KiepskoWIKOnane11.05.2024 15:19
Ostrzegam – Wiko Zakład Stolarski to najgorsze co możesz wybrać ponieważ w mojej opinii dla wykonawcy/właściciela dane słowo znaczy tyle co nic - puste obietnice i absolutny brak poszanowania dla czyichś pieniędzy i przede wszystkim czasu. Wiko Zakład Stolarski to również beznadziejne rzemiosło, robienie na skróty i tuszowanie błędów – jednym słowem fuszerka.
W czerwcu 2023 podpisana umowa na wykonanie trzech ościeżnic z drzwiami oraz dwóch ościeżnic bez drzwi. Wykonawca Wiko powiedział, że we wrześniu zostaną wykonane. Pod koniec września sam musiałem do niego wydzwaniać aby dowiedzieć się, że nawet ich nie zaczął. W połowie października nadal cisza i znów moje telefony...
Z drzwiami przyjechał po dwóch miesiącach spóźnienia, a ponieważ było to wieczorem (ciemno na dworze), a dom jest w trakcie wykończania (brak mocnego światła) wady drzwi odkryliśmy dopiero na drugi dzień przy świetle słonecznym.
To co ujrzeliśmy było tak tragiczne, że nie mogliśmy uwierzyć, że rzemieślnik z rzekomo 20 letnim doświadczeniem mógł zrobić gorsze drzwi niż te z marketu budowlanego za 500zł. Ilość niedoróbek i uszkodzeń po prostu odebrała nam mowę. Spękania łączeń, niedomalowania w jednych miejscach, a zacieki w drugich, rysy, silikon rozmazany paluchem, niewyszlifowane frezy, powybijany lakier, nawet cięcia były krzywe – nie da się tego opisać, niech zdjęcia przemówią same za siebie. Najgorsze rzemiosło jakie widziałem w życiu – Wiko Zakład Stolarski.
Niestety to był dopiero początek horroru jaki zgotował nam Wiko. W listopadzie przyjechał obejrzeć na żywo wszystkie babole, które mu wytknęliśmy i sam przyznał zmieszany, że robota jest do kitu i sam zaproponował, że jedyne co wchodzi w grę to demontaż WSZYSKICH OSCIEŻNIC i poprawienie ich u niego w zakładzie. Mimo to wyprosił od nas kolejne pieniądze tłumacząc, że musi rozliczyć się z pracownikami. Od tego momentu do dziś (maj 2024) – nie wywiązał się danego słowa. Cały czas gra na zwłokę, nie odbiera telefonów, nie oddzwania – prawie 7 miesięcy trwa reklamacja jego fuszerki– łącznie 11 miesięcy od podpisania umowy.
Po 7 miesiącach wodzenia nas za nos cierpliwość się wyczerpała i sprawa niebawem trafi do sądu. Tak właśnie wykonuje swoją pracę Wiko Zakład Stolarski – trzeba iść do sądu żeby zakończyć trwającą już prawie rok zabawę w zrobienie trzech drzwi i dwóch ościeżnic – coś co każdy inny zakład lub firma realizuje w kilka miesięcy. Najgorsze doświadczenie w moim życiu jeśli chodzi o rzemiosło. Wiko Drzwi Goleniów robi drzwi dłużej niż ja budowałem i wykończałem cały dom i do tego robi je źle, niedbale i brzydko mając kompletnie w poważaniu, że czeka wykończeniówka i inni zleceniobiorcy na to aż je w końcu porządnie zrobi.
Absolutny brak poszanowania dla czyjegoś czasu – niedotrzymywanie terminów, przysłowiowe robienie z gęby cholewy i jeszcze te wymówki – czego to ja nie słyszałem, auto popsute, covid, ciśnienie, problem z pracownikami i najlepsze „ja już stary jestem i nie muszę wszystkiego pamiętać” to są wszystko jego autentyczne usprawiedliwienia tego, że realizuje reklamacje od 7 miesięcy i nie może skończyć.
Absurdalnie kiepskiej jakości rzemiosło i bezwartościowe obietnice – to jest to co może Cię spotkać jak zapłacisz Wiko Zakład Stolarski Goleniów– stracisz i pieniądze i czas.
ZDJECIA NA DOWÓD: