Homanit Polska Sp. k.

• Trzebiele
  • Daszewo
  • Lulewice

3. Opinie o pracodawcach Karlino
  5. Opinie o Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o Homanit Polska Sp. k. Karlino

Nie przegap nowości o Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.!

Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.

21.07.2021 14:10

Robokop

26.07.2026 11:42

Myślę, że tak de facto w każdej pracy znalazłby się jakiś minus, ale takie czepianie się niewiadomo czego pogarsza i stosunek do pracy i zmniejsza chęci, nie rozumiem serio.

FaktycznieTak

23.07.2026 13:19

czy ktoś z was wie przez jaką stronke najlepiej aplikować ?

naciągacz

24.07.2026 00:01

Jeśli chodzi o stronę do aplikowania, to najlepiej trzymać się oficjalnej witryny firmy, bo tam zawsze jest najaktualniejsza oferta i mniej ryzyka natrafienia na fałszywe ogłoszenia. Sporo osób właśnie tam wysyła zgłoszenia i ma to większą skuteczność.

Żaro

24.07.2026 15:41

Sprawdź oficjalną stronę firmy, bo tam zwykle jest najbardziej aktualne info i bezpośredni link do aplikacji. Ale jeśli znajdziesz na jakim portalu z ogłoszeniami to tez wyślij, chyba nie zaszkodzi jak się zgłosisz tu i tu - może prędzej cie wezmą pod uwagę hehe :D
    Smok wawelski

15.07.2026 16:05

Moim zdaniem praca bardzo fajna, jestem zadowolony. Zarobki są na dobrym poziomie, grafik też spoko na tyle żeby sobie wolne dni można było fajnie rozplanować.
    Avek

16.07.2026 09:49

Doceniam również dobrze ułożony grafik, bo naprawdę potrafi zrobic różnicę w codziennym życiu. Każde miejsce ma swoje plusy i minusy, ale kiedy można zaplanować wolne tak jak chce się człowiek, to już spora zaleta.
    Aktualnie

16.07.2026 20:25

Grafik na zmianach w lakierni naprawdę pozwala zaplanować trochę czasu dla siebie. W tym dziale, gdzie pracowałem chwilę, fajnie to działało i dalo oddech między kolejnymi tygodniami pracy.
    Meso

25.06.2026 13:15

Czy istnieje tutaj coś takiego jak program poleceń pracowniczych?
    Senko

25.06.2026 19:40

Program poleceń rzeczywiście działa i jest wypłacany na czas znam ludzi którzy skorzystali i nie narzekają widziałem też że w regulaminie jasno jest napisane jakie warunki trzeba spełnić żeby dostać nagrodę ale są osoby które o tym zapominają albo nie czytają dokładnie
    Devis

22.06.2026 21:46

czy jak nie ma ofert to można podrzucić cvke do siedziby czy jest to wgl mile widziane?
    dimmorning

23.06.2026 10:15

Spróbuj zostawić CV w siedzibie nawet jeśli nie ma aktualnych ofert,często się przydaje jak ktoś szuka ludzi spontanicznie. To pokazuje zaangażowanie i może wyróżnić cię spośród innych kandydatów. W branży takie podejście jest raczej na plus
    Rozpływ

23.06.2026 19:08

Troche zaskoczyło mnie, że niektórzy podchodzą do tego jak do natręctwa,bo u mnie podrzucenie CV w siedzibie zawsze było odebrane na plus i czasem skutkowało szybkim zaproszeniem na rozmowę. Na pewno nie zaszkodzi spróbować. Szansa

18.06.2026 23:58

Jest jakiś określony profil kandydata w który trzeba się wstrzelić?
    Softtwilight

19.06.2026 16:25

Co do profilu kandydata to raczej liczy sie nastawienie na pracę zmianową i gotowość do zadań, bo sama robota nie jest skomplikowana (przynajmniej u mnie tak było). Reszta bardziej zależy od tego, jak szybko ktoś się wdrozy
    Viper

20.06.2026 00:34

po co tak sobie utrudniać i dodawać stres niepotrzebnie, jak wyślesz cv to się okaże czy jest okej

30.05.2026 20:42

Bardzo dziwna polityka wewnętrza firmy. Jak zatrudnisz się po szkole wyższej na najniższym szczeblu to tam zostaniesz na wiele lat, chyba, że masz wujka wyżej. Polecenia będziesz wykonywał zadane przez osoby po szkole max średniej. Pracodawca 4+ Zarządzanie 1+

