JSW LOGISTICS

• Podlesie

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Opinie o JSW LOGISTICS Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!

Karolcia

21.09.2023 10:07

W ofercie dla ustawiacza, pojawiła się wzmianka na temat motywującego wynagrodzenia, jest ktoś w stanie przedstawić realne zarobki w pierwszych msc zatrudnienia? Umowa o pracę o której mowa w ogłoszeniu jest już od początku zatrudnienia? Jest w ogóle jakiś okres próbny bo nie ma takiego info?

21.09.2023 12:29

To sprawa wygląda następująco; umowa o pracę na czas określony zazwyczaj jest to 3 miesiące, praca ciężka za ok 5 tys zł system pracy 12/24-12/48 brak możliwości awansu zawodowego chyba że masz znajomości. Premia kwartalna jest w wysokości 500 zł wczasy pod gruszą 2500 . (usunięte przez administratora)jest kierownik od rejonów tzn (usunięte przez administratora)którego wozi prawdziwy kierownik z Łaz do pracy a on ustala pracę gdzie kto ma robić, jest też jego synek który ma firmę sprzątająca i tatuś załatwi sprzątanie obok biura tzn mycie wejścia i koszenie trawników grabienie liści itp. Ogólnie odeszło dużo chłopaków z pracy i nikt nie chce do nas wrócić zdecydowanie nie polecam sam po nowym roku szukam pracy . Pozdrawiam Dąbrowa Górnicza i nie dajmy się slepemu z Łaz !!!! Pozdrawiam serdecznie z wywrotu ;)
    Wzór pracownik

12.04.2023 20:15

Co tu u nas się wyprawia w Dąbrowie Gorniczej..wstyd wstyd wstyd.kierownik bocznicy przedstawia ustawiacza jako autorytet że odbija przepustki tak jak się należy ..po 18 i po 6...ale panie kierowniku to ten sam wzór z drugim elementem po pijaku rozwalili lokomotywy..i całą sprawę pan zamiótł pod dywan....i to jest wzór??!!!! Panie kierowniku dlaczego pan wywyższa ludzi co przynoszą straty dla firmy a w nagrodę przyjmuje pan ich synów.wstyd i hańba
    Pracownik JSWl

14.08.2023 07:45

Dlaczego pewna osoba zmieniła zwiazki zawodowe i " uczy" się z jedzic lokomotywa oraz wybiera sobie gdzie chce i z kim pracować ???? Wstyd i Hańba!!!! Dlaczego nie ma odpowiedzi co do mycia kostki czyżby Tatuś nie załatwił??? oraz gdzie nagle jest nasza władza !!!! Gdzie są nasze Bony???? Puk puk!!!!
    Pracownik JSWl

29.08.2023 14:51

Dlaczego nie ma odpowiedzi na pytania? Dlaczego ktoś prowadzi pociąg bez uprawnień i wybiera gdzie i z kim chce pracować lub " rzucę" rekawicami???? Gdzie są nasze Bony????? Puk puk kierowniku!!!!! Gdzie są nasze piniadze!!!!!
    Magdalena

01.06.2023 16:43

Kontaktował się już ktoś w sprawie tej oferty ze strony na specjalistę ds. Analiz ekonomicznych? Chciałam coś więcej wiedzieć o stawce i tych świadczeniach, co tam wymieniają w ogłoszeniu. Co konkretnie oferują?

02.06.2023 05:59

Na tego specjalistę już znaleziono człowieka ma nią pozostać asystent kierownika ds rejonów i słupków ma doświadczenie człowiek!

16.06.2023 19:22

Syn asystenta od rejonów ma objąć funkcję teraz asystent kierownika rejonów;) Posiada on również firme która w Łazach myje kostkę brukową może tatuś załatwi mycie wejścia i kostki przed wejściem do budynku w Dąbrowie;)
    the frame

13.04.2023 21:31

mimo podwyżek z "groszami" - które rzekomo były na max równe angaże, wczoraj posypały się indywidualne na wielu filiach ale jednego związku. (usunięte przez administratora)
    Witastfosz

17.03.2023 10:57

Witajcie kompania. Czemu jako jedyna grupa JSW nie mamy dostępu do karty multisport ? Czy nasza dowodząca gwardia jest już tak leniwa, aby ten temat poruszyć?
    ......

