IKEA Retail

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o IKEA Retail

Opinie o IKEA Retail Poznań Szwedzka 10

WebsiteIconIKEA Retail

Nie przegap nowości o IKEA Retail!

Ojoj

05.04.2021 17:03

Zwykłe korpo szczury. Zapomnij o przyjaznej atmosferze i zaufaniu. (usunięte przez administratora) bez honoru. Dobrze że te młode (usunięte przez administratora) zatrudniają to(usunięte przez administratora). Nie polecam
Max

18.02.2021 16:40

Witam, chciałbym zadać kilka pytań pracownikowi Biura Obsługi Ikea, proszę o kontakt priv [email protected] Z góry dziękuję za kontakt.
S

11.01.2021 22:43

Czy IKEA Poznań planuje w najbliższym czasie rekrutację na stanowiska w sklepie lub magazynie?

18.02.2021 10:27

nasze aktualne ogłoszenia można łatwo znaleźć na stronie kariery. zapraszamy! :)
Anna

17.02.2021 18:41

@Pracownik a duże te zniżki ?

18.02.2021 10:26

Ania, pracownik gastronomii płaci 1 zł za posiłek, a pozostali pracownicy ok. 5 zł za 2 dania obiadowe - zupa + drugie danie (mięsne lub vege).
Patryk

22.12.2020 11:55

Macie zniżki na jedzenie z ikei?

06.02.2021 09:59

Oczywiście, Patryk. Mamy
qwerty

05.02.2021 23:22

Jaka jest stawka w lutym 2021r. na dziale obsługi klienta?
Majka

03.12.2020 13:52

Hej, czy w dziale projektowania dalej pracuje ta sztucznie uśmiechająca się Pani fizyk, która zajmowała się jeszcze kilka alt temu pouczaniem profesjonalnych projektantów jak maja się uśmiechać „w innym wypadku okaże się, ze ikea nie jest miejscem dla nich”?
Aga

09.10.2020 21:24

Cześć, czy ktoś może podzielić się opinią w dziale obsługi klienta? Jaka stawka, jakie godziny zmiany? Z góry dziękuję.
Byłaa pracownica

28.10.2020 20:08

Hej. Odpuść sobie dział obsługi klienta. Nie wiem czy nadal kierowniczka jest N. Ale to ona wprowadzała tam mega słaba atmosferę wśród pracowników. Stawka jak w całym sklepie jakoś 21 zł brutto. Plus umowa na pół etatu która nigdy nie zmieni się na cały. Użeranie się z klientami, plus praca ciężka fizyczna szczególnie na drugiej hali gdzie wydawany jest towar. Nie polecam!
Kiedyś w Customerze

30.10.2020 23:53

Dział ogólnie jest fajny, sama praca z klientami jak ktoś tu napisał to nie jest użeranie się z nimi, praca z klientem to praca z klientem, zależy od człowieka ale to rozwija umiejętności. Co do samego działu i klimatu to popieram, że istnieją tam lekkie patologie. Manager faktycznie jest słaby, caryca którą kasuje ludzi z talentem żeby nie pokazali że są lepsi od niej a trzyma przy sobie tylko tych którzy są jej poddani i pójdą za nią w ogień. Dobrze się żyje z początkującymi pracownikami w tym dziale, gorzej z tymi doświadczonymi którzy się non stop wywyższają bo im ktoś zdążył mózg wyprać i już nie pamiętają tego że sami na początku nic nie potrafili. Jeśli ktoś słyszał kiedyś o tym że w korporacjach istnieje wyścig szczurów to w tym dziale zobaczy to na oczy. Późna "przyjaciół" którzy za plecami donoszą na Ciebie do "szefowej", szefa który za każdą cenę broni swojej jakże słabej pozycji, ogólnie dramat i to nie że względu na pracę i obowiązki tylko na klimat wewnątrz działu. Szczerze polecam wszędzie tylko nie do tego działu.

05.09.2020 10:14

Wiecie czy IKEA Retail udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

18.10.2020 13:19

Hej, a o jakie stanowisko pytasz?

06.10.2020 14:33

Jakie wynagrodzenie dla kucharza na początek przewiduje firma?
Zosia

02.10.2020 11:01

Typowa korporacja, w której awansuje się za podlizywanie managerowi a nie umiejętności i staż. Nie ma znaczenia wiedza, odbyte szkolenia, ale to jak bardzo angażujesz się w "korpożycie" i czy uczestniczysz w integracjach. Brawo IKEO za twoje values :D
Głos

05.07.2019 00:43

Czy Ikea jest ponad prawem??? Czy 40 godzinowy tydzień pracy nie obowiązuje, w Ikea? Czy pracownik może pracować w Ikea 6 dni pod rząd po 8 godzin?

22.07.2020 12:46

Według prawa przerwa musi wynosić minimum 13 godzin...między wyjściem z pracy a ponownym wejsciem....więc nie masz racji!!! I piszesz brednie.
Ktos

07.09.2020 10:41

Ale jestes madry, prawnik od kodeksu pracy sie znalazl durniu!
kociara

05.08.2020 19:06

Czy premie roczne w IKEA są w ogóle warte uwagi?
karol

14.08.2020 16:57

zalezne od obrotow. w tym roku w ogole nie bedzie bo ikea ma zbyt niski utarg...
Jaka premia

14.08.2020 20:52

Premii w tym roku na oczy nie zobaczymy
Neutral

31.07.2020 20:26

Mało profesjonalny zespół zajmujący się rekrutacją pracowników.
Rafał

22.11.2019 14:14

Pomocy Odebrałem meble z magazynu z Przecławia w Szczecinie była duża kolejka kazano mi się pospieszyć. I nie skończyłem liczenia paczek .zabrałem i podpisałem. W domu na spkojnie policzyłem są braki 5sztuk kartonów brak górnych mebli kochane. Nie uznali mi reklamację...
B

08.01.2020 22:19

I nikt jej nie uzna. Pan zawinił składając podpis bez sprawdzania.
Prawda

29.06.2020 08:14

Wszystkie zamówienia które zbierają na wysyłkę do Szczecina są podwójnie sprawdzane. Jeżeli coś zginęło to tylko w Szczecinie.

18.01.2020 14:16

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie IKEA Retail? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?

09.03.2020 12:54

A kto to doradca w Ikea ? Bo nie kojarzę takiego stanowiska w tej branży.Sprzedawca może tak ???? A więc sprzedawca na start 20 pln/h brutto
Prawda

29.06.2020 08:05

IKEA wszystkim płaci na początek 20zł. i obiecuje po okresie próbnym podwyżkę a w rzeczywistości kłamią... Tam zarabia tylko ten kto oddawana pracuje a wszyscy inni pracownicy to czarne owcy którymi się pogania...

28.04.2020 14:17

Czy całe wynagrodzenie wpływa na konto, czy jest to w jakiś sposób rozdzielane w IKEA Retail?
ABC

25.06.2020 00:27

Wynagrodzenie wpływa na jedno konto pracownika.
Siwaka

10.04.2020 16:21

Masakra .Towar zamówiony w sklepie zapłacimy po czym okazuje się że nie ma go w systemie bo błąd komputera nie przeskoczył.Wlokłam się 60 km na marne .Godzinę czekam i nikt nie potrafi rozwiązać sprawy.
Iza

10.04.2020 08:35

Wcześniej prawie 2 tygodnie temu została zgłoszona usterka polegająca na przepaleniu żarówki. Wczoraj był elektryk, który nie naprawił oświetlenia, ponieważ nie miał żarówki na wymianę. Rozłożył piekarnik i po złożeniu został sprawdzony tylko jeden program grzanie z góry i dołu. W tej chwili, po rozebraniu i złożeniu piekarnika w nie działają niektóre programy. . Nie mogę korzystać z piekarnika. Zgłaszam reklamację działania piekarnika. Elektryk nie naprawił oświetlania a sprawił, że nie działają wszystkie programy grzania.
Lolek