29.05.2026 00:03

...no i zaczęły się przestoje, podobno będą zwalniać (redukować ilość pracowników), a chciałam szukać tam zatrudnienia, szkoda.
    rozbiel

21.05.2026 08:55

Cała rekrutacja stacjonarnie przebiega? Niektórzy robią pierwsze etapy online, więc pytam z ciekawości. Jak to wygląda tutaj?
    Zadrzew

22.05.2026 04:43

Zazwyczaj rzeczywiście rekrutacje na miejscu to częsta praktyka, ale czasem można trafić też na etap online, szczególnie w początkowej fazie. Może warto zapytać bezpośrednio dział HR, żeby mieć pewność jak to wygląda u nich teraz.
    rozsnuj

18.05.2026 14:52

Słyszałem o tej firmie wiele i przyznam, że były to raczej spoko opinie. Jak uważacie?
    przedsen

19.05.2026 17:26

Sporo osób faktycznie mówi o tej firmie dobrze, szczególnie za benefity i podejście do pracowników. Z drugiej strony warto zwrócić uwagę na specyfikę pracy zmianowej i warunki fizyczne, bo to moze nie każdemu odpowiadać. Warto przemyśleć, czy taki tryb pasuje do twojego stylu życia.
    lawinek

20.05.2026 01:59

Spoko opinie faktycznie pojawiają się częściej niż negatywy, zwłaszcza jeśli porównać to do innych firm w branży. W ciągu ostatnich lat widać poprawę np. w zakresie benefitów i organizacji pracy zmianowej, co dla wielu ma znaczenie. Zawsze jednak warto pamiętać o specyfice samej pracy i warunkach fizycznych
    Meadowrise

14.05.2026 13:48

Czy dzwoniąc do kadr mam szansę uzyskać jakiekolwiek informacje o rekrutacjach, czy lepiej czekać na oferty i tam wysyłać CV? Nie chcę być natrętny, ale z drugiej strony szkoda siedzieć bez informacji. Jak to wygląda z doświadczenia?
    Cienistko

18.05.2026 06:43

Dzwoniąc do kadr można czasem trafić na sensowną odpowiedź, choć często to bardziej loteria. Wysyłanie CV pod ogłoszenie daje przynajmniej pewność, że jesteś w bazie i potem może się coś ruszy, bez nerwowego czekania na telefon z ich strony
    Zenith

18.05.2026 06:50

Dla mnie lepiej trzymac rękę na pulsie i wysyłać CV pod konkretne oferty, bo telefon do kadr często nie daje duzo konkretów. Rzeczywiście szkoda czasu na czekanie bez żadnych informacji, więc aktywność to klucz
    Ember

11.05.2026 12:44

Ile zazwyczaj przysługuje przerwy???
    MinimalnyKomentarz

13.05.2026 06:43

przerwy faktycznie są standardowe, ale czasem przy cięższych zmianach można liczyć na chwilę oddechu więcej... zwłaszcza jak warunki potrafią dac się we znaki. U mnie przynajmniej zawsze pilnowali, żeby nie było z tym problemu.
    Softdawn

13.05.2026 09:11

Weź pod uwagę, że przy pracy zmianowej te standardowe przerwy 15 minut na 4 godziny są najczęściej respektowane. U mnie tez raczej nie spotkałem się z czymś dłuższym, choć zawsze jest szansa na krótkie oddechy, gdy warunki są trudniejsze
    VANTAGE

08.05.2026 06:27

Pracuję tu od 4 miesiecy,w porownaniu z poprzednią firmą... Jest o niebo lepiej:D Plus dla pracodawcy za spoko warunki
    wonny

11.05.2026 06:35

Spoko warunki to na pewno ważny plus, szczególnie przy pracy zmianowej, bo to potrafi naprawde podnieść komfort. U mnie obiady za złotówkę też robią robotę, zwłaszcza gdy zmiany dają w kość.
    strużek

11.05.2026 06:41

Dla mnie ta zmiana na lepsze naprawdę widoczna była dzięki tym dodatkom socjalnym i temu,że przynajmniej obiady są tanie. W takich warunkach łatwiej się skupić i mniej narzekać w ciągu dnia
    świtowo

20.04.2026 15:33

Na czym tak właściwie dokładnie polega wasza praca, co trzeba umieć, żeby mieć szansę na zatrudnienie? Nie chcę wysyłać CV w ciemno. Może ktoś opowie, jak wygląda dzień pracy i jakie są główne obowiązki.
    przymglon

21.04.2026 08:34

Zajmujesz się prostymi rzeczami jak malowanie czy pakowanie... nie ma tam wyższej filozofii.
    Lowlumen

21.04.2026 15:33

Praca jest nudna i powtarzalna
    półświt

15.04.2026 15:15

Jak atmosfera w zespole? Ludzie się dogadują? Wiadomo, to zawsze najważniejsze. Fajny klimat w pracy potrafi zdziałać cuda.
    ZDalekaPatrzę

20.04.2026 12:13

Nieźle, można się dogadać. A jak nowi się wpasowują?
    wąwóz

13.04.2026 14:12

Gdzie znajdę maila do rekrutacji? Bo na stronie trochę się gubię między zakładkami. Może ktoś ma pod ręką?
    Zgaszenie

13.04.2026 07:50

Dosyć szybko się tutaj awansuje, jeśli się człowiek postara, czy nie ma co liczyć? Zastanawiam się, czy faktycznie widać ścieżkę rozwoju, czy to raczej teoria z ogłoszenia. W poprzedniej firmie "możliwość awansu" znaczyła tyle co nic aa
    wiatr

09.04.2026 08:29

Polecam to miejsce pracy. Sam miałem obawy na początku, ale szybko się przekonałem. Naprawdę dobra ekipa i fajny klimat.
    SłówKilka

10.04.2026 08:26

Dobre warunki, ale duszno. praca na zmianach.

06.04.2026 16:28

Zasrebro

07.04.2026 08:34

Coraz więcej obietnic, coraz mniej realiów. A jakie tam są prawdziwe opcje?
    półplanet

20.03.2026 08:48

W poprzedniej firmie nie udało mi się przetrzymać zbyt długo. Mam nadzieje , że tu będzie inaczej. Widzę , ze kilka osób jest niezadowolonych z pracy tutaj, ale to dobrze, bo widać , że jest rozróżnienie na lepszych i gorszych i doceniają tych lepiej pracujących.
    BezNadęcia

23.03.2026 08:31

no jasne, każdy ma inne doświadczenia i pewnie zależy od ekipy. ale jak się zorganizujesz, to powinno być kuzwa ok

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Homanit Polska Sp. k.?

Kontakt - Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.

Kołobrzeska 17-19 78-230 Karlino

KRS:0000222036

ogień

18.03.2026 09:16

Na jakie pytanie przygotować się w przypadku rozmowy o pracę?
    szron

18.03.2026 19:59

myślę, że warto przemyśleć pytania o wynagrodzenie i godziny pracy. jak będziecie gadać to mogą podpytać o twoje oczekiwania.
    Starwoven

11.03.2026 12:23

praca dość spokojna i przyjemna na codzień, ogólnie nie narzekam
    mglisto

12.03.2026 12:41

zgadzam się, na codzień jest spoko, a pewnie to co niektórym przeszkadza, innym nie. ja tam narzekać nie mogę.
    Rozsypko

12.03.2026 14:28

dobrze wiedzieć, że praca jest spokojna. a jak z atmosferą w zespole? czy są jakieś zgrzyty?
    Cieplik

09.03.2026 11:17

Na nieokreślony można liczyć po dwóch latach czy wcześniej? Bo wiadomo, każdy chce mieć pewność zatrudnienia. Jak to wyglądało u was w praktyce?
    zamglona

10.03.2026 08:13

czyli lepiej się nastawić na pełny wymiar? a wiadomo, jak to w praktyce wyglada z tym zatrudnieniem
    Cienio

11.03.2026 09:36

z tego co widzę, to naprawdę można liczyć na umowę na czas nieokreślony po dwóch latach. niektórzy dostają ją nawet wcześniej, ale to różnie bywa.
    zawilgoc

05.03.2026 10:12

Jest szansa na nawiązanie jakiś znajomości? Nie ukrywam, że lubię jak w pracy da się też pogadać po ludzku. Nie samą robotą człowiek żyje aa
    przymrokek

06.03.2026 09:40

da się złapać fajne relacje, czasem pogadamy przy obiedzie. w sumie atmosfera jest dość luzacka.
    lawinek

