, mopa, jakiegoś środka czyszczącego, nic. Siedzenia tylko te co pracownicy ze śmietnika przyniosą, co kopalnia wyrzuca. Dodatkowo koordynator bez jakiegokolwiek przeszkolenia, czy uprawnień. Jak coś się nie spodoba, pracownik leci natychmiast. Za zapytanie, kim Pani jest, że mnie Pani kontroluje, zwolnienie... Koordynator nawet nie potwierdza kontroli, w książce służby, wydaje bezpośrednio polecenia pracownikom i dowódcom. Czy to jest normalne? Na kursie z ERY i na BHP też z ERY dokładnie było mówione co innego. Czy my przesadzamy? Może, może tak wygląda praca w ochronie i tak ma być ?. Tak myślałam dopóki nie zaczęłam pracować w innej firmie. Zwalniam się, zaraz po odpracowaniu kursu lojalki. Niebo a ziemia. Ludzie mili, czysto, ubranie co rok pełne, chyba, że komuś wyblakła koszulka, to szef sam proponuję wymianę. Pełna socjalka i zainteresowanie przełożonych. Wiedza dzięki komu mają zarobek. Nie polecam firmy ERA. Tekst ten jest moim osobistym doświadczeniem, jednocześnie po rozmowie z pracownikami, kolegami, widzę, że ich doświadczenia są równie złe co moje, a nawet gorsze. Ale nie mogę za nich pisać, bo osobiście tego nie doświadczyłam.
    OLO

04.10.2018 18:39

Co wy z tym KWK Wesoła jak Ci tak zle to się zwolni telewizory w pracy anteny na dachu pakamery o tym jakoś nikt nie napisze wiem bo osobiście widziałem .Ale jak coś trzeba zrobić to wielki lament na miejscu komendanta zakładam ze 15 czytników do odbijania i to co 45minut wtedy zobaczymy.

07.10.2018 09:30

Anteny są od wag i nie należą do ochrony. Ani jednego telewizora nie widziałam w ochronie na KWK Wesoła. (usunięte przez administratora)

07.10.2018 09:36

A anteny ochrony to są, ale do Motoroli radia. Telewizorów nikt nie ma. Jeden na mecz Polski przyniósł taki mały, ale to było zezwolone i raz tylko. Na bramach jest tyle pracy, że czasu na zjedzenie nie ma, a co dopiero na telwizor.

25.07.2018 09:32

@Zły sen postaraj się uzupełnić swoją wypowiedź o merytoryczne fakty i uwagi dotyczące pracy w Era. Pamiętaj, że na forum mogą być tylko prawdziwe informacje. @Witold zajrzyj na: https://www.era.com.pl/era-sp-z-oo/kariera/wszystkieofertypracy.html jest tu kilka wolnych wakatów, myślę, że znajdziesz coś dla siebie.

05.10.2018 18:34

Bo zgłoszę was do sądu pracy

05.10.2018 18:36

Czysciochy się znaleźli
    Wojtek z Gliwic

04.10.2018 16:22

Ciekawe czy ktoś z zarządu to czyta ? bo jeżeli tak to ze skarżących się mają polewkę .Ja tam jestem gotów udostępnić soje dane bez strachu.To jest masakra tai wyzysk i żerowaniu na naszym zdrowiu!!!
    ciekawt_pra

30.09.2018 11:13

Dziwne jest to, że mają dużo ogłoszeń, a jak się wyśle CV to nigdy nie odpowiadają. Stopień umiarkowany (niespecjalne schorzenie) to pewnie dlatego olewają. Wysyłam sobie do nich CV raz na kwartał (już tak lekko dla zabawy)
    Bojan Toporek

21.09.2018 23:29

Na Sobieskim 13,80, tylko głupi zostanie przy niższej stawce, przy zapindalaniu na maxa w Erze.
    Zainteresowany

22.04.2018 18:25

Jak się aktualnie pracuje? Może ktoś podpowie czy warto starać się o pracę w ochronie?
    Kapitan

