JSW LOGISTICS

• Podlesie

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Opinie o JSW LOGISTICS Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!

13.11.2020 09:23

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?

23.11.2020 18:49

Tak oczywiście
    Olaw

09.10.2020 13:57

Przecież tej firmy już nie ma! Nie ma spedkoksu w Dąbrowie Górniczej to o czym Wy piszecie?
    No

09.10.2020 18:04

Firma tylko zmieniła nazwę
    Yes

13.10.2020 11:49

Nie ma tej firmy w Dąbrowie Górniczej?
    Ol

09.10.2020 12:28

Witam, co tym razem wymyślili ze nie ma premi za trzeci kwartał?

08.10.2020 13:31

Solidarność

09.10.2020 09:04

Poszedł tam gdzie mu będzie lepiej i bedzie mógł wiecej. Kto sie sprzedał, a może zapytaj ,kto kogo. Co zapomniałeś jak wszyscy dookoła w 2019 mieli załatwianą kasę , premie nagrody, kartę kokownika, kupa szmalu szła do pracowników Koksowni , A twój przewodniczący i nie tylko bo wszyscy związkowcy zapomnieli o swoich członkach w JSW Logistics. co nie jest tak. Jeśli jest inaczej to niech pokaże Pan Przewodniczący chociaż jedną notatkę ze spotkania , gdzie tylko się upomniał wtedy aby pracownikom JSW L dać cokolwiek.A jeśli chodzi o bieżącą działalnośc związkową to tylko Solidarność jeszcze w tej spółce cokolwiek załatwia i widzi ciężką pracę ludzi którzy wypracowują zysk tej Spólki . Bo przeszeregowania indywidualne oczywiście były w 90% w grupach zawodowych takich jak maszynista,ustawiacz manewrowy czy rewident dla najniżej uposażonych , w celu likwidacji kominów płacowych. A tak wogóle to dzieki dla Solidarności i Z(usunięte przez administratora) Ludzi poznaje sie po czynach więć zadaj sobie pytanie co załatwił Pan Przewodniczący dla spółki i ciebie Szczęść Boże.
    Solidarność

09.10.2020 12:17

A tak jeszcze na marginesie ,kto bronił Panu przewodniczacemu aby on był incjatorem podwyzek indywidualnych w spółce . Szczena opadła w momęcie podjecia takiej informacji ,informacji ,ktora podał przedstawiciel Zarzadu. No to miejcie jeszcze pretensje i to nie poraz pierwszy ,że Solidarność wynegocjowała z Zarządami te podwyżki, premie i nagrody .Heja dostaliśmy kasę ale jest kogoś rypac to rypmy, nie sprawdzając faktów. Tak na pewno Winien gość bo zapisał się do Solidarności i tylko jemu poprzedni przewodniczący załatwił po cichu na Radlinie podwyżke , proszę sprawdzić jest jedszcze paru po drodze Pan przewodniczący sie nie pochwalił. A tak może czasami warto sprawdzić wiadomości, które są przekazywane bo przecież poprzednie Zarzady miały być niedwoływane to tylko przykład!A ciekawe czy będzie teraz premia, kto mówi prawdę i kto podejmuje obecnie kroki ww. temacie no kto!Liczy się skuteczność, Szczęść Boże
    Związkowiec

08.10.2020 16:58

Każdy związkowiec dbo o siebie pamiętejta o tym. Głupi lud wybroł to niech głupi lud cierpi.
    Bemben

17.09.2020 13:19

Na jakie zarobki można liczyć na start
    poszuującypracy

01.09.2020 09:34

witam. a jak zarobki? i na jakie dodatki można liczyć? czy są bony żywnościowe?
    Serpentia

24.07.2020 18:36

Ojciec pracował od samego początku ale ostatnie lata bardzo zły był co się dzieje i jak się dzieje w firmie.A nie działo się dobrze.

08.07.2020 10:20

Jaki jest wkład kierownictwa ZAKŁAD PRZEWOZÓW I SPEDYCJI "SPEDKOKS" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
    Dąbrowa

15.07.2020 11:38

BARRDO DOBRY. Na każdym kroku myślą jak cie uwalić, wszystkie sprawy załatwiają krzykiem, ludzie bez wiedzy i doświadczenia zostali kierownikami i po mimo x lat pracy dalej nie ogarniają pracy biurowej (głupie rozliczanie bonów - wieczny problem tej firmy). Nie wiemy jak sprawa wygląda na innych bocznicach ale u nas krzyk i wyzwiska...
    Cezar

07.06.2020 19:58

Radlin, co to się tam u was wydarzyło ? Wszyscy w firmie się śmieją z kierownictwa :D
    szef

16.06.2020 17:27

A możesz napisać szczegóły o co chodzi?
    Woj

24.05.2020 12:36

Michał dostałes juz odpowiedz na pismo z JSW? Napisz co napisali!
    Licealista

07.05.2020 17:56

Juz nawet wypłaty się nie zgadzaja... za przepracowany caly miesiąc mam mniej niż jak bylem na l4 WTF
    Synech

07.05.2020 10:57

Taki kryzys że nawet już tydzień nie ma rękawic nie ma ciepłej wody a premia poszła do biednego lekarza grocykiego tylko ludzie zapierda..jak dziki niech dadzą ludziom pługi to będą orać.

11.04.2020 15:12

Hej. Co się stało z premiami kwartalnymi ? ma ktoś jakieś informację ? nikt nie potrafi mi udzielić odpowiedzi na to pytanie.

19.04.2020 08:45

Napisalem oficialne pismo do spółki JSW O wyjaśnienie sprawy oraz zglosilem sytuacje do pipu. Jak dostane odpowiedź podziele się z wami. Teraz zostaje nam czekać i mieć nadzieje, ze coś sie poprawi.

19.04.2020 08:51

Ps. Dodam tez, ze uwalili nam grusze o 1000zloty. Jest coraz gorzej.
    Wędkarz

20.03.2020 14:13

U nas na Zabrzu sytuacja się poprawiła :) nadgodziny są, kartki na czas są, nikt się już Nas nie czepia. Kierownika mamy super :) co nie pójdziemy do niego, to zawsze nam załatwi jakieś nadgodziny. Wracają czasy starego dobrego Spedkoksu
    SM 42

21.02.2020 21:15

Nie polecam tej firmy, za niedługo bardziej będzie się opłacać pracować w biedronce. My na Zabrzu już pojedynczo robimy, ledwo koniec z końcem załatwiamy, powoli z przemęczenia ludzie na l4 uciekają A to dopiero początek... (usunięte przez administratora)
    Ramzes

26.02.2020 09:48

Łukasz czemu piszesz takie bzdury? Bony dostajemy w okresie zimowym i nie ma z tym problemu. Fakt faktem nadgodzin nie ma, masz rację. Kolejna bzdura jest ze ludzie ze zmęczenia na l4 chodzą. Zamiast wylewac łzy publicznie idź na pogawędke do kierownika.
    Zabrze Jadwiga

08.02.2020 07:11

Cześć na Zabrzu mamy nowego i starego szefa znowu zacznie się problem z nadgodzinami bo na Radlinie mówią ze jest super .

09.01.2020 20:23

Witam firma się rozwija teraz JSW LOGISTICS najepszą firmą kolejową na rynku ,proszę składać CV .

13.12.2019 15:37

Witam A na Zabrzu jest ok .Was Czeba zbadać co za (usunięte przez administratora) piszecie
    Czeba

13.12.2019 18:44

Przebadani! Tutaj wszystko w porządku ale pracy co nie miara... Non toper sztyjc
    1922

12.12.2019 05:54

Co wy macie tam za jazdy? Biercie po pół, a jak nie to się podzielcie. PS: Mięso jest fajne a Spedkoks fajna firma, przewozy na czas!
    xxx

12.12.2019 21:21

Hahaha twój fajter zamiast premii mo krankol na święta, normalnie fajter trza go docenic! Góra godo ze swietojebliwy blokuje innych i tatcza o nim fest, te opinie tutaj to nic w porównaniu do mp3 nagran z budy :D

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w JSW LOGISTICS?