03.03.2026 09:08

Nie szukacie kogoś do prowadzenia waszej strony internetowej? Nieskromnie powiem, że znam się na tym. Dajcie znać.
    starlingo

26.02.2026 08:45

Ja pracowałem dla firmy przez 4 lata. Teraz mam coś swojego. Powiem tak, te 4 lata to była szkoła życia bo nie powiem że było łatwo. Z drugiej strony teraz na swoim czuje się dużo bardziej pewnie i naprawdę z perspektywy tych lat doceniam to doświadczenie.
    przysłonięcie

27.02.2026 10:22

no to masz już swoje doświadczenie, a to ważne. jeśli dobrze to wykorzystasz, to na pewno będzie z tego korzyść
    przyświt

27.02.2026 12:32

a co dokładnie cię nauczyło przez te lata? fajnie wiedzieć, czy warto się starać o tą pracę.
    Roztok

25.02.2026 11:52

Jak najlepiej prowadzić rozmowę? Odpowiadać tylko na pytania czy rozwijać jak najwięcej? Wiem, że różni rekruterzy mają różne podejścia. Nie chciałbym wyjść na zbyt gadatliwego albo zbyt zamkniętego.
    Cichowiszek

26.02.2026 12:32

lepiej odpowiadać na pytania, ale czasem warto dodać coś od siebie, żeby pokazać, że znasz temat.
    zamra

26.02.2026 13:00

chyba najlepiej odpowiadać konkretnie, a jak cię coś zainteresuje to możesz rozwinąć temat. nie ma co przesadzać.
    QUARK

24.02.2026 13:48

Jak u was z przerwą na papieroska jakiegoś? Bo bez tego to nawet nie mam po co się do roboty zgłaszać, a głupio tak przy składaniu cv pytać, jeszcze mnie za nałogi skreślą hehe.
    wonny

26.02.2026 08:18

a jak to dokładnie wygląda? dają jakieś przerwy na papierosa czy lepiej zadzwonić i zapytać?
    Solar

23.02.2026 11:33

Można liczyć na jakieś szkolenia dla nowych pracowników? Nie mam dużego doświadczenia, więc byłoby super, gdyby coś takiego było. Czasem to dużo pomaga na start.
    przymróźnik

24.02.2026 08:11

są szkolenia, więc dostaniesz wsparcie na początku. to pomaga ogarnąć, o co chodzi w robocie.
    smużeczek

24.02.2026 14:33

super, że pytasz o szkolenia. myślę, że będą Cię dobrze wprowadzać, ale lepiej dopytaj bezpośrednio przy rekrutacji.
    Moonstill

22.01.2026 10:32

Można się do was zatrudnić na pół etatu albo 3/4 etatu, czy raczej tylko pełny etat wchodzi w grę? Bo mam inne obowiązki i nie wiem, czy jest w ogóle sens aplikować. Jak ktoś pracuje w niepełnym wymiarze, to niech da znać, jak to wygląda.
    Połowik

23.01.2026 08:23

nie słyszałem, żeby można było pracować na pół etatu. raczej pełen etat i to wszystko.
    echo

23.01.2026 23:09

dzięki za info. jak coś, to w sumie mogę spróbować aplikować na pełny etat i zobaczymy co powiedzą.
    Słonko

14.01.2026 14:32

Jest tutaj jakiś system motywacyjny czy coś takiego? Mam na myśli premie. Nie musi być co miesiąc, ale fajnie, jak firma docenia, jak ktoś się stara. Warto o to zapytać przed wysłaniem CV.
    Zgaszonyk

15.01.2026 08:33

są premie, zależy od wyników. co miesiąc można zgarnąć do 20%, więc jak się starasz, to da się coś dorobić
    Cichowilk

15.01.2026 14:34

a wiesz może, czy są jakieś systemy premiowe? fajnie by było wiedzieć przed wysłaniem CV, czy firma motywuje ludzi
    KtośObecny

18.12.2025 12:17

Będą w tym roku paczki na święta?
    Mute

19.12.2025 14:06

Ciekawie, też się nad tym zastanawiam. Może warto się dowiedzieć u pracowników lub bezpośrednio w firmie, bo szczerze mówiąc nie widziałem informacji na ten temat.
    palto

06.01.2026 22:46

no to dlatego pyta na forum, żeby się dowiedzieć od pracowników przecież ;)
    Silent Fragment

