GASPOL S.A.
3 56 6 1

Opinie o GASPOL S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GASPOL S.A.

Hanna

@Tobi, dziękuję za Twoją opinie. Mógłbyś dodać, czy pracodawca dodaje do wynagrodzenia benefity takie jak premie, szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe lub pakiet socjalny? Uważasz, że firma jest rozwojowa i otwarta na pracownika? Mając odpowiednie wykształcenie i staż pracy można liczyć na awans? Czy poleciłbyś tą firmę innym osobom poszukującym pracy?

Wczesny PRL

Pozwolę na krótki opis rozmowy rekrutacyjnej we Wrocławiu - zacząć należy od otrzymanego maila, ktoś zapomniał zaznaczyć opcji udw - i otrzymałem informację iż o stanowisko ubiega się 19 kandydatów - wraz z ich adresami e-mail, pierwszy błąd. Dalej było już tylko gorzej - będąc umówionym na konkretną godzinę - spotkałem w Hotelu 3 innych kandydatów o jednej porze, jak widać nikt nie rozplanował w miarę logicznie czasu potrzebnego na przeprowadzenie rozmowy, i o ile rozumiem możliwość "poślizgu" tak tego że nikt nie przeprosił/zaproponował kawy/herbaty/wody już nie (widocznie nie mają takich standardów). Rozmowy odbywały się taśmowo - po wyjściu kandydata - natychmiast wiedzieliśmy o czym była rozmowa (plus było ją słychać na zewnątrz). Rekruter (Dyrektor), w moim wypadku na wstępie nie wiedział jak mam na imię (po otrzymaniu ode mnie informacji na szybko otwierał CV ażeby zobaczyć jakie mam doświadczenie), kompletnie zero przygotowania merytorycznego do rozmowy. Zadane mi pytania (w ilości 3) min. o najtrudniejszego klienta, zarobki, oraz dlaczego chcę zmienić pracę - w żaden sposób nie mogą zweryfikować "umiejętności miękkich" żadnego kandydata. Pan Dyrektor, ujawnił na rozmowie dane innego kandydata z imienia i nazwiska (również z firmy w której obecnie pracuję), co jest całkowicie "dyskwalifikujące". Pan Dyrektor opisał krótko stanowisko (w dużym skrócie sprzedaż butli z gazem), i jak sam stwierdził nazwa stanowiska jest zupełnie inna od tego czym będzie zajmować się ewentualny kandydat (czyli zapraszam na rozmowę na stanowisko np. Dyrektora, ale będzie Pan zbijał skrzynki. Sam prowadzący spotkanie - tkwił jeszcze w latach 90 jeżeli chodzi o standardy (nawet te najniższe) - przy takiej wizytówce firmy, wcale mnie nie dziwi iż proces rekrutacji trwa od października (na stanowisko Handlowe!). Z plusów - jeżeli ktoś szuka "ciepłego" kącika do spędzenia kilku lat swojego życia - myślę że to dobre miejsce, zaznaczyć również należy samochód służbowy do własnej dyspozycji - co również jest dużym plusem. Na moje pytanie jak wygląda kolejny etap rekrutacji -dostałem informację iż odbywa się on w niewiadomym terminie z kolejnym Dyrektorem poprzez Skype, jak i również firma nie ma w standardach informowania o zakończeniu procesu rekrutacji i informacji zwrotnej (negatywnej również). Co więcej - Pan Dyrektor stwierdził że w firmie nie ma żadnego zarządzania, więc zatrudniona osoba "robi co chce". Część kandydatów jak widziałem będąc na rozmowie, po zobaczeniu całej farsy poszła do domu. Niestety, cześć z nich została narażona na koszty (dojazd, strata czasu). Szkoda - bo firma duża, a pewne standardy powinny już w niech obowiązywać (szczególnie jak chce się pozyskać dobrego pracownika) - pierwsze wrażenie jest kluczowe. Mam nadzieję że komuś powyższym wpisem pomogłem, nie stracić czasu/pieniędzy na dojazd, ewentualnie przybliżyłem do decyzji że to może być jego miejsce do pracy na świecie - jak dla mnie wczesny PRL.

