Media Expert/ Kościerzyna TERG

• Pieczynek
  • Stawnica
  • Łońsko
  • Wąsosz

3. Opinie o pracodawcach Złotów
  5. Opinie o Media Expert/ Kościerzyna TERG S.A.

Opinie o Media Expert/ Kościerzyna TERG Złotów ul. Za Dworcem 1D, 77-400

WebsiteIconMediaExpert

Nie przegap nowości o Media Expert/ Kościerzyna TERG S.A.!

A

17.12.2018 12:43

Grudzień powinien być miesiącem najlepszym dla handlowców i kiedyś dawno temu był , czekaliśmy na ten okres . A teraz to najgorszy miesiąc , roboty 3x tyle a zarobisz tyle samo lub nawet mniej niż w normalnym miesiącu.
    Jaja w biały dzień

17.12.2018 23:59

Bardzo interesujące : D Zwłaszcza ile osób ciągle potrzeba do pracy. MB w tej chwili to kpina. Nagle się obudziliście w centrali z slw. Obniżone stawki w żenujący sposób były. Teraz nagle poszły w górę bo towar nie rotuje na sklepach. Fajny komentarz kogoś z centrali. Jaja w biały dzień. Tak tak normalnie Barbórka się szykuję jak w PRL. Dodatkowo tyle roboty dajecie że w tej chwili się pada po wykonaniu 60 % zadań. Reszty się nie da wykonać. Doba pracownicza nie jest gumowa. Ciekawe czemu tyle jest ogłoszeń o prace : D. Nawet w centralach ludzie uciekają. Jakim cudem nagle w okresie przedświątecznym potrzeba specjalistów od zamówień z producentami oraz ecommerce w grudniu? : D Ludzie nie mają zamiaru za te ochłapy tyrać. Bomba niech sam sobie posprzedaje. Żenująca sytuacja z centrali. :D hahaha w tabelkach źle się dzieje?! No ale w centrali same rekiny biznesu siedzą : D A teraz im podziękujcie że przez ich debilne decyzje ludzie uciekają i nie ma obrotu jak sobie wymarzyli. To nie film z USA o sukcesie na rynku. Idziecie na dno : D Tylko każdy kieras i ASM dają idiotyczne maile jako podkładka że niby coś się robi w kierunku robienia wyników. Jak w biedrze nie ma jak przejść. Wszędzie głupie wyspy z towarem. Za taki handel i jego ogarniecie każdy z centrali i kierownictwa powinien odrazu polecieć na ryj. Co ma wspólnego z handlem to : "No wiesz bo jak nie ma każdej specyfikacji na cenie to tego nie kupią!" Tiaaaaaa A klient patrzy sie na to. Zalew informacji i sam się śmieje z tego jak to wygląda na sklepie : D Handel to w iraku pod ostrzałem chyba kończyli w tej centrali. Gamonie marketingu oraz ogarnięcia ekspozycji.
    Szybka piłka

28.12.2018 12:33

Wiesz, ze te sklepy, które robią polisy na poziomie 8% nie zmieniają cen na tych śmiesznych meblach? i jeszcze klientowi prosto w oczy mówią, ze dostają gratis gwarancje? Co lepsze, chcą obsługę Premium a gdzie są pieniądze? Nie sprzedaż polisy czy usługi - jesteś wrogiem. Nikt ci nie pokaże jak tylko idź i rób. Asm jest jak psów. Nie zdążysz się odwrócić i już ich nie ma. Nie ma jak to otwierać sklepy w Warszawie a nikt „centrali” nie powiedział, ze rynek ten rządzi się swoimi prawami. Niestety styczność z ASM grozi udar ;) całe szczęście, ze już nie pracuje w tym barłogu. miliard pęknie ale w odszkodowaniach dla ludzi za zabieranie kasy za inwentury, do tego praca w warunkach szkodliwych i za walki na VAT:)
    Ehh. ...

