Opinie o SUMA SOLUTIONS SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SUMA SOLUTIONS SP. Z O.O.

Weronika

@Tom, według Ciebie nikt nie chce pracować w firmie. Dlaczego tak uważasz? Uargumentuj swoją wypowiedź.

Alan

Wiesz co, podobno nie mamy teraz w polsce prawie w ogóle bezrobocia, dlatego jestem ciekawy co to niby ma do pracy, po prostu nie ma pracowników, jest teraz wszystko na swoim miejscu i wiadomo jak dziś

anonim

(usunięte przez administratora)

Tom

Szukają ale pewnie nikt nie chce tam pracować

Zdziwiona

Czyli co? Mogę przyjść do biura a wy powiedziecie mi coś czego nie wiem o moim znajomym? Co wy jesteście IPN? a może SB?

Pracownik
@Zdziwiona 12.07.2016 08:11
Czyli co? Mogę przyjść do biura a wy powiedziecie mi coś czego nie wiem o moim znajomym? Co wy jesteście IPN? a może SB?...

A czemu musimy być SB czy IPN ? Jeśli Twój znajomy z nami pracował to znane są powody rozstania.

suma

Panowie. Kto nie wie - niech pyta prywatnie pracowników SUMA - ten wątek nie jest tajemnicą w firmie. Mamy nadzieję że na tym forum mogą wyrażać opinię zarówno pracownicy jak i firma skoro do tego służy. A nie pomyślałeś - może raczej kogoś raczej bardzo boli to, że jest ryzyko, że może wypłynąć coś co nie powinno na jego temat. My natomiast zachęcamy do alternatywnego źródła informacji i wyrobienia sobie własnej opinii. Nie jesteśmy idealni ale nikt nie jest.

Wojtek
@Pracownik. 11.07.2016 16:02
No i ciekawe, który z pracowników powiedział prawdę :) Wpadnij do biura i powiedz że przychodzisz w sprawie tej dyskusji to udz...

A dlaczego pracownicy mają mówić nie prawdę, nikt chyba nie chce wkopac swoich znajomych :), widzę ze ciągle straszycie tylko,, hakami,, teraz to pewnie byście najchętniej portal gowork podali do sądu

Pracownik
@Wojtek 11.07.2016 16:38
A dlaczego pracownicy mają mówić nie prawdę, nikt chyba nie chce wkopac swoich znajomych :), widzę ze ciągle straszycie tylko,...

Czy wg Ciebie w moim wpisie jest mowa o hakach na kogokolwiek ? Jeśli szczerą prawdę nazywasz hakiem to wole nie wiedzieć jak nazywasz kłamstwo. Mimo wszystko zapraszam do biura. Może poznasz kilka nowych faktów o swoim znajomym :)

Jerzy

Moje doświadczenie życiowe i zawodowe pozwala mi twierdzić że synonimem dla firmy rodzinnej jest najczęściej nepotyzm oraz kumoterstwo. Pozatym jak poważna firma siedzi na goworku i przykleja definicje w wikipedii?. Czy wy tam nie macie czego robić? Dobre firmy nie mają na goworku żadnych opinii, bo jak firma jest dobra to nikomu się jej nie chce chwalić - ale jak jest źle, lub bardzo źle to ludzie ostrzegą innych, a po drugie czasem to jedyny sposób aby wyrazić swoją często uzasadnioną złość i frustrację z powodu niesprawiedliwego traktowania. Powtarzam - uzasadnioną. Nikt mi nie wmówi że 20 osób które zwiało z tej firmy to wariaci, dewianci i osoby "które nie potrafiły sobie poradzić z wyzwaniami" stawianymi przez tą firmę. Bo najwidoczniej w taki sposób firma chciałaby teraz odmalować te osoby. Mam jednak wrażanie że prawdę i tak zawsze wypłynie na powierzchnię bo w branży firma także jest już dobrze znana - przecież to już 3 pokolenie. Kogoś tutaj bardzo boli że jest takie miejsce gdzie pracownicy mogą wymieniać doświadczenia związane z daną firmą, i ktoś bardzo chciałby zamknąć usta innym.

wojtek
@Jerzy 11.07.2016 11:30
Moje doświadczenie życiowe i zawodowe pozwala mi twierdzić że synonimem dla firmy rodzinnej jest najczęściej nepotyzm oraz kumo...

