Swedwood Poland Sp. z o.o.

Adres: Wincentego Witosa 31, 72-100 Goleniów

NIP: 8510306713 REGON: 810504771 KRS: 0000211691

Swedwood Poland Sp. z o.o.
2 8 19 5 1

Opinie o Swedwood Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Andre
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Kolejny genialny pomysł szefów, aby przerzucić całą halę i podzielić ludzi którzy są dobrą zgrana ekipą. Teraz to już jeden pracuje na drugim, praktycznie nie ma jak się ruszyć bo dookoła nastawiane palet maszyny poustawiane bez żadnego planu aby to zrobić szybko i wziąć premię bo przecież mi się udało zmieścić halę 6/7 która miała ok 1000m na powierzchni 200m. Na hali gorąco i duszno czesto dochodzi do ponad 30stopni. Podwyżki? Szkoda gadać, są osoby które z wyrównaniem za 3msce dostali 30zl. Kpina.

Pomocna?
Tak3Nie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Andre 09.05.2019 14:51

Zgadzam się!!! Bez planu, pośpiech, liczą się metry nic poza tym. Zdrowie ludzi nic nie znaczy. Gorąco nie ma czym oddychac. Maszyny bez wyciągów bo nie ma komu zrobić. Trociny w gaciach 30 stopni ciepła. Jeszcze przyjdzie Ci jeden z drugim i szybko szybko. Padniesz pod taśmę, zemdlejesz to nie zauważa, że Cię nie ma bo jeden na drugim pracuje. Pampersy trzeba zakładać no nie ma jak wyjsc do kibla zaraz kwoki obserwują. Wszystko wchodzi w stawki 13nastka, premia od przełożonego, teraz premia wejdzie i niby podwyżki a wypłata stoi w miejscu. Zebranie z pracownikami: ten co nie choruje zarobi więcej. Proszę o siebie dbać. Jak k.... Dbać przy takich warunkach? Ręce ścięgna kręgosłup siadają (brak podnośników, wyciągów) Temperatura!!! nocne zmiany... Gdzie ergonomia pracy??? Tyle ludzi zarządzających w różnych działach a na halach katastrofa.

Pomocna?
TakNie
Robol....
 Opinia

Resko brak słów! Tutaj nie liczy się wykształcenie. (usunięte przez administratora) Z jednej hali przechodzą na drugą. Stanowiska obstawione rodziną. Tyra na 3 zmiany za 2 tysiące. Stres zero szacunku a uważają się za super firmę. Masówa. Wiosna ludzie się zwalniają kto mądry to ucieka! Kwiecień miały być podwyżki cisza. Phi. Wszystko drożeje a wypłaty stoja w miejscu. Wrzucili trzynastke w pensje rozbili na miesiące a głupi ludzie się cieszą że mają więcej na godzinę. Żenada

Pomocna?
Tak3Nie
Henryk
 Opinia

Tez tam pracowałem ....może rok z przerwami i nie mam dobrej opini o tym zakładzie .W tamtych czasach kierownikiem warsztatu był człowiek po ekonomi ,bez znajomosci mechaniki ,elektryki czy automatyki.Przykra sprawa bo takie studia można bez problemu skończyć w Gryficach za pieniądze a następnie wymagać od mechanika usunięcie awarii elektrycznej ...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Justyna
 Opinia
@Henryk 20.10.2018 14:12

A jak oceniasz warunki zatrudnienia w Swedwood Poland Oddz.Resko? Możesz napisać jaką umowę oferuje firma, a także jakie pozapłacowe benefity są zagwarantowane. W swojej wypowiedzi wspomniałeś o atmosferze panującej w niej, ale rozwinięcie kwestii dotyczących warunków zatrudnienia też jest bardzo ważne na forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pff
 Opinia
@Henryk 20.10.2018 14:12

Najlepsi to są brygadzisci państwo bez szkoły jak może być brygadzista osoba która ma ukończona tylko zawodowke i tam praktycznie każdy to po szkole zawodowej a ludzi traktują jak gów.... Unosza się jak by co najmniej skończyli magisterkę żal

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Justyna
 Opinia
@Pff 12.01.2019 04:54

Czy odnośnie atmosfery panującej w pracy pomiędzy pracownikami firmy również masz taką opinie? Jak wyglądają kontakty interpersonalne między Wami? Warto żebyś również tę kwestię poruszył na forum, ponieważ wiele osób poszukuje pracy, w której istnieje szansa na pracę w zgranym zespole.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pff
 Opinia
@Justyna 12.01.2019 16:37

