JSW LOGISTICS

• Podlesie

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Opinie o JSW LOGISTICS Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!

Burn729

09.07.2025 20:13

Arcymistrzu, który nie ogarnia co się dzieje wokół niego a wielce rządzi naucz się najpierw obowiązków na swoim stanowisku a dopiero później bierz się za robotę

JSW L

19.06.2025 09:06

Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka. To była tylko kwestia czasu kiedy Pan Prezes zostanie wyrzucony . Przy takim zarzadzaniu , podejściu i przed wszystkim braku szacunku dla pracownika to wspaniała wiadomość dla tej firmy że pogonili Prezesa i to jeszcze w jaki sposób :):) Teraz tylko Pani Pełnomocnik i dyrektor wszystkich dyrektorów zostaną zwolnieni i firma będzie miała możliwość wrócić na właściwe tory.
    Rubelsticzki

31.03.2025 07:38

My, pracownicy zatrudnieni w JSW Logistics, zwracamy się do związków zawodowych z oficjalną prośbą o wszczęcie sporu zbiorowego z firmą. Mamy dość traktowania nas przez tzw. "Wielką Trójcę" jak (usunięte przez administratora) prowadzone na rzeź. Mamy dość mobbingu i nękania ze strony dyrektora H, który od dawna powinien zostać usunięty ze stanowiska. Naszym głównym postulatem jest natychmiastowe odwołanie całego zarządu – w tym prezesa, pani pełnomocnik, a przede wszystkim dyrektora H. Domagamy się całkowitego usunięcia go z firmy. Kwestie finansowe schodzą na drugi plan – najpierw trzeba wyciągnąć kleszcza, a dopiero potem leczyć rany. Zwracamy się do związków zawodowych z żądaniem podjęcia działań i rozpoczęcia procedury sporu zbiorowego. Do tego właśnie są związki – by bronić pracowników i reprezentować ich interesy. Każda osoba, która popiera ten postulat, niech zostawi reakcję i komentarz. Razem możemy to zmienić.

01.04.2025 14:08

Oni już powinni siedzieć zwłaszcza jeden co wały na pociągach robil na nas pisane a szły do innej firmy

01.04.2025 14:10

Daj spokoj co to za związki jedni przekupieni stanowiskami a drudzy wystraszeni że ich zwolnią i za co cała rodzinę utrzymaja

31.03.2025 07:49

Mam nadzieję że związki nie dadzą się (usunięte przez administratora) na psychologiczne podejście prezesa ze na początku nic a teraz trochę dam i będą później się chwaliły że co to one nie załatwiły albo wszystko albo nic i strajk
    Pomocny-Kris

27.03.2025 15:39

Panowie i Panie, nic tylko uciekać z tego cyrku. Podrzędny pracownik zostanie rozliczony co do złotówki za każde przewinienie, natomiast właściwy autor astronomicznych strat w firmie wyjdzie na swoje. Nie muszę mówić w jaki sposób bo widziałem, że poniżej ktoś już rozgryzł jak zarabia się pieniążki na wyższych stanowiskach - brawo. Jemu brak premii czy podwyżki niestraszny. Nasze ciężko wypracowane zyski w większości zostały oddane do JSW w trosce i obawie o cztery litery zarządu, reszta została roztrwoniona przez złe decyzje dyrektora. Z tym człowiekiem na pokładzie nie zmieni się nic. Za niedługo ludzie, którym w zimę odmarzają stopy, a w lato słońce przegrzewa głowy zrównają się finansowo z kasjerkami z netto (nie ujmując tym drugim trudu pracy). Ciąży na nas zbyt duża odpowiedzialność, żeby godzić się na takie traktowanie. Niech sobie biorą wszystkich talentowców z J.P. Studio bez autoryzacji i się z nimi bujają, być może kilka przestawionych płotów jak na nowo przyjętej bocznicy na początku roku przewietrzy zarządowi główki. Pozdrawiam.

30.03.2025 10:01

Bo on dba o firmę gdzie chciał zostać prezesem ale tam mają więcej rozumu i się na to nie zgodzili
    KONKURENCJA

28.03.2025 15:16

W DB 600 brutto dla każdego podwyżki.

