Księgarnie Matras S.A.

Adres: Jana Pawła Woronicza 15 lok. 203, 02-625 Warszawa

NIP: 7010529674 REGON: 363214599 KRS: 0000599312

Księgarnie Matras S.A.
2 1699 5242 5 1

Opinie o Księgarnie Matras S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Ja
 Opinia

Wszystkie nasze PITy (z Matrasa, Urzędów Pracy itd.) są już dostępne na stronie e-pit: https://www. podatki.gov.pl/pit/twoj-e-pit/ (usuń spację po www., musiałam ją dodać bo nie puszczał mnie adblock :/) Pracodawcy mieli obowiązek wysłać elektroniczne PITy do urzędów skarbowych do końca stycznia. Moje są.

Pomocna?
Tak1Nie
Duh
 Opinia
@Ja 19.02.2019 11:54

No nie do końca wszystkie, w lutym dostałam dwa przelewy z matrasa, jeden za grudzień, a drugi zaliczka za styczeń. I pit za zaliczkę dostałam, ale nie mam za tą kwotę za grudzień. Dzwoniłam do BPO, to tam mnie poinformowano, że oni się tym nie zajmują... To kto jeszcze się tym zajmuje?

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Duh 20.02.2019 08:42

Ja mam za całość, tzn wypłatę za grudzień 2017 i ten kawałek styczniowej pensji, który zdążył wypłacić Matras. A wczoraj dotarła do mnie wersja papierowa PITa. Wysłała go firma IFServices Sp. z o.o. z Warszawy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Duh
 Opinia
@Ja 21.02.2019 21:32

Tak, dzwoniłam do nich, będą wyjaśniać niezgodność, bo wystawiali na podstawie listy płac. Więc lekki bałagan. A już myślałam że sprawę matrasa mam z głowy :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia
@Ja 21.02.2019 21:32

Na tym PIT jest ewidentny błąd. Z jakiej racji wpisali kwote do pitu za wypłate styczniową która była za grudzień 2017 r i to już chyba było rozliczone w zeszłym roku plus częś wypłaty za styczeń. Gdzie to sprostować? Macie jakieś namiary na firmę która to obliczała bo na kopercie nie ma żadnego adresu do firmy która to wystawiła?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Duh
 Opinia
@Ona 23.02.2019 15:51

Wypłata za grudzień jest wypłacana w styczniu (czy jak mój przypadek w lutym) i podlega pod rozliczenie w tym roku w którym została wypłacona, a nie za który miesiąc. Firmę która się tym zajmuje podano wyżej w odpowiedzi. IFServices z Warszawy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sonia
 Opinia

Już dostałam PIT-11 z Matrasa.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia
@Sonia 21.02.2019 18:50

Listem poleconym wysłali?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sonia
 Opinia
@Ona 21.02.2019 20:40

Tak

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?
 Opinia

Czy ma ktoś jakiś kontakt do pmr? W dalszym ciągu nie wiadomo co z pit-ami dla osób które dostały jakieś pieniądze za 2017 jeszcze z Matrasa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia
@? 15.02.2019 10:13

Witaj. Dziś dzwoniłam, mają czas do końca marca. Nie mam się martwić. Zdążą. Pozdrawiam Anka

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia

Czy otrzymał już ktoś PIT za część wynagrodzenia za styczeń 2018r?od PMR Restrukturyzacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Ona 10.02.2019 17:05

Tez czekam .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia
@Ona 10.02.2019 17:05

Witajcie. W sprawie pit-u trzeba uzbroić się w cierpliwość. Panie z PMR-Restrukturyzacje mają czas do końca marca. Ania

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia

Hej. Czy ktoś wie do kogo zwrócić się w sprawie PIT za 2018r. -za styczniową wypłatę tj. część wypłaty ktorą przelali nam w lutym?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sonia
 Opinia
@Ona 16.01.2019 10:38

Dzięki za przypomnienie. Ja będę dzwonić do BPO House. Otrzymałam pit z FGŚP i sobie spokojnie czekałam na pita od obecnego pracodawcy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sonia
 Opinia
@Ona 16.01.2019 10:38

Właśnie się dowiedziałam, że PMR będzie nam wysyłać .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia
@Sonia 16.01.2019 11:47

To super. Dzięki za info. Mówili kiedy będą wysyłać? Bo trzeba się będzie w Urzędzie Skarbowym zapytać

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sonia
 Opinia
@Ona 16.01.2019 12:28

Są w trakcie przygotowywania.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mama
 Opinia
@Sonia 16.01.2019 14:29

Ale to jak? Beda wysyłać wszystkim za 2018? Ja dzwoniłam wcześniej ponieważ umowa skończyła mi się na koniec grudnia 2017. W związku z tym ostatnie pieniądze dostałam w styczniu. Powiedzieli mi że takimi sprawami oni się nie zajmują.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
demi
 Opinia
@Mama 25.01.2019 17:40

jestem w podobnej sytuacji,umowa skończyła mi się w grudniu 2017.Powinnam dostać PIT za styczeń 2018.Czy ktoś wie gdzie się zwrócić?Macie jakieś namiary?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Poszukujący
 Opinia