18.12.2018 09:08

Tabelka, tabelkai jeszcze raz tabelka czyli blokowanie gołego obrotu (normalnego handlu) przez przymus sprzedazy Hestii a co gorsza PSP! poniesie ich na dno o ile już nie poniosło szkoda ze prezes nic o tym nie wie na czym tylko zależy dyrektorowi sprzedazy oraz dm,asm
    Dreamkeczer

18.12.2018 23:37

Na dno to już idą jak Titanic!!! To co się wyprawia z handlowcami na sklepach to jest kpina, żenada i WYZYSK!!!! Jeżeli handlowiec nie ma kasy za sprzedaż towarów (bo zeta brutto dostaje) to jak on ma mieć jakąkolwiek motywację do czegokolwiek???!!!! Żul z pod sklepu ma większą stawkę jak woła na wino. Szkoda bo fajna firma była za czasów jak dobrze płaciła sprzedawcom i wymieniane na forach niedogodności nie przeszkadzały. Kasa to rekompensowała. Ciekawe czy dyro by za zeta tak się angażował w swoją robotę????
    TommyLeeJones

15.12.2018 22:44

Za czyje pieniądze jest tyle reklam w mediach tv, internecie, radiu??? Za pieniądze handlowców sprzedahących na sklepach!!!! Firma wali całą kasę w reklame a sprzedawca dostaje ochłapy za handel.
    Dave

08.10.2018 23:32

Nie ogarniam większości wpisów, ale w polemikę na tym poziomie wdawał się nie będę. Firma płaci dobre pieniądze ludziom, którzy chcą je zarabiać. Najlepi sprzedawcy zarabiają dobrze powyżej 4 tys. złotych netto. Fakt, jest dużo rzeczy, które trzeba robić oprócz handlu. Są rzeczy irytujące, które wyprowadzają odgórnie - lecz to ich firma, można się z tym zgadzać lub mnie, ale własne zasady wprowadza się w swoim biznesie. Pracę w ME polecam ludziom nastawionym na ciężką pracę, ambitnym i lubiącym zbierać owoce swoich wysiłków. I ludziom myślącym, z dystansem ;)
    Było się kiedyś zastępca

10.12.2018 07:35

U zastępcy? :) hahaha dobre sobie. Oczywiście jak zastępca wykonuje swoje obowiązki na tym stanowisku (głównie spychologia od kierownika), dodatkowo sprzedaje na sali i spisuje raty... A no i jeszcze nadgodziny,ale to wtedy nawet nie widać 4tys,chyba że mówimy o brutto... Szczerze i gorąco NIE POLECAM
    Pierdu

15.12.2018 16:11

(usunięte przez administratora)???ludzie uciekają z MEX
    Zdegustowany manipulacją

09.12.2018 21:19

Witam. Niezwykle dziwnym trafem, który zbiega się w czasie z dużym natężeniem negatywnych komentarzy : D nie ma nagle commentów z sklepu warszawa. terg i go work najwidoczniej zaczynają robić co mogą.
    Bankok

06.12.2018 21:45

Jak tam wasze wypłaty handlowcy??? Jest srogo co nie??? Firma daje takie możliwości żeby zarobić duże pieniądze, tylko z jakiegoś powodu nikt tego nie docenia :( Jeżeli firma nie dba o swojego pracownika to pracownik nie zadba o klienta. A przecież tak bardzo tej firmie zależy na profesjonalnej obsłudze klienta. Ale jak tu można dobrze obsługiwać klienta za 0zł lub za 1zł ??? BRUTTO!!! Albo takiego co ci popsuje parametry bo nie bierze całej obstawy. A przecież to też klient, który zostawia w sklepie hajs i na który też firma zarabia kasę. Przez taką politykę kreowaną przez dyrektorów firma tracji MILIARDY obrotu rocznie. Tego to już w tabelce nikt szefowi nie pokaże. Przecież nie istotne jest to że firma miała by lepszą płynność i z tym związane inne rzeczy. Dyrektor nie lubi gołego obrotu, ale i na gołym obrocie się też zarabia. Ktoś nie pogardzi gołym obrotem i ten ktoś przetrwa na tym rynku.

