Opinie o GASPOL S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GASPOL S.A.

Olga
użytkownik zarejestrowany

Mam pytanie o staż w dziale marketingu. Może mi ktoś podpowiedzieć coś więcej? Zależy mi na tym, czy po stażu są szanse na pracę? Czy staż jest jakoś opłacany czy nie? Jaka jest atmosfera dla młodych bez doświadczenia? Będę wdzięczna za informacje!.

Antek
@Olga 2 tygodnie temu
Mam pytanie o staż w dziale marketingu. Może mi ktoś podpowiedzieć coś więcej? Zależy mi na tym, czy po stażu są szanse na prac...

W Wawie to sztywniacy siedzą. Niektórzy dziwni, niektórzy po znajomości, inni niemili. Ale każdy to karierowicz. Jeśli jesteś "słoikiem" i lubisz lansik i lizanie to jest praca dla Ciebie. Sama praca w biurze jest OK. Choć w terenie jakoś lepiej i milej się pracuje.

Pelerynian
użytkownik zarejestrowany

Chcielibyśmy kupować wiele rzeczy bardzo dobrej jakości ale jednocześnie tanio.Tak sie nie da, firma jest solidna a to kosztuje.

Pracownik
użytkownik zarejestrowany

Każdy ma prawo wyboru, a już z całą pewnością GASPOL nie zmusza nikogo do współpracy. Ale właściwie to jest forum pracowników a nie klientów. Mogę dodać, że sprzedajemy klientom dobry towar a taki zawsze jest droższy.

Peter
użytkownik zarejestrowany

Sądzę, że zanim ktoś zacznie oskarżać firmę powinien się dobrze zastanowić. Powiedzenie mówi, że ocenia się innych według siebie?

gaspolzlodzieje

Złodziejskia firma, oszukują, droga, chcą wyrwać od klienta jak najwięcej. Trudno zakończyć z nimi współpracę, znajdą tysiące swoich przepisów aby cie trzymać i doić. A za przyprowadzenie nowego do golenia płacą 500, więc im się opłaca. (usunięte przez administratora)

Duży
@gaspolzlodzieje 28.07.2017, 19:48
Złodziejskia firma, oszukują, droga, chcą wyrwać od klienta jak najwięcej. Trudno zakończyć z nimi współpracę, znajdą tysiące s...

Gaspol to solidna firma. Faktem jest ze nienajtańsza ale tez nie najdroższa. Gaz który sprzedają jest wysokiej jakości a obsługa przedstawiciela Gaspol przynajmniej w części północnej wielkopolski jest na wysokim poziomie. Jeśli zdarza sie problem to mówię a on go rozwiązuje. Cos mi sie wydaje ze to Ty jestes problemowy a nie Gaspol.

Poldek
użytkownik zarejestrowany

@Fundacja,, Dary Losu" Miałeś podpisana umowę z firmą Gaspol i tam zwróć się o wyjaśnienia.To bardzo solidna firma.

jagged

Gaspol jest duża firmą multienergetyczną co przekłada się na wiele działów, wielu ludzi, i wiele odczuć im towarzyszącym. Ja jestem w firmie od 2009 roku i z każdym rokiem przekonuje się że podjęcie tu pracy było decyzją dobrą. Nikt na samym początku nie ułoży przed wami czerwonego dywanu, na wszystko trzeba sobie zapracować, a Gaspol daje możliwość rozwoju i awansu, i stabilności zatrudnienia.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Karol to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. Jakie stanowisko piastujesz? Co więcej możesz napisać o pozytywnych stronach pracy w GASPOL S.A.? Co Ci się szczególnie podoba?

Fundacja,, Dary Losu"

Rok temu w Lutym skontaktowaliśmy się jako Firma z Gaspolem . Oczywiście przyjechał doradca spisał umowę wszystko wydawało się pęknie ale niestety tak nie było ,jak doszło do robót na terenie okazało się że tego pana już nie ma , nie mówiąc że nasza umowa stała się nieważna , zanim przyjechał drugi pracownik minęły wieki i znów nowa umowa , niekompletna zresztą. Oczywiście ten nic nie wiedział . potem Firma Gaspol zażyczyła sobie zaliczkę na poczet nie zaczętej jeszcze instalacji, więc wpłaciliśmy 2tysiące zł. Po jakimś czasie przywieżli baniak, który stoi do dziś ale niestety pusty a przedstawiciel Firmy z dnia na dzień zwleka z pracami . ponadto ostatnio przysłali fakturę do zapłaty na kosmiczną sumę 23tys. zł. Nie wiadomo skąd im się to wzięło. Tak sobie myślę że wypada założyć sprawę w Sądzie bo to są kpiny i lekceważenie klienta. Rok i 3 miesiące a gazu jak nie było tak nie ma. To jest wizerunek Firmy GASPOL. I pytanie jak z taką Firmą dalej współpracować?

