Drukarnia ORTIS Sp. z o.o.
3 78 6 1

Opinie o Drukarnia ORTIS Sp. z o.o.

Kandydat

Jak teraz ma się sytuacja z pracą, dalej zmuszają do pracy po 12 godzin na produkcji?

Janusz
@Kandydat 29.11.2018 17:03

Dlaczego użyłeś słowa zmuszają? Z twojej wypowiedzi wynika, jakby tego typu tryb pracy nie był wcześniej ustalony z pracownikami. Warto to wyjaśnić. Podejrzewam, że zajrzałeś do tego wątku, ponieważ zastanawiasz się nad powrotem do pracy. Czy tak jest w istocie?

Karolina

@Kaśka, Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do firmy Drukarnia ORTIS i zapytać o aplikację? Obecnie działy rekrutacji udzielają informacji kandydatom jeszcze przed rekrutacją. Czasami można dowiedzieć się znacznie więcej niż podane jest w ogłoszeniu. Może warto zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie stanowisko? W ten sposób będziesz miał pełny obraz stanowiska, na które aplikujesz. Opinie zawsze są subiektywnym zdaniem konkretnych pracowników.

Kaśka

Witam, mam pytanie co do istnienia tej firmie. Co myślicie o warunkach pracy, podejściu pracodawcy do pracowników. Pytam bo dużo jest opinii na temat tej firmy jedne dobre drugie złe. Możecie ją polecić jako przeszłego pracodawcę.

Karolina

@klient, Opinie klientów są istotne i pozwalają również lepiej poznać firmę, ale najważniejsze opinie na forum GoWork.pl pochodzą od pracowników na temat pracodawców i warunków pracy. Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź i napisać dlaczego tak uważasz? Kto z Was pracuje w firmie DRUKARNIA ORTIS? Czy to praca zmianowa do późnych godzin nocnych?

Karolina

Z tego co widzę klienci są jak najbardziej zadowoleni z usług DRUKARNI ORTIS SP. Z O.O., ale widzę jakieś nieporozumienie odnośnie pracy w tym miejscu. Zatem jak jest z tym zarządem i rotacją pracowników? Sprzeczne są opinie, a ważne, żeby na forum były prawdziwe opinie, dlatego czy mogę prosić, by jeszcze jeden pracownik się wypowiedział na temat pracy tam.

Pracownik
@Karolina 15.11.2017 10:30

Zarząd - to osoby, które wyprowadziły firmę z kłopotów. Można się dogadać i załatwić każdą sprawę. Tylko trzeba rozmawiać. Rotacja - no cóż, naszą firmę, pewnie jak wiele innych firm, też nie omija ten problem (swoje zrobił 500+, albo przychodzą ludzie na tzw przeczekanie). Ale kto chce pracować i się stara - tego firma potrafi docenić.

klient
@Karolina 15.11.2017 10:30

Nie polecam tej drukarni ,jest nie uczciwa

Karolina

@Pracownik dziękuję za odpowiedź. Czyli wszystkich przydatnych informacji można dowiedzieć się na rekrutacji? Czy firma DRUKARNIA ORTIS ma cały czas zapotrzebowanie, że piszesz, że można cały czas aplikować przez formularz?

Karolina

@Pracownik czyli w okresie wprowadzenia programu 500+ dużo osób zwolniło się z DRUKARNI ORTIS? I to był ten problem, z którego zarząd musiał wyprowadzić firmę? Czy chodziło o coś innego? W jaki sposób firma docenia swoich pracowników?

Pracownik
@Karolina 01.03.2018 08:48

Zacytuję moją wcześniejszą odpowiedź: "Rotacja - no cóż, naszą firmę, pewnie jak wiele innych firm, też nie omija ten problem (swoje zrobił 500+, albo przychodzą ludzie na tzw przeczekanie)".jeśli pyta Pani jak firma docenia pracowników to rozumiem, że jest Pani zainteresowana pracą -można zgłosić kandydaturę przez formularz, a wszystkie informacje uzyskać z "pierwszej ręki " na rozmowie kwalifikacyjnej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracujący

Jeżeli tak źle w firmie to po co tam siedzisz. Ja pracuję i jestem zadowolony. Takiego zarządu to pozazdrościć tylko. W innej firmie to nawet nie możesz wejsc do zarządu a tu ciągle drzwi otwarte dla wszystkich. Nie wiedzę dna w tej firmie tylko wzrost ku górze.