26.04.2018 16:27

Nigdy i w żadnym wypadku nie warto pracować w ochronie. KAŻDA firma z tej branży to parodia. Po pierwsze nie świadczy ochrony, tylko jej fikcję, po drugie w ciągu dekady i mojej pracy w kilku różnych firmach w tym w Erze (za 3,70 na godzinę) nie spotkałem żadnej, która w ten czy inny sposób nie naginałaby prawa, po trzecie lepiej zamiatać liście niż nosić żałosny mundurek żałosnej pseudoochrony. KAŻDA praca jest lepsza.
    Sizka

13.09.2018 11:21

Praca w ochronie jest oki z chęcią przychodzę do pracy,jest najniższa krajowa bez nocek.Dofinansowania dla niepełnosprawnych tu trochę ściemniają bo patrzą gdzie obciąć żeby dać jak najmniej..

17.08.2018 13:17

@Teresa???????????? czy możesz napisać innym zainteresowanym użytkownikom jak wygląda praca w Era z Twojej perspektywy? Jesteś zatrudniona na umowę o pracę? Możesz liczyć na jakieś dodatki do pensji, może premie? @Nowy w erze czy oprócz przejść z działem kadr, możesz opisać jak Ci się pracuje w tej firmie? Jak atmosfera i podejście zespołu do nowych pracowników?

06.09.2018 18:17

Praca w Era to 7÷19 i 19÷7 Zmiana 7÷19 To śniadanie 3 opcje do wyboru. Relaksacja. Spacer. Obiad 3 opcje do wyboru. Spacer. Podwieczorek i kolacja 3 opcje do wyboru. Spacer i do domciu Zmiana 19÷7 To kolacja 3 opcje do wyboru. TV alkohole powyżej 40% Zimna płyta. Spanko a potem w zależności od samopoczucie albo spacerek lub seksik. Śniadanie i do domu. Wynagrodzenie 4500+100% dodatek nocny +200% soboty niedziele święta i nadgodziny + 500 PLN premia za przyjście do pracy Kierownik jest tak wspaniały że co piątek przystępuje u niego do spowiedzi i komunii świętej. Polecam:)
    Nowy w erze

08.08.2018 21:08

Niestety firma dno. Prży zatrudnienia panie kadrowe zmierzle. Nikt nie pomógł mi uzupełnić dokumentów. ...Pani od wypłat tez bo robią wypłatę proszę czekać. ...... Przychodnia masakra jeden wielki haos. I tak dba się o osoby niepełnosprawne które potrzebują trochę empatii. Jedyny plus udało mi się załatwić dofinansowanie do leków tam pani kierownik pomocna nie pamiętam który to dział. Wypłata na czas.
    Witold

14.07.2018 15:13

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?
    Zły sen

18.07.2018 14:54

Takie firmy zawsze zatrudniają, ale jeśli nie musisz, np. ze względu na chorobę, to idź gdziekolwiek byle nie od ochrony czy sprzątania. (usunięte przez administratora) Zmarnowałem w Erze pięć lat życia. Nie warto.

06.08.2017 23:16

ola

17.11.2017 10:57

witam wszystkich pracowalam na urzedzie miejskim we wrocławiu gdzie jest kierowniczka p.marzenna ta kobieta powinna sprzatac ,a nie byc kierowniczka ,obraza ludzi,nie szanuje ich zle nalicza płace ,wiecej jej nie ma na obiekckicie niz jest ,ma brygadzistki ktore na niczym sie nadaja,czy dyrektor tej firmy nie widzi co ludzie pisza na jej temat,gdy jak byla pani monika calkiem inaczej sie pracowalo.
    Andzia

14.07.2018 06:31

Zgadzam się teraz jest gorzej sam mykam z tej oszustwo na hajs robię za 3 inni cacy ale ty zly mszczenie sie nie rozumieją masz inna prace nie urząd najważniejszy na niczym sie znają bryg a Baśka to nie porozumienie płacą różnie obcinając godziny srogo a same wychodza wcześnie nie polecam wszystkiego brakuje nie polecam tam iść
    Rysiek zapolska

