Wenet

Proces rekrutacji

• Ciechanów

5. Opinie o Wenet

Opinie o Wenet Warszawa Postępu 14 A

WebsiteIconWeNet sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Wenet!

marko

26.07.2013 16:56

ja tam jestem zadowolony:) co do planow, to zalezy jakie masz doswiadczenie, jak nigdy nie pracowales w sprzedazy, to przeciez nie beda wymagac od ciebie cudow, no ale jak ktos jest starym wyjadaczem, to spokojnie sobie z tymi planami poradzi:) szkolen jest sporo, bo w eniro, co rusz wprowadza sie jakies zmiany, nowe narzedzia, ale spokojnie nie sa platne, a wszystko sie dzieje w obrebie firmy, zeby pracownicy byli lepiej przygotowani:)
    szara_myszka

18.02.2013 12:53

bede szczera - na poczatku jak przyszlam miala mieszane uczucia, troche nie czulam klimatu tej firmy - wystarczylo 4-5 miesiecy pod okiem naprawde fantastycznych ludzi i dzisiaj nadal tam pracuje, wyniki mam na tyle satysfakcjonujace ze nie musze ciulac i oszczedzac tylko sobie zyje normalnie, a umowa o prace to atut nie do przecenienia
    Viki

31.01.2013 20:06

praca w Eniro...... hm..dłuższy czas tam popracowałam.... początkowo rewelacja, umowa o pracę, możliwość awansu- który przybliża później Twoje zwolnienie, podwyższa wymagania nie dając nic w zamian (w sumie to w zamian 100 zł do wypłaty, a wymagania na 200 % podwyższone), wiadomo firma sprzedażowa, nastawiona na wynik, blebleble i takie tam..... Masz go jest świetnie, nie masz to już ci nie pomogą... Dostajesz materiał, na którym za dużo nie da się zrobić, bo 80% to braki kontaktu albo likwidacje... Szkolenia w sumie dobre, ale może nie to które jest w Warszawie, po powrocie do oddziału,w którym masz pracować dopiero cię przeszkolą, o ile trafisz na dobrego supervisora. Pracę polecam jako dobrą szkołę sprzedażową, już nic cię więcej w życiu nie zaskoczy. Wskazówki dla[usunięte przez moderatora]- nie traktujcie ludzi jak numerki, nie siedzicie w oddziałach i nie wiecie jak jest....

05.01.2013 12:58

nie obrazilem nikogo - za to ty od razu do mnie z tekstem "cwaniaczku" :/ te nowe usługi to np. mozliwosc tworzenia nagran reklamowych dla klientow, umieszczenie firmy na mapach, w mobilnej aplikacji, w aplikacji na smart tv, dodatkowo eniro oferuje klientom tworzenie stron internetowych, wizytowke mozna rozbudowywac o dodatkowe elementy - pakiet narzedzi oferowanych rosnie...

28.12.2012 20:31

co do jednego zgoda - w firmie w ostatnim czasie sporo sie zmienia i wiele rzeczy ktore ma wplyw na wyniki pracownikow jest zmieniane i to na korzysc pracownikow wiec pewnie rotacja bedzie jeszcze mniejsza, a obecnie juz i tak jest niezbyt wielka czy to w porownaniu z tym co bylo czy to w porownaniu z innymi firmami w branzy
    ninja

21.12.2012 13:10

No mylisz się troszeczkę, firma ma rotację i to bardzo dużą ze względu na złe podejście do tego tematu, ostatnio nawet poczyniono kroki aby rotacja była niższa ponieważ oddziałuje to negatywnie na wizerunek firmy i to jest prawda. Rotacja spowodowana jest miernymi umiejętnościami co niektórych supervisorów, bo zamiast z kimś popracować czy też rozwiązać problem wolą go usunąć.

17.12.2012 16:53

moze o tym, ze sie rozwijaja i ciagle poszukuja nowych pracownikow, ze praca w sprzedazy ma to do siebie, ze niektorzy sie w to wkrecaja i idzie im mega latwo, a inni niestety po okresi probnym odchodza i w ich miejsce trzeba szukac nowych osob, moze tez z tego ze eniro proponuje klientom coraz to nowe uslugi i do sprzedazy nowych produktow potrzeba nowych pracowników? co ty na to...
    beryz-wski

06.11.2013 23:51

potrzeba nowych pracowników? co ty na to... berezovsky, ... niektorzy sie w to wkrecaja i idzie im mega latwo, a inni niestety po okresi probnym odchodza... - to co się dzieje z tymi ci się wkręcili skoro eniro stale potrzeba nowych pracowników?

16.12.2012 19:31

Jeszcze raz powtarzam do nowych! Radzę omijać to miejsce szerokim łukiem,ta firma zamieszcza reklamy o pracę co tydzień przez cały rok.To chyba o czymś świadczy!
    kryszczum

07.12.2012 12:07

widac ze nie znasz aktualnej sytuacji na rynku pracy - gdybys znal na pewno bys nie napisal, ze studenci tak latwo znaduja prace :/ akurat nawet ukonczenie sgh czy uw nie gwarantuje ze jutro dostaniesz dobrze platna posade - dlatego ja sie nie dziwie ze ludzi szukaja wszedzie - a doswiadczenie ze sprzedazy przyda sie zawsze
    chaptys

30.11.2012 12:52

Nie martw się jak ktoś będzie szukał pracy to raczej 10 razy się zastanowi co jest dla niego bardziej wiarygodne - pójść na szkolenie, posiedzieć 3 miesiące na okresie próbnym i zobaczyć jak wygląda praca, czy uwierzyć w twój komentarz w necie, który zbyt wiele nie wnosi "brednie". Większość wybierze opcję jeden - chociażby z tego względu, że warunki pracy w Eniro są naprawdę atrakcyjne, szczególnie dla ludzi zaraz po studiach...

29.11.2012 21:17

To nie wiara -to fakty. Do potencjalnych pracowników-dajcie sobie spokój!
    chaptys

26.11.2012 10:57

Ty pewnie nigdy nie pracowałeś w Eniro, bo może albo Twoja przygoda skończyła się na etapie rekrutacji, albo już po okresie próbnym. Ale sądzę, że gdybyś posiedział na słuchawkach kilka miesięcy to byś nie twierdził, że są to brednie. Ale to Twoja ocena... ktoś kto pracuje może w 100% opowiedzieć jak jest - a Ty możesz wierzyć lub nie...

22.11.2012 18:07

Brednie...

07.10.2012 21:44

na pewno nie ma co panikować, scenki nie są trudne mają tylko sprawdzić czy tak na poczekaniu jesteś w stanie zachować się tak z nie inaczej, bo w czasie kontaktu z klientem może być różnie, o kasę się nie martw, to ile ci dadzą zależy do doświadczenia, od miasta w jakim startujesz do eniro, od stanowiska na jakie startujesz, itp. więc nie bardzo mogę ci pomóc i powiedzieć ile podstawy będzie, na pewno źle na całym interesie nie wyjdziesz... zresztą teraz taka praca z wszystkimi dodatkami jest mocno atrakcyjna nie tylko w stolycy, ale w ogóle w całym kraju

04.10.2012 11:05

dominikana - 2012-10-03 21:22:21 Dzieki za podpowiedz w sprawie tej karencji za szkolenie. jutro mam 3 etap, zobaczymy czy juz dowiem sie cos konkretnego:) powiem tylko ze na 2 rozmowie straszzzzzzzzznie mnie maglowali(scenki itp) Ta firma jest dla mnie wyzwaniem wiec zobaczymy jak to bedzie:)jak zwykle casting:) jakie pieniadze Ci dali? Scenki jakies trudne? Duzo?
    dominikana

03.10.2012 21:22

03.10.2012 16:23

discos - 2012-10-03 13:08:19 to zależy od tego jak sobie dana osoba radzia, jak wyrabia normy to może zgarnąć nawet 3-4 tysiące na samym początku, myslę, że średnio mieścisz się w kwocie 2,5-3 tysiące, pensja to podstawa plus prowizja i cały pakiet socjalny, karty na zajęcia sportowe, itp. a no i stała umowa o pracęinteresuje mnie podstawa przede wszystkim bo wiadomo że prowizja już od samego siebie zależy.

Kontakt - Wenet

Postępu 14 A 02-676 Warszawa

WeNet sp. z o.o.

03.10.2012 13:08

03.10.2012 12:45

a wiadomo jakie pieniadze proponuja w telesprzedazy??

02.10.2012 15:22

to jest tak, że z tego względu, że na tym szkoleniu i na etapie wdrażania do firmy, eniro przekazuje pracownikom wiele informacji dotyczących firmy, ale również dzieli sie swoim doświadczeniem w sprzedaży, przyjęto zasadę, że nie można odejść z firmy przed okresem 3 miesięcy, to jest czas kiedy pracodawca sprawdza pracownika i robi wszystko, aby jak najlepiej się wdrożył, z drugiej zaś strony jest to czas kiedy ty możesz sobie odpowiedzieć na pytanie czy to jest robota dla mnie?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wenet?

dominikana

01.10.2012 15:22

Hej zostalam zaproszona na drugi etap rekrutacji, tylko urtuje mnie jedno pytanie, jaki jest okres karencji w firmie eniro jezeli chodzi o zwrot kasy za szkolenie w przeypadku odejscia z firmy???
    smok_wawelski

24.08.2012 12:28

To ty do pracy przychodzisz, żeby na koleżanki patrzeć? To wyniki chyba masz w pracy marne? Fakt w naszej firmie jest wiele ładnych pań, ale bez przesady, praca to praca i tutaj się przychodzi pracować, a nie zajmować się wyglądem takiej czy innej osoby. Zresztą takimi tekstami o \\\"pasztetach\\\" obrażasz bardzo wiele osób, które może nie wyglądają jak modelki, ale są zdyscyplinowane w pracy i to się liczy.
    marudex

28.06.2012 13:52

a moze po prostu ma talent do sprzedazy, umie sie szybko uczyc i wdrazac w realia firmy, jest solidny, ma wiedze i wie, ze akurat w eniro ciezka praca jest dobrze wyceniana :)
    K.

17.06.2012 14:42

\"jeśli pracował choć pół roku w eniro to znaczy, że był dobry. \" Tak to fakt, musiał być dobry, cierpliwy, odporny i wytrzymały!
    iffres

07.05.2012 13:26

znam mase ludzi ktorzy pracuja w roznych firmach i takie zabezpieczenia w umowach z nowymi pracownikami to czeste zjawisko. przeciez jakby takich zapisow nie bylo, to ludzie chodziliby od firmy do firmy i zgarniali szkolenia i potem dzialali na wlasna reke, wiedzac wszystko. dlatego dla mnie to nie bylo zadne zdziwienie, a nawet duzy plus na korzysc eniro, ze dba o to, zeby wiedza z firmy nie wyciekala "tak po prostu"
    MMM

22.04.2012 02:13

Pracowałem w tej firmie ponad 6 lat i powiem, że sam strzeliłeś sobie w kolano. Sam się obawiałem tej kary za rezygnację w pierwszych 3 miesiącach. KAŻDY JAK NIE ZROBI PLANU TO SAMI MU PODZIEKUJĄ I NIE DAJCIE SIĘ WYROLOWAC NA GADKI GRUBEGO \"J\" I PRAWNIKA P.\"
    omilka

20.04.2012 15:27

ze zdaniem "eniro w Warszawie bardzo fajni ludzie praca ok dla ludzi zmotywowanych" zgadzam sie a dziewczyny znam pewnie dluzej niz ty, i bardzo mi sie dobrze z nimi wspolpracuje i nie tylko mi, wiec pewnie krotko jest znasz, jak popracujesz dluzej zmienisz zdanie
    ktos

18.04.2012 19:12

eniro w Warszawie bardzo fajni ludzie praca ok dla ludzi zmotywowanych wszystko sie zmienilo gdy przyszła [usunięte przez moderatora] wreda baba ciagle niezadowolona kilka fajnych osób odeszło za to przyszła [usunięte przez moderatora] zakłamana obludna nie umiejąca szkolenia przeprowadzic!! koszmar
    kakak

15.03.2012 21:06

Jedzie ktoś może na szkolenie do Warszawy, które rozpoczyna się 18 marca?
    ledwo_co

09.12.2011 12:32

ciekawi ludzie, sporo się można nauczyć, szczególnie jak się trafi na kumatego supervisora... jak się ma gadane to można podłapać masę kontaktów z klientami, znam dziewczynę, która tak znalazła kolejną pracę... ogólnie praca dla otwartych i komunikatywnych... pensje regularne i konkretne...
    bilbo

09.12.2011 11:31

Bardzo słaby pracodawca, [usunięte przez moderatora] , silna presja i zła atmosfera. Pracownicy jak tylko mogą to chorują bo pracować w takiej atmosferze to po prostu nie warto.
    sommson

09.11.2011 14:51

Trochę rozumiem twoją sytuację. Jednak uważam, że postępowanie Eniro po prostu było zgodne z pewnymi procedurami. Kilka razy słyszałem o osobach, które przychodziły na okres próbny tylko, żeby skorzystać ze szkolenia. Więc nie dziwi mnie że firma pozostaje czujna w tym przypadku.
    kriskris

30.04.2011 18:55

no było czasem ciężej ale też nie przesadzajmy, w każdej pracy nie zawsze jest lekko a jak ktoś się nadaje to sobie poradzi. że ludzie szukają - tu sie zgodze, nawet po swojej rodzinie widze i znajomych. ja tam ogólnie nie mam co im zarzucić, źle mi tam napewno nie było.
    do totemik

27.01.2011 20:58

totemik , zgadzam sie z toba , nie pracuje juz w eniro ale te wyliczenia o tych zlikwidawanych firmach to gruba przesada , pracy moze zbytnio nie polecam , stres i [usunięte przez moderatora] ale w nowej pracy wszyscy handlowcy szukaja w pf.pl
    Maharet

27.08.2010 10:57

Azia ja też pracowałam dla TP a dokładnie w biurze dla nich pracującym gdzie było świetne szefostwo , super atmosfera i pieniądze dobre można było mieć ...

Zostaw merytoryczną opinię o Wenet