Witam, Potrzebuję świadectwa pracy z nieistniejącej już firmy Matras S.A. Czy ktoś orientuje się gdzie mogę zwrócić się z prośbą o uzyskanie świadectwa/kopii? Z góry dziękuję za pomoc!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia
@Poszukujący 08.01.2019 14:22

Zadzwoń do PMR lub BPO house. Wyślą na adres. Pozdrawiam Anna

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia
@Anna 14.01.2019 12:49

Widzę, że jesteś bardzo dobrze zorientowana i służysz pomocą innym użytkownikom forum. Dziękuję za Twoje rzeczowe i pomocne wypowiedzi! Czy otrzymałaś już swoje należne wynagrodzenie za pracę w Księgarni Matras?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia
@Iwona 14.01.2019 22:10

Tak.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia

Moi Drodzy, nie bardzo rozumiem Wasze oburzenie, że dostaliście mniej pieniędzy, niż wyliczył Wam PMR. Chyba, nie czytacie ze zrozumieniem! PMR wyliczył należne kwoty BRUTTO!!! Co to oznacza? To, że FGŚP musi (bo jest do tego zobowiązany) odliczyć wszystkie składki i potrącić podatek. Dlatego NIKT, podkreślam NIKT nie mógł otrzymać takiej kwoty, jaką wyliczył sobie na wniosku do FGŚP. Ponadto osoby, które przebywały na zwolnieniu lekarskim (a w lutym była ich cała masa, a nawet co niektórzy ciągnęli jeszcze w marcu) muszą się liczyć z tym, że nie przysługuje im 100% wynagrodzenia. Do tego dziwię się niektórym osobom, które teraz płaczą, że skrzywdził ich Fundusz, bo zabrał im pieniądze... Ludzie cieszcie się, że w ogóle jakieś pieniądze dostaliście! Fundusz wyliczył Wam to co się Wam należało i potrącił to, co musiał. Praktycznie przez rok Matras, a dokładnie od stycznia 2018 roku, prezes Kowalewski nie wypłacił Wam ani złotówki. Czemu nie macie pretensji do byłego prezesa Matrasa? Dlaczego zaledwie 10% zwolnionych pracowników pozwało Matras do Sądu? Ja to zrobiłem i dostałem wszystkie zaległe pieniądze (styczeń, luty, odprawę za przepracowane lata w firmie, odprawę za skrócony okres wypowiedzenia oraz urlop - oczywiście potrącono stosowne podatki i składki). Kosztami procesu oczywiście został obciążony Matras, bo to każdy pracownik miał status Pokrzywdzonego. Przedłożyłem wyrok Sądu w Funduszu i po miesiącu dostałem należne mi pieniądze. Nie dostaliście w 2018 roku ani złotówki od firmy Matras - źle. Dostaliście pieniądze z Funduszu - też źle, bo za mało! Powiem Wam jedno - w Polsce upada wiele firm i wierzcie mi, że tysiące ludzi nie mają takiego szczęście jak Wy! Wiecie dlaczego? Bo pracodawca nie przygotował żadnych dokumentów do FGŚP, a po roku od zwolnienia FGŚP nie zajmuje się wypłatą zaległych świadczeń i prawdopodobniej nigdy nie dostaną swoich pieniędzy za swoją pracę. Cieszcie się, że Fundusz wypłacił Wam cokolwiek. Mało tego załatwił sprawę rozliczenia w Urzędzie Skarbowym. I każdy otrzymamy PIT niezbędny do rozliczenia się w przyszłym roku z dochodów. Ja swój PIT otrzymałem od razu wraz z decyzją o przyznaniu wypłaceniu zaległych świadczeń.

Pomocna?
Tak13Nie
Ginger
 Opinia
@Były pracownik 04.12.2018 23:25

Piękne podsumowanie. Brawo!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewelina
 Opinia
@Były pracownik 04.12.2018 23:25

No no. Cieszmy się. Fundusz od tego jest. Z naszych pensji wpłacano na FGŚP. I niestety nie wszyscy mają pieniądze na koncie. Pit również są zobowiązani wystawić, skoro wypłacaja pieniądze. A to, że cały zarząd Matrasa łącznie z p.Kiwalewskim, p.Kowalczyk są jak wiele innych pracodawców zwykłymi oszustami to wiemy. Pozdrawiam serdecznie - niezadowolona, bo nadal czekam na zaległe wypłaty.......

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Ewelina 07.12.2018 12:02

Pani Ewelino, Pani myśli, że Fundusz wypłaca pieniądze, które dostał od Matrasa? Jeśli tak to jest Pani w błędzie - To Skarb Państwa wypłaca wszystkie zaległe świadczenia z podatków wszystkich Polaków, m.in. Pani podatków, które Pani płaci każdego dnia. Prawda, że Fundusz od tego jest - tylko proszę pamiętać, że Fundusz wypłaca pieniądze tylko do roku od otrzymanego wypowiedzenia. Po roku już nie będzie miał takiego obowiązku. Wypłata świadczeń trwa maksymalnie do 1.5 miesiąca. Warunek jest jeden - dobrze wypełniony wniosek i złożenie stosownych załączników, a przede wszystkim kompletnych! Każdy brak pojedynczego dokumentu, zaświadczenia lub najmniejszy błąd we wniosku wydłuża cały proces. Proszę pamiętać, że osoby, które mają już pieniądze na koncie i zamknęły sprawy Matrasa, to osoby, które złożyły wnioski do Funduszu z nakazem sądowym. Potem w Funduszu nastąpiła fala wniosków, bo przeszło 200 pracowników, którzy dostali wykaz z PMR lawinowo składali wnioski do Funduszu. A tam też pracują ludzie i w czasie jednego dnia są w stanie sprawdzić określą ilość wniosków, stąd te mozliwe opóźnienia w wypłatach świadczeń. Powiem tak - nakaz sądowy rozwiązuje wszelkie problemy i rozwiewa wszelkie wątpliwości. Nie raz i nie dwa pisałem tutaj na forum, żeby iść do Sądu zaraz po zakończeniu umowy w Matrasie. Ale niewielu się na to zdecydowało... A teraz pretensje do całego świata... Proszę mi wierzyć albo nie, jeśli złożyła Pani wszystkie wymagane dokumenty do Funduszu, to na pewno otrzyma Pani pieniądze. Trochę cierpliwości. Proszę pamiętać, że od Matrasa nie dostała Pani pieniędzy przez rok, to te kilkanaście dni Pani jeszcze wytrzyma.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sonia
 Opinia
@Były pracownik 10.12.2018 23:43

Masz sporo racji. Sprostowalabym tylko ten rok od wypowiedzenia. Jeżeli jesteś uprawniony to termin wypłaty świadczenia jest kilka lat a nawet dziedziczony. Wyczytałam tę mądrość na stronie WUP. Piszę to, bo ludzie są w różnych sytuacjach i po co im dodatkowy stres.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M.
 Opinia
@Były pracownik 10.12.2018 23:43

Wczoraj dostałam pieniądze na konto, po około miesiącu od złożenia wniosku.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia
@Były pracownik 04.12.2018 23:25

To bardzo ciekawy i - mam nadzieję - rozjaśniający wiele wątpliwości komentarz. Fajnie, że zechciałeś podzielić się nim na forum! Jak długo ciągnął się Twój proces sądowy? Piszesz, że później otrzymałeś wynagrodzenie w ciągu miesiąca, ale nie napisałeś, ile trwał sam proces i tak dalej.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@sonia 11.12.2018 11:26

Czy ktos dostal pieniadze z osob ktore czakaja ponad miesiac z powodu jakus nieścisłości?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewelina
 Opinia
@Były pracownik 10.12.2018 23:43

Z jaką determinacją opisuje Pan i jednocześnie szkoli byłych pracowników Matrasa. Nie myślę, ja to wiem. Fgśp jest po to aby wypłacić nam pieniądze. Oczywiście, gdyby Matras nie ogłosił upadłości to nic nie zrobią. TakiPana wpis to prawie jak rozdział podręcznika,,Tylko ja wszystko wiem''. My też.... Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Iwona 13.12.2018 17:12

Sam proces uzależniony jest od Sądu, do którego składa się pozew. W moim przypadku wszystko trwało pół roku). Wiem, że niektórzy pracownicy po 2 tygodniach od złożenia pozwu mieli wyznaczoną rozprawę. U mnie to trwało miesiąc. Ja złożyłem pozew w kwietniu. W maju wyznaczono mi rozprawę na lipiec. W lipcu w związku z nie wstawieniem się nikogo z PMR oraz Matrasa rozprawa została odroczona na 3 miesiące i drugą rozprawę miałem w październiku. W październiku odbyła się ostatnia rozprawa i zapadł wyrok. Po 3 tygodniach od ostatniej rozprawy odebrałem potwierdzenie wyroku, który się uprawomocnił. Mając świadomość tego, że rozprawy się przeciągają od samego zakończenia pracy w Matrasie, otrzymanych świadectwa itd. apelowałem, żeby składać pozwy do Sądu, ponieważ takie sprawy naprawdę trochę trwają i są odraczane.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia
@Nick 18.12.2018 10:53

Jak obecnie wygląda sytuacja? Czy jakieś osoby czekają wciąż na wypłatę swoich należności? Jak wiele Was jest? Ciekawi mnie, czy wszystkie zobowiązania zostały już spłacone lub czy sprawa jest w toku. Czy ktoś z Was pracuje obecnie w księgarni internetowej Księgarnie Matras?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ola 77
 Opinia

Dzwoniłam pod ten numer.Nikt nie odebrał. Windykacja? A pieniądze ujrzymy, czy jak inne mało znane firmy nie oddały pieniędzy. Odzyskują na podstawie naszych danych lecz nie wypłacają wierzycielom. Nie dajmy się oszukać........