Grzegorz
@Fundacja,, Dary Losu" 15.05.2017, 18:48
Rok temu w Lutym skontaktowaliśmy się jako Firma z Gaspolem . Oczywiście przyjechał doradca spisał umowę wszystko wydawało się...

Cos mi sie wydaje ze firma z która podpisaliście umowę to nie Gaspol. Gaspol tak nie działa. Każda umowa podpisana czy z tym czy z innym przedstawicielem nie traci ważności a jej zapisy obowiązują. I teraz są dwie możliwości: albo jak pisałem nie jest to Gaspol S.A. tylko jakiś Gastrol Sp z o.o. albo osoba która zarządza fundacją już dawno powinna stracić prace za brak podstawowej wiedzy.

Poldek
użytkownik zarejestrowany

Czy GASPOL będzie zmieniał kierunek działania? Jestem od dawna pracownikiem i powiem, że nie mam zamiaru nic zmieniać. Jak poczytam wpisy na forum to strasznie złoszczę się.Ludzie nie doceniają tego co mają.

Karol
użytkownik zarejestrowany

GASPOL to spoko firma, pracuję tu już bardzo długo i jestem zadowolony. Firma zmienia kierunki rozwoju.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@diler wnioskuję, że spotkała Cię nieprzyjemna sytuacja ze strony GASPOL S.A.? Możesz opowiedzieć coś więcej?

diler

ponizej krytyki stosunek do kljeta totalnie olewajacy wyłudzają kase ceny gazu mają najwyższe w kraju

Hanna
użytkownik zarejestrowany

Cześć! Mieliście już okazję przeczytać wywiad z Dyrektorem ds. Personalnych i Rozwoju? Jeżeli nie to koniecznie zajrzyjcie - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,55693,wywiad-arkadiusz-urbanczak i podzielcie się swoją opinią!

Olek
użytkownik zarejestrowany

Firma ma zasady, których nie można łamać,tak działają profesjonaliści.

dd

ile godzin dziennie/ średnio doradca spędza w pracy?

Tom
@dd 21.02.2017, 13:36
ile godzin dziennie/ średnio doradca spędza w pracy?

Typowe pytanie Gimbazy, któremu nie chce się pracować.

OK
@dd 21.02.2017, 13:36
ile godzin dziennie/ średnio doradca spędza w pracy?

12 h dziennie w miłej atmosferze. A Ty lepiej zostań w KFC bo z takim pytaniem na rozmowie wylecisz kominem wentylacyjnym.

Michu

Znam firmę i wielu pracowników od lat . Osoby które zostały zwolnione lub przeniesione na inne stanowiska / w ostatnich kilkunastu miesiącach / nie naraziły firmy na straty. Umowy sa gotowymi drukami do uzupełnienia : np. dane osobowe ....umowy są wprowadzane do systemu przez wyszkolonego PH . Bardzo szczelnego systemu ! Zmiany personalne i strukturalne dają dużo do myślenia . Zmiana planów sprzedażowych dla PH także ! Dodam jeszcze : szkolenia są - jak w każdej korporacji , wyjazdy tzw konferencje lub pracownik roku , skoda rapid raczej wersja podstawowa , oferta sprzedażowa raczej kiepska nie wspominając o centralnej obsłudze posprzedażowej .

Poldek
użytkownik zarejestrowany

Bardzo bym chciał tu pracować nawet za mniejsze wynagrodzenie ale z perspektywą stabilności.

Zbigniew

ponizej krytyki stosunek do kljeta totalnie olewajacy

Obserwator

Obserwator z wewnątrz. Handlowcy zostali zwolnieni nie przez rutynę, a przez niekompetencje, błędy i narażenie firmy na straty (błędy w umowach, źle wpisane stawki, niepoprawne kalkulacje, dużo by pisać). Praca jest na pewno ciężka, nastawiona na wynik. Natomiast jeżeli ktoś jest w tym dobry to może liczyć na spore profity. Ktoś kto liczy na samochód, telefon, laptop i obijanie się - sugerowałbym poszukać innej firmy.

PH
użytkownik zarejestrowany

Czy oferta pracy przedstawiciela handlowego w rejonie mazowieckim jest jeszcze aktualna?

Skok

Ja pracuje w Gaspol w terenie w obsłudze klientow krótko. Chwalę sobie te prace. Szef wymaga i szef płaci. Pierwsza moja wypłata to ponad 4 tys. Kolejne również. Szkolenia, wyjazdy itp. Samochód to nowy Rapid bobrze wyposażony. Pracy dużo i w terenie i przed komputrem. Satysfakcja również duża.

Gazik
użytkownik zarejestrowany

Czy Gaspol prowadzi teraz jakieś rekrutacje? Nic nie mogę znaleźć. Dobrze jest pracować w firmie, która ma przed sobą perspektywy i daje gwarancje pracy ludziom. Nowi pracownicy nie zawsze są cwaniaczkami jak to piszecie, zależy im na pracy to wszystko.

Pracuś

Zgadzam sie ! podziękowano pracownikom z doświadczeniem a poszukują nowych z tzw. Potencjałem . Z rynku nie da wycisnąć sie więcej umów. Inwestycji jest coraz mniej a wymagania rosną . Ważna jest znajomość lokalnych zależności czyli lata pracy w terenie , czyli doświadczenie . Praca generuje stres , najfajniejsze ludzie odeszli albo odchodzą .

Polesie
użytkownik zarejestrowany
@Pracuś 15.12.2016, 22:58
Zgadzam sie ! podziękowano pracownikom z doświadczeniem a poszukują nowych z tzw. Potencjałem . Z rynku nie da wycisnąć sie wi...

Zależy dla kogo najfajniejsi. Zawsze dobre firmy dodają świeże umysły. Pracownicy z długim stażem wpadają w rutynę i czasami potrzeba świeżej "krwi". Taka firma ma przynajmniej zawsze racje bytu i nie zginie z rynku. Warto się tam trzymać bo jest gwarancja pracy.

Pracuś
@Polesie 05.01.2017, 14:03
Zależy dla kogo najfajniejsi. Zawsze dobre firmy dodają świeże umysły. Pracownicy z długim stażem wpadają w rutynę i czasami po...

Najfajniejszy : pracowity , rzetelny , uczynny . Znam wiele osób , które pracują kilkanaście miesięcy i już wpadły w rutynę . Znam także osoby z wieloletnim stażem pracy , które nadal są kreatywne . Cóż , w Gaspolu pracownik to tabelka i parametry . I plan do wyciśnięcia . To nie jest gwarancja pracy. Ps świeżaczek to czasem cwaniaczek .

Już były

Nie jest dobrze. Wazelina to podstawa, doświadczenie nie jest nikomu potrzebne . Pan R realizuje swój plan i szkoda tylko ludzi , którzy sie do niego nie wpasowali .....

hgfddd
użytkownik zarejestrowany

wazne jest jednak @jennnnnnnnnn zeby taka osoba dobrze sie znala na swojej pracy koncu jest specjalsita

Prima

Zlodzieje, krwiopijcy, oszusci ! Ostrzegam przed nimi ! Jakiekolwiek interesy z ta post komuna czerwonych hochsztaplerow to grabiez twojej kieszeni. W szczegoly nie wchodze ale traktujcie powaznie ta przestroge ! Interes z nimi to nikczemny wyzysk petenta.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

madzik

zgadzam się z opinią , ludzie w biurach nie maja pojęcia o tym co sie dzieje w terenie , zero praktyki , tylko teoria ,która jest daleko od sprzedaży gazu , niech te biurowczyki usiądą za kółko i się uczą , bo dużo im brakuje w tym fachu,

Giermek

gaspol to dobra firma tylko kierowcy są traktowani jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a my dygamy butle od rana do nocy i nikt nam nie pomaga, nawet dyrektor nie interesuje się czy kierowca ma gdzie sprzedać czy nie nikogo nie interesuje sprzedaż tylko ceny w górę z dnia na dzień a my musimy słuchać od ludzi że sami wymyślami sobie takie ceny

kierowca
@Giermek 05.11.2015, 20:31
gaspol to dobra firma tylko kierowcy są traktowani jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a my dygamy butle od rana do...