Pracownicy produkcji między sobą ok wiadomo są zgrzyty ale znowu między brygadzistami nie. Większość z nich nie ma studiów awansowali z pracownika produkcji a głowę noszą wyżej niż (usunięte przez administratora) maja.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hmm
 Opinia
@Pff 12.01.2019 16:50

Dyrektor powinien zająć się tymi wszystkimi po żal się kierowniczkami. Cwaniaki i nic więcej

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ułomny ale inteligenty
 Opinia

Jak dla mnie patologia to jest. Zero wsparcia tylko metry i metry. Dopiero jak wypadek jest to na jakis tydzień bezpieczeństwo ważniejsze. Potem znów metry. Za grosze

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomasz
 Opinia

@peter, każdy z pracowników ma indywidualne wymagania, co do swojej pracy. Rozumiem, że Twoja opinia o firmie jest negatywna, czy całkowicie nie zgadzasz się z wypowiedzią @Henio? Jak oceniasz atmosferę na produkcji? Czy można liczyć na dobrą w atmosferze w zespole? Czy to zmianowy system pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Henio
 Opinia

Cieszyć się powinniśmy wszyscy,że mamy pracę i nie tylko narzekać bo to nie zwiększy zarobków ,a miejsca pracy w Resku to skarb DOCEŃMY TO.Czasem wszystko i wszyscy są niedobrzy,pracodawca,że zbyt mało daje zarobić,kolega,czy koleżanka bo podrywa" kogoś,a nie myślimy co sami możemy zrobić dla zakładu,dla środowiska w ,którym żyjemy dla naszej gminy,spokojnej i coraz piekniejszej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
peter
 Opinia
@Henio 23.04.2018 18:38

powiem tak pracowalem na brykiecie na produkcji to tyra za grosze kto ma troche oleju to nie spada

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Co jeszcze możesz powiedzieć o pozostałych warunkach zatrudnienia w swedwood poland oddz.resko. Twoja wypowiedź będzie przydatna dla wszystkich tych, którzy rozważają złożenie CV do tej firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On
 Opinia

Następna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chce dojsc do władzy,zostawiła narzeczonego dla brygadzisty T.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rtk
 Opinia
@On 02.08.2016 08:11

Haha ale komus zal (usunięte przez administratora) sciska wpierdzielanie sie w życie prywatne innych .to ma.opisać zaklad jak sie pracuje czy zainteresowanie życiem.innych .

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jaa
 Opinia
@On 02.08.2016 08:11

A mnie sie wydaje ze to pan M narzeczony napisał czasem ciężko pogodzić sie z odrzuceniem bo na tym zakładzie wiele romansow zwyklych pracownikow z brygadzistami a tu akurat tylko to tak bardzo przeszkadzalo .Żal patrZeć i czytac

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
gosia
 Opinia

Popieram ten zakład to masakra!!! Zarobki kpina. Podwyżki? Jeżeli są to 20-30gr na godzinę brutto!!! Teraz wymyślili kolejny myk, aby ludziom nie dać godnie zarobić. W związku z podwyżką wynagrodzenia minimalnego od 2017, żeby nie dać podwyżek wprowadzili cudowne rozwiązanie (oczywiście dla nich). Podzielili premię na pół i 1,50 zł wliczyli w stawkę godzinową. Można? Można!!! Druga część premii nie do osiągnięcia w całości, bo normy z sufitu wzięte. Ale najlepsze co mogli wymyślić, to mistrzostwo. Super premia bonusowa w wysokości 4% !!!!!!! średniego miesięcznego wynagrodzenia!!!!!!!!! Żenada!!! Łał dostanę 50 zł brutto!!! Hurra!!!! Oczywiście to produkcja, bo administracja ma oczywiście całą premię i to w wyższej wysokości. Tylko ktoś zapomniał, że to my szarzy pracownicy zarabiamy tak na prawdę na nich. Gdyby nie my to ich nie ma!!! A związki zawodowe żenada!!! Pan Zygmunt O. nic nie robi. O tym że są wybory wiedziały tylko nieliczne osoby (te które oczywiście go popierają). Powinien zostać dawno wywieziony na taczce. Patrząc na związki zawodowe innych grup zawodowych tam przewodniczący stoi za pracownikami i walczy o godne zarobki, ale nie u nas. W Resku Pan Zygmunt O. dba tylko o własną dup....

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szybki bill
 Opinia

Najgorszy zaklad w ktorym pracowalem, ludzie bez kompetencji kazdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia nie ma z kim porozmawiac o problemach nikt nigdy nie pochwali za prace tylko premie caly czas zabieraja chory system w tym oddziale jedyne co dobrego to wyplata na czas

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Swedwood Poland Sp. z o.o. - Goleniów

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej