DRUKARNIA ORTIS SP. Z O.O.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 77 ocen.

Opinie o DRUKARNIA ORTIS SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUKARNIA ORTIS SP. Z O.O.

Karolina

Z tego co widzę klienci są jak najbardziej zadowoleni z usług DRUKARNI ORTIS SP. Z O.O., ale widzę jakieś nieporozumienie odnośnie pracy w tym miejscu. Zatem jak jest z tym zarządem i rotacją pracowników? Sprzeczne są opinie, a ważne, żeby na forum były prawdziwe opinie, dlatego czy mogę prosić, by jeszcze jeden pracownik się wypowiedział na temat pracy tam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracujący

Jeżeli tak źle w firmie to po co tam siedzisz. Ja pracuję i jestem zadowolony. Takiego zarządu to pozazdrościć tylko. W innej firmie to nawet nie możesz wejsc do zarządu a tu ciągle drzwi otwarte dla wszystkich. Nie wiedzę dna w tej firmie tylko wzrost ku górze.

Karol
@Pracujący 08.11.2017 23:28
Jeżeli tak źle w firmie to po co tam siedzisz. Ja pracuję i jestem zadowolony. Takiego zarządu to pozazdrościć tylko. W innej f...

Co się dziwisz że jest rotacja. W innych firmach tak samo albo gorzej. Ja też pracuję w zakładzie poligraficznym i bez przerwy zmiany, To nie źle w firmie to 500+

Stały klient

Jestem klientem Drukarni Ortis od kilku lat. Obserwowałem jak trudno było podnieść się Drukarni kiedy przeżywali trudny czas. Poradzili sobie i jest coraz lepiej. Życzę Drukarni wszystkiego co najlepsze.

Klient drukarni Ortis

Drukarnia godna polecenia. Terminowo na czas, jakościowo bardzo dobrze. Cała produkcja bez zastrzeżeń. Do tego świetna obsługa ze strony handlowca. Polecam p.paule J. Jako klient bardzo polecam druk w Ortis.

Karolina

@Produkcyjny widzę, że jesteś zadowolony z pracy. Powiedziałbyś jakie według Ciebie są zalety pracy w firmie DRUKARNIA ORTIS SP. Z O.O.? Aktualnie jest prowadzona również rekrutacja na rożne stanowiska. Czy z własnego doświadczenia doradziłbyś osobom starającym się o stanowisko produkcyjnego? Jak zachować się na rekrutacji?. Myślę, że znajdą się zainteresowani właśnie takimi informacjami i będą Ci wdzięczni.

Produkcyjny

Praca ok. Duzo roboty maja. Jeśli ktoś myśli, ze gdzies indziej jest lzej to się myli. Pracowałem na produkcji u koreaczykow, w polskich firmach, czysty reżim, kontrola co do sekundy. Tutaj jest chociaż normalnie. A że pracy sporo, to dobrze. Komuś nie pasuje-idz na linie prod. zobaczysz co tam jest.

Karolina

DRUKARNIA ORTIS poszukuje kandydatów na różne stanowiska http://www.ortis.com.pl/pl/kariera. @hurtownik - G. rozumiem, że skoro jesteś zadowolony ze współpracy z tą firmą to też mógłbyś polecić ją jako pracodawcę?

hurtownik - G.

"Dostawco" - współpracuję z Drukarnią Ortis. Mojej firmie płacą na czas. Boisz się ujawnić - to znaczy, że chyba dalej z Nimi współpracujesz i robisz interes. Nie fair. Współpracuję z Nimi, towar dojeżdża na czas, reklamacji mam od nich zero. Sprzedaję mat.poligraficzne, robię spedycję, bez problemów.

Klient

Bardzo slaba Pani mnie dzis obslugiwala. Spojrzalem na forum zeby sie dowiedziec do jakiej klasy firmy zadzwonilem. Z wielka niechecia odpowiadala na moje pytania. Nie polecam, choc nic nie wydrukowalem. Wazna dla mnie jest cena, ale normalna rozmowa tez. Polecam Quad.