14.07.2018 06:21

Nie wiem czy kogoś to zainteresuje Era znowu wygrała przetarg na Zapolskiej wiec tak zostało 4 pracowników każdy po winien robić w polimerach tak przygladalem co oni robią to sprzątanie szaf pranie krzeseł jak pytqlem się ich ile dostają Wypłaty każdy dostaje inaczej jeden 1300 inny 1500 nawet 820/900 zł no zgroza po prostu brygadzistki nic nie znają się tylko chodzą wkurzaja człowieka czasem słyszę w pokoju a jestem urzednikiem po za brakuje płynów worków na wszystkim oszczędzając zglaszalem to ale nic nie daje wiec nie polecam wam tam na razie robić to co słyszę czasem to masakra rozmawiałem z jednym pracownikiem to mówi sam brygadzistki totalna porażka szefowa źle nalicza zawsze na wyplate brakuje 100 200 zł każdy ma inne zdanie place i traktowanie

19.06.2018 13:33

@ygrek Darujmy sobie, proszę, oceny opinii innych użytkowników, gdyż każdy ma prawo do wyrażenia jej na forum publicznym - po to właśnie ono jest. Niemniej jednak, z tego co zrozumiałam, to masz wiele do powiedzenia na temat firmy Era. W takim wypadku, chciałabym Cię prosić, abyś właśnie napisał swoją opinię. Z zaznaczeniem elementów, które Twoim zdaniem były pozytywnym aspektem pracy tutaj, oraz tego co było mniej pozytywne. Będę Ci za to bardzo wdzięczna.
    Ygrek

19.06.2018 15:55

Pozytywy pracy w Erze? Jeden, że miałem przez jakiś czas pracę i śmieszny bo śmieszny, ale lepszy niż nic dochód. Innych pozytywnych aspektów nie dostrzegam. Co do negatywów, to potwierdzam wszystko co tu już pisano. Nie będę się powtarzał po innych. Zmieniłem pracę i branżę i mam nadzieję, że nigdy już do ochrony nie wrócę.

04.06.2018 12:02

Era na parkingu pracownikami się fajnie pracuje o wszystko się trzeba prosić o srodki czystości papier itp tak jest w Zabrzu parkingu multikinie porażka kasa zaokrąglana do minimalnej dodatki nocki fikcja firmie zależy jak najwięcej pracownikowi zabrać jak najmniej dać plus tylko wypłaty na czas siedzi się w bez wc toy toyu nie polecam
    kiep