18.03.2023 12:24

Temat kart Multisport był poruszany jeszcze przed Pandemia po analizie finansowej prezes powiedzieć że może dać na Multisport ale wczasy pod gruszą wtedy będą duuuzo mniejsze więc ludzie już nie chcą kart;)
    Ktoś co wie

08.08.2022 16:24

Absolutnie bez żartów na dyspozytora w tej firmie mogą przyjść zadowolone tylko osoby bez żadnego doświadczenia w ogólnie pracy. Naprawdę odradzam osobą będącym na stanowisku dyspozytora w PKP Cargo czy jakiejkolwiek innej firmie, bo tutaj praca wygląda całkiem inaczej. Sprzątaczka ma zakres swoich obowiązków, a tu robisz za 4 osoby i masz najniższą. Tym bardziej teraz jak zastępca wspaniałego kierownika "poszedł" na emeryturę i jego obowiązki robią dyspozytorzy. Dziękujemy wspaniałemu upadłemu dyrektorowi!! Firma milczy ale dlaczego?
    Emerytura

10.03.2023 04:40

No zastępca dyrektora to był gość choć też miał odpały ale był w porządku. Milo go wspominam w przeciwieństwie do Kierownika "upadłego"
    White Rabbit

03.02.2023 09:12

Firma daje naprawdę sporo możliwość rozwoju osób zaangażowanych w swoją pracę. Niestety wypowiadają się tutaj osoby, które już nie pracują lub piszą zwyczajnie z zazdrości . Ktoś zarzuca ,że trzeba mieć znajomości w biurze by tam pracować, co nie jest prawdą - proszę zobaczcie ile czasu szukają dyspozytora, czy ktoś z wypowiadających się spróbował chociaż aplikować na to stanowisko ?

14.02.2023 16:57

Wygląda to tak był " dyrektorem" jest kierownikiem robi to samo tylko inaczej ma napisane nie pracuje już w tej firmie ale tak było jeszcze nie dawno , człowiek ma szacunek tylko do ustawiaczy resztą ma gdzieś !

10.03.2023 04:21

Ten "dyrektor" dalej jest tym kim był tylko przed nazwiskiem ma teraz Kierownik oraz ma takie same kompetencje i nic się nie zmieniło oprócz nazwy stanowiska. Odnośnie dyspozytora to właśnie może czas się zastanowić dlaczego tak długo wisi to na rekrutacji i co jest powodem, że ludzie którzy przychodzą na to stanowisko i tak nagle odchodzą po miesiącu? Przypadek?
    Elax

09.03.2023 09:36

(usunięte przez administratora) Mnie interesuje kiedy będą podwyżki pensji ? Kiedy zaczną wypłacać premie kwartalne ? I kiedy w końcu wszystkie związki zawodowe zaczną robić to za co biorą od LUDZI PIENIĄDZE !!! Ktoś tu pisał że firma nie ma pieniędzy ? Tak na prawdę , czyli co wszyscy pracownicy mają dokładać do interesu ? A co my z KARITASU ???
    DBsciak

09.03.2023 12:31

Czego ty oczekujesz po tej firmie? Zamiast zastanawiać się nad dobrem pracownika to oni teraz będą debatować kto tutaj takie rzeczy wypisuje. Znowu zaczną straszyć policja i zwolnieniami. Tak to jest jak firma zarządzają leśne dziadki i dobro pracownika jest na ostatnim miejscu. Tyle juz na tym portalu tematów było poruszanych i na żadne nie odpowiedzieli. To samo, ponoc firma przynosi ogromne straty i nie ma z czego wypłacić premi kwwrtanlej ( w normalnej formie osoby, które dopuściły się do zadluzenia zostałyby wywalone na zbity pysk a tutaj piąteczki sobie przybijają)
    Pracownicy z Radlina

25.11.2022 11:11

Drodzy koledzy i koleżanki. Z okazji naszego święta, chcielibyśmy wam złożyć życzenia: Bezpiecznej pracy, ciepłej zimy, aby kierownictwo i mistrzowie koksowni poszli po rozum do głowy, dużo satysfakcji z pracy, mało pracy w deszczu, oświetlonej bocznicy, sprawnych radiotelefonów, wygrania Polaków na mistrzostawch świata w Katarze, zaufania do kolegów. I co najważniejsze to, zdrowia i jeszcze raz bezpiecznej pracy. CZOŁEM BRYGADA
    Ktoś z dołu

15.01.2023 12:17

No podwyżki sa w sklepie xD nie ma nic oprócz roboty
    Ktoś z dołu

30.01.2023 14:59

Chyba sobie (usunięte przez administratora) robisz z takimi pytaniami? Telefon od kierownika weź się pospiesz bo słupki muszą być zrobione i już masz ciepło pracowałem wiem jak było

11.12.2022 09:17

Czy jest możliwość pracy w JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ na część etatu?
    Emeryt

15.01.2023 12:47

To co przyjmujecie czy nie
    Sznupacz

30.09.2022 14:59

Ja się pytam co ma wybuch w Koksowni Przyjaźń do wypłat premii pracownikom JSW Logistic...Teraz ktoś by się musiał spytać związkowców dlaczego taka duża firma nie jest ubezpieczona od wypadków... bo nie jest skoro musi się ratować pieniędzmi przeznaczonymi na premie dla spółek-córek

10.11.2022 14:17

Przyjedź i zobacz jak się robi mniej w Dąbrowie był tydzień że było mniej roboty wszystko wróciło do normy . Jest ambitny kierownik odprawy co dba o to aby wszystko się na maxa kręciło
    Piotr

10.11.2022 20:10

Chłopie, przewiezione tony się liczą, a tych znacznie jest mniej. Do wakacji było miesięcznie ponad 500 tys, a od września poniżej 400. Czyli jakieś 20 procent mniej, a wybuch tylko utrwalił ten trend.
    Ale

25.10.2022 10:03

Przeczytałem wypociny naszego wspaniałego dyrektora pana O napisał że dojdzie do zubożenia polskich rodzin i że mamy się z tym pogodzić i nic nie żądać panie O niech pańska rodzina ubożeje bo my na zubożenie swoich rodzin nie pozwolimy
    Piotr

10.11.2022 13:19

To ty na prawdę uważasz, że 20 % inflacja wzbogaci twoją rodzinę ? Rada - Nie oglądaj TVP info, bo przestajesz myśleć.
    Xyz

02.11.2022 20:28

Jakie zarobki na stanowisku ustawiacz/manewrowy?

03.10.2022 15:04

12.10.2022 20:41

Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęczają, dla naszej firmy, szefowie naszej niedocenianej JSW Logistyka ukochanej firmy. Ciągle pracują! Wszystkiego przypilnują i jeszcze inni, niektórzy, wtykają im szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Ja najlepszy Pracownik
    Pracownik JSW

30.10.2022 15:26

Panie Andrzeju Z.a czy może pan coś opisać na temat tego zdarzenia co miało kiedyś miejsce na naszej bocznicy gdy dwie lokomotywy zderzyły się!!!maszynista i ustawiacz byli pijani.a kierownik został o tym poinformowany i wszystko uciszył bo ty byli jego koledzy.i na kogo koszt zostały naprawione lokomotywy??bo już ktoś opisywał to na tym forum a nikt nie udzielił odpowiedzi.moze pan coś powie??chyba że najprościej jest napisać ja nic o tym nie wiem.....Pozdrawiam i zycze dużo zdrowia.

29.10.2022 13:09

Witam Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć ile zarobię będąc na stanowisku ustawiacz/manewrowy

22.07.2022 16:20

Nowy związek progresuje, bardzo dobra praca pana Grzegorza wypracował kontakty z władzami naszego właściciela, transparentnie i rzeczowo Życzę sukcesów
    Andrzej .Z.

04.10.2022 08:18

I co z tego wynika dla konkretnego pracownika lub Naszej Spólki. Pozrawiam
    !??

20.09.2022 15:42

Na jakie wynagrodzenie można liczyć na start jako czyściciel wagonów

05.07.2021 22:30

Ostatnio dwa poważne związki zawodowe licytowały się który więcej załatwił podwyżek dla pracowników w 2020 roku, podobno było ich 30% oczywiście nikt z załogi przyznać się nie chce, ja się mogę przyznać że w 2020r. dostałem coś w firmie a mianowicie dostałem covid 19.
    Z boku

09.07.2021 20:03

Rozumiem że te pracownice opisywany w pewnym portalu internetowym dostały od was taką samą radę.
    Kolprem

28.08.2022 06:56

zapraszamy do nas. niedaleko. chyba nawet stalownie widac z bramy nr 4.
    Zainteresowany

14.08.2022 22:14

Cześć widze żw jest oferta" Pracownik fizyczny do konserwacji i utrzymania linociągów" powiedzcue mi jakie jest średnie wynagrodzenie na czym praca polega czy to praca na zmiany czy w wekendy i jakie są dodatki tylko prosze nie piszcie hamskich głupot i odpowiedzi. Dzięki

14.08.2022 20:19

Jak się zakończyła sprawa z (usunięte przez administratora) paliwowa??wielka afera a nic nikt nie ukradł a dwa lata temu w święta Bożego Narodzenia zostały rozwalone dwie lokomotywy pracownicy pijani ale pan Paweł z Olkusza wielce kierownik nie ukara swojego pupila z łaz i z sosnowca..wkoncu przyjął też jego syna...a kto pokrył naprawę lokomotyw??czekamy na odpowiedź

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w JSW LOGISTICS?

Kontakt - JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Koksownicza 1 42-523 Dąbrowa Górnicza

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

24.07.2022 10:52

Co jaki czas w JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ można ubiegać się o podwyżkę?
    Wojt

09.08.2022 18:33

Co tydzień mozesz sie ubiegać o podwyżkę!
    Bez nicka

08.08.2022 16:11

Kolega zapomniał tylko dodać, że na stanowisku dyspozytora dochodzi jeszcze etat (bezpłatny) byciem taksówkarzem. Auto tzw. służbowe, ktore masz szczęście jak jest. Nie raz będzie trzeba jechać zawieść, czy przywieść papiery badz ludzi swoim autem (akurat ktoś wziął), a wspaniały kierownik "poprosi" żebyś jechał i nawet złamanego grosza nie dostaniesz.
    Kolo

27.04.2022 11:30

Jsw w Dąbrowie to dramat do biura przyjmują albo synusia albo córeczkę zawsze mamusia albo tatuś pracują w biurze...a w torach nie ma kto robić .wcześniej (usunięte przez administratora) afera że dyrektor molestoju pracowników później afera paliwowa ale jak ustawiacz z maszynista rozwalili lokomotywę po pijanemu to wszystko zamiecione pod dywan bo kolega kierownik z Olkusza wszystko uciszył...tak jest w tej naszej firmie

12.06.2022 08:51

To jeszcze napisz żeby swoje ciuchy mieli bo to co dają to jest dramat!
    Walduś

30.07.2022 19:07

Tak jest i się nie zmieni dopóki śmiertelnego nie będzie...
    Ulubieniec

01.07.2022 16:52

Szanowni Państwo Może mi ktoś wytlumaczy jak można zrobic szkolenie na rewideta Z tego co wiem trzeba przepracować rok na warsztacie wagonowym. To na jakiej podstawie Pan Grzegorz B. Kierownik warsztatu wystawił zaświadczenie Panu Rafałowi Hhhh.Ulubiencowi zalogi O przepracowaniu jednego roku. Kiedy to było
    Maniek

14.06.2022 08:32

A ja mam pytanie ...jak skończyła się afera paliwowa w jsw?? Bo było w gazecie a teraz cisza.jeden skruszony maszynista szejk paliwowy wrócił .i to tyle chyba z tej afery??
    Bemben

19.05.2022 12:49

Gdzie można złożyć CV
    Yut

19.05.2022 10:47

Pracownik fizyczny do konserwacji i utrzymania linociągów na czym polega robota ?
    faraon

27.01.2022 09:20

A myślisz, że w przetoku jest lepiej? Zapraszamy na Zabrze, gdzie na robotę nie będziesz narzekał, ale na kierownika już owszem. Wcześniej był Daniel to ogarniał bez problemu najprostszą robotę, a ten matoł wszystko gubi, ludzi wprowadza w błąd, a o pracy na kolei totalnie zielony. To musi być jakaś rodzina, bo jest to niemożliwe, żeby firma pozwoliła sobie na zatrudnienie takiego pracownika i powierzenie mu funkcji kierowniczej…
    Jo NesbO

28.01.2022 19:26

Teraz czytam ja pracuje i proszę nie straszyć ,nas jest wiecej a na Radlinie co gadam z pracownikami z przetoku jest dużo pracy ale atmosfera jest rodzina i mistrz ma szacunek od swoich pracowników chciałbym tam pracowac pozdrawiam Radlin .
    Pracownik anonim

01.05.2022 04:32

Widać że nic nie wiesz o zakładzie.. Po pierwsze 2 formularze jeden o rodo a 2 to CV. Jeśli komuś się tego nie chce drukować wiadac jakim jest leserem i jak mu zależy na pracy. Po drugie proszę nie wprowadzać w błąd bo są wystawiane różne oferty pracy na Koksownie w Zabrzu tylko trzeba jeszcze umieć czytać gdzie się chce pracować.... A co zatrudnienia to uwierz że znajomości nie są potrzebne....dobro popłaca koledzy teraz kasa do ustawiaczy i manewrowych należy siężka praca oprócz koksowni Jadwiga tam zapraszam na odpoczynek a do pracy na Radlin i Dąbrowę
    Pracownik JSW LOGISTICS

01.05.2022 04:20

Międzynarodowy Dzień Solidarności Ludzi Pracy, popularnie zwany Świętem Pracy lub po prostu 1 Maja – międzynarodowe święto klasy robotniczej, obchodzone od 1890 corocznie 1 maja. W Polsce Święto Pracy jest świętem państwowym od 1950[1]. Proszę pisać prawdę gamonie szukaj pracyw DB gupi człowieku my jestesmy silni
    Mikre

04.04.2022 17:10

Brak szacunku do pracownika, zamiast porozumieć się z wieloletnimi dobrymi pracownikami, którzy rezygnują z pracy z powodu niskich stawek, to wola zatrudniać najemników z innych firm po wyższych kosztach.

25.01.2022 12:59

Zapraszam wszystkich do aplikowania na stanowisko dyspozytora przewozów zewnętrznych!!!! Super praca, dosłownie nic się nie robi, maszyniści sami za nas robią robotę, przychodzi i zakładasz papucie i czekasz na zmianę... A tak poważnie to przedewszystkim to naprawdę lepiej, zeby przyszły tylko i wyłącznie osoby, które tyle co skończyły szkole i nie mają planów na potomstwo (nie wspominając o Żonie czy też dziewczynie) I jest to ich pierwsza praca, osoby które rozumieją to że Kierownik zawsze ma racje, mieć za to płacone najniższą w spółce i ogólnie być kimś według reszty który nic nie robi... Jeśli komuś pasuje taka praca jako dyspozytor i chodzenie po torach i sprawdzanie wagonów na bocznicy oraz byciem jednoczesnie odprawiaczem pociągów i kadrową maszynistów oraz rewidentów, piaskowanie lokomotyw i być popychadłem oraz dostawać zjebkensy na każdym kroku, bo tylko JSW jeździ na torach PLK to jest to wymarzona praca!!!!

09.02.2022 19:54

No bardzo dobrze ze już nie pracuje! Masz rację! Szczęśliwy pracowniku Ty jesteś odklejony od rzeczywistości? Trochę w swoim życiu przepracowałem i jak była poprzednia firma zanim została wchłonięta przez JSW to bylo dobrze i tego nie ukrywam. Nie łatwo bylo mi zmienić pracę w moim wieku ale tego nie żałuję. Być słaby czlowiekiem i nie mieć jaj to dalej tam pracować...

17.02.2022 10:15

No i jak tam szczęśliwy pracowniku? Argumentów zabrakło? Jednak może ćwiczysz dysgrafie wcieloną patrząc po tych Twoich komentarzach? Albo jednak może dałeś sobie spokój, bo ktoś z firmy ci powiedział, że i tak nie wygrasz z chłopem, który od jakiegoś czasu już nie pracuje w tej firmie? Ciekawi mnie to zjawisko, że jak ją się przyjmowałem to na spokojnie rejony sobie robiłem. Podobno teraz jest inaczej, bo już prawie 2 brygad nie ma.

16.12.2021 13:46

Witam koledzy. Potrzebuje kontak telefoniczny na dobrego przedstawiciela związkowego. Chcę się zapisać, ale nie wiem jakie związki działają i do którego warto
    Miro

12.02.2022 14:54

Generalnie to słabo z tymi związkami ale jeśli koniecznie chcesz to osobiście polecił bym Solidarność.
    Pracownik JSW LOGISTICS

04.01.2022 17:50

Witam wolne wakaty do zatrudnienia na Koksownie Jadwigę w Zabrzu stabilne zatrudnienie .PS super social .Pozdrawiam
    Zainteresowany

06.02.2022 19:32

Dzień dobry, jestem zainteresowany, proszę mi napisać coś więcej o tym super socjalu
    Nowy

01.02.2022 10:17

A jak z pracą maszynisty przewozów zewnętrznych, czy są przyjęcia?
    Maszyniści DB

15.05.2021 13:24

Tam się zainteresujcie tym manewrowym z Radlina bo rychtych doprowadzi do nieszczęścia.
    Kargul

20.05.2021 06:44

A czemu winny jest W.K ? Za ręke ma chodzić z ustawiaczem ? Egzaminy zdane ma ? Ma. Więc to tylko świadczy o poziomie szkolenia i egzaminowania.
    zmondzolech to zem byly

15.01.2022 21:11

ojciec go uratuje waha se podzieli

11.11.2020 20:05

Z okazji zblimzającego się dnia kolejarza zarząd firmy postanowił przyznać załodze wysoką nagrodę pieniężną, do tego z okazji 10 lecia firmy każdy pracownik otrzyma kartę przedpłaconą w wysokości 5000 zł. którą to można wykorzystać na zakupy lub np. zapłacić za wycieczkę lub wczasy, Żartowałem :)

12.11.2020 07:12

Miało być z okazji 20 lecia. W sumie przez te 20 lat niewiele się zmieniło, te same lokomotywy z tym że o 20 lat starsze.

12.03.2021 20:51

Masz rację nic się nie zmieniło jest gorzej jak było

22.02.2021 09:50

Jakie narzędzia pracy zapewnia ZAKŁAD PRZEWOZÓW I SPEDYCJI "SPEDKOKS" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
    Jan

27.02.2021 15:51

Tak motorower marki komar,ewentualnie dają motorynke e to już trzeba zasłużyć.
    Bemben

07.12.2020 19:32

Ma ofertę od stycznia na knurów na jakie zarobki można liczyć

07.12.2020 18:21

Witam jest oferta na magazyniera do Knurowa, na jakie zarobki można liczyć na czysto? Ale szczerze proszę. Czy jest to praca na zmiany lub w systemie czterobrygadowym ?

16.11.2020 13:43

Nagrody o których wspomniałem będą pomniejszane o frekwencję spowodowaną L4 no i dobrze ja nie choruje. Dzisiaj mnie trochę dusi i mam sporą gorączkę, ale przed wyjściem dziś na noc do pracy lykne ze 3 aspiryny żeby na bramie mieć temperaturę w normie, przecież nie pozwolę pozbawić się nagrody.

23.11.2020 18:53

Jak ci tak źle to idź pracować do biedronki dowiesz się jak trzeba szanować co się ma.

Zostaw merytoryczną opinię o JSW LOGISTICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