Bombardier

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 283 ocen.

Bombardier
2 283 6 1

Opinie o Bombardier

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bombardier

zola

A napiszcie proszę jak wygląda praca i zarobki w kontroli jakości? Jaka jest atmosfera? Przyjmują tam kobiety. czy tylko mężczyźni są w firmie w jakości?

BT
@zola 11.07.2018 10:35

Widełki na tym stanowisku są bardzo szerokie, uzależnione od doświadczenia i posiadanych certyfikatów. Zaczynają się od ok. 4 tys. brutto w górę.

Pass

Ta firma to taka kolonia pracy niemiecko kanadyjska.

Natalia

Ostatnio forum zdominowane jest przez komentarze krytyczne wobec firmy Bombardier. Zastanawiam się, czy jest to rzeczywiste odzwierciedlenie nastrojów panujących wśród pracowników tej firmy? Czy to tylko przypadek, że w minionych dniach nikt zadowolony z warunków pracy u tego pracodawcy, nie odwiedził tego forum i nie pozostawił śladu swojej obecności?

jam
@Natalia 15.07.2018 12:42

Ludzie tylko potrafią narzekać i się chyba w życiu nie narobili. Zawsze będzie tak ze kierownictwo będzie patrzyło na ręce, ale jeśli za coś nam płacą to trzeba wykonywać dobrze swoją pracę. Jeśli zrobisz swoje i pracujesz nikt się nie będzie p... Pracuje ponad rok na projekcie ICX i nie mam co narzekać, wystarczy robić co do nas należy. Są różne dodatki, o narzędzia nie trzeba się martwić (tak w wielu firmach jest z tym problem), kasa zawsze na czas, w zimę nie ma co narzekać w lato no niestety jak prawie wszędzie potrafi być gorąco. Tym co tak narzekają proponuje iść do prywaciarza , który nie pozwoli wam robić takiego szajsu jak tutaj i będziecie musieli po sobie sami poprawiać to zobaczycie jak to jest.

Sfugc

Odradzam magazyn, (usunięte przez administratora) lider grzesiek wojnarowski, (usunięte przez administratora) bez szkoły i poburka konfident (usunięte przez administratora) Bez lizania (usunięte przez administratora) za daleko nie dojdziesz. odradzam tę firme.

Waldi

Czy jest jakiś powód, że tak narzekacie ? Rozmawiajcie z szefostwem!!

Pracownik
@Obserwator 03.07.2018 22:32

Szacunek do tego kto mi płaci to ja mam. Gorzej w drugą stronę. Dziękuję za zuchwałą uwagę.

Pitek

Chciałbym poznać opinię na temat -Tępa Pracy -Zarobków - Nadgodozin - Systemu pracy oraz przerw (ile minut) -BHP -Możliwości rozwoju (przedłużanie uprawnien) - Jak wyglądają stołówki, ubikacje, szatnie - Czy jest miejsce oraz możliwość zapalenia papierosa - lub czy odliczany jest od godzin pracy. Spawacz - 12 lat doświadczenia w Niemczech, jestem nauczony do czystych bezpiecznych warunków, gdzie mogę spokojnie odetchnąć na przerwie w klimatyzowanym miejscu, wyznaje zasadę ze robię swoje i swiety spokój - niemiecki system pracy. Liczę na odzew

Spawacz bt
@Pitek 29.06.2018 17:11

3/4 zakładu jest strasznie brudne, gdzie praca nie jest przyjemna, po 8h obowiązkowy prysznic, a więc wychodzisz o 15, bo czekać za prysznicem trzeba niestety... 100 osób 5 prysznicy, taki nasz standardzik, co do BHP to na poziomie az można powiedzieć ze nad poziomem, robią wszystko by było bezpiecznie do tego stopnia ze pracownicy mają tego dość, stołówki całkiem spoko, zależy jak i gdzie, W niektórych sauna w niektórych nie, co do ubikacji było spoko póki nie zakazano palenia, teraz nie idzie do nich wejść, jest (usunięte przez administratora) niesamowity... a smród jeszcze większy, ja jako osoba nie paląca mam szczerze mówiąc problem bo chodzę szukać miejsca gdzie w spokoju mogę się "zalatwic" nikt na to nie reaguje nikt nic z tym nie robi, CO do szkoleń i papierów to da się to zalatwic, to trzeba przyznać ze o rozwój pracownika potrafią zadbać, szczególnie jak jest ktoś nowym pracownikiem, jeśli chodzi o system pracy to 8h, przerwa o 10 - 20 minutowa i o 12 - 15 minutowa, nadgodziny można robić lecz nie można palic w przerwie między 8-12h, poniewAż zakład na to nie zezwala