19.12.2025 11:22

Nie mam za bardzo doświadczenia w zawodzie. Czy mogę liczyć na zatrudnienie tutaj na jakimś stanowisku?
    KtośObok

21.12.2025 16:31

Z tego co słyszałem, firma jest otwarta na nowe osoby, więc warto złożyć aplikację. Nawet brak doświadczenia nie jest przeszkodą, jeśli pokażesz chęć do nauki.
    palto

06.01.2026 22:45

czyli można wysłać zgłoszenie nawet jak nie ma aktualnie ogłoszenia?
    Ramka

22.12.2025 14:14

Kto dokładnie przeprowadza rozmowę rekrutacyjną? Pytam, bo chciałbym się trochę przygotować pod konkretną osobę. Czasem to robi ktoś z HR, a czasem przyszły przełożony, więc różnie to bywa.
    UżytkownikBezŚladu

23.12.2025 15:38

Jeśli dobrze pamiętam, to rozmowy przeprowadzają zazwyczaj przedstawiciele HR, a czasem także przyszli kierownicy. Dobrym pomysłem jest zapoznać się z typowymi pytaniami do obu tych grup, żeby lepiej się przygotować.
    UkrytyKomentarz

17.12.2025 10:30

Mnie się podoba ta praca, nie narzekam i nawet fajna atmosfera panuje w firmie, więc jest ok.
    Forumowicz

18.12.2025 08:11

Cieszę się, że masz pozytywne odczucia. Atmosfera w pracy rzeczywiście potrafi wiele zmienić i ważne, żeby się dobrze czuć w zespole.
    UkryteSłowo

19.12.2025 08:12

Dobrze słyszeć, że atmosfera jest fajna. Zastanawiam się, jak wygląda codzienna praca i czy są jakieś konkretne wyzwania?
    GdzieśTuJestem

16.12.2025 08:25

Ktoś wie, jak tu wygląda kwestia nadgodzin? Zdarzają się w ogóle? Nie mam nic przeciwko, jak to się zdarzy od czasu do czasu, ale fajnie wiedzieć, czy są płatne albo odbierane.
    Powracający

17.12.2025 08:28

Dzięki za informację. A czy masz pojęcie, jak często się te nadgodziny zdarzają? Chciałbym wiedzieć, czy można liczyć na dodatkowe godziny pracy.
    TutejszyGłos

17.12.2025 11:03

A czy możesz powiedzieć, jak często pracownicy korzystają z nadgodzin? Zgaduję, że są one płatne, ale dobrze by było to potwierdzić. chciałbym mieć jasność przed podjęciem decyzji

15.12.2025 14:13

CichaObecność

16.12.2025 09:15

Szkolenie stanowiskowe zazwyczaj trwa kilka dni, w zależności od złożoności pracy. W tym czasie można się zapoznać z procedurami oraz obsługą sprzętu.
    MinimalnyWpis

17.12.2025 08:12

Z tego co słyszałem, szkolenie stanowiskowe może trwać od kilku dni do tygodnia, wszystko zależy od konkretnej roli.
    karma

24.11.2025 13:34

Gdzie najczęściej pojawiają się jakieś oferty pracy? Zastanawiam się, czy szukać ich na stronie firmy, czy raczej na portalach typu Pracuj.pl. Nie chcę przegapić nowego naboru.
    Hugo

25.11.2025 08:52

A jak już ci serio zależy, żeby tylko w jednym miejscu sprawdzać, to ja bym postawił na ich stronę internetową po prostu
    duzy

25.11.2025 11:29

Oferty pracy zazwyczaj znajdziesz na stronie firmy, ale warto też spojrzeć na portale typu Pracuj.pl. Czasem wrzucają ogłoszenia w różnych miejscach, więc lepiej być czujnym!
    Mission

24.11.2025 09:35

Jakie dają umowy do wyboru i którą najlepiej wybrać? Słyszałem, że niektórzy mają zlecenie, inni o pracę. Może ktoś doradzi, jak to wygląda w praktyce?
    maniak

21.11.2025 12:43

Od którego momentu zatrudnienia pracownikowi przysługują benefity? Pytam, bo często firmy mają z tym swoje "okresy przejściowe". Fajnie wiedzieć, czy trzeba czekać pół roku, czy od razu coś się łapie.

Zostaw merytoryczną opinię o Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.