Masz smutne doświadczenia ;( Ja znam firmy które nie maja żadnej opinii (czyste konto) a pracownicy pisali komentarze i szczerz mnie tam kiedyś pracować. Twoje doświadczenie życiowe chyba nie jest za duże skoro tak piszesz :) Obawiam się że jednak prawda leży po środku :]

Norbert

"Pracodawcy oglądają wątki, skąd przybywa pracownik i się opiniują. Tak to działa" Ty to jednak dalej taki fantasta jesteś jak byłeś.

Norbert

"Pracodawcy oglądają wątki, skąd przybywa pracownik i się opiniują. Tak to działa" Ty to jednak dalej taki fantasta jesteś jak byłeś.

anonim

(usunięte przez administratora)

Bob

Jak to rzekł jeden osobnik,, to wiedz że coś się dzieje,,

suma

Kto nie wie - niech pyta prywatnie pracowników SUMA - ten wątek nie jest tajemnicą w firmie. Nie poniżajmy się do poziomu tych ludzi wywlekając ich sprawy. Życzmy im jak najlepiej w nowych firmach.

anonim

(usunięte przez administratora)

marek
@suma 09.07.2016 14:46
Marek. Ogłosimy godzinę ciszy w firmie z tego powodu! :))) Bardzo nas to martwi .... Ale Ty się nie martw - nie szukamy nikogo...

Słyszałem że połowa firmy to rodzina o to mi chodziło, widziałem na necie że jednak państwo kogoś szukacie. Po tym co jednak mi tu odpisaliscie jestem przekonany że szkoda czasu na państwa firmę. W tych komentarzach poprzednich chyba jednak coś jest

suma
@marek 09.07.2016 17:07
Słyszałem że połowa firmy to rodzina o to mi chodziło, widziałem na necie że jednak państwo kogoś szukacie. Po tym co jednak m...

Jeśli pytanie było by nie kąśliwie - odpowiedź była by rzeczowa. Jeśli zamiar był inny a to uraziło - przepraszamy. Firma nie szuka poprzez ten portal pracowników do tworzenia swojego biznesu. Wiemy kto tutaj koloryzuje i dlaczego. Natomiast nie możemy napisać, ponieważ działamy zgodnie z przepisami. Co do zatrudnienia - ma Pan nieaktualne informacje. Nasze oferty publikujemy na profesjonalnych portalach pracy czy karier zawodowych. Ten portal bazuje na "niezdrowej emocji" podsycając mało doświadczonych pracowników pozorną anonimowością a jednocześnie oferując systematycznie pracodawcom możliwość odpłatnego "przejęcia wątku". To taki model :)))) Dla nas ten portal jest wydłużeniem CV tych byłych pracowników - bo przecież każdy ma świadectwo pracy z datą a prawda jest jedna. Pracodawcy oglądają wątki, skąd przybywa pracownik i się opiniują. Tak to działa. Natomiast charakter firmy nie ma żadnego znaczenia - czy to jest firma rodzinna czy przeciwwzięcie ludzi sobie obcych - zasady biznesowe są takie same. Zacytujemy tu mądrzejszych: "Na świecie firma rodzinna traktowana jest jako coś ekstra. Na przykład Niemcy uważają, że jeśli znana marka przestaje taką być to uważa się, że to dla niej klęska, bo produkty stracą na jakości, bo przedsiębiorcy, którzy są z firmą osobiście związani, bardziej dbają o poziom swoich produktów" natomiast Polskie postrzeganie zazwyczaj jest kierowane na drogę i tu też zacytujemy "W przestrzeni publicznej temat rodziny pojawia się zazwyczaj w kontekście zasiłków albo patologii. Zdecydowanie za mało mówi się o jej sile." Pan również może założyć sobie firmę rodzinną i tego życzymy. Nasza działa już 27 lat z trzema pokoleniami. Jest sporo literatury na ten temat - temat może zaskoczyć gdy odkrywa się jakie firmy są firmami rodzinnymi. Co do ilości osób - to kwestia wtórna jeśli te same zadania robimy lepiej w mniejszej ekipie :) a liczby i wątki w tym forum są albo naciągane albo wręcz nieprawdziwe. Stąd nasza tutaj obecność i tylko dlatego.

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc

Raczej twój post mówi sam za siebie. Za co wyleciałeś?

suma
@gosc 09.07.2016 01:18
Raczej twój post mówi sam za siebie. Za co wyleciałeś?

Ładnie się się wybielacie ale jaka jest prawda wszyscy wiedzą :) Kto nie wie - niech pyta prywatnie pracowników z SUMA - ten wątek nie jest tajemnica w firmie :) Każdą osobę możemy tutaj wymienić z imienia i nazwiska - napisać o jej osiągnięciach. Nie jest to żadną tajemnicą. Czujesz się pokrzywdzony - podpisz się - napiszemy Ci dlaczego tak a tak się stało. Chyba że to ta dewiza "Kozak w necie ... Prawdą jest że firma rozstała się z częścią pracowników. Jedni postanowili odejść a z innymi rozstała się firma. Cześć z tych ludzi z sukcesem kontynuuje swoją karierę w branży i tego im życzymy. Z wieloma nadal współpracujemy zawodowo. Naprawdę nas to cieszy, że możecie kontynuować swoją karierę zawodową. To naturalna kolej rzeczy, zmieniać pracę jeśli czujesz że powinieneś to zrobić. Firma nie jest wstanie dać Ci wymarzonego wynagrodzenia - możesz zmienić pracę. Ile jest ludzi w firmie - tyle ile jest potrzebnych aby zrealizować zakładane zadania. Jeśli nie jesteś wstanie ogarnąć tematu - co my możemy zrobić - albo spróbujesz ogarnąć albo widać coś jest ponad Twoje siły. Jeśli ktoś inny ogarnia temat - czy to wina tego co inwestował w siebie i ogarnia. Może coś było za trudne dla Ciebie - tylko tyle. Pozostałym również życzymy samych sukcesów, u nas się nie sprawdzili. Ważne aby inni wiedzieli że były też osoby z którymi rozstaliśmy się z powodów o których na pewno nie chciały aby to nagłaśniać. Szanujemy to jak się umówiliśmy - Ok - niezależnie jakie to były sprawy czy powody. Kiedyś potrzebowaliśmy dużo ludzi do odbierania telefonów "praca na słuchawce" teraz firma ma inny profil i innych ludzi potrzebuje - nie do "pracy na słuchawce"

Hydrozagadka

Przepraszam ja w kwestii formalne, a te awanse to tak jak kiedyś z magazyniera na ogrodnika? Czy bardziej z handlowca na budowlańca?

Jestem robotem

Nie nikt tam teraz nie pracuje. O kurczę, z tymi awansami to chyba jakaś nowość jest tzw. "dobra zmiana". A czy to może są awanse jak dawniej typu z magazyniera na odśnieżacza podjazdu przed firmą i ogrodnika w jednym? Albo z handlowca na budowlańca?

Leopold

pozytywne pozdrowienia

motor

Biorąc pod uwagę ilość komentarzy na nie do tych na tak mówi jak jest P. Prezesie

Anonimowa

E tam ... ja się zgadzam z pozytywnymi komentarzami.

były

Firmy nie polecam, atmosfera w pracy beznadziejna, kasa słabo, ilość krytycznych komentarzy wcześniej mówi sama za siebie.

