Opinie o Ceramika Nowa Gala SA

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ceramika Nowa Gala SA

KENATS

CENZURA, CENZURA, CENZURA !

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

O ile już nie jest za późno

anonim

(usunięte przez administratora)

Otomoto

Kolego. W przypadku tych dwóch ostatnich dobry bajer to podstawa. Dlatego jeszcze tam siedzą. Pewnie niedługo poleci rzodkiewka. Co jakiś czas trzeba kadrę wymienić żeby nie popadli w marazm. Zatrudnić nowych kierunków, dyrektorów. A starą kadrę rozgonic.

O

Jaki pozew zbiorowy???? O czym ty piszesz??? Łykasz coś?

Pysia

Słyszałam że Seba wraca na zmianowego?! Tylko gdzie????

jan niezbędny
@Pysia 20.11.2016, 07:12
Słyszałam że Seba wraca na zmianowego?! Tylko gdzie????

który seba ?

LMK
@jan niezbędny 21.11.2016, 12:30
który seba ?

Zezowate szczęście

Po zmianie nr 3

Mam pytanko. Wiecie ludzie kogo chcą odstrzelić z NG i CG ? Pojawiło się ogłoszenie o zatrudnieniu zastępcy Kierownika Zakładu d/s produkcji czyli tak naprawdę ma być jego następcą bo sobie w Gresie nie radzi ze zmianowymi , to wiemy bo CG utrzymujemy ale ciekawi mnie ukryta rekrutacja na kilku zmianowych. Jeden w NG i dwóch w CG. Ukryta ponieważ nigdzie nie ma danych firmy a jest namiar tylko na agencję pośrednictwa pracy która poszukuje kandydatów ( może nie agencja ale duży portal z pracą ). Na stronie NG nie ma tej oferty a więc nie chcą ujawniać osób do odstrzału. Oferta identyczna w formie i treści jak z tym Kierownikiem tylko nie wskazane są miejsca pracy poza miejscowościami. Nie mogę wskazać na jakiej stronie to jest bo gowork to konkurencja pewnie i to usunie. Zmienia się coś u nas wreszcie czy nie ? Macie typy do odstrzału ?

elektryk

Nie orientujecie sie czy nie ma przyjec na utrzymanie ruchu? Jestem po zawodowce elektrycznej.

noniek

co Ty za głupoty piszesz??? Po alkoholu jesteś?

hhggh
@noniek 13.08.2016, 23:53
co Ty za głupoty piszesz??? Po alkoholu jesteś?

Nie. ale jestem po Twojej matce

Jarosław

Ireczku. Czy podałaeś skarbie wynik meczu na Euro ????????? Pietruszczak czeka. A ty nic. Zamelduj mu bo inaczej zasiłek i łowienie rybek Panie kombajnisto z pod Miedznej. Masz kontakt z tą sprzątaczką z Ceramiki Paradyż ??? Oj chyba Cię pozwie. Nie ma kasy ale pamięta szatnię.

Sas

Dostaniesz 1500 do ręki światek piątek non stop w robocie

Suchy z pras

Najniższą.

kret

witam, ile mozna zarobic na produkcji?

Młynowy

Ciekawe koziołka jeszcze nie zwolnili za spanie na 3 zmianie?

Młynowy

Najlepiej to jest na przerobowni

Młynowy

Najlepiej to jest na przerobienia

ngng

Witam . Szukam ludzi z Końskich do wspólnych wyjazdów do Starachowic do pracy w Cerradzie. Nowy zakład. Obecnie chcą zatrudnić : 1. Przedstawiciel handlowy na rynek polski 2 Przedstawiciel handlowy na rynki wschodnie 3 Grafik kreatywny 4 Ankieter – praca dla studentów 5 Przedstawiciel handlowy – Ukraina 6 Specjalista ds. Wdrożeń 7 Elektryk, Automatyk 8 Pracownik do obsługi urządzeń ceramicznych - 18 miejsc. 9 Specjalista ds. szkoleń Chętnych zapraszam do odpowiedzi na tym forum.

mmm
@ngng 20.03.2016, 00:18
Witam . Szukam ludzi z Końskich do wspólnych wyjazdów do Starachowic do pracy w Cerradzie. Nowy zakład. Obecnie chcą zatrudnić...