14.12.2017 11:10

W ERZE TAK WAM ŹLE? TO POCZYTAJCIE CO DZIEJE SIĘ W SOLIDZIE Booom 26.08.2017 09:54 @Natalia 25.08.2017 11:28 @Booom - dziękuję za Twoją odpowiedź. A jaka jest tygodniowo norma przepracowanych godzin? Czy jest możliwość przepracowania od... Co do normy godzin . Hmmm .. smieszne pytanie ale fakt normalnym ludziom to siecw glowie nie miesci wiec wykasniam. Tak owej normy nie ma. Tj umowa zlecenie . Solid jako zleceniobiorca od kontrahenta ochrania dany obiekt . I zalozmy ze jest to obiekt handlowy . I solid musi dac na dany obiekt ochrone ktora wyrobi 400 godzin miesiecznie. I pracownik ochrony prscuje ile ma tylko sil nawet po 14 godzin dziennie. Prxez miesiac jak tylko da rade i chce zarobic . Chyba ze nie ma podmianki to ciagnie sam . Sa tu lamane jakie kolwiek prawa jakie kolwiek. Czy jest mozliwosc prxepracowania etatu ? Hmmm no jest ale racxej solid nie szuka ludzi ktorxy prscuja tylko 168 godzin czy jak to na zlecenie 154 bo to jest za malo . Solid ma podpisane kontakty i kontrahent solidu placi aiec wymaga za wyrobienie godzin na danym obiekcie . I od tego tez solid ma placone pieniadze . (Wiem jakie na jakich obiektach ile dostaje ale pozowle tego nie ujawniac ). Co do regularnych wyplat... hmmm co miesiac ten sam cyrk . Mnie osobiscie nic nie prxyjnego nie trafilo . A wiem ze to dziala jak ruletka dzisiaj adam a w nastepnym miesiacu krzychu dostaje z opoznieniem nawet tygodniowym . A czestym przypadkiem jest tzw przeoczenid na nie korzysc prscownika czyli ze zarobil 2ty a fia przelala 1500 i potrm wyjasnianie kto zawinil. I zawsze ta sama gadka . Kierownik inspektor xe to kadry nie naliczyly dzwonisz do kadr a kadry ze kierownik cos sie pomylil stala regulka solidu . Informacjd o zusie sa potwierdzone znam kilku ludzi ktorzy co wiecej nie mieli odkladanych skladek co drugi miesiac a przez,caly rok !!! W ostatnim miesiacu prscy solid odprowadzil mu skladke rowna 1grosz ! Sprawa drugs solid obecnie daje jak na.dwie podfirmy agencje solid i grupe solid lacznie 48 umow jedno miesiecznych 24 sa dla solidu 24tylko teoretycznie dla pracownika . Dlaczego teoretycznie ?? Zaden z moich znajomych nie ma umowy od 1stycznia dlaczego?? Odbywa sie to tsk . Przychodzac do prscy do solidu popdisujesz te 48 umow kazdy miesiac osobno na miesiac grupa solid i agecnja . I np z agencji solid placi co drugi miesiac skladki od nanjnizszej krajowej na zlecenie czyli 2002 zl brutto a od drugiej nic . W urzedsch wyglada to tak jakby pracownik miesiac pracowal w solidzid w agnecji a drugi byl na bezrobotnyn i tak na przemian. Naprawde polecam wam jak redaktorom/dziennikarzom zrobic prowokacje .... umowa zlecenie nie jest wiarzaca wiec proszd udac sie do punktu/fili soidu i podjac zlecenie na obiekt handlowy albo jaki kolwiek . Lacznie z tym ze podpiszecie panstwo 150 roznych klazulek o tym np ze nir bedze sie pan pani sadzic ,ubiegac o umowe o prace, ustalac stosunku pracy, zrxeszac itp . A kiedys bylo xe nawwt grosz czy iles od godziny zgadzamy sie oddawac na rozwoj firmy hahah naprawde to nie sa info z kosmosu . P.s nadmieniam ze na umowe zlecenid . Zleceniodawca nie moxe nam robic grsfikow nie mozemy miec kierowniko nie mozemy rejestrowa czaau prscy co wiecej umowa zlecenie nie moxe miec stalego miejsca prscy . Ocxywiscie gdy te wyszcxevolnione rzeczy sa lamane to umowa zlecenid staje sie umowa o prscd . I wtedy wlasnie idzie sie do sadu pracy o ustalenie stosunku pracy. Ocxywiscid ja jako pra ownik solidu mam kierownika,robiony grafik z godzinami od ktorej do ktorej musze prscowac , rejestruje sie odbijajac plakietks i wiele wiele innych . Pozdrawiam pomocna (6) odpowiedz
    tak jest

03.02.2018 07:21

Pozdrawiam pełnomocnika osup niepŁNOSPRAWNYCH NIKkontrolowali forme pracy ilość mczasu i czyności zakres zrobić nim wykonać psełdo zakładach zchaper ochrona od godnej pracy płacy obus pracy firmy sprzontające i sróżjące natycmiast zakazx przetarów tańszy ten robi psełdo usługe zgłosić takie pasożyty komisji UNIJNEJ Praw CZŁOWIEKA!
    WIT

01.06.2018 08:13

Człowieku naucz się pisać!!
    Bacha

25.05.2018 10:11

Dziwię się Tym, którzy wypisują tu te głupoty. Pracuję w Era Sp. z o.o. od roku i uważam, że na tle innych firm ( wcześniej pracowałam w 3 innych ) jest to jedyna i chyba ostatnia, która nie oszukuje pracowników na wypłatach. Wszystko zgodne z umową i prawem - co może faktycznie dziwić w tej branży. Jeśli się dobrze pracuje to można liczyć na dobre traktowanie.
    Major