Forling
@Nick 12.02.2017 22:40
Płacą Wam za te wszystkie komentarze czy o co chodzi??? :):):):) wyglada jakby pisała jedna i ta sama osoba :D pozdrawiam cały...

Pracowalem w tej firmie na poczatku bylo ok wyplaty premie nawet od pana M.G ale potem sie sypalo. Do pracy przyjezdzasz a tu odsylaja do domu brak zlecen a jak byly to druk przekierowywano do innej drukarni bo firma nie miala kasy na biezace naprawy maszyn. Maszynisci robili cuda by druk wyszedl jak najlepiej. Pozdrawiam K.A

Pracownik produkcyjny
@Forling 18.02.2017 21:13
Pracowalem w tej firmie na poczatku bylo ok wyplaty premie nawet od pana M.G ale potem sie sypalo. Do pracy przyjezdzasz a tu o...

Co ty za bzdury piszesz. Wypłaty są na czas nawet placą wczesniej. Maszyny naprawiają caly czas. Zlecen też dużo. Może dla ciebie zatrzymał się czas z lat2012 i 2013

Klient

Potwierdzam

Pracujący

Ortis to normalna firma. Takich firm to już dzisiaj mało.

Pracownica Ortisu

Teraz w Ortisie jest w pożądku. Najwarzniejsze że wypłaty mamy na czas. Szefowa finansowa napracowała się, to dobra kobieta zawsze równa. żeby tylko była ta praca

Zainteresowany bardziej
@Zainteresowany 12.01.2017 15:51
... w porządku jeśli już ;) Drukarnia żyje tylko i wyłącznie dzięki sprzedaży i nowym klientom. Bez tego Ortisu dziś by już ni...

@Zainteresowany - Ty nie rozbawiaj ludzi. 80% to starzy Klienci. No chyba, że siebie chcesz docenić... Drukarni nie byłoby gdyby nie ludzie pracujący na produkcji.... sam sobie wydrukujesz?

Do zainteresowanego bardziej ...tego najważniejsze
@Zainteresowany bardziej 17.01.2017 16:44
@Zainteresowany - Ty nie rozbawiaj ludzi. 80% to starzy Klienci. No chyba, że siebie chcesz docenić... Drukarni nie byłoby gdyb...

Tak? To gdzie było te 80% dwa czy trzy lata temu kiedy drukarnia oglaszala upadłość? Skoro jak twierdzisz to sami "starzy"... Żyj dalej w przekonaniu, ze to 'Ty' jesteś najważniejszy/a, dobrze, że inni wiedza co mają robić i ciężko na to pracują żeby Ortis był dziś w tym miejscu, w którym jest.

hjkj

@ była pracownica - skoro takyjątkowe miejsce to - jak wnosze po nicku czemu jestes byłą pracownicą? I cze3mu ma przetrwać, to sugerujesz ze jest tam teraz słabo - czy ja źle zrozumiałam ? proisze o info

była pracownica

Ortis to wyjątkowe miejsce jeżeli chodzi o atmosferę pracy. Mam nadzieję że firma przetrwa, zasługują na to.

klient

Jako klient, który powrócił do Ortisu po latach mogę napisać, że ta drukarnia przeszła obecnie na jakiś calkiem inny level. Wszystko na czas, w super jakości, kontakt idealny. Nastawieni na maxa na klienta, normalnie czułem sie jakby tylko moją pracę drukowali;) Po przyjeżdżie do Wrocławia jeszcze lepsze wrażenie, ludzie przemili, każdy pomocny. Produkcja full całą dobę. Jestem naprawdę pod wrażeniem. Polecam Ortis każdemu!!

Klient

Firma w porządku. Niedawno zleciłem druk. Wykonane na czas, jakość bardzo dobra. Przede wszystkim miła i elastyczna obsługa. Życzę Drukarni po tym wszystkim co przeszła wszystkiego najlepszego.

...

Nie szanujecie pracowników... niszczyecie ich i doprowadzacie do śmierci.

Klient

Obsługa bardzo dobra, elastyczna. Dlatego jestem klientem Drukarni. Gosciłem w Drukarni, ludzie skromni ale b. mili.

d.k.

Jedna z lepszych drukarni rolowych w Polsce. Przemiła obsługa, wysoka jakość. Polecam!

Pracownik

Co za bzdury opowiadasz. Jak nie podoba się to nikt Cie nie trzyma.Uważam, że jest lepiej jak napisal obiektywny. Przede wszystkim wypłaty na czas. Oby udało się i firma wyszła na prostą.

gośc

tylko pracowników traktuje się jak szmaty i na złość się im robi ...

obiektywny

Firma stanęła na nogi. Dużo nowych zleceń, wszystko w terminach. Naprawde zaczyna dobrze sie tu pracować. Polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Zapomnij o pracy zgodnie z Kodeksem Pracy w tej firmie. Zdarzają się zmiany i 16 godzinne, albo idziesz na 12 godzin do pracy, a potem masz 8 godzin przerwy i na kolejne 12 godzin każą przyjść. Grafik układa kierownik jak chce. Ty masz się dostosować.

gość

Inspekcja była ,ale jak się zwalnia ludzi z pracy bez uzasadnionej przyczyny to i inspekcja będzie .Mobbing był jest i będzie ,jak np odmówisz przyjścia do pracy na drugą zmianę po 12 godzinach nocki to usłyszysz parę głupich tekstów od kierownika ,to jeden z przykładów ,a jest tego więcej

Pracownik

Zgadzam się z olkiem, Jak komus źle to trzeba szukać innej pracy. A jesli to konkurencja to powinno byc im wstyd. Drukarnia ortis nigdy nie mówiła i nie mówi źle o konkurencji. Nie róbcie nam pod górkę.

P.P.
@Pracownik 16.03.2015 13:55
Zgadzam się z olkiem, Jak komus źle to trzeba szukać innej pracy. A jesli to konkurencja to powinno byc im wstyd. Drukarnia ort...

Zaprzeczysz, że Inspekcja Pracy była w Ortisie?

anonim

(usunięte przez administratora)

P.P.

To życzę powodzenia. Nikt nie przyzna się wprost, że właśnie za mobbing mają na głowie Państwową Inspekcję Pracy, Okręgowy Inspektorat we Wrocławiu, nie uważasz? Nie jest to nic czym można by mówić potencjalnemu nowemu pracownikowi. :)

dostawca

Drogi Dobry, mało znasz się na biznesie. Opinię wyrażasz z czystej zazdrości. Prowadzę firmę, cały czas w biznesie i niestety większość czasu spędzam w niej. Dzięki temu odnoszę sukces. W Drukarni byłem kilka razy, współpracuję.Zawsze jestem mile przyjęty przez kadrę kierowniczą. Mam nadzieję, żetej firmie uda się przetrwać, wyjść na prostą i tego życzę.

dola
@dostawca 15.02.2015 08:28
Drogi Dobry, mało znasz się na biznesie. Opinię wyrażasz z czystej zazdrości. Prowadzę firmę, cały czas w biznesie i niestety w...

no wyjśc na prostą kosztem pracowników,,,,pewno dla klientów zawsze byli mili i otwarci,,ale stracili najlepszych klientów gdy zniknęła drukarnia z Bydgoszczy,,,ale to jest skutek braku fachowców i słaba pozycja na rynku to za krzywdę jaka została wyrządzona oddanym pracownikom......

P.P.

W tej firmie pracują tylko ludzie zdesperowani i nie mający innej pracy. Mobbing na porządku dziennym, marna płaca, dziwne propozycje, by oddawać część swojej pensji na rzecz premii dla kierownika. Nie polecam tej firmy.

Dobry

Droga Igo i Pracowniku Produkcji: jeśli miarą jakości pracy jest dla Was długie siedzenie w firmie to gratuluje bystrości i życzę powodzenia w prowadzeniu biznesu! :)

iga

I jeszcze dziewczyna siedzaca z nia. walczcie! dziekujemy!

iga

Zgadzam się z przedmówcą, w drukarni jest osoba niezastąpiona, która większość swojego życia spędza w firmie i żeby nie ona to nie wiem czy drukarnia jeszcze by istniała. Chodzi o Panią(usunięte przez administratora)

pracownik produkcji

Trzeba bardzo pochwalic Pania G.Kl. Kobieta oddaje cale zycie firmie, jest tam wiecznie. Jest niezastapiona. Walcza tam na gorze ile sie da, trzeba choc raz podziekowac.