Karol
@Pracujący 08.11.2017 23:28

Co się dziwisz że jest rotacja. W innych firmach tak samo albo gorzej. Ja też pracuję w zakładzie poligraficznym i bez przerwy zmiany, To nie źle w firmie to 500+

Stały klient

Jestem klientem Drukarni Ortis od kilku lat. Obserwowałem jak trudno było podnieść się Drukarni kiedy przeżywali trudny czas. Poradzili sobie i jest coraz lepiej. Życzę Drukarni wszystkiego co najlepsze.

Karolina

@Produkcyjny widzę, że jesteś zadowolony z pracy. Powiedziałbyś jakie według Ciebie są zalety pracy w firmie DRUKARNIA ORTIS SP. Z O.O.? Aktualnie jest prowadzona również rekrutacja na rożne stanowiska. Czy z własnego doświadczenia doradziłbyś osobom starającym się o stanowisko produkcyjnego? Jak zachować się na rekrutacji?. Myślę, że znajdą się zainteresowani właśnie takimi informacjami i będą Ci wdzięczni.

Produkcyjny

Praca ok. Duzo roboty maja. Jeśli ktoś myśli, ze gdzies indziej jest lzej to się myli. Pracowałem na produkcji u koreaczykow, w polskich firmach, czysty reżim, kontrola co do sekundy. Tutaj jest chociaż normalnie. A że pracy sporo, to dobrze. Komuś nie pasuje-idz na linie prod. zobaczysz co tam jest.

Karolina

DRUKARNIA ORTIS poszukuje kandydatów na różne stanowiska http://www.ortis.com.pl/pl/kariera. @hurtownik - G. rozumiem, że skoro jesteś zadowolony ze współpracy z tą firmą to też mógłbyś polecić ją jako pracodawcę?

hurtownik - G.

"Dostawco" - współpracuję z Drukarnią Ortis. Mojej firmie płacą na czas. Boisz się ujawnić - to znaczy, że chyba dalej z Nimi współpracujesz i robisz interes. Nie fair. Współpracuję z Nimi, towar dojeżdża na czas, reklamacji mam od nich zero. Sprzedaję mat.poligraficzne, robię spedycję, bez problemów.

Klient

Bardzo slaba Pani mnie dzis obslugiwala. Spojrzalem na forum zeby sie dowiedziec do jakiej klasy firmy zadzwonilem. Z wielka niechecia odpowiadala na moje pytania. Nie polecam, choc nic nie wydrukowalem. Wazna dla mnie jest cena, ale normalna rozmowa tez. Polecam Quad.

Nick
@Klient 01.02.2017 21:35

Płacą Wam za te wszystkie komentarze czy o co chodzi??? :):):):) wyglada jakby pisała jedna i ta sama osoba :D pozdrawiam cały Ortis :)

Forling
@Nick 12.02.2017 22:40

Pracowalem w tej firmie na poczatku bylo ok wyplaty premie nawet od pana M.G ale potem sie sypalo. Do pracy przyjezdzasz a tu odsylaja do domu brak zlecen a jak byly to druk przekierowywano do innej drukarni bo firma nie miala kasy na biezace naprawy maszyn. Maszynisci robili cuda by druk wyszedl jak najlepiej. Pozdrawiam K.A

Pracownik produkcyjny
@Forling 18.02.2017 21:13

Co ty za bzdury piszesz. Wypłaty są na czas nawet placą wczesniej. Maszyny naprawiają caly czas. Zlecen też dużo. Może dla ciebie zatrzymał się czas z lat2012 i 2013

Klient

Potwierdzam

Pracujący

Ortis to normalna firma. Takich firm to już dzisiaj mało.

Pracownica Ortisu

Teraz w Ortisie jest w pożądku. Najwarzniejsze że wypłaty mamy na czas. Szefowa finansowa napracowała się, to dobra kobieta zawsze równa. żeby tylko była ta praca

Zainteresowany
@Pracownica Ortisu 09.11.2016 20:25

... w porządku jeśli już ;) Drukarnia żyje tylko i wyłącznie dzięki sprzedaży i nowym klientom. Bez tego Ortisu dziś by już nie było.