25.05.2018 16:44

Pracowałem nie dobrze, ale wzorowo przez kilka lat. Pochwały słyszałem na każdym kroku. Łapałem złodziei, byłem samodzielny, skuteczny, kulturalny i lubiany. Za 3,70 na godzinę. Za zlecenie na warunkach umowy o pracę. W śmierdzących ciuchach po kimś, na portierniach bez wody i ubikacji, we własnych butach, z własnym telefonem i latarką na służbie. Krótko Ci powiem, weź nie ściemniaj.

27.04.2018 13:00

niezatrudniajcie sie do ery do sprzatania bo Tam M asakra brygadziska krzyczy p.o. Kim's a w ogule obgaduje A.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Era?

Kontakt - Era

Katowicka 16B 41-500 Chorzów

Branża główna: Ochrona i bezpieczeństwo

31.03.2018 11:26

ochroniarz

04.04.2018 17:41

Tak w zasadzie to nie ma na co narzekać, kasa 10-go na koncie, a z szacunkiem do ludzi to różnie, ale to wiadomo że zależy od człowieka…
    Clint

06.04.2018 18:29

Wszystkie te firmy chwalą się, że płacą punktualnie jakby to była jakaś łaska. Ma być umowa o pracę a nie śmiecie! Chcesz nadgodzin? Płać mi nadgodziny! Zgodnie z Kodeksem Pracy!

20.03.2018 11:02

@Newsweek, czy jest szansa że firma wróci do poprzedniego systemu funkcjonowania? Skoro współpraca z nową firmą nie wychodzi jej na dobre wygląda to na oczywisty kolejny ruch. Ostatnio mniej wypowiadacie się na tym forum. Jak Wam pracuje się w Era? Nie widzę żadnych ofert pracy dla tej firmy - myślicie że warto aplikować?
    Newsweek

20.03.2018 16:16

Raczej firma nie wróci do poprzedniego systemu. Potrzebują aktualnie na jednostkę wojskową w TG
    Newsweek

23.02.2018 21:41

Co tu dużo mówić. z Firmą w tamtym roku współpracowało się bardzo dobrze. Tyle co się zarobiło dostało się na konto. Socjal bomba. Jednak problemy zaczęły się w tym roku gdzie umowę podpisano z firmą Novia (współpracują z Erą). Są nie wypłacalni. Jednemu z pracowników nie wypłacono opieki. Większość pracowników nie otrzymała części wynagrodzenia. Mało tego podpisywanie z kolejną firemką umów zleceń żeby nie płacili wysokich składek. Umowy podpisywane miesiąc do tyłu. Kierownictwo do bani. W szczególności pozdrowienia dla Pana A.K który zamiast stać za pracownikiem to go gnębi. Zero współczucia, zero empatii. Masz pracować i koniec. Ten Pan dba tylko o tych, którzy wchodzą mu szeroko i głęboko. Wychyl człowieku się przed szereg to albo zostaniesz zwolniony albo będą robić ci pod górkę. Era musi zastanowić się nad swoją kadrą. Pozdrawiam

15.02.2018 08:32

nie polecam pracy w erze bo są tu ludzie niektórzy obgadliwi i skarzypytyi gadają ze ktoś źle robi a ma taką samą wypłatę plac ona i straszą dyrektorka albo prezesem masakra co za ludzie głupie lepiej niezatrudniajcie się do sprzątania bo masakra.
    Chętny do pracy

11.01.2018 11:37

Czy jakieś dodatki do podstawy są w firmie?
    Opos

19.01.2018 21:42

Zapomnij
    Seba

19.01.2018 19:53

Czy pracują tam również osoby na wózkach inwalidzkich, np. na monitoringu?
    Dorota

09.01.2018 09:28

Na tle innych firm z tej branży Era wypada bardzo dobrze. Pracuję w Erze już 3 lata i wiem co mówię. Polecam.
    ona

16.12.2017 18:10

Żenada Rządzą pseudo-komendanci wspierani też przez pseudo-dyrektora Zero pojęcia w kwestii Kodeksu Pracy

06.12.2017 13:31

goryl

14.12.2017 10:52

Hej Mądralo zapomniałeś dodać jak w innych wpisach gdzie się udzielasz żeby składali ludzie pozwy do sądu. Skąd ty się cwaniaku urwałeś, jeżeli pracownicy podpisują w takiej formie umowy zlecenia i pip to akceptuje to gdzie tu prawda. Czemu ludzi oszukujesz i namawiasz do sądowych batalii skoro sam wiesz że to jest niesłuszne a tak na marginesie ile zarabiasz na tym chejtowaniu

09.11.2017 08:13

Ala

22.11.2017 20:11

Może rzeczywiście wątki sie powtarzają. Nie wszystkie jednakże większość. Rozejm to tylko czasowe zawieszenie broni. Ja mój drogi proponuje pokój. Świata i tak nie naprawie poprzez pisanie na forum.

24.11.2017 09:45

Pani Alu przeczytałem i jestem pełen podziwu ten jak bardzo dojrzały wpis, oczywiście także słowo podziękowania należą się Pani za zasygnalizowanie niedociągnięć co do których dokonaliśmy naprawy i nadal pracujemy by praca w naszej firmie była dobrze oceniana przez Państwo Dziekuję
    OBURZONY

16.11.2017 14:37

No dajcie spokój, jak można się dziwić że za palenie i obijanie się w pracy ktoś nie chce zapłacić, a może zapiszmy takie prawa w nowej konstytucji. Szkoda gadać do czego jeszcze dojdzie w tym kraju pod rządami pis.

25.07.2017 09:39

no name

09.11.2017 09:39

P. Znany. No niestety nie zna pan sytuacji ja bylam kierownicza ktora przyuczala p. Agnieszka. P. Niedorozwoj zostal rzeczywiscie nie przyjety przez liczne chorobowe. Powiedzialabym ze nawet bardzo liczne. Plotke o tym naduzywa alkoholu a takze ten pan.odwolywal sie jezeli chodzi o orzeczenie mial grupe lekka a zaklada pracy choronionej bardziej zalezy na umiarkiwanej. Skoro chwalil p. sobie prace to dlaczego p. zrezygnowal? Slyszalam ze latal pan po calym markecie i szukal niejakiej pracownicy Kasi ktora sie panu schowala. P. Znany mi tez sie chowala.
    no name

09.11.2017 09:45

Wkradlo mi sie troche literowek. Ogolnie skoro sie P. Znany podobalo to niech pan wraca. Bo jak sie nie podoba to sie rezygnuje, a z jedna osoba mozna sie jakos dogadac albo zwolnic bedac kierownikiem. Nie ma ludzi niezastapionych.

05.10.2017 15:25

Dla mnie osobiście ale to jest moja ocena liczy się człowiek lojalny wobec swojego pracodawcy uczciwy i który identyfikuje się z firmą i jej celami. Jednak wymagania przedsiębiorców stawiane przez zakłady gdzie pracujemy są bardzo wygórowane w kwestii wieku pracowników ochrony. Gdybym to o demnie zależało stawiałbym właśnie na osoby co do których wypowiedziałem się w pierwszym zdaniu ponieważ dla mnie liczy się przyzwoity i odpowiedzialny dobry kolega w pracy z jakim przychodzi mi pracować w naszej firmie a nie jego wiek Oczywiście przedsiębiorcy chcieliby tzw komandosów ale która fima ochrony sprosta tym oczekiwaniom
    ala