Qwerty

Osobiście nie polecam zakładu, pracowałem i się pozegnalem, jest porażka... Zarobków super niema, wszyscy mogą palic prócz pracowników produkcji, nikt nie musi nic robić prócz pracowników produkcji, podwyżek niema, Premia niby za wyrobienie ale wyrobienie na poziomie 95% a więc się nie udało może będzie w następnym miesiącu... Może na innych halach niż środkowa jest inaczej ale z tego co słyszałem to jeszcze gorzej mają, U nich nawet na przerwie gdy robisz 12h masz obowiązek siedzieć w stołówce co kompletnie z kodeksem pracy niema nic wspólnego, tylko zgłosić do inspekcji

Spawacz

Witam, jak próbki trzeba zdać na spawacza czy ktoś coś konkretnie może napisać

anonim

(usunięte przez administratora)

roland z garosa

Znając życie jesteś Pan z pokroju "ja jestem wieeelki spawacz" - no to mam dla Ciebie dobre info, już nie musisz trudzić się w Bombardierze, na pewno na takie gwiazdy, zakłady czekają z otwartymi rękami... - gdybyś nie rozumiał, tak to jest sarkazm... Aha, z pewnością jest jakiś paragraf za oczernianie na forum zarówno pracowników z imienia i nazwiska jak i samej firmy. Także drogi koleżko, życze powodzenia! Aha jeszcze jedno podaj swoje imię i nazwisko co by półświatek spawalniczy wiedział jakiego człowieka omijać szerokim łukiem ; ]

Jajaja

Czy grozenie odpisaniem godzin za nie wyrobienie normy jest zgodne z prawem? Bo ostatnio na części Środkowej kierownik z liderem ciagle nas zastraszaja. Nawet liczą ile w toalecie przebywamy...

Pracownik
@Jajaja 07.06.2018 16:38

Z takim czymś odrazu do kogoś konkretnego to jest naganne tacy kierownicy powinni zostać dyscyplinarne zwolnieni

Zainteresowany

Podpowiedzcie jakie umowy dostają nowi pracownicy?

BT
@Zainteresowany 17.06.2018 14:01

Jeżeli zatrudnienie przez Bombardiera, to umowa o pracę.

SPAWACZ WROC

Witam. Szukam pilnie pracy. Jestem na wypowiedzeniu :) Jakie są próbki spawalnicze do zaliczenia w BT . Proszę o szczegóły. Pozdrawiam

Spawacz

Spawacz z aktualnymi uprawnieniami bw h-l045. Czy mógł by ktoś wysłać na maila tomekstepien09@gmail.com kontakty do pośredników u których warto pracować?

anonim

(usunięte przez administratora)

S-G
@Obserwator 11.06.2018 21:52

Chciałem podjąć ten temat w mojej poprzedniej wypowiedzi ale czytając to forum zauważyłem , że często jest tak że można nieźle "oberwać" za poruszanie niektórych tematów. Ci przelotni jak ich ładnie nazwałeś często się zdarza że patrzą żeby robić jak najmniej a zarobić dużo a do tego nie przykładają się do pracy. Ale z tego co zauważyłem firma zaczyna dostrzegać to co my widzimy i nam się nie podoba od dawna. Życzę Tobie, sobie i wszystkim uczciwie wykonującym tą ciężką pracę kolegom abyśmy podwyżki mieli adekwatne do tych coraz wyższych kosztów utrzymania naszych rodzin oraz żeby pieniądze na wypoczynek " pod gruszą" chociaż trochę dali nam większe. Myślę ,że może to mieć miejsce ponieważ firma doskonale się orientuje jak teraz wygląda rynek pracy jakie są zarobki i na co mogą liczyć pracownicy w innych firmach.

pafawag śląsk

W tej firmie donoszą na siebie gorzej niż w przedszkolu. Mają nielegalny instytut,po którym spawacze bez uprawnień wykonują swoją prace. Kopiują programy,po których urządzenia sterowane numerycznie nie pracują jak trzeba. Strata czasu, koordynatorzy plotkują gorzej niż emerytki, wiedzą o Tobie więcej niż Ty sam. Najgorsze elementy to : Lider-zazwyczaj wtyka(kabluje nawet gdy wychodzi na kibel) koordynator - pucybut kierownika(roznosi plotki szybciej niż murzyni hiv) kiero-kłamczuch (wszechniewiedzacy, leniwy intruz). Oczywiście w grę wchodzą jeszcze (usunięte przez administratora) na hali, którzy kapują na siebie w swojej obecności.

Tomuś
@pafawag śląsk 04.11.2017 21:13

:) a największy dupowłaz i kabel to "Największy Lider" ten zaraz po U.....ku :) Robi się coraz gorzej :/

Aaa

Spawacz z11 letnim doświadczeniem podejmę pracę w BT jakieś namiary???

Pracownik
@... 04.06.2018 21:14

Tak i wszyscy mądry inaczej według Ciebie tak zarabiają. Ty wiesz jaką wszyscy mają pensję brutto i jaka im średnia wychodzi. No tak plus, minus :) Na pisanie z kimś takim jak ty szkoda czasu. Zero kultury. Zero inteligencji. Tylko jedno słowo potrafisz napisać. Jak papuga powtarzasz. Sam jesteś przemądrzałym idiotą. Szkoda słów. Musisz być bardzo nie lubiany w firmie.

Natalia

Witam, chciałabym zaczerpnąć informacji na temat zatrudnienia. Zwracam się też z prośbą do obecnych jak i byłych pracowników o wyrażenie opinii na temat tego pracodawcy? Czego możemy się spodziewać? Będę wdzięczna za każdą informację. @Pracownik, przeciętni pracownicy nie mogą brać nadgodzin?

schweiser
@Natalia 02.06.2018 18:48

można się spodziewać bylejakości jeśli chodzi o spawanie, ważne że szybko i lider wali gruchę w kiblu.. 5s BHP zadowolone to podstawa istnienia w zakładzie

Natalia

Witam, chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat pracy w Bombardier. Chętnie dowiem się więcej o waszych doświadczeniach oraz spostrzeżeniach na temat tej firmy? Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Czego możemy spodziewać się po pracodawcy? @Pracownik, czym konkretnie w pracy się zajmujesz?

@pracownik
@Natalia 23.05.2018 19:46

Pośrednicy pracy okradają pracowników z premii. Olbrzymia rozbierzność stawek godzinowych niezależnie od „czasu” i jakości pracy - ( są pracownicy którzy po prostu pracują i pracownicy którzy pielgrzymują po halach do toalet czy też na papierosa i nieznacznie są zainteresowani postępem w produkcji) pośrednicy nie chcą podwyższać stawek a zmiana pośrednika tkj zakazana - chyba lepiej się zwolnić i zatrudnić od nowa.....

anonymous

Jak wygląda sprawa z kontrolerami jakości? Na jakie zarobki na początku można liczyć? W jakim systemie się pracuje? (3 zmiany?)

Igor

Ciężka praca ale za to dobre zarobki!!

W
@Igor 14.05.2018 10:33

Tak dobre tylko, że z nadgodzinami. Bo sama pensja to bida.

Chciał bym się zatrudnić

Chciał bym zapytać szczerze jak wygląda praca ślusarza,spawacza,spokojnie się pracuje,czy Nerwówka,stres,tempo normy itd itp,czy ktoś coś powie szczerze o specyfice pracy w firmie,jak kierownictwo życzliwe czy raczej rozkazy chamstwo,z tego forum wynika że zakład to jakaś tragedia i lepiej się nie zatrudniać,no ale trzeba brać poprawkę na posty ludzi nie robow co po złości wypisują bzdury.... Jak wygląda praca w zakładzie proszę o jakieś konkretne odpowiedzi generalnie praca spokojnie się pracuje robi się swoje czy raczej wysokie tępo monotonia

Pracownik
@Chciałbym się zatrudnić 26.04.2018 22:51

Praca raczej monotonna. Robisz dużo rzeczy ale one się powtarzają. Do toalety można chodzić a przynajmniej można było jak tam pracowałem. Aż takiego rygoru to tam nie było . Jedno jest pewne i mam tu na myśli osoby pracowite. Jeżeli popracujesz tutaj przez jakiś czas to jesteś bardzo dobrym fachowcem w swojej pracy. Inni pracodawcy jak usłyszą, że pracowałeś w bombardierze to wiedzą, że mają przed sobą osobę, która jak dała radę w B to da wszędzie. Pracownicy B są cenieni na rynku pracy co się przekłada na bez porównania większe pensje, dodatki, premię, grusze u konkurencji. Wiem też z doświadczenia od paru tygodni, że jak mają jednego czy dwóch byłych pracowników z B to proszą żeby się pytać czy kolejni są chętni. Kiedyś w B był szacunek do pracownika fizycznego, były dodatkowe premię. Nie jakieś duże ale wiedziałeś, że Cię szanują, cenią. Teraz i te premię i szacunek sporo nas ma gdzie indziej. Ale jak już pisałem jak popracujesz to zobaczysz jak tam jest tylko nastaw się na bardzo ciężką pracę.

Badacz

Witam, Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca jako specjalista badacz. Jakie zarobki i jak mniej więcej wyglądają badania, ile zmian itp? Pozdrawiam

Anonim

Dotyczy pracowników umysłowych: nie polecam. Jest duzy chaos w zarządzaniu, brakuje procedur i spisanych instrukcji, nowi pracownicy często muszą radzić sobie sami, bo brakuje czasu na szkolenia. W ostatnim roku zwolniło się dużo osób z doświadczeniem. Od pewnego czasu jest bardzo duża rotacja. Żałuję, że podjąłem tu pracę.

Anonim
@Zainteresowany 17.04.2018 20:16

niestety w tym problem że to obie strony muszą być zainteresowane dialogiem.

Edek

Witam. spawacz z doswiadczeniem poszukuje pracy w firmie BT. chcialbym sie dowiedziec o numer telefonu posrednika pracy lub gdzie skladac cv. interesuje mnie tylko spawacz

Rekruter
@Edek 09.03.2018 10:10

Witam, tel. 575130465, zapraszam do kontaktu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Flet

Tak to prawda

Baltazar

Pośrednik DAGA Jan Kozioł jak oceniacie

Natalia

@Edek zgłaszałeś się już do pracy? Udało Ci się dostać na rozmowę kwalifikacyjną? Chętnie dowiem się jak oceniasz jej przebieg. @Ruzwelt 20wieku zgłosiłeś się do pracy? Jak wygląda kwestia zmian i nadgodzin? Dla zainteresowanych polecam odwiedzić stronę firmy - mają naprawdę dużo ofert pracy.

Ruzwelt 20 wieku
@Natalia 14.03.2018 15:49

Nie zglosilem sie bo niewiem jak kwestia nadgodzin. Czy sa czy nie.

Ruzwelt 20wieku

Witam. Wie moze ktos czy spawacz w bombardier ma mozliwosc przepracowania 260h w miesiacu? Czy 8h i do domu?

Wojtek
@Ruzwelt 20wieku 13.01.2018 11:34

Lepiej idź pracuj do biedronki czy Lidia. Lepsze zarobki niż tutaj. Co pół roku podwyżki od 300 do 550 zł, premię, bonusy a nadgodzin dobrze płatnych sporo. Bez porównania mniej się narobisz a więcej zarobisz. Teraz w takich sklepach doceniają i szanują pracowników bo wiedzą że konkurencja nie śpi.

Fred

To ze ta firma spadla na psy dzieki ludziom ktorzy nia zarzadzaja i werbuja ludzi do pracy w tak wielkie swieto to czysta patologia ale ci ktorzy sie na to zgadzaja i wyrazaja chec pracy to (usunięte przez administratora) bez honoru

Tadek
@Fred 09.11.2017 16:57

Ktoś tu komuś zazdrości . Jakby firma nie spadła na psy i porządnie płaciła to by ludzie w domu siedzieli a nie w pracy burżuju.

Wojto

Witam , czy ktoś mógł by mi podać numer do pana bartosiaka( pośrednika pracy)

Krzysztof
@anonymous 23.01.2018 13:13

numer do Bogdana ten sam od lat 509098663

Zostaw opinię o Bombardier - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bombardier