Pi

Można? Można.

sum

gra sie i sie nie ma.

Pi

Sie gra sie ma.

sum

premie???? jakie premie, o czym Ty piszesz

|V|

Pracowałam jakiś czas w tej firmie i obiektywnie stwierdzam, że wcale nie było tak źle jak jest to tu opisywane. Nie było idealnie, ale nigdzie tak nie jest. Uważam, że negatywne opinie na tej stronie są przesadzone. Osoby piszące komentarze same się nakręcają i wyolbrzymiają niektóre sytuacje. Z perspektywy czasu sądzę, że warunki pracy w Sumie nie były złe. Zarobki i premie w firmie były odpowiednie do ilości obowiązków i poziomu odpowiedzialności. Chętni pracownicy mogli korzystać z karty Multisport.

Mr

Jonny nawet jak tos Ci napisze jak jest to zaraz zostanie zaszczuty ... że to fest forum do negagatywnych opinii ... aa obiektywnych opinii.

:)

bedziesz musiał zastać kobietą i podpisać dekret o przynależności do partii i ligii :) Polecam.

kuka

Liga broni, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi. Jest OK.

Monika

Tak, a Kopernik była kobietą. Ty chodzisz po firmie i wypytujesz swoich pracowników jaką mają opinie o firmie? Brawo !

Bobert

Czy "naprawdę obiektywne opinie" to mają być wyłącznie negatywnie opinie? Zdecydowana większość osób ocenia firmę pozytywnie jak cześć z nastu co się stamtąd zwolniła. Polecam!

!

o kim piszesz, pisząc 'Ciebie' ? o której z tych kilkunastu osób które się zwolniły?

:)

BANG !!! ale riposta ... 10 pkt. do sprawności gimbazy. Odkąd Ciebie nie ma jest idealnie :))) Z resztą to forum dobrze obrazuje twój poziom i nie wypowiadaj się za wszystkich - może użyj jakiejś maści ... albo coś. Powodzenia na rynku pracy.

Robert

Przecież powyższe opinie są prawdziwe, wyrażają subiektywne odczucia - aaaa zapomniałem, że z tym zawsze był problem. Faktycznie "dużo" się zmieniło - każdy ma myśleć tak samo. A pytanie o opinie osób aktualnie pracujących w SUMIE, to jak przeprowadzanie ankiety na ulicach Korei Północnej i zadawanie pytań o sympatię do Kim Dzong Una - odpowiedź może być zawsze tylko jedna :D Ale cieszymy się, że żyje wam się tam dobrze. Tak trzymać "wesoła" załogo.

:)

Nikt za tobą w SUMA też nie tęskni :) a po prawdziwą opinię można zapytać każdego kto pracuje w SUMA.

Robert

Czy "naprawdę obiektywne opinie" to mają być wyłącznie pozytywne opinie? Zdecydowana większość osób sama się stamtąd zwolniła. Nie polecam.

J

To Niespełniona miłość Kasab;) masz rację, gdyby tak pomyśleć to znalazło by się też parę ciekawych histori o byłych pracownikach SUMA. Trzymajcie się SUMA.

D.

"Znam kilka osób,które tam pracują i ich opinie są całkowicie odmienne od tego co tu czytam." - o widzę że szefostwo zaczęło pisać komentarze.

R
@D. 13.05.2014 12:33
"Znam kilka osób,które tam pracują i ich opinie są całkowicie odmienne od tego co tu czytam." - o widzę że szefostwo...

Chyba możesz sie mylić kolego. Miało być tak swietnie a dalej siedzisz na portalu do poszukiwania pracy i wątku byłego pracodawcy.