13.11.2017 17:39

To Ty mnie oczerniasz... ja nie pracuje dla konkurencji i nie zalezy mi na budowaniu nieprawdziwego wizerunku. Jezeli chcesz wiedziec pracowalam firmie Era i nie spodobal mi sie stan rzeczy jaki zastalam. Zreszta jezeli tym w Tesco nie przeszkadza ze sa okradani z dniowek i lubia pracowac na kogos innego to juz nie moj problem. Mowisz ze zostaly wyciagniete wnioski. Nie widze zeby chociazby parkingowy mial kurtke. Koncze te jakze jalowa dyskusje. Pozdrawiam
    z ostatniej chwili

28.09.2017 08:37

Do wszystkich piszących nieprawdę Cieszy mnie wczorejszy wyrok sądu w sprawie obrażania wpisami w internecie posłanki nowoczesnej. Niech to będzie przestroga dla hejterów ponieważ skończycie z wyrokami bo tutaj wpisy są jeszcze bardziej obraźliwe i nieprawdziwe zarówno w stosunku do pracodawcy i jego działalności jak i pracowników firmy
    Piotr M

22.09.2017 03:17

Dobra nie ma co gdybać wszyscy po prostu jak dla mnie jak jest serio coś nie tak to niech się zwolnią nie którzy i tyle nie ma co batali toczyć wszyscy co pracują razem powinni grzecznie ze sobą żyć a nie walić z ryjem do kogoś i tak dalej jestem tam urzędnikiem słyszę dużo jak pracownicy się kłócą z kierowniczką ale ona też nie jest bez winy ja tutaj nikogo nie bronie ale wszyscy powinni żyć w zgodzie bo chłopaki się starają jak mogą pochwalić parę osób za pokoje a że czasem naprawdę coś ktoś spierniczy albo wyjdzie nie tak jak trzeba nikt nie jest robotem ani mistrzem w tym zdarza się ale to nie powód żeby od razu z ryjem do pracownika skakać i kłótnie robić im bo czasem mam wrażenie że to jest traktowanie jak by nikt na niczym się nie znał a wystarczy powiedzieć parę razy sprawdzić i po kłopocie do Rafello i Pisowski Niemen panowie trochę was poniosło ale nie dziwie się czasem pracuje na 4 piętrze i jak dla mnie pokój mój naprawdę dobra robotę odwaliło dwóch panów a przy okazji z nami można się dogadać prywatnie w razie czego jak coś jest nie tak i nie trzeba to załatwić z Kierownictwem podejść do nas pogadać nie ma co się bać dogadamy się zawsze pozdrawiam Piotr M
    zadoolony pracownik

19.09.2017 13:46

w komentarzu z dnia 2017-09-07 15:39 napisałem jaki mnie łączy czas pracy z naszą firmą. Jeżeli chodzi o P Karinę TO JEST OSOBA KTÓRA PISZE NA WIELU PORTALCH FIRM OCHRONY proszę się w nie zagłębić bo P Karina wiele firm oczernia w swoich komentarzach to tyle o tej Pani a może Panu Czy się poprawiło? Mojej i osobie, kolegom i koleżankom z ochrony tak poprawiło się znacznie finansowo choć wiemy ponieważ nie jesteśmy ślepi firmy mają ciężko przy tylu zmianach w gospodarce i dlatego się cieszę że w tej firmie znalazłem swoje miejsce która radzi sobie w nowej sytuacji i ma na wypłaty w terminie. A co się nie poprawiło to to że jest ten i wiele innych portali czego kiedyś nie było w których oczernia się firmy i ich poniekąd pracowników. Czy tak ma wyglądać internet?
    Karina

01.10.2017 06:53

Jak ty czlowieku mozesz tak perfidnie na forum publicznym klamac pod moi adresem ze oczerniam firmy na roznych portalach niby po co i w imie czego napisalam co mnie spotkalo w erze i na tym koniec a ty nie wypisuj takich falszywych informacji pod moim adresem to tyle z mej strony
    zdowolony pracownik