01.12.2018 23:44

Obiecują 4 tyś. zł wypłaty... Potem patrzysz na to za co jesteś odpowiedzialny. Kiedyś można było zarobić. Teraz ? Z 20 zł za gs masz 1zł. Kpina poprostu. Inflacja szaleje. W biedrze zostawisz 1/3 wypłaty, a tutaj ci każdy opowiada ile to nie zarobisz :D . Jeżeli szukasz pracy gdzie zarobisz od pani kasjerki w biedronce 300-400 zł więcej, to praca twoich marzeń. Zmiana cen ? : D ryza papieru na dział idzie w ciągu dnia. Nie daj boże zapomnisz o jednym produkcie że jest w 3 miejscach a będziesz musiał dodrukować. Zanim skończysz to robić przyjdzie zmiana top. Zmiana plano gramów i masz to ogarnąć. Jak to zrobisz na "już" bo inaczej to strata dla firmy, trzeba jeszcze zrobić foto, że to zrobiłeś i wysłać do centrali. Kpina z rzemiosła pracy sprzedawcy. A i nie zapomnij po drodze o wynikach bo jak coś sprzedasz na goło to od kierownika sklepu do centrali każdy dostanie obstrukcji jak w kiepskich że firma traci i nie zarabia : D Np sprzedaż kuchenki bez akcesorii typu garnki : D Bez tego plajta idzie i masz to robić. Wcisnąć bo w tabelce ma się zgadzać. Praca która już nic nie ma związanego z handlem. Robiąc na tym zimnie na budowie mniej będziesz zmęczony niż po całym dniu w tym kocborowie : D
    Kotur

03.12.2018 17:39

Mało tego, badanie potrzeb!!! NPSy!!! To chyba tylko po to by wyrzeźbić klienta z kasy ile się da. A nie po to by został dobrze obsłużony. Można by było przymknąć na to oko ale nie za tą kasę. Konkurs 4q jest tylko po to by dostać wypłatę taką jak w normalnym miesiącu. Nie zrobicie 4q to weźmiecie bardzo niską wypłatę. CYRK!!!
    Buldog

05.12.2018 09:18

Tera jeszcze wymyślili cyrk z czapkami mikołaja dla każdego pracownika obowiązkowo, jakby to miało niewiadomo co pomóc. Pracownik jest w tej firmie (usunięte przez administratora), a czapką jest jeszcze bardziej zeszmacony. Niech sobie w biurowcu założą po takiej czapie na te tępe głowy i świrują pawiana.
    Mało ważne kim jestem

28.11.2018 07:42

Sama firma ok ale to jakich geniuszy zatrudniają na stanowiska asm i kierownicze to świadczy tylko o jednym - kierownik ma być ślepym debilem, który ma cisnąć ludzi i wycisnąć z nich wszystko. A asm nie nauczy Cię niczego poza kulturalnym pisaniem maili o słabych wynikach. Premia z miesiąca na miesiąc coraz niższa. Inne warunki zatrudnienia na Warszawę a pozostałe miasta mogą oblizac się. Już nie wspomnę, ze niezgodne z prawem jest zabieranie pieniędzy za inwentaryzacje. Chodzą plotki, ze firma straciła płynność finansowa. Ekspozycja i wygląd sklepów - tragedia, takiego bazaru dawno nie było. Doradca w tej firmie ma wszystko inne do roboty niż sprzedawać. Firma twierdzi, ze są pro ludzie - nie prawda. Pro kasa się liczy, jeśli nie robisz wyników a sklep od kilku lat i tak nie zarabiał na siebie to będą wymieniać kierowników do skutku aż o 1% wzrośnie cyferka w tabeli. firma idzie na dno. Winszuje wielki skandal, ze w Warszawie nowe umowy a pozostałym dalej będą zabierać premie. Osobiście odradzam i szukam nowego zajęcia. Stanowiska kierownicze są ruchome. Nie robisz wyników, nikt nie pokaże jak i sam się ucz wszystkiego. Doradcy w tej firmie są traktowani jak sprzątacze i Visuale przypominający układanie towaru w szmatlandzie. Nie spodziewajcie się wielkich premii za grudzień:)
    Anonimowy anonim

28.11.2018 09:35

Zgadzam się w 100% z wypowiedzią. Sam chciałem zalożyć wątek do pracy na terenie trójmiasta. Co z tego że na tym rejonie podstawy są większe skoro przelicznik zrobią ci taki że koniec końców wypłata wyjdzie na takim samym poziomie jak w innych mniejszych miastach czyli mizernym. Nie polecam pracy w Media Expert
    Tadek