Pracownik

Malo zlaecen, duzo bubli. Ludzie nie kompetentni na kierowniczych stanowiskach.

P.P.

No wlasnie nie ma dalej wyplat. a juz dwa dni po czasie.

JA

Gdzie moja wypłata? Nie ma żadnych poślizgów?

Pracownik

Owszem, teraz nie ma poślizgu, bo musza na czas płacic ale były nawet i tydzień - dwa. Pod tym względem teraz jest OK.ale nie zarobisz tu kokosow. Najniższa krajowa.

Obserwator

Nie ma żadnych poślizgów w wypłatach. Z tego co słyszałem to też przyjmują do pracy

iga

Pracowałam w tej firmie jakiś czas temu i muszę stwierdzić, że atmosfera w firmie była bardzo dobra. Owszem pieniądze małe i często z poślizgami, ale zawsze były. Mam nadzieję, że Ortis wyjdzie na prostą i tego Wam życzę.

Obserwator

Firma podnosi się. Pozwólcie jej żyć i działać. Osty wytępione. Ci co pozostali i pracują to uczciwi pracownicy.

Pracownik

Nie polecam. Nie opłaca się. Wielu z nas tu pracuje, bo wiadomo jak jest na rynku pracy. Kokosów tu nie zarobisz, najniższą krajowa to tak a i to będą próbować okrajać byle nie płacić za dużo.

pracownik

niewaznekto - taki cwaniaczek z ciebie, to sie podpisz. twoj nick mowi sam za siebie, jestes naprawde niewazny!

Obserwator

Z takich pracowników jak powyższa osoba (nieważne kto)Ortis powinien być dumny. To tylko nieroby żle piszą. A jak im źle to droga wolna nikt ich nie trzyma.Niech idą i nigdy nie wracają.

nieważnekto

ta firma jeszcze żyje tylko dzięki kilku osobom, przepraszam ze imiennie ale taka jest prawda - (usunięte przez administratora) oraz pracownicy produkcji reszta do natychmiastowego zwolnienia gdyż to jedyna szansa aby uratować firmę, zminimalizować koszty a przede wszystkim straty (!) oraz stworzyć i konsekwentnie zrealizować plan naprawczy. spodziewam sie teraz niewybrednych komentarzy od "anonimowych" "byłych" "obecnych" i tym podobnych "darmozjadów"- jak to ich obrazowo określił jeden z komentujących ale niech piszą co chcą i tak nie zmienią faktu, że darmozjadami są i powodują tylko i wyłącznie szkody i straty w firmie. Osoby w/w są w stanie stworzyć prężny zespół "ratowniczy" ponieważ znają się na swojej robocie i tyle w temacie :) mnie to już nie dotyczy (...) ale Grupie Naprawczej kibicuję i kibicować będę, powodzenia ludzie i nie poddawajcie sie :)

one of them

Staramy sie. Dziekujemy.

dostawca

W końcu w Druakrni Ortis jest tak jak nigdzie. Płacą w terminie za dostawy.Życzę tej firmie po tych wszystkich trudnościach powodzenia. Na pewno uda się, zasługują na to.

on

Pan P nie ma zdolnosci pracy z ludzmi.Cos mu sie pomieszalo, tylko niech pan P pamieta bez ludzi mic nie zrobi. sam stanie na kolbusie i przy szyciu? Problem tej drukarni to pan P. Dobry zarzadca intro jest niezbedny. Intro pracuje teraz tak wolno jak chodzi ten pan.... co ta drukarnia ma ze sami powolni emeryci..

Xoy.