03.10.2017 15:06

Pani Karino w odpowiedzi na Pani komentarz - Karina z dnia 2017-09-08 08:56 wypowiedziałem się obiektywnie co odzwierciedliłem w swojej odpowiedzi w dniu 2017-09-08 15:22 Więc uważam że Pani krytyka jest całkowicie nie na temat ale rozumiem Pani czy też Pana intencje a mianowicie kreowanie niedobrej firmy. Szanowny Panie czy też Pani upieram się przy tym by udać się na spotkanie do siedziby firmy tam pracują przełożeni osób które nadzorują komendantów i wyjaśnić całe te nieporozumienie i opisać na forum Bardzo jestem ciekawy i czekam z zaciśniętymi kciukami na załatwienie przez Pana tej sprawy

08.09.2017 15:22

Po zapoznaniu się z komentarzem P. Kariny zauważam ogromny żal do P. komendant. Jednak nie zgodzę się z P. Kariną że P. Komendant mogła w taki sposób potraktować Panią ponieważ osoby na kierowniczych stanowiskach w naszej firmie wykazują się w mojej ocenie dużą empatią i profesjonalizm. Do tej pory współpraca z komendantami a miałem z kilkoma przyjemność współpracować układała się bardzo dobrze. Więc na bazie moich doświadczeń, dobrych doświadczeń nie mogę zgodzić się na opisane zdarzenie jakiego doświadczyła Pani Karina. Jeżeli czuje się P. Karina pokrzywdzona to co stoi na przeszkodzie by udała się Pani do Siedziby naszej firmy przecież tam pracują przełożeni Pani Komendant i wyjaśniła swój problem CHYBA ŻE JAK SĄDZĘ TEN PROBLEM NIE POWSTAŁ a twórca tego komentarza wymyślił sobie całą tą historię, wtedy proszą napisać co dalej i wtedy uwierzę w to co napisała Pani Karina

28.04.2017 11:17

@RoLks, co masz konkretnie na myśli? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Uargumentuj swoją wypowiedź. Byłeś/Jesteś pracownikiem Era?
    Karina

08.09.2017 08:56

Pracowalam dla Ery na zleceniu na obiecie DS1 w Ligocie przeszlo dwa i pol roku bez jakichkolwiek L 4bylam na kazde zawolanie bardzo dobrze wykonywalam swoja prace co poswiadczyc kierownictwo obiektu pracowalam do 31.082017 moja komendantka mimo niezadowolenia kierownictwa zagwarantowala mi przeniesienie na monitoring na Bankowa od 1wrzesnia skonczylo sie na tym ze perfidnie oszukala mnie pozbawiajac pracy co dla mnie bylo szokiem nie odbiera telefonow odemnie nawet nie potrafi w ludzki sposow wyjasnic mi dlaczego w tak perfidny sposob oszukala mnie Postapila ze n mna jak ze zuzytym smieciem zapewniajac ze pracuje na innym obiekcie Podlosc perfidia i nawet nie potrafie tego nazwac

07.09.2017 15:39

Do Alicji Uważam że nie powinno się oczerniać w komentarzach żadnej a nawet tej firmy która może się borykać z trudnościami finansowymi '' OCZYWIŚCIE W NASZEJ FIRMIE NIE WYSTĘPUJE TEN PROBLEM '' powiem więcej należy szanować swojego pracodawcę Pani Alicjo pyta Pani o warunki socjalne itd. to dlatego jestem zadowolony pracownik i wierzę że nie tylko ja ale i inni moi koledzy w tej firmie gdyż spotykam się z nimi i rozmawiamy o działalności naszej firmy i nikt nie wypowiada się wulgarnie i źle o naszej firmie. Dlatego wiem że te brzydkie komentarze są nieprawdziwe i niejednokrotnie powielane z innych portali Ja i moi koledzy zaufaliśmy firmie a firma zaufała nam więc związany jestem tutaj pracą od 6 lat i ten fakt uprawnia mnie do stawienia czoła tym niegodziwościom jakie zamieszczane są przez autorów komentarzy
    DOT

06.09.2017 13:55

Ja pracuję w Erze w ochronie już 7 lat i w porównaniu do innych firm z branży uważam ją za najlepszą.

Zostaw merytoryczną opinię o Era