Jan

Znam kilka osób,które tam pracują i ich opinie są całkowicie odmienne od tego co tu czytam. Szkoda, że na takich forach pojawiają się tylko malkontenci. Tak chyba jest w przypadku Sumy, bo znam tylko dobre opinie na jej temat.

zibi

Dobrze chociaż że TimeCampa można obejść prostym skryptem

B

Brak możliwosci rozwoju. Relatywnie niskie zarobki i stresująca atmosfera i niepewne jutro. Pracownicy nie posiadają minimum decyzyjnosci.

Sztyc

Suma po raz kolejny nomonowana Gazel Biznesu, padłem :-)))))

Sztyc
@Sztyc 03.12.2013 13:36
Suma po raz kolejny nomonowana Gazel Biznesu, padłem :-)))))

nominowana do Gazel Biznesu, padłem jak Ciocie kocham. A kocham!!

Snowden

high life - wyblakłe przepocone firmowe koszulki noszone po pięciu osobach które po zwolnieniu pracownika trzeba oddać z powrotem itp. Szef obgaduje niektórych pracowników i puszcza różne "ciekawe" famy w obieg. Podwójne standardy. Plusy? możliwość poznania wielu nowych ludzi w krótkim okresie czasu oraz zapoznanie się z nowymi trendami w nieudolnej manipulacji. Pan Prezes bardzo miły człowiek, niestety nie ma pojęcia o tym co się dzieje w jego firmie, jest wtajemniczony może w 5% tego co się dzieje w oddziale katowickim - może to i lepiej dla niego.

mag

1600 nie żartujmy, to ja tyle w m-cu na paliwo wydaję, niezła beka, Szefuńciu nie rozmieszaj nas :-)

R9

anonim - 2013-08-20 20:42:57 to prawda, na budowie można dużo więcej zarobić. a jako pracę na przeczekanie polecacie? jak z atmosferą?Jak Ci powiem, ze bedziesz miał nad sobą cały czas łańcuch w postaci programu monitorujacego Twoja prace, Przełożonego, który obiecuje i nie dotrzymuje słowa, często w żywe oczy wypierajacego sie wcześniejszych ustaleń, choć będziesz miał świadków, ze było inaczej, to co Ty na to? Szczerze nie polecam. Na temat wynagrodzenia już pisano wyżej.

Plus

1600 zł to chyba jakieś nieporozumienie, 8h za takie pieniądze, chyba tylko desperat, który i tak będzie za chwilę szukał czegoś nowego no to pójdzie. Ludzie bez szkoły na stanowiskach robotniczych mają w wielu przypadkach wyższe wynagrodzenie. Chora polityka firmy.

R

Firma zatrudnia tylko na podstawie umowy o prace.

J.

Bida z nędzą. Zarobki śmieszne a atmosfera tragiczna.

karol

Z premiami i targetami w tej firmie jest jak z ich programem lojalnościowym dla partnerów (cytat: program lojalnościowyy nie jest po to aby klienci dostawali nagrody, tylko po to aby byli lojalni), czyli goń króliczka.

jakitaki

Aktualnie jest prawie tylu dyrektorów co handlowców :-)

wolf

coooooooooooooo? 1600 zł, pogieło gościa, byłem umowiony i mam to (usunięte przez administratora)

poszukający

Macie racje, po rozmowie mam spore wątpliwości co do możliwości tam pracy na jasno określonych zasadach, cóż szukac trzeba dalej, niby firma spoko ale Szef nie do końca szczery i nie za dobrze mu z oczu patrzy.

SK

anonim - 2013-06-21 14:07:05 @dundersztyc właśnie widziałem, że PPHU SUMA Sp. z o.o.szukają do działu handlowego w Katowicach, ale rozumiem, że generalnie nie polecasz. Może jednak sa jakieś plusy?W "sumie" to Szkoda zdrowia, ani kasy, ani satysfakcji, jak najdalej od nich.

Zostaw opinię o SUMA SOLUTIONS SP. Z O.O. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SUMA SOLUTIONS SP. Z O.O.