Chcecie znać prawdę o firmie?? Pracowałem tam jakiś czas. Większość maszyn pamięta jeszcze czasy stalina. Te nowsze są zaniedbywane. Przegląd techniczny to farsa ( wyczyszczenie ze śmieci). Brak części zamiennych. Dla przykładu GOS 600 ulega awarii i potrzebna jest wizyta serwisu to on się nie zjawi bo nadal nie zapłacono za poprzednią wizytę. Papier ściągany z Białorusi albo nikt nie wie skąd bo w normalnych firmach maja tyle długów że nie sprzedają im. Maszyniści naprawiają usterki na papier ścierny by ta brała papier. Wypłaty są w raz w miesiącu ale nigdy nie wiesz czy to będzie 10 czy 31. Często jest tak ze są po 20. Zatrudniają osoby niepełnosprawne ale wymagają od nich takiej samej pracy jak od pełnosprawnych, po jakimś czasie podsuwają papier iż ta osoba niepełnosprawna prosi Drukarnie Ortis od nadgodziny dając jej do zrozumienia ze albo to podpisze albo Ja zwolnią. Jednocześnie zaznaczają ze jak nie będziesz miał/a siły na 12 h dziennie i powiesz to to nie będzie problemu. To jednak jest kłamstwem, jak już podpiszesz papierek to jak tylko uda im się załapać klientów i będzie dużo pracy to będą pracować 12/24 7/7 a jak tylko odezwą się ze nie mają siły na 12 h pracy to usłyszą że przecież podpisałeś papierek. Kierownictwo za moich czasów a szczególnie Pan Piotr P traktował pracowników jak bydło. Myślę że więcej nie trzeba mówić Pozdrawiam

pracownik
@Xoy. 21.09.2014 12:21
Chcecie znać prawdę o firmie?? Pracowałem tam jakiś czas. Większość maszyn pamięta jeszcze czasy stalina. Te nowsze są zanied...

W pełni się zgadzam. Sam byłem świadkiem rozmowy Pana (usunięte przez administratora)z jednym z pracowników który chciał w sobotę pracować od 6 do 14 a nie od 6 do 18 bo miał kogoś tam odwiedziny z bardzo daleka. I co usłyszał ?? Albo przyjdziesz na 12 h albo nie przychodź wcale, bo na 8 h to ty mi nie jesteś potrzebny. I tak własnie się traktuje ludzi którzy rzekomo proszą firmę o na godziny. Co jednak jest najśmieszniejsze owej soboty pracowaliśmy jednak po 8 h a nie 12 :)

ktoś

człowieku o jakim skraju bankructwa ty piszesz----w Bydgoszczy dobrze sie działo,,,,a że budynek był wielki,opłaty duże ale nie dochodziło do takich sytuacji jak obecnie sa we Wrocławiu.Przeprowadzka,jej koszty doprowadziły do ogromnych strat finansowych,,ale gdzie sie podziała kasa za sprzedaż terenów po drukarni w Bydgoszczy? o to jest pytanie.hmmmmm,ale ludzie zostali na bruku i nikogo to nie obchodziło.

on

Ty napewno jestes maszynisto kompetentny. wynocha jak nie pasuje, idz sprzatac ulice. I zanim bedziesz oceniac - wyrob sobie wlasne zdanie, zamiast je powtarzac po kims. Firma sie stara, juz w Bydgoszczy ledwo przedla. Teraz przynajmniej ktos mial odwage przyznac ze nie jest ok od dziesiecioleci ciagnac dlugi i oglosil upadlosc ukladowa. Trzy razy w Bydgoszczy firma byla na skraju bankructwa, do Wroclawia weszla juz zadluzona. troche powagi ludzie!

maszynista

Ludzie przecież to wydmuszka a nie firma. Patrzą tylko jak narobić długów a potem wymiksować sie z płatności. Zarzad to jakis koszmar , nikt nie jest kompetentny. Dajcie sobie spokój. Zarówno nowi ludzie bo szkoda waszego czasu jak tez klientow bo nie warto ufac tej firmie.

Zostaw opinię o DRUKARNIA ORTIS SP. Z O.O. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUKARNIA ORTIS SP. Z O.O.