15.03.2020 15:37

Ra firma nie robi nic dla pracowników. Nawet w dobie epidemii mają siedzieć w pracy. Wartości? Lol. Nie dajcie się omówić Tu nie ma wartości, jest kasaaa.a ta musi się zgadzać. Nie zachęcam. Lepiej iść na bp tam przynajmniej nie sciemnisja że chcą was wykorzystac
Pomysl

19.03.2020 20:32

Zacznij się lepiej martwić tym ze jak ta firma przestanie zarabiać to za wartości raczej rodziny nie utrzymasz. Trochę używania mózgu.
Abc

05.04.2020 09:08

Ciesz sie, że jest otwarte bo wszyscy pracownicy mieliby płacone jedynie przestojowe. Nie każdy da rade wszystko opłacić mając tylko marny % wynagrodzenia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail?

Kontakt - IKEA Retail

Szwedzka 10 61-285 Poznań

IKEA Retail
Gall

28.03.2020 09:39

5 gwiazdek. Organizacja 1 klasa.
Ryjo.F

14.03.2020 19:59

Ikea zachowuje się nieodpowiedzialnie! W okresie koronawirusa wysyła do domów serwis, który jeździ po całej Polsce, spotyka się z ludźmi niewiadomego pochodzenia. Naraża swoich pracowników jak i Klientów.
Ryjo.F

15.03.2020 21:05

A jakie procedury?serwis nie ma ani płynów do dezynfekcji powierzchni ani płynów do dezynfekcji rąk, o maseczkach czy rękawiczkach nie wspomnę.Ciekawe czy Ikea weźmie odpowiedzialność jak jakiś technik się zarazi.
Sva

21.03.2020 08:14

Maseczek i rękawiczek nie mają, bo nie są wysyłani w roli lekarzy, jak również sami nie są zarażeni. Nitryle im się do niczego nie przydadzą. Ponadto, nie będą klientom domów sprzątać za nich, bo to nie jest ich praca.
Sylwia123

29.01.2020 19:58

Jestem pod ogromnym wrażeniem Pana Dawida z działu projektowania kuchni z Ikea w Poznaniu, który zrobił nam taka super promocje, ze obniżył nam wartość kuchni z 7557 do 7280, gdzie poprzednia wycena nie zawierała blatu elektrycznego, dobrego piekarnika, dobrego blatu i super klamek, dodatkowo dostaliśmy 700 zł na karte Ikea Family praktycznie za darmo z jego inicjatywy. Pan Dawid to super koleś, który ogarnie wszystko po taniości, mając na względzie to czego klient oczekuje. Polecam serdecznie :)
Gość 22

13.01.2020 21:24

Ikea to największy badziew kupiłem meble których nie idzie złożyć ponieważ części do składania są plastikowe i wszystko się łamie że jak to ma się trzymać. Nie polecam tego słabego i taniego sklepu!!!!!
D.

07.01.2020 13:11

Ok
G.

07.01.2020 13:05

Zasadniczy minus to niechęć do awansowania i zwiększania wymiaru czasu pracy. Zamiast dać cały etat wezmą kolejne 2-3 osoby na weekendy jako zapchaj-dziura w grafiku. Zarobki nie są najgorsze ale osoba z x letnim stażem pracy ma praktycznie taką samą stawkę jak nowy pracownik. Plus to umowa a nie śmieciówka oraz benefity.

03.12.2019 10:57

Wykorzystywanie pracowników z agencji na największą instensywnosx zamówień !