28.03.2025 11:16

Co nam zależy jak nie możemy strajkować to na L4 jął weźmiesz z weekendem to masz tyle samo co wypłata a premii i tak nie bedzie my robotę znajdziemy

27.03.2025 14:20

I co z tym spotkanie na SKYPIE co miało się odbyć. Padły jakieś konkrety ?

27.03.2025 17:27

Czyli w skrócie zostaliśmy wydymani przez związki jak i przez firmę.
    Były kolega

27.03.2025 17:47

Przegrał Zarząd następna sprawę z Andrzejem dla prawników i pełnomocnik ma a dla nas nie kiedy to ktoś rozliczy . Puckowa się wygadała ze to takie pieniądze ze ciężko w to uwierzyć
    Wasz kolega

19.03.2025 16:30

Koledzy, czas działać! Dzisiejsze spotkanie z prezesem to jawna kpina. Zaproponowane nam warunki są nie do zaakceptowania – to brak szacunku dla naszej pracy i zaangażowania. Nie możemy dłużej biernie przyglądać się sytuacji, w której nasze wynagrodzenia pozostają na niezmiennym poziomie, podczas gdy inne grupy zawodowe otrzymują kolejne podwyżki kosztem naszej ciężkiej pracy. Musimy stanowczo zamanifestować nasze niezadowolenie. Wzywam was do wspólnego działania poprzez strajk manifestacyjny i konsekwentne odmawianie wykonywania manewrów uznanych za niebezpieczne. To nasze prawo i nasza siła – jeśli nie pokażemy, że stanowimy kluczowy element tej machiny, nadal będziemy ignorowani. Nie możemy pozwolić, by nasze wynagrodzenia były marginalizowane, a nasze bezpieczeństwo traktowane jako sprawa drugorzędna. Czas na solidarność i jednoznaczny sprzeciw wobec lekceważenia naszych postulatów!
    Maniek

26.03.2025 09:41

Andrzeju, skończ w końcu pieprzyć. Raz piszesz, że mamy czekać na waszą decyzję, bo działania mogą doprowadzić do zwolnień – czyli nas, pracowników – a teraz nagle każesz się stawić i walczyć? Ogarnij się człowieku. Może czas w końcu wykazać trochę zaangażowania? Trudno ci zadzwonić do innych związków i wspólnie opracować jakiś konkretny plan działania? Ale nie – ty jak zawsze, Zosia samosia. Wszystko sam, bez ładu i składu. Bo prawda jest taka, że ty tylko szczekać potrafisz, Andrzeju. A jak przychodzi do konkretów i merytoryki, to jesteś daleko w tyle, za wszystkimi.
    Andrzej Zasucha

26.03.2025 10:20

Jutro nowe propozycje prezesa, spotkanie przez Skype. Proszę trzymać tak dalej. Pomożemy sobie wspólnie razem. Przewodniczący NSZZ Solidarność JSWL

24.03.2025 13:20

25.03.2025 13:14

Yyy to Zasuki szkoła Rafał byłem kiedyś w partii Zasuki ale już taczek nie ma

25.03.2025 16:20

A Ty myślisz że ta osoba miała hamulce, jak wyzywała ludzi itp nie mówiąc o pewnej sprawie z dyspozytorką
    Spedkoks

24.03.2025 17:09

Mistrz, Szejk, Czaruś od wielu lat ma ochronę. Tak jak inni mają na niego haki to i on ma je na innych. Jedna kadencja przewodniczącego związku też mu pomogła.
    Obserwatorka

22.03.2025 17:07

Czytam Wasze wpisy i się zastanawiam czy zarząd JSW zna sytuację w JSWL? I czy może jakoś oczyścić atmosferę, która jak się domyślam, jest gęsta jak śmietana.
    Maszynista JSW

21.03.2025 10:39

Będą dalsze cięcia premii( a raczej jej brak) dodatków itp. to się zwolnię a wiem że kilku maszynistów to planuje. Kopalnia stanie to im wyjdzie bokiem te kilka stówek. Atmosfera raczej grobowa.
    Jurek

21.03.2025 11:16

Kopalnia nie stanie, mają firmy zewnętrzne, tam ludzi którzy pierwszy raz widzą bocznicę i jeżdżą bez autoryzacji, a jeszcze dyrektor z tego kasę bierze na pół z szefem takiej firmy.
    Edward