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mama
 Opinia

Dostałam dzisiaj pismo z funduszu...muszę dosłać zaświadczenie z zusu potwierdzające że w momencie ustania stosunku pracy dalej przebywałam na zwolnieniu lekarskim...jest to potrzebne do otrzymania odszkodowania za skrócony okres wypowiedzenia...miał ktoś podobnie? Są jakieś problemy z otrzymaniem takiego zaświadczenia z ZUS?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania
 Opinia
@Mama 27.11.2018 21:30

Cześć. Też muszę dosłać, za zaświadczeniem czekam od 8 października. ZUS ma czas na wysłanie 30 dni. Muszę czekać, a z FGŚP dostałam pismo, że wypłacą pieniądze w ciągu dwóch miesięcy od dostarczenia im tego zaświadczenia. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mama
 Opinia
@Ania 28.11.2018 13:00

Ja dostałam to zaświadczenie od ręki napisane jest że jest to zaświadczenie o przedłożeniu wniosku o zasiłek / świadczenie rehabilitacyjne za okres po ustaniu ubezpieczenia...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
załamana
 Opinia
@Mama 29.11.2018 08:24

Cześć! Ja już wysłałam dokumenty 22 pazdziernika ,miałam wyrok sądowy ale jest podobno róznica w urlopie.Pani w Funduszu czeka na jakies dokumenty z Matrasa.Ma ktoś taką sytuacje .Zastanawiam się czy nie jechać do Warszawy osobiscie .Ma ktos adrees do gdzie jest siedziba Matras i czy do Funduszu to na Młynarską.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ginger
 Opinia
@Mama 27.11.2018 21:30

Po miesiącu od wysłania dokumentów dzwoniłam do funduszu, dowiedzialam sie, ze miałam doslac zaświadczenie. Miałam takie, bo potrzebne było do UP. We czwartek wysłałam skan, we wtorek miałam pieniądze na koncie :-) Skoro na macierzyńskim przejął mnie ZUS to nie należy się mi odszkodowanie i urlop tez liczą tylko tylko za bieżący rok. Pieniedzy znacznie mniej dostalam niz na wniosku ale pieniedze są. jestem bardzo zadowolona z działania FGSP, panie z którymi rozmawiałam mile i wyrozumiałe.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mama
 Opinia
@Ginger 29.11.2018 16:14

Ja otrzymałam informacje że zaświadczenie jest potrzebne żeby właśnie otrzymać pieniądze w ramach odszkodowania za skrócony okres wypowiedzenia i oczywiście za urlop ale tylko właśnie za ten rok...a dostałaś pieniądze za odprawę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ika8809
 Opinia
@Mama 27.11.2018 21:30

ja tez mialam taki dokument dostarczyc tez z zusu.... i dostałam zwrot.... nawet połowy z tego co podał pmr nie przelali z 11,5 tys dostałam 5,5 tys... bez komentarza

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ginger
 Opinia
@Mama 30.11.2018 11:13

Ja byłam na macierzyńskim kiedy mnie zwolnili i przejął mnie ZUS, pani z funduszu mówiła, że nie należy się wtedy odszkodowanie. A co konkretnie wypłacili nie wiem, jeszcze nie dostałam listu. A Ty byłaś na zwolnieniu, wiec może odszkodowanie się należy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mama
 Opinia
@ika8809 30.11.2018 22:45

Ja też się nie spodziewam kokosów...wg pmr powinnam dostać 17,5 tys..ale po rozmowie z panią z funduszu która tylko mówiła że tu podejmą, tam podejmą to szału nie będzie...tylko nie rozumiem dlaczego dostałaś zwrot...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia

26 października złożyłem dokumenty do Funduszu, wczoraj, tj. 29 listopada otrzymałem wszystkie zaległe pieniądze. Pensję za styczeń, luty, odprawy, odprawy za skrócony okres wypowiedzenia i urlop. Wystarczyło złożyć wniosek do Funduszu. To naprawdę proste. Mam nadzieję, że inni Pracownicy też otrzymają swoje zaległe pieniądze. Pamiętajcie, że czasu na złożenie wniosku zostało naprawdę niewiele. Walczcie o swoje pieniądze. Wszystkim życzę powodzenia w dalszym życiu prywatnym i zawodowym.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
S
 Opinia

Wysłałam wniosek do Funduszu, ale nie dołączyłam kopii świadectwa itd. Minął już miesiąc i nie dostałam żadnej odpowiedzi. Wysyłać wniosek jeszcze raz czy możliwe że dostanę jakąś wiadomość? Ktoś miał taki problem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aa
 Opinia
@S 18.11.2018 22:34

Najlepiej zadzwoń do nich.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@S 18.11.2018 22:34

Ja dostalam pismo jakies niescislosci miedzy wypowiedzeniem a swiadectwem i musze czekac do dwoch miesiesiecy juz nie mam sily.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@S 18.11.2018 22:34

Najlepiej zadzwonić i pogadać z osoba która prowadzi twoja sprawę

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Nick 19.11.2018 20:48

Ja tez dostałam takie pismo ale od razu zadzwoniłam tam i w międzyczasie jak szło, to moja sprawa się wyjaśniła i przelew będzie do końca tygodnia. Może nie będzie tak zle

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Kasia 20.11.2018 18:48

A jaki byl Twoj problem? Ja mialam na wypowiedzeniu ze nalezy sie odzszkodowanie za skrocony okres wypowiedzenia natomiast na swiadectwie mialam ze nie zastosowano skroconego okresu wypowiedzenia wypowiedzenie dostalam z dniem 29.01

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Nick 20.11.2018 20:31

Mój dotyczył ilości dni niewykorzystanego urlopu czyli wysokości ekwiwalentu. Pisałam do pmr, podobno 2 tyg temu wysyłali do funduszu uzupełniona listę bo ta wcześniejsza była niekompletna, może na jej podstawie wszystko się wyjaśni. Z mojego doświadczenia: trzeba tam dzwonić i molestować

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
paula
 Opinia
@S 18.11.2018 22:34

Wczoraj dzwoniłam do Funduszu bo minął miesiąc od wysłania do nich dokumentów. Pani powiedziała, że przelew do mnie za kilka dni powinien dotrzeć i dziś już dostałam całą należną kwotę :) Mega radość! :) Trzymam za wszystkich kciuki, aby i Wam wszystko się pomyślnie rozwiązało! :) Pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Nick 20.11.2018 20:31

Czy ktos mial moze podobnie jak ja ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania K.
 Opinia
@paula 23.11.2018 12:16

Paulo a mam pytanko czy duży procent ci zabrali czy dostałaś pełną kwotę jaką miałaś w dokumentach? Ja w piątek dostałam przelew,ale nie na całą kwotę jaką miałam podaną w tabelce z PWR i zastanawiam się czy może fundusz wypłaca jakąś cześć? No i kwestia Pita aby potem ze skarbówką się było z czego mieć rozliczyć. Wiesz coś może w tych tematach? Będę wdzieczna za każdą wiadomość.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Ania K. 25.11.2018 11:40

A duza to byla roznica ? Za co nie zostalo wyplacone?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania K.
 Opinia
@Nick 25.11.2018 11:51

Nick prawie 40% różnicy tego co było w papierach a co przyszło na konto. Ja rozumiem,że podatki i pewnie zaległy ZUS,ale żeby aż tyle to jestem w szoku.Poczekam jeszcze na pismo od nich,bo skoro wypłacili to i decyzja pisemna też powinna przyjść. A jak nie to za tydzień jadę do nich i wyjaśniam. A może uda mi się Pit odrazu wydębić od nich za te pieniążki :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Ania K. 26.11.2018 10:14

To dużo trzeba zadzwonic dlaczego.sama czekam tez sie denerwuje

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paula
 Opinia
@Ania K. 25.11.2018 11:40

obliczyłam sobie mniej więcej ile powinnam dostać po odjęciu podatków i tak mniej więcej dostałam. Co do PITu to nic nie wiem, ale na mój rozum powinniśmy dostać PIT z Funduszu. Zobaczymy. Jakby co, to będziemy dzwonić i się dowiadywać. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Paula 26.11.2018 11:25

PIT dostaniesz normalnie na adres jaki podałaś we wniosku. Ja taka informacje dostałam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Ania K. 26.11.2018 10:14

Dzwonilas moze do funduszu ? Napisz jesli mozesz dlaczego nie wyplacono pelnej kwoty.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
majka
 Opinia
@S 18.11.2018 22:34

Hej, mam pytanko, moze ktoś podesłać link do wlasciwego aktualnego formularza ktory mamy wypelnic do tego funduszu? Bo wyslalam jakis czas temu ale okazalo sie ze nieaktualny. I drugie pytanie, jaki podajemy oddzial wojewódzkiego narodowego funduszu zdrowia i urzad skarbowy? Bo marszalek województwa mazowieckiego mimo ze nie mieszkam w warszawie a fundusz zdrowia i urzad skarbowy zgodny z miejscem zamieszkania? z gory dzieki za odp!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania
 Opinia
@majka 27.11.2018 17:09

Oczywiście że tak.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paula
 Opinia
@Kasia 26.11.2018 12:45

w piątak dostałam kasę na konto, a wczoraj poleconym dostałam decyzje wypłacenia kasy z Funduszu i to od razu z dołączonym PITem :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia
@Paula 28.11.2018 13:19

Ile czekałaś od złożenia wniosku?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paula
 Opinia
@Ona 28.11.2018 23:25

Równy Miesiąc.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
załamana
 Opinia

Cześć! Ja już wysłałam dokumenty 22 pazdziernika ,miałam wyrok sądowy ale jest podobno róznica w urlopie.Pani w Funduszu czeka na jakies dokumenty z Matrasa.Ma ktoś taką sytuacje .Zastanawiam się czy nie jechać do Warszawy osobiscie .Ma ktos adrees do gdzie jest siedziba Matras i czy do Funduszu to na Młynarską.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sonia
 Opinia

Wielkie dzięki dla PMR Restrukturyzacje S.A. s/w Warszawie za przygotowanie zestawienia. To zestawienie bardzo ułatwiło odzyskanie należnych pieniędzy. Brawo dla pracowników FGSP w Warszawie za życzliwość. Czy ktoś jak ja też jest zadowolony z obrotu sprawy?

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Emilia
 Opinia
@Sonia 06.11.2018 09:32

Sonia, ile czekałaś na zaległe pieniądze? Mam na myśli oczywiście czas od złożenia dokumentów w FGŚP?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agat
 Opinia
@Sonia 06.11.2018 09:32

Hej. Daj znać czy dostałaś całą kwotę, którą wykazał PMR w piśmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia
@Sonia 06.11.2018 09:32

Wygląda na to, że Twoja sprawa rozwiązała się pomyślnie. Czy długo czekałaś na załatwienie wszelkich formalności i wypłatę pieniędzy? Ponawiam swoje pytanie do osób pracujących obecnie w internetowej Księgarni Matras - jak wygląda praca w tym miejscu? Napiszcie proszę coś na ten temat!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zmęczona
 Opinia
@Sonia 06.11.2018 09:32

Dzisiaj dostałam przelew i myślałam, że konto mi oszalało, bo skąd te pieniądze? Dopiero po chwili ogarnęłam, że do z Funduszu. Cieszę się, że to już wszystko i mam problem z głowy. Czekałam ponad miesiąc, ponieważ składałam korektę wniosku i teoretycznie mieli jeszcze 2 tygodnie, a tu niespodzianka :) trzymam kciuki, żeby wszystkim się udało.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mama
 Opinia

Dodam że.bylam na zasiłku chorobowym w wys zasiłku macierzyńskiego bo byłam w ciazy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?
 Opinia

Pytanie zimnej beczki. Czy ktoś orientuje się co z naszymi PITami za ten rok?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sonia
 Opinia
@? 25.11.2018 17:01

FGSP wysłał mi wraz z zawiadomieniem o zatwierdzeniu do wypłaty. Miało to miejsce 10 dni po otrzymaniu przelewu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?
 Opinia
@sonia 25.11.2018 20:18

Czy mogę jakiś nr do nich? Mi Matras nie jest dłużny żadnych pieniędzy gdyż umowę miałam do końca roku. Powinnam jednak dostać PIT za zeszły rok i nie wiem skad.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia

Czy ktoś dostał dzisiaj pismo z Inspekcji Pracy z zawiadomieniem, że do Sądu w Warszawie został złożony pozew przeciwko prezesom PMR Restrukturyzacje dotyczące niewypłacenia świadczeń pieniężnych przez Matras?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Duzo osob czeka jeszcze na wyplaty?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawa
 Opinia

Czy jak nie podałam we wniosku nr telefonu to mogę liczyć na pisemna decyzję?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Ciekawa 15.11.2018 20:45

Pisemna decyzje to oni maja obowiązek wystawić i wysłać

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia
@Kasia 16.11.2018 09:19

A jak wygląda Twoja sytuacja? Czy również składałaś wniosek o wypłatę zaległego wynagrodzenia do instytucji, o której piszecie na forum? Ciekawi mnie, na jakim etapie jest sprawa - czy w Twoim przypadku jest już rozwiązana, czy jest jeszcze w toku? Trzymam kciuki!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Iwona 24.11.2018 21:06

W moim przypadki sprawa już się rozwiązała, dostałam zaległe pieniądze. Z problemami po drodze ale się udało. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zadowolona
 Opinia

Zlozylam wniosek do FGSP 24.10 a pieniadze mialam na koncie 16.11 takze noe spodziewalam sie tak szybkiego obrotu sprawy ????

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sonia
 Opinia

Witam, otrzymałam całą należną kwotę. Nie pisałam wcześniej, bo miałam tylko potwierdzenie telefoniczne. Czekałam około dwóch tygodni na przelew licząc od daty wysłania nowego wniosku. Wcześniej mając nakaz sądowy złożyłam wniosek, ale kwoty nie zgadzały się z tym co podał PMR. Pani z FGŚP sama zadzwoniła do mnie z pytaniem o nowy wniosek. Pisząc do sądu nie uwzględniłam minimalnej płacy w roku 2018. Życzę wszystkim powodzenia !

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zwis obu-ręczny
 Opinia
@sonia 13.11.2018 12:42

FGŚP nie potrafi dotrzymać terminu. Czekam ponad miesiąc na wypłatę i mimo kilku rozmów telefonicznych oraz zapewnień z ich strony, że z moim wnioskiem jest wszystko w porządku (notabene został osobiście przeze mnie złożony i na miejscu sprawdzony), urząd nie jest w stanie wykonać operacji pt. "Przelew na konto".

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@zwis obu-ręczny 13.11.2018 17:47

Mam podobna sytuacje, już kilka dni się spóźniają, ile czasu czekasz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zwis obu-ręczny
 Opinia
@Kasia 13.11.2018 18:46

Prawie tydzień. Dzisiaj natomiast okazało się, że kilkanaście (lub kilkadziesiąt) wypłat (w tym moja) zostały wstrzymane. Powód? Pani NIE WIEDZIAŁA, że do finalizacji określonych wypłat potrzebne są dodatkowe z PMR informacje. Chodzi o informacje dotyczące wymiaru naliczanego urlopu. Informacje powinny przyjść "kanałem oficjalnym", a więc pocztą. Podobno pismo z prośbą zostało już wysłane. Może dowiemy się wraz pierwszymi opadami śniegu, że widziano listonosza ... FGŚP - "nic się nie stało"

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia
@sonia 13.11.2018 12:42

Fajnie, że udało Ci się odzyskać całą należną kwotę! Mogę zapytać, ile, podsumowując, trwała cała sytuacja? Mam tu na myśli moment, od którego pracownicy nie otrzymali już wynagrodzeń od Księgarni Matras. Twoja wiadomość na pewno da nadzieję innym osobom.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia

Hej. Czy do wniosku do FGŚP dołączyliście zwykłe ksero dokumentów np. Świadectwa pracy czy kopie, potwierdzoną za zgność z oryginałem przez notariusza?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ika8809
 Opinia
@Ona 05.11.2018 22:43

ja wysłałam ksero

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia
@ika8809 06.11.2018 11:26

Dzięki ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zmęczona
 Opinia

Wiecie może jaki jest czas oczekiwania na rozpatrzenie tych wniosków z fgśp? Nie oczekuję że podajcie mi konkretną datę, ale czy mam się nastawić na tygodnie, miesiące, czy lata czekania?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Zmęczona 04.11.2018 20:36

Z tego co wiem, 30 dni od momentu złożenia wniosku.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mmm
 Opinia
@Zmęczona 04.11.2018 20:36

A ile czekasz od złożenia wniosku?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania K.
 Opinia
@Zmęczona 04.11.2018 20:36

Ja składałam osobiście to Pani przyjmująca wniosek powiedziała mi żebym zadzwoniła za 2-3tygodnie czy już jest decyzja.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zmęczona
 Opinia
@Mmm 05.11.2018 16:18

Dokumenty dotarly 26.10. Czyli trzeba cierpliwie czekać :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mmm
 Opinia
@Zmęczona 05.11.2018 20:04

Ja wysłałem z początkiem października. Dzwoniłem kiedyś i były w weryfikacji. Czekamy. Cierpliwości to chyba nas matras nauczył ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mmm
 Opinia

Ponoć są już pierwsi szczęśliwcy, którzy otrzymali pieniądze :) pohwalcie się kto już dostał i ile czekał od złożenia wniosku.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
majka
 Opinia
@Mmm 05.11.2018 16:23

Ja jeszcze nie wysłałam ale mam pytanko do osob ktore wyslaly, czy musze dolaczyc ksero wypowiedzenia? bo na pismie od PMR mam napisane ze niby przysluguje mi 1 miesieczna odprawa, wiec skoro oni tak podali to ja tez to uwzglednie we wniosku zeby sie zgadzaly obydwie wersje, tyle ze to ja wypowiedzialam umowe za porozumieniem stron i podpisala mi kierowniczka bo nie bylo juz u nas zadnego regionalnego. Czy dolaczyc ksero tego wypowiedzenia czy nie ma sensu? Czy jest wogole szansa na tą odprawe? Księgowa powiedziala mi ze jak najbardziej powinnam to uwzglednic, nie szkodzi ze mam za porozumieniem stron.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
majka
 Opinia
@majka 05.11.2018 16:49

od razu drugie pytanie, dostal ktokolwiek wypowiedzenie z winy pracodawcy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zmęczona
 Opinia
@majka 05.11.2018 18:37

Ja dostałam wypowiedzenie. Nie z winy pracodawcy, ale też bez porozumienia stron. Dzięki temu należy mi się odprawa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
aaaaaaaaaaaaaaaaaa
 Opinia

dobrze, że Matras już nie istnieje! Chwała mu za to!!!!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Potrzeba
 Opinia

Witam. Jakie dokładnie dokumenty wysyłamy: świadectwo pracy, wypowiedzenie oraz umowę o pracę? Skany dokumentów czy oryginały, bo różne wersje słyszałam:/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mmm
 Opinia
@Potrzeba 02.11.2018 13:07

2 razy wniosek i TYLKO kopie dokumentów.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawa
 Opinia

Dlaczego w tym piśmie nie ma podanej kwoty niewyplaconego wynagrodzenia za styczeń i luty?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Ciekawa 19.10.2018 13:24

Serio ja mam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ginger
 Opinia
@Ciekawa 19.10.2018 13:24

Ja też nie mam uwzględnionego braku wynagrodzenia za styczeń i luty.... Zobaczymy, co odpiszą mi z PMR.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M.
 Opinia
@Ginger 21.10.2018 12:00

Ja również nie mam....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M.
 Opinia
@Ginger 21.10.2018 12:00

Ja również nie mam....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zaniepokojona
 Opinia
@M. 22.10.2018 12:09

@ciekawa a byłaś na zwolnieniu lekarskim może?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ciekawa
 Opinia
@zaniepokojona 22.10.2018 12:47

tak byłam na zwolnieniu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ginger
 Opinia
@Ciekawa 19.10.2018 13:24

PMR informuje, że jeśli mam zastrzeżenia to mam wysłać do nich pismo, a oni przekażą je do BPO House, gdyż to BPO przygotowywalo zestawienia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@ciekawa 22.10.2018 16:55

To znaczy ze nie dostaniesz wynagrodzenia bo dostalas chorobowe chyba to jasne

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawa
 Opinia
@Nick 22.10.2018 17:40

Ale nie dostałam chorobowego właśnie... Matras powinien płacić chorobowe a od marca byłam na zwolnieniu z zusu dopiero...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia
@ciekawa 22.10.2018 16:55

To zus wypłacił.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ika8809
 Opinia
@Ciekawa 19.10.2018 13:24

mi wynagrodzenie za styczen i luty wyrównal zus w 2 transzaach piewrsza w czerwcu i 2 w sierpniu

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia
@Ciekawa 23.10.2018 10:52

@Ciekawa, na pewno trzeba wyjaśnić tę kwestię w takim razie. Może warto udać się w tym przypadku do odpowiedniej jednostki zajmującej się tego typu rozliczeniami Księgarni Matras? Napisz nam później, czy coś się unormowało.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M.
 Opinia
@Ciekawa 19.10.2018 13:24

W Zusie mi powiedzieli że ja nie mogę starać sie o wypłatę zaległego wynagrodzenia (styczeń i luty) tylko firma powinna złożyć wniosek

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ginger
 Opinia
@M. 26.10.2018 08:00

Dzwoniłam na infolinię ZUS i można złożyć druk ZAS-58 ze skargą, opisać swoją sytuację i czekać na weryfikację. Jeśli firma nie wypłaciła to ZUS będzie o tym wiedział, tylko musi wszystko sprawdzić i BYĆ MOŻE wypłaci zaległe pieniądze.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@M. 26.10.2018 08:00

Napisz do pmr oni powinni jako zarządca napisać do ZUS, ze matras nie wypłacił ci wynagrodzenia i ze jako zarządca proszą o uregulowanie przez ZUS. Taka niestety jest procedura, zus nie może tego zrobić na twój wniosek. Ale i tak możesz złożyć podanie i wszystkie papiery jakie masz, opisać swoją sytuacje i czekać na pmr. Ja tak zrobiłam od razu i czekałam na kontakt od pmr. Niestety trochę to trwało ale warto było - ZUS wszystko mi wyplacil. Życzę powodzenia

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia
@Kasia 30.10.2018 20:57

@Kasia, dobrze, że zostały Ci wypłacone wszelkie zaległości. Czy mogę zapytać, jak długo trwał cały proces? Zawsze może osoby będące w podobnej sytuacji będą miały nieco jaśniejszy obraz i będą wiedziały, czego mogą się spodziewać.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ciekawa
 Opinia

powiedzcie gdzie należy składać te wnioski? i czy można wysłać czy trzeba osobiście?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ika8809
 Opinia

Słuchajcie, podpowiedzcie co wpisaliscie we wniosku w punkcie 2 (data od której przestano wypłacac wynagrodzenia)??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nik
 Opinia
@ika8809 25.10.2018 12:27

Ja grudzien

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
majka
 Opinia
@ika8809 25.10.2018 12:27

Hej, mam pytanko, może ktoś będzie się orientował, bo dostalam wczoraj to pismo od PMR i są tam wyszczegolnione w tabelce sumy ile matras mi "wisi" tzn. wynagrodzenie zasadnicze, ekwiwalent urlopowy i jest tam tez podana kwota niewyplaconej odprawy pienieznej (1 miesiecznej). Mam we wniosku indywidualnym do funduszu ją tez dopisac skoro na swiadectwie pracy mam ze stosunek pracy ustał na mocy porozumienia stron? Dodam ze na samym dole na swiadectwie pracy mam napisane ze matras nie wyplacil mi wynagrodzenia zasadniczego i tu konkretna suma oraz ekwiwalentu urlopowego - i tu tez konkretna suma. Obydwie sumy brutto zgadzają się z tymi z tabelki od PMR, z tym ze nic nie ma mowy o odprawie na swiadectwie a w tej tabeli od nich ktora poszla w formie wykazu zbiorczego DO FGŚP jest uwzgledniona. Co mam zrobic? mial ktos podobny przypadek? z gory dzieki!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ciekawa
 Opinia
@ika8809 25.10.2018 12:27

ja w lutym dostałam 1/4 wypłaty a styczeń ale wpisałam ze od 1.01.2018

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania K.
 Opinia

Jeśli bym chciała osobiście złożyć wniosek to pod jaki adres? Czy kierować się do Funduszu czy do Wojewódzkiego urzędu pracy? Mieszkam w miejscowośc pod warszawskiej i w matrasie pracowalam w Warszawie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Ania K. 24.10.2018 14:07

Możesz iść osobiście na ulice Leszno 21, ja tak byłam. Masz pewność ze dobrze wypełnisz wniosek. Tylko do 15 bo później panie siedzą ale kancelaria nieczynna

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania K.
 Opinia
@Kasia 24.10.2018 20:41

Dzięki Kasiu :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia

Czy to pismo z PMR Restrukturyzacje dot. zaleglości plus kopia wypowiedzenia i świadectwo pracy wystarczą żeby otrzymać zaległe pieniądze z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Księgarnie Matras S.A. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

  • Księgarnie Matras S.A.
  • Jana Pawła Woronicza 15 lok. 203
    02-625 Warszawa
  • http://www.matras.pl/

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny