Agencja Ochrony ERA

Wodzisław Śląski - Era ochrona

3. Opinie o pracodawcach Zabrze
  5. Opinie o Agencja Ochrony ERA

Opinie o Agencja Ochrony ERA Zabrze

Nie przegap nowości o Agencja Ochrony ERA!

Olo

26.04.2022 11:43

Chamska rozmowa już na samym początku. Oferta pracy a jak zadzwoniłem to zachowanie rekrutera jakby łaskę robił że Cię zatrudni. Taka postawa może zastanowić jak są traktowani pracownicy tej firmy. Pan M chyba szuka jednak głupich i naiwnych.
    Kazik

18.03.2020 11:13

Jestem obecnym pracownikiem ery w obecnym zagrozeniu era nie robi nic aby chronic swoich pracownikow ochrony mienia wiadomo ze sa to osoby z grupy wysokiego zagrozenia mamy duza styczność z ludzmi niestety nie mamy maseczek oraz rękawiczek ochronnych które powinny być na pytanie o te rzeczy prosta odpowiedz NIE MA ale pracować mamy może ktoś zrobi pozadek pozdrawiam
    kazik

19.03.2020 13:18

Niestety pytani zadaliśmy bezpośrednio naszemu przelozonemu czyli komendantowi nie pomijaliśmy drogi sluzbowej

Nina

17.11.2021 08:01

Skoro tak wam źle to czemu się trzymacie ręce mi nogami tej firmy jak coś nie pasuje to możecie odejść a nie biadoli C ja mam zamiar się przyjąć do firmy i pracować uczciwie a co kto robi to mam gdzieś abym ja się wywiazywala że swoich obowiązków po to idę do pracy.

Kosyl

28.10.2021 13:11

Era wygrała przetarg na NszW we.Wrocławiu na ul. Fieldorfa Myślą że powstawiają swoich ludzi z grupą inwalidzką i tu będzie zderzenie ze ścianą i to bardzo bolesne . Dyrekcja czyli właściciel obiektu nie pozwoli na takie cwaniactwoi już parę lat do tyłu była taka cwaniarska firma i tak chcieli zrobić wytrzymali 3 miesiące i po prostu porzucili obiekt nie wytrzymali kar naliczanych za przekręty myśleli że powprowadzaja leśnicy ludków z pfronem i pracownika za darmo. Nie w tym szpitalu.!!!!!!!

ERA Chorzów

03.05.2021 17:19

Era to jest Gong Olsena o nie ochrona .Większość ich pracowników to alkoholicy i szajbusy z symbolami 01-u i 02-p czyli przyznanymi na chorą głowę.Bo za zatrudnienie takich ludzi PFRON wypłaca największe dofinansowanie do wynagrodzenia .Komendanci też mają takie same orzeczenia.Kierują tych biednych i chorych ludzi do pracy w sądach zusach i szpitalach na główne wejścia robiąc z nich i całej firmy pośmiewisko. Po całej Polsce krąży więc hasło " Media Market nie dla Idiotów a ERA Tylko Dla Idiotów !". Wpisują na siłę urlopy po 24, 36 lub 48 godz. co miesiąc żeby upchać na każdym miejscu jednego pracownika więcej.Co 2 lata organizują szkolenia na kwalifikacje za pieniądze z PFRON-u żeby dać zarobić znajomemu emerytowanemu majorowi SB który je prowadzi, a one nic nikomu nie dają bo ludzie nie przechodzą badan lekarskich potrzebnych do wpisu na Listę Kwalifikowanych Pracowników Ochrony Fizycznej.
    niewolnik

21.08.2017 07:49

No coz pracuje tu dosc dlugo i co moge napisac niepelnosprawni pracuja po godzinach i z laski placi sie psie pieniądze . Prawo pracy lamane praktycznie na kazdym kroku.A ze pieniadze wyplacane sa terminowo to tylko dlatego by firma nie stracila dotacji z Pfron.Za to nie ktorzy sbie chwala poniewarz uciekaja z pracy i zamiast 7 godz. pracuja 4 albo 5 godz. i kierownictwo przymyka na to oczy.Na pijanstwo tez przymykaja oczy. Tak ze dla osdoby w miare uczciwej nie polecam ...szkoda nerwow.Co dalej premie sa ,a jak dla zwyklych roboli tylko w regulaminie.Kto chce uczciwie pracowec uczciwie za 1450 zl. Nie polecam.Brak dodatkow,jubileuszy.A na koniec paska z wyplaty nie widzialem od 6 lat.Chorzowski Probet daje lepsze warunki.
    Observe

15.03.2019 12:47

Tylko nie PROBET...akurat zostało dzisiaj złożone przeze mnie wypowiedzenie..wciskanie urlopu..po pasek trzeba jeździć..na żądanie..na rozmowie kwalifikacyjnej..wszystko pięknie...A w rzeczywistości inne warunki pracy...mają ludzi z nic..
    Nina

16.01.2021 23:51

Nie rozumie Cię narzekasz a siedzisz tam skoro tak źle to czemu się nie zwolnisz
    pracadlakazdego

11.11.2020 20:11

firma wprowadza w blad potencjalnego pracownika w oglszeniu sa bledy
    Dudek

26.03.2020 14:09

pracuję w Era już kilka lat, na obiekt dostaliśmy już dawno rękawiczki lateksowe, maseczki mamy obiecane, na razie nie są zalecane. Wszystko zależy od obiektu, tam gdzie jest duża styczność z ludźmi na innych obiektach pracownicy dostali już maseczki tydzień temu. Róbmy swoje i trzymajmy kciuki oby firma przetrwała ten cały kryzys....
    Alojka

09.03.2018 19:40

jestem ciekawy jak wygląda praw tej firmie. jeśli koś ma takie informacje i może się nimi podzielić to bardzo proszę o szczere odpowiedzi.
    Tomasz

14.03.2018 14:50

Czy jest tu ktoś co pracuje na Fortum - w tym kontenerze biurowym od strony ul. Korczoka ?
    obcy

29.12.2018 18:51

ja ci napisze tak ze era to zlodzieje zeruja na psycholach bo kasa im leci zero szacunku dla ludzi jak mozna taka kase wyplacac po zmianach to najgorsza z najgorszych firm po juwentusie sekuritasie i tp po taniochu jada pisze dopiro teraz bo sam robilem na fortum ale juz w innej firmie daj spokuj (usunięte przez administratora) smrod kobity zywcem cie zjedza zreszta masz wtyki to se tam porobisz
    RAFAŁ

17.10.2018 18:29

Era zabrze to oszołomy ,pajace ,siedzą w tym chlewiku i ludzi w ciula robią
    Czarny

09.03.2018 12:41

Zostałem oszukany przez koordynatora, miałem pracować w Polkowicach.Mial zadzwonić bo kłamał że tam likwidują zaklad,oszust jeździ Skodą. Widać że zakład nie warty polecenia.
    Płotka

29.12.2017 07:59

Era na Slasku wygrala wszystkie jednostki wojskowe. Po wielokrotnym odwlekaniu podpisania umowy, namawianiu, obiecywaniu stawki 15 zl, straszeniu ze maja swoich ludzi oraz lapaniu sie innych sztuczek musiala w koncu odstapic od wejscia na jednostki wojskowe ( przejela tylko chyba trzy zadania z szesciu). Tak wiec panowie z ochrony jesli sie chce mozna wygrac nawet z tak duza firma jak Era ( w zeszlym roku wygral i musial zrezygnowac Stekop) i uzyskac w miare godziwa stawke 17zl /godzine. Trzymajcie sie razem , a osiagniecie swoj cel. Zyczenia wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2018.
    Mati

11.01.2018 13:03

Witam i co w końcu Era weszła na te jednostki wojskowe , prosze o informacje bo chcę sie zatrudnić u nich, i czy warto, czy mam szukac cos innego. Acha prosze o informacje pan Adam to kto to jest za figura w ochronie , dziekuje za informacje oraz pozdrawiam
    :-)

29.12.2017 15:01

Wlodarze z Ery oraz innych pseudo firemek niech w koncu wezma sobie do serca i z tym sie pogodza ze czasy niewolnictwa sie skonczyly na swiecie w 19 wieku,a w branzy ochroniarskiej 2 lata temu.Albo traktujecie zasoby ludzkie czyt.pracownikow jak partnerow,lub caly czas myslicie iz mozna kupic kamienice wraz z lokatorami i wyrzucic ich na bruk w przypadku nie przyjecia Waszych warunkow.Mysle ze przekaz jasny i czytelny.Szanujcie ludzi a to zaprocentuje w przyszlosci.A do wszystkich pracujacych w branzy:ZNAJCIE SWOJA WARTOSC,DZIALAJCIE W KOLEKTYWIE I NIE DAJCIE SIE ZASTRASZAC!
    mASA.....