13.11.2018 08:57

Witam. Jeżeli lubisz ciężko pracować w szybkim tempie układać na półkach towar 2x dziennie, codziennie zmieniać ustawienie towaru. Gdzie przychodzi zarządzenie zmieniasz, później przyjezdza ASM i mu się nie podoba znowu zmieniasz. Są słabe wyniki znaczy trzeba coś przestawić. etc. Codzienną zmianę cen w dużych ilościach(ryza papieru) odkurzanie sprzątanie i oczywiście obsługa klienta. Rzecz święta każdy klient ma kupić produkt i wybrać ubezpieczenie i oczywiście worek niepotrzebnych mu rzeczy do tego. Parcie na dodatki jest dużo ważniejsze niż sama sprzedaż bo przecież klient sam przyszedł po telewizor. Ale polisy najważniejsze. Często usłyszysz od kierownika idź sprzedaj ubezpieczenie. Jak masz sprzedać sam produkt bez ubezpieczenie to lepiej nic nie sprzedawaj. Jak nie będziesz sprzedawał ubezpieczeń(czyt. wciskał na siłę) to Cię zwolnią lub jak będzie Ci umowa kończyła nie zostanie przedłużona bo się nie starasz. To się nazywa stabilne zatrudnienie. Premie są uznaniowe więc mogą Ci je zabrać, przepraszam mogą nie zostać Ci przyznane. A jak Ci się nie podoba to i tak usłyszysz "na twoje miejsce czeka dużo ludzi każdy chce Tu pracować" Jeżeli chcesz otrzymać pensje jaka została Ci "obiecana" to należy szukać jej w dziale baśnie i legendy. Tak więc jeżeli jesteś masochistą lubisz zapier.alać i dostawać ułamek tego co Ci obiecali to na pewno znajdzie się miejsce. Oczywiście Ciągle będziesz słyszał mało mało firma wymaga etc. Bo Cie ASM zwolni. Co do ASM i DM etc. to trzeba było by powieść napisać najlepiej thriller albo od razu horror. Ja po okresie próbnym podziękowałem i wracam na stare śmieci pensja ta sama a kultura pracy o niebo lepsza. NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ PENSJĄ TO ŚCIEMA !!!! I MOBING!!! Aż dziw że jeszcze niektóre osoby pracują(czyt ASM DM etc). W sklepie w którym miałem przyjemność pracować rotacja pracowników jest taka że od roku zostało tylko 1/4 załogi. Zdrowie najważniejsze a szczególnie psychiczne. Omijać z daleka.
    Ktoś

18.11.2018 11:54

Wszystko co napisałeś to prawda. Firma zmierza w jakimś złym kierunku. Z miesiąca na miesiąc płacą coraz mniej a wymagania jeszcze większe. Chyba będIe domex 2
    Tadek

26.11.2018 19:40

Obecnie wróciłem tam gdzie pracowałem jest o niebo lepiej a kasa ta sama. Raczej na lepsze się nie zanosi. Szkoda zdrowia tyle w temacie. A pozytywne komentarze to chyba tylko centrala pisze. Jednym słowem rozczarowanie.
    Max

15.11.2018 16:50

Hej właśnie obiecali mi umowę na czas określony pensję do 4000 netto. Pracę w bardzo miłym zespole i możliwość awansu jakie są realne pensje na doradcę klienta bo opinie są sprzeczne ;/ chcę zwolnić się z MM. Kierownik powiedział na pewno nie będzie Pan żałował. Proszę o obiektywne komentarze
    Mex były

16.11.2018 00:37

Zostań chyba ze chcesz być sprzątaczem magazynierem .(usunięte przez administratora) w czystej postaci , obiecać można wszystko tak wabia bo ciężko o pracowników . Kto mądry ucieka .
    zmęczona Tergiem

14.11.2018 23:53

Praca bez perspektyw. Regionalni biorą pieniądze za wysyłanie maili, ale nigdy nic nie załatwią. Najgorsza jest J.Z. udaje w całym znaczeniu tego słowa wielką panią manager a jak jest jakiś problem to boi się przyjeżdżać na sklep. Ogólnie polityka firmy zmierza w dziwnym kierunku i chyba będzie trzeba szukać czegoś innego. Miliony zadań poza obsługą klienta: - wysłanie miliona zdjęć ekspozycji - przekładanie co 3 dni towaru z miejsca na miejsce - chodzenie po sklepach konkurencji co zajmuje połowę dnia - wycieranie kurzu - przyjmowanie dostawy- zawsze to robią faceci ale i tak siedzą tam godzinami i nie ma ich na sklepie - raty to na % większy niż w chwilówkach Ogólnie firma zmierza do tego, żeby nie dać Ci czasu na obsługę klienta, ale wymagać od Ciebie parametrów, że KPI to i KPI tamto a jak mówisz, że nie ma czasu, bo albo jedno, albo drugi to ASM powoli focha strzela...
    Tendy