Zainteresowany bardziej
@Zainteresowany 12.01.2017 15:51

@Zainteresowany - Ty nie rozbawiaj ludzi. 80% to starzy Klienci. No chyba, że siebie chcesz docenić... Drukarni nie byłoby gdyby nie ludzie pracujący na produkcji.... sam sobie wydrukujesz?

Do zainteresowanego bardziej ...tego najważniejsze
@Zainteresowany bardziej 17.01.2017 16:44

Tak? To gdzie było te 80% dwa czy trzy lata temu kiedy drukarnia oglaszala upadłość? Skoro jak twierdzisz to sami "starzy"... Żyj dalej w przekonaniu, ze to 'Ty' jesteś najważniejszy/a, dobrze, że inni wiedza co mają robić i ciężko na to pracują żeby Ortis był dziś w tym miejscu, w którym jest.

hjkj

@ była pracownica - skoro takyjątkowe miejsce to - jak wnosze po nicku czemu jestes byłą pracownicą? I cze3mu ma przetrwać, to sugerujesz ze jest tam teraz słabo - czy ja źle zrozumiałam ? proisze o info

była pracownica

Ortis to wyjątkowe miejsce jeżeli chodzi o atmosferę pracy. Mam nadzieję że firma przetrwa, zasługują na to.

klient

Jako klient, który powrócił do Ortisu po latach mogę napisać, że ta drukarnia przeszła obecnie na jakiś calkiem inny level. Wszystko na czas, w super jakości, kontakt idealny. Nastawieni na maxa na klienta, normalnie czułem sie jakby tylko moją pracę drukowali;) Po przyjeżdżie do Wrocławia jeszcze lepsze wrażenie, ludzie przemili, każdy pomocny. Produkcja full całą dobę. Jestem naprawdę pod wrażeniem. Polecam Ortis każdemu!!

Klient

Firma w porządku. Niedawno zleciłem druk. Wykonane na czas, jakość bardzo dobra. Przede wszystkim miła i elastyczna obsługa. Życzę Drukarni po tym wszystkim co przeszła wszystkiego najlepszego.

Klient

Obsługa bardzo dobra, elastyczna. Dlatego jestem klientem Drukarni. Gosciłem w Drukarni, ludzie skromni ale b. mili.

d.k.

Jedna z lepszych drukarni rolowych w Polsce. Przemiła obsługa, wysoka jakość. Polecam!

Pracownik

Co za bzdury opowiadasz. Jak nie podoba się to nikt Cie nie trzyma.Uważam, że jest lepiej jak napisal obiektywny. Przede wszystkim wypłaty na czas. Oby udało się i firma wyszła na prostą.

gośc

tylko pracowników traktuje się jak szmaty i na złość się im robi ...

obiektywny

Firma stanęła na nogi. Dużo nowych zleceń, wszystko w terminach. Naprawde zaczyna dobrze sie tu pracować. Polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Zapomnij o pracy zgodnie z Kodeksem Pracy w tej firmie. Zdarzają się zmiany i 16 godzinne, albo idziesz na 12 godzin do pracy, a potem masz 8 godzin przerwy i na kolejne 12 godzin każą przyjść. Grafik układa kierownik jak chce. Ty masz się dostosować.

gość

Inspekcja była ,ale jak się zwalnia ludzi z pracy bez uzasadnionej przyczyny to i inspekcja będzie .Mobbing był jest i będzie ,jak np odmówisz przyjścia do pracy na drugą zmianę po 12 godzinach nocki to usłyszysz parę głupich tekstów od kierownika ,to jeden z przykładów ,a jest tego więcej

Pracownik

Zgadzam się z olkiem, Jak komus źle to trzeba szukać innej pracy. A jesli to konkurencja to powinno byc im wstyd. Drukarnia ortis nigdy nie mówiła i nie mówi źle o konkurencji. Nie róbcie nam pod górkę.

P.P.
@Pracownik 16.03.2015 13:55

Zaprzeczysz, że Inspekcja Pracy była w Ortisie?

anonim

(usunięte przez administratora)

P.P.

To życzę powodzenia. Nikt nie przyzna się wprost, że właśnie za mobbing mają na głowie Państwową Inspekcję Pracy, Okręgowy Inspektorat we Wrocławiu, nie uważasz? Nie jest to nic czym można by mówić potencjalnemu nowemu pracownikowi. :)

Zostaw opinię o Drukarnia ORTIS Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia ORTIS Sp. z o.o.