27.11.2019 08:03

Korporacyjne pisanie (usunięte przez administratora) za grosze , wykorzystywanie ludzi i mamienie oczu za pośrednictwem agencjii pracy.
Była pracownica ikea

23.09.2019 22:59

Czy kary w postaci miesięcznego bycia na froncie za chęć zmiany działu z CS na inny jest oki? Państwowa Inspekcja Pracy może odwiedzi w.w. dział.
Lulka

18.11.2019 13:55

CS to nie tylko front więc skoro ktoś układa grafik tylko na front to samo się nasuwa że to kara. Przy niepełnym etacie to za kare nie pozwalając tobie zrobić nadgodzin. Praktyki jak z przedszkola, ale to managery, niby osoby empatyczne i szkolone a w rzeczywistości to miernoty bez możliwości rozwoju poza IKEA.
Jacko

18.11.2019 23:24

Podpisuje sie pod powyzszym postem..
Obiekt

03.11.2019 21:15

Podglądanie to jedno, a montowanie nagrań w taki sposób żeby mieć materiał do zwolnienia pracownika to drugie. Takie stosuje się praktyki w IKEA jak ktoś jest niewygodny
Monitor

04.11.2019 09:52

Kosa na kamien trafi i (usunięte przez administratora) przez to podgladanie kazdego, sama znajdzie miejsce poza ikea.
Ikeapoz

15.10.2019 23:59

Nic sie nie zmieniło... podglądanie nas na TV jak pracujemy. O kierowniczce słów brak.
Ikeapoz

19.10.2019 14:43

Czyms podobnym co Ty.
Dziewucha

22.10.2019 00:48

podglądanie ? o kierowniczce brak słow? podejdz porozmawiaj, tak jak tutaj :)
Dziewucha

22.10.2019 00:38

Witam, pracowałam dłuższa chwilę w IKEA Poznań, i mimo że moja droga jest inna, wspominam bardzo ciepło i pozytywnie sklep. Wcale nie prawda że nikt nie pilnuje przerw, nie wypłaca nadgodzin..Managerowie naprawdę dbaja o pracowników. Wiem zaraz znajdzie się wiele informacji ze pisze nieprawdę , ze jestem lizusem , i czym tam jeszcze. Nie potrafię zrozumieć dlaczego w Was wszystkich tyle zła jest i niezrozumienia dla drugiego człowieka. Ludzie jak można wylewac swoje żale w taki sposób, obrażając drugą osobę. Czy naprawdę osoba która stara się wdrozyć w nową role, ma nowy obszar do poznania zawsze musi byc skazana na taki obraz. Czy naprawde zasłużyła? Uwazam że kazdy powinien zrobić rachunek sumienia i zastanowić się czy naprawdę czuje i chcę aby poznawać IKEA? fantastyczna firma, fantastyczni ludzie, managerowie , ktorzy nie zaslugują na taką lawinę zła. Codziennie walczą aby klienci byli usatysfakcjonowali zakupami, ile serca i pracy wkładają w swoja pracę, tak wy wszyscy pracujecie wspolnie! Ale lepiej jednym zdaniem ocenić , wylać swoje niezadowlonie bo , zmienionomi grafik , bo mam UŻ, bo to i owo. Oosbom które piszą i oceniają , zalecam romowy z managerami, kolegami koleżankami w sklepie , napisać na forum najlepiej ale w oczy?? NIE.
Krzysztof

11.10.2019 20:46

Ikea to jest firma w ktorej kazdy na kazdego donosi i naprawde kazdy jest mily a za plecami mówi swoje nie ma to nic wspolnego z ich zasadami odradzam
K.

05.10.2019 12:53

do kolesia z CS który wypisuje te wszystkie pierdoły na N.: SKOŃCZ! wszyscy wiemy kim jesteś, wiemy że jesteś na wylocie i wiemy że wyrzucasz tu swoje frustracje związane z tym że nie poradziłeś sobie w pracy. Mam nadzieję że kierowniczka wystawi Ci odpowiednie świadectwo pracy i dzięki temu ostrzeże Twojego potencjalnego przyszłego pracodawcę przed tym kim naprawdę jesteś. Miej chociaż odrobinę honoru i przestań dziewczynie krwi psuć. Ona nie jest z kamienia, ma uczucia i wie co tutaj o niej wypisujesz. A wiesz doskonale że sobie na to nie zasłużyła. Wina leży po Twojej stronie, nie jej. Bądź mężczyzną i przyjmij na klatę, że do tej pracy się po prostu nie nadajesz. Może będzie Ci lepiej gdzieś gdzie nie będziesz miał kontaktu z klientem, a najlepiej z żadnym innym człowiekiem. Więc przestań pisać te "anonimowe" kalumnie na jej temat, pod kilkoma nickami, żeby podreperować swoje styrane ego.
CS