Kontakt - JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Koksownicza 1 42-523 Dąbrowa Górnicza

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

08.12.2019 13:25

Firma wyszła z dużego kryzysu jaki miał miejsce w 2018 roku. Obecnie Zarząd dzieli się zyskami z załogą poprzez premie kwartalne, dodatkowe premie z tytułu Świąt, dnia kolejarza itp.

10.12.2019 21:19

Z kryzysu powiadasz? A z kąd ten kryzys? przecież branża przewozów kolejowych w tamym czasie miała się świetnie i wszystkie liczące się firmy inwestowały w tabor.

10.12.2019 21:03

Na pytanie czy warto tam pracować opisze pewne zdarzenia w czasie "wysłuchań" pracowników których zarząd podejrzewa o kradzieże a są to prawie wszyscy pracownicy fizyczni jak też duża część dozoru. Jedno z zadawanych pytań brzmi " czy pracuje pan w godzinach nadliczbowych? " Wniosek jest jeden że aby w miarę godnie żyć według obbecnego zarządu tej firmy, trzeba pracować na drugi etat, pracować w dużych ilościach nadliczbowo ( choć tych jest niewiele ) a jeśli nie, jesteś potencjalnym (usunięte przez administratora)
    Obserwator

07.12.2019 14:33

Chcialem przyjac sie do spedkoksu ale po co jak zwolnili bez podstawy 5 praxownikow z paragrafem 52 za kradzież a nie zostali zlapani dobrze ze wszyscy oddali sprawe do sadu bo maja wygrana sprawe w db schenker mojego kolege na podstawie gps zwalniali 3 razy i 3 razy wygral sprawe. Poprostu zarzad chcial zrobic popis ze co oni to nie sa(usunięte przez administratora)
    Mały

02.12.2019 10:56

To już db Schenker nie obsluguje koksy Radlin a kiedyś składałem papiery u nich to miałbym blisko to db już niema bocznic
    Nietzki

09.08.2018 11:18

JSW LOGISTICS dawniej Spedkoks prowadzi o dwóch dni nabór na stanowiska Ustawiacz, Manewrowy, Kierujący czy Maszynista pytam po co bo przecież niema pieniędzy na premie i dodatki o wodę w te upały trzeba się prosić a w październiku rokują brak pieniędzy na wypłaty. Nie płacą szkodliwego tu na Koksowni gdzie jest jeden wielki (usunięte przez administratora) opinie wystawie firmie taką " jebać,milczeć,milczeć,jebać" jak tak się chce prowadzić firmę to tylko chyba do upadłości.
    Honda

16.08.2018 10:55

Wody dają bardzo dużo a rower zepsuty.
    HONDA

12.08.2018 07:44

KRAINA Bezprawia na Koksowni Radlin przynoszą AKTY ZGONU od nieswoich babci i mają wolne za zgoda Mistrza A.K. a innych pracowników traktują byle jak ....Przyjdzie Karma jak coś to można to zgłosić do P.I.P>>>>>>>>>>>>>
    Admin

16.08.2018 09:59

Ludzie na Radlinie jest najlepszy odział a pracownicy są równo traktowani .
    Bartek

09.08.2018 11:26

Mam zamiar aplikować ale po lekturze wpisów mam mieszane uczucia! Może to chwilowy kryzys?

09.08.2018 14:08

Zapraszamy, przychodź, pewnie trafisz akurat na strajk ! Z drugiej strony wiedzieli co robią zdupcając za Brynice do Katowic, tu w Dąbrowie taczki już szykuią. PS. A tyle naobiecywali, krainę mlekiem i miodem płynącą...
    Nietzki

09.08.2018 11:38

Wszyscy szepczą po kontach że tak źle nigdy nie było jak teraz, po woli zabierają wszystkie dodatki i socjal ludzie się boją że zostaną z gołą pensją czyli Ustawiacz koło 3000 zł brutto jakieś 2150 netto. Życze wszystkie powodzenia ale tej firmy nie polecam.
    Magdalena

14.06.2018 11:52

@Nnnnn A jak myślisz, z czego wynika brak pracowników w firmie SPEDKOKS? Mógłbyś przybliżyć nam sposób funkcjonowania tej firmy? Każda Twoja uwaga może okazać się pomocna dla osób rozważających pracę tam. @Zenek Tak, prowadzą obecnie otwartą rekrutację. Chcą zatrudnić między innymi specjalistę ds. BHP czy spawacza http://www.spedkoks.pl/ogloszenia.php Jakie stanowisko Cię interesuje?
    Józef

23.06.2018 13:21

startuję na prowadzącego pojazdy kolejowe tylko w wyłącznie bocznicy warto ?

08.06.2018 11:02

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji w ZAKŁAD PRZEWOZÓW I SPEDYCJI "SPEDKOKS" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.
    Nnnnn

11.06.2018 03:45

Obecnie biora juz kazdego jak leci bo robic nie ma komu
    Feliks

05.04.2018 10:30

Nowy pracownik zawsze zaczyna od niższej stawki, to normalne.
    Nnnn

15.04.2018 09:21

Haha chyba nie w tej firmie tu kazdy ma inna stawke na start tzn swoi maja oczywiście wyzsza a z ulicy no to wiadomo
    Kandydat na maszynistę bocznic

10.03.2018 18:02

Jakie zarobki netto dla świeżego maszynisty w obrębie bocznicy ?
    Kandydat na maszynistę bocznic

11.03.2018 19:39

Dzięki za odpowiedź. A powiedz mi jeszcze jakie dodatki się składają na tą kwotę , czy jest jedna stawka brutto bez dodatkow ?
    b

22.03.2018 14:15

3400 brutto dodatek zmianowy 700 i ok 2800/2900 wyjdziesz ogólnie nie polecam
    Mirek

16.02.2018 19:19

Czy warto starać się o pracę?
    Nnnn

20.02.2018 12:58

Nie
    Szlakowy

11.02.2018 16:27

To nie przewoźnik kolejowy , to operator obsługujący bocznicę który posiada kilka lokomotyw Tem2 oraz SM 42, dla maszynisty że świadectwem lub licencja to kierunek wymagający dobrego przemyślenia ( brak trakcji elektrycznej , dwa lub trzy chellengery 311D - wypożyczone! , Oraz własne Tamary i Stonki pamiętające czasy gierka) , jeśli myślisz o szlakach ( maszynista że świadectwem) czy o świadectwie ( maszynista licencjonowany) odbierz inny kierunek . Tutaj głównie nacisk na prowadzącego w obrębie bocznicy. Na rynku kolejowym ( mam na myśli prawdziwą Koleji ) to nieznaczący gracz.
    Peter

23.01.2018 18:12

Witam Zaproponowano mi możliwość podjęcia pracy w Spedkoksie .Jestem ślusarzem-spawaczem więc pewnie na jakimś warsztacie tak myślę . Ta sama osoba twierdzi że zrobię 4.000 i tutaj prosiłbym o opinię najlepiej osób które miały styczność z tą firmą jak to właściwie wygląda.
    .....

26.01.2018 09:47

2700 max!
    xxl

07.01.2018 12:55

Witam to szczera prawda o firmie "Spedkoks" jak się nie chce przepracować można się tam zatrudnić. Nikt nikogo nie goni do pracy, pełen ulz. Jaka płaca taka praca.

04.05.2017 15:58

Szału nie ma...
    Wooojciech

05.05.2017 04:36

Biora juz praktycznie kazdego kasa sie juz skonczyla

21.04.2017 11:59

Źeście się rozpisAli...(usunięte przez administratora) to jeszcze pracuje...
    Wooojciech

04.05.2017 10:06

Ok 3400

12.04.2017 08:46

Ile zarabia maszynista na przewozach wewnętrznych.
    JamCi

29.07.2016 11:10

Żyje tu kto?
    Zub

24.08.2016 22:59

Zyje to zarząd i grupa przydupasow,reszta wegetuje.
    JamCi

27.08.2016 20:26

To tak jak wszędzie w morde jeża

Zostaw merytoryczną opinię o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