08.11.2018 17:50

Ciekaw jestem jaki jest klucz zatrudnienia w przypadku ASM'a. Pytam dlatego, że ci ludzie to kompletnie wyprani z jakichkolwiek zasad, kultury, człowieczeństwa i moralności osobnicy. Nie znam przypadku w tej firmie żeby uczciwy i miły pracownik awansował na ASM. Zatrudniają pajaców i zwykłych chamów, którzy jedyne co potrafią to zniechęcić pracownika do pracy i spowodować że odchodzi do konkurencji. Podziwiam głupotę zarządu.
    Marta

08.08.2018 21:12

@BYK, dzięki Twoim komentarzom wiemy, że w firmie(usunięte przez administratora)zdarzają się nieprawidłowości w traktowaniu pracowników i trudno im zapobiegać i przeciwdziałać, ale może są też jakieś aspekty pracy w tej firmie, dla których warto tam pozostać licząc na poprawę stosunków międzyludzkich. Zachęcam inne osoby pracujące w tej firmie do zajęcia stanowiska w tej właśnie sprawie.
    jeszcze dymam

06.11.2018 21:43

kawe se możesz wypić z kierownikiem w ramach stosunków międzyludzkich
    Nowy-zawiedziony

06.11.2018 10:21

Jestem nowym pracownikiem . Zostałem zwabiony z konkurencyjnej firmy opowieściami o tym ile zarobię . W handlu pracuje dobrych pare lat ale takiego (usunięte przez administratora) i pomiatanie pracownikiem to tylko w tej firmie spotkałem . Przyjęty na jeden z otwierający się salon NIKT mnie nie poinformował ze będę przerzucany z salonu na salon oddalone od miejsca docelowego pracy nawet 60 km . Na tzw wsparcie sprzedaży na innych sklepach .....a w rzeczywistości zeby posprzątać sklep przyjąć dostawę wymienić ceny . Pracujący na miejscu śmieją się ze wsparcie do szmaty ,stoją i maja ubaw . Ja osoba która nie ma wielkiego ego ale szanuje swoją prace już bardzo dziękuje , zmiana pracodawcy była wielkim błędem . Wy wszyscy z mediamarkt Euroagd jak będziecie kuszeni większymi zarobkami ....szkoda czasu na ta pseudofirme ,która na zewnątrz wyglada na potęgę w wewnątrz (usunięte przez administratora) . Pan ASM L.S człowiek bez sumienia . Nie polecam
    Wojtek

22.09.2018 11:43

Gdyby faktycznie stanowisko pracy zgadzało się z tym co piszą na papierze to było super. Problem polega na tym, że tam handlowiec nie ma czasu handlować. Ja całe życie pracuje w handlu, ale to co mnie spotkało w Tergu to naprawdę śmieszna sprawa. Tam sam handel to 10% czasu jaki pracownik poświęca w ciągu dnia. Reszta to sprzątanie, przyjmowanie dostawy i jej rozdysponowanie, układanie towarów według listy top, wysyłanie maili z tłumaczeniem się regionalnemu, zmiana cen (to jest najbardziej zabawne bo codziennie przychodzą ogromne pliki zmian cen często o 1gr w górę lub w dół), czytanie instrukcji na tol'u, inwentaryzacje (np. dział IT gdzie codziennie trzeba robić inwenturę), pilnowanie towaru jakbyśmy byli ochroną. Ogólnie rzecz biorą na umowie piszą, że będziesz handlowcem, a tak naprawdę masz lekko 3 albo 4 etaty pracy za które ci nie płacą. Na szczęście szybko się zorientowałem w jakie (usunięte przez administratora) wdepnąłem i uciekłem do firmy gdzie naprawdę szukają handlowca, a nie popychadła do wszystkiego. Pozdrawiam i nie polecam.
    Bartek

08.07.2018 18:15

Słyszałem , że firma ma dobrą opinię jako pracodawca!!!
    Wojtek

22.09.2018 11:34

Słyszałem zupełnie co innego.

Kontakt - Media Expert/ Kościerzyna TERG S.A.

ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów

MediaExpert

13.09.2018 18:50

Castro

15.09.2018 08:47

W tej firmie regionalni wymyslili cos takiego jak sciezka sluzbowa. Czyli nie mozesz kontaktowac sie z nikim powyzej Twojego przelozonego. W przypadku handlowca jest to tylko kierownik sklepu. Stworzono to po to zeby rka mogli ukrywac swoj mobbing. Ludzie masowo odchodza z tergu i szukaja innej pracy. Niedlugo media expert bedzie zatrudnial tylko ludzi z urzedow pracy nie majacych pojecia o handlu i elektronice.
    Castro

01.09.2018 07:05

Jak ja się cieszę, że odszedlem z tej chorej korporacji. Teraz pracuje w niewielkiej rodzinnej firmie gdzie panuje przykazna atmosfera, zarobki sa na dobrym poziomie i szef szanuje Twoj prywatny czas. Moj bezposredni przelozony zwany kierownikiem regionalnym jest bardzo pomocnym i kulturalnym czlowiekiem z ktorym mozna pogadac o wszystkim. Zupelne przeciwienstwo pajacow z Tergu gdzie regionalni wyzywaja sie na pracownikach. Takze ludzie pamietajcie ze zycie nie konczy sie ma Tergu. Rzuccie ten (usunięte przez administratora) i poszukajcie normalnej roboty gdzie szef Was szanuje i gdzie bedziecie przychodzic z usmiechem na ustach. Pozdrawiam.
    PanKleks

29.08.2018 14:06

Nie ma kto zrobić porządku w tej firmie z regionalnymi? Panoszą się, zwalniają ludzi z najlepszymi wynikami (tak, osobiście znam kilka przypadków) i jeszcze rzucają seksistowskie teksty do dziewczyn na sklepach. Nie ma ich kto pogonić? Jak myślicie po co rksi (czy asm jak kto woli) wymyślili ścieżkę służbową? Po to żeby o ich wybrykach nie mógł dowiedzieć nikt ponad nimi. To się dzieje od lat, a prezesi są ślepi na problem. Ilu wartościowych ludzi pozbyli się regionalni tylko dlatego, że zwykł pracownik był mądrzejszy od rks i to go bolało. Głupki wymyślają pierdoły na sklepach, które nie mają żadnego wpływu na handel, przestawianie towarów w kółko i rozliczają z tego. Terg już dawno zszedł na psy. Nie polecam tej firmy nikomu. Najgorsze (usunięte przez administratora) w jakim pracowałem.
    Mikołaj

26.08.2018 18:10

... skoro jest tak że w TERG, to kupuje się własnościowe mieszkania, czy domy?. Kto w TERG-u ile zarabia?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Media Expert/ Kościerzyna TERG?

Marta

28.05.2018 16:12

@Zielony, rozumiem, że współpracowałeś bądź pracujesz (usunięte przez administratora), tak? Na forum niedozwolone jest używanie imion, nazwisk, inicjałów czy też pseudonimów osób trzecich. Jeśli zauważasz jakieś nieprawidłowości w firmie, to myślę, że warto zgłosić to odpowiednim osobom bezpośrednio. Co możecie powiedzieć o pracy (usunięte przez administratora)
    Terry

08.07.2018 12:58

Ładnie oderwana od rzeczywistości jesteś. Znam takich co osobiście zgłaszali mobbing i inne problemy w Tergu. Już nie pracują. Zostali zaolnieni pod jakimś śmiesznym pretekstem i to mimo świetnych wyników.
    BYK

19.07.2018 15:27

Mobbing i Dyskryminacja na każdym kroku... Umowa na czas określony i według prawa nie jesteś w stanie wygrać w sądzie. Dostaniesz wypowiedzenia zanim złożysz skargę do sekscji zajmującej się mobbingiem, która istnieje tylko na papierze. a nawet jeśli zgłosisz naruszenie prawa to i tak Cię zwolnią bo nie będą chcieli pracować z kimś kto docieka swojego. Masz robić jak Ci każą, mimo jasnych procedur firmy, które i tak nie są przestrzegane. Ponad to nie dostaniesz możliwości kontaktu powyżej kierownika własnego marketu.. W każdej sytuacji stoisz na przegranej pozycji.
    SŁAWEK

04.04.2018 06:50

witam zgadzam się z większością opinii raty w RADZIEJOWIE TO KPINA WCISKAJĄ UBEZPIECZENIA SPRZĘTU MÓWIĄC ŻE ZDEJMUJĄ UBEZPIECZENIE KREDYTU.STALE SIEDZĄ NA INTERNECIE CHOĆ MAJĄ KAMERY I ZAJMUJĄ SIĘ GŁUPOTAMI CZEŚĆ Z NICH CHODŹ Z TELEFONEM PRZY UCHU I ZAŁATWIA SPRAWY OSOBISTE, PRZY CZYM KIEROWNIK JEST NIE LEPSZY BARDZO POGARDLIWE I WYNIOSŁE ŻE TO JEST JEGO SKLEP(A JAK COŚ NIE PASUJE TO (usunięte przez administratora) Z TEGO CO WIEM TO JEST TAM TAKIM SAMYM PRACOWNIKIEM JESTEM CIEKAWY CO NATO PAŃSTWO (usunięte przez administratora)ŻE ZERO REAKCJI NAWET NIE WIEDZĄ CO SIĘ DZIEJE W PLACÓWKACH. BRAWO NIECH WAS W SKLEPIE REPREZENTUJĄ W CZAPKACH :):):)
    marzenka

05.04.2018 12:48

hahahaha to prawda z tymi ubezpieczeniami zamiast kredytu to damy sprzętu też mi to proponowali a i do tego jeszcze orange zamiast ubezpieczenia kpina uważajcie. a co do pracowników można się tam ciekawych rzeczy dowiedzieć jak gadają a nie obsługują. to też byliśmy świadkiem razem z mężem jak oni tam rozmawiają
    WytatuowanyPajacZbrodą

27.01.2018 15:10

Witam. Moje doswiadczenie w handlu agd rtv to ponad 10 lat. Pracowalem w wielu firmach od Avansu przez Domex, Astral i Terg, ale tego co sie wyprawia w tej firmie jeszcze nigdy nigdzie nie widzialem. Mobbing na kazdym kroku, regionalni to ludzie nie majacy pojecia o handlu a mądrzący sie na kazdym kroku. Chca swiecic przykladem a wszyscy pracownicy lapia sie za glowe jak guru asm probuje cos sprzedac klientowi, a potem mądrzy sie do handlowca jakie to zna techniki sprzedazy. Ludzi maja za nic. Rotacja na sklepach orgomna. Ponad 20 pracownikow zmienilo sie w ciagu roku od otwarcie sklepu. W poprzednich firmach za duzo mniejsze plany zbieralem duzo lepsza kase. Tutaj wyniki robi sie kosmiczne a placa jak niewolnikowi. Ciagle zmiany cen i topki powoduja ze na obsluge klienta brakuje czasu. Nie polecam nikomu tej firmy. Jednym slowem tragedia. Ale tak samo regionalni zniszczyli Domex a teraz robia to z Tergiem. Jak sie zarzad nie obudzi i nie zobaczy ze specjalisci od handlu odchodza z firmy a zatrudnia sie totalnych laikow bo regionalni traktuja ludzi jak smieci, to za chwile nie bedzie co zbierac jak z Domexu kilka lat temu.
    Girl

28.12.2017 21:27

Ta firma to (usunięte przez administratora) Nie da się inaczej określić tego co się tu dzieje. Podstawa niższa od najniższej krajowej, przymusowe nadgodziny, zabieranie pieniędzy za wszystko oczywiście zgodnie z jakimś regulaminem którego i tak się nie da zrozumieć. Jeśli możecie nawet nie zawracajcie sobie głowy. Pracownik jest tu śmieciem.
    oN

19.11.2017 13:25

Wszystko zależy od tego na jakim sklepie się pracuje. Ja pracowałem na takim nie doinwestowanym, a kasa na inwestycje jest bo w drugi sklep w tym samym mieście pompują kasę. Więc wtedy zarobki mniejsze i frustracja większa. Cała 'góra' nic z tym nie robiła tylko wiecznie wymagali cudów i wzrostów wyników.
    Maikelele

05.10.2017 22:13

Pracowałem 4 lata i dobrze że udało się stamtąd odejść. Układy na sklepie między kierowniczką a jej pracownikiem kochankiem niszczyły dosyć dobrą atmosferę na sklepie. On miał tylko siedzieć i czekać na klientów czyli zarabiać a ja wraz z drugim pracownikiem zostaliśmy oddelegowani do sprawdzania cen, ustawiania topek, sprawdzania zabezpieczeń sprzątania itp. Jak udało się sprzedać super jak nie od razu rozmowy, Krzyki itd bo jak mogłem nie sprzedać przestawiając pralki albo lodówki... Żenada równi i równiejsi druga rzecz to zabieranie pieniędzy za nie wyrobienie któregoś z długiej listy parametrów -chore bo co zarobiłeś mogą ci zabrać no i trzecie najważniejsze brak możliwości awansu. Przez ponad rok wyrabiałem najwyższy obrót i parametry na sklepie byłem w top 3 najlepszych sprzedawców w makroregionie i nic zero awansów, podwyżek czegokolwiek dlatego odszedłem. Brak motywacji do pracy i wieczne dokładnie obowiązków i obcinanie wypłat to tak w skrócie. Dobrze że konkurencyjne sieci nie śpią i potrafią docenić pracownika. Dodam że u konkurencji po pół roku otrzymałem 2 awanse i podstawy mam 2x więcej niż w Media expert plus premie i jakoś można. Tej sieci nie polecam nikomu kto szuka czegoś konkretnego i czuje się dobrze w sprzedaży
    Robert

22.04.2017 13:57

Firma pro klientowska, czytaj mam pracowników w nosie, premie itd. to mity, owszem zarobisz więcej jak chodzisz codziennie do pracy i masz mnóstwo nadgodzin, oraz pod warunkiem że nie trafisz na tajemniczego. Pracowałem w kilku firmach mam wieloletnie doświadczenie w branży, i okazuje się że zarabiam mniej niż kilka lat temu wykonując 2-3 razy takie plany. Jak macie alternatywę omijać szerokim łukiem. Wiem że zawsze pracodawca w ustach pracowników jest zły, ale to co tu się dzieje przeszło moje najśmielsze koszmary. Rotacja pracowników, zabieranie premii za byle co, a przecież to dzięki nam firma prosperuje, to dla nas wracają klienci, ehhhhh szkoda słów.
    pracownik z mazowieckiego

08.06.2016 14:49

To prawda !!! Firma próbuje na ile tylko może,by wycisnąć z ciebie jak najwięcej i często się jej to udaje, dając ci w zamian, niewiele lub trochę wiecej jesli wyrobisz każdy parametr. I te czarodziejskie reklamy "..niskie ceny", hehe koń by się uśmiał, ludzie nie takie głupie i sprawdzają przez zakupem, co ile kosztuje, a jak już kupią to mają problem ze zwrotami, bo po co przyjmować i zaniżać sobie statystyki
    złotów magazyn

16.11.2015 11:41

Witam, powiem szczerze OMIJAC SZEROKO!!, na magazynie takie cyrki sie dzieją, ze szok: (usunięte przez administratora)Z resztą kto by chciał pracować za 1400-1500 max. (usunięte przez administratora)
    ja

24.04.2015 19:26

No właśnie... Maja pracowników za nic licza sie tylko słupki... Żenada, zabieraja kupe kasy za niewyrobienie planów...!
    my

25.03.2015 22:06

Pracownik ma prawo glosu, prawo wyrazania opnii. ??? gdzie i o czym?
    S.

26.12.2014 15:05

Zarobki ponad przecietne. Jezeli pracownik sie stara podchodzi do klienta, nie ma wszystkiego w d... to jest w stanie naprawde duzo zarobic. Wzajemna korzysc. Doskonaly system premiowy. Pracownik ma prawo glosu, prawo wyrazania opnii. Czasami rzeczywiscie jest bardzo duzo obowiazkow ale to naprawde przeklada sie na finanse. Jak na duza korporacje trzeba pochwalic podejscie do pracownika. Kolejnym duzym plusem sa ciagle zmiany. Dzieki nim rozwija sie firma a takze my -pracownicy.
    loveve

05.11.2017 16:32

Nie ogarniam tej opinii!
    Ona

28.11.2013 23:54

Harówka ponad siły, duzo nadgodzin, bywały dni, że nie jadłam sniadania przez cały 10-cio godzinny dyzur. Dziwię sie, że do warunków sanitarnych i bhp jeszcze się nikt nie przyczepił. Pracownicy między soba rozmawiają wyłącznie o pracy i o tym, ile kto czego sprzedał i ile to było warte punktów. Żenada. Omijajcie szerokim łukiem. O nieprzedłużeniu umowy o prace informują na godzine przed jej końcem.

Zostaw merytoryczną opinię o Media Expert/ Kościerzyna TERG S.A.