Jaka kasa na produkcji ? I do wdrożeń?

Pacco

A czy wogole któryś zmianowy coś tam umie??? Czy to na gresie czy gali?? Jeden ch...

Moz

Prezes nie wie co tam się dzieje. Zrozum to. Kierownicy zakładu boją się zmianowych. Dają im święty spokój. A w zamian wiedzą że Ci na nich nie doniosą. Miały być roszady. Zmianowy z jednego zakładu miał iść na drugi itd. No to powiedział że nie pójdzie i Kier . P z CG się wycofał. Ciekawe jaką ściemę walnął na naradzie.

hedgg

Nie pisz "pewnie" bo wiesz że to ten sam mistrz ( Kierownik zmiany). On musi opierać się na byłych bo sam niewiele umie. Kierownik Zakładu to toleruje, bo jest wystraszony o pracę. Ale trzeba przyznać, że tyle lat układa sobie Kierowników Zakładu że go się boją. Jest gwiazdą. Mówią na niego "Nóżka" bo lubi siedzieć na biurku na młynowni.

Scania

@Cer o czym Ty piszesz? Na Gresie byłem niedawno jako kierowca ciężarówki po ....trzy palety (bo resztę zabieram z innej firmy). Wszedłem na ten zakład i mimo, że tam pracowałem parę lat nikogo nie poznaję. No, prawie nikogo.Zmianowi dociągną pewnie do emerytury i brygadziści też. Widoki? Zmianowy siedzi w budzie na biurku z nogą na nodze, brygadzista obok na krześle roześmiany od ucha do ucha. I ich nikt nie rusza. Kamuflaż opanowali do perfekcji bo nim się zorientowałem wybiegli z tej budy jak poparzeni. Chyba dostali cynk na telefon że ktoś może z "góry" idzie. Było tylu fajnych doświadczonych ludzi i co? Zwolnienia pod byle pretekstem a reszta starych pracowników widząc co się dzieje mimo, że nie chcieli "uciekać" dała sobie siana z tą robotą. Jak mi powiedział inny kierowca :" Na produkcji zostali fachowcy z okolicznych wsi, robią jak nie ma wykopków, sianokosów, żniw, itp". Powiedzmy sobie szczerze, że zostali pewnie ci co są bliżej ucha Kierownictwa Zakładów czy tam Dyrekcji Zakładu jak zmianowi. Wożę płytki i widzę że kilku dealerów zrezygnowało z płytek z CG. Pracownik jednego mówił że wymiary i deformacje były z kosmosu. A przecież ktoś to powinien nadzorować. Tak więc zwolnienie kogoś z dołu to pójście na łatwiznę wg mnie to można dać po premii itp. NG też coraz mniej się wozi. Ceramiki Końskie coraz więcej. Mają chyba mniejsze koszty bo i cenowo jest lepiej.

Pracownik

Pewnie ten co kolesia z "Valdi Ceramica "chciał. Gościu odchodził w chwale że taką kasę zarobi i ma wszystkich w doopie a firma padła. Teraz ten "miszcz" z CG go przyjął.Tak to ta sama zmiana z tym pijakiem.

Dwójka

Tak. Opierdzielaly się i wyleciały. Ot co.

zainteresowany

a co to się na dwójce dzieje że zwolnili kobiety wiecie coś ?

pracownik

Czy to prawda, że nie będzie się można zwolnić z dnia na dzień tylko firma chce aby odbębnić okres wypowiedzenia? NIedługo chcę się zwolnić a kolega mówi że R. wybitny ceramik nikogo nie chce puścić bez okresu wypowiedzenia? Mój przyszły pracodawca musi czekać na mnie kilka tygodni? A co z ludźmi z trzy miesięcznym wypowiedzeniem? Wiem, że lipnie wygląda zatrudnianie nowych pracowników bo nie chcą tu przychodzić ale co mnie to obchodzi? Kierownicy zmianowi są telefonistami i nic nie umieją ale ich się trzyma w firmie bo ściemniają przed przełożonymi a Właściciel nawet nie wie o co tam chodzi.

PIP
@pracownik 15.01.2016, 22:53
Czy to prawda, że nie będzie się można zwolnić z dnia na dzień tylko firma chce aby odbębnić okres wypowiedzenia? NIedługo chcę...

Słyszałem o tym. Umowy na czas nieokreślony, uzależniony jest od okresu zatrudnienia u danego pracodawcy, wynosi odpowiednio: 2 tygodnie przy przepracowaniu okresu krótszego niż 6 miesięcy 1 miesiąc przy przepracowaniu okresu co najmniej 6 miesięcy 3 miesiące przy przepracowaniu co najmniej 3 lat W przypadku wypowiedzenia umowy na czas nieokreślony istotne znaczenie ma okres zatrudnienia pracownika u danego pracodawcy. Do okresu zatrudnienia wlicza się pracownikowi zatrudnienie u poprzedniego pracodawcy: Jeżeli pracownik wykonywał pracę związaną z odpowiedzialnością materialną za powierzone mienie, wówczas pracownik i pracodawca mogą w samej umowie o prace określić dłuższe okresy wypowiedzenia. Mogą one odpowiednio wynosić: 1 miesiąc przy przepracowaniu okresu krótszego niż 6 miesięcy 3 miesiące przy przepracowaniu okresu co najmniej 6 miesięcy Jeśli będziesz miał problem napisz. Pomogę Ci. Ludzie nie dajcie się manipulować tej "firmie".

Jestem ale ...niedługo
@PIP 23.01.2016, 22:22
Słyszałem o tym. Umowy na czas nieokreślony, uzależniony jest od okresu zatrudnienia u danego pracodawcy, wynosi odpowiednio:...

Zawsze można iść na chorobowe. Więzienie pracownika to przestępstwo.

Prince

Max. Ta firma często sama pozbywala się specjalistów, profesjonalistów. Ale jak to mówią " jaka ścieżka prowadzi do firmy, taka firma". Błoto i ciemno. Teraz przejść koło NG to raczej tylko w gumiaczkach.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Magazyn

To dlaczego Rafałku brak chętnych?

Stepi

Zmieniła twarz!

misza

heeeeeeeeeeeeeeee to dobry artysta

Kris

Dużego wyboru raczej nie ma. Parę kolekcji. Płytki raczej ze średnim designem. Kupiłem kiedyś dosłownie kilka pudełek, kilkanaście metrów. Trzy odcienie na ścianie w łazience. Inne ceramiki mają o wiele większą ofertę i bardziej korzystne ceny. A łazienkę remontowane po raz kolejny. Płytki z Opoczna. A z gali badziewia już nie kupię.

Bezzebny z pras

Zmianowy, ty to się lepiej chłopcze weź do roboty darmozjadzie. Nic nie robisz, sciemniasz 8h i za to kasę bierzesz.

Suchy

Co mądrzejsi już uciekli. A nie ma ofert bo nikt nie chce przyjść. I dali sobie spokój. Ale Franek jak chcesz tu pracować to zapraszam, poznaj na własnej skórze jaka miła atmosfera panuje w gali. Jakie zarobki, itd.

Zmianowy
@Suchy 04.10.2015, 05:34
Co mądrzejsi już uciekli. A nie ma ofert bo nikt nie chce przyjść. I dali sobie spokój. Ale Franek jak chcesz tu pracować to z...

Jaki Franek. Rafałek to nie franek

Gaweł

Paweł, co ty pi.......sz ?! Jakie ok! To dno i szuwary. Totalnie odradzam.

Pawel

Generalnie ok, polecam prace w tej firmie. Pozdrawiam

Podwładny brygadzisty matoła

Rządzić to może zarciem w swojej lodówce. Tylko próbuje wydawać polecenia. Z różnym skutkiem zresztą.