05.08.2017 21:34

SUPER OCHRONA..... PRACOWNICY NIE MUSZĄ SIĘ BAĆ KONTROLI :) JUŻ TRZECI ROK WCHODZĘ PIJANY !!
    Dolan

03.08.2017 21:14

Era Wroclaw płacą 13 brutto bo to minimum mniej nie mogą w innych firmach można załapać się na lepsze stawki a na prawdziwej ochronie nikt tu się nie zna żenada. Mam porównanie w branży od 15 lat. :(
    Niedorozwoj

25.07.2017 10:38

Era - Tesco Lubin - kierownictwo to Osoby niekompetentne i żalosne podejscie do pracownikow oraz starajacych sie o prace - Żenada NIE POLECAM !!!!!!
    Zbig

13.06.2017 15:15

Firma dobrała świetną ekipę zarządzającą i rozrastają się we Wrocławiu. Komendant ochrony bardzo w porządku, podobnie jak szef ochrony. Z dyrektorem nie miałem okazji porozmawiać ale z tego co mówią współpracownicy jest konkretnym gościem który nie kręci jak w innych firmach
    Wrocław

17.04.2017 10:07

Od 2017 roku na ochronie przynajmniej we Wrocławiu płacą 13 zł brutto (9.70 zł netto) na spokojnych obiektach (nie handlowych) więc nie jest już tak źle jak kiedyś. Szef/koordynator we Wrocławiu też jak na razie w porządku i oby było tak dalej. Nie wiem jak to na śląsku wygląda.

20.11.2016 13:39

Pracowałem w ERA-hozuf od 1994 roku super firma do 2000 r --odeszli starzy prezesi --firma idzie na dno -wszystko zbierają -wsio co popadnie--pracownik to już tylko numer jak w (usunięte przez administratora) spółek 10 pysków do złotówek oj dużo -pracownik to taka zapomniana strefa -a ktoto -300 godzin 900zł -panowie kto ma raka i pare miesiency życia--chyba wie co ma robic-bedzie to zapisane przez uczciwych ludzi-ZŁOTYMI ZGŁOSKAMI- JA JUŻ ŚIĘ KŁANIAM GŁĘBOKO.
    wertg

16.06.2016 22:26

@wojciech no ale ogolnie atmosfera w pracy jest dobra? pytam bo dla mnie to jest jednak bardzo wazne..
    wojciech

27.05.2016 20:42

Firma nienajgorsza. Jedynie szefowa z socjalnego to tragedia. Pyskata, przmadrzala. Sprzety to zalatwia swoim ulubienca. Kreci walki na lewo i prawo.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Agencja Ochrony ERA?

Kontakt - Agencja Ochrony ERA

Zabrze

Era
    kopiuj wklej

29.04.2016 15:31

Jeżeli zleceniobiorca uważa, że jego umowa zlecenia posiada cechy właściwe dla stosunku pracy, może wnieść pozew o ustalenie stosunku pracy do właściwego sądu pracy.Sprawy z zakresu prawa pracy rozpatrują wyłącznie sądy pracy. Zleceniodawca powinien składać pozew do sądu właściwego ze względu na swoje miejsce zamieszkania, miejsce wykonywania pracy albo miejsce położenia zakładu pracy.Sprawy z zakresu prawa pracy są zwolnione z opłat sądowychPowód w treści pozwu powinien wnosić o ustalenie stosunku pracy. Może również domagać się wyrównania wynagrodzenia, doliczenia dodatku za przepracowane nadgodziny, wypłacenie premii czy też ekwiwalentu za niewykorzystany urlop wypoczynkowy.pozdrawiam
    kopiuj wklej

29.04.2016 15:28

Aby dana umowa zlecenia została sklasyfikowana jako umowa o pracę, niezbędne jest ustalenie, że przeważający charakter w tej umowie mają cechy istotne i znamienne dla umowy o pracę. Zgodnie ze stanowiskiem Sądu Najwyższego, cechami przesądzającymi, że dana umowa odpowiada umowie o pracę będą np.: osobiste wykonywanie pracy, podporządkowanie pracownika, a także świadczenie tej pracy w warunkach obciążenia podmiotu zatrudniającego ryzykiem prowadzenia zakładu pracy. W ocenie Sądu Najwyższego „podporządkowanie” należy traktować dość szeroko. Za podporządkowanie pracownika pracodawcy nie można uważać tylko i wyłącznie podporządkowania osobistego, ale należy także brać pod uwagę podporządkowanie organizacyjne, które przejawia się w powierzonych pracownikowi obowiązkach, polegających np. na wyznaczeniu miejsca i czasu pracy lub poleceniu osobistego pilnowania mienia.Wiec jesli obowiazki sa takie same jak pracownika na etat umowa zlecenie moze przez sad byc potraktowana tak samo . Nikt o was nie zadba dbajcie o siebie sprawdzajcie skladki w zusie bo to wasza przyszlosc jesli ktos oszukuje placac mniejsze skadki pozniej nie zdziwcie sie ze bedzie glodowa emerytura kazdy swoj los ma w swoich rekach pozdrawiam :)
    ZAWÓD

22.04.2016 15:34

Ile wam płacą za te tzw dobre wpisy , stare ciuchy obcinanie przerzucanie obciążenia ZUS na pracowników z 5 zł spadłem na 3.50 cała prawda o tej firmie NIE POLECAM DNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

27.10.2016 20:50

-ERA CHORZÓW potenga zakład pracy chronionej 7500 pracowników-cały slask i sosnowiec-pracowałem 7 lat super firma wszystko -wczasy płatne 10 procent-dzieci kolonie zagranicom płatne10 procent--z małozonkiem 50 procent--sper-no wszystko ubrania-lato-zima-dbali o ludzi-pracowałem w tychach--Kier-Jan Kurek-chop z jajami-gry w szkata-no wszystko było ok--stara gwardia odeszła i ERA tez odeszła-zaczoł sie upadek czarna rozpacz-niepolecam tej firmy dla nikogo-som lepsze firmy uczciwe-umowy na 3-5 lat ale umowy-3 zł 60groszy netto -ERA wstyd dla tak zasłurzonej firmy-chytrosc pieniodza.

27.10.2016 20:52

będzie się działo !

26.02.2016 21:38

WEJDZIE USTAWA 12 ZŁ BRUTTO ZA UMOWĘ ZLECENIE , FIRMY KTÓRE MAJĄ ODPISY Z PFRON BĘDĄ MUSIAŁY SIĘ NIE ZLE NAPOCIC ABY ZATRZYMAĆ U SIEBIE LUDZI Z GRUPAMI INWALIDZKIMI BO EMERYTÓW NIE BĘDZIE SIĘ OPŁACAŁO PRZYJMOWAĆ ZA 12 ZŁ BRUTTO Pytana o skutki ustawy dla polskiej gospodarki, minister podkreśliła: "Przyzwoite wynagrodzenie, na poziomie minimalnego wynagrodzenia (...), to ciężar, który polska gospodarka musi udźwignąć. Nie może być tak, by pracownik w Polsce był wynagradzany jak niewolnik". Przypomniała, że zaprezentowany projekt, który zapowiadała w expose premier Beata Szydło, jest niezmiernie ważny nie tyle dla PiS, ale "dla pracowników, którzy być może byli do tej pory wynagradzani na poziomie 5 zł za godzinę". Dziś jest szansa ucywilizowania tego - wskazała minister. Wyraziła przekonanie, że po wejściu w życie ustawa nie spowoduje istotnych skutków dla budżetu państwa, gdyż - jej zdaniem - w instytucjach publicznych nie zdarzało się, by ktoś był wynagradzany poniżej takiej stawki. Projekt nowelizacji ustawy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę oraz ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy ma chronić te osoby, które otrzymują wynagrodzenie na najniższym poziomie.
    zawód

20.02.2016 21:01

używane ciuchy, zarobki obciążone z naszych wypłat a gorzej zapowiadają CIĘŻKO TU nie polecam
    olo

05.11.2015 13:45

ta firma to dno 600 zl wyplaty umowa zlecenie po 14 godzin lub wiecej a jak otworzysz gembe to zaraz zwalniaja
    krzysiek

05.11.2015 11:38

jestem ciekawy jak wygląda praca w ochronie w tej firmie jeśli ktoś ma takie informacje i może się nimi podzielić to bardzo proszę.
    kopec

04.11.2015 14:18

Dyduś masz rację, NIE MA TU ŻADNYCH UMÓW O PRACĘ!!czysta ściema i tyle. przedział wiekowy od 50 do 70 lat!! FIRMA SPADŁA NA PSY
    dyduś

03.11.2015 12:21

ERA to badziewie tylko zmieniają opakowanie a popatrzcie na tych dziadków na Platanie cyrk nie ochrona. Trzymajcie się daleko koledzy od tej firmy
    kopec

29.10.2015 15:05

Elektrociepłownia w Zabrzu to jeden z wielu obiektów w tej firmie gdzie brakuje pracowników wykwalifikowanych nie polecam tej firmy
    dyrimp

17.10.2015 12:24

ERA-emeryci,renciści,alkoholicy.Nie wiadomo za ilę się pracuje,wszystko wliczają w ogół,czy nadgodziny,czy cokolwiek,dogadać się absolutnie nie idzie,tylko robić,robic,o kase nie pytać, nie polecam tej firmy dnoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    Krzysztof

13.03.2015 13:56

Era w porównaniu z innymi firmami wypada całkiem nieźle. Jak ktoś narzeka to niech ma pretensje przede wszystkim do naszego państwa, bo to nasze państwo odpowiada za to że jesteśmy zmuszeni pracować za takie psie pieniądze. Wybraliśmy sobie taką władzę która dała na to przyzwolenie i tak naprawdę ma w nosie zwykłych obywateli. Nic w tym państwie nie działa prawidłowo.
    olo

25.02.2015 12:24

Ja sobie chwale umowa o prace 1680zł br na ręke1220 160godz miesięczni co więcej trzeba praca jak praca wiadomo że milionów się nie zarobi ale jakiś grosz zawsze jest jedno co moge powiedzieć po przeczytaniu komentarzy że co niektórym sie czasy pomyliły czy się stoi czy sie leży tego jużnie będzie bardzo mi przykro.
    darek

07.01.2015 09:46

Właśnie robią nabór na zusy w bielsku. Brak umowy o pracę, tylko zlecenie.Jak zwykle brak stawki godzinowej tylko widełki, ile możesz zarobić. Dodatkowo jest napisane że wypłacą ci między 80 a 100 procent stawki z widełek, buahaha! Robota dla niepełnosparwnych umysłowo.
    max

17.12.2014 22:24

Pracowałem wcześniej w ERZE,później w SOLIDZIE I ZNOWU wróciłem do ERY i nie żałuje .Atmosfera b.dobra ,komendanci ok /szczególnie jeden z KATOWIC / ZAROBKI MOGŁY BY BYĆ LEPSZE.
    ZORRO

22.09.2014 22:30

Zarobek waha się od 1000zł do 1100zł -za takie niebezpieczeństwo!!wiec nic stabilnego- jedyna umowa to -zlecenie.NIE MA ŻADNEJ UMOWY O PRACĘ!!czysta ściema i tyle. Zarabiaja i maja umowy -te wszystkie emerytki które siedzą w biurowcu przedział wiekowy od 50 do 70 lat!! -jest ich tam od groma.FIRMA SPADŁA NA PSY
    Wolf

13.09.2014 12:22

Firma powoli schodzi na psy. Likwidują grupy interwencyjne , podpisują "partnerstwa" zamiast Ery na interwencję jedzie zupełnie inna firma kogucik. W tej chwili 1 grupa na 2 ,3 , 4 miasta. Czasy dojazdu 20-30 minut.Stare i zdezelowane samochody.Ludzie traktowani bardzo przedmiotowo. Na nockach 1 osoba ! Zarobki od miesiąca poszły w dół o ponad 50gr/1h. Dyrekcja nie radząca sobie z całym tym bałaganem.
    liza

29.06.2014 12:28

to jest prawda zaprosili na rozmowe wyludzili pieniadze a pracy nie ma,panie zastraszonemusza wykonywac (usunięte przez administratora) polecenia jakiegos pseudo szefa
    Bocianessss

23.06.2014 21:23

ERA-emeryci,renciści,alkoholicy.Nie wiadomo za ilę się pracuje,wszystko wliczają w ogół,czy nadgodziny,czy cokolwiek,dogadać się absolutnie nie idzie,tylko robić,robic,o kase nie pytać(usunięte przez administratora)
    nessa24

16.06.2014 02:59

dajcie już spokuj erze super firma nie narzekam i pracuje juz parę lat w tej o to własnie firmie

Zostaw merytoryczną opinię o Agencja Ochrony ERA