21.03.2025 06:10

Naprawdę to macie w (usunięte przez administratora) ze nie będzie premi, podwyzek wczasy pod grusza maja uciąć może dostaniecie 800 zł
    Maszynista

20.03.2025 16:07

Zero podwyżki, zero premii i 200 zł na święta to jak splunąć w twarz

20.03.2025 16:53

Źle chyba nie zarabiamy jak na Łagiszy zamiatacz miasta lepianke kupił :)
    Maszynista

20.03.2025 17:06

Teoretycznie tak tylko teraz trochę kasy odejdzie bez premi, bez świat wczasy pod grusza obetna to kilka tysięcy w plecy

06.03.2025 23:54

11.03.2025 20:05

Witam co to za bracia nie rozumie. Może proszę dać sobie spokój to co piszecie wstyd.
    4 br Dąbrowa

11.03.2025 20:50

A czemu wstyd ??? Skoro wszyscy wiedzą o nich to czemu Internet i reszta ma się nie dowiedzieć???? Dość tolerancji braci i jak psują atmosferę
    Te co w szafkach miał paliwo.

04.03.2025 19:55

(usunięte przez administratora) Mamy dość traktowania nas jak (usunięte przez administratora) odbierania telefonów od tego pana o 2 w nocy i wysłuchiwania (usunięte przez administratora) Niestety, żyjemy w czasach, gdzie wszystko można nagrać i udostępnić mediom oraz gazetom. Jeśli chodzi o warunki w firmie – stawki są (usunięte przez administratora)niskie, wszystkie dodatki zabrane, a pracownicy traktowani z totalnym brakiem szacunku. Zero profesjonalizmu, zero poważnego podejścia do ludzi. (usunięte przez administratora) firmy oraz zgłaszanie sytuacji do PIP, UTK, sanepidu i innych instytucji.

01.03.2025 19:25

Dużo pracowników ucieka z tej firmy, niby jsw ale traktowania górniczego nie oczekujcie. Premie niemal wszystkie pozbierane. Zarobki najmniejsze wśród firm kolejowych. (usunięte przez administratora) W niedalekiej przyszłości sam odejdę, tym bardziej że dla premii górniczych cofnęli nam premie i podwyżki w tym roku.

03.03.2025 15:16

Wszystko się zgadza pracowałem w tej firmie i odszedłem tylko ze wzgledu na to jak traktują tam ludzi i szanują dobrego pracownika. A po za tym ludzi tam utopili by człowieka w łyżce wody i zajmują się życiem innych a nie swoim.

01.02.2024 07:17

Oni

13.02.2025 23:55

Kierownik Jarek da ci adres do Antyspołecznych ćwoków Olewiński mu robotę załatwił to adresy ma
    Zleceniowiec

26.02.2025 18:53

Pracowałem na Dąbrowie w tej firmie jako firma podwykonawcza najgorszy rejon zawsze dla nas a co do słynnych braciszków ż czy szy każdy wie o co chodzi jest to prawda !!!! Kamilek jest mega głupi
    Pracownik Jadwiga

20.02.2025 18:03

Czy w 2025 roku w JSW LOGISTICS będą podwyżki ? Ktoś coś wie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w JSW LOGISTICS?

Kontakt - JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Koksownicza 1 42-523 Dąbrowa Górnicza

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy
    pola

21.10.2024 18:36

i jakie są teraz nastroje?

05.02.2025 17:55

Dyrektor firma zarządza a Olewiński mu (usunięte przez administratora) liże żeby więcej rodziny ściągnąć żeby nie musieli z nim ulicy zamiatać , teraz lepiankę kupił obok Elektrowni Łagisza więc źle nie ma na zamiataniu w tym kraju ale lepiej w biurze niż na ulicy
    Pracownik JSW LOGISTICS

16.02.2025 11:39

Proszę nie klamać dyrektor robi dobrą robote , co pisze były pracownik daj sobie spokuj żenada .
    Ciekawy

23.01.2025 15:36

A jak na KWK Knurów nastroje wśród pracowników po roku bez dawnego kierownika ?
    Maszynista DG

02.02.2025 12:43

Kolego masz rację ale nadgodziny daja.
    Marzyciel

05.02.2025 23:58

Uwielbiamy naszych kierowników i dyrektora. Robota idzie gładko i wszyscy są zadowoleni. Podwyżki będą więc wszystko gra. Czego chcieć więcej?
    Jagoda

03.05.2024 11:25

Heja, szukam właśnie nowej pracy i na stronie firmy znalazłam rekrutację na stanowisko specjalista ds. kontroli wewnętrznej i bezpieczeństwa informacji/koordynator ds. compliance. Dają umowę o pracę. A jak ja jednak wolałabym kontrakt b2b to jest opcja? Do tej pory właśnie taki rodzaj umowy miałam i mi to odpowiada.
    Andrew

18.05.2024 09:06

Rondo w Łazach specjalista od rejonów ustali szczegóły oferty pracy. Parobek robi robotę za kierowników to i ustali z tobą szczegóły oferty pracy

10.01.2024 09:24

Mnie zaciekawiło ogłoszenie dla kogoś jako specjalista w zespole systemów zarządzania i bezpieczeństw. Myślę, czy nie aplikować, bo widziałem fajna liste benefitów i to jest naprawdę ciekawe, co oferują dodatkowo. Szczególnie to ciekawi mnie to, że dają coś takiego jak fundusz oszczędnościowo-inwestycyjny. A czy ktoś może opisać, co to właściwie oznacza? Co realnie, wymiernie pracownik z tego ma?
    Ojojoj

10.01.2024 12:58

My już mamy tyłu specjalistów, menadżerow, kierownika ds. rejonów że jeszcze jednego potrzebujemy. Szczegółów udzieli Ci specjalista od rejonów w Łazach na rondzie;)

22.12.2023 10:53

Tomek

02.01.2024 18:25

To niech prawda wyjdzie raz na zawsze na jaw . Świadkowie czekają w kolejce i zabezpieczone dokumenty . I skończy się ta farsa która rozpowszechniają odbici od koryta . Prócz internetu będą mieli używanie dziennikarze i to przed wyborami super . Były Zarząd i ich promotorzy będą szczęśliwi na pewno wam podziękują .
    Tomek

03.01.2024 19:09

Pani X już prawie dwa miesiące jak przekazane dowody teraz czekamy na reakcję więcej nie mogę pisać bo z tego co wiem nie tylko ja przekazałem dowody będzie bardzo ciekawie .Jak nie wiesz nawet części co sie dzieje to nie pisz bredni . Traktuje to jako straszenie mojej osoby i tak to tez przekażę dalej
    Michał

21.12.2023 08:00

Chciałem zapytać jak wygląda praca jako maszynista na bocznicy w Dąbrowie Górniczej? Czy jest stały grafik, jak wyglądają kwestie finansowe?
    Ona

19.12.2023 10:27

Widać jaka u nas równość Tomeczek tylko na zdalnym a roboty zatrzęsienie a ze zdalnego on tego nie ogarnia . KP jego szefowa mówi ze nic do niego nie dociera żadne uwagi i nie można mu zwrucic uwagi bo ma za soba szfagra któremu zaraz się zali potwierdza to tez nasz gnebiony przewodniczący Taka równość
    Pracownik Dąbrowa Górnicza

13.12.2023 08:48

Wczorajsza zakładowa Wigilia przejdzie do historii Spółki. Wspaniała impreza wielki podziękowanie dla organizatorów . Więcej takich imprez . Od lat nie było takiej imprezy .
    Życzliwy

29.11.2023 13:09

Andrzej zastanów się co piszesz !!! Wszyscy Cię znamy wiemy ze brak ci wykształcenia i ogłady , na litość boską przestań pisać te brednie. Takimi e-mailami ośmieszasz nie tylko siebie ,ale także ludzi tobie przychylnych. Wiemy iż pozbyłeś się z Związku ludzi wykształconych ale przed publikacją takich tekstów poddaj je weryfikacji przez przynajmniej dwie ,trzy osoby by poprawiły twoje przemyślenia które starasz się przelać na papier. Rozmawiamy z tobą o sytuacji panującej w firmie wyciągnij z tego wnioski , przestań tylko opierać się na wypowiedziach klakierów . Nie spodziewaj się w obecnej sytuacji iż ludzie będą wypowiadać się jawnie , doprowadziłeś do niepotrzebnego fermentu i nienawiści . Twoja postawa w obronie twych klakierów coraz bardziej irytuje nasza społeczność pracowniczą . Wyciągnij wreszcie z tego przesłania wnioski , dotyczącej twojej Osoby. Spójrz obiektywnie na pozytywne zmiany zachodzące w firmie , a nie tylko na twą urażoną dumę i ego.
    Szczygłowice pracownik

30.11.2023 20:50

Andrzej czy to oznacza ze obetną nam pensje , nikt nic nie mówił . Od kiedy to ma nastąpić powiec coś więcej podaj o ile czy podaj kwoty
    JSWL AA

08.12.2023 14:17

AB teraz uciekł na zwolnienie jak za Wirtowej , a taki był wielki tak rządził z Andrzejem tak pomiatali ludźmi dziś jeden chory a drugi siedzi w pokoju i się skarży jak to wszyscy są teraz przeciwko niemu .
    MAJ

28.11.2023 08:04

Ostatni e-mail AZ do załogi wywołał salwę śmiechu. On i ciężka praca , jak człowiek któremu nie chce się pracować pisze takie kalumnie . Kiedy wreszcie będzie reakcja jego zwierzchnika PG i Zarządu.
    ......

28.11.2023 20:56

Tak bardzo źle płaciłem składki by nierób mógł obrastać tłuszczem .
    Milczący ale myślący

30.11.2023 17:31

Andrzeju, w dniu twoich imienin w imieniu wielu chcę ci podziękować za to co zrobiłeś i robisz jako Solidarność dla nas. Walczysz za nas i my to widzimy. Większość z nas milczy lub jest tu anonimowa, bo boimy się po prostu zemsty zarządu i W.Ł. Pokazali co potrafią, liczymy że Sąd Pracy przywróci sprawiedliwość. Ale póki co oni są górą i mają władzę. Mamy nadzieję, że najpóźniej w lutym to się zmieni.
    Na ostro

21.11.2023 20:18

Zwolnili dyscyplinarnie dyrektora podczas jego choroby. Sąd pracy pewny. Ciekawe jak się to skończy. Ps.Swoją drogą może wrócić w innej poważniejszej roli. A wtedy będzie dla niektórych armagedon.
    Zainteresowany

19.11.2023 09:59

Czy jak się zatrudnię w tej firmie to bez uprawnień będę jedzil pociągiem? Moje marzenie jest prowadzić pociąg , niestety nie posiadam uprawnień ale w JSW można bez prowadzić? Jak(usunięte przez administratora)
    Łooo choo chooo...

21.11.2023 18:27

Może ktoś jest dobry w tym co robi i wykonuje Dobrze swoją pracę ale nie pomyślałeś. Nie tak jak jeden co mu zrobili i przestawił płot i się zwolnił. A był geniuszem za ustawiacza. Widzisz takim się robi uprawnienia a nie takim co się starają o kurs już dosyć długo z tego co wiem. Nie umieją docenić pracownika więc nie komętuj głupio i zastanów się nad tym co piszesz. Nie oceniaj innych tylko pomyśl następnym razem.
    Łooo choo chooo...

21.11.2023 19:31

A dlaczego rzuca rękawicami co on takiego zrobił innym że się stara o kurs i każdy o tym wie. Pracuje Dobrze i nic do tej pory nie odwinoł myśli w pracy i stara się wykonywać swoją pracę Dobrze z tego co widzę. Już Ci powiedziałem nie oceniaj tak kolegów z pracy skoro nie masz pojęcia. A ten co się zwolnił No cuż był jaki był latał na górę błagał na kolanach i dostał i był nieudacznikiem i nawywijał tak to jest jak się ktoś urodzi innym. I nie oceniaj tego kto wykonuje robote dobrze.
    Nie ma wolności bez …

07.11.2023 15:10

Czy prawdą jest, że nasz Prezes nadal zatrudnia zaprzyjaźnioną z nim „doradczynię” z Warszawy za grube pieniądze ? Że korzysta ona z wyposażenia firmy niczym członek zarządu nim nie będąc ? Kto pozwala na taki nepotyzm i prywatę? Czy wiedzą o tym w Jastrzębiu? Czy wie Rada Nadzorcza? Teraz po przegranych wyborach takie zachowania są niedopuszczalne. Należy z całą stanowczością napiętnować takie zachowania. Dość partyjnego nepotyzmu, awansowania działaczy (usunięte przez administratora) i wpływów posła W.
    Flip

09.11.2023 20:42

Ciekawski jesteś ???? Jednak aby się konkretnie dowiedzieć to podpytaj naszego prezesa, ale napewno powyżej maksymalnych widełek zaszeregowań w naszym ZUZP.
    Byk

15.11.2023 18:56

A do jakiego związku się przepisała w jakim był jak mogę spytać ?
    DG

24.08.2023 10:54

Czy w tej firmie zawsze będzie taki bajzel? ILE DO JASNEJ CHOLERY MOZNA CZEKAC NA PASKI ? Nie dość, że wypłata mi się nie zgadzała to nawet nie mam jak tego sprawdzić co nie pasowało... Weście wy się nieroby za pracę a nie za plotki i kawusie. Z dniem dzisiejszym składam zawiadomienie do Państwowej inspekcji pracy i już nie będę się wiecznie prosił was. Nie pozdrawiam tej firmy.
    Minisznupacz

20.10.2023 00:31

A czytać ze zrozumieniem Pan Roman potrafi? DG się pyta o pasek. Data zapytania 23.08. Czyli chciał zobaczyć pasek za lipcową wypłatę. A Ty piszesz, że paski są dostępne w wersji elektronicznej od 08.09... Czyli tylko potwierdzasz, że przyszły ze sporym opóźnieniem. I potwierdzam - w sierpniu minęło trochę czasu od przelewu do możliwości sprawdzenia paska.
    Flip i Flap

30.10.2023 00:10

Czemu pracownicy koksowni podobno muszą dorabianić na kopalniach bo nie można tu godnie zarobić i są duże różnice w zarobkach między pracownikami na jednakowych stanowiskach? Co z braćmi Mostowiak i dlaczego tryskają jadem do innych pracowników a władza nic z tym nie robi pomimo zgłoszeń. Już wiele osób musi to mocno denerwować że takie sygnały do mnie docierają. Pewne jest jedno. Żywica na stołach jest mocniejsza od huliganów z jednego jaja “twarzą w twarz”. Jak ludzie mają się tutaj zatrudniać jeśli wszystkie zakłady z okolicy wiedzą jak ta firma działa? Lepiej kłamać na rozmowach o pracę że jeszcze chwilę i będzie średnia hawajska dla każdego. Jak wychodzi? Pracownicy wiedzą i szukają kolejnego pracodawcy.

21.10.2023 19:28

Maszynista DG

28.10.2023 18:48

Proszę zosatwić dyrektora jest bardzo w porządku działa dla dobra firmy szacun .
    White Rabbit

28.10.2023 19:00

Zgadzam się całkowicie z kolegą, zmiany uważam na plus, ale chyba wiem dlaczego taka nagonka i nie każdemu się to podoba - bo kilka osób znowu musi nauczyć się pracować, ściema w pracy już nie przejdzie.
    Teresa

26.10.2023 10:47

Widziałam podane widełki płacowe 5500 - 6000 zł brutto jak pracuje się jako Specjalista w zespole systemów zarządzania i bezpieczeństwa. Czy wiecie, czy to jest pensja na okres próbny tylko? I czy potem okresie rośnie ta pensja? I jeszcze jestem ciekawa, o co chodzi z tym wpisem, że benefitem jest fundusz oszczędnościowo-inwestycyjny. Jak to działa, i co realnie pracownik z tego ma?

26.10.2023 11:19

Trzeba zapytać 13 go na 2 brygadzie lub w Łazach na rondzie ;) wkoncu zamówienia zbiera dla firmy syna i rejonami rządzi on Pani wytłumaczy wszystko;) a tak serio pytać w kadrach pensja zależy od doświadczenia i znajomości. Np taki kierownik rejonów jedzi do pracy za darmo z synem a inni pracownicy płacą za dojazd ;)
    Ilona

13.03.2023 12:49

Na stronie firmy widziałam, że jest jakieś postępowanie kwalifikacyjne na nowego prezesa. Czemu szukają kogoś nowego? I powiedzcie mi czy jakaś osoba z zewnątrz ma jakieś realne szanse na objęcie tej funkcji? Czy raczej są już jacyś kandydaci związani z firmą?
    Doubiny

20.10.2023 08:18

Czy coś się zmieniło po zmianie prezesa ? Teraz po kilku miesiącach można dopiero coś powiedzieć. Obecny prezes jest z ręki posła W i zrobił to co poseł oczekiwał. Poprzedni prezes był odporny na polityczne naciski, więc musiał odejść. Prezesi tak jak wszyscy ludzie, są z charakterem i bez. Jedni są usłużni politykom, a drudzy nie. Tych pierwszych po zmianie władzy zawsze się usuwa. Tak będzie i tym razem. Daję 3 miesiące.
    Ruda

22.10.2023 22:20

Dokładnie, właśnie takie zachowania partii spowodowały masowy udział wyborach i przegrana (usunięte przez administratora) Mamy dość wtrącania się polityków w sprawy kadrowe naszej spółki i wciskanie, niebranżowych prezesów, gdzieś że środka Polski. O awansach powinny decydować tylko doświadczenie, wiedza, wyksztalcenie i cechy osobiste. Nigdy zasługi dla lokalnych posłów, związków zawodowych czy radnych. Każdy taki przypadek będziemy zgłaszać do wolnej prasy. Trzeba to nagłaśniać, bo inaczej tego nie zmienimy. Mamy już lokalną niezależną gazetkę samorządową, i tam są odważni ludzie i temat napewno podejmą. Działajmy, w grupie siła.
    Nowy pracownik

04.11.2022 10:38

Mam takie pytanie do kierownictwa z (pracuje tu od roku dopiero)Dąbrowy Górniczej.od jakiegoś czasu ktoś opisuje że po pijaku rozwalono lokomotywy i pijany był maszynista i ustawiacz i kierownik bocznicy o tym wiedział i nic nie zrobił.dlaczego przełożoni nie udzielą jakiejś informacji??dlaczego to zostało uciszone?? Panie Pawle,panie Andrzeju..puk puk
    Piotr

10.11.2022 20:16

Dokładnie, to (usunięte przez administratora) anonim - prowokator w jednym. W sumie to już od dawna wiemy, kto to jest… Sytuacja dojrzewa do rozwiązania tej kwestii na drodze prawnej. Szczególnie, że jest to gość spoza firmy. Dla wtajemniczonych - ktoś walną pięścią w stół i powiedział dość. Wreszcie

22.10.2023 13:31

A dlaczego pewny maszynista co już tutaj był opisany siedzi na tel a ustawiacz bez uprawnień prowadzi pociąg dlaczego ten maszynista ze swoim kolegą z Łaz nie został ukarany tylko sprawa uciszona dlaczego kierownicy są u góry a nie na dole przecież ślepy może się na schodach przewrócić;( pozdrawiam i dyrektor rób porządek!!!!
    @Analiza

22.10.2023 03:37

Proszę Państwa, Wszyscy którzy dali się nabrać na Gadane i "empatię RH, maja przez... A którzy byli w porządku sami się zwolnili, RH wprowadza niepotrzebny haos, każdego ustawiacza traktował jak złodzieja, wydzielał i jeszcze z oretensjsmi, a jak jego (usunięte przez administratora) rozwali Skodę, zostawił następnej zmianie, h zadzwonił do pani dyspozytor miała kupić flaszkę dowarszyati i zagadać. Bardzo proszę zająć się w końcu tym (usunięte przez administratora), Bo się ta firma rozjeździe i nie będzie co zbierać. Polecam poczytać o (usunięte przez administratora)

29.09.2023 10:42

Czy w firmie JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ są regularne szkolenia pracownicze?

30.09.2023 11:53

Są szkolenia w pokoju kierowników i przy tablicy prowadzi szkolenie alkoholik z Łaz obecnie kierownik ds. rejonów.
    Nowy Pracownik JSWl

05.10.2023 09:02

Czy to jest ten kierownik od rejonów co wszystko wie oraz dojedza młodych pracowników i chodzi non stop na górę? Pracuje z nim dobrze że gość przeszedł na inną brygadę bo wpadł w RUTYNE ;)

Zostaw merytoryczną opinię o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