ktk
@mwojcik@mdkamera.pl 27.06.2018 20:42

Świetnie miejsce do oferowania pomocy, także gratuluję pomysłu... Swoją drogą słyszałem, że HEG się wyłożył

Adrian

Ja to widze tak od dwoch tygodni chcialbym aby firma sie ze mna skontaktowala poniewaz moglbym zadzwonic sam ale jest opcja zostaw namiar my oddzwonimy i co i nic. Dwa razy infolinia zadzwonila i przekazala sprawe do osoby kompetentnej i co i nic. Chcialem aby zrobili mi projekt instalacji kompleksowo z papierami do domu i co i nic. Ja mam czas ale na chwile obecna kaplica i nie polecam jak najdalej, zobaczymy co bedzie dalej moze sie obudza, reasumujac duzo gadki roboty wogole lenie i nieroby trzymac sie jak najdalej od nich.

Jhf
@Adrian 19.12.2017 12:22

TO NIE FORUM ZAWIEDZINYCH LUDZI

Hanna

@Wojtek, Twoje wrażenia z przebytego procesu rekrutacyjnego są pozytywne. Zostałeś także pracownikiem GASPOL S.A. Wspomniałeś w swoim wpisie o premii rocznej i kwartalnej. Jak natomiast wygląda kwestia podwyżki w tej firmie? Czy pracodawca ten dba o rozwój swoich pracowników organizując szkolenia podnoszące kwalifikacje? Twoja opinia będzie ważna dla osób, które chcą się zatrudnić w GASPOL S.A.

Tobi
@Hanna 31.01.2018 15:09

Podwyżki są indywidualne i roczne tzw inflacyjne. Indywidualna to wiadomo: idziesz do szefa z argumentami i negocjujesz. Drugi rodzaj podwyżki odbywa się co roku w styczniu i to nazywamy inflacyjną. Dostaje ją każdy pracownik.

Joanna

GASPOL zajmuje pierwsze miejsce na stronie w necie, po wpisaniu zapytania o sprzedaż gazu płynnego. Firma wg Wikipedii należy do koncernu SUV Energy. Szczyci się wieloma nagrodami: Lider Rynku, bardzo śmieszne, bo Firma Przyjazna Klientowi i jeszcze bardziej śmieszna Lur Klienta. Po zgłoszeniu osoba z obsługi klienta powiadamia petenta o szybkim zgłoszeniu do niego przedstawiciela handlowego, który to w moim przypadku nie miał ochoty na żaden kontakt ze mną i musiał być ponaglany przez dział obsługi. Zgłosił się pan dorabiający do emerytury, który nie miał ochoty umówić się na spotkanie, by zawrzeć umowę i dokonać innych czynności związanych z montażem. Ponownie ponaglany w końcu łaskawie umówił się na spotkanie, mnożąc problemy na działce przy domu, w końcu doszedł do porozumienia sam ze sobą, że jest możliwość wykonania projektu technicznego instalacji zbiornikowej na gaz płynny. Przedstawił ofertę i zniknął. Wcześniej wybzdurzył, że mam udać się do Gazowni we Wrocławiu po oświadczenie, że nie podłączą mi gazu ziemnego. Jest to ponoć dokument, jaki miałby przedstawić w powiecie, by udzielili zgodę na wykonanie instalacji. Udałam się do Gazowni i osobiście skontaktowałam z dyrektor, którą moja prośba tak samo zadziwiła, jak osłupiła i zdenerwowała. Pani zapytała mnie, czy złożyłam wniosek o przyłączenie gazu ziemnego, nie, odpowiedziałam. Pani nakrzyczała na mnie i kazała panu brać się do roboty. Zadzwoniłam do człowieka i powiedziałam, co usłyszałam od dyrekcji Gazowni we Wrocławiu. Pan przedstawiciel handlowy- komediant, bardzo się tym faktem poirytował i powiedział, że uda się do projektanta i tyle go słyszałam. Działo się to wszystko rozciągnięte w czasie ok roku. Jest to koszmar, brak profesjonalizmu i dawanie pracy osobom z tamtego systemu politycznego, które za nic nie rozumieją nowego świata, zasad handlu, strzelając sobie w stopę. Nie wiem, czy tylko tak pozostawię tę sprawę, czy nie porozumieć się z jakąś gazetą, by pokazać, jak funkcjonuje w Polsce handel gazem, w odpowiedzi na ochronę środowiska. Pan jest niemiły, arogancki, przekrzykuje się przez telefon, zachowuje się dosłownie tak jakby, ktoś do niego przyszedł po prośbie. W tej dobie, mamy 21 wiek, jest to nieporozumienie, brak profesjonalizmu. Pytanie, czy naprawdę ta osoba musi pracować w Waszej firmie, czy ta osoba, nie powinna przejść kursu na komunikację z klientem? Mowa tutaj o handlowym na Kobierzyce, gminę Kobierzyce i powiat Wrocław.

Ojciec
@Joanna 20.06.2018 17:21

SHV jak już a nie SUV(SUV to rodzaj auta). Nie ma petenta tylko jest klient. Nastepnie: odległości od drogi, domu, płotu regulują przepisy prawne i nie można zbiornika stawiać tam gdzie akurat ma się ochotę bo kolorystycznie pasuje do otoczenia. Następne: skoro Gaspol taki zły to przecież istnieją konkurencyjne firmy na rynku i można z nimi się dogadać. No chyba że problem tkwi w Pani (kredyty, zadłużenie, niewypłacalności). Każda firma sprawdza potencjalnego klienta. No i najważniejsze:TO JEST PORTAL OPINI O PRACODAWCACH A NIE PORTAL NIEZADOWOLONYCH NAWET NIE KLIENTÓW!!!!

Hanna

@Nosacz, może, w takim razie, mógłbyś pozostawić na tym forum relację z Twojej rozmowy kwalifikacyjnej w GASPOL S.A.? Twój komentarz niedostatecznie wyjaśnia innym użytkownikom, to co chciałeś przekazać. Napisałeś również, że udało Ci się dostać pracę w tej firmie. Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci zaproponowane przez pracodawcę?

Waldemar

Mój pierwszy kontakt z tą firmą potwierdza, że jest niesolidna i traktująca swoich klientów jak zło konieczne. Korzystając z oferty pisemnej ze skrzynki pocztowej wczoraj rano zamówiłem gaz z butli i do tej pory brak dostawy a ja jestem przez nich uziemiony w domu, bo konsultantka nie potrafi określić godziny dostawy.. Sądzę, że "kierowca" idzie pieszo i toczy przed sobą butlę a jest to około 15 km.

NOU
@Waldemar 23.12.2017 11:33

Znajdź sobie kolego forum niezadowolonych klientów i tam wylewaj żale

Hanna

@Nosacz, z Twojego wpisu wynika, że nie byłeś usatysfakcjonowany poziomem procesu rekrutacyjnego w GASPOL S.A. Wziąłeś udział w rozmowie skype. Możesz opisać pokrótce jak wyglądała i jak długo trwała? Jakie pytania Ci na niej zadano?

Józio

Niesolidna , niesłowna , kłamliwa firma , niegodna zaufania , lepiej samemu coś zrobić niż ich prosić . Ja ostatnio chciałem zamówić u nich gaz to czekałem 5 dni i nie doczekałem się . Do tej pory przynosiłem sobie gaz sam . Ale teraz już nie mogę bo jestem człowiekiem bardzo schorowanym , jestem po kilku zawałach , mam jeszcze innych , przewlekłych , kilka chorób . Nie chcę za darmo no ale cóż im nie zalkeży na kliknięcie , co w obecnych czasach , jest bardzo dziwne .

Olga

Mam pytanie o staż w dziale marketingu. Może mi ktoś podpowiedzieć coś więcej? Zależy mi na tym, czy po stażu są szanse na pracę? Czy staż jest jakoś opłacany czy nie? Jaka jest atmosfera dla młodych bez doświadczenia? Będę wdzięczna za informacje!.

Pelerynian

Chcielibyśmy kupować wiele rzeczy bardzo dobrej jakości ale jednocześnie tanio.Tak sie nie da, firma jest solidna a to kosztuje.

Pracownik

Każdy ma prawo wyboru, a już z całą pewnością GASPOL nie zmusza nikogo do współpracy. Ale właściwie to jest forum pracowników a nie klientów. Mogę dodać, że sprzedajemy klientom dobry towar a taki zawsze jest droższy.

Peter

Sądzę, że zanim ktoś zacznie oskarżać firmę powinien się dobrze zastanowić. Powiedzenie mówi, że ocenia się innych według siebie?

gaspolzlodzieje

Złodziejskia firma, oszukują, droga, chcą wyrwać od klienta jak najwięcej. Trudno zakończyć z nimi współpracę, znajdą tysiące swoich przepisów aby cie trzymać i doić. A za przyprowadzenie nowego do golenia płacą 500, więc im się opłaca. (usunięte przez administratora)

Duży
@gaspolzlodzieje 28.07.2017 19:48

Gaspol to solidna firma. Faktem jest ze nienajtańsza ale tez nie najdroższa. Gaz który sprzedają jest wysokiej jakości a obsługa przedstawiciela Gaspol przynajmniej w części północnej wielkopolski jest na wysokim poziomie. Jeśli zdarza sie problem to mówię a on go rozwiązuje. Cos mi sie wydaje ze to Ty jestes problemowy a nie Gaspol.

Poldek

@Fundacja,, Dary Losu" Miałeś podpisana umowę z firmą Gaspol i tam zwróć się o wyjaśnienia.To bardzo solidna firma.

jagged

Gaspol jest duża firmą multienergetyczną co przekłada się na wiele działów, wielu ludzi, i wiele odczuć im towarzyszącym. Ja jestem w firmie od 2009 roku i z każdym rokiem przekonuje się że podjęcie tu pracy było decyzją dobrą. Nikt na samym początku nie ułoży przed wami czerwonego dywanu, na wszystko trzeba sobie zapracować, a Gaspol daje możliwość rozwoju i awansu, i stabilności zatrudnienia.

Hanna

@Karol to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. Jakie stanowisko piastujesz? Co więcej możesz napisać o pozytywnych stronach pracy w GASPOL S.A.? Co Ci się szczególnie podoba?

Fundacja,, Dary Losu"

Rok temu w Lutym skontaktowaliśmy się jako Firma z Gaspolem . Oczywiście przyjechał doradca spisał umowę wszystko wydawało się pęknie ale niestety tak nie było ,jak doszło do robót na terenie okazało się że tego pana już nie ma , nie mówiąc że nasza umowa stała się nieważna , zanim przyjechał drugi pracownik minęły wieki i znów nowa umowa , niekompletna zresztą. Oczywiście ten nic nie wiedział . potem Firma Gaspol zażyczyła sobie zaliczkę na poczet nie zaczętej jeszcze instalacji, więc wpłaciliśmy 2tysiące zł. Po jakimś czasie przywieżli baniak, który stoi do dziś ale niestety pusty a przedstawiciel Firmy z dnia na dzień zwleka z pracami . ponadto ostatnio przysłali fakturę do zapłaty na kosmiczną sumę 23tys. zł. Nie wiadomo skąd im się to wzięło. Tak sobie myślę że wypada założyć sprawę w Sądzie bo to są kpiny i lekceważenie klienta. Rok i 3 miesiące a gazu jak nie było tak nie ma. To jest wizerunek Firmy GASPOL. I pytanie jak z taką Firmą dalej współpracować?

Grzegorz
@Fundacja,, Dary Losu" 15.05.2017 18:48

Cos mi sie wydaje ze firma z która podpisaliście umowę to nie Gaspol. Gaspol tak nie działa. Każda umowa podpisana czy z tym czy z innym przedstawicielem nie traci ważności a jej zapisy obowiązują. I teraz są dwie możliwości: albo jak pisałem nie jest to Gaspol S.A. tylko jakiś Gastrol Sp z o.o. albo osoba która zarządza fundacją już dawno powinna stracić prace za brak podstawowej wiedzy.

Poldek

Czy GASPOL będzie zmieniał kierunek działania? Jestem od dawna pracownikiem i powiem, że nie mam zamiaru nic zmieniać. Jak poczytam wpisy na forum to strasznie złoszczę się.Ludzie nie doceniają tego co mają.

Karol

GASPOL to spoko firma, pracuję tu już bardzo długo i jestem zadowolony. Firma zmienia kierunki rozwoju.

Hanna

@diler wnioskuję, że spotkała Cię nieprzyjemna sytuacja ze strony GASPOL S.A.? Możesz opowiedzieć coś więcej?

diler

ponizej krytyki stosunek do kljeta totalnie olewajacy wyłudzają kase ceny gazu mają najwyższe w kraju

Hanna

Cześć! Mieliście już okazję przeczytać wywiad z Dyrektorem ds. Personalnych i Rozwoju? Jeżeli nie to koniecznie zajrzyjcie - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,55693,wywiad-arkadiusz-urbanczak i podzielcie się swoją opinią!

Olek

Firma ma zasady, których nie można łamać,tak działają profesjonaliści.

dd

ile godzin dziennie/ średnio doradca spędza w pracy?

OK
@dd 21.02.2017 13:36

12 h dziennie w miłej atmosferze. A Ty lepiej zostań w KFC bo z takim pytaniem na rozmowie wylecisz kominem wentylacyjnym.

Michu

Znam firmę i wielu pracowników od lat . Osoby które zostały zwolnione lub przeniesione na inne stanowiska / w ostatnich kilkunastu miesiącach / nie naraziły firmy na straty. Umowy sa gotowymi drukami do uzupełnienia : np. dane osobowe ....umowy są wprowadzane do systemu przez wyszkolonego PH . Bardzo szczelnego systemu ! Zmiany personalne i strukturalne dają dużo do myślenia . Zmiana planów sprzedażowych dla PH także ! Dodam jeszcze : szkolenia są - jak w każdej korporacji , wyjazdy tzw konferencje lub pracownik roku , skoda rapid raczej wersja podstawowa , oferta sprzedażowa raczej kiepska nie wspominając o centralnej obsłudze posprzedażowej .

Poldek

Bardzo bym chciał tu pracować nawet za mniejsze wynagrodzenie ale z perspektywą stabilności.

Zbigniew

ponizej krytyki stosunek do kljeta totalnie olewajacy

Obserwator

Obserwator z wewnątrz. Handlowcy zostali zwolnieni nie przez rutynę, a przez niekompetencje, błędy i narażenie firmy na straty (błędy w umowach, źle wpisane stawki, niepoprawne kalkulacje, dużo by pisać). Praca jest na pewno ciężka, nastawiona na wynik. Natomiast jeżeli ktoś jest w tym dobry to może liczyć na spore profity. Ktoś kto liczy na samochód, telefon, laptop i obijanie się - sugerowałbym poszukać innej firmy.

PH

Czy oferta pracy przedstawiciela handlowego w rejonie mazowieckim jest jeszcze aktualna?

Zostaw opinię o GASPOL S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GASPOL S.A.