powiem Ci ze w kazdej firmie tak niestety jest..

nowy

nie ma to tamto gdzie Ty masz te ogloszenia bo ja na stronie nie widze nic

nowy

mercedes maybach dla Ciebie,a ogolnie to z tego co wiem to skodami jezdza raczej wszyscy

Były...
@nowy 23.08.2015, 23:36
mercedes maybach dla Ciebie,a ogolnie to z tego co wiem to skodami jezdza raczej wszyscy

mozesz liczyc na 3000 - 3500 podstawy + prowizja (skąplikowane jest jej liczenia) ale realnie średnio miesięcznie 4000 - 5000 jesteś w stanie wyjąc. Auto Skoda Rapid bez limitu użytkowania w swoim regionie. Praca OK ale betonowy zarząd i przełożeni co jest najwiekszym minusem. PO prostu czasami trzeba robic rzeczy którę są głupie i bez sensu z założenia ale góra nie chce tego zauwazyc bo musi się wykazac działaniami prze zarządem. Generalnie mimo takiego minusa polecam :)

Artur

Witam, możeciecośpowiedziećopracyna stanowisku doradcy handlowego ds. klientów indywidualnych? jaksię ma wynagrodzenie, atmosfera pracy orazjakienarzędzie oferuje firma chodzi głównie o auto jakie?

stary gazownik

dobry macie lpg samochodowy czy ujnia? wiela propanu w mieszance w zimie i lecie?

Wielkopolska
@stary gazownik 17.03.2015, 19:37
dobry macie lpg samochodowy czy ujnia? wiela propanu w mieszance w zimie i lecie?

Mix 60/30 oczywiście 60 to propan. A propanu w propanie 98,37 %

nowy

ja nie pracuje bezposrednio u nich ale atmosfera wedlug mnie jest OK. Jak jest z zatrudnieniem to Ci nie powiem ale mysle, ze bedzie chyba ciezko cos zalapac powaznego. Ja mam bdb wyniki, sa zadowoleni ale na stala umowe i prace bezposrednio u nich chyba nie mam co liczyc. Przez pol roku w kazdym miesiacu mialem ponad 100%. Bylo nawet 130% i 170%

nowy

ale pytanie :-). Wysylaj Cv to sie przekonasz jakie masz szanse u nich na prace,a nie na forum sie pytasz

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

olo

Tak potrzebuja ale w cenrali w Wawie

user

Witam wszystkich. A czy można z kimś porozmawiać w Lubartowie, osobiście na temat stanowisk innych niż PH np. specjalisty ds rozwoju, bądź analizy rynku? Czy takich ludzi potrzebują w ogóle?

pdk

Może źle się wyraziłem... Chodzi o to że na działalności z własnym autem i magazynem podpisuje umowę np. z Barterem i cisnę z tematem. Bo po ogłoszeniach z gaspolu które się ukazują non stop to myślę ze nie za wesoło tam jest. chciałbym żeby ktoś napisac jak to wygląda od srodka czy nie ma tam jakiś chorych kierowników bo pracując swoim sprzetem na własnej działalności nie chce aby mi ktoś mówił jak mam pracować...

nowy

ciekawe skad wezmiesz butle zeby je rozwozic? Sam sobie bedziesz nabijal? Chyba trzeba miec specjalne pozwolenia,a zadna firma nie pozwoli ci rozwozic ich butli chyba ze podpiszesz z nimi umowe i bedziesz ich dystrybutorem. Pozatym wez pod uwage, ze jak butla nalezy chociazby do GASPOLU Ty sam sobie nie mozesz jej nabic bo jest to nielegalne. W ogole nie mozesz nigdzie legalnie nabic butli-swojej pustej

pdk

(usunięte przez administratora) Witam,moze ktoś opisać jak wygląda naprawdę współpraca z tą firmą? Przecież mając auto,magazyn no i hajs na butle to mogę na własny rachunek butle wozić niż się z kimś użerać... Pozdro

Przedsiebiorczy
@pdk 03.02.2015, 22:33
(usunięte przez administratora) Witam,moze ktoś opisać jak wygląda naprawdę współpraca z tą firmą? Przecież mając auto,magazyn...

Pracowalem tam 18 lat i jak zachorowalem na przewlekla chorobe to wywalili a na moje miejsce maja mlodego ale to raki standard w Polsce a ja za granice teraz jezdze i mam pod wzgledem finansowym duzo lepiej

Piotr

Przychylam się do wcześniejszych wypowiedzi @Kika. Firma jak firma na socjal nie ma co patrzyć jest jak w większości takich korporacji. Najważniejsze to mieć duży słój wazeliny, a będzie dobrze. Jesteś dla "szefostwa" wyrobnikiem najważniejsze by się zgadzać i potwierdzać ich czasem nierzeczywiste stanowisko. Własne zdanie czy indywidualne sukcesy niczym się mają w ogólnym rozrachunku. Jak podpadniesz z jakiegoś powodu to do "piachu". Jeżeli ktoś zdecyduje się na pracę niech się zaopatrzy w wazelinę i szeroką taśmę, by czasem czegoś nie chlapnąć.

nowy

widze, ze najwazniejsze sa jakies karty multisport, wypasione limuzyny, super telefony i laptopy. Ja nie pracuje bezposrednio w Gaspolu ale mniej niz 4 jeszcze nie mialem. I nie musze miec swietnych wynikow,a wykonac plan w 100%,a zdarzalo mi sie nawet 170%, 130%. Jak masz umowe z nimi to chyba masz auto itd. Ja jezdze swoim ale wracaja mi za paliwo i na amortyzacje auta mam wiec dla mnie jest OK.Ja nie mialem doswiadczenia jako PH bo tylko 4 miesiace ale daje rade tylko trzeba chciec, a nie siedziec na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

nowy

do sklepow, stacji paliw, dystrybutorow, osob fizycznych. Poszukiwanie nowych klientow

dan

i komu sprzedajesz te butle ? do firm zajmujących się rozwożeniem gazu czy jak ?

nowy

atmosfera przynajmniej u mnie bardzo mila, a nawet kolezenska. Przyjmuja z nieduzym doswiadczeniem ale tak jak mowie ja nie pracuje bezposrednio w Gaspolu. Zarobki zarobkami ale spokojnie mozna 4 tys.wyciagnac jak sie starasz i jezdzisz

nowy

ja wlasnie pracuje jako PH od butli i narazie nie narzekam.Jezdze swoim autem ale na paliwo regularnie dostaje pieniadze powiekszone o amortyzacje(czyli jak pali mi 7l dostaje tak jakby palilo mi 10l).Nie woze zadnych butli tylko pozyskuje nowych klientow i podpisuje umowy. Mam podstawe i dodatkowo od kazdej umowy prowizje.Jak wykonam 100% palnu to mam wieksza prowizje.Mija 2 tygodnie,a plan mam wykonany w 91%.Zobaczymy jak bedzie dalej ale narazie zlego slowa nie moge powiedziec.Nikt mnie nie goni, nie krzyczy, nie wydzwania ze cos jest nie tak.Dodam tylko, ze nie pracuje bezposrednio dla Gaspolu.Jestem zatrudniony przez firme zewnetrzna.Rozmowa byla jedna i bardzo mila i trwala ok. godzine.Bylem na niej sam,a nie umowione stado chetnych.Powiedzieli, ze oddzwonia i oddzwonili.Pozniej male szkolenie i w teren.

Red

Czym jeżdżą PH?, bo nie ciężarówkami chyba?

Kiłek
użytkownik zarejestrowany

Ja nie proponuję polecać, bo z tego może wyniknąć jeszcze jakaś dodatkowa kicha, Tak dla własnego bezpieczeństwa

Der
użytkownik zarejestrowany

@dusigrosz, a to niby dlaczego? Wiesz coś o tych instalacjach, czego my nie wiemy, może byś się podzielił, by ostrzec klientów Gaspol?

pytajnik

To jak jest z tym PH? jakie są warunki pracy? Jest goła pensja czy płacą jeszcze za pozyskanych odbiorców do sprzedaży butli. Słyszałem że jest jakaś zewnętrzna firma która zatrudnia dla Gaspolu PH. Dobrze jak ktoś napisałby o co można starać się idąc na stanowisko PH

Zostaw opinię o GASPOL S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GASPOL S.A.