Chorobowe

Czyli najprościej zmienić kadrę zarządzająca, wszelkich "reformatorów".Wymienić od podszewki, od kierowników niższego szczebla aż po dyrekcję. I ruszyć ostro "z kopyta".

jestem_z_miasta

Nie moge wiesniak sie z toba zgodzic, mysle ze firma ma potencjal, ta branza jest dosyc chlonna. Jesli subiektywna ocena pracownikow warunkow pracy i relacji w zakladzie jest negatywna, nalezy zastanowic sie tylko i wylacznie nad strategia zarzadzania firmy, ewentualnie kompetencjami kadry zarzadzajacej tej czy innej firmy. Nie mozemy jednak oceniac wszystkich firm branzy wedlug jednej z nich.

wiesniak

Chodzilo mi o to korol, ze rentownosc takiego zakladu nie jest duza, jesli jeszcze w dodatku kadra pozostawia duzo do zyczenia i relacje interpersonalne nie sa zbyt dobre, to juz calkowicie nalezy unikac podjecia zatrudnienia w takiej firmie, korzystac z rad ludzi z tym podobnych forow

Ktoś
@wiesniak 19.08.2015, 13:57
Chodzilo mi o to korol, ze rentownosc takiego zakladu nie jest duza, jesli jeszcze w dodatku kadra pozostawia duzo do zyczenia...

No i co że po licencjacie, a brygadzista ma zawodówkę jak na jednym dziale i nim rządzi. Teraz szkoła się nie liczy.

Szkoluny

Karol muszę cię rozczarować. W gali na produkcji pracują ludzie nawet po licencjacie. Za "parę złotych ".

waldemar

ja mam podstawowke a magistry a nawet doktory zapierdzielaja u mnie za 5zl na godzine

wiesniak

Przewinalem sie przez kilka ceramik, w tym przez te wlasnie i jedna zasada jaka mi sie nasuwa to od ceramik w miare mozliwosci z daleka sie trzymac nalezy

Boa

Czy to ten chłopiec co przy powitaniu podaje rękę jak cnotliwa nastolatka? Jest męski jak szesciolatek.

gonzo

Od produkcji czego??????????????

kiler
@gonzo 07.08.2015, 03:06
Od produkcji czego??????????????

Jak to od czego od PJ

zibi

Jakiś leszcz. Typu: mizerna cicha stajenka licha.

du

smyk heeeeeeeeeeeeeeeeee

Agata

Kurczę, aż tak źle tam jest? Czytałam, że akcje spółki lecą w dół, miałam nadzieję na rozwój osobisty. Widzę, że tam nie jest ciekawie. Kawę i nie tylko...:-) to mogę robić dla mojego faceta a nie dla gamonia. Dzięki za info.Szukam dalej.

Agata
@cie 13.07.2015, 20:54
A kto jest w NG dyrektorem operacyjnym.

Stanik?

p

a od produkcji:)

zassystentka

Dostaniesz 1380 na rękę i będziesz robić kawę dla gamonia a w wolnych chwilach przysiady. Żeby się nogi nie zastały.

Agata

Widzę ogłoszenia, że Nowa Gala szuka asystentki Dyrektora Operacyjnego. Czy wiecie co miałabym tam robić? Byłam asystentką Dyrektora w jednej firmie ale nie wiem co to Operacyjny. Czy wiecie co miałabym tam robić? Jakiś zakres obowiązków?. Wiem, że właściciel zarabia 100 tys zł za miesiąc, Dyrektor 20 a ja chciałabym 5 tysięcy. Czy to realne? Dlaczego zwolnili poprzednią? A może to nowe stanowisko? Sama nie wiem co robić.

stary

ile? 1750 to ma stary pracownik Ale zaczyna sie cos dziec juz w tej firmie konczy sie juz sielaneczka

operator maszyn i urządzeń

1750. Najniższą, a Ty myślisz że 3000?!

spolernik

Jedyny normalny kierownik tutaj to ten z pras. Reszta to pajace trzęsący porteczkami. Partacze.

RTS
@spolernik 29.06.2015, 17:21
Jedyny normalny kierownik tutaj to ten z pras. Reszta to pajace trzęsący porteczkami. Partacze.

To Piotrek jeszcze pracuje?

wojak

oj dno dno totalne dno Ale jeszce troche i kilka kierownikop opusci stanowisko znajomosci sie skonczyly czas na zmiany

rafal

odradzam prace w tej firmie, po prostu dno

nowy

pracuje w tu miesiac najprostrze rozwiazanie trzeba uciekac z tego balaganu

bolek

Dostałem podwyżkę 50 zł brutto. Chyba się rozplacze ze szczęścia.

Zostaw opinię o Ceramika Nowa Gala SA - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ceramika Nowa Gala SA