06.10.2019 00:02

Nie bądź śmieszny. Grozisz czy co? My w większości to możemy wystawić laurkę tej wielce Pani jaką jest szefową.
Studentka

24.08.2019 17:24

Czy firma zatrudniając mnie -studentkę zaoczną wywiąże się i zapewni mi wolne w dwa weekendy w miesiącu ? Boję się sytuacji, że obiecają cuda wianki, ja podpiszę umowę, a potem nie będą chcieli moich zjazdów uwzględnić w grafiku.
studentka

06.09.2019 15:51

bez problemu! :)
studentka

04.10.2019 09:33

pracuję na pół etatu i studiuję dziennie. a zajęcia mam praktycznie codziennie bo moja uczelnia ma gdzieś że ludzie oprócz nauki też pracują ... mimo to mogę pracować i mam zrobiony grafik tak że mogę też być na zajęciach. pewnie że jest to męczące bo praktycznie cały dzień z głowy no ale za ładny uśmiech się nie najem. w pracy są benefity i zniżki na zakupy. ogólnie praca bardzo spoko. i obiady za 4,5pln!
Gos

28.09.2019 15:26

A jak z tą sprawą gdy kierowniczki nie ma w grafiku przez dlugi czas, az do czasu gdy nie dogra swojego ze swoim partnerem z innego działu?. My nie możemy godzin sobie zmienić a tu ...
kaja

28.09.2019 15:56

Zapraszam do przedszkola tam takich problemów nie ma nawet dla ludzi na Twoim poziomie,bo to co tu czytam jest naprawdę żenujące.Pokolenie nierobów,nygusów rozszczeniowców...bo im sie należy. Do pracy trzeba sie zabrać a nie tylko narzekać.
Gos

30.09.2019 15:32

Czy tak nie jest? Zaprzeczasz?
Ikea CS

27.09.2019 08:55

Czytam te komentarze i widzę, że się nazbierało tutaj... Bzdur! Widzę, że żal ściska niektórych, zwłaszcza tych którym nie chciało i nie chce się pracować. Nowa Kierowniczka w końcu zrobiła porządek z ciągłymi UŻ i L4. I słusznie! Skoro pracownik bierze 4 uż(lub i zgłasza chcęć wzięcia kolejnych) a na L4 chodzi kilka-kilkanaście razy w roku to oznacza, że faktycznie coś jest z nim nie tak - może dodatkowe badania Medycyny Pracy?? A tak na poważnie większośc tych osób ma po prostu w powiażaniu pracę i ludzi z którymi pracuje. Uważają że UŻ należy im się jak psu kość i wykorzystują co do jednego - każdego roku. A kary w postaci "stania na zwrotach"? Co to za kara? Jesteś pracownikiem DOK czy nie? Należy to do Twoich obowiązków tak samo jak i inne rzeczy, a że większość nie przepada za zwrotami... To juz inna bajka. Dla mnie nowa Kierowniczka CS zauważyła problemy tego działu, które wcześniej były zamiatane pod dywan. Dzięki Niej atmosfera na dziale zrobiła się o wiele lepsza. A co do zwalniajacych się ludzi, niby tak nagminnie... W CS zawsze była i będzie duża rotacja. Większość osób to studenci przychodzący tylko na chwilę. A do tych co to napisali mam pytanie - co powiecie na te osoby, które specjalnie zmieniają dział żeby przyjść do CS do nowej Kierowniczki??? Pozdrawiam serdecznie!! ;)
Wyjadacz

29.09.2019 17:08

Jak każdy wie kim jest to śmiało podpisz się imieniem.. bo te bzdury jakie tu wypisuje jeden z drugim to aż na nagrodę zasługuję:)

29.09.2019 17:11

Radzę Tobie sie lepiej zorientować.. Jak masz takie problemy to idź pogadaj a nie tutaj wypisujesz bzdury!
Zażenowana

29.09.2019 09:39

Widzę, że fajnie tak jest cisnąć i narzekać w Internecie zamiast porozmawiać w 4 oczy. Wyjaśnić kilka spraw i powiedzieć co nas boli. Jeżeli osoby niedojrzałe emocjonalnie i nieprzygotowane do prawdziwego życia, konfrontacji i sytuacji chcą odchodzić to myślę że nawet nie ma czego żałować. Ciekawe czy chociaż próbowaliście poznać drugą strone i czy mieliście szansę na wymianę argumentów? Nowa szefowa jest otwarta i chętna do rozmów oraz zmian a że trafili się ludzie którzy widzą tylko czubek własnego nosa i wolą wylewać pretensje na portalu a w pracy udaja ze wszystko jest ok i im pasuje to inna sprawa. Moze trzeba rozwazyc casting do 19+ albo trudnych spraw? Możecie od razu sprzedać pomysł na scenariusz ;) Kamila lat 21 Zatrudniła się w dziale zwrotów i reklamacji. Obecnie narzeka że jej praca polega na przyjmowaniu zwrotów i reklamacji. W wolnym czasie trolluje w internetach.
Do zazenowanej

29.09.2019 10:47

Zapomniałeś się podpisać Mi...
Rozbawiona

29.09.2019 11:48

Ty tez zapomnialeś/aś.. brak jaj żeby pójść normalnie pogadać. Najlepiej napisać tutaj.. zamiast rozwiazać problem to sobie jebne komentarz na goworku.. a co. Pewnie ściemniasz w robocie i Ciebie boli że cokolwiek musisz robić.. żenujące.
kasia

28.09.2019 12:58

Mam problem z łóżkiem zniszczyło się po 13 mc. Czy mogę reklamować, nie mam paragonu ?
Cs

28.09.2019 14:14

Jeśli nie posiada Pani dowodu zakupu tj. Paragon lub karta IF czy choćby informacji z konta bankowego kiedy był zakup i na jaka kwotę. To niestety nie uda się Tego artykułu zareklamować.
Byly pracownik

26.08.2019 23:30

Minusy: -stawka od poczatku 20zl brutto/ 1 h po pol roku dostajesz podwyzke 50 gr brutto. - pracujesz na pół etatu a robisz nawet 150h zapomnij o umowie na cały etat nawet po 3 latach pracy!!!! - musisz być dyspozycyjny cały miesiąc - nie możesz wziąć sobie np z koleii np 3 dni wolnych (mowa o 1/2 etatu). Nie możesz bo taka jest polityka działu. - w magazynie odbiór towaru wydajesz wózki z meblami o wadze przekraczającej wszelkie normy BHP. Wszelkie!!! - za wysiłek pracowników podczas dużej akcji promocyjnej pracownik dostaje premię w wysokości 0 zł , ale za to ciasto w kantynie 1 dnia do oporu. - typowa korpo... - karierowicze którzy pną się po innych. Plus: -medicover, multisport, dofinansowanie do sztucznego jedzenia więcej? Brak!

16.09.2019 20:39

Nie wiem czy masz świadomość ale pracując na 1/2 etatu powinienies pracować 4 h dziennie przez np 21 dni więc nie dziw sie że nie ma 3 dni wolnego z rzędu. A to ze pracujesz więcej godzin to chyba lepiej bo masz więcej wolnego. I nikt cie do pracy nie zmusza więc na 150H można zaradzić...

17.09.2019 10:49

Nie pracowałeś tam i nie znasz realiow. Więc po co się wypowiadasz. 4 godz;))) albo więcej wolnego ;) bzdury!!!

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail